Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Συζήτηση περί αποτελεσματικότητας Καταλήψεων

Post by necrofear_13 » Tue Sep 06, 2011 9:57 pm

rose wrote:
zweistein wrote:its 2007 all over again.
2007? Δυστυχώς ειμαστε 50 χρονια πισω. :) Οσοv αφορά την κατάληψη, η χώρα θα χρεοκοπήσει...κοιτάξτε να αγωνιστείτε αυτο προέχει. Ακομα και χωρίς δίδακτρα θα υπάρχουν παιδιά που δεν θα μπορουν να σπουδάσουν, ακόμα και με δωρεάν συγγράμματα δεν θα υπάρχουν καθηγητές. Βάλτε προτεραιότητες γιατι θα πέσει πεινα και η νεολαία πρεπει να απαντήσει. H κατάληψη ειναι μέσο πιεσης ομως τουλάχιστον να ξέρουν ολοι τι πραγματικά συμβαίνει...Δυστυχώς ομως δεν ειναι ετσι. Αριστερά το ΧΑΟΣ, Δεξιά - δυστυχώς - τα ξερουμε. Σε αυτή την κατάληψη η πραγματική εικονα πρεπει να ειναι ο πρωτοετής του 2013 που θα έχει βρεί ήδη δουλειά πριν καν προλάβει να κάνει την εγγραφή του - για αυτόν την κλείνω και εγώ...
Στην ελλάδα θέλουμε όλα να τα κάνουμε με την βόλεψή μας. Γιατί να μην γίνονται τα μαθήματα και αγώνες μαζί? Γιατί κατά κανόνα ο καλός "αγωνιστής" να μην είναι και καλός φοιτητής(συνήθως ούτε καν μέτριος)? Γιατί να πρέπει να διαλέξουμε είτε αγώνες είτε μαθήματα? Γιατί να μην μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο? Τέσπα μερικοί προβληματισμοί μου είναι όλοι αυτοί, που μπορούν να απαντηθούν με πολλούς τρόπους. Απλά ήθελα να τους γράψω.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Tue Sep 06, 2011 10:06 pm

necrofear_13 wrote:
rose wrote:
zweistein wrote:its 2007 all over again.
2007? Δυστυχώς ειμαστε 50 χρονια πισω. :) Οσοv αφορά την κατάληψη, η χώρα θα χρεοκοπήσει...κοιτάξτε να αγωνιστείτε αυτο προέχει. Ακομα και χωρίς δίδακτρα θα υπάρχουν παιδιά που δεν θα μπορουν να σπουδάσουν, ακόμα και με δωρεάν συγγράμματα δεν θα υπάρχουν καθηγητές. Βάλτε προτεραιότητες γιατι θα πέσει πεινα και η νεολαία πρεπει να απαντήσει. H κατάληψη ειναι μέσο πιεσης ομως τουλάχιστον να ξέρουν ολοι τι πραγματικά συμβαίνει...Δυστυχώς ομως δεν ειναι ετσι. Αριστερά το ΧΑΟΣ, Δεξιά - δυστυχώς - τα ξερουμε. Σε αυτή την κατάληψη η πραγματική εικονα πρεπει να ειναι ο πρωτοετής του 2013 που θα έχει βρεί ήδη δουλειά πριν καν προλάβει να κάνει την εγγραφή του - για αυτόν την κλείνω και εγώ...
Στην ελλάδα θέλουμε όλα να τα κάνουμε με την βόλεψή μας. Γιατί να μην γίνονται τα μαθήματα και αγώνες μαζί? Γιατί κατά κανόνα ο καλός "αγωνιστής" να μην είναι και καλός φοιτητής(συνήθως ούτε καν μέτριος)? Γιατί να πρέπει να διαλέξουμε είτε αγώνες είτε μαθήματα? Γιατί να μην μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο? Τέσπα μερικοί προβληματισμοί μου είναι όλοι αυτοί, που μπορούν να απαντηθούν με πολλούς τρόπους. Απλά ήθελα να τους γράψω.
Έχω παρόμοιους προβληματισμούς συν έναν ακόμα. Τις αλλαγές για την παιδεία τις είχε ανακοινώσει η υπουργός εδώ και καιρό. Γιατί τώρα η κατάληψη? Γιατί όχι πριν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή?
Και η απάντηση είναι στο post του necrofear_13
necrofear_13 wrote:Στην ελλάδα θέλουμε όλα να τα κάνουμε με την βόλεψή μας.
Πρώτα τα μπανάκια και οι διακοπές και μετά οι αγώνες.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Sep 06, 2011 10:10 pm

Hharis wrote:Πόσοι δεν πίστευαν πως θα ανταγωνιστεί το πλαίσιο αντικατάληψης αυτό της πασπ; 84 άτομα επιπλέον και η σχολή θα είχε ανοίξει..

347 άτομα ήρθαν και υποστήριξαν ανοιχτή σχολή. Ας ελπίσουμε όλοι όσοι το πιστεύουν να έρθουν και να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη ψήφο την επόμενη Τρίτη.

ήχηρο μήνυμα προς όλους το σημερινό..
Δεν θελω να ασε απογοητευσω αλλα το προσφατο παραδειγμα του ΦΑΝΚΙ δεν αφηνει περιθωρια αισιοδοξιας...
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Tue Sep 06, 2011 10:16 pm

@necro & enum21:
αφού δεν ήρθατε να ψηφίσετε κατά της κατάληψης τι σας φταίνε οι υπόλοιποι..
και στις κανονικές εκλογές έχουμε μεγάλη αποχή αλλά δεν βλέπω να γκρίνιαξε κανείς που με το 30% των ψήφων βγήκε κυβέρνηση με αυτοδυναμία..

εγώ πάντως δεν είδα κανέναν τραμπουκισμό , κατεβείτε και ψηφίστε ότι θέλετε..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Sep 06, 2011 10:17 pm

ultimate_aektzis wrote:
Hharis wrote:Πόσοι δεν πίστευαν πως θα ανταγωνιστεί το πλαίσιο αντικατάληψης αυτό της πασπ; 84 άτομα επιπλέον και η σχολή θα είχε ανοίξει..

347 άτομα ήρθαν και υποστήριξαν ανοιχτή σχολή. Ας ελπίσουμε όλοι όσοι το πιστεύουν να έρθουν και να ασκήσουν το δικαίωμά τους στη ψήφο την επόμενη Τρίτη.

Δεν θελω να ασε απογοητευσω αλλα το προσφατο παραδειγμα του ΦΑΝΚΙ δεν αφηνει περιθωρια αισιοδοξιας...

οτι ο φανκι εκανε καποιες βλακειες ομως δεν σημαινει οτι θα τις κανουν και αυτοι
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Sep 06, 2011 10:18 pm

dexter wrote:@necro & enum21:
αφού δεν ήρθατε να ψηφίσετε κατά της κατάληψης τι σας φταίνε οι υπόλοιποι..
και στις κανονικές εκλογές έχουμε μεγάλη αποχή αλλά δεν βλέπω να γκρίνιαξε κανείς που με το 30% των ψήφων βγήκε κυβέρνηση με αυτοδυναμία..

εγώ πάντως δεν είδα κανέναν τραμπουκισμό , κατεβείτε και ψηφίστε ότι θέλετε..
Το γεγονός να είχαμε κάποια δουλειά και να μην μπορούσαμε να έρθουμε σου λέει κάτι. Αφού δεν είδες εσύ δεν πειράζει βλέπουμε εμείς κάθε φορά που κατεβαίνουμε.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chris_MD
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception

Post by chris_MD » Tue Sep 06, 2011 10:30 pm

παραβρέθηκα στη συνέλευση,και ήταν υποδειγματική σε σχέση με το τι γίνεται συνήθως...
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Sep 06, 2011 10:37 pm

chriskin wrote:
ultimate_aektzis wrote:
οτι ο φανκι εκανε καποιες βλακειες ομως δεν σημαινει οτι θα τις κανουν και αυτοι
Τι βλακειες εκανε ο ΦΑΝΚΙ?
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Sep 06, 2011 10:39 pm

ultimate_aektzis wrote:
chriskin wrote:
ultimate_aektzis wrote: Δεν θελω να ασε απογοητευσω αλλα το προσφατο παραδειγμα του ΦΑΝΚΙ δεν αφηνει περιθωρια αισιοδοξιας...
Τι βλακειες εκανε ο ΦΑΝΚΙ?
συνεχεια σε πμ , δεν εχει ιδιαιτερο νοημα εδω
παντως αυτο που θελω να πω ειναι πως ο χαρακτηρας των δυο 'ομαδων' ειναι τελειως διαφορετικος και οτι δεν ειδα καμια προθεση να φιμωσουν το πλαισιο αντικαταληψης
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Sep 06, 2011 11:44 pm

είμαι λίγο off γιατί απαντάω σε post 2 σελίδων πίσω. Αλλά με πρόλαβε ο nachos, ότι ο μόνος εργοδότης στη Ελλάδα που κοιτάζει επίπεδα όλα τα πτυχία με βάση κάποιους κανόνες ισοτιμίας είναι το δημόσιο. Για όσους δεν σκοπεύετε να βρείτε μόρια στον ΑΣΕΠ, δεν σας απειλεί το ΙΕΚ.

Σχετικά με το πλαίσιο αντικατάληψης, είναι γεγονός ότι δεν έχει σαφή πολιτική άποψη και αυτό είναι ένα μειονέκτημα που αντιμετωπίσαμε και το 2007 με το τότε πλαίσιο ανοιχτής σχολής. Από την άλλη όμως μου κάνει εντύπωση η κοινή τόμη όλων υπόλοιπων παρατάξεων υπέρ της κατάληψης, από την πολιτική δεξιά εως την αριστερά...
stranger
Mbyte level
Mbyte level

Post by stranger » Wed Sep 07, 2011 1:03 am

@tsilochr Εκτός απ' τον ΑΣΕΠ μην ξεχνάμε και τους γονείς. Το ίδιο θα περηφανεύονται αν ο γιόκας τους ή η κορούλα τους περάσει στο ΕΜΠ και το ίδιο αν περάσει σε Τ.Ε.Ι. ; Όχι βέβαια! Θα ξεχάσω πόση ώρα τσακωνόμουν με τους γονείς μου όταν τους είπα ότι στη 2η λυκείου θα διαλέξω τεχνολογική κατεύθυνση... κι όλα αυτά γιατί νομίζανε ότι ΤΚ = Τ.Ε.Ι!
Ίσως οι γονείς το κάνουν γιατί θέλουν από τα παιδιά τους το καλύτερο και στο μυαλό τους ΕΜΠ > ΑΕΙ >> ΤΕΙ αλλά όταν φτιάχνουμε το μηχανογραφικό έχουμε τόσα να σκεφτούμε:
1) Να μας αρέσει η δουλειά
2) Να αρέσει στους γονείς μας
3) Να πιάνουμε τη σχολή με τα μόρια που έχουμε
κτλ

Στο τέλος πολλοί διαλέγουν κάτι που δεν τους αρέσει και είτε επιλέγουν να τελειώσουν τη σχολή με σκονάκια και αντιγραφές ή επιλέγουν να βρούν κάποιον άλλο τρόπο να περνάνε καλά εκεί μέσα (βλ. καταλήψεις κτλ)
Βασικά συμφωνώ μαζί σου για αυτά που είπες 2 σελίδες πριν αλλά τα πράγματα είναι κάπου στη μέση για άλλη μια φορά...

PS: Δεν το λέω για να περηφανευτώ ή κάτι τέτοιο αλλά εγώ δήλωσα πρώτη επιλογή τη σχολή μας παρόλο που είχα 2000 μόρια παραπάνω. Θέλω να πω ότι αυτοί που ενδιαφέρονται πραγματικά για κάποιο επάγγελμα, το ψάχνουν, ξέρουν τι θέλουν, αγωνίζονται και στο τέλος πιστεύω θα βρουν και δουλειά, γτ θα έχουν μάθει να πέρνουν αυτό που θέλουν
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Wed Sep 07, 2011 1:32 am

Η κοινή τομή περί κατάληψης προκύπτει πιθανότατα από το ότι το νομοσχέδιο στερεί από τις παρατάξεις ένα πολύ δυνατό χαρτί από τα παίγνια εντός του πανεπιστημίου. Όχι πως αυτό αρκεί για να ξεριζωθούν από αυτό, καθώς η βαθιά κομματοποίηση των καθηγητών αρκεί ενδεχομένως για να συντηρήσει την ύπαρξή τους στα πλαίσια του πανεπιστημίου, απλά διευρύνοτας το ρόλο τους σε πράγματα πέρα των πρυτανικών εκλογών, που πλέον δε θα έχουν "χέρι"

Όντως βέβαια ξενίζει λίγο το να ακούς πως η δαπάρα μπορεί να κατεβάσει πλαίσιο κατάληψης, αλλά από την άλλη μη ξεχνάμε ότι είναι αντιπολιτευτική παράταξη, οπότε δεν αποκλείεται να βγούνε έξω τα ζιβάγκο. Θα περίμενα πάντως να παίξει στο κλασσικό μοτίβο "αφήνουμε τις καταλήψεις να συνεχιστούν μέχρι να αγανακτίσουν οι φοιτητές και η κοινή γνώμη γενικότερα, και μετά κατεβάζουμε πλαίσιο ανοιχτής σχολής που βγαίνει παμψηφεί. Μόνο από τη Δααααααααααααααααααααπ - ΝΟΥ-ΔΟΥ-ΦΟΥ-ΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!!!"

Η πασπάρα από την άλλη, έχει κατεβάσει πλαίσια κατάληψης αρκετές φορές, μάλλιστα αν θυμάμαι καλά και ενωτικό με τους υπόλοιπους κουμουνο-αναρχο-αριστερούς. Είναι μάλλον όταν την πιάνει η άνοιξη και θυμάται το παλιό καλό combo: ζιβάγκο/κασκόλ/γαλλικό μπερέ/σκαλιστή πίπα και φυσικά "η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη", "ο λαος δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξια", "ΠΑΣΠΑΣΟΕΕ ΟΕ ΟΕΟΕΟΕ" κλπ. Η απλά είναι κι αυτή όπου την πάει ο άνεμος, ανάλογα με τα τρέχοντα παραταξιακά και επικοινωνιακά συμφέροντα.

Υ.Γ.: Παρεπιπτώντως, τώρα που ανέφερα το ενωτικό πλαίσιο, θυμήθηκα επική στοιχομυθία μεταξύ κνίτη και αρενίτη σε Γ.Σ., στην οποία τα έσπασαν οι αριστεροί με την πασπ και κατέβασαν ξεχωριστά. Για να μας το καταστήσουν σαφές, κνίτης και αρενίτης πικάραν ο ένας τον άλλο για κανα 10-λεπτο τουλάχιστον με τον εξής τρόπο:
μπετόβλακες wrote:κνίτης: Είσαι πασπίτης
αρενίτης: Όχι εσύ είσαι πασπίτης
κνιτης: Όχι εσύ είσαι πασπίτης
...
[και πάει λέγοντας]
Αχχχχ... μαγικές εποχές της αθωότητας...
Last edited by nachos on Wed Sep 07, 2011 2:36 am, edited 1 time in total.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
climber
byte level
byte level

Post by climber » Wed Sep 07, 2011 1:46 am

Καλά μου λέγανε ότι εδώ μέσα κυκλοφορεί ότι πιο συντηρητικό κ ότι πιο αντιδραστικό...
Θέλω να σας δω σε 2-3 χρόνια που θα ψωμολυσάτε!
Είστε πολύ λίγοι κάποιοι εδώ μέσα(και δεν εννοώ αριθμητικά)
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Sep 07, 2011 2:11 am

θυμάται το παλιό καλό combo: ... .... .... "ΠΑΣΠΑΣΟΕΕ ΟΕ ΟΕΟΕΟΕ" κλπ.

Link
:)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
KATW_TWN_13
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by KATW_TWN_13 » Wed Sep 07, 2011 3:15 am

Ammarkov+++
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Wed Sep 07, 2011 11:34 am

AmmarkoV wrote:
θυμάται το παλιό καλό combo: ... .... .... "ΠΑΣΠΑΣΟΕΕ ΟΕ ΟΕΟΕΟΕ" κλπ.

Link
:)
[img]http://media.tumblr.com/tumblr_lqv3r7bTuy1qeyi0t.jpg[/img]
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Sep 07, 2011 11:53 am

Παρακαλώ η συζήτηση να συνεχίσει να είναι πολιτική αλλά όχι παραταξιακή/κομματική καθώς αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sat Sep 10, 2011 7:19 pm

Deykalionas17 wrote:
Το συγκεκριμένο πλαίσιο που διάβασα παραπάνω και είναι κατά της κατάληψης είναι προχειροδουλειά γραμμένη στο πόδι. Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Πρώτον 10 τυπογραφικά σε 15 σειρές κείμενο. Καμία υπογραφή, κανένα όνομα των δημιουργών/εμπνευστών. Καμία αντιπρόταση σε αυτό με το οποίο διαφωνούν. Έχω να πω παιδιά ότι όσο περισσότερο διαβάζω το νομοσχέδιο τόσο πιο πολύ με πιάνει η καρδιά μου... Το συνειδητοποιήτε ότι το πτυχίο για το οποίο χτυπιέστε να πάρετε, σε μερικά χρόνια θα έχει ίση αξία με ενός Ι.Ε.Κ;;; Δηλαδή θα βγαίνει ο τυπάς που σας κορόιδευε και σας έλεγε φυτά στο σχολείο και έγραψε 4.000 μόρια στις Πανελλήνιες και θα δίνει 300-400Ε το μήνα σ'ένα Ι.Ε.Κ και θα βγάζει σε 2-3 χρόνια ισάξιο πτυχίο με εμάς!!! Το καταλαβαίνει κανείς αυτό; Και αυτό αφορά εμάς. Και το πως θα μας αντιμετωπίσουν στην αγορά εργασίας. Πληθαίνουν τα Ι.Ε.Κ. Σαν μανιτάρια βγαίνουμε. Αν δεν ισχύει ήδη, σε λίγα χρόνια το πτυχίο από ελληνικά Α.Ε.Ι δεν θα είναι τίποτα. Ούτε για κωλόχαρτο. Μόνο για το επίδομα στο Δημόσιο θα κάνει. Θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον και ένα καλό μεταπτυχιακό για να πεις ότι είσαι καλά εφοδιασμένος για να βρεις μια δουλειά κοντά σ'αυτό που σπούδασες και με προοπτικές. Εκτός αν είσαι ΠΑΣΠίτης/ΔΑΠίτης και σου αρέσει να δουλεύεις στο δημόσιο. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα. Μην πιάσουμε τώρα τα περί αναξιοκρατίας γιατί τα θέλω τα μυαλά μου στη θέση τους... Για να μην πω για τα παιδιά μας. Που πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσουν με κάποια δικαιολογία (δίδακτρα, συγγράμματα, έλλειψη χορηγίας ή όπως αλλιώς θα το πούνε τότε), για τις σπουδές τους. Και ποιος θα τα πληρώσει αυτά;;; Οι γονείς τους. Δηλαδή ΕΜΕΙΣ!!! Πάλι εμείς οι μαλάκες!!!
Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που πραγματικά είμαι υπέρ της κατάληψης. Αν και διαφωνώ με πάρα πολλά πράγματα. Όπως το ότι άργησε τόσο καιρό να κινηθεί η φοιτητική κοινότητα, αλλά και οι Πρυτανικές Αρχές. Το νομοσχέδιο συζητείται εδώ και ένα χρόνο, και τους τελευταίους μήνες (πριν το καλοκαίρι) ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Τώρα βρήκαν να αντιδράσουν; Που έχει ψηφιστεί ο νόμος στη Βουλή και εντός ημερών θα δημοσιευεί στην ΦΕΚ και θα γίνει Νόμος του Κράτους;;; Χαίρω πολύ χαιρόπουλος. Σίγουρα κρύβονται και συμφέροντα πίσω από αυτό. Άλλοι για να κάνουν πιο πολύ ντόρο. Άλλοι για να κάνουν περισσότερες διακοπές. Άλλοι για να μην χάσουν τις διακοπές τους. Αλλά ότι και να ισχύει από τα παραπάνω, δεν μπορώ να μην υποστηρίξω την οποιαδήποτε (έστω και χωρίς μεγάλο αντίκτυπο) προσπάθεια αντίδρασης σε αυτό το νομοσχέδιο.
Εγώ τώρα ξεκινάω το 4ο έτος (χρονολογικά) και είμαι τουλάχιστον 1 έτος πίσω σ'ότι αφορά τα μαθήματα, γιατί στο 1ο έτος ξίστηκα μέχρι θανάτου!!! Και θα έδινα 5 μαθήματα το Σεπτέμβρη 2 από τα οποία αν δεν τα δώσω θα χάσω εργασίες και βαθμολογίες εργαστηρίων. Κι όμως δεν με ενδιαφέρει για τον εαυτό μου. Θεωρώ πολύ σημαντικότερο να αντιδράσω σε κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ, παρά να το καταπιώ αμάσητο. Γιατί στο φινάλε είμαι νέος. Και όλοι μας είμαστε. Και αν δεν μας αρέσει η Ελλάδα όπως είναι σήμερα, πρέπει να κάνουμε κάτι γι'αυτό. Εμείς, όχι ο διπλανός μας, όχι ο μπαπμάς μας, ούτε ο παππούς μας. Αυτοί τα κάνανε όπως τα κάνανε. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Και για τους εαυτούς μας και γαι τα παιδιά μας. Και να μην λέμε ναι σε ότι μας πασάρουν... Δεν είμαστε πρόβατα. Είμαστε φοιτητές, δηλαδή σκεπτόμενοι και μορφωμένοι άνθρωποι. Ας το αποδείξουμε μία φορά!!! Εγώ σας λέω λοιπόν ότι αύριο θα κατέβω στη γενική συνέλευση από την αρχή μέχρι το τέλος της και θα ακούσω τι έχουν να πουν όλοι. Αλλά προσανατολίζομαι ξεκάθαρα προς την κατάληψη. Στο πλαίσιο της κατάληψης όμως, κάποιες δικλίδες θα ήταν ωραίες. Όπως: 1)Συζήτηση με την πρυτανεία για διεξαγωγή (αν είναι εφικτό) πτυχιακής εξεταστικής στο ΑΜΕΣΟ μέλλον. Έτσι ώστε φοιτητές που έχουν σκοπό να βγάλουν πτυχίο σε αυτή την εξεταστική να μην χάσουν πιθανότατα και ένα έτος από τη αγορά εργασίας. 2)Κάλεσμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ και ΑΠΛΩΝ φοιτητών και όχι μόνο παραταξιακών στην ΑΣΟΕΕ για συμμετοχή έστω και τυπική σε αυτή τη κατάληψη. Και όχι για να φωνάζουνε και να πετάνε γιαούρτια στους μπάτσους. Αλλά, για ενημέρωση και πολλές συνελεύσεις/συζητήσεις. Να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο της κατάληψης εποικοδομιτικά. Να συνενοηθούμε μεταξύ μας. Να δούμε τι θέλουμε να αλλάξει και να το ζητήσουμε στα όρια του εφικτού. Να ενημερώνουμε τον κόσμο που περνάει απ'έξω. Να δείτε πόσοι θα μας καταλάβουν και θα μας στηρίξουν. 3)Δημιουργία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ blog με καθημερινές αναρτήσεις με νέα από το τι γίνεται μέσα στη σχολή και κάλεσμα φοιτητών στις συνελεύσεις. Επίσης ενημέρωση του κοινού για το τι κυνηγάμε. Να μη νομίζει ο κόσμος ότι απλά θέλουμε κι άλλες διακοπές. Να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ότι είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι πρόβατα και ότι έχουμε κάποια ΠΟΛΥ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΡΚΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ. 4)Προστασία του "Ιερού" χώρου του Πανεπιστημίου. Ούτε βίδα από παγκάκι και ούτε κιμωλία να μην κλαπεί/σπάσει/πειραχτεί. Δεν είμαστε ζώα όπως ξαναείπα. Τέτοιες κινήσεις μόνο μειώνουν την όλη προσπάθεια. 5)Δημιουργία μιας ομάδας ανθρώπων ικανών στο λόγο, να εκφράσει στον "πολιτικό κόσμο" αυτά που έχουμε να πούμε. Όπου μπορεί. Δεν ξέρω τις διαδικασίες. Αλλά αν μία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (ΟΧΙ ΠΑΣΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ) ομάδα φοιτητών έχει ένα αίτημα πως το εκφράζει;;; Γιατί καλή η κατάληψη. Αλλά μόνη της δεν φτάνει. Πρέπει κατά τη διάρκεια αυτής να βγάλουμε μία κοινή απόφαση και να την προωθήοσυμε. Αλλιώς τσάμπα την κάνουμε. Τα παραπάνω κατ'εμέ αποτελούν μια υπεύθυνη αντίδραση, από μέρους μας, σαν φοιτητική κοινότητα της ΑΣΟΕΕ. Τώρα όσοι πιστεύουν ότι η εξεταστική που πιθανώς να χαθεί είναι πιο σημαντική από το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ας ψηφίσουν ανάλογα, στην αυριανή συνέλευση. Καλώ όμως όλους να σκεφτούν, πιο βαθιά το θέμα και όχι επιφανειακά. Να βάλουν όλα τα δεδομένα κάτω και να σκεφτούν όχι μόνο τον εαυτό τους και το προσωπικό τους συμφέρον. Αλλά και το συμφοιτητή τους και όλη την φοιτητική κοινότητα κατ'επέκταση. That was all folks!
Δημοσιεύτηκε στις 6/9.
FEK A 195.pdf
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Sat Sep 10, 2011 7:41 pm

enum21 wrote:Δημοσιεύτηκε στις 6/9.
FEK A 195.pdf
AAAAA... Μάλιστα. Επομένως το πλαίσιο αυτό λοιπόν είναι Νόμος του Κράτους. Επομένως το άσυλο δεν ισχύει... Ελπίζω να μην αρχίσουν τα παρατράγουδα μόνο...
MoonShadow
Venus Former Team Member

Post by MoonShadow » Sun Sep 11, 2011 2:53 am

Σε συνέχεια αυτού που είπε ο Deykalionas17 (ότι άργησε το φοιτητικό κίνημα), θα έλεγα ότι γενικότερα άργησε (όχι μόνο για τον νόμο που επηρεάζει αποκλειστικά τον πανεπιστημιακό χώρο).Γίναν σημαντικότατα γεγονότα πέρσι,ποσοστά ανεργείας εκτινάχθηκαν,τραγικές περικοπές μισθών και πολλά άλλα που προφανώς όλοι λίγο πολύ ξέρουμε.Και επειδή κυκλοφορεί και το ανεπανάληπτο "ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ" είναι απλά τραγικό.Αυτό που έγινε στο Πολυτεχνείο ήταν αξιοθαύμαστο περισσότερο για την αυτοθυσία και τον αλτρουισμό.Δεν βλέπω αλτρουισμό όταν αντιδράμε μόνο όταν καιγόμαστε εμείς ως ομάδα και αδιαφορούμε για τους γύρω(τώρα θα μου πεις έχεις δει κάπου να υπάρχει ενωμένη αντίδραση ενός κλάδου για άλλους;Σπάνιο φαινόμενο και έχουμε καιρό να το δούμε.Όμως το φοιτητικό κίνημα ανέκαθεν νοιαζόταν και για τους έξω).Μάλλον έχουμε μπερδέψει αξίες/ιδανικά/στόχους/επιδιώξεις και πάμε να τα μπουρδουκλώσουμε όλα μέσα σε μια ιδεολογία.
Image
trelos
byte level
byte level

Post by trelos » Sun Sep 11, 2011 8:00 pm

Το προβλημα με τους περισσοτερους που ειναι υπερ αντικαταληψης ειναι οτι δεν εχουν διαβασει ουτε επιγραμματικα το νεο νομο πιθανον. Οι περισοτεροι νομιζαν στην προηγουμενη γενικη οτι θα ψηφισουν "ΝΑΙ" ή "ΟΧΙ" σε ερωτηση "Θα κανουμε καταληψη?". Δεν ηξεραν οτι ψηφιζεις το πλαισιο καποιας παραταξης. Πιθανον να πηγαν και πρωτη φορα σε γενικη (κι εγω προσωπικα πρωτη φορα πηγα επειδη πρωτη φορα ειναι σοβαρος ο λογος και το θεμα καιει καθως η πλειοψηφια των ΓΣ ειναι "τσιρκο" και "απλα διαφωνω με τον αντιπαλο για να διαφωνησω"). Δεν ενδιαφερθηκαν να ακουσουν τι λενε οι ομιλητες-συμφοιτητες τους στην ΓΣ.

Εγω δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα της καταληψης. Αλλα ειμαι ξεκαθαρα κατα του νεου νομου για παρα πολλους λογους. Και ο μονος μοχλος πιεσης ειναι εν μερη η καταληψη για τον φοιτητη. Αν υπηρχαν επιχειρηματα και σοβαρες προτασεις απο το πλαισιο αντικαταληψης και δεν ηταν απλα για να το ψηφιζουν οσοι χρωστανε <5 μαθηματα για πτυχιο και οι εαυτουλιδες που κοιτανε να μην χασουν ενα εξαμηνο απο ολοκληρη την ζωη τους, ισως το ψηφιζα κι εγω. Αλλα χωρις προτασεις δεν μπαινει καν στο μυαλο μου.

Αυτο που ζηταω απο ολους εσας ειναι στην γενικη να πατε και να ακουσετε ολους τους εκπρωσοπους οσο δυσκολο και να ειναι. Οσο βαρετο. Οχι να πατε και να ειστε 100% αντικαταληψη. Σχετιζετε αμμεσα με τις ζωες μας, τα παιδια μας, τα ανήψια μας. Αν δεν ενδιαφερθουμε τωρα δεν θα ενδιαφερθουμε ποτε. Οσο προβατο θεωρο τον ΠΑΣΠιτη που ψηφιζει πλαισιο πασπ ακομα και αν διαφωνει με αυτο, αλλο τοσο θεωρω προβατο και αυτον που ψηφιζει αντικαταληψη χωρις να εχει ιδεα τι λεει ο νομος, μονο και μονο για να μην χασει ενα εξαμηνο.

Μην ξεχνατε οτι και ο νομος Γιανακου ειχε περασει με αυξημενη πλειοψηφια το 2007 αλλα οι φοιτητες πετυχαν επαναδιαπραγματευση του νομου (μεσω καταληψεων)
Image
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sun Sep 11, 2011 8:55 pm

Stayrakas wrote:Κατι δεν υπολογιζεις ομως... Με ενα γρηγορο αθροισμα, συνολικα 866 ηταν υπερ καταληψης..
Αν υπηρχε ερωτημα, εισαι κατα η υπερ..
Προφανως οι 347 δεν συγκρινονται με τους 866...
Και εσυ δεν υπολογίζεις κάτι , τους φοιτητές που είναι κατα της κατάληψης αλλα λόγω έλλειψης ενημέρωσης , βλέπεις δεν συμφέρει τις παρατάξεις να ενημερώνουν τον κόσμο να ρθει να ψηφίσει η' οτιδηποτε αλλο , δεν ήρθε να ψηφίσει.
Τοτε μαλλον μερικές χιλιάδες δεν συγκρίνονται με τους 866 ουτε και τους παραταξιακούς που δεν ήρθαν τότε για να προστεθούν στους 866.
Και απο την στιγμή που ακόμη και έτσι , και την ύστατε συντεχνιακή τους στιγμή αφού δεν ενώνονται για να παραμείνει κλειστή η σχολή , δεν είναι πρόβλημα των ανξάρτητων φοιτητών αν ανοίξει τελικά η σχολή.
necrofear_13 wrote:
Zifnab wrote:
Stayrakas wrote:Κατι δεν υπολογιζεις ομως... Με ενα γρηγορο αθροισμα, συνολικα 866 ηταν υπερ καταληψης..
Αν υπηρχε ερωτημα, εισαι κατα η υπερ..
Προφανως οι 347 δεν συγκρινονται με τους 866...
Ναι άλλα δεν γίνεται έτσι.. αφού ΠΑΣΠ και ΜΑΣ δεν θέλουν προς το παρόν να είναι στο ενωτικό..
Και πάλι όμως δεν παύει να είναι υπολογίσιμο ποσοστό 347 στους 866 δεν παύει να είναι 40%. Για ανεξάρτηση κίνηση, που απέχει από τα κομματόσκυλα και για πρώτη φορά που κατέβηκε, νομίζω σαν επιτυχία πρέπει να κριθεί το αποτέλεσμα και όχι σαν αποτυχία.

Υ.Σ. Το πλαίσιο της πασπ αναφέρει ότι διεκδικούν οι 4ετής και άνω να δώσουν μαθήματα σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα. Αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στη Γ.Σ. ή απλά έτσι το λένε για να πάρουν και κανένα ψήφο από εμάς τους μεγαλύτερους?
Ο κ. Τουμπής όπως ήδη προείπε κατι τέτοιο είναι ανέφικτο .
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”