Προσοχή στα πράγματα σας...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Jul 02, 2005 12:04 am

Marauder wrote:πάντως είναι μεγάλη χαζομάρα να κατηγορούμε τους admin - τα παιδιά την πρακτική τους κάνουν, όχι τον ασφαλίτη να ρωτάνε "τις ει;"...... το πρόβλημα ανήκει ξεκάθαρα στο πανεπιστήμιο......
Δεν κατηγόρησα κανένα admin (αυτό θα ήταν όντως χαζομάρα, αν και είναι καλό να λείπουν οι χαρακτηρισμοί) αλλά είναι σίγουρα υπεύθυνοι γιατί μέσα σε όλα τα καθηκοντά τους είναι καλώς ή κακώς και αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, παραδέκτηκα και την δική μου ευθύνη.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Sat Jul 02, 2005 1:54 am

semis19 wrote:
Marauder wrote:πάντως είναι μεγάλη χαζομάρα να κατηγορούμε τους admin - τα παιδιά την πρακτική τους κάνουν, όχι τον ασφαλίτη να ρωτάνε "τις ει;"...... το πρόβλημα ανήκει ξεκάθαρα στο πανεπιστήμιο......
Δεν κατηγόρησα κανένα admin (αυτό θα ήταν όντως χαζομάρα, αν και είναι καλό να λείπουν οι χαρακτηρισμοί) αλλά είναι σίγουρα υπεύθυνοι γιατί μέσα σε όλα τα καθηκοντά τους είναι καλώς ή κακώς και αυτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.
Επίσης, παραδέκτηκα και την δική μου ευθύνη.
Προφανώς και δεν είναι ευθύνη των admins (ή δική σου) κάτι τέτοιο....
Όροι χρήσης Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Πληροφορικής wrote:10. Η χρήση πόρων του εργαστηρίου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Το εργαστήριο δεν είναι υπόλογο για τυχόν απώλειες, ζημιές ή δυσκολίες που απορρέουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση των συστημάτων του εργαστηρίου.
Όροι Χρήσης Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Πληροφορικής
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Sat Jul 02, 2005 2:12 am

mikem4600 wrote:
Όροι χρήσης Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Πληροφορικής wrote:10. Η χρήση πόρων του εργαστηρίου γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Το εργαστήριο δεν είναι υπόλογο για τυχόν απώλειες, ζημιές ή δυσκολίες που απορρέουν άμεσα ή έμμεσα από τη χρήση των συστημάτων του εργαστηρίου.
Όροι Χρήσης Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων Πληροφορικής
Το παραδέχομαι αυτό ότι είναι ένα άλλοθι αλλα εμένα δεν μου αρκεί είναι σαν τα γκαράζ που λένε δεν αποφέρουμε καμμιά ευθύνη να πάρει φωτιά, καταστραφεί το αυτοκινητό σας κτλ κτλ η αποποίηση της ευθύνης από κάποιους κανονισμούς δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενυπάρχει έστω και στην τελική ηθικά από κάποιον. Αυτή είναι οπτική μου γωνία δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά έτσι σκέφτομαι ίσως να είναι λάθος ...
υγ: Ας σταματήσουμε εδώ γιατί όσο και να συζητάμε περί ευθύνης η τσάντα δεν θα γυρίσει πίσω στην κοπέλα, ας ελπίσουμε νε είναι το τελευταίο ...
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Sat Jul 02, 2005 3:36 am

Προσωπικά έχω βρει ξεχασμένα 2 κινητά και έχουν επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους(όπως έχουν κάνει και άλλα παιδιά).Μετά έχω δει άσχετους να μπαίνουν και κάποιοι από αυτούς να κοιτάζουν επιδεικτικά ότι "ξέρεις;ψάχνω να σουφρώσω κάτι" και τα έχω διώξει...

Τι άλλο να κάνω δηλαδή;;;Να φέρω ένα γκλοπ,μια ασπίδα και δακρυγόνα;;;Δεν το κατάλαβα αυτό...Κάθομαι και κοιτάζω ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει αλλά αν κάποιοι συμφοιτητές/συμφοιτήτριές μας δεν ξέρουν να προσέξουν τα πράγματά τους και χαζολογάνε,δε θα πληρώσω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος τα σπασμένα!Προειδοποιήσεις είναι γεμάτοι οι τοίχοι(χωρίς να λέω ότι αυτό κατοχυρώνει τον καθένα μας) και ο καθένας τα ματάκια του και τα πραγματάκια του.Αν κάποιοι είναι ανίκανοι να προστατέψουν στοιχειωδώς τον εαυτό τους,δε θα κάτσω εγώ να τους βάλω μυαλό...

Παρεπιπτόντως δεν ήμουν όταν έγινε αυτό,αλλά το έμαθα μετά,χωρίς αυτό που λέω να σημαίνει κάτι...

Και τέλος,ολόκληρη τσάντα...δηλαδή έλεος τώρα ρε παιδιά!!!Έεελεοςςςς!!!!Τα χεράκια μας τα έχουμε να κρατάμε κιόλας εκτός από το να πιάνουμε...

Υ.Γ. Άκρως σαφής ήσουν Μιχάλη...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 11:26 am

semis19 wrote:Το παραδέχομαι αυτό ότι είναι ένα άλλοθι αλλα εμένα δεν μου αρκεί είναι σαν τα γκαράζ που λένε δεν αποφέρουμε καμμιά ευθύνη να πάρει φωτιά, καταστραφεί το αυτοκινητό σας κτλ κτλ η αποποίηση της ευθύνης από κάποιους κανονισμούς δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενυπάρχει έστω και στην τελική ηθικά από κάποιον. Αυτή είναι οπτική μου γωνία δεν θέλω να παρεξηγηθώ αλλά έτσι σκέφτομαι ίσως να είναι λάθος ...
Στα γκαράζ δεν έχω καταλάβει και την περίπτωση που σου κρατούν τα κλειδιά, χωρίς να έχεις κάποια απόδειξη στο χέρι.... :shock:

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες.... Αλλά άμεσα δεν ευθύνονται οι admins, έτσι τους λένε οι ανώτεροι, έτσι πράττουν. :!:

Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουν άλλα 1-2 άτομα στα εργαστήρια σαν επιτηρητές (αφού εξάλλου υπάρχει μεγάλη προσφορά από παιδιά που θέλουν να κάνουν πρακτική και δεν βρίσκουν εταιρία). Το να κάνεις πρακτική δε σημαίνει ότι πρέπει να είσαι 4 ώρες πάνω από ένα pc... :smt024 Εξάλλου επιτηρήσεις κάνουν και οι μεταπτυχιακοί/διδακτορικοί σε περιόδους εξεταστικής

Με το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν μπορεί να γίνεται και face control, ας μην αδικήσουμε τους admins :smt023
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sat Jul 02, 2005 12:27 pm

Εγ'ω δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μπορεί να φταίει ένας admin. Ναι είναι υπεύθυνος για το εργαστήριο και εκτελεί χρέη προσωπικού ασφαλείας για το εργαστήριο, εννοείται πως προσέχουμε μήπως κάποιος πάρει καμία οθόνη και αρχίσει να τρέχει, γι'αυτό ναι είμαστε υπεύθυνοι, αλλά σε καμία περίπτωση για τα πραγματα όλων των χρηστών.
Στην περίπτωση του Parking που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι λογικό να έχεις απαιτήσεις για τον απλό λόγο ότι το parking απλά προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης του αυτοκινήτου, αν ήθελες να στο φάνε/χτυπήσουν/κάψουν θα το άφηνες έξω, αλλά για να μην γίνουν αυτά το αφήνεις στο Parking, λογικό επομένω να σου παρέχουν εγγυήσεις.
Το να λεγεται ότι οι admins έχουν μερίδιο ευθύνης είναι σαν να λες ότι αν πας σε μια καφετέρια, αφήσεις τη τσάντα σου 3 καρέκλες μακρια, πας συνέχεια στην τουαλέτα και στην βουτήξουν ύπεύθυνος θα είναιο ο σερβιτόρος....είστε λίγο υπερβολικοί....
Εγώ προσωπικά δεν ζητάω ταυτότητες γιατί απλά ο χώρος των CSLAB είναι μέρος του πανεπιστημίου στο οποίο είναι ελεύθερη η πρόσβαση σε όλους, την χρήση των πόρων του εργαστηρίου (υπολογιστές, εκτυπωτές, καρέκλες) την προστατεύω όπως και όσο μπορώ.
Δεν είναι θέμα προσωπικού ασφαλείας, είναι απλά θέμα υπευθυνότητας. Αν μου έκλεβαν οτιδήποτε θα έλεγα ότι είμαι μ@@$@ς που δεν το πρόσεχα, δεν θα έλεγα "γιατί δεν έχει προσωπικό ασφαλείας το πανεπιστήμιο"
Και να σας δω τι θα κάνατε αν ερχόταν η μέρα και είχε face control στο CSLAB και ξεχνάγατε την φοιτητική ταυτότητα ή πάσο...εκεί θα γινόταν χαμός!
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 12:50 pm

silegav wrote:Εγ'ω δεν μπορώ να καταλάβω σε τι μπορεί να φταίει ένας admin. Ναι είναι υπεύθυνος για το εργαστήριο και εκτελεί χρέη προσωπικού ασφαλείας για το εργαστήριο
Δεν είπε κανείς ότι φταίει κάποιος admin.

Στο θέμα της κλοπής μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο (=άσυλο), είναι πολύ σοβαρό, διότι κάποιος δεν μπορεί να βγάλει άκρη (=η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει στις περιπτώσεις αυτών των κλοπών).

Προσωπικά κι εμένα μου έκλεψαν το κινητό μου πριν από 1.5 μήνα μέσα στο CSLab1 και μπροστά στα μάτια μου.

Γι αυτό το λόγο, μιας και υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς από παιδιά για πρακτική άσκηση, καλό θα ήταν κάποια από αυτά να κάνουν τον έλεγχο, ώστε να μην γίνονται αυτές οι κλοπές. Τώρα αυτό που λές για τις ταυτότητες δεν ισχύει πάντα... Λίγο εώς πολυ όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Το να καθόμαστε απαθείς μπροστά σε τόσα κρούσματα ΔΕΝ είναι ηθικά σωστό. Πρέπει κάτι να γίνει
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jul 02, 2005 1:28 pm

Γι αυτό το λόγο, μιας και υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς από παιδιά για πρακτική άσκηση, καλό θα ήταν κάποια από αυτά να κάνουν τον έλεγχο, ώστε να μην γίνονται αυτές οι κλοπές.
Αυτό θα ήταν η πρακτική για φοιτητές μιας σχολής ασφαλιτών, όχι μια σχολής πληροφορικής ;)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 1:49 pm

Einherjar wrote:
Γι αυτό το λόγο, μιας και υπάρχει υπερπληθώρα προσφοράς από παιδιά για πρακτική άσκηση, καλό θα ήταν κάποια από αυτά να κάνουν τον έλεγχο, ώστε να μην γίνονται αυτές οι κλοπές.
Αυτό θα ήταν η πρακτική για φοιτητές μιας σχολής ασφαλιτών, όχι μια σχολής πληροφορικής ;)
Νομίζω ότι είναι πιο ισχυρό το επιχείρημα της προστασίας των φοιτητών, έναντι μιας φράσης περί "χαφιέδων, ασφαλιτών, κλπ" που τυχόν θα εκστομίσει ένας ακρο-αριστερός άνθρωπος.

Το να πάρουν 1 άτομο παραπάνω σε κάθε cslab νομίζω ότι δεν κοστίζει τίποτα. Και να μην είναι "αποκλειστικά" "ασφαλίτης" (έτσι όπως το θέτεις...). Οι βάρδιες μπορούν να είναι κυλυόμενες (πχ. να είσαι 3 μέρες admin και 2 μέρες να κοιτάζεις το χώρο.

Το να κόβεις βόλτες γύρω από τα pc και ταυτόχρονα να βοηθάς κάποιους με εργασίες, δεν νομίζω ότι ανάγεται σε θέμα "ασφαλίτη". Ίσα-ίσα θα ωφελήσει και τους φοιτητές από μικρότερα έτη.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sat Jul 02, 2005 2:05 pm

a_s wrote:
Einherjar wrote:
Νομίζω ότι είναι πιο ισχυρό το επιχείρημα της προστασίας των φοιτητών, έναντι μιας φράσης περί "χαφιέδων, ασφαλιτών, κλπ" που τυχόν θα εκστομίσει ένας ακρο-αριστερός άνθρωπος.

Το να πάρουν 1 άτομο παραπάνω σε κάθε cslab νομίζω ότι δεν κοστίζει τίποτα. Και να μην είναι "αποκλειστικά" "ασφαλίτης" (έτσι όπως το θέτεις...). Οι βάρδιες μπορούν να είναι κυλυόμενες (πχ. να είσαι 3 μέρες admin και 2 μέρες να κοιτάζεις το χώρο.

Το να κόβεις βόλτες γύρω από τα pc και ταυτόχρονα να βοηθάς κάποιους με εργασίες, δεν νομίζω ότι ανάγεται σε θέμα "ασφαλίτη". Ίσα-ίσα θα ωφελήσει και τους φοιτητές από μικρότερα έτη.

Εγώ συμφωνώ με το Νεκτάριο.. δεν πρόκειται αν σεβαστεί κανείς ένα συμφοιτητή του που κάνει τον ασφαλίτη...είναι σαν το @ απουσιολόγο στο σχολείο. Είναι δουλειά του πανεπιστημίου και καιρός είναι να προσλάβει ασφάλεια...όχι εσωτερική αλλα εξωτερική - δηλαδή απλά να ελέγχει το ποιος μπαινοβγαίνει...
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Sat Jul 02, 2005 2:45 pm

(βλέπω τους μελλοντικούς πορτιέρηδες στα clubs να πηγαίνουν με συστατική του Πολύζου: "πάρτε τον είναι πολύ καλός και συνεπής... όσο καιρό ήταν ασφαλίτης στα CSLabs ο δείκτης της εγκληματικότητας είχε πιάσει πάτο". επίσης στο βιογραφικό "ήμουν υπεύθυνος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΟΠΑ. είχα περάσει από ειδική εκπαίδευση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών -ζίου ζίτσου, κ.α. πολεμικές τέχνες- και γνωρίζω να χρησιμοποιώ τον ορό της Αλήθειας.... Προγραμματιστές είμαστε όχι ο Neo... εδώ όταν δεν αλλάζουμε κωδικό χωρίς φοιτητική ταυτότητα ακούμε ένα σωρό πράγματα, φαντάζεστε να μην αφήναμε και την είσοδο...)
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 3:24 pm

Erevodifwntas wrote:(βλέπω τους μελλοντικούς πορτιέρηδες στα clubs να πηγαίνουν με συστατική του Πολύζου: "πάρτε τον είναι πολύ καλός και συνεπής... όσο καιρό ήταν ασφαλίτης στα CSLabs ο δείκτης της εγκληματικότητας είχε πιάσει πάτο". επίσης στο βιογραφικό "ήμουν υπεύθυνος των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του ΟΠΑ. είχα περάσει από ειδική εκπαίδευση αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών -ζίου ζίτσου, κ.α. πολεμικές τέχνες- και γνωρίζω να χρησιμοποιώ τον ορό της Αλήθειας.... Προγραμματιστές είμαστε όχι ο Neo... εδώ όταν δεν αλλάζουμε κωδικό χωρίς φοιτητική ταυτότητα ακούμε ένα σωρό πράγματα, φαντάζεστε να μην αφήναμε και την είσοδο...)
Ε..εντάξει... δεν άρεσε η άποψή μου... μην με κρεμάσετε κιόλας :smt027 :smt068

Πέρα από την πλάκα, έχεις να ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ εσύ μια λύση πάνω στο θέμα αυτό;
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jul 02, 2005 3:51 pm

ο καθένας να προσέχει τα πραγματά του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όχι να τις μεταθέτει. αυτή νομίζω είναι η λύση για όλα τα προβλήματά μας και δεν τη θεωρώ ιδιαίτερα επώδυνη.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 4:10 pm

Einherjar wrote:ο καθένας να προσέχει τα πραγματά του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όχι να τις μεταθέτει. αυτή νομίζω είναι η λύση για όλα τα προβλήματά μας και δεν τη θεωρώ ιδιαίτερα επώδυνη.
Οι admins δεν φταίνε σε τίποτα... το είπα και παραπάνω.

Αυτή είναι οι λύση που δίνεις εσυ για τα κλεφτρόνια?

Αυτό δεν είναι λύση αγαπητέ συνάδελφε... Αυτό εκκολάπτει αυτή την κατάσταση, δεν την επιλύει. Το βλέπετε ήδη και στην πράξη εδώ και 1 χρόνο που άρχισαν αυτές οι κλοπές.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Sat Jul 02, 2005 4:20 pm

a_s wrote:
Einherjar wrote:ο καθένας να προσέχει τα πραγματά του και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, όχι να τις μεταθέτει. αυτή νομίζω είναι η λύση για όλα τα προβλήματά μας και δεν τη θεωρώ ιδιαίτερα επώδυνη.
Οι admins δεν φταίνε σε τίποτα... το είπα και παραπάνω.

Αυτή είναι οι λύση που δίνεις εσυ για τα κλεφτρόνια?

Αυτό δεν είναι λύση αγαπητέ συνάδελφε... Αυτό εκκολάπτει αυτή την κατάσταση, δεν την επιλύει. Το βλέπετε ήδη και στην πράξη εδώ και 1 χρόνο που άρχισαν αυτές οι κλοπές.
Θυμάμαι κάτι που έλεγε ένας σπουδαίος άνθρωπος..."Η πρόληψη είναι η πιο αποδοτική και η πλεον δημοκρατική μορφή καταστολής"..

Φυσικά πάντα υπάρχει και ηλύση να κρεμαστούν κάποιοι στην Πλατεία Συντάγματος - κάτι που θα μπορούσε να είναι στην ημερήσια διάταξη αν είχαν υπερισχύσει εναλλακτικές μορφές πολιτεύματος...

Φυσικά Αποστόλη αφού σε καίει τόσο πολύ το θέμα, έχω μια πρόταση να σου κάνω!!! Αν θες μπορείς αφιλοκερδως να περνάς κάποιες ώρες στο cslab την ημέρα και να περιποιείσαι καταλλήλως τα κλεφτρόνια μπαι γιορσέλφ...:-D..... Σε μια εβδομάδα θα έχουμε καθαρίσε απο κλεφτρόνια στο κεντρικό κτήριο - θα προτιμούν να κλέβουν από τον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών παρά από το Cslab 1 :-D :-D :-D
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Sat Jul 02, 2005 4:48 pm

a_s wrote:Αυτό δεν είναι λύση αγαπητέ συνάδελφε... Αυτό εκκολάπτει αυτή την κατάσταση, δεν την επιλύει. Το βλέπετε ήδη και στην πράξη εδώ και 1 χρόνο που άρχισαν αυτές οι κλοπές.
Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης σου.
Πως μπορεί η επιδειξη υπευθυνότητας να επιδεινώση την κατάσταση? Εδώ και ένα χρόνο τι έχει γίνει? έχουν γίνει οι φοιτητές πιο υπεύθυνοι αλλά συνεχίζουν να χάνουν τα πράγματά τους? δε νομίζω...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jul 02, 2005 6:23 pm

Νομίζω ότι αναμασάμε τα ίδια πράγματα. Είναι ευχάριστο ότι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου. Ευτυχώς που είμαστε ο ένας πάνω στον άλλο, διαφορετικά το πρόβλήμα ασφάλειας δεν θα περιοριζόταν σε περιστατικά κλοπών. Μια (ακραία) λύση είναι να μην κουβαλάτε πολύτιμα πράγματα μαζί σας σε καθημερινή βάση, κατά το δυνατόν. Π.χ. στο στρατό πολλοί προτιμούν να έχουν κινητά μπακατέλες, γιατί όχι μόνο δεν θα στο κλέψουν αλλά και γιατί μπορεί να πέσει κάτω εύκολα. Άλλη πιο πρακτική λύση που έχει προταθεί είναι το τσαντάκι τύπου μπανάνα που δένει γύρω από τη μέση.
Σε κάθε περίπτωση, καθένας φέρει την ευθύνη της φύλαξης των πραγμάτων του. Θα μπορούσε να γίνει κάτι πιο απλό. Να καταγράφεται το ιστορικό των login των χρηστών σε κάποιο αρχείο. Έτσι, εάν η κλοπή έγινε σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα μπορούν να βρεθούν πόσοι χρήστες είχαν κάνει login στο εργαστήριο τάδε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Λογικά αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει ήδη. Έτσι τύποι που απλά κάθονται και χαζολογάνε θα κινούν τις υποψίες. Επίσης είναι κάπως χαζό το να μπορεί κάποιος με ένα λογαριασμό να συνδέεται σε 10 μηχανήματα. Χωρίς διάθεση φιλοφρονήσεων, οι admin (ή κάποιοι admin) της προηγούμενης χρονιάς ήταν πολύ χειρότεροι από τους φετινούς (mp3 κατέβασμα, δυνατή μουσική και χαμηλή διάθεση εξυπηρέτησης), δηλαδή οι φετινοί admin είναι πολύ φιλικοί στο σύνολο τους.
Αν και οι admin δεν είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πραγμάτων του καθενός, θα πρέπει να δείχνουν κατανόηση απέναντι σε κάποιον που π.χ. μόλις του έκλεψαν το κινητό (όχι ότι οι σημερινοί δεν έχουν, μην παρεξηγηθώ). Θυμάμαι έναν παλιό που μια κοπελίτσα του είπε αναστατωμένη ότι μόλις της έκλεψαν το κινητό, εκείνος απλά τις είπε ότι δεν φέρει ευθύνη και συνέχισε απαθής να ακούει τη μουσική του. Αυτό δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη αντίδραση, ανεξάρτητα από το εάν είσαι admin ή όχι.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sat Jul 02, 2005 7:16 pm

Γιατί ο τύπος που θα μπει να κλέψει πόσες πιθανότητες έχει να κάνει login ?Ανοίγει την πόρτα κοιτάει και βουτάει αυτό δεν καταγράφεται πουθενά μόνο καμία κάμερα χώρου βλέπω σαν λύση μιας και παραγίνεται συχνό το συγκεκριμένο φαινόμενο. Και μην πει κανείς περι παραβίασης ελευθεριών και δικαιωμάτων προτιμώ να είμαι στο video παρά να μου βουτίξουν τα πράγματα μου.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sat Jul 02, 2005 7:24 pm

fotisaueb wrote:Γιατί ο τύπος που θα μπει να κλέψει πόσες πιθανότητες έχει να κάνει login ?Ανοίγει την πόρτα κοιτάει και βουτάει αυτό δεν καταγράφεται πουθενά μόνο καμία κάμερα χώρου βλέπω σαν λύση μιας και παραγίνεται συχνό το συγκεκριμένο φαινόμενο. Και μην πει κανείς περι παραβίασης ελευθεριών και δικαιωμάτων προτιμώ να είμαι στο video παρά να μου βουτίξουν τα πράγματα μου.
Αυτό το είχα προτείνει κι εγώ παλαιότερα, αλλά έρχεται σε σύγκρουση με το άσυλο κλπ... κλπ...

Einherjar wrote:
a_s wrote:Αυτό δεν είναι λύση αγαπητέ συνάδελφε... Αυτό εκκολάπτει αυτή την κατάσταση, δεν την επιλύει. Το βλέπετε ήδη και στην πράξη εδώ και 1 χρόνο που άρχισαν αυτές οι κλοπές.
Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης σου.
Πως μπορεί η επιδειξη υπευθυνότητας να επιδεινώση την κατάσταση? Εδώ και ένα χρόνο τι έχει γίνει? έχουν γίνει οι φοιτητές πιο υπεύθυνοι αλλά συνεχίζουν να χάνουν τα πράγματά τους? δε νομίζω...
Δεν παρατάει κανείς έτσι τα πράγματά του. Όλοι γενικά οι φοιτητές είναι προσεκτικοί...

Όμως παρολαυτά, τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί να έχουν έξαρση αυτά τα κρούσματα... Έτσι δεν είναι? Δεν θα πρέπει να γίνει κάτι λοιπόν? (από μέρους του πανεπιστημίου εννοώ)
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sun Jul 03, 2005 2:41 am

Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως προτείνετε την εγκατάσταση κυκλώματος με κάμερες στο χώρο του πανεπιστημίου. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις για το πρόβλημα προτού καταλήξουμε στο ακράιο αυτό μέτρο. Το άσυλο έχει λόγους που υφίσταται στους χώρους του πανεπιστημίου ακόμη και αν μερικοί κάνουν κατάχρηση του ασύλου δε σημαίνει ότι πρέπει να το καταργηθεί με κανένα τρόπο. Είναι σαν να λέμε πως επειδή υπάρχουν οδηγοί που αναπτύσουν υπερβολικοί ταχυτητα πρέπει να καταργηθεί το αυτοκίνητο!!!!
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Sun Jul 03, 2005 10:45 am

jimmyD wrote:Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως προτείνετε την εγκατάσταση κυκλώματος με κάμερες στο χώρο του πανεπιστημίου.
Κοίτα... γενικά δεν καταλαβαίνω ΤΙ σας πειράζει κάποιους στις κάμερες (δεν λέω για το πανεπιστήμιο, αλλά γενικά...). Οι παράνομοι φοβούνται... οι υπόλοιποι τι έχουν να φοβηθούν από αυτές? :-) (να υπενθυμίσω ότι δεν μιλάω ειδικά και μόνο για το πανεπιστήμιο)
fotisaueb
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fotisaueb » Sun Jul 03, 2005 11:22 am

jimmyD wrote:Το άσυλο έχει λόγους που υφίσταται στους χώρους του πανεπιστημίου ακόμη και αν μερικοί κάνουν κατάχρηση του ασύλου δε σημαίνει ότι πρέπει να το καταργηθεί με κανένα τρόπο. Είναι σαν να λέμε πως επειδή υπάρχουν οδηγοί που αναπτύσουν υπερβολικοί ταχυτητα πρέπει να καταργηθεί το αυτοκίνητο!!!!

Το άσυλο δεν νομίζω ότι θεσπίστικε για να κάνει ο καθένας ότι θέλει άλλωστε μην ξεχνας ότι τότε ήταν άλλες εποχές και με προοπτική αύτες τις εποχές θεσπίστικε . Δηλαδή αν έρθει κάποιος στην σχολή και πουλάει ναρκτωτικά τι θα πρέπει να πούμε; "Υπάρχει άσυλο"????? Στην τελική security δεν θέλουμε κάμερα δεν θέλουμε λύση δεν βρίσκουμε
Άλλωστε κάμερα είπα μόνο για τα CSLab. Άλλωστε αν η κάμερα αποτυπώνει το τύπο που κλέβει δεν χρειάζεται να ασχοληθεί η αστυνομία τον ξέρουμε ποιος είναι και απο εκεί και πέρα δρούμε όπως θεωρήσουν οι υπεύθυνοι

Όσο για το παράδειγμα με το αμάξι πρέπει να καταλάβεις ότι δεν προτείνεις να καταργηθεί το αμάξι αλλά να μπορείς πιο εύκολα να πιάνεις τους πολυ επικινδυνους οδηγούς κάνε επέκταση σε αυτό που είπες για το άσυλο
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”