Βιβλίο για JAVA
- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Βιβλίο για JAVA
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό βιβλίο σχετικό με JAVA γιατί εκείνο του Κάβουρα δε με βοήθησε και πολύ στο α΄ εξάμηνο ώστε να περάσω το μάθημα παρόλο που είχα παρακολουθήσει τον Συντιχάκη. 

- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Thinking in Java, 2nd edition, Revision 12. Έκδοση 2000 - Bruce Eckel
Του Λιακέα καλό είναι το έχω διαβάσει αλλά το παραπάνω καλύπτει με τέλεια παραδείγματα όλες τις περιπτώσεις.
Του Λιακέα καλό είναι το έχω διαβάσει αλλά το παραπάνω καλύπτει με τέλεια παραδείγματα όλες τις περιπτώσεις.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- semis19
- Gbyte level
Για εισαγωγικό βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό!P3 wrote:Πολύ καλο εισαγωγικό είναι το "Εισαγωγή στη Java" του Γ.Λιακέα, εκδόσεις Κλειδάριθμος.
Εγώ με αυτό είχα περάσει!
Επίσης, χρήσιμο βρήκα το "Java - Ο εύκολος τρόπος" του Peter McBride εκδόσεις Δίαυλος.
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
το βιβλίο του Λιακέα ποτέ δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν καθαρό εγχειρίδιο για τη Java και εκτός από το να περάσω τον Κάβουρα δεν το ξαναχρησιμοποιήσα. Έτυχε να χρησιμοποιήσω το "Εγχείριδιο της Java" το οποίο συνιστώ για την προσωπική σου βιβλιοθήκη
lσύνδεσμος για την ελληνική έκδοση
Από κάποια στιγμή και έπειτα όμως το API doc της Sun είναι αρκετό διότι το μόνο που θα σε ενδιαφέρει είναι τα έτοιμα πακέτα
Από κάποια στιγμή και έπειτα όμως το API doc της Sun είναι αρκετό διότι το μόνο που θα σε ενδιαφέρει είναι τα έτοιμα πακέτα
- Paralias
- Gbyte level
Υπάρχει επίσης η 3η και 4η έκδοση αυτού του βιβλίου.Μήπως είναι καλύτερες και πιο πλήρεις;HdkiLLeR wrote:Thinking in Java, 2nd edition, Revision 12. Έκδοση 2000 - Bruce Eckel
Και επίσης είναι γραμμένο στα αγγλικά,σωστά;Οπότε ίσως να μην τη βοηθήσει και τόσο,τουλάχιστον για τη δουλειά που το θέλει τώρα.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Έχω σε ebook την 3η και έχει micro/tiny διορθώσεις. Γενικά διαφορές δεν έχει στα παραδείγματα κλπ για την 4η δεν ξέρω μάλλον θα έχει και προσθήκες οπότε μπορεί να έιναι καλύτερη. Για τα αγγλικά γιατί να έχει prob καλέ; Το βιβλίο είναι γραμμένο πολύ καλά πάντος.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
- ttoppouzokypraios
- Kilobyte level
Thinking in Jave 3rd edition
download (αρχείο zip 1,6Μb με το βιβλίο σε μορφή HTML και τον κώδικα που αναφέρει μέσα το βιβλίο)
download (αρχείο zip 1,6Μb με το βιβλίο σε μορφή HTML και τον κώδικα που αναφέρει μέσα το βιβλίο)
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
Συμφωνώ ότι το βιβλίο του Λιακέα ειναι μόνο για τα αρχικά βήματα στη Java. Από 'κει και πέρα αν θες ένα βιβλίο αναφοράς που θα το χρησιμοποιείς κάθε φορά που θες να βρεις κάτι για τη γλώσσα πρέπει να ψάξεις για κάτι άλλο. Εγώ το βιβλίο του Λιακέα το έχω αλλά σπάνια το χρησιμοποιώ πλέον.tsilochr wrote:το βιβλίο του Λιακέα ποτέ δεν μου άρεσε γιατί δεν ήταν καθαρό εγχειρίδιο για τη Java και εκτός από το να περάσω τον Κάβουρα δεν το ξαναχρησιμοποιήσα. Έτυχε να χρησιμοποιήσω το "Εγχείριδιο της Java" το οποίο συνιστώ για την προσωπική σου βιβλιοθήκη
- Paralias
- Gbyte level
Όντως είναι πολύ καλά!sudtuwup wrote:Aπ οτι εχω δει και τα βιβλια των Deitel & Deitel ειναι καλα. Μεγαλα αλλα τα εχουν ολα.
Επίσης πολύ καλό βιβλίο,ίσως το πιο πλήρες που έχω δει,αλλά επίσης μεγάλο,είναι το "Πλήρες εγχειρίδιο της Java 2" 3rd edition.Συγγραφείς:Rogers Cadenhead και Laura Lemay.Το βιβλίο είναι στα ελληνικά και είναι εξαιρετικό!
P.S.:O lewton έχει την καλύτερη υπογραφή

Ένα πολύ καλό και πλήρες tutorial για java κατά τη γνώμη μου είναι
της sun και βρίσκεται εδώ για download:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial ... nload.html
Κατεβαίνει σε zipaki και βλέπεται με browser offline.
Για όσους θέλουν να κατεβάσουν κάτι στα ελληνικά ο παρακάτω σύνδεσμος
παραπέμπει στη σελίδα ενός καθηγητή τει που είχα ξεθάψει πέρυσι.Έχει διαθέσιμο ένα pdf ~4Μ tutorial για java το οποίο είναι καταπληκτικό!
(basics,awt,swing,threads...)
http://www.cs.teilar.gr/gkakaron/index.html
της sun και βρίσκεται εδώ για download:
http://java.sun.com/docs/books/tutorial ... nload.html
Κατεβαίνει σε zipaki και βλέπεται με browser offline.
Για όσους θέλουν να κατεβάσουν κάτι στα ελληνικά ο παρακάτω σύνδεσμος
παραπέμπει στη σελίδα ενός καθηγητή τει που είχα ξεθάψει πέρυσι.Έχει διαθέσιμο ένα pdf ~4Μ tutorial για java το οποίο είναι καταπληκτικό!
(basics,awt,swing,threads...)
http://www.cs.teilar.gr/gkakaron/index.html
- silegav
- Venus Project Founder
θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Εγώ προσωπικά τόσο καιρό δουλεύω είτε με το tutorial της java, είτε με το ίδιο τοsite της. Αλλά για τα βασικά πάρε κανένα thinking in java. Το είχα βρει σε pdf μορφή και με είχε ψιλοβοηθήσει.
- AnINffected
- Gbyte level
- Theofaman
- Mbyte level
Εγώ αυτό που ψάχνω είναι ένα βιβλίο για την Java στα αγγλικά, στο οποίο θα μπορώ να καταφεύγω κάθε φορά που θα θέλω να βρω κάτι για την Java και να το κρατήσω αρκετά χρόνια (δηλαδή όχι απλά για να περάσω τα 2 μαθήματα που έχουμε). Κάτι σαν το απόλυτο εγχειρίδιο ας πούμε. Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- Fairy
- Gbyte level
nantia_86 wrote:Ένα καλό εισαγωγικό που βρήκα είναι το: Οδηγός της Java 2(Εκδότης Γκιούρδας)!

δυσκολεύουν τους beginners (βλέπε κληρονομικότητα). Στα μείον του ότι δεν έχει πολλά πράγματα για swing
και γραφικά. Δεν είναι φυσικό το απόλυτο εγχειρίδιο που ψάχνεις, Theofaman, αλλά το προτείνω στους
πρωτοετείς κυρίως αν βρίσκουν το βιβλίο του Κάβουρα ανεπαρκές. Είναι του ίδιου συγγραφέα (Schild) με το
βιβλίο που δόθηκε φέτος στον "Προγραμματισμό με C++". Είναι αρκετά παρόμοια σε φιλοσοφία και
εμφάνιση.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."