αγορά σχολικών βιβλίων
- zweistein
- Wow! Terabyte level
αγορά σχολικών βιβλίων
έχω φίλη μάνα που ρωτάει, τα σχολικά βιβλία υπάρχουν προς αγορά? και αν ναι, που?
στο βιβλιοπωλείο που πήγα εγώ πάντως βρήκα μονο βοηθήματα.
PS: εννοώ τα βιβλία του οργανισμού εκδόσεων εκπαιδευτικών βιβλίων.

- lost_noni_dw
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: αγορά σχολικών βιβλίων
Υπάρχουνε στα βιβλιοπωλεία,αλλά είναι ό,τι έχει απομείνει από την περσινή χρονιά.Οπότε εκεί που πήγες μπορεί να είχαν τελειώσει.Ψάξε κ σε κανένα άλλο μικρό βιβλιοπωλείο μπορεί να έχουνε.Πάντως κ εγώ που θυμάμαι θέλαμε για τα καλοκαιρινά μαθήματα στο φροντιστήριο,από βιβλιοπωλεία τα πήραμε. 

- enum21
- Venus Former Team Member
Υπάρχουν online..zweistein wrote:έχω φίλη μάνα που ρωτάει, τα σχολικά βιβλία υπάρχουν προς αγορά? και αν ναι, που?
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
πες της να βγάλει φωτοτυπίες
- zweistein
- Wow! Terabyte level
επέστρεψα από όργωμα βιβλιοπωλείων και εντόπισα ότι όντως έχουν περισσέψει κάποια από πέρσι,
από κει και μετά όπως είπε και ο pascal πάνε για φωτοτυπίες!

- proskopos
- Wow! Terabyte level
Στο νετ υπαρχου τα πάντα.. μην βγάλει τίποτα... τα βιβλια δεν χρειάζονται.. αν το παιδί είναι σε ηλικία πάνω απο 12 μπορεί να κρατάει σημειώσεις για κανενα 2μηνο...zweistein wrote:επέστρεψα από όργωμα βιβλιοπωλείων και εντόπισα ότι όντως έχουν περισσέψει κάποια από πέρσι,
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Ναι, μπορεί να τα κατεβάσει σε iPad ή Kindle. Αν δεν έχει δεν πειράζει. Μπορεί να πάρει μαθητοδάνειο και να αγοράσει ένα. Ή όπως σοφά ειπώθηκε να κρατήσει σημειώσεις όπως ο παππούς του. Το βιβλίο είναι πολυτέλεια.
ομοιως μπορει να τα κατεβασει και σε εναν υπολογιστη παντως - μην κοροιδευομαστε. αμα δεν εχει πραγματικα πρεπει να παρει - το "δεν εχω λεφτα να παρω εναν υπολογιστη των 200 ευρω καθε 10 χρονια, ουτε καν με 16 ευρω το μηνα που παει η δοση" δεν με πειθει. επισης ενα ebook reader κανει αρκετα λιγοτερα σε πολλες περιπτωσεις - και σε μονοψηφιο αριθμο η δοση αμα το παρει σε 12 πχ.
δεν ειναι καλο , προφανως , αλλα το δικιο που εχει οποιος παραπονιεται για κατι τετοιο χανεται αμα φτανουμε σε υπερβολες
δεν ειναι καλο , προφανως , αλλα το δικιο που εχει οποιος παραπονιεται για κατι τετοιο χανεται αμα φτανουμε σε υπερβολες
Γκουχ γκουχ ανακυκλωσηproskopos wrote: Το βιβλίο ως υλικό που στο τέλος του έτους καίγεται δεν είναι πολυτέλεια... Είναι μ@#@#...
Last edited by chriskin on Sat Sep 10, 2011 5:47 pm, edited 1 time in total.
- proskopos
- Wow! Terabyte level
Μπορεί να τα βλέπει στον υπολογιστή σπίτι... Δύσκολο PASCAL? Το βιβλίο ως υλικό που στο τέλος του έτους καίγεται δεν είναι πολυτέλεια... Είναι μ@#@#... Εσύ χρησιμοποιείς βιβλία μέσα στο μάθημα τα τελευταία 4 χρόνια PASCAL?PASCAL wrote:Ναι, μπορεί να τα κατεβάσει σε iPad ή Kindle. Αν δεν έχει δεν πειράζει. Μπορεί να πάρει μαθητοδάνειο και να αγοράσει ένα. Ή όπως σοφά ειπώθηκε να κρατήσει σημειώσεις όπως ο παππούς του. Το βιβλίο είναι πολυτέλεια.
Ας τα αφήσουμε αυτά όμως.. Ας πάμε όλοι στους δρόμους να τα σπάσουμε και ας κάνουμε κατάληψη... Αυτή είναι η σωστή αντίδραση by the BOOK...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Καταρχην με 200€ παιρνεις ενα παπαροnetbook που δεν μπορεις να κατσεις πανω απο 1 ωρα. Δευτερον, προφανως και υπαρχουν οικογενειες που δεν μπορουν να δωσουν 400€ για ενα αξιοπρεπρες μηχανημα. Και τριτον δεν εχει ολη η Ελλαδα internet βλ. κατσικοχωρια. Εχει ομως μαθητες χωρις βιβλια. Ας ξεφυγουμε λιγο απο τον Αθηναικο μικροκοσμο...chriskin wrote:ομοιως μπορει να τα κατεβασει και σε εναν υπολογιστη παντως - μην κοροιδευομαστε. αμα δεν εχει πραγματικα πρεπει να παρει - το "δεν εχω λεφτα να παρω εναν υπολογιστη των 200 ευρω καθε 10 χρονια, ουτε καν με 16 ευρω το μηνα που παει η δοση" δεν με πειθει. επισης ενα ebook reader κανει αρκετα λιγοτερα σε πολλες περιπτωσεις - και σε μονοψηφιο αριθμο η δοση αμα το παρει σε 12 πχ.
ελα ρε, μπορει να κατεβει ο πατερας μια βολτα στη διπλανη πολη να γραψει σε ενα cd (μισο ευρω και αμα - και αλλα 2-3 η βενζινη) τα βιβλια απο ενα γνωστο του μια φορα , δνε ειναι κατι που γινεται συνεχειαultimate_aektzis wrote:Καταρχην με 200€ παιρνεις ενα παπαροnetbook που δεν μπορεις να κατσεις πανω απο 1 ωρα. Δευτερον, προφανως και υπαρχουν οικογενειες που δεν μπορουν να δωσουν 400€ για ενα αξιοπρεπρες μηχανημα. Και τριτον δεν εχει ολη η Ελλαδα internet βλ. κατσικοχωρια. Εχει ομως μαθητες χωρις βιβλια. Ας ξεφυγουμε λιγο απο τον Αθηναικο μικροκοσμο...chriskin wrote:ομοιως μπορει να τα κατεβασει και σε εναν υπολογιστη παντως - μην κοροιδευομαστε. αμα δεν εχει πραγματικα πρεπει να παρει - το "δεν εχω λεφτα να παρω εναν υπολογιστη των 200 ευρω καθε 10 χρονια, ουτε καν με 16 ευρω το μηνα που παει η δοση" δεν με πειθει. επισης ενα ebook reader κανει αρκετα λιγοτερα σε πολλες περιπτωσεις - και σε μονοψηφιο αριθμο η δοση αμα το παρει σε 12 πχ.
και οχι, δεν χρειαζεται αξιοπρεπες μηχανημα για να διαβαζεις pdf
Ναι μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα ο πατέρας του. Όχι από οικονομικής άποψης.chriskin wrote:ελα ρε, μπορει να κατεβει ο πατερας μια βολτα στη διπλανη πολη να γραψει σε ενα cd (μισο ευρω και αμα - και αλλα 2-3 η βενζινη) τα βιβλια απο ενα γνωστο του μια φορα , δνε ειναι κατι που γινεται συνεχειαultimate_aektzis wrote:Καταρχην με 200€ παιρνεις ενα παπαροnetbook που δεν μπορεις να κατσεις πανω απο 1 ωρα. Δευτερον, προφανως και υπαρχουν οικογενειες που δεν μπορουν να δωσουν 400€ για ενα αξιοπρεπρες μηχανημα. Και τριτον δεν εχει ολη η Ελλαδα internet βλ. κατσικοχωρια. Εχει ομως μαθητες χωρις βιβλια. Ας ξεφυγουμε λιγο απο τον Αθηναικο μικροκοσμο...chriskin wrote:ομοιως μπορει να τα κατεβασει και σε εναν υπολογιστη παντως - μην κοροιδευομαστε. αμα δεν εχει πραγματικα πρεπει να παρει - το "δεν εχω λεφτα να παρω εναν υπολογιστη των 200 ευρω καθε 10 χρονια, ουτε καν με 16 ευρω το μηνα που παει η δοση" δεν με πειθει. επισης ενα ebook reader κανει αρκετα λιγοτερα σε πολλες περιπτωσεις - και σε μονοψηφιο αριθμο η δοση αμα το παρει σε 12 πχ.
Και αυτό για το ίντερνετ δεν ισχύει μόνο στα κατσικοχώρια. Εδώ στα προάστια της Ραφήνας (Μαρίκες, Νηρέας, Διασταύρωση Ραφήνας, Περιβολάκια, Σκουφέικα, κτλ) δεν έχουν καθόλου ή έχουν κακής ποιότητας γραμμές.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
αλλα που μπορει να ειναι το προβλημα; σε ελλειψη γνωσεων;
θα εχει ο θειος . η μανα. η γιαγια. ο φιλος του μπαμπα απο τη δουλεια. ο δασκαλος. κάποιος γονεας αλλου παιδιου. ο απεναντι βοσκος. καποιος τελος παντων
επισης ειμαι σιγουρος οτι αμα πανε σε ενα κεπ η δημαρχειο με ενα δισκακι θα τους το γραψουν κανονικοτατα - ακομα και σε καφενειο βασικα αλλα λεμε τωρα..
αμα εννοεις οτι δεν μπορει σωματικα να παει να φερει το δισκακι (αναπηρος πχ) σιγουρα θα μπορει καποιος απο τους παραπανω (η οποιοσδηποτε αλλος) να φερει το δισκακι σπιτι
ακομα και με κινητου μπορουν να κατεβουν σε καμια ωρα ανετα.
αντι να μιλαμε για το "τα παιδια δεν ειναι συνηθισμενα να διαβαζουν σε υπολογιστες" η το "ψυχολογικα δεν ειναι καθολου καλο να βλεπεις οτι το σχολειο δεν εχει ουτε βιβλια να σου δωσει" μιλαμε για το πως θα βρουν τα pdf που τους μοιραζουν ετσι κι αλλιως και σε εκτυπωμενα στα σχολεια...
θα εχει ο θειος . η μανα. η γιαγια. ο φιλος του μπαμπα απο τη δουλεια. ο δασκαλος. κάποιος γονεας αλλου παιδιου. ο απεναντι βοσκος. καποιος τελος παντων
επισης ειμαι σιγουρος οτι αμα πανε σε ενα κεπ η δημαρχειο με ενα δισκακι θα τους το γραψουν κανονικοτατα - ακομα και σε καφενειο βασικα αλλα λεμε τωρα..
αμα εννοεις οτι δεν μπορει σωματικα να παει να φερει το δισκακι (αναπηρος πχ) σιγουρα θα μπορει καποιος απο τους παραπανω (η οποιοσδηποτε αλλος) να φερει το δισκακι σπιτι
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
αντι να μιλαμε για το "τα παιδια δεν ειναι συνηθισμενα να διαβαζουν σε υπολογιστες" η το "ψυχολογικα δεν ειναι καθολου καλο να βλεπεις οτι το σχολειο δεν εχει ουτε βιβλια να σου δωσει" μιλαμε για το πως θα βρουν τα pdf που τους μοιραζουν ετσι κι αλλιως και σε εκτυπωμενα στα σχολεια...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Χρειαζεται αξιοπρεπη οθονη σιγουρα. Εδω σε LCD πανω απο 45 λεπτα συνεχομενα δεν καθομαι να διαβασω. Και ειμαι 22 χρονων. Πως εχεις την απαιτηση να το κανεις το παιδακι?chriskin wrote:ελα ρε, μπορει να κατεβει ο πατερας μια βολτα στη διπλανη πολη να γραψει σε ενα cd (μισο ευρω και αμα - και αλλα 2-3 η βενζινη) τα βιβλια απο ενα γνωστο του μια φορα , δνε ειναι κατι που γινεται συνεχειαultimate_aektzis wrote:Καταρχην με 200€ παιρνεις ενα παπαροnetbook που δεν μπορεις να κατσεις πανω απο 1 ωρα. Δευτερον, προφανως και υπαρχουν οικογενειες που δεν μπορουν να δωσουν 400€ για ενα αξιοπρεπρες μηχανημα. Και τριτον δεν εχει ολη η Ελλαδα internet βλ. κατσικοχωρια. Εχει ομως μαθητες χωρις βιβλια. Ας ξεφυγουμε λιγο απο τον Αθηναικο μικροκοσμο...chriskin wrote:ομοιως μπορει να τα κατεβασει και σε εναν υπολογιστη παντως - μην κοροιδευομαστε. αμα δεν εχει πραγματικα πρεπει να παρει - το "δεν εχω λεφτα να παρω εναν υπολογιστη των 200 ευρω καθε 10 χρονια, ουτε καν με 16 ευρω το μηνα που παει η δοση" δεν με πειθει. επισης ενα ebook reader κανει αρκετα λιγοτερα σε πολλες περιπτωσεις - και σε μονοψηφιο αριθμο η δοση αμα το παρει σε 12 πχ.
Η διπλανη πολη πολλες φορες μπορει να απεχει 20 και 30 χλμ αν το χωριο ειναι σε κανα βουνο.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν ειμαι εναντια του να αποκτησουν πιο πρωτευοντα ρολο τα ebooks αλλα να γινει οργανωμενα. Οχι για λογους κοστους εκτυπωσης και οχι να μας το λενε 10 μερες πριν τον αγιασμο. Και φυσικα οχι να το παρουσιαζουν ως καινοτομια οτι θα ειμαστε hitech...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
-Και στο σχολείο τι; Υπολογιστής πάνω στο θρανίο; Ανάγνωση, σημειώσεις, γράψιμο που;proskopos wrote:Μπορεί να τα βλέπει στον υπολογιστή σπίτι... Δύσκολο PASCAL? Το βιβλίο ως υλικό που στο τέλος του έτους καίγεται δεν είναι πολυτέλεια... Είναι μ@#@#... Εσύ χρησιμοποιείς βιβλία μέσα στο μάθημα τα τελευταία 4 χρόνια PASCAL?PASCAL wrote:Ναι, μπορεί να τα κατεβάσει σε iPad ή Kindle. Αν δεν έχει δεν πειράζει. Μπορεί να πάρει μαθητοδάνειο και να αγοράσει ένα. Ή όπως σοφά ειπώθηκε να κρατήσει σημειώσεις όπως ο παππούς του. Το βιβλίο είναι πολυτέλεια.
Ας τα αφήσουμε αυτά όμως.. Ας πάμε όλοι στους δρόμους να τα σπάσουμε και ας κάνουμε κατάληψη... Αυτή είναι η σωστή αντίδραση by the BOOK...
-Τα 4 τελευταία χρόνια κι εσύ κι εγώ σπουδάζαμε man δεν είμασταν μαθητές να χρειαζόμαστε βιβλία μέσα στο μάθημα.
Δε μπορείς να υποχρεώνεσαι και να εξαρτάσαι από άλλους για να κάνεις τη δική σου δουλειά, κάθε εβδομάδα, την ώρα που το χρειάζεσαι εσύ.chriskin wrote:αλλα που μπορει να ειναι το προβλημα; σε ελλειψη γνωσεων;
Μπορεί να δουλεύει όλη μέρα και να μην βρίσκεται χρόνος για να τρέχει στην πόλη να βγάλει φωτοτυπίες.
Δε μίλησα λες και είναι η Πάτρα. Λέω ότι δεν είναι κατσικοχώρι. Τα προάστια δεν είναι και πολύ μακριά από το κέντρο. Βάλε άλλους 2000 κατοίκους περίπου.καλα η ραφηνα δεν ειναι και καμια τεραστια πολη - το λες σαν να μιλας για την πατρα. με 10.000 κατοικους στη γενικοτερη περιοχη της τα προαστια της δεν θελω καν να φανταστω ποσο λιγους εχουν - πρακτικα χωρια ειναι
Έχει σχέση όταν αναφέρεσαι σε "ευκολία για πρόσβαση στο ίντερνετ". Αν η σύνδεσή σου σέρνεται και κόβεται κάθε τρεις και λίγο, όχι δε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Τι σχέση έχει το κινητό? Ίδιες ταχύτητες δεν θα έχεις από το wi-fi με αυτές που θα πιάσεις και με το PC? Και ΑΝ έχεις smart-phone.η ποιοτητα της γραμμης δεν εχει καμια σχεση με το θεμα μας. τα pdf κοβουν ελαχιστο χωρο και μπορουν - οσο σκατ* συνδεση και να εχει κανεις - να κατεβουν μεσα σε ελαχιστα λεπτα
Μιλάμε για το ότι δεν υπάρχει ευκολία πρόσβασης στο ίντερνετ και σε υπολογιστή από όλους. Υπάρχει σχεδόν πάντα δυνατότητα, αλλά δεν υπάρχει και ευκολία. Ας μη θίξουμε το ότι τα σχολεία δεν έχουν καν υπολογιστές πολλές φορές.αντι να μιλαμε για το "τα παιδια δεν ειναι συνηθισμενα να διαβαζουν σε υπολογιστες" η το "ψυχολογικα δεν ειναι καθολου καλο να βλεπεις οτι το σχολειο δεν εχει ουτε βιβλια να σου δωσει" μιλαμε για το πως θα βρουν τα pdf που τους μοιραζουν ετσι κι αλλιως και σε εκτυπωμενα στα σχολεια...
MpoMp @ Discord
πρωτα απ'ολα οχι, τα κινητα δεν πιανουν το ιδιο μεγιστο στο wifi που πιανει ενας υπολογιστης
το συνηθισμενο για λαπτοπ ειναι τα 54mbps σε μεγιστο ενω στο κινητο τα 7
προφανως εγω μιλαγα για συνδεση κινητης ομως, οχι για wifi...
τα αλλα δεν βγαζουν νοημα
σιγουρα εχει χρονο για ΜΙΑ φορα το χρονο να δωσει λιγη σημασια στο παιδι του . θα βρει μια ωρα το χρονο να το βοηθησει, αλλιως χαμογελο του παιδιου επειγοντως
τις φωτοτυπιες τις δινουν τα σχολεια, δεν πας να τις βγαλεις εσυ
μιλαμε για ευκολια κατεβασματος - η ακομα και σκετης αποκτησης - οχι προσβασης στο ιντερνετ
κατι θα εχουν τα ματια σου, εγω διαβαζω απο διαφορες lcd η παρομοιας τεχνολογιας οθονες εδω και χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα (και τα ματια μου εχουν και - αναγνωρισμενο απο γιατρο εννοω - προβλημα με την εκθεση σε φως)
το ιδιο και ο ξαδερθος μου που ειναι γυμνασιο
τα αλλα δεν βγαζουν νοημα
σιγουρα εχει χρονο για ΜΙΑ φορα το χρονο να δωσει λιγη σημασια στο παιδι του . θα βρει μια ωρα το χρονο να το βοηθησει, αλλιως χαμογελο του παιδιου επειγοντως
μιλαμε για ευκολια κατεβασματος - η ακομα και σκετης αποκτησης - οχι προσβασης στο ιντερνετ
ultimate_aektzis wrote:
Χρειαζεται αξιοπρεπη οθονη σιγουρα. Εδω σε LCD πανω απο 45 λεπτα συνεχομενα δεν καθομαι να διαβασω. Και ειμαι 22 χρονων. Πως εχεις την απαιτηση να το κανεις το παιδακι?
Η διπλανη πολη πολλες φορες μπορει να απεχει 20 και 30 χλμ αν το χωριο ειναι σε κανα βουνο.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν ειμαι εναντια του να αποκτησουν πιο πρωτευοντα ρολο τα ebooks αλλα να γινει οργανωμενα. Οχι για λογους κοστους εκτυπωσης και οχι να μας το λενε 10 μερες πριν τον αγιασμο. Και φυσικα οχι να το παρουσιαζουν ως καινοτομια οτι θα ειμαστε hitech...
κατι θα εχουν τα ματια σου, εγω διαβαζω απο διαφορες lcd η παρομοιας τεχνολογιας οθονες εδω και χρονια και δεν ειχα ποτε προβλημα (και τα ματια μου εχουν και - αναγνωρισμενο απο γιατρο εννοω - προβλημα με την εκθεση σε φως)
το ιδιο και ο ξαδερθος μου που ειναι γυμνασιο
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Χειρότερα. Εδώ σε πολλές περιοχές δεν έχουμε καλό σήμα στο κινητό (όχι όλες οι εταιρίες κινητής, αλλά 1-2 γνωστές), θα έχουμε για 3G?chriskin wrote:πρωτα απ'ολα οχι, τα κινητα δεν πιανουν το ιδιο μεγιστο στο wifi που πιανει ενας υπολογιστης
Άλλο να μην τα καταλαβαίνεις εσύ, άλλο να βγάζουν νόημα.τα αλλα δεν βγαζουν νοημα
Δεν μιλάμε για μια φορά το χρόνο. Όλες μαζί θα τις βγάλεις τις φωτοτυπίες, ή όποτε και όποιες χρειάζεται? Μιλάμε για τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα ή, έστω, το μήνα.σιγουρα εχει χρονο για ΜΙΑ φορα το χρονο να δωσει λιγη σημασια στο παιδι του . θα βρει μια ωρα το χρονο να το βοηθησει, αλλιως χαμογελο του παιδιου επειγοντως
Ευκολία κατεβάσματος: δεν υπάρχειμιλαμε για ευκολια κατεβασματος - η ακομα και σκετης αποκτησης - οχι προσβασης στο ιντερνετ
Σκέτη απόκτηση: πρέπει να γίνει από την οικογένεια, με δικά της έξοδα, και απαιτούνται κάποια μέσα (χαρτί, εκτυπωτής, Η/Υ, μελάνια)
MpoMp @ Discord