Προσοχή στα πράγματα σας...

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by silegav » Sun Jul 03, 2005 10:27 pm

tsilo++
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρετε ότι αποποιούνται την ευθύνη οι admins...όταν είστε σε δημόσιο χώρο ποιός είναι υπεύθυνος για τα πράγματα σας??
Όταν είστε στο λεωφορείο είναι ο οδηγός?όταν είστε στο bar είναι ο barman? όταν είστε στο εστιατόριο είναι ο μάγειρας ή ο σερβιτόρος?
Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω ως μόνο υπεύθυνο για τα πράγματα μου τον εαυτό μου και πιστεύω ακράδαντα πως οποιοδήποτε υπεύθυνο,σοβαρό και ώριμο άτομο το ίδιο πιστεύει.
Το να γεμίσουμε δυνάμεις καταστολής τα εργαστήρια, οποιαδήποτε μορφή κι αν έχουν αυτές, δεν καταφέρνουμε κάτι και φέρνω σαν παράδειγμα την κοινωνία στην οποία ζούμε και ιδιαίτερα την ελληνική στην οποία οι δυνάμεις αυτές είναι αναλογικά πάρα πολύ μεγάλες...εγώ σε αυτήν την κοινωνία δεν νοιώθω να προστατεύομαι από κάποιον, αλλά εγώ μόνος μου προστατεύω τον εαυτό μου.

P.S.:Κάπου είχα διαβάσει ότι η ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο από όλες τις χώρες της Ευρώπης.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 12:45 am

silegav wrote:tsilo++
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρετε ότι αποποιούνται την ευθύνη οι admins...όταν είστε σε δημόσιο χώρο ποιός είναι υπεύθυνος για τα πράγματα σας??
Δεν είναι δημόσιος χώρος. Οι δημόσιοι χώροι δεν έχουν άσυλο και έχει ο καθένας πρόσβαση σε αυτούς (ακόμα και η αστυνομία για καταστολή εγκλημάτων, κλπ) ;)

---------------------------------------------------------------------------------

Άπό εδώ διάβασα το σχετικό αρχείο και σας το παραθέτω:
1. Mε τις διατάξεις του νόμου 1268/82 που ψηφίστηκε επί κυβερνήσεως ΠAΣΟK (εισηγητής εκ μέρους της τότε αντιπολιτεύσεως της N.Δ. ήμουν ο ίδιος), καθιερώθηκαν τα ακόλουθα για το πανεπιστημιακό άσυλο:

Aρθρο 2: Aκαδημαϊκές ελευθερίες και ακαδημαϊκό άσυλο:

Παράγ. 1: H ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κατοχυρώνεται στα AEI...

Παράγ. 5: Tο πανεπιστημιακό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους των AEI και συνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημοσίας δύναμης στους χώρους αυτούς χωρίς την πρόσκληση ή άδεια του αρμοδίου οργάνου των AEI, όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

Παράγ. 6: Tο όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον πρύτανη ή το νόμιμον αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού (ΔEΠ) και των φοιτητών. «Tο όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία όλων των μελών του. Σε περίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος των AEI την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά...».

Παράγ. 7: H επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια των αρμοδίων οργάνων των AEI επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Kατά συνέπεια, η απόφαση για την επέμβαση της δημόσιας δύναμης πρέπει να λαμβάνεται από το τριμελές αυτό όργανο ομοφώνως. Σε περίπτωση διαφωνίας, από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου. Mέχρις ότου όμως γίνουν όλα αυτά, θα έχουμε ήδη και καταλήψεις των πανεπιστημίων και παράνομη είσδυση (άρθρο 334 Π.N.) από διάφορες ομάδες, είτε αναρχικών και άλλων και θα έχουν εν τω μεταξύ καταστρέψει τα διάφορα όργανα των πανεπιστημίων, τις βιβλιοθήκες και γενικά την περιουσία του πανεπιστημίου και ίσως και να έχουν πυρπολήσει διάφορα τμήματα αυτού (Πολυτεχνείο, παλαιότερα). Eτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση που πολλές φορές διογκώνεται από τα MME εναντίον των πανεπιστημίων, των πανεπιστημιακών δασκάλων με τις καταλήψεις και τις καταστροφές της πανεπιστημιακής περιουσίας, όπως κατά λέξη αναγράφει ο κ. Kιντής.

H διάταξη της παραγ. 7 είναι ανεφάρμοστος. H δημόσια δύναμη δεν ετόλμησε, ούτε θα τολμήσει να επέμβει στα πανεπιστήμια όταν διαπράττονται «αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής». Tην επόμενη μέρα η δημόσια δύναμη θα κατηγορηθεί από όλους, ότι δήθεν έχει παραβιαστεί το «πανεπιστημιακό άσυλο»! Στο σημείο αυτό αναφέρομαι και στο πρόσφατο δημοσίευμα στο «Bήμα» της Kυριακής 7 τρέχοντος, του πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Aθηνών κ. Δημοπούλου, ο οποίος με τους βανδαλισμούς στο άγαλμα του Kοραή αναγράφει κατά λέξη: «Φωνή διαμαρτυρίας για την βεβήλωση της Iστορίας».

Από αυτό εδώ....
Παράγ. 7: H επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια των αρμοδίων οργάνων των AEI επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.
και δεδομένου ότι μια κλοπή αποτελεί αυτόφωρο πλημμέλημα (και όχι κακούργημα), η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει στο Πανεπιστήμιο για τις κλοπές.
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Mon Jul 04, 2005 2:17 am

συγγνώμη, αλλά έχουμε διαφορετικές ιδέες...οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο εκτός και αν μπαίνει με την ιδιότητα του αστυνομικού. Αν κάποιος είναι αστυνομικός και εκτός υπηρεσίας έρθει για καφέ στο κυλικείο δεν του απαγορεύεται η είσοδος, γιατί εκείνη την στιγμή απλά είναι ένας πολίτης και όχι αστυνομικός.
Sorry, αλλά εγώ αυτό το εκλαμβάνω ως δημόσιο χώρο....
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 9:41 am

silegav wrote:συγγνώμη, αλλά έχουμε διαφορετικές ιδέες...οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο εκτός και αν μπαίνει με την ιδιότητα του αστυνομικού. Αν κάποιος είναι αστυνομικός και εκτός υπηρεσίας έρθει για καφέ στο κυλικείο δεν του απαγορεύεται η είσοδος, γιατί εκείνη την στιγμή απλά είναι ένας πολίτης και όχι αστυνομικός.
Μήπως είσαι λίγο εκτός θέματος?

Το θέμα μας είναι οι κλοπές και πώς μπορούν να αποφευχθούν... όχι οι τρόποι που μπορεί να έρθει κάποιος στη σχολή
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Mon Jul 04, 2005 9:47 am

a_s wrote:
silegav wrote:συγγνώμη, αλλά έχουμε διαφορετικές ιδέες...οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο εκτός και αν μπαίνει με την ιδιότητα του αστυνομικού. Αν κάποιος είναι αστυνομικός και εκτός υπηρεσίας έρθει για καφέ στο κυλικείο δεν του απαγορεύεται η είσοδος, γιατί εκείνη την στιγμή απλά είναι ένας πολίτης και όχι αστυνομικός.
Μήπως είσαι λίγο εκτός θέματος?

Το θέμα μας είναι οι κλοπές και πώς μπορούν να αποφευχθούν... όχι οι τρόποι που μπορεί να έρθει κάποιος στη σχολή
Το αντίθετο. Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. όποιος θέλει μπαίνει στο πανεπιστήμιο. ειναι ανοικτό για όλους. ο Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να παρακολουθησει μάθημα.στα CSLabs μόνο έχουμε περιορισμό να μπαίνουν μόνο οι φοιτητές της πληροφορικής (και μάλιστα όσοι έχουν κάτι χρήσιμο να κάνουν -το chatting δεν είναι μέσα στα χρήσιμα) λόγω του μικρού χώρου.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 10:03 am

Erevodifwntas wrote:όποιος θέλει μπαίνει στο πανεπιστήμιο. ειναι ανοικτό για όλους. ο Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να παρακολουθησει μάθημα.στα CSLabs μόνο έχουμε περιορισμό να μπαίνουν μόνο οι φοιτητές της πληροφορικής (και μάλιστα όσοι έχουν κάτι χρήσιμο να κάνουν -το chatting δεν είναι μέσα στα χρήσιμα) λόγω του μικρού χώρου.
Αν έχεις καταλάβει καλά, προσπαθούμε μέσα από τη συζήτηση να βρούμε έναν τρόπο εξάλειψης των κλοπών
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Mon Jul 04, 2005 10:39 am

επειδή λοιπόν δεν βγάζουμε άκρη στο αν το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος ή όχι, ποιός μπαινοβγαίνει και με τι σκοπό κλπ, η εξάλειψη των κλοπών θα γίνει αν ο καθένας προσέχει τα πράγματα του. Δεν νομίζω σε κανένα περιστατικό ο κλέφτης να πήρε με βίαια την τσάντα από τον ιδιοκτήτη, δηλαδή να γίνει ληστεία. Αντιθέτως το κλασικό μοτίβο είναι ότι μια τσάντα υπάρχει πάνω σε μια καρέκλα (ή το κινητό πάνω στο πληκτρολόγιο) χωρίς επίβλεψη και ο ιδιοκτήτης τους έχει φύγει από το χώρο και όταν γυρίζει και τα πράγματα έχουν κάνει φτερά.

Ποιός αποκλείει τότε το ενδεχόμενο οι κλοπές να γίνονται από φοιτητές, ακόμα και χρήστες των εργαστηρίων? Δεν θα καταλήξουμε πουθενά.

Εξάληψη των κλοπων? Το κινητό στην τσέπη και η τσάντα από δίπλα συνέχεια.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jul 04, 2005 11:34 am

Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο απλό μέτρο προστασίας για τον καθένα μας.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Jul 04, 2005 2:11 pm

Ναι είναι το βασικότερο αντίμετρο. Εάν όλοι προσέχουν τα πράγματα τους και με χρήση βίας υπάρξει(ουν) κρούσματα κλοπών μέσα στο εργαστήριο τότε ναι να το δεχθώ ότι είναι πλέον θέμα των Πανεπιστημιακών αρχών. Αλλά εάν κάποιος χάσει κάτι τότε δικό του θέμα είναι γιατί δεν φρόντισε να το ασφαλίσει...Σαν να λέμε επειδή έπεσα και χτύπησα φταίει ο δήμος που δεν είχε προβλέψει ότι θα το πάθαινα στο συγκεκριμένο σημειό...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Jul 04, 2005 2:54 pm

Λοιπόν...Επειδή κάποιοι εδώ μέσα αρέσκονται στο να φλυαρούν και να πετάνε τη μια μπούρδα μετά την αλλή(και το χειρότερο να κατηγορούν αβάσιμα και αδιακρίτως),ο καθένας τα πράγματά του και τελειώσε!Αν είναι άχρηστος/ανίκανος να προστατέψει στοιχειωδώς τον εαυτό του και πέφτει θύμα του κάθε επιτήδειου,ή να αφυπνιστεί(επιτέλους!) ή να ζήσει με αυτό...

Άμα αρχίζουμε και μπλέκουμε θέματα ασύλου,φύλαξης,ασφαλιτών,μπλα μπλα μπλα,χάνουμε την ουσία.Ας πάρει ο καθένας το "νόμο" στα χέρια του!Και ας τελειώνει αυτή η απίστευτη φλυαρία,που άμα φιλτράρεις τα posts,θέμα να βγουν 10 που να είναι εύστοχα...

Και επίσης ισχύει και το ρητό:Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Mon Jul 04, 2005 2:55 pm

Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα πράγματα του.Για πείτε μου σε ποιό μέρος που δεν υπάρχει άσυλο μπορείς να αφήνεις τα πράγματα σου απο'δω κι απο'κει και να μην κινδυνεύεις να στα βουτήξουν; :roll:
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Mon Jul 04, 2005 3:07 pm

την ώρα που εμείς συζητούμε αν πρέπει να βάλουμε ή όχι κάμερες στο πανεπιστήμιο η Ε.Ε. λέει της Ελλάδας να χώσει τις κάμερες που αγόρασε για τους Ολυμπιακούς εκεί που δεν πιάνει ήλιος :-D
http://www.enet.gr/online/online_text?c ... 0,48866112
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Jul 04, 2005 3:21 pm

tarantula, tsilo, Hd, erevodifwntas, silegav ++
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του τελεία και παύλα. Εκτός βέβαια αν έχεις Bodyguard οπότε του μεταβιβάζεις εις γνώση σου την ευθύνη να σε προσέχει. Το να πρέπει να χώσεις αλλού την ευθύνη σώνει και καλά το ακούω σαν στρουθοκαμηλισμό
There's no place like 127.0.0.1
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jul 04, 2005 9:13 pm

Γενικότερα όταν κάποιος την παθαίνει κοιτάει παντα πως θα απωποιηθεί την ευθύνη!
Ethel wrote:tarantula, tsilo, Hd, erevodifwntas, silegav ++
Ethel++
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jul 04, 2005 9:18 pm

TaRaNTuLa wrote: Ας πάρει ο καθένας το "νόμο" στα χέρια του!Και ας τελειώνει αυτή η απίστευτη φλυαρία,που άμα φιλτράρεις τα posts,θέμα να βγουν 10 που να είναι εύστοχα...
Και επίσης ισχύει και το ρητό:Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...
Ήρεμα, μην φορτώνετε με το παραμικρό. Είπαμε ότι οι κάμερες δεν έχουν χρησιμότητα στο Πανεπιστήμιο. Κάπου αλλού μπορεί να έχουν αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Η κατάργηση του ασύλου δεν θα κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όποιος συζητά για την αλλαγή του καθεστώτος που διέπει το άσυλο πρέπει να καεί στην πυρά ή ότι αυτό συνεπάγεται κατάργηση. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του.
P3 wrote:Γενικότερα όταν κάποιος την παθαίνει κοιτάει παντα πως θα απωποιηθεί την ευθύνη!
Ethel wrote:tarantula, tsilo, Hd, erevodifwntas, silegav, rapadder ++
Ethel++
Αυτό ισχύει αλλά είναι και ανθρώπινο λόγω της έντασης της στιγμής. Επίσης συμφωνούμε στο ότι οι admin δεν είναι οι νταντάδες του κάθε φοιτητή να του προσέχουν τα πράγματα και να τον ταϊζουν ή δεν ξέρω εγώ τι. Άγκου, άτσα :) !
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 11:49 pm

rapadder wrote:Αυτό ισχύει αλλά είναι και ανθρώπινο λόγω της έντασης της στιγμής. Επίσης συμφωνούμε στο ότι οι admin δεν είναι οι νταντάδες του κάθε φοιτητή να του προσέχουν τα πράγματα και να τον ταϊζουν ή δεν ξέρω εγώ τι. Άγκου, άτσα :) !
Δεν κατηγορεί κανένας τους admin. Για όνομα....

Συζήτηση κάνουμε και προτείνουμε λύσεις :)
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”