Πανεπιστημιακό άσυλο - Υπέρ ή κατά

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου?

Υπέρ της κατάργησης
14
31%
Κατά της κατάργησης
31
69%

Total votes: 45
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Mon Jul 04, 2005 1:16 pm

Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον σε περίπτωση που δεν ισχύει, ελπίζω να μην είναι κατευθυνόμενη αυτή η επίθεση εναντίων του ασύλου.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός (3-4 μήνες?) που συζητιόταν αν χρειάζεται να εξακολουθεί να ιχύει η ασυλία των πανεπιστηιακών ιδρυμάτων και αναρωτιέμαι αν αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να αποδειχτεί πως δεν χρειάζεται πλέον. (άμα οι ίδιοι που προστατεύονται από το άσυλο δεχτούν πως είναι άχρηστο πράγμα θα είναι εύκολο να τους το πάρεις)

Άστε το άσυλο στην ησηχία του. Δεν θα αλλάξει τίποτα και να καταργηθεί αφού η υποχρηματοδότηση θα εξακολουθεί να ισχύει οπότε και πάλι οι κλοπές δεν θα σταματήσουν. Δηλαδή και να το καταργήσεις θα έχεις ένα αστυνομικό σε κάθε αίθουσα να σε προσέχει? Όχι. Οπότε τι θα εμποδίσει τον άλλο να σε κλέψει?

Α και η έξαρση των κλοπών είναι και πάλι λάθος. Από το πρώτο έτος που είμαι εδώ άκουγα για κλοπές. Της Καστανιάς πριν 2 ή 3 χρόνια της είχαν κλέψει το κινητό μπροστά στα μάτια της και τα μάτια καμιά 20αριά φοιτητών που είχαν μαζευτεί γύρω της για απορίες. Απλά τώρα με το venus η πληροφορία μεταφέρεται πιο γρήγορα και σε περισσότερα αυτιά...
Last edited by ttoppouzokypraios on Mon Jul 04, 2005 3:05 pm, edited 1 time in total.
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Mon Jul 04, 2005 2:20 pm

Καλά ρε παιδιά λέτε συνέχεια κάμερες και κάμερες αυτήν την καραμέλα την ακούω συνέχεια. Οκ βάζουμε κάμερες. Μπαίνει ένας μέσα κλέβει και τελείωσε. Μετά τι θα κάνει η κάμερα δεν μπορώ να καταλάβω;;; Έστω ότι τον κατέγραψε, θα κάνεις αναγνώριση του drag man απο την κάμερα και θα πας να τον βρείς να τον συλλάβεις; Και ο Bin Landen να ήταν αυτά δεν γίνονται...άσε που πρόκειται για περιθωριακούς τύπους που κατά πάσα πιθανότητα ούτε ταυτότητα έχουν. Τι συζητάμε τότε λίγο μυαλό δεν υπάρχει; Στο ΕΜΠ μπορείς να μπαίνεις μέρα νύχτα εκεί ούτε κάμερες υπάρχουν και δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα καταστροφής της περιουσίας τους(γιατί τα labs είναι 24/7 ανοιχτά). Αυτοί πως το λύσανε;....Προφανώς σκεύτηκαν πρίν ξεκινήσουν μια διαδικασία μπλεγμένη μεταξύ ασύλου, καμερών, κλεψιάς και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jul 04, 2005 3:20 pm

HdkiLLeR wrote:Στο ΕΜΠ μπορείς να μπαίνεις μέρα νύχτα εκεί ούτε κάμερες υπάρχουν και δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα καταστροφής της περιουσίας τους(γιατί τα labs είναι 24/7 ανοιχτά). Αυτοί πως το λύσανε;....
Αν εννοείς την Πολυτεχνειούπολη, τότε δεν είχαν και μεγάλο πρόβλημα... Είναι στου διαόλου τη μάνα ;)
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jul 04, 2005 3:28 pm

εντελώς κατά της κατάργησης. δεν πιστεύω ότι αν δε μπορείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου, μπορεί να σε προστατεύσει ο οποιοσδήποτε!!σε ένα ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα ο καθένας θα έπρεπε να έχει το ντουλαπάκι του κλειδωμένο και γενικότερα ο καθένας να δανείζεται αποκλειστικά ένα χώρο για τον οποίο θα ήταν υπεύθυνος έτσι ώστε να μπορεί να σπουδάζει με την ησυχία του. αυτό για πολλούς λόγους είναι ανέφικτο. η διαφορά του ότι με έκλεψαν και περιμένω το κράτος να μου διορθώσει το πρόβλημα και προσπαθώ όσο καλύτερα γίνεται να μη με κλέψουν είναι θέμα οπτικής γωνίας. γενικά όλα όμως είναι θέμα αντίληψης σε τέτοια θέματα.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Mon Jul 04, 2005 4:06 pm

a_s wrote:Από τα τελευταία 4 χρόνια που είμαι στη σχολή, μόνο φέτος ακούω για κλοπές. Παλαιότερα δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο

Για να προσέχουμε λίγο τα λογάκια μας γιατί σαν "να παραγνωριστήκαμε"...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Major
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Major » Mon Jul 04, 2005 4:07 pm

Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μας.
Αυτά μόνο στις ταινίες συμβαίνουν.
Ειδικά αυτό με τα ντουλαπάκια!!!!

Εδώ Ελλάδα αν το έχετε πάρει χαμπάρι :roll:
"Mess with the best die like the rest" - Major
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Mon Jul 04, 2005 4:22 pm

ε αυτό ήθελα να δείξω, ότι ούτε στον ύπνο μας κάτι τέτοιο!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 4:30 pm

TaRaNTuLa wrote:
a_s wrote:Από τα τελευταία 4 χρόνια που είμαι στη σχολή, μόνο φέτος ακούω για κλοπές. Παλαιότερα δεν είχα ακούσει κάτι παρόμοιο

Για να προσέχουμε λίγο τα λογάκια μας γιατί σαν "να παραγνωριστήκαμε"...
Δεν σε πιάνω... τι εννοείς?
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Mon Jul 04, 2005 7:18 pm

Αν στο παραπάνω σου post υπενίσεσαι κάτι για όσα παιδιά έκαναν την πρακτική τους στο εργαστηρίο αυτό το έτος(και τα δύο εξάμηνα),καλό θα ήταν να ανακαλέσεις...

Αν δεν είχες τέτοια πρόθεση,τότε άκυρο...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jul 04, 2005 9:07 pm

Όχι βρε TaRaNTuLa, ήρεμα, δεν είπε κανείς ότι βουτάτε πράγματα. Έλεος. Εγώ έχω ακούσει για κλοπές από το πρώτο έτος στο εργαστήριο Πληροφορικής (για να μην σας πώ από τότε που ήμουν στο ΔΕΤ που είχαν κλέψει κινητό στο εργαστήριο μας). Μια λύση που εφαρμόζω κατά καιρούς είναι να αφήνω την τσάντα μου στους admin του ορόφου που είμαι, ειδικά άμα είναι βαρυφορτωμένη και βαριέμαι να την κουβαλάω. Βέβαια έτσι οι admin καταντάνε βεστιάριο αλλά έχουν καλή διάθεση και δεν έχουν αντιρρήσεις. Και να μου την βούταγαν βέβαια δεν θα τους ζήταγα τα ρέστα, εξάλλου έτσι όπως είναι η τσάντα μου δεν νομίζω να την έπαιρνε κανείς (άλλο που δεν θέλω να πάρω άλλη). Μάλλον θα πάρω μια αργότερα γιατί τώρα δεν μου χρειάζεται. Τέλοςπάντων, σας έπρηξα με την τσάντα μου και βγήκα και off-topic.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Mon Jul 04, 2005 11:34 pm

TaRaNTuLa wrote:Αν στο παραπάνω σου post υπενίσεσαι κάτι για όσα παιδιά έκαναν την πρακτική τους στο εργαστηρίο αυτό το έτος(και τα δύο εξάμηνα),καλό θα ήταν να ανακαλέσεις...

Αν δεν είχες τέτοια πρόθεση,τότε άκυρο...
Όχι ρε φίλε. Για όνομα του Θεού.

Η αύξηση των κλοπών δεν έχει καμιά σχέση με τους admins (με το ποιοι είναι admins).

Η συζήτηση δεν έχει σκοπο να δημιουργήσουμε παρεξηγήσεις. Θέλουμε να βρούμε λύση για τις κλοπές. Αλοίμονο αν κατηγορήσω εσάς που φάγατε τις ώρες σας στο cslab. Σε καμμία περίπτωση, για όνομα του Θεού
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Tue Jul 05, 2005 3:25 am

Είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα αλλά ότι θα ήθελα να προσθέσω έχει ήδη ειπωθεί.
Απλά πιστεύω ότι δεν πρέπει να πέφτουμε θύματα της τρομολαγνικής κουλτούρας που κυριαρχεί(ένα δελτίο να δεις και θα ακούσεις για σπείρες που λυμαίνονται την τάδε περιοχή,για γιαγάδες νίντζα κλπ).
Σε όλα αυτά λύση είναι η ψυχραιμία.Η κλοπή ενός κινητού ή μιας τσάντας όσο άσχημο και αν είναι για τον παθόντα δεν συγκαταλέγονται σε εγκληματικές ενέργειες .Εξάλλου τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε όλους τους χώρους από καφετέριες ,μέχρι λεωφορεία και μουσεία.Χαρακτηριστικά δε η Μόνα Λίζα στο Λούβρο έχει το ρεκόρ κλοπών διότι χαζεύουν όλοι εκστασιασμένοι και συνωστίζονται και μετά ψάχνουν πορτοφόλια.Θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει τον Νταβιντσι για την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά για μένα θα ήταν υστερικός!
Ας μην γενικέυουμε τα συμπεράσματά μας κλπ.Οι μικροκλοπές δεν είναι ούτε σημερινό φαινόμενο ούτε καινούριο και επίσης δεν προέρχονται απαραιτήτως από περιθωριακά άτομα(αν υπήρχε στατιστική τα πλουσιόπαιδα που βαριούνται ή έχουν μανία θα ήταν πρώτα).Ας προσέχει ο καθένας ότι πιστεύει ότι αξίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τέλος.
Επίσης το θέμα του ασύλου είναι σοβαρό αλλά όχι σε αυτήν την βάση.Οι βιασμοί και φόνοι που γίνονται κατα καιρούς σε Πανεπιστημιούπολεις είναι πιστεύω αρκετά πιο σοβαρά συμβάντα.
Τώρα για τα τραγελαφικά του τύπου πουλάω μπανάνες επειδή με καλύπτει το άσυλο είναι θέμα της κοινότητας να τα λύσει.Δεν χρείαζεται εξωτερική επέμβαση.
alexo
Venus Former Team Member

Πολυτεχνείο και Ασφαλίτες

Post by alexo » Sun Oct 23, 2005 4:40 pm

Την Παρασκευή μπήκαν στο Πολυτεχνείο ασφαλίτες (με πολιτικά βέβαια) και δείτε τι έγινε στο αυτοκίνητο τους μόλις τους πήραν χαμπάρι οι φοιτητές....

Image

Image

Ο Πρόεδρος της σχολής έκλαιγε....
Είπαμε ,καλό το φοιτητικό άσυλο αλλά όχι κι έτσι...

(Λεπτομέρειες)
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Oct 23, 2005 7:25 pm

Ο Πρόεδρος της σχολής γιατί έκλαιγε;
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Sun Oct 23, 2005 9:31 pm

αν ήταν δικό του το αμάξι θα το έβρισκα λογικό..
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sun Oct 23, 2005 10:37 pm

Το αμάξι ήταν (είναι;) ασφαλίτικο.Κλασσικό λευκό Xaara.
Και λογικά οι φοιτητές από το αυτοκίνητο θα τους κατάλαβαν.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Mon Oct 24, 2005 12:19 am

ailouros wrote:Ο Πρόεδρος της σχολής γιατί έκλαιγε;
Γιατί αυτός τους κάλεσε για να δηλώσει μια κλοπή και γιατί απ'ότι μου έχουν πεί έχει αρχίσει και σαλεύει ..! :lol:
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level

Post by TaRaNTuLa » Mon Oct 24, 2005 1:35 am

Προσεγμένο βαψιματάκι... :-D

Σίγουρα,άμα δε βρούνε δουλειά ως ηλεκτρολόγοι,θα ανοίξουν κάποια "φανοποία-βαφαί"... :lol:
Tamiya rulezZz....

ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Mon Oct 24, 2005 2:25 am

Αμα δεις τις φωτό με μισόκλειστα μάτια και έχεις και λίγο μυωπία θα το περάσεις για αμάξι ράλι .Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Oct 24, 2005 2:38 am

Εμένα ξέρετε τι μου θύμισε;Δεν ξέρω ποιοι από σας παίρνουν το περιοδικό Max Power (πάντως όχι εγώ),αλλά προχτές το βραδάκι ένας φίλος μου έβαλε ένα DVD από το περιοδικό που είχε τίτλο "The χρέπι challenge" (κυριολεκτικά) και είχαν πάρει ένα Ibiza του '90 το έβαψαν (ένα πράγμα σαν το ασφαλίτικο) και έκαναν του κόσμου τις μ#$%^^!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Oct 24, 2005 10:26 am

alexo wrote:
ailouros wrote:Ο Πρόεδρος της σχολής γιατί έκλαιγε;
Γιατί αυτός τους κάλεσε για να δηλώσει μια κλοπή και γιατί απ'ότι μου έχουν πεί έχει αρχίσει και σαλεύει ..! :lol:
Μήπως έφαγε τίποτα σφαλιάρες από όσους του ζήτησαν εξηγήσεις για το γεγονός ότι κάλεσε την αστυνομία; Από ότι κατάλαβα αυτός ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει η ένταση. Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε για την αλητεία που δρά πίσω από το άσυλο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Mon Oct 24, 2005 7:23 pm

....αλλα και μεσα στα αμαξια των μπατσων....
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
Post Reply

Return to “off-topic”