Οι σύγχρονοι επαναστάτες και η κοινωνία ηλιθίων

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: Οι σύγχρονοι επαναστάτες και η κοινωνία ηλιθίων

Post by ja_the_invincible » Fri Sep 23, 2011 7:08 pm

Όχι να κάθεσαι μία ζωή να σε κοπανάνε τα ματ και να βγαίνει ο πάγκαλος να σε λέει τεμπέλη και κλέφτη.Το νέο Γουδί έρχεται...
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Fri Sep 23, 2011 8:02 pm

Μακριά από τις κοινωνικές ...αναλύσεις, θα αναφέρω ένα περιστατικό.

Χθες ενημερώθηκα για την απόλυση μιας συναδέλφου σε γνωστή πολυεθνική παραγωγής λογισμικού mobile marketing, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Αττική, προσφέροντας θέση -μεταξύ άλλων- και σε αποφοίτους του τμήματος. Η συνάδελφος δεν έχει σχέση με καμία "επαναστατικότητα" (σύγχρονη ή μη) και το βιογραφικό της δείχνει άτομο επιμελές, συγκροτημένο και δημιουργικό. Τα χαρίσματα αυτά, προϊόν συστηματικής προσωπικής δουλειάς, συνοδεύονται και πιστοποιούνται από δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης σε ένα από τα ακριβότερα (και καλύτερα, όπως λένε τα rankings) πανεπιστήμια του HB. Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να τη θέσουν προ 3ετίας σε αξιοπρεπή θέση στην εν λόγω εταιρεία με αξιοπρεπείς απολαβές. Η απόλυση, τόσο η δική της όσο και άλλων 5 συναδέλφων της (της ίδιας μισθολογικής κλίμακας), δεν έγινε στη βάση έλλειψης δημιουργικότητας ή παραγωγικότητας. Έγινε στη βάση "μείωσης κόστους παραγωγής" aka "ψάχνουμε απόφοιτους με μισθό μαθητείας".

Το ερώτημά μου προς τον OP (ή σ' όποιον άλλο έχει την άνεση) είναι αν θα την "πει" με την ίδια ευκολία στο αφεντικό του (και με ποιο τρόπο) στην υποθετική απόλυσή του (την οποία, φυσικά, απεύχομαι). Επίσης, μιας και η αυτο-οργάνωση έχει τα πάνω της -τώρα τελευταία- στα fora, θα ήθελα να μάθω αν θα τη μοιραζόταν μαζί μας και αν θα περίμενε από την κοινότητα να εκφράσει κάποιου είδους αλληλεγγύη ή συμπαράσταση.
Image
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri Sep 23, 2011 9:46 pm

PASCAL wrote:Ποιός είναι ο τρόπος για να αλλάξει η κοινωνία; Τα παλαμάκια; Τα κεράκια; Οι "Αγανακτισμένοι"; Οι επιστολές διαμαρτυρίας; Τα βιβλία; Οι ΜΚΟ; Ή μήπως η αλαγή του σύστηματος "από τα μέσα" όπως ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ και είδαμε τι σημαίνει "Αλλαγή" από το '81 και μετά.

Ο Νίκος Γκάτσος το έχει γράψει σε δυο κουβέντες για πως γίνεται η κοινωνική ανατροπή στον "Κεμάλ":
«νικημένο μου ξεφτέρι δεν αλλάζουν οι καιροί,
με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί
»
Καλό είναι να μη λέμε πράγματα που δε μπορούμε να υποστηρίξουμε εκτός και αν εννοείς ότι βγαίνεις με ένα μαχαίρι στους δρόμους και σφάζεις τους καπιταλιστές και τους μπάτσους. Έτσι σκοπεύεις εσύ να αλλάξεις τον κόσμο; Με καταστροφή; Και ποιος δίνει την εξουσία σε κάποιον να προχωράει σε τόσο ολοκληρωτικές πράξεις;
Δε θέλω να πω πως είναι λάθος ο τρόπος σου αλλά θέλω να ακούσω επιχειρήματα. Πώς ακριβώς με τον αγώνα αυτόν η σύγχρονη Αθήνα θα μετατραπεί από κοινωνία του μπάχαλου σε κοινωνία ευημερίας; Πόσους ανθρώπους πρέπει να σφαγιάσουμε; Πόσους πλούσιους, μπάτσους, διεφθαρμένους πολιτικούς; Και πώς θα γίνει η κάθαρση, πώς ακριβώς θα καταλάβουμε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις σφαγές;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Fri Sep 23, 2011 9:47 pm

Φίλε StormRider, επειδή και εγώ προσωπικά έχω βιώσει την απόλυση, θα σου γράψω ορισμένα πράγματα. Στον χώρο μας, ο εργοδότης κατά 90% απολύει επειδή δεν έχει νέο έργο, project. Φυσικά εσένα μπορεί να σου πει π@π@ρίες, όπως ότι δεν έδωσες το κάτι παραπάνω, ότι περίμενε κάτι καλύτερο, αλλά αυτά είναι απλά δικαιολογίες. Ο εργοδότης δεν μπορεί να σου πει εύκολα ότι δεν έχει άλλα έργα ή ότι έχει έλλειμμα ρευστότητας, διότι πολύ απλά φοβάται ότι ο απολυμένος θα το διαδώσει και ότι θα σπείρει τον πανικό στην εταιρία. Αυτό θέλει να το αποφύγει γιατί μπορεί να χάσει αξιόλογα στελέχη, που θέλει να τα κρατήσει. Έτσι τείνει να σου ρίχνει όλο το φταίξιμο και να σου κρύβει το δικό του επιχειρηματικό αδιέξοδο.

Το αφεντικό δεν είναι πάντα ο διαβολικός εργοδότης. Υπάρχουν ένα σωρό επιχειρήσεις που έχουν γονατίσει με την κρίση και απλά δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν το προσωπικό τους. Εκεί το να πλακωθείς με το αφεντικό σου δεν έχει νόημα. Εκεί που έχει νόημα να πλακωθείς είναι αν πάει να σου φάει την αποζημίωση, μια μάλλον ακραία περίπτωση.

Ειδικά στην περίπτωση της φίλης σου, είναι προφανές ότι απέλυσαν όλη την ομάδα (5 άτομα), όχι επειδή αποφάσισαν να βρουν 5 φτηνότερους αλλά επειδή απλά δεν έχουν έργο να τους απασχολήσουν. Δεν απολύεις έτσι 5 άτομα. Μπορεί να το επιβεβαιώσει σε μερικούς μήνες όταν θα διαπιστώσει (από πρώην συναδέλφους της) ότι δεν υπήρξαν αντικαταστάτες στην θέση των 5.
Last edited by rapadder on Fri Sep 23, 2011 9:52 pm, edited 5 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Watchman
byte level
byte level

Post by Watchman » Fri Sep 23, 2011 9:47 pm

StormRider wrote:Μακριά από τις κοινωνικές ...αναλύσεις, θα αναφέρω ένα περιστατικό.

Χθες ενημερώθηκα για την απόλυση μιας συναδέλφου σε γνωστή πολυεθνική παραγωγής λογισμικού mobile marketing, που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην Αττική, προσφέροντας θέση -μεταξύ άλλων- και σε αποφοίτους του τμήματος. Η συνάδελφος δεν έχει σχέση με καμία "επαναστατικότητα" (σύγχρονη ή μη) και το βιογραφικό της δείχνει άτομο επιμελές, συγκροτημένο και δημιουργικό. Τα χαρίσματα αυτά, προϊόν συστηματικής προσωπικής δουλειάς, συνοδεύονται και πιστοποιούνται από δίπλωμα μεταπτυχιακής ειδίκευσης σε ένα από τα ακριβότερα (και καλύτερα, όπως λένε τα rankings) πανεπιστήμια του HB. Όλα τα παραπάνω ήταν αρκετά για να τη θέσουν προ 3ετίας σε αξιοπρεπή θέση στην εν λόγω εταιρεία με αξιοπρεπείς απολαβές. Η απόλυση, τόσο η δική της όσο και άλλων 5 συναδέλφων της (της ίδιας μισθολογικής κλίμακας), δεν έγινε στη βάση έλλειψης δημιουργικότητας ή παραγωγικότητας. Έγινε στη βάση "μείωσης κόστους παραγωγής" aka "ψάχνουμε απόφοιτους με μισθό μαθητείας".

Το ερώτημά μου προς τον OP (ή σ' όποιον άλλο έχει την άνεση) είναι αν θα την "πει" με την ίδια ευκολία στο αφεντικό του (και με ποιο τρόπο) στην υποθετική απόλυσή του (την οποία, φυσικά, απεύχομαι). Επίσης, μιας και η αυτο-οργάνωση έχει τα πάνω της -τώρα τελευταία- στα fora, θα ήθελα να μάθω αν θα τη μοιραζόταν μαζί μας και αν θα περίμενε από την κοινότητα να εκφράσει κάποιου είδους αλληλεγγύη ή συμπαράσταση.
+++ ...γιατί η πραγματικότητα είναι σπουδαία δασκάλα. Και σπάνια λαθεύει.

--- ...ο καϋμένος ο rapadder νομίζει τη σφαλιάρα χάδι, επειδή του την έριξε το αφεντικό του. Του βρίσκει και δικαιολογίες, άμα λάχει. Γεννημένος υποτακτικός, ο φουκαράς.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Fri Sep 23, 2011 9:56 pm

Φίλε Watchman, προσπαθώ να γράψω κάτι χρήσιμο. Έχω πολλούς φίλους, μεταξύ αυτών και πρώην αριστούχους φοιτητές, που έχασαν την εργασία τους τον τελευταίο χρόνο και όχι, δεν κάψαμε το αυτοκίνητο του αφεντικού μας. Αν σου αρέσει να ειρωνεύεσαι για να σου δίνουν σημασία, καλύτερα σε άλλο topic :smt019.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat Sep 24, 2011 12:56 am

xrokos wrote:
PASCAL wrote:Ποιός είναι ο τρόπος για να αλλάξει η κοινωνία; Τα παλαμάκια; Τα κεράκια; Οι "Αγανακτισμένοι"; Οι επιστολές διαμαρτυρίας; Τα βιβλία; Οι ΜΚΟ; Ή μήπως η αλαγή του σύστηματος "από τα μέσα" όπως ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ και είδαμε τι σημαίνει "Αλλαγή" από το '81 και μετά.

Ο Νίκος Γκάτσος το έχει γράψει σε δυο κουβέντες για πως γίνεται η κοινωνική ανατροπή στον "Κεμάλ":
»
Καλό είναι να μη λέμε πράγματα που δε μπορούμε να υποστηρίξουμε εκτός και αν εννοείς ότι βγαίνεις με ένα μαχαίρι στους δρόμους και σφάζεις τους καπιταλιστές και τους μπάτσους. Έτσι σκοπεύεις εσύ να αλλάξεις τον κόσμο; Με καταστροφή; Και ποιος δίνει την εξουσία σε κάποιον να προχωράει σε τόσο ολοκληρωτικές πράξεις;
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εσένα: είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται μια κάμερα; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται η Τράπεζα της Ελλάδας; Είναι ολοκληρωτικό να πεθαίνει ένας μπάτσος ή ένα δεκαεξάχρονο; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ένα στέκι μεταναστών ή τα γραφεία της Χρυσής Αυγής; Είναι ολοκληρωτικό να συλλαμβάνεται ο Χριστοφοράκος ή ένας φοιτητής με πράσινα παπούτσια; Είναι ολοκληρωτικό να ξυλοκοπείται ο Ψωμιάδης ή ένας Κύπριος φοιτητής; Είναι ολοκληρωτικό να "φοροδιαφεύγει" ή να πληρώνει ένας άνεργος; Τελικά είναι ολοκληρωτικό να τρως σουβλάκια απ' τη Γυριστρούλα ή απ' τα σκουπίδια;
Δε θέλω να πω πως είναι λάθος ο τρόπος σου αλλά θέλω να ακούσω επιχειρήματα. Πώς ακριβώς με τον αγώνα αυτόν η σύγχρονη Αθήνα θα μετατραπεί από κοινωνία του μπάχαλου σε κοινωνία ευημερίας; Πόσους ανθρώπους πρέπει να σφαγιάσουμε; Πόσους πλούσιους, μπάτσους, διεφθαρμένους πολιτικούς; Και πώς θα γίνει η κάθαρση, πώς ακριβώς θα καταλάβουμε ότι θα πρέπει να σταματήσουμε τις σφαγές;
-Σωματεία βάσης μήπως; Γενικές συνελεύσεις ανα συνοικία μήπως; Συλλογικότητες και όχι ατομικότητες μήπως; Αυτοδιαχείριση μήπως; Οριζόντια οργάνωση μήπως; Αντιιεραρχικές δομές μήπως;

-Τώρα από πόσους πρέπει να ξεβρωμίσουμε μη φρικάρεις. Με καλή στόχευση θα είναι αναλογικά λίγοι με τα 11.000.000.

-Μην περιμένεις θεωρητικές αναλύσεις(που δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να διαβάσεις). Αυτά γίνονται πιο πολύ στην πράξη, όχι στη θεωρία.

-Και τώρα νομίζω τώρα υπάρχει αρκετή τροφή για τα Venus-trolls. Ώρα για μαμ. :cool:
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sat Sep 24, 2011 1:47 am

PASCAL wrote: Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εσένα: είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται μια κάμερα; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται η Τράπεζα της Ελλάδας; Είναι ολοκληρωτικό να πεθαίνει ένας μπάτσος ή ένα δεκαεξάχρονο; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ένα στέκι μεταναστών ή τα γραφεία της Χρυσής Αυγής; Είναι ολοκληρωτικό να συλλαμβάνεται ο Χριστοφοράκος ή ένας φοιτητής με πράσινα παπούτσια; Είναι ολοκληρωτικό να ξυλοκοπείται ο Ψωμιάδης ή ένας Κύπριος φοιτητής; Είναι ολοκληρωτικό να "φοροδιαφεύγει" ή να πληρώνει ένας άνεργος; Τελικά είναι ολοκληρωτικό να τρως σουβλάκια απ' τη Γυριστρούλα ή απ' τα σκουπίδια;
Χμ τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι! Άκου πώς σκέφτομαι εγώ, και ο αστυνομικός και ο φοιτητής και η τράπεζα να μην πάθουν τίποτα, και το Στέκι Μεταναστών (στο οποίο παρεμπιπτόντως έχω πάει) και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να υπάρχουν. That's democracy! Δε σημαίνει ότι πρέπει να εξοντώνουμε αυτό με το οποίο δε συμφωνούμε γιατί τότε γινόμαστε φασίστες. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το φασισμό αρκεί να μην τον ασκείς σε εμένα, παρά μόνο στον εαυτό σου.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
netharis
Venus Former Team Member

Post by netharis » Sat Sep 24, 2011 2:13 am

Watchman wrote:ο καϋμένος ο rapadder νομίζει τη σφαλιάρα χάδι, επειδή του την έριξε το αφεντικό του. Του βρίσκει και δικαιολογίες, άμα λάχει. Γεννημένος υποτακτικός, ο φουκαράς
Watchman wrote:ο καϋμένος
Watchman wrote:καϋμένος
Nice try :smt023
In the meantime ας αφήσουμε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Sep 24, 2011 2:23 am

xrokos wrote:
PASCAL wrote: Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω εσένα: είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται μια κάμερα; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ή να καίγεται η Τράπεζα της Ελλάδας; Είναι ολοκληρωτικό να πεθαίνει ένας μπάτσος ή ένα δεκαεξάχρονο; Είναι ολοκληρωτικό να λειτουργεί ένα στέκι μεταναστών ή τα γραφεία της Χρυσής Αυγής; Είναι ολοκληρωτικό να συλλαμβάνεται ο Χριστοφοράκος ή ένας φοιτητής με πράσινα παπούτσια; Είναι ολοκληρωτικό να ξυλοκοπείται ο Ψωμιάδης ή ένας Κύπριος φοιτητής; Είναι ολοκληρωτικό να "φοροδιαφεύγει" ή να πληρώνει ένας άνεργος; Τελικά είναι ολοκληρωτικό να τρως σουβλάκια απ' τη Γυριστρούλα ή απ' τα σκουπίδια;
Χμ τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω πώς σκέφτεσαι! Άκου πώς σκέφτομαι εγώ, και ο αστυνομικός και ο φοιτητής και η τράπεζα να μην πάθουν τίποτα, και το Στέκι Μεταναστών (στο οποίο παρεμπιπτόντως έχω πάει) και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να υπάρχουν. That's democracy! Δε σημαίνει ότι πρέπει να εξοντώνουμε αυτό με το οποίο δε συμφωνούμε γιατί τότε γινόμαστε φασίστες. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με το φασισμό αρκεί να μην τον ασκείς σε εμένα, παρά μόνο στον εαυτό σου.
Η δημοκρατία (ειδικά στους καιρούς που ζούμε) είναι ελαττωματικό πολίτευμα. Ας βρούμε κάποιο καλύτερο. Και δε μιλάω για κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα.

Και συμφωνώ με τον PASCAL περί του τρόπου με τον οποίο θα το επιτύχουμε.
Διαφωνώ με το βάψιμο των τοίχων, όμως.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Sat Sep 24, 2011 2:57 am

Η λυση ειναι μια...
Το επίτευγμα, μπορεί να αξιοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές, όπως στο «τέλειο» αντικολλητικό τηγάνι, σε τζάμια που αυτοκαθαρίζονται, σε ρούχα που δεν μουσκεύουν από τη βροχή, ακόμα και σε τοίχους που δεν θα «επιτρέπουν» τα γκράφιτι, καθώς κανένα υγρό αλλά και πολλά στερεά, δεν μπορούν να σταθούν πάνω στο νέο υλικό.
http://tsekouratoi.blogspot.com/2011/09 ... _8924.html
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sat Sep 24, 2011 8:49 pm

»
Εγώ λέω να τα σπάσουμε όλα και για το αποκορύφωμα της βραδιάς να κάψουμε και την Βουλή συντροφε.
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sat Sep 24, 2011 9:17 pm

L30N wrote:

»
Εγώ λέω να τα σπάσουμε όλα και για το αποκορύφωμα της βραδιάς να κάψουμε και την Βουλή συντροφε.
Τσου. Θα ναι άδεια. :-p
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Sep 25, 2011 12:43 pm

L30N wrote: Εγώ λέω να τα σπάσουμε όλα και για το αποκορύφωμα της βραδιάς να κάψουμε και την Βουλή συντροφε.
Ψήνεις?Εμένα δεν με χαλάει καθόλου πάντως..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
L30N
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by L30N » Sun Sep 25, 2011 2:45 pm

enum21 wrote: Τσου. Θα ναι άδεια. :-p
Το μεγαλόπνοο σχέδιο μου εξετέθη ανεπανόρθωτα στα μάτια του προλεταριάτου. :-(
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sun Sep 25, 2011 5:29 pm

O χαβαλές εδώ μέσα δεν έχει όρια.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Sep 25, 2011 6:16 pm

stoupeace wrote:O χαβαλές εδώ μέσα δεν έχει όρια.
Οπότε κλειδώνεται το θέμα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Locked

Return to “off-topic”