Προφανώς δεν συμφέρει αυτό στους παραταξιακούς.Lifer wrote:Θα γινει αυριο Γ.Σ. ?
Θα μπορουσε να αναβληθει και να γινει την τεταρτη που θα εχει περισοτερα μεσα.
Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων
Re: Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων
aquila non captat muscas. numero 5
Ναι, τι να σου πω, πολλά περισσότερα...Lifer wrote:Θα γινει αυριο Γ.Σ. ?
Καλύτερα να την αναβάλουν την Γ.Σ. , αν δεν θέλουν να ξεφτιλιστούν τελείως.
Είμαι περίεργος να δω τις κωλοτούμπες περι δημοκρατικότητας όταν κάποια συνέλευση αποφασίσει άνοιγμα της σχολής.
Σχετικά με αυτό που λέτε και γω πιστεύω πως η συνέλευση θα ήταν καλύτερο να αναβληθεί για κάποια μέρα που θα λειτουργούν όλα τα μέσα μεταφοράς.

Σχετικά με αυτό που λέτε και γω πιστεύω πως η συνέλευση θα ήταν καλύτερο να αναβληθεί για κάποια μέρα που θα λειτουργούν όλα τα μέσα μεταφοράς.
- terminator
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
εγω παλι πιστευω οτι θα κλεισει η σχολη απο 5 ατομα ...
- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
- Chernobyl 86
- Windows 95
- spyrosopa
- byte level
- Academic status: 4th year
αν πας ομως εσυ να ψηφισεις για ανοιχτη σχολη σκεψου οτι θα εισαι το 20%...terminator wrote:εγω παλι πιστευω οτι θα κλεισει η σχολη απο 5 ατομα ...
yo
- terminator
- Kilobyte level
εννοω πως θα κατεβουν λιγοι απο οσους θελουν να ανοιξει η σχολη λογω απεργιων και δεν θα χρειαστουν πολλα ατομα για να την κλεισουν...Σε καποιες σχολες πληρωνουν και ταξι για να πας στην γενικη συνελευσηspyroslina wrote:αν πας ομως εσυ να ψηφισεις για ανοιχτη σχολη σκεψου οτι θα εισαι το 20%...terminator wrote:εγω παλι πιστευω οτι θα κλεισει η σχολη απο 5 ατομα ...

quote of truthchriskin wrote:αλλο ειπε.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
- Chernobyl 86
- Windows 95
-
- byte level
nickpro wrote:Θα γινει αυριο Γ.Σ. ?
Ρε παλικάρια να ρωτήσω κάτι;; Λέω εγώ με το μικρό μου το μυαλό. Αν η Γ.Σ γίνει Τετάρτη και όχι Τρίτη δεν σημαίνει ότι ουσιαστικά η σχολή θα είναι ανοιχτή για μία ημέρα; Δεν είναι λίγο κουλό αυτό; Αφήστε τα νιαουρίσματα και όποιος θέλει και μπορεί ας κατέβει. Όποιος δεν μπορεί, δεν μπορεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή τη χώρα...barbarossa wrote:Καλύτερα να την αναβάλουν την Γ.Σ. , αν δεν θέλουν να ξεφτιλιστούν τελείως.
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Άσχετο.. Στο www.anoixtessxoles.gr έχει μαζέψει 518 μέλη ΔΕΠ εκ των οποίων 18 είναι καθηγητές Πληροφορικής ΟΠΑ
- Gewitter
- Academic status: PhD
Deykalionas17 wrote:nickpro wrote:Θα γινει αυριο Γ.Σ. ?
Θα μπορουσε να αναβληθει και να γινει την τεταρτη που θα εχει περισοτερα μεσα.Ρε παλικάρια να ρωτήσω κάτι;; Λέω εγώ με το μικρό μου το μυαλό. Αν η Γ.Σ γίνει Τετάρτη και όχι Τρίτη δεν σημαίνει ότι ουσιαστικά η σχολή θα είναι ανοιχτή για μία ημέρα; Δεν είναι λίγο κουλό αυτό; Αφήστε τα νιαουρίσματα και όποιος θέλει και μπορεί ας κατέβει. Όποιος δεν μπορεί, δεν μπορεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν δουλεύει τίποτα σε αυτή τη χώρα...barbarossa wrote:Καλύτερα να την αναβάλουν την Γ.Σ. , αν δεν θέλουν να ξεφτιλιστούν τελείως.
Δεν είναι σωστό αυτό που λες...
Δηλαδή αν δεν έχει μέσα πως θα κατέβει κάποιος που μένει εκτός κέντρου να ψηφίσει?Είναι παράλογο και άδικο..
εκτός αν διαθέτουμε όλοι χρήματα για ταξί που δεν το νομίζω...
aquila non captat muscas. numero 5
- mpatsis
- Gbyte level
@Gewitter: Πάρε το δίκυκλο, φόρα και τα Nike λαστιχά σου και κατέβα.
Πλάκα κάνω.
Πάντως μέσα υπάρχουν ( Ηλεκτρικός, Τραμ, Οσέ, προαστιακός και ταξί μια χαρά δουλεύουν ).
Αυτοί που θέλουν πραγματικά να κατεβούν και να καθορίσουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα μπορούν να το κάνουν.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να φτάσεις σε κάποιο από αυτά.
Επίσης η συνέλευση ξεκινά μετά τη μία, οπότε κάλλιστα μπορεί να βρεθεί κάποιος γνωστός να σε πετάξει με το αμάξι ή το παπί μέχρι κάποιο από αυτά.
Αν δεν βρίσκει κάποιος κάτι από αυτά, ταξί υπάρχουν. Όλοι έχουν πλέον ένα θέμα με τα οικονομικά, αλλά δεν νομίζω ότι να βρεθούν 5 ευρώ για ταξί είναι τόσο δύσκολο. Εκτός από ένα μικρό ποσοστό που ναι μπορεί να μην έχει ο άνθρωπος. Άλλα οι περισσότεροι δεν νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Αυτά από εμένα. Γιατί δεν μ' αρέσουν οι δικαιολογίες.
Gewitter το ποστ δεν ήταν προσωπικό απλά το δικό σου μου έδωσε την αφορμή.

Πάντως μέσα υπάρχουν ( Ηλεκτρικός, Τραμ, Οσέ, προαστιακός και ταξί μια χαρά δουλεύουν ).
Αυτοί που θέλουν πραγματικά να κατεβούν και να καθορίσουν με την ψήφο τους το αποτέλεσμα μπορούν να το κάνουν.
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να φτάσεις σε κάποιο από αυτά.
Επίσης η συνέλευση ξεκινά μετά τη μία, οπότε κάλλιστα μπορεί να βρεθεί κάποιος γνωστός να σε πετάξει με το αμάξι ή το παπί μέχρι κάποιο από αυτά.
Αν δεν βρίσκει κάποιος κάτι από αυτά, ταξί υπάρχουν. Όλοι έχουν πλέον ένα θέμα με τα οικονομικά, αλλά δεν νομίζω ότι να βρεθούν 5 ευρώ για ταξί είναι τόσο δύσκολο. Εκτός από ένα μικρό ποσοστό που ναι μπορεί να μην έχει ο άνθρωπος. Άλλα οι περισσότεροι δεν νομίζω ότι έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Αυτά από εμένα. Γιατί δεν μ' αρέσουν οι δικαιολογίες.
Gewitter το ποστ δεν ήταν προσωπικό απλά το δικό σου μου έδωσε την αφορμή.
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!

May the foss be with you!!!
Aueb's NLP Group!

πηγαινε εσυ απο την ηλιουπολη στη βικτωρια με 5 ευρω και σου δινω αλλα 50 στο χερι - ποσο μαλλον τετοιες μερες που με την απεργια θα εχει απειρα αυτοκινητα εξω
εγω εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση την αξια των γενικων συνελευσεων αλλα 10 να παω και 10 να γυρισω δεν ξερω αμα ειμαι σε θεση να δωσω.
ηλεκτρικο - τραμ - οσε (!) - προαστιακο δεν εχει εδω κοντα.
γενικοτερα συνελευση σε μερα με οποιοδηποτε προβλημα στις μεταφορες δεν πρεπει να γινεται , ο κοσμος που θα κατεβει δεν θα ειναι αντιπροσωπευτικος των φοιτητων της σχολης. Ακομα και να αποφασισω να παω με τα ποδια εγω (που δεν το βλεπω και πολυ δυσκολο, το εχω ξανακανει) δεν θα το αποφασισουν αρκετοι φοιτητες και οι αποφασεις που θα βγουν δεν θα ειναι σωστες - οποιες και να ειναι αυτες
εγω εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση την αξια των γενικων συνελευσεων αλλα 10 να παω και 10 να γυρισω δεν ξερω αμα ειμαι σε θεση να δωσω.
γενικοτερα συνελευση σε μερα με οποιοδηποτε προβλημα στις μεταφορες δεν πρεπει να γινεται , ο κοσμος που θα κατεβει δεν θα ειναι αντιπροσωπευτικος των φοιτητων της σχολης. Ακομα και να αποφασισω να παω με τα ποδια εγω (που δεν το βλεπω και πολυ δυσκολο, το εχω ξανακανει) δεν θα το αποφασισουν αρκετοι φοιτητες και οι αποφασεις που θα βγουν δεν θα ειναι σωστες - οποιες και να ειναι αυτες
- mpatsis
- Gbyte level
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Chriskin και ούτε να εσένα, ούτε κανέναν που έχει σοβαρό πρόβλημα να κατεβεί. Αυτούς που βαριούνται θέλω να κατηγορήσω και ψάχνουν δικαιολογίες.chriskin wrote:πηγαινε εσυ απο την ηλιουπολη στη βικτωρια με 5 ευρω και σου δινω αλλα 50 στο χερι - ποσο μαλλον τετοιες μερες που με την απεργια θα εχει απειρα αυτοκινητα εξω
Το ότι γίνεται σήμερα συνέλευση πραγματικά παράλογο είναι!!! Αλλά αυτά τα αποφασίζουν άλλοι δυστηχώς.
Aueb's NLP Group!

Aueb's NLP Group!

Δεν πραγματοποιηθηκε σημερα συνελευση διοτι δεν υπηρχε απαρτια.. Με ενημερωσαν οτι η σχολη θα ειναι ανοιχτη μεχρι την επομενη Γ.Σ. (για να αρχισει η εξεταστικη βεβαια πρεπει να βγαλει η Γραμματεια ανακοινωση), οποτε υποθετω οτι θα εχουμε νεα Γ.Σ. καποια μερα μεσα στην εβδομαδα.. Οποιος αλλος κατεχει νεες πληροφοριες παρακαλω να μας ενημερωσει..
- mpatsis
- Gbyte level
Από ότι μου είπαν προ ολίγου μάλλον δεν θα γίνει. Καλύτερα, να μπορέσει να μαζευτεί και ο κόσμος. Αν έχω νεώτερα θα ενημερώσω.
Aueb's NLP Group!

Aueb's NLP Group!

- Gewitter
- Academic status: PhD
@mpatsis
όπως είπε και ο chriskin..χρειάζομαι 6ευρώ για να παω στον ηλεκτρικό με ταξί..και 6 να γυρίσω..:-P
αν μου τα δίνει κάποιος ευχαρίστως να πάω να ψηφίσω!:-P
όπως είπε και ο chriskin..χρειάζομαι 6ευρώ για να παω στον ηλεκτρικό με ταξί..και 6 να γυρίσω..:-P
αν μου τα δίνει κάποιος ευχαρίστως να πάω να ψηφίσω!:-P
- Zifnab
Παίδες ούτως ή άλλως μεταφέρεται μάλλον για Πέμπτη η Γ.Σ
- motouboubati
- Kilobyte level
Τελικα Πεμπτη μεταφερετε η συνελευση,λογω απαρτιας.Η σχολη θα παραμεινει κλειστη μεχρι τοτε.
- tZoLe
- Academic status: Alumnus/a
http://www.athensvoice.gr/article/city- ... E%B9%CF%82Με αφορμή την ψήφιση του τελευταίου νόμου (από εξαιρετικά διευρυμένη πλειοψηφία), νόμου που κατάργησε το αποκαλούμενο «πανεπιστημιακό άσυλο» και μείωσε στο ελάχιστο τη φοιτητική συμμετοχή στις διοικητικές διαδικασίες του πανεπιστημίου, όλες οι συντηρητικές δυνάμεις, εντός και εκτός των πανεπιστημιακών χώρων συνασπίστηκαν, με σκοπό να μην αλλάξει τίποτα.
Στη δημοκρατία μας δεν χρειάζεται νόμος για το άσυλο των ιδεών, γιατί έτσι κι αλλιώς η ακαδημαϊκή διδασκαλία είναι ελεύθερη, όπως ελεύθερη είναι και η διακίνηση ιδεών οπουδήποτε: στις πλατείες, στα ΜΜΕ, στις συνελεύσεις. Επίσης, είκοσι χρόνια εφαρμογής τού ν. 1268/82 έδειξαν ότι η φοιτητική συμμετοχή χειροτέρεψε την κατάσταση, κομματικοποίησε περαιτέρω τις πρυτανικές εκλογές και γιγάντωσε τη βία (οι Έλληνες θα έφριτταν αν ήξερε πόσο ξύλο πέφτει στις σχολές) μέσα στο χώρο διδασκαλίας και έρευνας.
Σήμερα, οι αριστερές παρατάξεις (ΠΚΣ/ΜΑΣ, ΕΑΑΚ κλπ) ζουν στα αμφιθέατρα το όνειρο της επανάστασης, οι αστικές παρατάξεις (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) χτίζουν από νωρίς καριέρες, πολλοί καθηγητές (πιθανώς οι περισσότεροι) συνασπίζονται με τους μεν ή τους δε (δουλεύοντας όλο και λιγότερο), έτσι ώστε τελικά όλοι μαζί διαλύουν σχεδόν τα πάντα. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη από την παλιά, φεουδαρχική έδρα του μονοκράτορα καθηγητή. Σχηματικά: τότε δεν υπήρχε δημοκρατία, αλλά γινόταν μάθημα, τώρα υπάρχει πολλή δημοκρατία και δε γίνεται μάθημα.
Θα έπρεπε όλοι οι υπεύθυνοι άνθρωποι να υποστηρίζουν το νέο νόμο γιατί, κουτσά στραβά, θεραπεύει τα σημαντικότερα προβλήματα. Κι όμως, τα κόμματα της αριστεράς (η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη έχασε μοναδική ευκαιρία να διαφοροποιηθεί από όλον τον παλαιοκομουνιστικό και νεοκομουνιστικό συρφετό) και όλες οι φοιτητικές παρατάξεις (συμπεριλαμβανομένων των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) επιθυμούν να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Δηλώνουν ότι δε θα επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο νόμος, και ας ψηφίστηκε από 260 βουλευτές Από κοντά και καθηγητές βολεμένοι, φοιτητοπατέρες ή αφελείς, που σιγοντάρουν ή (σπανιότερα) πρωτοστατούν (ας θυμηθούν: στα ΑΕΙ του εξωτερικού, όπου έκαναν τα μάστερ και τα διδακτορικά τους, γίνονταν καταλήψεις για ψύλλου πήδημα;). Όλοι αυτοί, εκόντες άκοντες:
Θέλουν να συνεχιστεί η αλυσίδα των καταλήψεων οπουδήποτε και οποτεδήποτε, που διαλύει κάθε πανεπιστημιακή διαδικασία, κάνει τα ΑΕΙ καραγκιόζ μπερντέ και καταστρέφει τα υλικά των πανεπιστημιακών χώρων
Θέλουν να συνεχιστεί η απαξίωση των πτυχίων, που δεν αντιστοιχούν σε αληθινές σπουδές, αλλά σε ψευδή πιστοποιητικά πανεπιστημιακής εκπαίδευσης: τα χειρότερα πτυχία στην Ευρώπη
Θέλουν να συνεχιστεί η καρικατούρα του ασύλου, που δεν εξυπηρετεί παρά πρεζόνια, ληστές, κλέφτες ή ψευτοεπαναστάτες
Θέλουν να συνεχιστεί η κατάσταση των συνεχών εκβιασμών και της βίας, προς οποιονδήποτε τολμάει να σηκώσει κεφάλι
Θέλουν, πάνω απ όλα, να ελέγχουν πλήρως την πανεπιστημιακή διαδικασία, χωρίς να υπάρχει πανεπιστημιακή διαδικασία.
Αιχμή όλων αυτών των προσπαθειών, είναι η κατάληψη. Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες πανεπιστημιακά τμήματα τελούν υπό κατάληψη. Κατάληψη ξέρουν, κατάληψη κάνουν. Όπως πέρυσι. Όπως πρόπερσι. Όπως πάντα. Ήδη αναβλήθηκαν με το «έτσι το θέλω» οι εξετάσεις. Ήδη εμποδίζουν με το «έτσι το θέλω» τις εγγραφές των πρωτοετών. Ήδη εμποδίζουν τις γραμματείες να λειτουργήσουν. Ήδη εμποδίζουν να μπουν στα γραφεία τους όσους καθηγητές και υπάλληλοι θέλουν να εργαστούν. Σε λίγες μέρες, θα εμποδίζουν τα μαθήματα.
Αλλά η κατάληψη δεν είναι παίξε γέλασε. Άλλο Πολυτεχνείο ΄73 επί χούντας με αίτημα τη δημοκρατία, άλλο συντεχνιακές καταλήψεις στην Ελλάδα του 2011, με αίτημα το βόλεμά μας. Η κατάληψη δεν είναι για χόρταση, δεν είναι για ξόδεμα, είναι μέσο πάλης σοβαρότατο και πρέπει να χρησιμοποιείται σπάνια και για πολύ σοβαρά ζητήματα και με αληθινές πλειοψηφίες.
Ωστόσο, για πρώτη φορά, εμφανίζεται κάποια αντίδραση. Εδώ και λίγες μέρες, επιτέλους αντιδρούν πολλοί ακομμάτιστοι και μετριοπαθείς φοιτητές. Κόντρα στη βία και στις απειλές, οι φοιτητές αυτοί προσπαθούν, στις γενικές συνελεύσεις των σχολών τους, να πάρουν τη κατάσταση στα χέρια τους. Δεν παίρνουν θέση απέναντι στο νόμο, παίρνουν όμως θέση ενάντια στις καταλήψεις. Ζητάνε ανοιχτά και λειτουργούντα πανεπιστήμια, όπου η διδασκαλία, ή έρευνα και η διοικητική πρακτική θα είναι απρόσκοπτες. Ζητάνε, επιτέλους, να σπουδάσουν, όπως σπουδάζουν οι φοιτητές σε όλον τον κόσμο. (Περισσότερα, στο εξαίρετο άρθρο του Απόστολου Δοξιάδη στο protagon.gr)
Όταν τα πανεπιστήμια είναι ανοιχτά, γίνεται συζήτηση και ανταλλάσσονται ιδέες. Το ανοιχτό πανεπιστήμιο είναι το αληθινό πανεπιστημιακό άσυλο των ιδεών. Με κλειστά πανεπιστήμια, τα μυαλά σκουριάζουν- και οι μισθοί πληρώνονται τζάμπα. Ανοιχτά πανεπιστήμια σημαίνει και ανοιχτά μυαλά. Γι΄ αυτό, έχει μεγάλη σημασία το νεαρό, ανεξάρτητο και υπεύθυνο αυτό φοιτητικό κίνημα να προχωρήσει και –γιατί όχι;- λίγο λίγο να νικήσει. Αρκεί μονάχα να σταθούμε δίπλα στα εύτολμα αυτά παιδιά. Γιατί αυτό το κίνημα είναι ό,τι πιο δημοκρατικό έχει εμφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο πανεπιστήμιό μας.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
http://aueb.gr/pages/news/attachments/1161.pdf
Δηλαδή αυτο ήτανε....???Καταλήψεις,συνελεύσεις,τσακωμοιιι πανικοοοοος!κ ξαφνικά μια μέρα αρχίζει να αποκαθίσταται η λειτουργια της ασοεε....
να υποθέσω οτι απλά σιγά σιγά θα ξεχαστεί το θέμα με τις καταλήψεις...κ περιμένουμε πρόγραμμα εξετ/μαθημ? awesome!
Δηλαδή αυτο ήτανε....???Καταλήψεις,συνελεύσεις,τσακωμοιιι πανικοοοοος!κ ξαφνικά μια μέρα αρχίζει να αποκαθίσταται η λειτουργια της ασοεε....

να υποθέσω οτι απλά σιγά σιγά θα ξεχαστεί το θέμα με τις καταλήψεις...κ περιμένουμε πρόγραμμα εξετ/μαθημ? awesome!
- samiwinch
- Mbyte level
απλα γελαω...δηλαδη τοσο καιρο δεν μπορουσαμε μεσω συνελευσεων να ανοιξουμε τη σχολη και ξαφνικα τα καταφερε μια απεργια των ΜΜΜ??ενταξει,καποιοι μας δουλευουν χοντρα...πολυ χοντρα ομως...καταφεραν να γλιτωσουν το διαβασμα της εξεταστικης παντως και να συνεχισουν τις διακοπες τους για 1 μηνα...nice!! 

When you walk through a storm Hold your chin up high And don't be afraid of the dark.
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related
At the end of a storm Is a golden sky And the sweet, silver song of a lark.
Walk on, through the wind Walk on, through the rain, Though your dreams be tossed and blown.
Walk on, walk on with hope in your heart, And YOU'LL NEVER WALK ALONE, YOU'LL NEVER WALK ALONE...
http://www.youtube.com/watch?v=lR4n_Ttx ... re=related