Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να μετράνε γαζωμένους για να βάλουν μυαλό;«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.
Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο
Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.
Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.
«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.
«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=313093
«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»
Re: «Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;»
Προσωπικά δύο πράγματα μου κάνουν εντύπωση...
Πρώτον, πως ένας πατέρας, παίρνει την ανήλικη κόρη του σε μία συγκέντρωση, στην οποία είναι βέβαιο πως η αστυνομία θα απομακρύνει βιαίως τους διαδηλωτές. Δυστυχώς, το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται τις τελευταίες Κυριακές.
Το ότι τα ΜΑΤ χτυπάνε όποιον και ό,τι βρούνε εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μου κάνει καμμία εντύπωση... Άλλωστε έχουν καταφέρει να κάνουν και πολύ χειρότερα, αποδεικνύοντας αρκετά πράγματα για τη "φάρα" τους.
Το δεύτερο που μου κάνει εντύπωση, είναι γιατί το άθλιο comment σου δεν έχει κατέβει ακόμα....
Πρώτον, πως ένας πατέρας, παίρνει την ανήλικη κόρη του σε μία συγκέντρωση, στην οποία είναι βέβαιο πως η αστυνομία θα απομακρύνει βιαίως τους διαδηλωτές. Δυστυχώς, το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται τις τελευταίες Κυριακές.
Το ότι τα ΜΑΤ χτυπάνε όποιον και ό,τι βρούνε εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν μου κάνει καμμία εντύπωση... Άλλωστε έχουν καταφέρει να κάνουν και πολύ χειρότερα, αποδεικνύοντας αρκετά πράγματα για τη "φάρα" τους.
Το δεύτερο που μου κάνει εντύπωση, είναι γιατί το άθλιο comment σου δεν έχει κατέβει ακόμα....
εμενα περισσοτερο μου κανει εντυπωση που σε μια δημοκρατια θεωρειται παραλογο να κατεβει ενας πολιτης με την οικογενεια του να διεκδικησει σε ειρηνικη διαμαρτυρια τα δικαιωματα του
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Αυτό.chriskin wrote:εμενα περισσοτερο μου κανει εντυπωση που σε μια δημοκρατια θεωρειται παραλογο να κατεβει ενας πολιτης με την οικογενεια του να διεκδικησει σε ειρηνικη διαμαρτυρια τα δικαιωματα του
Είναι άλλο ένα άτυπο φόβητρο που μέσα σε 2 χρόνια έχει ριζωθεί στα μυαλά κάθε "φυσιολογικού" πολίτη. Για το περιστατικό δε μπορώ να πω κάτι. Βασικά δεν ήθελα να διαβάσω το άρθρο βλέποντας την εικόνα και τον τίτλο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
++chriskin wrote:εμενα περισσοτερο μου κανει εντυπωση που σε μια δημοκρατια θεωρειται παραλογο να κατεβει ενας πολιτης με την οικογενεια του να διεκδικησει σε ειρηνικη διαμαρτυρια τα δικαιωματα του
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας κάνει εντύπωση. Δεν έχετε ξαναδεί επεισόδια σε πορεία (ειδικά όταν αυτή είναι μαζική);
Το ότι το όλο σκηνικό είναι τρισάθλιο, επικίνδυνο (ήδη έχουν χαθεί ζωές) και εκτός νόμου (τόσα χρόνια δεν έχει τιμωρηθεί κανείς) πιστεύ πως θα ταίριαζε πιο πολύ, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω το λόγο για τον οποίο εκπλήσεστε μιας και το έργο έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φόρες... Το περιστατικό της Κυριακής (δυστυχώς) δεν είναι τίποτα, καθώς όλα δείχνουν ότι θα επακολουθήσουν πολύ πιο ακραία.
Άλλωστε Δημοκρατία έχουμε μόνο στα χαρτιά...
Το ότι το όλο σκηνικό είναι τρισάθλιο, επικίνδυνο (ήδη έχουν χαθεί ζωές) και εκτός νόμου (τόσα χρόνια δεν έχει τιμωρηθεί κανείς) πιστεύ πως θα ταίριαζε πιο πολύ, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκω το λόγο για τον οποίο εκπλήσεστε μιας και το έργο έχει επαναληφθεί ουκ ολίγες φόρες... Το περιστατικό της Κυριακής (δυστυχώς) δεν είναι τίποτα, καθώς όλα δείχνουν ότι θα επακολουθήσουν πολύ πιο ακραία.
Άλλωστε Δημοκρατία έχουμε μόνο στα χαρτιά...
Ότι και να λέτε είμαι σίγουρος ότι η μικρή τους τραμπούκισε και αναγκαστικά ,τα όργανα επιβολής της τάξης, σε φάση άμυνας απάντησαν και αυτά.Όλα τα άλλα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ας πρόσεχε η μικρή, δηλαδή άμα τραματιζόταν κάνας αστυνομικός από επίθεση της μικρής τι θα λέγαμε τότε?
Last edited by ala_mages on Tue Sep 27, 2011 2:48 pm, edited 1 time in total.
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Δεν εξέφρασε κανείς έκπληξη για το σκηνικό. Αυτό που κάναμε ήταν να συμφωνήσουμε με το σχόλιο του chriskin. Ο οποίος λέει ότι του κάνει εντύπωση το δικό σου ερώτημα "γιατί να κατέβει με την κόρη του".alfista wrote:Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας κάνει εντύπωση. Δεν έχετε ξαναδεί επεισόδια σε πορεία (ειδικά όταν αυτή είναι μαζική);
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
ala_mages wrote: Σκέψου τον ματατζή το βράδυ να λεεί στον πατέρα του με κλάμα "Μπαμπά αυτή γιατί με χτύπησε?" και να δείχνει την μικρή

- vasilaros69
- Gbyte level
Πλακα θα ειχε αν ο πατερας του Ματατζη του ελεγε: "Δεν σου εχω πει να μην πειραζεις τα αλλα παιδακια?"
Και η απαντηση με κλαματα: "Αυτη το αρχισε πρωτηηηηηηη "

Και η απαντηση με κλαματα: "Αυτη το αρχισε πρωτηηηηηηη "

"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
αν ειχε πει ο πατερας του ματατζη να μην πειραζει τα αλλα παιδακια δεν θα ειχε γινει ματατζης
- stranger
- Mbyte level
Εγώ μπορώ να συμφωνήσω και με τον chriskin και με τον alfista; (μη μου πείτε όχι! δημοκρατία έχουμε
)
Εννοώ εντάξει, δε θα έπρεπε να υπάρχει ο φόβος αυτός, αλλά να πηγαίναμε ελεύθερα όπου θέλουμε για να εκφράσουμε τη γνώμη μας.
Παρ'όλα αυτά το κοριτσάκι τι δουλειά είχε στη διαδήλωση; Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους συχνά στο γήπεδο. Εγώ αν είχα παιδί δεν θα το έπαιρνα ποτέ στο γήπεδο μαζί μου, από φόβο μην γίνουν επισόδεια. Δεν κρίνω, όμως, τόσο έντονα τους γονείς που το κάνουν, γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι καλό να μάθεις στο παιδί οσυ (ο χουλιγκανισμός βέβαια δεν είναι!)
Ξαναρωτάω: τι δουλειά είχε το κοριτσάκι στη διαδήλωση; Τι θετικό θα μπορούσε να πάρει από κάτι που βρωμάει φασαρία περισσότερο και από τους αγώνες ΠΑΟ-Ολυμπιακός;
PS: σχετικά με τους αγώνες, το ξέρω δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε ούτε γι' αυτό. Αλλά αν είσαι γονιός και αγαπάς πολύ το παιδί σου του μαθαίνεις τον αθλητισμό από την τηλεόραση ή/και το γράφεις σε κάποια ομάδα. Αν και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, με τα στημένα, άκυρη και η τηλεόραση...myp2p, atdhe κτλ είναι πιο κατάλληλα!
PPS: @ala_mages
(δεν κάθομαι να φτιάξω τείχος όπως ο chriskin
...άντεεε...πάρε άλλο ένα, γιατί σε συμπάθησα
(το δεύτερο ήταν για μένα
))
PPS2: Το από πάνω, με τις τόσες παρενθέσεις ήταν σαν πρόγραμμα Lisp
(σόρρυ, σοβαρά μίλαγα στην αρχή αλλά προς το τέλος με έπιασε η μαλ*κία μου!)

Εννοώ εντάξει, δε θα έπρεπε να υπάρχει ο φόβος αυτός, αλλά να πηγαίναμε ελεύθερα όπου θέλουμε για να εκφράσουμε τη γνώμη μας.
Παρ'όλα αυτά το κοριτσάκι τι δουλειά είχε στη διαδήλωση; Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους συχνά στο γήπεδο. Εγώ αν είχα παιδί δεν θα το έπαιρνα ποτέ στο γήπεδο μαζί μου, από φόβο μην γίνουν επισόδεια. Δεν κρίνω, όμως, τόσο έντονα τους γονείς που το κάνουν, γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι καλό να μάθεις στο παιδί οσυ (ο χουλιγκανισμός βέβαια δεν είναι!)
Ξαναρωτάω: τι δουλειά είχε το κοριτσάκι στη διαδήλωση; Τι θετικό θα μπορούσε να πάρει από κάτι που βρωμάει φασαρία περισσότερο και από τους αγώνες ΠΑΟ-Ολυμπιακός;
PS: σχετικά με τους αγώνες, το ξέρω δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε ούτε γι' αυτό. Αλλά αν είσαι γονιός και αγαπάς πολύ το παιδί σου του μαθαίνεις τον αθλητισμό από την τηλεόραση ή/και το γράφεις σε κάποια ομάδα. Αν και στην περίπτωση του ποδοσφαίρου, με τα στημένα, άκυρη και η τηλεόραση...myp2p, atdhe κτλ είναι πιο κατάλληλα!
PPS: @ala_mages

PPS2: Το από πάνω, με τις τόσες παρενθέσεις ήταν σαν πρόγραμμα Lisp

Γιατί? Το βρίσκεις παράλογο? Ή έχεις κάποια καλύτερη πρόταση?alfista wrote: Το δεύτερο που μου κάνει εντύπωση, είναι γιατί το άθλιο comment σου δεν έχει κατέβει ακόμα....
Και θα δεχθείς να σου επιβάλλουν τον φασισμό? Φασισμός "δε σου επιτρέπεται να πας με τα παιδιά σου σε ειρηνική διαδήλωση/εκδήλωση", φασισμός "δε σου επιτρέπεται να δεις ποδοσφαιρικό αγώνα ζωντανά". Και άλλα είδη. Εγώ δεν το δέχομαι, και το ότι κατεβαίνουν μερικοί με τα παιδιά τους, πρώτον συμβάλλει στο να είναι ενεργοί πολίτες κατά την ενηλικίωσή τους έχοντας αποκτήσει έντονες εμπειρίες και δεύτερον υπενθυμίζει σε όλους μας, τους υπόλοιπους, ότι δεν πρέπει να δεχτούμε τις φασιστικές νοοτροπίες συγκεκριμένων ομάδων, που στοχεύουν μέχρι και παιδιά.stranger wrote: Παρ'όλα αυτά το κοριτσάκι τι δουλειά είχε στη διαδήλωση; Γονείς παίρνουν τα παιδιά τους συχνά στο γήπεδο. Εγώ αν είχα παιδί δεν θα το έπαιρνα ποτέ στο γήπεδο μαζί μου, από φόβο μην γίνουν επισόδεια. Δεν κρίνω, όμως, τόσο έντονα τους γονείς που το κάνουν, γιατί ο αθλητισμός είναι κάτι καλό να μάθεις στο παιδί οσυ (ο χουλιγκανισμός βέβαια δεν είναι!)
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- vasilaros69
- Gbyte level
Κατα τη γνωμη η αστυνομια την ωρα της διαδηλωσης ουτε διακοσμητικο ρολο δεν πρεπει να παιζει..Γτ μονο και μονο σαν παρουσια ειναι που προκαλει και γινονται τα επεισοδια απο μεριας των διαδηλωτων και προσπαθουν μετα να σπασουν τη διαδηλωση με καθε θεμιτο και αθεμιτο τροπο.
Λιγο πολυ ολοι ετυχε να βρεθουμε σε μια πορεια,διαδηλωση κτλ κτλ πραγμα που το βρισκω σωστο γιατι γινεσαι ενεργος πολιτης και ενδιαφερεσαι για το τι γινεται γυρω σου.
Απο μια αποψη καλυτερα να παρεις και το παιδι σου μαζι και να του εξηγεις τι ειναι αυτο το πραγμα που κανει ο γονιος εκεινη την ωρα παρα να αφησεις αυριο-μεθαυριο το παιδι σου που θα εχει φτασει στο γυμνασιο 'η και λυκειο και δεν θα ξερει γτ διαδηλωνει(βλεπε γυμνασιοπαιδα που τα γεγονοτα του δεκεμβρη του '08 που εσπαγαν οτι εβρισκαν μπροστα τους).
Λιγο πολυ ολοι ετυχε να βρεθουμε σε μια πορεια,διαδηλωση κτλ κτλ πραγμα που το βρισκω σωστο γιατι γινεσαι ενεργος πολιτης και ενδιαφερεσαι για το τι γινεται γυρω σου.
Απο μια αποψη καλυτερα να παρεις και το παιδι σου μαζι και να του εξηγεις τι ειναι αυτο το πραγμα που κανει ο γονιος εκεινη την ωρα παρα να αφησεις αυριο-μεθαυριο το παιδι σου που θα εχει φτασει στο γυμνασιο 'η και λυκειο και δεν θα ξερει γτ διαδηλωνει(βλεπε γυμνασιοπαιδα που τα γεγονοτα του δεκεμβρη του '08 που εσπαγαν οτι εβρισκαν μπροστα τους).
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
Εδώ έχουμε δύο τινά (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά)...MpoMp wrote:Γιατί? Το βρίσκεις παράλογο?
Είτε με ρωτάς αν βρίσκω παράλογο να ανεφέρεται πόσους νεκρούς (από τρομοκρατική ενέργεια προφανώς) θα μετράνε στην αστυνομία, ή αν βρίσκω παράλογο που το παραπάνω comment μένει ακόμα στη θέση του.
Κάτι βαθειά μέσα μου, μου λέει ότι και τα δύο παράλογα μου φαίνοται!
Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι έχω μία τέλεια πρόταση! Να τους πετάξουμε και καμμία χειροβομβίδα! Στην περίπτωση που δεν βάλουν μυαλό από τους γαζωμένους φυσικά, γιατί αν βάλουν ντάξ'MpoMp wrote:Ή έχεις κάποια καλύτερη πρόταση?

Προτιμάς νεκρούς πολίτες? Ή βρίσκεις καμία χρησιμότητα στις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ΜΑΤ?alfista wrote:Εδώ έχουμε δύο τινά (εκτός αν δεν κατάλαβα καλά)...MpoMp wrote:Γιατί? Το βρίσκεις παράλογο?
Είτε με ρωτάς αν βρίσκω παράλογο να ανεφέρεται πόσους νεκρούς (από τρομοκρατική ενέργεια προφανώς) θα μετράνε στην αστυνομία, ή αν βρίσκω παράλογο που το παραπάνω comment μένει ακόμα στη θέση του.
Κάτι βαθειά μέσα μου, μου λέει ότι και τα δύο παράλογα μου φαίνοται!
Τώρα βέβαια που το σκέφτομαι έχω μία τέλεια πρόταση! Να τους πετάξουμε και καμμία χειροβομβίδα! Στην περίπτωση που δεν βάλουν μυαλό από τους γαζωμένους φυσικά, γιατί αν βάλουν ντάξ'MpoMp wrote:Ή έχεις κάποια καλύτερη πρόταση?
Δεν γίνεται να υπάρξει ρομαντική και αναίμακτη αλλαγή/επανάσταση/αναδόμηση/ονόμασέ το, όσο κι αν δεν αρέσει σε σένα και σε μένα. Ή θα πρέπει να φύγουν μόνοι (καθόλου πιθανό) ή θα πρέπει να εξαναγκαστούν με πιο αποτελεσματικό (και αναγκαστικά ακραίο) τρόπο.
MpoMp @ Discord
- stranger
- Mbyte level
Δε χρειάζεται να φάει ξύλο το παιδάκι για να μάθει να είναι ενεργός πολίτης. Αν οι γονείς είναι σωστοί στη διαπαιδαγώγησή του, θα του το μάθουν με πολύ καλύτερο τρόπο. Επίσης, αν είναι σωστοί γονείς, ξαναλέω, δεν θα πάρουν το παιδάκι τους σε διαδήλωση. Αν είμαι γονιός τι με νοιάζει αν υποκύπτω στον φασισμό τη στιγμή που το παιδί μου κινδυνεύει;
Κι ο πατέρας είναι συνδικαλιστής, που σημαίνει ότι είναι συχνά σε διαδηλώσεις κτλ και ξέρει τι συμβαίνει κάθε φορά με τα ΜΑΤ. Αλλά είναι τόσο "αγωνιστής" που τώρα η κόρη του έφαγε ξύλο εξαιτίας του, γιατί εγώ αυτόν κατηγορώ όσο και τα ΜΑΤ. Οπότε, θα απαντήσω εγώ στην μικρή: ο αστυνόμος σε χτύπησε γιατί είναι ψυχικά άρρωστος, γιατί είναι κομπλεξικός και με μία λέξη γιατί είναι Έλληνας. Σε χτύπησε επειδή ο μπαμπάκας σου όταν του ζήτησες να σε πάει στην παιδική χαρά, κατάλαβε την δικιά του παιδική χαρά και όχι αυτήν με τις κούνιες που ήθελες εσύ...
Κι ο πατέρας είναι συνδικαλιστής, που σημαίνει ότι είναι συχνά σε διαδηλώσεις κτλ και ξέρει τι συμβαίνει κάθε φορά με τα ΜΑΤ. Αλλά είναι τόσο "αγωνιστής" που τώρα η κόρη του έφαγε ξύλο εξαιτίας του, γιατί εγώ αυτόν κατηγορώ όσο και τα ΜΑΤ. Οπότε, θα απαντήσω εγώ στην μικρή: ο αστυνόμος σε χτύπησε γιατί είναι ψυχικά άρρωστος, γιατί είναι κομπλεξικός και με μία λέξη γιατί είναι Έλληνας. Σε χτύπησε επειδή ο μπαμπάκας σου όταν του ζήτησες να σε πάει στην παιδική χαρά, κατάλαβε την δικιά του παιδική χαρά και όχι αυτήν με τις κούνιες που ήθελες εσύ...
Εγώ φίλτατε δεν θα κάτσω να διαλέξω ανάμεσα σε ΝΕΚΡΟΥΣ. Αν νομίζετε πως με το να γαζωθούν συνομίλικοί σας επειδή είναι ματατζήδες, τότε έχετε πρόβλημα και θα πρέπει να το κοιτάξετε.MpoMp wrote:Προτιμάς νεκρούς πολίτες?
Η μόνη αλλαγή που θα επέλθει από την παραπάνω τακτική είναι η σκλήρυνση της στάσης της αστυνομίας. Ελπίζω αυτό τουλάχιστον να το καταλαβαίνεις....
- Loner
- Venus Former Team Member
++Δεν θέτεις σε κίνδυνο τα παιδιά σου για κανένα λόγοstranger wrote:...Αν είμαι γονιός τι με νοιάζει αν υποκύπτω στον φασισμό τη στιγμή που το παιδί μου κινδυνεύει; Κι ο πατέρας είναι συνδικαλιστής, που σημαίνει ότι είναι συχνά σε διαδηλώσεις κτλ και ξέρει τι συμβαίνει κάθε φορά με τα ΜΑΤ...
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
stranger , να φανταστω οτι γνωριζεις πως δεν πεφτει ξυλο καθε φορα και σε ολους τους ανθρωπους;
προφανως ο τυπος θα πιστευε οτι βλεποντας παιδι θα καταλαβαιναν και θα προσεχαν λιγακι. Για το ονομα του θεου δηλαδη, ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
η ολη συζητηση μου θυμιζει κατι φασεις του τυπου "ναι, φταιει και ο βιαστης προφανως λιγακι, αλλα κυριως φταιει η κοπελα που τον "προκαλεσε" και ο πατερας που δεν πηγε να την παρει με το αμαξι"
ας σοβαρευτουμε λιγακι εδω μεσα...
προφανως ο τυπος θα πιστευε οτι βλεποντας παιδι θα καταλαβαιναν και θα προσεχαν λιγακι. Για το ονομα του θεου δηλαδη, ΠΑΙΔΑΚΙ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
η ολη συζητηση μου θυμιζει κατι φασεις του τυπου "ναι, φταιει και ο βιαστης προφανως λιγακι, αλλα κυριως φταιει η κοπελα που τον "προκαλεσε" και ο πατερας που δεν πηγε να την παρει με το αμαξι"
ας σοβαρευτουμε λιγακι εδω μεσα...
Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Είναι επιλογή του γονέα πώς θα αναθρέψει το παιδί του. Ίσως ήταν λάθος του να πάει τη μικρή τόσο κοντά στους μπάτσους, αλλά το ότι την κατέβασε στη διαδήλωση επαναλαμβάνω πωςstranger wrote:Δε χρειάζεται να φάει ξύλο το παιδάκι για να μάθει να είναι ενεργός πολίτης. Αν οι γονείς είναι σωστοί στη διαπαιδαγώγησή του, θα του το μάθουν με πολύ καλύτερο τρόπο. Επίσης, αν είναι σωστοί γονείς, ξαναλέω, δεν θα πάρουν το παιδάκι τους σε διαδήλωση. Αν είμαι γονιός τι με νοιάζει αν υποκύπτω στον φασισμό τη στιγμή που το παιδί μου κινδυνεύει;
τα παιδιά. Και δεν είπαμε κάθε μέρα. Αλλά να ξέρεις τι γίνεται στον τόπο σου. Όταν το κοριτσάκι αύριο θα ρωτήσει "μπαμπά γιατί δεν έχουμε λεφτά για παιχνίδια και φαγητό και εκδρομές", τότε θα έχεις τι να απαντήσεις και το κοριτσάκι ίσως να μην κάνει καν την ερώτηση.συμβάλλει στο να είναι ενεργοί πολίτες κατά την ενηλικίωσή τους έχοντας αποκτήσει έντονες εμπειρίες
Εγώ σκλήρυνση έχω δει τόσα χρόνια χωρίς νεκρούς. Απέναντι σε άοπλες διαδηλώσεις. Ειδικά τους τελευταίους μήνες.alfista wrote:Εγώ φίλτατε δεν θα κάτσω να διαλέξω ανάμεσα σε ΝΕΚΡΟΥΣ. Αν νομίζετε πως με το να γαζωθούν συνομίλικοί σας επειδή είναι ματατζήδες, τότε έχετε πρόβλημα και θα πρέπει να το κοιτάξετε.MpoMp wrote:Προτιμάς νεκρούς πολίτες?
Η μόνη αλλαγή που θα επέλθει από την παραπάνω τακτική είναι η σκλήρυνση της στάσης της αστυνομίας. Ελπίζω αυτό τουλάχιστον να το καταλαβαίνεις....
Δεν ξέρω, εγώ πιστεύω πως πρόβλημα έχουν όσοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα ή αρνούνται να συνειδητοποιήσουν πως αυτή η χώρα είτε με εμφύλιο/
"επανάσταση" είτε με ξαφνική αλλαγή νοοτροπίας θα αλλάξει. Το δεύτερο άτοπο, οπότε επιλέξτε πώς θα γίνει το πρώτο.
Τις άλλες προτάσεις για αλλαγή ξεχάστε 'τες, στην περίπτωση "Ελλάδα".
chriskin ++
MpoMp @ Discord