Δηλώνω εξαρχής άσχετος περί hardware, πραγματικά οι γνώσεις μου είναι ελάχιστες και συνοψίζονται στο να συντηρώ/καθαρίζω το εσωτερικό και να αλλάζω καμία RAM/PCI ή harddrives. Δεν γνωρίζω τι πρέπει να κοιτάω στα περισσότερα parts, πολύ λίγα από specs και γενικότερα σε αυτό χρειάζομαι καθοδήγηση/βοήθεια.
-------------------------------------------------------
Windows σαν main OS. Το μηχάνημα προορίζεται κυρίως για Graphic Design (Photoshop, Flash, Illu), Development, Μουσική (ηχογράφηση, μίξη, DAWs, Effects Simulation) και heavy multitasking. Games δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Επίσης δεν πρόκειται να αγοράσω περιφερειακά, μιλάμε μόνο για το Tower -αρχικά, αργότερα θα ξαναρωτήσω και για οθόνη όταν συνέλθω λίγο οικονομικά - . Budget ~1000 (+- 100, ιδανικά 800-1000 αλλά αν αξίζει κάτι πολύ δεν έχω πρόβλημα να δώσω λίγα παραπάνω)
ΣΗΜ: Κάρτα Ήχου έχω εξωτερική USB οπότε δεν με ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο build, μου κάνει και η onboard της μητρικής.
Διάβασα λίγο και το 2011 Buying Guide του Techspot και γύρω από αυτό κινήθηκα στις επιλογές μου για να κάνω αυτό το build από το plaisio:
http://i147.photobucket.com/albums/r315 ... cbuild.jpg
- Ελλάδα ή από έξω? Υπάρχει κάποιο αναγνωρισμένο και πλήρως αξιόπιστο Web Store στην Ευρώπη για παραγγελίες? Θα μου βγεί πιο φθηνά? Πρέπει να προσέξω κάτι?
- Αν από Ελλάδα, Πλαίσιο? E-shop? Multirama? άλλο? Γενικότερα δεν έχω καθόλου καλή εμπειρία από το πλαίσιο σε υποστήριξη, αν και το desktop που είχα αγοράσει (8 χρόνια πριν όπως προανέφερα βέβαια) το χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα και δουλεύει άψογα με την κατάλληλη συντήρηση.
- Έτοιμο PC ή Parts? Να το συναρμολογήσουν αυτοί ή εγώ (ή φίλος)? Τείνω προς Parts ξεχωριστά μιας και συγκρίνοντας βλέπω να κερδίζω σε budget και specs. Όσο για τη συναρμολόγηση θα ήθελα πολύ να την κάνω μόνος μου για να μάθω επιτέλους, αλλά έχω και το φόβο μήπως κάνω κάτι λάθος οπότε το σκέφτομαι. Το καλύτερο θα ήταν να με βοηθήσει κάποιος ώστε να μάθω παράλληλα μάλλον.
- Αξίζουν τόσα λεφτά για τη συγκεκριμένη χρήση? Θέλω οπωσδήποτε να επενδύσω σε ένα πολύ καλό και αξιόπιστο μηχάνημα που θα μου μείνει. Πλούσιος δεν είμαι και δουλεύω για αυτά τα λεφτά οπότε παίζει τεράστιο ρόλο για μένα το Value for Money.
-------------------------------------------------------
Οπότε θέλω όποιος μπορεί να με βοηθήσει απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, αξιολογώντας αυτό το build, προτείνοντας αλλαγές, parts φθηνότερα με παρόμοια αν όχι ίση απόδοση, parts ακριβότερα που αξίζουν να δώσω κάτι παραπάνω σε λεφτά, γενικότερα δεν υπάρχει περιορισμός. Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να περάσατε όλοι ένα τέλειο καλοκαίρι.