Χαμός με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης
Link
Προσπαθώντας να πλέξει το εγκώμιο της Θράκης και να χτυπήσει το κράτος των Αθηνών, όπως ο ίδιος αρέσκεται να το ονομάζει, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης «ξέφυγε» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Χρηματοοικονομικό Φόρουμ Θράκης.
«Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και τώρα το επιτελείο του τρέχει και δεν φτάνει προσπαθώντας να «στρογγυλέψει τις απόψεις του κ. Λαμπάκη. Η ομιλία του κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και όπως είναι φυσικό τα σχόλια έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ.
«Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος» είπε στη συνέχεια της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας «Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα» .
Με το σάλο που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του κ Λαμπάκη είναι υπό αμφισβήτηση αν επιτεύχθηκε ο σκοπός της ομιλίας του που εικάζουμε ότι θα ήταν η τόνωση του ηθικού των Θρακιωτών και προώθηση επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή. Ίσως η ιστορική αστοχία ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο να περιέχει ένα καλά κρυμμένο μήνυμα σε Γερμανούς επενδυτές και η αναφορά στην δυνατότητα της Θράκης να σταθεί ως ανεξάρτητο κράτος να υποδηλώνει μια νέα φορολογική πολιτική για τους Θρακιώτες μακριά από τα χαράτσια του κράτους των Αθηνών.
http://www.koutipandoras.gr/?p=10034
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
- Academic status: N>4
Re: Χαμός με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης
Can't believe what i just read. 

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- gasparosoft
- Gbyte level
Δεν είναι τυχαίο το γνωστό σύνθημα 

Ωραία λοιπόν. Πόλεμος στη Θράκη εφόσον είναι ανεξάρτητο κράτος. Άντε με τον κάθε *** τοπικιστή.
Τι άλλο θα δούμε και τι άλλο θα ακούσουμε, άντε να δούμε και τι άλλο θα έρθει
.

Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Πέρα από αυτό για το Μόναχο, τι είπε ικανό να προκαλέσει τόσες αντιδράσεις όσες λέει το άρθρο?
Αλήθεια ας μου πείτε όσοι γράψατε ένας ένας γιατί σας έκανε τόση εντύπωση.
Πριν πάτε στο wiki να ψάξετε "θράκη".
Δεν είναι σε στρατηγικό σημείο? Ιστορικά σημαντικό? Δεν την έχουμε όντως γραμμένη τόσα χρόνια, ειδικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης?
Εγώ δεν άκουσα κάπου απειλή πάντως. Απλά είπε άμα θέλουμε μπορούμε. Προφανώς και δε θα το κάνουνε. Αλλος ένας λόγος πολιτικού ήταν, που στερείται περιεχομένου.
Δεν είναι σε στρατηγικό σημείο? Ιστορικά σημαντικό? Δεν την έχουμε όντως γραμμένη τόσα χρόνια, ειδικά με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης?
Εγώ δεν άκουσα κάπου απειλή πάντως. Απλά είπε άμα θέλουμε μπορούμε. Προφανώς και δε θα το κάνουνε. Αλλος ένας λόγος πολιτικού ήταν, που στερείται περιεχομένου.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Όντως. Απλά οι άνθρωποι έχουν αγανακτήσει με τη συμπεριφορά του κράτους των Αθηνών(5.000.000) που τους έχει γραμμένους. Και να φανταστείς ότι ο συγκεκριμένος είναι ΝΔ(-->πατριώτης?).stoupeace wrote:Πέρα από αυτό για το Μόναχο, τι είπε ικανό να προκαλέσει τόσες αντιδράσεις όσες λέει το άρθρο?

--
Ποιό είναι το γνωστό σύνθημα; Το "Ελλάδα είναι μέχρι τι Λαμία από κει και πάνω αρχίζει Βουλγαρία";gasparosoft wrote:Δεν είναι τυχαίο το γνωστό σύνθημα

- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Δεν χρειάζεται να ψάξουμε στο wiki εσύ μάλλον πρέπει να ανοίξεις κανά βιβλίο ιστορίας.Γιατί από την στιγμή που τόσα χρόνια γίνεται προπαγάνδα της Τουρκίας για απόσχιση της Θράκης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βγαίνει επίσημα τοπικός άρχων και να μιλάει για ανεξάρτητο κράτος.Δημιουργεί προηγούμενο και δίνει ακόμα μεγαλύτερα δικαιώματα στην ήδη επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.stoupeace wrote:Πέρα από αυτό για το Μόναχο, τι είπε ικανό να προκαλέσει τόσες αντιδράσεις όσες λέει το άρθρο?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Nαι, το ξέρει αυτό. Και το χρησιμοποιεί για να απευθυνθεί στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και όχι της κυβέρνησης.ja_the_invincible wrote:Γιατί από την στιγμή που τόσα χρόνια γίνεται προπαγάνδα της Τουρκίας για απόσχιση της Θράκης είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να βγαίνει επίσημα τοπικός άρχων και να μιλάει για ανεξάρτητο κράτος.Δημιουργεί προηγούμενο και δίνει ακόμα μεγαλύτερα δικαιώματα στην ήδη επιθετική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Εν έτει 2011 όμως περιμένεις ότι τέτοιες δηλώσεις περί ανεξαρτητοποίησης της Θράκης από έναν δήμαρχο θα προκαλέσουν κάτι παραπάνω από επικοινωνιακό παιχνίδι και blog posts?
Δεν ξέρω, ο Καρατζαφέρης έχει πει πολύ πιο χοντρά πράγματα ας πούμε. Μη μιλήσω για Μιχαλολιάκο μέσα στη δημαρχεία αθηνών (heil hitler και έφυγε).
Αλλα όταν ακούγεται "θα γίνουμε Τουρκία"

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Κοίτα η Θράκη σίγουρα έχει τρελά προβλήματα , ειδικά με την λαθρομετανάστευση.Αλλά είναι πολιτικά άστοχο και βλακώδες να βγαίνει κάποιος και να λέει " οκ αφού μας έχετε γραμμένους και εμείς θα γίνουμε ανεξάρτητο κράτος ".Εϊναι τουλάχιστον ανεύθυνο και ειδικά για την συγκεκριμένη περιοχή που όμως είπα πριν έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Τον άκουσα live το πρωί στο ραδιόφωνο όπου πάνω-κάτω είπε οτι παρερμηνεύθηκε. Υποστήριξε ότι η ολοκληρωμένη τοποθέτηση του ήταν
Από εδώ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 9&catID=11real.gr wrote: Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι «δεν είπα πως θα την κάνω εγώ ανεξάρτητη», προσθέτοντας ότι «αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση».
«Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Αθήνα, όσοι θέλουν να πέσουν πάνω στη Θράκη, θα το κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, «ώστε να με προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθό τόπο, τον Έβρο».
Οπότε, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι ακούνε αυτά που θέλουν να ακούσουν και τα μεταδίδουν όπως θέλουν να τα μεταδώσουν. Φιλιά στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.tsilochr wrote:Τον άκουσα live το πρωί στο ραδιόφωνο όπου πάνω-κάτω είπε οτι παρερμηνεύθηκε. Υποστήριξε ότι η ολοκληρωμένη τοποθέτηση του ήταν
Από εδώ http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?p ... 9&catID=11real.gr wrote: Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε ότι «δεν είπα πως θα την κάνω εγώ ανεξάρτητη», προσθέτοντας ότι «αυτό κινδυνεύει να γίνει με οικονομική υποδούλωση».
«Αν συνεχιστεί η εγκατάλειψη της Θράκης από την Αθήνα, όσοι θέλουν να πέσουν πάνω στη Θράκη, θα το κάνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επεσήμανε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, «ώστε να με προσέξει η Αθήνα και να αναδείξω τον πολύπαθό τόπο, τον Έβρο».
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
Υπηρέτησα στην 12η Μεραρχία ( Αλεξανδρούπολη ) και είναι fact οτι δεν μας πολυ πάνε τους Αθηναίους ..
Υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση , αλλά και με τους μουσουλμάνους της Θράκης , ενώ επίσης από αυτά που μου έλεγαν εμένα , αισθάνονται οτι χεστήκ@με για την Θράκη γενικότερα και την έχουμε ξεπουλήσει στους Τούρκους..
Επίσης η Αλεξανδρούπολη είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που είναι δίπλα σε μεγάλα στρατόπεδα ( και σε ένα πανεπιστήμιο ) και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι Επαγγελματίες Οπλίτες κτλ.. Ενώ η ίδια η πόλη έχει "δημιουργηθεί" λόγω αυτού του γεγονότος..
Οπότε γενικά δεν μου κάνει εντύπωση η δήλωση , ίσως όντως αντιμετωπίζεται σαν πόλη τρίτης κατηγορίας ( σε σχέση με Αθήνα / Θεσσαλονίκη κτλ ) , παρότι στα σύνορα..
Επίσης από άλλα που μου έλεγαν ( το οποίο παίζει άνετα να μην ισχύει , but just saying
, υποτίθεται οτι έχει κοιτάσματα ουρανίου και άλλα [ http://www.idec.gr/iier/new/mirianthis.htm ] )
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... E%BB%CE%B7

Υπάρχει όντως μεγάλο πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση , αλλά και με τους μουσουλμάνους της Θράκης , ενώ επίσης από αυτά που μου έλεγαν εμένα , αισθάνονται οτι χεστήκ@με για την Θράκη γενικότερα και την έχουμε ξεπουλήσει στους Τούρκους..
Επίσης η Αλεξανδρούπολη είναι στην πραγματικότητα μια πόλη που είναι δίπλα σε μεγάλα στρατόπεδα ( και σε ένα πανεπιστήμιο ) και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού είναι Επαγγελματίες Οπλίτες κτλ.. Ενώ η ίδια η πόλη έχει "δημιουργηθεί" λόγω αυτού του γεγονότος..
Οπότε γενικά δεν μου κάνει εντύπωση η δήλωση , ίσως όντως αντιμετωπίζεται σαν πόλη τρίτης κατηγορίας ( σε σχέση με Αθήνα / Θεσσαλονίκη κτλ ) , παρότι στα σύνορα..
Επίσης από άλλα που μου έλεγαν ( το οποίο παίζει άνετα να μην ισχύει , but just saying

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE% ... E%BB%CE%B7

- Gewitter
- Venus Former Team Member
έμενα περίπου 4 χρόνια Θράκη!2,5 Αλεξανδρούπολη και 1,5 Ξάνθη...
Δεν ξέρω για τώρα αλλά τότε μια χαρά ήταν όλα με τους Τούρκους/Μουσουλμάνους πάνω..Υπήρχε ένας αμοιβαίος σεβασμός..
Όσον αφορά αυτά που είπε ο Δήμαρχος:Ναι είναι υπερβολικά,αλλά όταν είσαι στην άκρη του Θεού και έχεις προβλήματα(λαθρομετανάστευση,διακίνηση από τον Εβρο) και εν τέλη είναι σαν να μην υπάρχεις για την υπόλοιπη χώρα, ναι κάπου εκνευρίζεσαι..αυτά..
Δεν ξέρω για τώρα αλλά τότε μια χαρά ήταν όλα με τους Τούρκους/Μουσουλμάνους πάνω..Υπήρχε ένας αμοιβαίος σεβασμός..
Όσον αφορά αυτά που είπε ο Δήμαρχος:Ναι είναι υπερβολικά,αλλά όταν είσαι στην άκρη του Θεού και έχεις προβλήματα(λαθρομετανάστευση,διακίνηση από τον Εβρο) και εν τέλη είναι σαν να μην υπάρχεις για την υπόλοιπη χώρα, ναι κάπου εκνευρίζεσαι..αυτά..
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Παιδιά η τοποθέτηση του τύπου όσο δίκιο και να είχε ήταν άστοχη.Περιμένεις από τέτοια πρόσωπα να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στα λεγόμενά τους , και mpomp δεν εξαπατήθηκε κανείς - όλοι είδαμε το video και αυτά που έλεγε ο τύπος αυτολεξί.
Το μόνο άλλοθι που μπορώ να δώσω :αν ήταν μια συνηθισμένη καταγγελία για την αδιαφορία των αρχών ίσως να πήγαινε στο βρόντο.Τώρα παρ΄ότι έχει αρνητική δημοσιότητα καταφέρε τουλάχιστον να συγκεντρώσει την προσοχή του κόσμου.
Το μόνο άλλοθι που μπορώ να δώσω :αν ήταν μια συνηθισμένη καταγγελία για την αδιαφορία των αρχών ίσως να πήγαινε στο βρόντο.Τώρα παρ΄ότι έχει αρνητική δημοσιότητα καταφέρε τουλάχιστον να συγκεντρώσει την προσοχή του κόσμου.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
Όχι, παραδέχτηκε ότι επειδή μιλούσε ζωντανά και δεν διάβαζε από γραπτό, ενδεχομένως να μην το ξεκαθάρισε αρκετά στην ομιλία του. Επαναλαμβάνω, άκουσα live μόνο την τοποθέτηση του στο ραδιόφωνο. Για αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία δεν νομίζω ότι είναι παραπληροφόρηση από τα μέσα αλλά κωλοτούμπα του δημάρχου. Επί της ουσίας, τα προβλήματα που αναφέρει είναι υπαρκτά, αλλά στο ακροατήριο δεν είπε ότι οι ξένοι ορέγονται την Θράκη. Τουναντίον, άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος προτείνει αυτονόμηση. Αργότερα, είτε κατάλαβε τι είπε είτε ένιωσε άβολα να το υποστηρίξει.MpoMp wrote:Οπότε, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι ακούνε αυτά που θέλουν να ακούσουν και τα μεταδίδουν όπως θέλουν να τα μεταδώσουν. Φιλιά στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Όταν μιλάει για ανεξάρτητη Θράκη ακούγονται κάποια χειροκροτήματα ή είναι ιδέα μου; 

Well, τότε παίρνω πίσω το παραπάνω μου post. Τουλάχιστον συνειδητοποίησε (δημοσίως) εκ των υστέρων τι είπε. Αντίθετα με κάτι Karatza Ferries παρατάξεις.tsilochr wrote: Όχι, παραδέχτηκε ότι επειδή μιλούσε ζωντανά και δεν διάβαζε από γραπτό, ενδεχομένως να μην το ξεκαθάρισε αρκετά στην ομιλία του. Επαναλαμβάνω, άκουσα live μόνο την τοποθέτηση του στο ραδιόφωνο. Για αυτή τη συγκεκριμένη ιστορία δεν νομίζω ότι είναι παραπληροφόρηση από τα μέσα αλλά κωλοτούμπα του δημάρχου. Επί της ουσίας, τα προβλήματα που αναφέρει είναι υπαρκτά, αλλά στο ακροατήριο δεν είπε ότι οι ξένοι ορέγονται την Θράκη. Τουναντίον, άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος προτείνει αυτονόμηση. Αργότερα, είτε κατάλαβε τι είπε είτε ένιωσε άβολα να το υποστηρίξει.
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord