Για Lovecraft εχω ακουσει παρα πολλα φιλαρακι, και οτι ειναι διαστροφικα τα βιβλια του και πολυ σκοτεινου τυπου, οποτε αξιζει να τα κοιταξω, αλλα δεν εχω αξιωθει να διαβασω (ακομαmpatsis wrote:Καλά αδερφέ σε πάω!!! Η σειρά Μαύρος Πύργος πρέπει να είναι φοβερή, δεν την έχω αρχίσει ακόμα, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχω γίνει μεγάλος φαν του King (θα πάρουν σειρά και αυτά για την ώρα μας φάγαν άλλα βιβλία του τα λεφτά), πάντως ας σου αρέσει ο King δοκίμασε να διαβάσεις Lovecraft, αγαπημένο Clive Barker, και κυρίως Joe Hill που είναι ο γιος του King με ψευδώνυμο, είναι εξίσου καλός με τον πατέρα του ( ίσως και καλύτερος) αλλά μπορεί να σου δώσει τα ίδια πράγματα στις μισές σελίδες.
Τελείωσα τον ίσκιο πάνω από τον Ίνσμουθ του Lovecraft και διαβάζω τον Κερασφόρο (Horns) του Joe Hill.
Θα προτεινες καποιο-α βιβλιο συγκεκριμενα? Μαρεσουν τετοιου τυπου συγγραφεις, λενε πολλα!Gewitter wrote:Παιδιά...ότι θέλετε να ρωτήσετε από Lovecraft εδώ!He is the love of my life...
xenosdio wrote:Θα προτεινες καποιο-α βιβλιο συγκεκριμενα? Μαρεσουν τετοιου τυπου συγγραφεις, λενε πολλα!Gewitter wrote:Παιδιά...ότι θέλετε να ρωτήσετε από Lovecraft εδώ!He is the love of my life...
Βλεπω δεν το εχεις ψαξει καθολουGewitter wrote:Προτείνω..την βιβλιογραφία!![]()
Πέρα από τη πλάκα..
Ξεκίνα με το "Στα βουνά της τρέλας" το οποίο είναι κάπως περίεργο(είναι σα να διαβάζεις documentarie) αλλά θα μπεις στο νόημα..Εξηγεί πως ηρθαν οι μεγάλοι παλαιοί, ποιοι είναι κτλ
και μετά καπάκι
-Ο τρόμος πάνω απο το Ινσμουθ(ε π ι κ ό)
-Ο τρόμος του Ντανγουιτσ
-Η αναζήτηση της Άγνωστης Καντάθ
και το αριστούργημα "Ο στρογγυλός Πύργος" το οποίο όμως τελειοποίησε ο Ντέρλεθ..
σταματάω εδώ γιατί μπορώ να γράφω ώρες!!!
Εγώ θα σου πρότεινα Edgar Allan Poe , είναι ίδια φάση με Lovecraft .Gewitter wrote:xenosdio wrote:Θα προτεινες καποιο-α βιβλιο συγκεκριμενα? Μαρεσουν τετοιου τυπου συγγραφεις, λενε πολλα!Gewitter wrote:Παιδιά...ότι θέλετε να ρωτήσετε από Lovecraft εδώ!He is the love of my life...
Προτείνω..την βιβλιογραφία!![]()
Πέρα από τη πλάκα..
Ξεκίνα με το "Στα βουνά της τρέλας" το οποίο είναι κάπως περίεργο(είναι σα να διαβάζεις documentarie) αλλά θα μπεις στο νόημα..Εξηγεί πως ηρθαν οι μεγάλοι παλαιοί, ποιοι είναι κτλ
και μετά καπάκι
-Ο τρόμος πάνω απο το Ινσμουθ(ε π ι κ ό)
-Ο τρόμος του Ντανγουιτσ
-Η αναζήτηση της Άγνωστης Καντάθ
και το αριστούργημα "Ο στρογγυλός Πύργος" το οποίο όμως τελειοποίησε ο Ντέρλεθ..
σταματάω εδώ γιατί μπορώ να γράφω ώρες!!!
Tσέκαρε το Πηγάδι και το Εκκρεμές. Επική συλλογή.xenosdio wrote:Δεν εχω ιδεα απο Poe. Νομιζα εγραφε φιλοσοφικου τυπου βιβλια, να σκεφτειτε...
Από τους πατέρες του gothic-horror!Με τη πρώτη ευκαιρία αγόρασε κάποια συλλογή με τα διηγήματα του..Αν διαβάζεις και αγγλικά τότε θα βρεις αξιόλογες συλλογές του σε πολύ καλές τιμές !xenosdio wrote:Δεν εχω ιδεα απο Poe. Νομιζα εγραφε φιλοσοφικου τυπου βιβλια, να σκεφτειτε...
Μην ξεχνάμε όμως οτι ουσιαστικά ο Ποε ήταν ο πατέρας του αστυνομικού . . .Gewitter wrote:χμμ..
Νε μεν ο Poe υπήρξε έμπνευση για τον Lovecraft αλλά έχουν τελείως διαφορετικό ύφος και θεματολογία...
αλλά και οι δύο είναι εξίσου "τρομακτικοί"...
PatrickFTW wrote:
Μην ξεχνάμε όμως οτι ουσιαστικά ο Ποε ήταν ο πατέρας του αστυνομικού . . .
To ίδιο λέμετελείως διαφορετικό ύφος και θεματολογία.
Ye , απλά του δίνω ένα point παραπάνω :P .Gewitter wrote:PatrickFTW wrote:
Μην ξεχνάμε όμως οτι ουσιαστικά ο Ποε ήταν ο πατέρας του αστυνομικού . . .To ίδιο λέμετελείως διαφορετικό ύφος και θεματολογία.![]()
Και την μαύρη γάτα.Creepy storystoupeace wrote:Tσέκαρε το Πηγάδι και το Εκκρεμές. Επική συλλογή.xenosdio wrote:Δεν εχω ιδεα απο Poe. Νομιζα εγραφε φιλοσοφικου τυπου βιβλια, να σκεφτειτε...
mpatsis wrote:Εμ είδατε πως ζωντάνεψε το thread μόλις αναφέρθηκαν οι σωστοί συγγραφείς.![]()
@Gewitter : Ο ίσκιος πάνω από το Ινσμουθ δεν λέγεται???Όπως και να λέγεται όντως είναι επικό, δεν σε ξενερώνει στο τέλος όπως πολλά βιβλία και κυρίως σου μεταδίδει όλο τον τρόμο και την φρίκη που ζει ο ήρωας της ιστορίας ( θεωρώ ως καλύτερο διήγημα του βιβλίου το κηνυγόσκυλο ).
Gewitter wrote:χμμ..
Νε μεν ο Poe υπήρξε έμπνευση για τον Lovecraft αλλά έχουν τελείως διαφορετικό ύφος και θεματολογία...
αλλά και οι δύο είναι εξίσου "τρομακτικοί"...