Σύγκριση βαθμών μας με άλλες σχολές

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Mon Jul 11, 2005 9:22 pm

Αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η απόλυτη βαθμολογία.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level

Post by shodanjr_gr » Tue Jul 26, 2005 2:25 pm

Από ότι καταλαβαίνω, semis θεωρείς ότι ένας μαθητής του 19 στο λύκειο είναι κατά κανόνα καλύτερος φοιτητής από ότι ένας μαθητής του 16-7;
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Jul 26, 2005 2:29 pm

shodanjr_gr wrote:Από ότι καταλαβαίνω, semis θεωρείς ότι ένας μαθητής του 19 στο λύκειο είναι κατά κανόνα καλύτερος φοιτητής από ότι ένας μαθητής του 16-7;
Στη μέση περίπτωση ΝΑΙ ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις υπάρχουν. Εσύ αμφιβάλλεις;
Και για να το "βιώσουμε" καλύτερα έστω ότι γίνεται ένας διαγωνισμός σε ένα μάθημα Χ που έχει ένα σύγραμμα και μια συγκεκριμένη ύλη και ένα έπαθλο Υ. Και δίνουν 150 πρώτοι φοιτητές του τμήματος ΕΜΠ των ηλεκτρολόγων και οι 150 πρώτοι φοιτητές του δικού μας τμήματος (όλοι αυτοί τη χρονιά λέμε 2001 -> πχ τη δική μου), υποθέτοντας ότι λάθη στη βαθμολογία δεν υπάρχουν! Υπάρχει πιθανότητα 1 στο 1.000.000 να κερδίσουμε εμείς τους μετσοβίτες σε ολικό μέσο όρο γραπτών;
"Make way for the bad guy.", Al Pacino, Playing Tony Montana in Scarface
"Elementary, my dear Watson.",The adventures of Sherlock Holmes
"A boy's best friend is his mother.", Antony Perkins, Psycho
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
default_user
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by default_user » Tue Jul 26, 2005 4:45 pm

Αν κάποιος διαβάσει τι γράφεται εδώ , θα νομίζει οτι οι φοιτητές της σχολής μας είναι όλοι οι αποτυχημένοι , που δεν μπόρεσαν να γίνουν Ηλεκτρολόγοι......Ας μην μειώνουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας , και ας αποβάλλουν όσοι έχουν σύνδρομα κατωτερότητας...Εμείς δίνουμε αξία στο πτυχίο μας , ο καθένας ξεχωριστά ...Τώρα αυτά περί υποθετικών διαγωνισμών είναι λίγο αρρωστημένα
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Jul 26, 2005 4:56 pm

default_user wrote:Αν κάποιος διαβάσει τι γράφεται εδώ , θα νομίζει οτι οι φοιτητές της σχολής μας είναι όλοι οι αποτυχημένοι , που δεν μπόρεσαν να γίνουν Ηλεκτρολόγοι......Ας μην μειώνουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας , και ας αποβάλλουν όσοι έχουν σύνδρομα κατωτερότητας...Εμείς δίνουμε αξία στο πτυχίο μας , ο καθένας ξεχωριστά ...Τώρα αυτά περί υποθετικών διαγωνισμών είναι λίγο αρρωστημένα
Δεν είναι καθόλου αρρωστημένα, άρρωστος είναι αυτός που δεν ξέρει που χωροθετείται. Έκαστος στο είδος του! Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα σύμπλεγμα απλά αποδέχομαι ότι κάποιοι είναι καλύτεροι από εμένα όπως και εγώ με τη σειρά είμαι καλύτερος από κάποιος άλλους ... that's life.
Έδωσα ένα απλό πχ για να τεκμηριώσω αυτό που πιστεύω ... that's all!
υγ: Εννοείται ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός φοιτητών από το τμήμα μας που είναι καλύετερος από κάθε ΕΜΠιτη αλλά το τονίζω γιατί κάποιοι δεν τον έχουν καταλάβει (ή δεν θέλουν) ότι αναφέρομαι πάντα στη μέση περίπτωση ...
Marauder wrote: Επαναλαμβάνω άλλο το επίπεδο - η απόδοση στις πανελλήνιες είναι (σε τέτοιο εξαιρετικό επίπεδο) άκρως ενδεικτική, ακόμα και αν αφορά κοινωνική ανθρωπολογία ή μελέτες μπαμπουίνων στη Ζουαζιλάνδη. Άν έχεις σε όλα 20, είναι ενδεικτικό για κάποια πράγματα...όχι απόλυτα (έχουμε και εμέις αστέρια) αλλά όχι τόσα πολλά αλλοίμονο..τώρα αν διαφωνείς δεν αλλάζει κάτι...η διαφωνία με την πραγματικότητα είναι το πρωταρχικό προσωπείο της ουτοπίας
"P.M.P. Fight Hey, Juohmaru, you are a fighter of hope, P.M.P. Fight Put your love into machines ..." - Plawres SanShiro
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jul 26, 2005 5:39 pm

Προφανώς και ένας μαθητής του 19 έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει καλύτερος φοιτητής από ένα μαθητή του 16 ή 17...
default_user wrote:Αν κάποιος διαβάσει τι γράφεται εδώ , θα νομίζει οτι οι φοιτητές της σχολής μας είναι όλοι οι αποτυχημένοι , που δεν μπόρεσαν να γίνουν Ηλεκτρολόγοι
Από που προκύπτει αυτό το συμπέρασμα; Απλά στο παράδειγμα αναφέρεται ότι σχολές με υψηλή βάση έχουν κατά κανόνα καλύτερο φοιτητικό δυναμικό από σχολές με χαμηλότερη βάση. Όπως λέγανε και οι πιο παλιοί όταν φοιτούντες στο εξωτερικό/ κολλέγια (Deree κλπ) κατηγορούσαν τα ελληνικά Πανεπιστήμια για χαμηλό επίπεδο σπουδών λόγω έλλειψης υποδομών, "καλύτερα Πανεπιστήμια είναι αυτά με τους καλύτερους φοιτητές και όχι εκείνα που έχουν PC τελευταίας τεχνολογίας στα εργαστήρια τους ή έγχρωμους laser εκτυπωτές".
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Jul 26, 2005 8:40 pm

Πες τα ρε rapadder, θα μας βγάλλουν και άρρωστους επειδή λέμε την αλήθεια!
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Jul 26, 2005 9:19 pm

Γενικά σε αυτή τη χώρα όποιον λέει την αλήθεια τον βγάζουν άρρωστο. Έτσι, το φιλοσοφούν και οι πολιτικοί μας και μας δουλεύουν ολοι νυχθημερόν και περνάμε όμορφα ανταλάσσοντας μαλ*κίες όλο το 24ωρο and life goes on.... Αυτή είναι η Ελλάδα που είπε και κάποιος σοφός άνθρωπος, πριν διαπράξει και αυτός τα ίδια...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Tue Jul 26, 2005 9:33 pm

Marauder wrote:Γενικά σε αυτή τη χώρα όποιον λέει την αλήθεια τον βγάζουν άρρωστο. Έτσι, το φιλοσοφούν και οι πολιτικοί μας και μας δουλεύουν ολοι νυχθημερόν και περνάμε όμορφα ανταλάσσοντας μαλ*κίες όλο το 24ωρο and life goes on....
Ελπίζω ότι όταν γίνεις κι εσύ πολιτικός (μετά την αποφοίτηση από το Harvard) να αλλάξεις αυτό το τοπίο. :) Ειλικρινά το εύχομαι αυτό :-)
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Jul 26, 2005 10:26 pm

Kαι με το καλο να γινεις (εσυ ή καποιος αλλος) ο πρωτος βουλευτης που εχει σπουδασει πληροφορικη!!!!! Νομιζω δεν υπαρχει αλλος.
Image
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jul 26, 2005 10:31 pm

Δεν ξέρω για τους πολιτικούς, πάντως μου αρέσει που στην Ελλάδα η νεολαία (ακόμα) έχει μια άποψη και για την πολιτική. Ο κοινωνικός προβληματισμός είναι χρήσιμος, δεν είναι καλό να μας νοιάζει μόνο τι θα φάμε, θα πιούμε, θα φορέσουμε και πότε θα ΧΧΧ :) . Για να μην λέω άσχετα από το θέμα του topic, επειδή τελευταία ασχολήθηκα αρκετά με τους μέσους όρους, πιστεύω ότι το σημαντικότερο είναι να είναι καθένας ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρίνεις βαθμούς διαφορετικών σχολών. Εδώ δεν μπορείς να συγκρίνεις εύκολα βαθμούς φοιτητών ίδιας σχολής και έτους, λόγω διαφορετικών μαθημάτων, κατευθύνσεων κλπ. Σε τελική ανάλυση δεν έχει και τόση σημασία (πέρα από μεταπτυχιακά και διορισμό στο δημόσιο). Σημασία έχει το τι ξέρεις και όχι το τι θα ήθελες να νομίζεις ότι ξέρεις.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Tue Jul 26, 2005 10:31 pm

sudtuwup wrote:Kαι με το καλο να γινεις (εσυ ή καποιος αλλος) ο πρωτος βουλευτης που εχει σπουδασει πληροφορικη!!!!! Νομιζω δεν υπαρχει αλλος.
Βουλευτής όντως δεν υπάρει αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΠΥΟ (πολιτική θέση, κατώτερη μιας βαθμίδας του ηφυπουργού) έχει σπουδάσει στο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jul 26, 2005 10:33 pm

Όπως ειναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Προσωπική άποψη πάντα...
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Tue Jul 26, 2005 10:39 pm

Μα γιατι; Εισαι αδικος.
Κοσμος ρωταει τι παει να πει "Πολιτικη".
Πολιτικη σημαινει κανεις ταξιδια (ολα πληρωμενα).
Πολιτικη σημαινει γνωριζεις κανεις καινουργιους φιλους (κ ισχυρους).
Πολιτικη σημαινει βλεπεις (και βολευεις) συγγενεις.
Πολιτικη σημαινει δουλευεις για το λαο (λεμε τωρα).
Image
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Tue Jul 26, 2005 11:00 pm

rapadder wrote:Όπως ειναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Προσωπική άποψη πάντα...
Συμφωνω απόλυτα.......νομίζει κανείς πως φταίνε μόνο οι πολιτικοί ωστόσο είναι γελοίο να ρίχνει κανείς το φταίξιμο σε αυτούς λες και αποτελούν κάστα. Οι πολιτικοί είναι μέλη μιας κοινωνίας - όποια είναι η κοινωνία, αυτοί θα είναι και οι πολιτικοί - διότι αυτή τους εξουσιοδοτεί. Μου αρέσει η κριτική "Αυτοί είναι έτσι μπλα μπλά" αλλά το μόνο πραγμα στο οποίο αυτή προσφέρει είναι να αναπαράγει το πρόβλημα το οποίο η ίδια καταδεινύει. Η απίλυση έχει να κάνει με αλλαγή νοοτροπιών στην ίδια την κοινωνία.

Αυτό έχει εν πολλοίς να κάνει με το θέμα μας. Αμέσως μιζεριάζουμε ελληνοκεντρικά "εκεί βάζουν εύκολους βαθμούς", "εμείς είμαστε καλύτεροί από αυοτύς", "το 20 δε λέει τίποτα". Classic Greek Mentality. Όταν αναγνωρίσεις την σχετική και μέση ανωτερώτητα του άλλου, μόνο τότε περιγράφεις σωστά το πρόβλημα και μπορείς να τον ξεπεράσεις. Μάθε τις αδυναμίες σου (σαν άτομο, σαν κοινωνία), περίγραψε σωστά τον άλλο. Τότε έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να προοδεύσεις κατ' εμέ. Αλλά για να το κάνουμε αυτό σαν Ελλάδα θα περάσουν πολλά χρόνια. Είναι ζήτημα νοοτροπιών γενικά......
Last edited by Marauder on Fri Oct 16, 2009 8:13 pm, edited 1 time in total.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Jul 27, 2005 2:23 am

νομίζει κανείς πως φταίνε μόνο οι πολιτικοί ωστόσο είναι γελοίο να ρίχνει κανείς το φταίξιμο σε αυτούς λες και αποτελούν κάστα. Οι πολιτικοί είναι μέλη μιας κοινωνίας - όποια είναι η κοινωνία, αυτοί θα είναι και οι πολιτικοί - διότι αυτή τους εξουσιοδοτεί. Μου αρέσει η αριστερούλικη κριτική "Αυτοί είναι έτσι μπλα μπλά" αλλά το μόνο πραγμα στο οποίο αυτή προσφέρει είναι να αναπαράγει το πρόβλημα το οποίο η ίδια καταδεινύει. Η απίλυση έχει να κάνει με αλλαγή νοοτροπιών στην ίδια την κοινωνία.
Εμένα πάλι μου φαίνεται ότι το παραπάνω είναι λίγο απλοποιημένο διότι ναι μεν οι πολιτικοί είναι μέλη μιας κοινωνίας ,ναι μεν εξουσιοδοτούνται από τον λαό και γίνονται βουλευτές αλλά μέχρι να φτάσουμε στην φάση της εξουσιοδότησης ,πέρα από μέλη της κοινωνίας ,οι πολιτικοί και μελλοντικοί βουλευτές είναι μέλη ενός κόμματος το οποίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό(ίσως και λιγότερο) λειτουργεί με όρους κάστας.Επίσης η αλλαγή της νοοτροπίας των μαζών είναι και θέμα πολιτικής.Όταν δηλαδή όλες οι πολιτικές ηγεσίες όλων των κρατών ,αγνοούν χαρακτηριστικά τις εξελίξεις της τεχνολογίας (που όπως πολλάκις έχω πει ευνοούν την εφαρμογή αμεσοδημοκρατίας) και αρκούνται στην διατήρηση των κεκτειμένων δηλαδή την διατήρηση σαθρών πολιτευμάτων όπου η πολιτική εξουσία ανατίθεται σε 300/10εκατ και κάθε 4 χρόνια(πράγμα γελοίο ,σαθρό και αντιδημοκρατικό) τότε γιατί οι πολιτικοί να μην αποτελούν ελίτ και κάστα;

Επίσης για να μην βγούμε και εκτος θέματος σημαντικό ρόλο εκτός από τον μέσο όρο παίζουν και οι γνώσεις.Αυτές θα πουλήσουμε στο μέλλον και βάσει αυτών θα κριθούμε μακροπρόθεσμα και εκεί πιστεύω κανείς δεν μπορεί να θολώσει τα νερά
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Wed Jul 27, 2005 9:35 am

ailouros wrote:...οι πολιτικοί και μελλοντικοί βουλευτές είναι μέλη ενός κόμματος το οποίο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό(ίσως και λιγότερο) λειτουργεί με όρους κάστας.Επίσης η αλλαγή της νοοτροπίας των μαζών είναι και θέμα πολιτικής.
Συμφωνώ μαζί σου σε αυτό

Marauder wrote:Συμφωνω απόλυτα.......νομίζει κανείς πως φταίνε μόνο οι πολιτικοί ωστόσο είναι γελοίο να ρίχνει κανείς το φταίξιμο σε αυτούς λες και αποτελούν κάστα. Οι πολιτικοί είναι μέλη μιας κοινωνίας - όποια είναι η κοινωνία, αυτοί θα είναι και οι πολιτικοί - διότι αυτή τους εξουσιοδοτεί.
Οι πολιτικοί εκλέγονται από το λαό (τον όποιο λαό) για να καλυτερέψουν το μέλλον του, και όχι για να επιβεβαιώσουν τα κακώς κείμενα (βλέπε μίζες, δωροδοκίες, λαμογιές κλπ).

Ο λαός έχει "περιορισμένη" δύναμη στην ψήφο του και δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τις μεγάλες "κάστες" κομμάτων που κυβερνούν τη χώρα. Γίνεται τέτοια πλύση εγκεφάλου από τα κανάλια (δελτία ειδήσεων κλπ...) που έχουμε καταντήσει σαν τους Αμερικάνους να καταπίνουμε αμάσητα όλα αυτά που μας σερβίρει η TV

Ίσως στο σημείο που έχουμε φτάσει να έχουν δίκιο οι υπέρμαχοι της απλής αναλογικής...
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Jul 27, 2005 7:16 pm

Αυτες οι λογικές είναι παθητικές. Θα έλεγα ότι μακράν πιο επιθετικοί είναι αυτοί που πάνε στα γραφεία τους ζητώντας τους ρουσφέτια άμεσα η έμμεσα παρά οι ίδιοι. Ο λαός και το εκλογικό σώμα διαμορφώνοπυν την απαίτηση για ρουσφέτι - και έτσι εγκλωβίζεται ο οποιοσδήποτε νέος/ωραίος/επιστήμονας/αγνός και οτιδήποτε άλλο κλισέ νέος υποψήφιος να κερδίσει γιατι εσείς και εγώ ψηφίζουμε έπειτα από δική μας απαίτηση για ρουσφέτι. Οποιος δεν το πιστεύει αυτό και προβαίνει σε προκατ συστημικές προσεγγίσεις τότε έχει σίγουρα επηρεαστεί απο προσεγγίσεις συμβατικές και σίγουρα κομουνιστικές/αναρχικές που σίγουρα έχουν την αξία τους και τη χρησιμότητά τους αλλά δεν νομίζω ότι έχουν μεγάλη αναλυτική αξία σε ότι μας αφορά.

Εν πάσει περιπτώσει εγώ νοιώθω υπεύθυνος για τον εαυτό μου και δεν ρίχνω το φταίξιμο μου σε 100 πολιτικούς αλλά σε 11.000.000 Ελληνες (συμπεριλαμβανομένου και εμού) για τα προβλήματα που συναντώ. Είανι μακράν πιο υπεύθυνο κατ' εμέ και αναλυτικά ορθότερο, και σίγουρα όχι απλουστευτικό - απλουστευση είναι να χωρίζχεις τον κόσμο σε άσπρο και μαύρο, όχι να τον κατατάσσεις όλο σε φάσματα του γκρίζου (συμπεριλαμβανομένου κια του εαυτού σου)

Σε ότι αφορά την απλή αναλογική, πολύ απλά θα τινάξει τη μπάνκα στον αέρα στην Ελλάδα με τέτοια αριστερα κόμματα. Εδώ στην Ιταλία που είναι και 10 χρόνια μπροστά δεν μπορούν καλά καλά να σχηματίσουν κυβέρνηση και αναγκάζονται να βάλουν μέσα και το Φίνι.....
Last edited by Marauder on Fri Oct 16, 2009 8:05 pm, edited 1 time in total.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Wed Jul 27, 2005 8:09 pm

Ο λαός και το εκλογικό σώμα διαμορφώνοπυν την απαίτηση για ρουσφέτι
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η σχέση πολιτικού-ψηφοφόρου είναι αμφίδρομη.Ο πολιτικός προσελκύει ψηφοφόρους τάζοντας διάφορα,και ο ψηφοφόρος μαζί με όλο του το χωριό και το σόι τον στηρίζει ελπίζοντας να βολευτεί και αυτός.Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η νοοτροπία.Είναι αυτο που λέμε δώσε θάρρος στον χωριάτη.Δυστυχώς αυτές οι νοοτροπίες έχουν διαμορφωθεί από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και ύστερα και είναι δύσκολο να αλλάξουν αλλά όποιος πιστεύει ότι είναι ακατόρθωτο ,η ηττοπαθής παρουσία του στο χώρο της πολιτικής είναι ανούσια αν όχι επικίνδυνη.Προσωπικά δεν θεωρώ τους πολιτικούς τίποτα τέρατα έχω πρόβλημα όμως με τους θεσμούς και την τραβεστί δημοκρατία που υπηρετούν και συντηρούν.Προς θεού δεν είναι και μασωνική στοά οι πολιτικοί,άνθρωποι είναι :-D
Οποιος δεν το πιστεύει αυτό και προβαίνει σε προκατ συστημικές προσεγγίσεις τότε έχει σίγουρα επηρεαστεί απο προσεγγίσεις συμβατικές και σίγουρα κομουνιστικές/αναρχικές που σίγουρα έχουν την αξία τους και τη χρησιμότητά τους αλλά δεν νομίζω ότι έχουν μεγάλη αναλυτική αξία σε φιλελεύθερες (σοσιαλ) δημοκρατίες.
Πάντως εμένα προκάτ μου φαίνεται το να χαρακτηριζουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα τόσο σοσιαλιστικό όσο και δημοκρατικό και βάση αυτού να αφορίζουμε οποιαδήποτε άλλη άποψη που το αμφισβητεί στην βάση του και στην ουσία του.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο έργο "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" πιστεύω μπροστά στους σημερινούς αυτοαποκαλούμενους σοσιαλιστές ,φαντάζει κάτι σε Τσε Γκεβάρα :)
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Wed Jul 27, 2005 8:11 pm

Έλεος... αυτό το θέμα από την αρχή του δεν ήταν πολύ σοβαρό... τώρα ξέφυγε τελείως... λουκετάκι?
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Wed Jul 27, 2005 8:22 pm

ailouros wrote:
Ο λαός και το εκλογικό σώμα διαμορφώνοπυν την απαίτηση για ρουσφέτι
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η σχέση πολιτικού-ψηφοφόρου είναι αμφίδρομη.Ο πολιτικός προσελκύει ψηφοφόρους τάζοντας διάφορα,και ο ψηφοφόρος μαζί με όλο του το χωριό και το σόι τον στηρίζει ελπίζοντας να βολευτεί και αυτός.Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή είναι η νοοτροπία.Είναι αυτο που λέμε δώσε θάρρος στον χωριάτη.Δυστυχώς αυτές οι νοοτροπίες έχουν διαμορφωθεί από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και ύστερα και είναι δύσκολο να αλλάξουν αλλά όποιος πιστεύει ότι είναι ακατόρθωτο ,η ηττοπαθής παρουσία του στο χώρο της πολιτικής είναι ανούσια αν όχι επικίνδυνη.Προσωπικά δεν θεωρώ τους πολιτικούς τίποτα τέρατα έχω πρόβλημα όμως με τους θεσμούς και την τραβεστί δημοκρατία που υπηρετούν και συντηρούν.Προς θεού δεν είναι και μασωνική στοά οι πολιτικοί,άνθρωποι είναι :-D
Οποιος δεν το πιστεύει αυτό και προβαίνει σε προκατ συστημικές προσεγγίσεις τότε έχει σίγουρα επηρεαστεί απο προσεγγίσεις συμβατικές και σίγουρα κομουνιστικές/αναρχικές που σίγουρα έχουν την αξία τους και τη χρησιμότητά τους αλλά δεν νομίζω ότι έχουν μεγάλη αναλυτική αξία σε φιλελεύθερες (σοσιαλ) δημοκρατίες.
Πάντως εμένα προκάτ μου φαίνεται το να χαρακτηριζουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα τόσο σοσιαλιστικό όσο και δημοκρατικό και βάση αυτού να αφορίζουμε οποιαδήποτε άλλη άποψη που το αμφισβητεί στην βάση του και στην ουσία του.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο έργο "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" πιστεύω μπροστά στους σημερινούς αυτοαποκαλούμενους σοσιαλιστές ,φαντάζει κάτι σε Τσε Γκεβάρα :)
Χοντρικά συμφωνώ...προφανώς και δεν είναι σοσιαλιστικό το σημερινό σύστημα και κανείς δεν το χαρακτηρίζει έτσι. Είπα 'φιλελεύθερες (δη καπιταλιστικές) δημοκρατίες" που μπορούν να έιναι και φιλελεύθερες σοσιαλδημοκρατίες (Σκανδιναβία κλπ). Να ανφισβητείς τη δημοκρατικότητα του συστήματος είναι δικαίωμα σου να το κάνεις, και εγώ το ίδιο πιστεύω ιδιαίτερα σε ότι αφορά όχι τόσο το βαθμό στον οποίο επηρεαζεί τις εκβάσεις η μία ψήφος, αλλά κυρίως σε ότι αφορά τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη λήψη αποφάσεων (ΜΜΕ Μεσάζοντες - επηρεάζουν τον κόσμο ακραία υποκρύπτωντας συμφέροντα του βασικού τους μετόχου/ων). Απο εκεί και πέρα εξαρτάται από την αντίληψη που έχεις για τον όρο δημοκρατία. Από τη στιγμή που ψηφίζω για το ποιός θα με κυβερνήσει τότε εκπροσωπούμαι - άρα σύμφωνα με τις συμβάσεις ζω σε δημοκρατικό καθεστώς...δεν έχω την απαίτηση να αποφασίζω και για το ποσοστό των επιδοτήσεων του μπαμπακιού ή το αν θα εισβάλλουν σε καμια βραχονησίδα οι βατραχάνθρωποι...
Φυσικά έχεις απόλυτο δίκιο για το αμφίδρομο...αυτό λέω και εγώ ότι είναι εντελώς αμφίδρομο, διότι αν ήταν αυτόνομη κάστα θα υπήρχε δυνατότητα καλύτερης συννενόησης και ελέγχου - αντίθετα έχουμε πολλά φαινόμενα νεόπλουων βουλευτών
Last edited by Marauder on Fri Oct 16, 2009 8:04 pm, edited 1 time in total.
semis19
Gbyte level
Gbyte level

Post by semis19 » Wed Jul 27, 2005 11:00 pm

mikem4600 wrote:Έλεος... αυτό το θέμα από την αρχή του δεν ήταν πολύ σοβαρό... τώρα ξέφυγε τελείως... λουκετάκι?
Γιατί λουκετάκι ... μήπως αυτά που λέγονται εδώ ενοχλούν κάποιους ... εγώ το thread το βρήσκω μια χαρά ... και φαντάζομαι δεν είμαι μόνος ...
keep going Marauder, ailouros. ;)
υγ: όσο για το αν είναι σοβαρό ή όχι το thread ας το κρίνει η διαχειριστική ομάδα του venus, όχι εμείς.
υγ2: φιλικά mikem4600, χωρίς παρεξηγήσεις.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”