Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για συζητήσεις παλαιοτέρων ετών κοιτάξτε στην κατηγορία "Παλιές Συζητήσεις "
Post Reply
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Re: Οδηγός επιλογής κύκλων σπουδών

Post by dexter » Fri Oct 28, 2011 1:50 am

mpatsis wrote:θα ξαναποστάρω όταν έχω νωρίτερα...
πόσταρε και όταν έχεις αργότερα :lol: :lol: :lol:
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
granny_E
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by granny_E » Fri Oct 28, 2011 10:51 am

necrofear_13 wrote:Ρε guys έχω ξεχάσει. Αν περάσεις περισσότερα από 36 και δεν θες να "βάλεις" κάποιο μάθημα στο πτυχίο(και συνεχίζεις να τηρείς προυποθέσεις για πτυχίο) γίνεται αυτό?
Ναι, γίνεται. Όταν κάνεις αίτηση ορκωμοσίας, θα σημειώσεις ποια απ' τα επιπλέον μαθήματα θέλεις να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του μέσου όρου. :)
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Fri Oct 28, 2011 10:58 am

dexter wrote:
mpatsis wrote:θα ξαναποστάρω όταν έχω νωρίτερα...
πόσταρε και όταν έχεις αργότερα :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: Ρε δεν την πάλευα χτες το βράδυ... βλέπε επικοινωνία :-p
Θα κάνω επεξεργασία...
@granny_E : Ευχαριστούμε!!!
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Fri Oct 28, 2011 11:26 am

granny_E wrote:
necrofear_13 wrote:Ρε guys έχω ξεχάσει. Αν περάσεις περισσότερα από 36 και δεν θες να "βάλεις" κάποιο μάθημα στο πτυχίο(και συνεχίζεις να τηρείς προυποθέσεις για πτυχίο) γίνεται αυτό?
Ναι, γίνεται. Όταν κάνεις αίτηση ορκωμοσίας, θα σημειώσεις ποια απ' τα επιπλέον μαθήματα θέλεις να εξαιρεθούν από τον υπολογισμό του μέσου όρου. :)
Παρ'όλα αυτά φαίνεται ότι έχεις παρακολουθήσει παραπάνω από 36 μαθήματα?
Γίνεται να κάνεις αίτηση για πτυχίο με περισσότερα των 36 μαθημάτων? :???:
granny_E
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by granny_E » Fri Oct 28, 2011 11:52 am

kwnccc wrote:
granny_E wrote:
Παρ'όλα αυτά φαίνεται ότι έχεις παρακολουθήσει παραπάνω από 36 μαθήματα?
Γίνεται να κάνεις αίτηση για πτυχίο με περισσότερα των 36 μαθημάτων? :???:
Ναι, θα φαίνεται...πχ αν έχεις περάσει 39 μαθήματα, αλλά βλέπεις ότι 2 απ' αυτά τα έχεις περάσει με χαμηλό βαθμό και σου ρίχνουν τον ΜΟ, μπορείς να ζητήσεις να μην τα συμπεριλάβουν στον υπολογισμό του ΜΟ, αλλά απλώς να φαίνεται στο πτυχίο ότι τα έχεις περάσει. Σ' αυτήν την περίπτωση: ΜΟ = (άθροισμα_βαθμών_37_μαθημάτων)/37. Όλα αυτά ισχύουν μόνο αν μ' αυτά τα 37 μαθήματα πληρούνται οι προϋποθέσεις απόκτησης πτυχίου.
mpatsis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: MSc

Post by mpatsis » Fri Oct 28, 2011 12:03 pm

Nice!!! :smt023 Ήσουν κατατοπιστικότατη!!!
Οπότε ετοιμαστείτε για μεγάλες αλχημίες... :twisted:
I'm Starting With The Man In The Mirror. I'm Asking Him To Change His Ways...
Aueb's NLP Group!
Image
Image May the foss be with you!!!
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Oct 28, 2011 4:37 pm

Προτείνω τίτλο για την granny_E
"Most helpful user evah"

Δε τη θυμάμαι ποτέ να σπαμάρει. Ούτε να ρωτάει κάτι. Μόνο απαντάει, και απαντάει και με λεπτομερώς, με παραδείγματα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Oct 28, 2011 4:57 pm

stoupeace wrote:Προτείνω τίτλο για την granny_E
"Most helpful user evah"

Δε τη θυμάμαι ποτέ να σπαμάρει. Ούτε να ρωτάει κάτι. Μόνο απαντάει, και απαντάει και με λεπτομερώς, με παραδείγματα.
++ και δίνει και καλές σημειώσεις!!!!
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Fri Oct 28, 2011 7:30 pm

stoupeace wrote:Προτείνω τίτλο για την granny_E
"Most helpful user evah"

+++++ [άπειρα]

Μου έλυσες και τις 2 απορίες που είχα granny_E!!! You are awesome!! :)
Thank youuuu! :smt023
parvati_mp24
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by parvati_mp24 » Tue Nov 08, 2011 1:28 am

Έχω μια απορία όσον αφορά την κάλυψη των κύκλων:
Αν έχω διαλέξει 2 κύκλους, όπου π.χ. ένα υποχρεωτικό μάθημα του ενός είναι μάθημα επιλογής στον άλλο, περνώντας αυτό το μάθημα, θεωρείται ότι το έχω περάσει και με τις 2 ιδιότητές του; Δηλαδή, ενώ είναι υποχρεωτικό για τον έναν κύκλο, θεωρείται ότι το έχω περάσει και σαν επιλογής του άλλου, οπότε μου μένουν 2 μαθήματα επιλογής από τον δεύτερο;
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 08, 2011 1:31 am

ναι - και επιλογης κυκλου να ειναι και στα δυο μετραει (αμα κρινω απο αυτα που λεει στο πρωτο ποστ τουλαχιστον) σαν να το εχεις περασει και με τους δυο

edit
δεδομενου το οτι ακομα ειμαι στο τριτο ετος και η μονη πηγη μου ειναι αυτο το thread που δεν το εχω διαβασει και ολοκληρο, ας απαντησει και κανενας 4ετης+
Last edited by chriskin on Tue Nov 08, 2011 1:42 am, edited 1 time in total.
parvati_mp24
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by parvati_mp24 » Tue Nov 08, 2011 1:35 am

Thanks!!! :thumbup2:
Image
aaa
bit level
bit level

Post by aaa » Tue Nov 29, 2011 7:29 pm

ξέρει κανείς στον κύκλο "Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής", ποια μαθήματα επιλογής είναι διαθέσιμα?
Γιατί μερικά από αυτά που έχει ο οδηγός σπουδών έχω ακούσει ότι δεν διδάσκονται... :/

ευχαριστώ.
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Tue Nov 29, 2011 9:36 pm

aaa wrote:ξέρει κανείς στον κύκλο "Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής", ποια μαθήματα επιλογής είναι διαθέσιμα?
Γιατί μερικά από αυτά που έχει ο οδηγός σπουδών έχω ακούσει ότι δεν διδάσκονται... :/

ευχαριστώ.

στην σελιδα μας εδω τα λεει http://www.cs.aueb.gr/el/content/odigos-spoydon
Διαβάστε τον τρέχοντα Οδηγό Σπουδών 2011-2012 ο οποίος ισχύει με μικρές μεταβολές από το έτος 2008-2009.
Εδώ μπορείτε να βρείτε μερικές αλλαγές που θα ισχύσουν εκτάκτως για την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012.

στο δευτερο αρχειο εχει τις αλλαγες που ισχουν για φετος
n.p.
byte level
byte level

Post by n.p. » Fri Jan 13, 2012 1:58 pm

απορία:έχω πάρει IIII-V κύκλους.
από III:3 υποχρεωτικά+ΛΠΣ,ΔΑΠ,ΔΕΠ
από V:3 υποχρεωτικά,κοινό από ΙΙΙ κύκλο ΛΠΣ,και κωνσταντόπουλος,και θέλω 1 επιλογής ακόμη.
Πήρα ασφαλιστικά αλλά το κόβω χλωμό να το περνάω,ξέρει κανείς να μου προτείνει κανένα καλό εύκολο για το εαρινό?η επιχειρηματικότητα πχ τι είναι???
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jan 29, 2012 2:45 pm

Στον οδηγό σπουδών λέει ότι μπορούμε εκτός από τους 2 κύκλους να πάρουμε 9 υποχρεωτικά κύκλων και 1 επιλογής κύκλου. Έχω περάσει 6 και θα δώσω άλλα 3 + πτυχιακή η οποία μετράει σαν μάθημα επιλογής κύκλου (με βάση τον οδηγό σπουδών). Είμαι εντάξει ή πρέπει να δώσω και κάποιο άλλο μάθημα επιλογής κύκλου?

Ευχαριστώ. :-)
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Jan 29, 2012 2:46 pm

enum21 wrote:Στον οδηγό σπουδών λέει ότι μπορούμε εκτός από τους 2 κύκλους να πάρουμε 9 υποχρεωτικά κύκλων και 1 επιλογής κύκλου. Έχω περάσει 6 και θα δώσω άλλα 3 + πτυχιακή η οποία μετράει σαν μάθημα επιλογής κύκλου (με βάση τον οδηγό σπουδών). Είμαι εντάξει ή πρέπει να δώσω και κάποιο άλλο μάθημα επιλογής κύκλου?

Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη. :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Sun Jan 29, 2012 2:52 pm

necrofear_13 wrote:
enum21 wrote:Στον οδηγό σπουδών λέει ότι μπορούμε εκτός από τους 2 κύκλους να πάρουμε 9 υποχρεωτικά κύκλων και 1 επιλογής κύκλου. Έχω περάσει 6 και θα δώσω άλλα 3 + πτυχιακή η οποία μετράει σαν μάθημα επιλογής κύκλου (με βάση τον οδηγό σπουδών). Είμαι εντάξει ή πρέπει να δώσω και κάποιο άλλο μάθημα επιλογής κύκλου?

Χαίρομαι για την εμπιστοσύνη. :-D
Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης (και ξέρεις ότι σε εμπιστεύομαι αφού πρώτα εσένα ρώτησα :smt016 )
είναι ότι δε μου άρεσε η απάντησή σου :-D
και λέω μήπως ποστάρει κανείς κάποια διαφορετική :-p
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Tue Feb 28, 2012 12:35 am

Παιδιά θέλω λίγο τα φώτα σας... Τι γνωρίζουμε για τα μαθήματα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα, Διαχείριση Έργων Πληροφορικής, Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων?? Θα ήθελα πληροφορίες σχετικές με επίπεδο δυσκολίας, απαιτήσεις μαθήματος για παρακολούθηση και εργασίες και αν γνωρίζουμε και περίπου τι θέματα μπαίνουν :-D
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
mxsar.opa
Mbyte level
Mbyte level

Post by mxsar.opa » Tue Feb 28, 2012 10:33 am

photisd wrote:Τι γνωρίζουμε για τα μαθήματα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα, Διαχείριση Έργων Πληροφορικής, Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων?? Θα ήθελα πληροφορίες σχετικές με επίπεδο δυσκολίας, απαιτήσεις μαθήματος για παρακολούθηση και εργασίες και αν γνωρίζουμε και περίπου τι θέματα μπαίνουν :-D
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα και Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων δεν προσφέρονται πια. Η Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων νομίζω εδώ και κανα 2 χρόνια τουλάχιστον, τα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα από πέρυσι. Και δε νομίζω να τα ξαναβάλουν ποτέ.

Το ΔΕΠ (Διαχείριση Έργων Πληροφορικής) δεν προσφέρθηκε μόνο φέτος, μας είπαν ότι έγινε κακή συνεννόηση. Μάλλον του χρόνου θα προσφερθεί ξανά (αλλά τίποτα επίσημο, απλά ετσι μας είπε ένας βοηθός). Περυσι το έκανε ο κ.Κωτίδης. Είχε μια προαιρετική προσθετική εργασία που έπιανε 1 μονάδα (εύκολη) και το μάθημα, ειδικά αν παρακολουθείς, είναι πολύ απλό. Για όσους έχουν κάνει ΑΣΠΣ είναι ουσιαστικά η συνέχεια του τελευταίου σετ ασκήσεων με τοξωτά και κομβικά δίκτυα. Τίποτα φοβερό δηλαδή και ο κ.Κωτίδης κάνει καλή δουλειά λύνοντας πολλές ασκήσεις (όχι σαν μερικούς που μας λιώνουν στη θεωρία και στο τέλος ζητάνε μόνο ασκήσεις...).
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Tue Feb 28, 2012 1:36 pm

mxsar.opa wrote:
photisd wrote:Τι γνωρίζουμε για τα μαθήματα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα, Διαχείριση Έργων Πληροφορικής, Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων?? Θα ήθελα πληροφορίες σχετικές με επίπεδο δυσκολίας, απαιτήσεις μαθήματος για παρακολούθηση και εργασίες και αν γνωρίζουμε και περίπου τι θέματα μπαίνουν :-D
Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα και Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων δεν προσφέρονται πια. Η Στρατηγική και Οικονομική των Πληροφοριακών Συστημάτων νομίζω εδώ και κανα 2 χρόνια τουλάχιστον, τα Λογιστικά Πληροφοριακά Συστήματα από πέρυσι. Και δε νομίζω να τα ξαναβάλουν ποτέ.

Το ΔΕΠ (Διαχείριση Έργων Πληροφορικής) δεν προσφέρθηκε μόνο φέτος, μας είπαν ότι έγινε κακή συνεννόηση. Μάλλον του χρόνου θα προσφερθεί ξανά (αλλά τίποτα επίσημο, απλά ετσι μας είπε ένας βοηθός). Περυσι το έκανε ο κ.Κωτίδης. Είχε μια προαιρετική προσθετική εργασία που έπιανε 1 μονάδα (εύκολη) και το μάθημα, ειδικά αν παρακολουθείς, είναι πολύ απλό. Για όσους έχουν κάνει ΑΣΠΣ είναι ουσιαστικά η συνέχεια του τελευταίου σετ ασκήσεων με τοξωτά και κομβικά δίκτυα. Τίποτα φοβερό δηλαδή και ο κ.Κωτίδης κάνει καλή δουλειά λύνοντας πολλές ασκήσεις (όχι σαν μερικούς που μας λιώνουν στη θεωρία και στο τέλος ζητάνε μόνο ασκήσεις...).
Αξίζει δηλαδή σα μάθημα ε?? :smt017
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
kommoo
byte level
byte level

Post by kommoo » Fri Mar 02, 2012 12:26 pm

Παιδιά καλημέρα. Θέλω την αποψή σας. Πρέπει να διαλέξω μεταξύ δύο από τα 4 παρακάτω υποχρεωτικά μαθήματα κύκλων. Υπολογισιμότητα, Εννοιολ. Μοντελοποίηση Συστημάτων, Ειδ. Θέματα Αλγορίθμων, Αρχιτεκτονική Υπολογιστών. Μπορείτε να μου πείτε την αποψή σας. Ποια χρειάζονται απαραίτητα παρακολούθηση; Ποια έχουν εργασίες; Σε ποια βοηθάει ο καθηγητής; Τελικα τι μου προτείνετε να πάρω;
Post Reply

Return to “Μαθήματα Κύκλων και Κατευθύνσεων”