Erasmus/Έρασμος

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
DrNio
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Re: Erasmus/Έρασμος

Post by DrNio » Sun Oct 23, 2011 3:01 pm

Στο είχαν πει αυτό ?
Πόσο πριν ?

Γιατί άλλα είχα ακούσει , αλλά και εγώ που το έψαξα λίγο αυτές τις μέρες , αυτά που λες συμφωνούν με όσα διάβασα.
Everything that has a beginning has an end
evitara
bit level
bit level
Academic status: MSc

Post by evitara » Sun Oct 23, 2011 4:11 pm

DrNio wrote:Στο είχαν πει αυτό ?
Πόσο πριν ?

Γιατί άλλα είχα ακούσει , αλλά και εγώ που το έψαξα λίγο αυτές τις μέρες , αυτά που λες συμφωνούν με όσα διάβασα.

το ελεγε στο μειλ του κ. Γαδ,που ειχε επισης και την συμβαση υποτροφιας Ερασμους,την οποια επρεπε να δωσουμε στην γραμματεια μεχρι 20/7.
ανοιξα λογαριασμο,την συμπληρωσα και ολα κομπλε.απο τοτε δεν μου εχουν ξαναστειλει κατι.
jimilegolas
byte level
byte level

Post by jimilegolas » Sat Nov 05, 2011 8:45 pm

Παιδιά για να φύγεις για Εράσμους, θα πρέπει να έχεις περάσει 10 μαθήματα;
Εγώ πχ, για να μπορέσω να πάω στο επόμενο χειμερινό εξάμηνο, θα πρέπει να κάνω τα χαρτιά μου τον Φεβρουάριου και μέχρι να φύγω θα πρέπει να έχω περάσει αυτά τα 10 μαθήματα ή πριν κάνω τα χαρτιά μου; Γιατί αυτό το εξάμηνο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω τόσα...
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Nov 05, 2011 8:53 pm

jimilegolas wrote:Παιδιά για να φύγεις για Εράσμους, θα πρέπει να έχεις περάσει 10 μαθήματα;
Εγώ πχ, για να μπορέσω να πάω στο επόμενο χειμερινό εξάμηνο, θα πρέπει να κάνω τα χαρτιά μου τον Φεβρουάριου και μέχρι να φύγω θα πρέπει να έχω περάσει αυτά τα 10 μαθήματα ή πριν κάνω τα χαρτιά μου; Γιατί αυτό το εξάμηνο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσω τόσα...
Τον Φεβρουαριο θα πας τα χαρτια σου να τα δουν(αναλυτικη βαθμολογια ).Εκει θα πρεπει να λεει 10 μαθηματα αλλα και λιγοτερα να λεει (οχι πολυ λιγοτερα 8-9 πχ ) μπορει να σε δεχτουν αλλωστε δεν θα εχουν βγει τοτε ακομα ολα τα μαθηματα της εξεταστικης αυτης αρα λες οτι περιμενω και μερικα .
Βεβαια ουσιαστικα θα πρεπει εσυ με λιγοτερα μαθηματα να ανταγωνιστεις τους συμφοιτητες σου που εχουν περασει περισοτερα και πιθανως εχουν δηλωσει τις ιδιες θεσεις στα ιδια πανεπιστημια.
jimilegolas
byte level
byte level

Post by jimilegolas » Sat Nov 05, 2011 9:21 pm

Πχ αν έχω περάσει μέχρι τότε 7 και τους πω ότι θα έχω ξεπεράσει τα 10 στην εξεταστική του Ιουνίου γίνεται δεκτή η αίτηση μου;
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Sat Nov 05, 2011 9:25 pm

Μπορει ναι , εσυ κανε την αιτηση,δεν χανεις κατι. Απλα τα πανεπιστημια που δηλωσεις αν τα εχουν δηλωσει και παιδια μεγαλυτερων ετων με περισοτερα μαθηματα μαλλον δεν θα σε παρουν .Αμα οχι , τοτε μπορει να σε παρουν. :smt023
Αναλογα και τα μαθηματα παντα .Πχ ειναι σημαντικο να εχεις περασει προγραμματισμο
jimilegolas
byte level
byte level

Post by jimilegolas » Sat Nov 05, 2011 9:33 pm

Lifer wrote:Μπορει ναι , εσυ κανε την αιτηση,δεν χανεις κατι. Απλα τα πανεπιστημια που δηλωσεις αν τα εχουν δηλωσει και παιδια μεγαλυτερων ετων με περισοτερα μαθηματα μαλλον δεν θα σε παρουν .Αμα οχι , τοτε μπορει να σε παρουν. :smt023
Αναλογα και τα μαθηματα παντα .Πχ ειναι σημαντικο να εχεις περασει προγραμματισμο
Έγινε, ευχαριστώ! Θα ρωτήσω και στο πανεπιστήμιο για περισσότερες λεπτομέριες :)
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Thu Nov 17, 2011 8:52 pm

Ρε παίδες έχει ακούσει κανείς αν υπάρχει πρόβλημα με την αναγνώριση των μαθημάτων ?

Αν βάλει την "τζίφρα" ο υπεύθυνος του Εράσμους , υπάρχει περίπτωση όταν γυρίσεις να μην σου αναγνωρίσουν κάποιο περασμένο μάθημα?

Βασικά αυτό το άκουσα απο έναν φοιτητή του Οικον. Τμήματος μας, οτι δηλαδή πολλά παιδιά πήγαιναν Εράσμους για να περάσουν κάποια συγκεκριμένα μαθήματα-παλούκια και ο καθηγητής , των μαθημάτων αυτών , τους απαγόρευσε να "αναγνωρίζονται"/περνιούνται απο εδώ.

Πρέπει να πάρεις την άδεια και απο τους καθηγητές του τμήματος μας?
Everything that has a beginning has an end
evitara
bit level
bit level

Post by evitara » Tue Nov 22, 2011 8:55 pm

Ελαβα αυτο το μειλ απο την γραμματεια.
"Για την ολοκλήρωση επεξεργασίας της αίτησης υποτοροφίας που καταθέσατε στο πλαίσιο συμμετοχής σας στο πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ, καλείστε να αποστείλετε ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για το ΑΦΜ σας και τη ΔΟΥ στην οποία ανήκετε στο παρακάτω e-mail.."
(δειτε το στο μειλ σας)
jimilegolas
byte level
byte level

Post by jimilegolas » Wed Nov 23, 2011 12:04 am

evitara wrote:Ελαβα αυτο το μειλ απο την γραμματεια.
"Για την ολοκλήρωση επεξεργασίας της αίτησης υποτοροφίας που καταθέσατε στο πλαίσιο συμμετοχής σας στο πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΣ, καλείστε να αποστείλετε ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για το ΑΦΜ σας και τη ΔΟΥ στην οποία ανήκετε στο παρακάτω e-mail.."
(δειτε το στο μειλ σας)
Δεν είναι τίποτα, απλά στέλνεις το χαρτί που πήρες όταν έβγαλες ΑΦΜ. Αν δεν έχεις βγάλει ακόμα πήγαινε στην εφορία της περιοχής σου για να βγάλεις. Νομίζω αυθημερόν στο δίνουν ;)
evitara
bit level
bit level

Post by evitara » Wed Nov 23, 2011 1:05 pm

jimilegolas wrote:
evitara wrote:Ελαβα αυτο το μειλ απο την γραμματεια.
(δειτε το στο μειλ σας)
Δεν είναι τίποτα, απλά στέλνεις το χαρτί που πήρες όταν έβγαλες ΑΦΜ. Αν δεν έχεις βγάλει ακόμα πήγαινε στην εφορία της περιοχής σου για να βγάλεις. Νομίζω αυθημερόν στο δίνουν ;)
α ναι?γιατι εγω εστειλα απλα τον αριθμο του ΑΦΜ και την ΔΟΥ.δλδ πρεπει να το σκαναρω κιολας?πφφφ
Lifer
Mbyte level
Mbyte level

Post by Lifer » Wed Nov 23, 2011 1:11 pm

και εγω μονο το αφμ και την δου καταλαβα. Δεν λεει οτι θελει επισημα το αντιτιπο απο την εφορια
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Mon Dec 12, 2011 7:46 pm

Από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μας ζήτησαν να σας προωθήσουμε την ανακοίνωση που βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://dias.aueb.gr/erasmos_kentrika.doc
και που αφορά ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus.
ImageImageImageImageImageImageImage
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Fri Feb 03, 2012 12:09 pm

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 14:00 - 16:00 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση στην Αίθουσα Δ12 (Δεριγνύ 12 - 1ος όροφος) για το
Πρόγραμμα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ/ERASMUS στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Πληροφορικής που ενδιαφέρονται να
συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Η παρουσίαση που θα γίνει από τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Ιωάννη Μήλη, Ακαδημαϊκό
Συντονιστή για το τμήμα Πληροφορικής, και την κα Κατερίνα Γαλανάκη, συντονίστρια σε επίπεδο ιδρύματος του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση/ERASMUS,
έχει σαν στόχο την πλήρη και λεπτομερή παροχή πληροφοριών σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Αθήνα, 1η Φεβρουαρίου 2012

Από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
ImageImageImageImageImageImageImage
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by bikk » Fri Feb 03, 2012 12:26 pm

καλα πάνω στην τεχνητη βρήκαν να το βάλουν άλλη ώρα δε μπορούσαν... :smt021
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sat Feb 04, 2012 1:56 am

Δε θα χάσεις και τίποτα το ιδιαίτερο. Τα τυπικά της διαδικασίας υπάρχουν και στο http://aueb.esnathens.gr/ και λογικά μπορείς ό,τι ώρα θέλεις να πας στο γραφείο διεθνών σχέσεων ή να στείλεις ένα mail και να μάθεις. Η ενημέρωση κινείται περισσότερο στα πλαίσια του πόσο θα ανοίξει τους ορίζοντες σου το Erasmus, πόσο μπροστά είναι η ΑΣΟΕΕ σε θέματα Erasmus και Ευρωπαικής Συνεργασίας, πόσο καλό είναι που σου δίνεται η ευκαιρία να σπουδάσεις έξω, πόσο θα σε βοηθήσουν οι υπεύθυνοι και οι παλιότεροι φοιτητές κλπ. Γι'αυτό το τελευταίο κράτα και μία αμφιβολία. Έχω καταλάβει ότι όποιος θέλει να πάει Erasmus πολλές φορές αναγκάζεται να τρέχει μόνος του για τη διαδικασία, να ψάχνει μόνος του κλπ. Κατα τ'άλλα επειδή δεν υπάρχουν εντελώς ντετερμινιστικές διαδικασίες, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, οπότε δε θα σου πουν στην ενημέρωση ότι μπορείς ή δε μπορείς να πας αν τηρείς τις Α, Β, Γ προυποθέσεις. Για πιο γενικές απαιτήσεις/προυποθέσεις μπορείς να ρωτήσεις μετά στο γραφείο αλλά κι εδώ μιας και πολλοί απο μας έχουμε ήδη πάει σε παλιότερη ενημέρωση. Προσοχή στις προθεσμίες πάντως, δεν ξέρω καν αν τις ανακοινώνουν.

DrNio wrote:Όσοι θα πάτε Εράσμους φέτος , σας έχουν δωθεί τα λεφτά ?

Βασικά αυτά τα λεφτά απο που προέρχονται ακριβώς ?
Δηλαδή είναι αποκλειστικά επιδοτήσεις απο το Ελληνικό (χρεοκοπημένο) κράτος , οπότε κλάφτα Χαράλαμπε , ή ένα ποσοστό απο το κράτος + επιδότηση απο 'Ευρώπη' ?
Τα δίνει το ΙΚΥ αλλά μάλλον τα παίρνει κατευθείαν από την Ευρωπαική Επιτροπή. Το 80% πριν, το 20% μετά. Το "πριν" δε σημαίνει απαραίτητα πριν την αναχώρηση...Μπορεί να τα βάλουν και λίγο αργότερα, οπότε κάποιος θα πρέπει να κάνει για σένα τη διαδικασία από δω.

http://www.erasmuser.info/how-much-is-erasmus-grant/38

Εδώ είναι και το μηνιαίο ποσό της υποτροφίας, φυσικά δεν καταβάλλεται μηνιαία, αλλά 80-20 όπως είπα. Για τους Έλληνες νομίζω είναι κανα 50ρικο λιγότερο απ'αυτά που γράφει και γενικά προσαρμόζεται έτσι ώστε να καλύπτει το ενοίκιο (σε εστία πάντα) και να σου μένουν και κάτι "ψιλά". Οπότε θα πληρώνεις διατροφή, μετακινήσεις, αεροπορικά από και προς και νομίζω ίσως και τα συγγράμματα, ανάλογα τη χώρα. Επίσης, δεν είναι δεδομένο ότι η εστία θα έχει απαραιτήτως κουζίνα, αλλά αυτό το ψάχνει ο καθένας μόνος του. :)
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by bikk » Wed Feb 08, 2012 11:32 pm

thanks για τις πληροφορίες λογικά κάποια στιγμή θα επανέλθω για απορίες :)
βασικά για τις ημερομηνίες και για την "βοήθεια" από τους "υπεθυνους" με ενδιέφερε πιο πολύ να πάω αλλά όπως λες και εσύ.....
_________

πηγε κανένας σήμερα??είπαν πότε θα γινονται οι δηλώσεις και πότε θα βγάλουν τον πίνακα ροής???

===========
update 2

βγήκε ανακοινωση στη σελίδα της σχολής μέχρι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/2/2012 οι αιτήσεις...... :???:
Most of you are familiar with the virtues of a programmer. There are three, of course: laziness, impatience, and hubris.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 1:42 pm

Πολύ έγκαιρα την έβγαλαν πάλι και κυρίως, σε πολύ εμφανές σημείο. Ήταν τόσο δύσκολο να στείλουν μία ανακοίνωση στο webmail....Τι να πω, πολλά λόγια κι από ουσία τίποτα σε ό,τι αφορά το Erasmus η σχολή...Να χαίρεστε τις διακρίσεις σας.

PS: Το ότι γίνεται μία ενημερωτική εκδήλωση για το τμήμα εν μέσω εξεταστικής, σε ώρα που εξετάζεται υποχρεωτικό μάθημα κύκλου του τμήματος και στην οποία ανακοινώνεται η προθεσμία υποβολής λέει πολλά. Έλεος, για ακόμη μία χρονιά...
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Fri Feb 17, 2012 1:58 pm

michalis wrote:Πολύ έγκαιρα την έβγαλαν πάλι και κυρίως, σε πολύ εμφανές σημείο. Ήταν τόσο δύσκολο να στείλουν μία ανακοίνωση στο webmail....Τι να πω, πολλά λόγια κι από ουσία τίποτα σε ό,τι αφορά το Erasmus η σχολή...Να χαίρεστε τις διακρίσεις σας.

PS: Το ότι γίνεται μία ενημερωτική εκδήλωση για το τμήμα εν μέσω εξεταστικής, σε ώρα που εξετάζεται υποχρεωτικό μάθημα κύκλου του τμήματος και στην οποία ανακοινώνεται η προθεσμία υποβολής λέει πολλά. Έλεος, για ακόμη μία χρονιά...

Gtp μην το ψαχνεις...απλα θελουν και να στειλουν ατομα erasmus και να μην κοπιασουν με ενημερωσεις.
τουλαχιστον 1 δεν αρκει για να καταλαβεις καλα τι θα τραβηξεις με τις αιτησεις και ολα τα σχετικα..
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 2:07 pm

Λέω να πάω απο κει να δω αν μπορεί να γίνει κάτι πάντως....Είναι απαράδεκτο να βγαίνει στο υποσέλιδο της υποσελίδας του site μία ανακοίνωση που να αφήνει περιθώριο 6 ημερών για την αίτηση και όλη την προεργασία που απαιτείται και, εν μέσω εξεταστικής, να έχουν την εντύπωση ότι θα ενημερωθούν και θα προλάβουν οι πάντες.
Γνωρίζετε αν έχουν βγει οι πινακες ροής για του χρόνου και αν υπάρχουν κάπου online τα διαθέσιμα προγράμματα σπουδών ,με τις αντιστοιχίες; Η αίτηση ζητάει επίσης expected ECTS και period of study, προφανώς κάπου πρέπει να βρω τις αντιστοιχίες μαθημάτων και τη δομή εξαμήνων των πανεπιστημίων που ενδιαφέρομαι. Υπάρχει καμία περίπτωση να με βοηθήσουν στη Γραμματεία στη συμπλήρωση της αίτησης ή ζητάω πολλά, τη θέλουν έτοιμη και πρέπει να μαντέψω τι πρέπει να συμπληρώσω, τι να αφήσω κενό κλπ.; Γνωρίζω τα πανεπιστήμια που θέλω και τις διάρκειες (απ'τον περσινο πίνακα ροής) αλλά για μαθήματα (άρα και ECTS) δεν ξέρω τίποτα, δεδομένου ότι το Learning Agreement και τη συνάντηση με τον ακαδημαικό υπεύθυνο τις κάνεις αργότερα.
bikk
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by bikk » Fri Feb 17, 2012 2:16 pm

ο πίνακας είναι κολλημένος μόνο στη γραμματεία ,επίσης και οι θέσεις ήταν λιγότερες από άλλες φορές παίζει και τα πανεπιστήμια γιατί αυτό άραγε :???: όσο για τα άλλα όλα τα πανεπιστήμια έχουν ένα ακάδημαικό ημερολόγιο στη σελίδα τους συνήθως σεπτέμβρη ξεκινάν νομίζω εκτός της νορβηγίας για το ects εγώ έβαλα 30 γιατί από ότι είδα στις σελίδες τους τόσες αντιστοιχούν σε ένα εξάμηνό τους (5 μαθήματα δηλαδή) βέβαια μπορεί να σε αφήνουν να δηλώσεις και άλλα μαθήματα αν θές αλλά αυτά λογικά τα ψάχνεις αφού δεις που θα πάς :)
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Feb 17, 2012 2:20 pm

Καλά ναι. Δηλαδή συμπληρώνεις τα πάντα και την πας έτοιμη;
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”