Μεταπτυχιακό Βιοπληροφορικής στο Καποδιστριακό
- AnINffected
- Gbyte level
Τώρα με έριξες από τα σύννεφα Μίνα.
Δεν είναι τόσο οι παρανομίες, τα καρφώματα και το τουπέ των καθηγητών-δε μ'αρέσουν αυτά αλλά μπορώ να τ'αγνοήσω-όσο που λές οτι είναι μονότονο το πρόγραμμα, και για τα ωράρια.
Το θέμα είναι οτι δε ξέρω πώς μπορούν να διασταυρωθούν οι πληροφορίες σου.
Τελικά το μεταπτυχιακό είναι σαν shopping: πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς, να υπολογίζεις το κόστος σε σχέση με την αξία και απαραίτητη προυπόθεση να μην υπάρχει μονοπώλιο!
Εκτός από αυτό μόνο στην Αλεξανδρούπολη υπάρχει, απ'όσο ξέρω, ΒιοΠληροφορική.
Erevo, πώς και ξέρεις αυτό τον καθηγητή, το Μπάγκο;
Δεν είναι τόσο οι παρανομίες, τα καρφώματα και το τουπέ των καθηγητών-δε μ'αρέσουν αυτά αλλά μπορώ να τ'αγνοήσω-όσο που λές οτι είναι μονότονο το πρόγραμμα, και για τα ωράρια.
Το θέμα είναι οτι δε ξέρω πώς μπορούν να διασταυρωθούν οι πληροφορίες σου.
Τελικά το μεταπτυχιακό είναι σαν shopping: πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς, να υπολογίζεις το κόστος σε σχέση με την αξία και απαραίτητη προυπόθεση να μην υπάρχει μονοπώλιο!
Erevo, πώς και ξέρεις αυτό τον καθηγητή, το Μπάγκο;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace
Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!!

Ada Lovelace

-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Το πρόγραμμα σπουδών σε όλα τα πανεπιστήμια είναι σχετικά μονότονο (θέλετε να μετρήσουμε πόσες φορές έχουμε διδαχτεί τον Tanenbaum?). το θέμα είναι (κι αυτό είναι που με προβληματίζει περισσότερο σε αυτό το μεταπτυχιακό), τι έχει να προσφέρει σε κάποιον που θεωρεί τον εαυτό του προγραμματιστή και όχι βιολόγο. το ότι γίνεται από το τμήμα της βιολογίας, φυσικό είναι να έχει βάρος στη βιολογία. Από όσο ξέρω το παλεύουν να γίνουν πληροφορικάριοι... τώρα αν το καταφέρνουν δεν το ξερω. πάντως από εξοπλισμό σκίζουν (πήγα και τον είδα και μου φάνηκε χλίδα -δεν τον κοίταξα ιδιαίτερα, αλλά με μια ματιά μου φάνηκε ικανοποιητικότατοσ -και οι δερματινοι καναπέδες έξω από τις αίθουσες ήταν μούρλια. λίγο στενάχωρα, αλλά είχε μια χλιδή).
ο Μπάγκος από όσο ξέρω (εχω να μάθω νέα του 1+ χρόνια) δεν είναι καθηγητής αλλά βοηθός (και συνήθως αυτοί είναι που βγάζουν το φίδι από την τρύπα). έχω και εγώ ένα κοινωνκό περίγυρο
ο Μπάγκος από όσο ξέρω (εχω να μάθω νέα του 1+ χρόνια) δεν είναι καθηγητής αλλά βοηθός (και συνήθως αυτοί είναι που βγάζουν το φίδι από την τρύπα). έχω και εγώ ένα κοινωνκό περίγυρο

- AnINffected
- Gbyte level
Γιώργο δεν υπονόησα τίποτα για τη κοινωνική σου ζωή, απλά μου έκανε εντύπωση που γνωρίζεστε προσωπικά.
Προσωπικά το εδώ πρόγραμμα καθόλου μονότονο δε το βρίσκω, τόσα διαφορετικά μαθήματα έχουμε.Με τα Δίκτυα ασχολούμαστε με διαφορετικό πεδίο κάθε φορά, τώρα αν χρησιμοποιούμε το ίδιο βιβλίο είναι άλλη ιστορία.
Για τη σχέση πληροφορικής/βιολογίας συμφωνώ μαζί σου και αυτό φαίνεται και από τα μαθήματα που διδάσκονται.Άντε ο βιολόγος να κάνει προγραμματισμό με ένα μάθημα C και ενα Java.
Εμένα δε με πειράζει αυτό γιατί θέλω να ασχοληθώ με τη Βιολογία.Αυτό που με πειράζει είναι το οτι (όπως λέει η Μίνα) ασχολείται με ενα θέμα μόνο (πρωτείνες.).
Το κακό είναι οτι ξανακοιτάζοντας τα μαθήματα νοιώθω οτι ρίχνουν πολύ μεγάλο βάρος στις πρωτείνες.Επηρεάστηκα, ή έτσι είναι;
Και τη Βιολογία αγαπώ και τη Πληροφορική το ίδιο, αλλά αποζητώ την ποικιλία - δε μπορώ ν'ασχολούμαι μόνο με πρωτείνες, ή μόνο με Ασύρμ. Δίκτυα.

Προσωπικά το εδώ πρόγραμμα καθόλου μονότονο δε το βρίσκω, τόσα διαφορετικά μαθήματα έχουμε.Με τα Δίκτυα ασχολούμαστε με διαφορετικό πεδίο κάθε φορά, τώρα αν χρησιμοποιούμε το ίδιο βιβλίο είναι άλλη ιστορία.
Για τη σχέση πληροφορικής/βιολογίας συμφωνώ μαζί σου και αυτό φαίνεται και από τα μαθήματα που διδάσκονται.Άντε ο βιολόγος να κάνει προγραμματισμό με ένα μάθημα C και ενα Java.
Εμένα δε με πειράζει αυτό γιατί θέλω να ασχοληθώ με τη Βιολογία.Αυτό που με πειράζει είναι το οτι (όπως λέει η Μίνα) ασχολείται με ενα θέμα μόνο (πρωτείνες.).
Το κακό είναι οτι ξανακοιτάζοντας τα μαθήματα νοιώθω οτι ρίχνουν πολύ μεγάλο βάρος στις πρωτείνες.Επηρεάστηκα, ή έτσι είναι;
Και τη Βιολογία αγαπώ και τη Πληροφορική το ίδιο, αλλά αποζητώ την ποικιλία - δε μπορώ ν'ασχολούμαι μόνο με πρωτείνες, ή μόνο με Ασύρμ. Δίκτυα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Ada Lovelace

-
- Gbyte level
(αστειευομενος: έχεις δίκιο... έπρεπε να πω ότι έχουν κι αυτοί κοινωνική ζωή 
από όσο θυμάμαι και τις 3 φορές διάβασα τα ίδια κεφάλαια του συγκεκριμένου μαθήματος... γενικά από ένα σημείο και μετα υπάρχει αλληλοκάλυψει θεμάτων.
Τώρα για τις προτείνες.... εμένα δε με χαλάνε καθόλου (ουσιαστικά έχει βάσεις δεδομένων και Τεχνητή Νοημοσύνη που με ενδιαφέρουν -εννοώ ότι κανονικά όταν ασχολήσε με πρωτείνες, ένα πληροφορικάριος θα έπρεπε να ασχοληθεί με τρόπους ανάλυσής του -ΤΝ- και κάπου να τις αποθηκεύει -Βάσεις Δεδομένων. Ωστόσο φαντάζομαι ότι προς το παρόν το εξετάζουν το θέμα πιο πολύ από την πλευρά της βιολογίας (πιστεύω ότι κάποια στιγμή το μεταπτυχιακό αυτό θα το γυρίσει στην πληροφορική και στους 2 παραπάνω τομείς -προσωπική μου άποψη).

από όσο θυμάμαι και τις 3 φορές διάβασα τα ίδια κεφάλαια του συγκεκριμένου μαθήματος... γενικά από ένα σημείο και μετα υπάρχει αλληλοκάλυψει θεμάτων.
Τώρα για τις προτείνες.... εμένα δε με χαλάνε καθόλου (ουσιαστικά έχει βάσεις δεδομένων και Τεχνητή Νοημοσύνη που με ενδιαφέρουν -εννοώ ότι κανονικά όταν ασχολήσε με πρωτείνες, ένα πληροφορικάριος θα έπρεπε να ασχοληθεί με τρόπους ανάλυσής του -ΤΝ- και κάπου να τις αποθηκεύει -Βάσεις Δεδομένων. Ωστόσο φαντάζομαι ότι προς το παρόν το εξετάζουν το θέμα πιο πολύ από την πλευρά της βιολογίας (πιστεύω ότι κάποια στιγμή το μεταπτυχιακό αυτό θα το γυρίσει στην πληροφορική και στους 2 παραπάνω τομείς -προσωπική μου άποψη).
Νομιζεις οτι θα δεις βαθμο... Χα, ας γελασω!!!a_s wrote:Αυτά δεν μου φαίνονται παράλογα (φαίνονται, βέβαια, παραφουσκωμένα.... ).![]()
Σε ακαδημαϊκό επίπεδο δεν μετράει μόνο το πόσο καλός είσαι στο αντικείμενο (μόνο ένας ξερός βαθμός στην εξεταστική). Μετράνε και οι διαπροσωπικές σχέσεις, η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων, η συνεργασία με τον καθηγητή σου, η ομαδική εργασία, κλπ. [/b]

Σε πληροφορω λοιπον οτι ολοι χρωστανε εστω και απο 1 μαθημα το Σεπτεμβρη. Οι 10 απο τους 15 πανω απο 4!!! Αν γλυψεις τον βαθμος τον εχεις, αν οχι κοβεσαι. Επισης, μην περιμενεις 9 και 10, απο 8 και κατω...
Κοιτα, αρκετες φορες εφτασα στα ορια να το παρατησω. Αλλα λυπηθηκα τον κοπο μου και το χρονο που εχασα στην παρακολουθηση...a_s wrote: Ζήλειες, έριδες κλπ για το ποιον "συμπαθεί" κάποιος πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Η συνεργασία με τον κάθε καθηγητή είναι μια "προσωπική σχέση". Δεν μπορεί ο κάθε καθηγητής να "ταιριάζει" επιστημονικά με όλους! Είναι σαν τις φιλικές σχέσεις: Δεν μπορείς να κάνεις παρέα με όλους, αλλά με λίγους και καλούς
Btw, αφού λες ότι είναι τόσο άσχημα, γιατί κάθεσαι ακόμα στο μεταπτυχιακό αυτό?
Φιλε μου, πολυ ιδανικα τα βλεπεις τα πραγματα. Η ΑΣΟΕΕ εχει αλλη νοοτροπια ως προς το καθηγητηλικι... Δεν μπορεις να φανταστεις...

- a_s
- Mbyte level
Γιατί, στην ΑΣΟΕΕ σου έβαζαν εύκολα πάνω από 8?Mina wrote:Αν γλυψεις τον βαθμος τον εχεις, αν οχι κοβεσαι. Επισης, μην περιμενεις 9 και 10, απο 8 και κατω...

Καλά κάνουν και δεν βάζουν βαθμούς.

όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Ναι, αλλα για Πανεπιστημια εξωτερικου ο βαθμος του Master μετραει. Αν θες να πας σε καλο (υποτροφιες κτλ). Εχω ακουσει για αλλα μεταπτυχιακα που το 10 ειναι για πλακα.a_s wrote:Καλά κάνουν και δεν βάζουν βαθμούς.Άλλωστε οι βαθμοί δεν έχουν σημασία, αλλά αυτό που ξέρεις τελικά
Μην πιασω το θεμα τι ξερεις και τι οχι. Αν δεις σε προηγουμενο post, η υλη ειναι μονομερης...
Γενικα, το βλεπετε απο αλλη οπτικη, παιδια. Κι εγω ετσι νομιζα πριν μπω. Το θεμα ειναι το μεταπτυχιακο να σου προσφερει. Εμενα τελικα το μονο που μου προσεφερε ηταν γερα νευρα και ενα ειδος (φαινομενικης) αναισθησιας.
Αμα αρχισεις να το βλεπεις αγγαρια...

Κατι αλλο, στην Ελλαδα τα μεταπτυχιακα εχουν στηθει προχειρα. Πηραν οι ανθρωποι τα λεφτακια τους απο τα ΕΠΕΑΕΚ και τωρα που τελειωνουν τα χρηματα θα πεσουν διδακτρα και οποιος αντεξει. Α, και ουτε να το σκεφτειτε να δουλευετε παραλληλα.
Κοιτα 1) κατινιες δεν κανουμε. Και 2) αμα εισαι ο ευνουμενος του καθηγητη, αυτα ειναι πταισματα... Περα του οτι δεν μπορεις ετσι απλα να διαμαρτυρηθεις, οσοι προσπαθησαν να διαμαρτυρηθουν για την κατασταση (και εγω μια απο αυτους) βρηκαν τον μπελα τους. Δεν υπαρχει καθιερωμενη νομοθεσια, ουτε συλλογος μεταπτυχιακων. (Για να πας να κανεις καταγγελια και τα λοιπα) Εκει ο λογος τους ειναι νομος...rapadder wrote: Γιατί εσύ και οι συμφοιτητές σου δεν κάνατε τίποτα για αυτό; Έπρεπε να κάνετε κάποια κίνηση. Γιατί κάτι τέτοιο τέτοιο να θεωρηθεί "κάρφωμα"; Νομίζω ότι φταίτε και εσύ και οι συμφοιτητές σου που ανέχονται τέτοια φαινόμενα (αν όντως συμβαίνουν).

Δυστυχως, ετσι ειναι. Εγω δεν ειχα καθολου πληροφορηση οταν πηγα. Ολα τα εμαθα μετα εορτης. Και ηδη ηταν πολυ αργα. Πας εκει βλεπεις τη χλιδη, σου φερονται απιστευτα καλα και λες εδω θα ριζωσω. Αλλα γυρω στα Χριστουγεννα (εχεις ηδη φαει το μισο γαιδαρο), δειχνουν το πραγματικο τους προσωπο (οχι οτι δεν εχεις hints πιο πριν).AnINffected wrote: Τελικά το μεταπτυχιακό είναι σαν shopping: πρέπει να κάνεις έρευνα αγοράς, να υπολογίζεις το κόστος σε σχέση με την αξία και απαραίτητη προυπόθεση να μην υπάρχει μονοπώλιο!
Οσο για τη C που ανεφεραν μερικα παιδια, ειναι σε επιπεδο αρκετα χαμηλο. Πολυ δυσκολο βεβαια για τους Βιολογους. Και στο 2ο εξαμηνο αρχιζει το party. Java, Perl στο ιδιο μαθημα (μισο-μισο). Τρια πουλακια καθονταν...
Για τη σχολη στην Αλεξανδρουπολη, εχω ακουσει καλα λογια. Αλλα αν εισαι διατεθημενος να πας επαρχια. Τοτε εχει πολυ ωραια μεταπτυχιακα στο εξωτερικο (θα σου ερθει τα ιδια λεφτα) και θα κανει πιο χρησιμα πραγματα. Και η νοοτροπια ειναι αλλη!
- rapadder
- Gbyte level
Δεν το θεωρώ κατινιά, αλλά καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς. Το θέμα είναι να μην βρείς τον μπελά σου και δεν τελειώσεις και ποτέ, αν κατάλαβα καλά. Αν και άλλοι συμφοιτητές σου έχουν διάθεση νομίζω ότι θα βρείτε μια λύση. Σε τελική ανάλυση, κανένας καθηγητής (παρά τις αυθαιρεσίες του) δεν θα θέλει να είναι εντελώς χάλια το Μεταπτυχιακό.Mina wrote: Κοιτα 1) κατινιες δεν κανουμε. Και 2) αμα εισαι ο ευνουμενος του καθηγητη, αυτα ειναι πταισματα... Περα του οτι δεν μπορεις ετσι απλα να διαμαρτυρηθεις, οσοι προσπαθησαν να διαμαρτυρηθουν για την κατασταση (και εγω μια απο αυτους) βρηκαν τον μπελα τους. Δεν υπαρχει καθιερωμενη νομοθεσια, ουτε συλλογος μεταπτυχιακων. (Για να πας να κανεις καταγγελια και τα λοιπα) Εκει ο λογος τους ειναι νομος...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- a_s
- Mbyte level
Και πόσα Master θα κάνεις? Έχεις σκοπό να σπουδάζεις έως τα 40 σου?Mina wrote:Ναι, αλλα για Πανεπιστημια εξωτερικου ο βαθμος του Master μετραει. Αν θες να πας σε καλο (υποτροφιες κτλ). Εχω ακουσει για αλλα μεταπτυχιακα που το 10 ειναι για πλακα.
Η αγορά έχει αλλάξει, δεν θέλει μεγάλους ανθρώπους και με πολλά πτυχία. Θέλει μικρούς σε ηλικία γύρω στα 23-24 (που να έχουν πάει φαντάροι), να έχουν καλές γνώσεις (ένα πτυχίο μόνο ή και master αρκεί) ώστε να εξελίσσονται μέσα στην εταιρεία. (μιλάω πάντα για ιδιωτικό τομέα)
Συγνωμη, παρεξηγηση μιλαω για να πας εξω η να δουλεψεις η για διδακτορικο. Εγω για φανταριλικι δεν εχω προβλημα και ειμαι ακομα 22.a_s wrote:Και πόσα Master θα κάνεις? Έχεις σκοπό να σπουδάζεις έως τα 40 σου?Mina wrote:Ναι, αλλα για Πανεπιστημια εξωτερικου ο βαθμος του Master μετραει. Αν θες να πας σε καλο (υποτροφιες κτλ). Εχω ακουσει για αλλα μεταπτυχιακα που το 10 ειναι για πλακα.
Η αγορά έχει αλλάξει, δεν θέλει μεγάλους ανθρώπους και με πολλά πτυχία. Θέλει μικρούς σε ηλικία γύρω στα 23-24 (που να έχουν πάει φαντάροι), να έχουν καλές γνώσεις (ένα πτυχίο μόνο ή και master αρκεί) ώστε να εξελίσσονται μέσα στην εταιρεία. (μιλάω πάντα για ιδιωτικό τομέα)
Φτου, ειπα την ηλικια μου

Και συγνωμη, νομιζεις οτι με το Μεταπτυχιακο στη Βιοπληροφορικη θα βρεις δουλεια? Μαλλον βρισκεσαι σε λαθος μερος στο forum.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Βασικά αυτό είναι μόδα τα τελαυταία χρόνια αλλά σιγά σιγά παρέρχεται και αυτό. Πλέον η αγορά είναι ενιαία, δεν μπορείς να κοιτάς για δουλειά μόνο εδώ υπάρχουν και θέσεις στο εξωτερικό και τα επόμενα χρόνια θα είναι must αυτό(μην σου πω θα σου ζητάνε και προυπηρεσία έξω). Σε αυτήν την περίπτωση θα σπουδάζεις μια ζωή και όχι μόνο μέχρι τα 40άντα σου...Γι' αυτό και το διδακτορικό και μάλιστα ακόμη και το Post-Doc έχει αρχίσει και γίνεται standar διαδικασία έξω. Δεν μπορείς να εξελιχθείς χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές και μάλιστα συνεχείς στην επιστήμη μας. Κάθε χρόνο τα πράγματα είναι ανατρεπτικά και μάλιστα βγαίνουν μικρότεροι, εξυπνότεροι και εργατικότεροι οπότε πως θα ανταγωνιστείς αυτούς; Τα εφόδια του πτυχίου σου θα κρατήσουν ώστε να έχεις απασχόληση για τα επόμενα 40άντα χρόνια εργασίας; Εγώ νομίζω ότι ούτε 5 χρόνια δεν καλύπτει ένας πληροφορικάριος με bachelor studies για να είναι state of the art(εδώ βέβαια τα πάντα κινούνται με τρομερά αργούς ρυθμούς αλλά κινούνται...).a_s wrote: Και πόσα Master θα κάνεις? Έχεις σκοπό να σπουδάζεις έως τα 40 σου?
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- AnINffected
- Gbyte level
Με αυτή τη φράση εννοείς οτι αποκλείεται με αυτό να βρεί κάποιος δουλειά στη Βιοπληροφορική, ή γενικώς; και μιλάς για Ελλάδα ή για εξωτερικό;Mina wrote:Και συγνωμη, νομιζεις οτι με το Μεταπτυχιακο στη Βιοπληροφορικη θα βρεις δουλεια?
Σίγουρα παίζει ρόλο και το πού ακριβώς θες να δουλέψεις (π.χ. αν σκοπεύεις να πάς στη Forthnet ή σε κάτι παρόμοιο ας πούμε το Μεταπτ. Βιοπληροφορική είναι όντως άχρηστο και εκεί μετρά μόνο το πτυχίο).
Αναλόγως θεωρώ οτι το δικό μας πτυχίο είναι στην ουσία άχρηστο αν θέλουμε να πάμε για web designers (αφού δεν κάνουμε κανένα σχετικό μάθημα και αυτό φαίνεται στην αναλυτική).Σωστά;
Δική μου γνώμη είναι πως όλα αυτά που λέτε μπορεί να είναι της μόδας και να δίνουν μεγάλη ώθηση αλλά τίποτα δεν είναι standard!Και το Μεταπτυχιακό σίγουρα είναι "+" αλλά έχω ακούσει και για άτομα που δουλεύουν στην Πληροφορική χωρίς καν πτυχίο.Ακραία και ασυνήθιστη περίπτωση μεν αλλά υπάρχει.
Ada Lovelace

Ada Lovelace

- a_s
- Mbyte level
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Στην πληροφορική είναι λίγο χύμα τα πράγματα. Ένα πτυχίο Πληροφορικού ΑΕΙ δεν λέει τίποτα αν πας σε εταιρεία και δεν ξέρεις VB, .NET κλπ... Θα προτιμήσουν να πάρουν έναν Μαθηματικό που ξέρει αυτά τα πράγματα, παρά τον Πληροφορικό.AnINffected wrote:Δική μου γνώμη είναι πως όλα αυτά που λέτε μπορεί να είναι της μόδας και να δίνουν μεγάλη ώθηση αλλά τίποτα δεν είναι standard!Και το Μεταπτυχιακό σίγουρα είναι "+" αλλά έχω ακούσει και για άτομα που δουλεύουν στην Πληροφορική χωρίς καν πτυχίο.Ακραία και ασυνήθιστη περίπτωση μεν αλλά υπάρχει.
Στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά να ζητούν διδακτορικό Πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα.. Με το ζόρι ζητούν μεταπτυχιακό... Πιο πολύ ζητούν προϋπηρεσία, παρά χαρτιάHdkiLLeR wrote:Πλέον η αγορά είναι ενιαία, δεν μπορείς να κοιτάς για δουλειά μόνο εδώ υπάρχουν και θέσεις στο εξωτερικό και τα επόμενα χρόνια θα είναι must αυτό(μην σου πω θα σου ζητάνε και προυπηρεσία έξω). Σε αυτήν την περίπτωση θα σπουδάζεις μια ζωή και όχι μόνο μέχρι τα 40άντα σου...Γι' αυτό και το διδακτορικό και μάλιστα ακόμη και το Post-Doc έχει αρχίσει και γίνεται standar διαδικασία έξω. Δεν μπορείς να εξελιχθείς χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές και μάλιστα συνεχείς στην επιστήμη μας.

Σε αυτό θα διαφωνίσω μαζί σου. Εγώ προσωπικά εργάζομαι 2.5 χρόνια παράλληλα με τη σχολή και την τελειώνω στα 4 χρόνια με 6.5.Mina wrote:Α, και ουτε να το σκεφτειτε να δουλευετε παραλληλα.
Και μάλιστα μένω μόνος στην Αθήνα, δηλαδή πρέπει να μαγειρέψω, να πλύνω, σκουπίσω κλπ.
Τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να το θες και να έχεις επιμονή
Εγω αυτο το λεω για το συγκεκριμενο Μεταπτυχιακο. Πεφτει τρελο χωσιμο για τη δουλεια... μεχρι και εκβιασμος (στα μαθηματα)a_s wrote: Σε αυτό θα διαφωνίσω μαζί σου. Εγώ προσωπικά εργάζομαι 2.5 χρόνια παράλληλα με τη σχολή και την τελειώνω στα 4 χρόνια με 6.5.
Και μάλιστα μένω μόνος στην Αθήνα, δηλαδή πρέπει να μαγειρέψω, να πλύνω, σκουπίσω κλπ.
Τίποτα δεν είναι ανέφικτο, αρκεί να το θες και να έχεις επιμονή
Απο φετος δεν θα παιρνουν ατομα που δουλευουν
-
- Gbyte level
Στα μεταπτυχιακά:
α.) οι παρουσίες είναι υποχρεωτικές.
β.) υπάρχει ρήτρα βαθμού,
γ.) υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φορών που μπορεί να κοπεί κάποιος.
Για web designers έχουμε όλα τα φόντα (ξέρουμε από δίκτυα, από PHP, asp, SQL, HTML). αυτό που χρειάζεται είναι και το artίστικο, το οποίο δε διδάσκεται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. έχω φίλο (τώρα θα πάει 4ο έτος) και δουλεύει μια χαρά ως Web Designer.
Τώρα ότι για προγραμματιστή θέλουν κάποιον που να ξέρει VB, .Net... πόσοι από τη σχολή μας τα ξέρουν? (για να μην πω που τα διδασκόμαστε αυτά?).
α.) οι παρουσίες είναι υποχρεωτικές.
β.) υπάρχει ρήτρα βαθμού,
γ.) υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός φορών που μπορεί να κοπεί κάποιος.
Για web designers έχουμε όλα τα φόντα (ξέρουμε από δίκτυα, από PHP, asp, SQL, HTML). αυτό που χρειάζεται είναι και το artίστικο, το οποίο δε διδάσκεται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. έχω φίλο (τώρα θα πάει 4ο έτος) και δουλεύει μια χαρά ως Web Designer.
Τώρα ότι για προγραμματιστή θέλουν κάποιον που να ξέρει VB, .Net... πόσοι από τη σχολή μας τα ξέρουν? (για να μην πω που τα διδασκόμαστε αυτά?).
Μιλαω για την Ελλαδα. Αν θες να ασχοληθεις με την ερευνα στον τομεα της Βιοπληροφορικης, τοτε σαφως ενα μεταπτυχιακο στην Βιοπληροφορικη ειναι απαραιτητο (δεν μπορεις αλλιως). Θεσεις εργασιας (απο αποψη εταιριων) για Βιοπληροφορικους δεν υπαρχει στην Ελλαδα. (Και ουτε προκειται να υπαρξει) Μονο εξωτερικο.AnINffected wrote:Με αυτή τη φράση εννοείς οτι αποκλείεται με αυτό να βρεί κάποιος δουλειά στη Βιοπληροφορική, ή γενικώς; και μιλάς για Ελλάδα ή για εξωτερικό;Mina wrote:Και συγνωμη, νομιζεις οτι με το Μεταπτυχιακο στη Βιοπληροφορικη θα βρεις δουλεια?
Αλλα το να κανεις το Μεταπτυχιακο μονο και μονο για να λες οτι εχω ενα χαρτι. Δεν εχει νοημα. Αν σε μια εταιρεια Πληροφορικης ζητανε Software Developer (πχ) και εισαι εσυ με το μεταπτυχιακο Βιοπληροφορικη και ενας αλλος εχει κανει Data Mining. Θα παρουν τον Data Mining.
- a_s
- Mbyte level
Άρα, έρχεσαι στα λόγια μου! Ένας μαθηματικός που ασχολείται με υπολογιστές είναι πιο πιθανό να τα ξέρει αυτά, παρά εμείςErevodifwntas wrote:Τώρα ότι για προγραμματιστή θέλουν κάποιον που να ξέρει VB, .Net... πόσοι από τη σχολή μας τα ξέρουν? (για να μην πω που τα διδασκόμαστε αυτά?).

Γιατί το λες αυτό? Τόσες και τόσες φαρμακευτικές έχουμε στην Ελλάδα!Mina wrote:Θεσεις εργασιας (απο αποψη εταιριων) για Βιοπληροφορικους δεν υπαρχει στην Ελλαδα. (Και ουτε προκειται να υπαρξει) Μονο εξωτερικο.

-
- Gbyte level
Δεν ξέρω πώς γίνεται το μάθημα στο μεταπτυχιακό σας, αλλά γενικά αν κοιτάξεις τη βιβλιογραφία για data Mining (και A.I.) θα δεις ότι η βιοπληροφορική είναι στην αιχμή του δόρατος (προσωπικά θα τον σκεπτόμουν πολύ σοβαρά έναν τέτοιο υποψήφιο)Mina wrote:Αν σε μια εταιρεια Πληροφορικης ζητανε Software Developer (πχ) και εισαι εσυ με το μεταπτυχιακο Βιοπληροφορικη και ενας αλλος εχει κανει Data Mining. Θα παρουν τον Data Mining.
- AnINffected
- Gbyte level
Όντως τα ξέρουμε αυτά, αλλά το artίστικο είναι μείζονος σημασίας-δε μπορείς να φτιάξεις εμπορικό site το οποίο να μην βλέπεται.Εκτός και εαν ζητούν πολλούς για το design, κάποιοι να ασχολούνται με τα προγραμματιστικά και κάποιοι άλλοι με τα αισθητικά.Erevodifwntas wrote:Για web designers έχουμε όλα τα φόντα (ξέρουμε από δίκτυα, από PHP, asp, SQL, HTML). αυτό που χρειάζεται είναι και το artίστικο, το οποίο δε διδάσκεται. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. έχω φίλο (τώρα θα πάει 4ο έτος) και δουλεύει μια χαρά ως Web Designer.
Πιστεύω οτι μαθαίνεται, μέσα από την εξάσκηση και κάποιες βασικές θεωρητικές αρχές.Όπως στις σχολές Καλών Τεχνών.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν εννοούσα οτι εδω μέσα είμαστε άσχετοι ως designers.Απλά οτι κάτι τέτοιο δε διδάσκεται επαρκώς στη σχολή μας.
Όπως δε διδάσκεται και η .ΝΕΤ (μεγάλο μειονέκτημα) αλλά τουλάχιστον θα μπορούσαμε να μάθουμε μόνοι μας κατά το δυνατόν.
Αλλά για ερευνα υπάρχει, σωστά;Mina wrote:Μιλαω για την Ελλαδα. Αν θες να ασχοληθεις με την ερευνα στον τομεα της Βιοπληροφορικης, τοτε σαφως ενα μεταπτυχιακο στην Βιοπληροφορικη ειναι απαραιτητο (δεν μπορεις αλλιως). Θεσεις εργασιας (απο αποψη εταιριων) για Βιοπληροφορικους δεν υπαρχει στην Ελλαδα. (Και ουτε προκειται να υπαρξει) Μονο εξωτερικο.
Θα το ψάξω βέβαια και'γώ το θέμα.
Μήπως θυμάται κανείς τί μας είχαν πεί οι καθηγητές στην εκδήλωση για τα Μεταπτυχιακά γι'αυτό το θέμα;

Μάλλον συμφωνώ μαζί σου σε αυτό.Αλλά μπορεί κάποιοι να το κάνουν επειδή το γουστάρουν-και η Βιοπληροφορική δε νομίζω οτι είναι κάτι το οποίο μπορείς να μάθεις από μόνος.Mina wrote:Αλλα το να κανεις το Μεταπτυχιακο μονο και μονο για να λες οτι εχω ενα χαρτι. Δεν εχει νοημα. Αν σε μια εταιρεια Πληροφορικης ζητανε Software Developer (πχ) και εισαι εσυ με το μεταπτυχιακο Βιοπληροφορικη και ενας αλλος εχει κανει Data Mining. Θα παρουν τον Data Mining.
Θα μου πείτε, έχει νοήμα η γνώση χωρίς εφαρμογή;Όμως, αν δε το κάνει κάποιος και μετά το μετανοιώvει;μπορούμε να είμαστε σίγουροι οτι ο τομέας αυτός δε θ'ανθίσει ποτέ εδώ;
Από την άλλη, μπορεί ενα Βιοπληροφορικό να τον παίρνουν σε καθαρά βιολογικά projects.Ή απλά ονειρεύομαι;
Ada Lovelace

Ada Lovelace