Μεταπτυχιακό Βιοπληροφορικής στο Καποδιστριακό

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by HdkiLLeR » Thu Aug 04, 2005 7:40 pm

a_s wrote: Στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν έχω δει πουθενά να ζητούν διδακτορικό Πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα.. Με το ζόρι ζητούν μεταπτυχιακό... Πιο πολύ ζητούν προϋπηρεσία, παρά χαρτιά :cool:
Ε το ίδιο λέμε δηλαδή, κοίτα τι παίζει τώρα έξω γιατί σε 5-10 χρονάκια θα είναι και εδώ. Τώρα δεν ζητάνε τπτ αλλά σου ξαναλέω θα έχεις εφόδια απο το πτυχίο σου και μόνο για να είσαι ανταγωνιστικός και στον αφρό(για να έχεις και καλές αποδοχές) για τα επόμενα 40χρόνια(γιατί τόσα θα κλείσεις περίπου στον ιδιωτικό τομέα).
Erevodifwntas wrote: Δεν ξέρω πώς γίνεται το μάθημα στο μεταπτυχιακό σας, αλλά γενικά αν κοιτάξεις τη βιβλιογραφία για data Mining (και A.I.) θα δεις ότι η βιοπληροφορική είναι στην αιχμή του δόρατος (προσωπικά θα τον σκεπτόμουν πολύ σοβαρά έναν τέτοιο υποψήφιο)
Ρε συ Ελλάδα είμαστε και ο Μεταλειολόγος κάνει ένα MBA για να μανατζάρει σιγά μην κοιτάξει κανένας εάν έχεις κάνει M.Sc. Εδω δεν ξέρουν την διαφορά M.Sc και Μ.Res και έξω σκότόνονται για μια θέση σε ένα M.Res/C.Phil πρόγραμμα με 10 άτομα.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Thu Aug 04, 2005 8:36 pm

HdkiLLeR wrote: Δεν μπορείς να εξελιχθείς χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές και μάλιστα συνεχείς στην επιστήμη μας. Κάθε χρόνο τα πράγματα είναι ανατρεπτικά και μάλιστα βγαίνουν μικρότεροι, εξυπνότεροι και εργατικότεροι οπότε πως θα ανταγωνιστείς αυτούς; Τα εφόδια του πτυχίου σου θα κρατήσουν ώστε να έχεις απασχόληση για τα επόμενα 40άντα χρόνια εργασίας; Εγώ νομίζω ότι ούτε 5 χρόνια δεν καλύπτει ένας πληροφορικάριος με bachelor studies για να είναι state of the art(εδώ βέβαια τα πάντα κινούνται με τρομερά αργούς ρυθμούς αλλά κινούνται...).
Εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα δεν πιστεύω πως χρειαζονται απαραιτητα μεταπτυχιακες σπουδες για να ειναι καποιος state of the art. Αποψη μου ειναι πως, σε προπτυχιακο επιπεδο, ενας φοιτητης μπορει να παρει τις απαραιτητες βασεις και γνωσεις για να γινει επιτυχημενος επαγγελματιας. Μπορεί καποιος να ειναι up to date διαβαζοντας μονος του. Σιγουρα αυτα που τωρα διδασκομαστε μπορει να ειναι απαρχαιωμενα σε 5-10 χρονια. Όμως στο Πανεπιστήμιο δεν μαθαινουμε μονο Java, C++, SQL και γενικα τεχνικες γνωσεις. Τα εφόδια ενός πτυχίου ειναι πολύ περα απο τα προφανή κατα τη γνώμη μου.Μαθαίνουμε να σκεφτομαστε, αποκτουμε μια συγκεκριμενη φιλοσοφία και τροπους αντιμετωπισης προβληματων της επιστήμης μας.Όπως λενε και πολλοί καθηγητες μας, όταν μαθείς την πρώτη σου γλώσσα προγραμματισμου, τη δευτερη θα τη μαθεις ευκολοτερα. Το σημαντικο πιστέυω ειναι να κατανοεις τα θεμελια της επιστήμης σου και όχι να συγκεντρώνεσαι σε λεπτομερειες. Όλα αυτα δεν θα αλλαξουν ευκολα και θεωρω πως ειναι απειρως πιο χρησιμα απο τις τεχνικες γνώσεις. Εκτός και αν αλλαξει δραμαματικα η επιστήμη μας. Για παραδειγμα αν κατασκευαστουν ποτε βιολογικοι υπολογιστές τοτε αλλαζουν τα παντα:Γλώσσες, Λειτουργικά, Δίκτυα...αν συνεχισουν να υπαρχουν θα ειναι σιγουρα με αλλη μορφή.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Fri Aug 05, 2005 12:34 am

Στο πόσο απαραίτητο είναι ένα μεταπτυχιακό ή όχι είχαμε μιλήσει θυμάμαι και στην εκδήλωση για τα μεταπτυχιακά που είχαμε κάνει. Ο κος Αποστολόπουλος τότε είχε αναφέρει αυτό ακριβώς το πράγμα, είχε πει ότι είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό γιατί εισάγει την ακαδημαϊκότητα σαν χαρακτηριστικό στον χαρακτήρα κάποιου, τον μαθαίνει να δουλεύει και να σκέφτεται ακαδημαϊκά, πράγμα πολύ σημαντικό.
Swtos
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: MSc

Post by Swtos » Fri Aug 05, 2005 10:33 am

silegav wrote:Στο πόσο απαραίτητο είναι ένα μεταπτυχιακό ή όχι είχαμε μιλήσει θυμάμαι και στην εκδήλωση για τα μεταπτυχιακά που είχαμε κάνει. Ο κος Αποστολόπουλος τότε είχε αναφέρει αυτό ακριβώς το πράγμα, είχε πει ότι είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα το μεταπτυχιακό ή το διδακτορικό γιατί εισάγει την ακαδημαϊκότητα σαν χαρακτηριστικό στον χαρακτήρα κάποιου, τον μαθαίνει να δουλεύει και να σκέφτεται ακαδημαϊκά, πράγμα πολύ σημαντικό.
Ήμουν σε αυτη την εκδήλωση. Η απορια που ειχα και τοτε και εξακολουθω να έχω ακόμη, ειναι γιατι απαραιτητα σε επιπεδο μεταπτυχιακου να εισαγεται αυτη η ακαδημαικοτητα; Γιατι αποκλειεται να γινεται κατι τετοιο και σε προπτυχιακο επιπεδο; Δεν εχω κατι με τα μεταπτυχιακα και ουτε θεωρω πως ειναι χαμενα χρηματα και χρονος απο τη ζωη μας, του κου Αποστολοπουλου με ενδιαφερει για π.χ, αλλα θεωρω πως η συντριπτικη πλειονοτητα των φοιτητων θεωρει το προπτυχιακο εντελώς αχρηστο.
-My father made him an offer he couldnt refuse
-What was that?
-Luca Brasi held a gun to his head and my father assured him that either his brain or his signature would be on the contract

-The Godfather
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Aug 05, 2005 11:15 am

Swtos wrote:Το σημαντικο πιστέυω ειναι να κατανοεις τα θεμελια της επιστήμης σου και όχι να συγκεντρώνεσαι σε λεπτομερειες.
Συμφωνώ.
Ποιά πιστεύετε, αλήθεια, οτι είναι τα θεμέλια;
(Ένα μικρό τεστάκι τώρα που φεύγετε :-D )
Swtos wrote: Εκτός και αν αλλαξει δραμαματικα η επιστήμη μας. Για παραδειγμα αν κατασκευαστουν ποτε βιολογικοι υπολογιστές τοτε αλλαζουν τα παντα:Γλώσσες, Λειτουργικά, Δίκτυα...αν συνεχισουν να υπαρχουν θα ειναι σιγουρα με αλλη μορφή.
Μήπως τα πραγματικά θεμέλια δε μεταβάλλονται;
Μήπως στην ουσία όλα μένουν ίδια;
Διότι ήδη όλα αλλάζουν (π.χ. από ψηφιακούς-δυαδικούς θα πάμε σε κβαντικούς υπολογιστές), αλλά κάποιο κοινό σημείο θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους, σωστά;
Αν όχι, θα μιλάμε πλέον για εντελώς άλλη επιστήμη.

Δε καταλαβαίνω τι εννοείτε με τον όρο ακαδημαικότητα.
Νο κομπρεντο! :-)
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Aug 05, 2005 12:14 pm

όντως!!!

πάντως στο θέμα της αισθητικής στο WEB DESIGN εγώ τουλάχστον αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε πρωτόλειο επίπεδο...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Aug 08, 2005 6:04 pm

Οι άσχετες με το θέμα παρεμβάσεις μεταφέρθηκαν στο Off-topic v9.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Aug 13, 2005 11:49 am

Swtos wrote: Εχεις δικιο σε αυτα που λες αλλα δεν πιστεύω πως χρειαζονται απαραιτητα μεταπτυχιακες σπουδες για να ειναι καποιος state of the art. Αποψη μου ειναι πως, σε προπτυχιακο επιπεδο, ενας φοιτητης μπορει να παρει τις απαραιτητες βασεις και γνωσεις για να γινει επιτυχημενος επαγγελματιας. Μπορεί καποιος να ειναι up to date διαβαζοντας μονος του. Σιγουρα αυτα που τωρα διδασκομαστε μπορει να ειναι απαρχαιωμενα σε 5-10 χρονια. Όμως στο Πανεπιστήμιο δεν μαθαινουμε μονο Java, C++, SQL και γενικα τεχνικες γνωσεις. Τα εφόδια ενός πτυχίου ειναι πολύ περα απο τα προφανή κατα τη γνώμη μου.Μαθαίνουμε να σκεφτομαστε, αποκτουμε μια συγκεκριμενη φιλοσοφία και τροπους αντιμετωπισης προβληματων της επιστήμης μας.Όπως λενε και πολλοί καθηγητες μας, όταν μαθείς την πρώτη σου γλώσσα προγραμματισμου, τη δευτερη θα τη μαθεις ευκολοτερα. Το σημαντικο πιστέυω ειναι να κατανοεις τα θεμελια της επιστήμης σου και όχι να συγκεντρώνεσαι σε λεπτομερειες. Όλα αυτα δεν θα αλλαξουν ευκολα και θεωρω πως ειναι απειρως πιο χρησιμα απο τις τεχνικες γνώσεις. Εκτός και αν αλλαξει δραμαματικα η επιστήμη μας. Για παραδειγμα αν κατασκευαστουν ποτε βιολογικοι υπολογιστές τοτε αλλαζουν τα παντα:Γλώσσες, Λειτουργικά, Δίκτυα...αν συνεχισουν να υπαρχουν θα ειναι σιγουρα με αλλη μορφή.
Ναι βασικά δεν διαφωνούμε πουθένα απλά τα λέμε με διαφορετική προσέγγιση. Υπάρχουν άτομα που δεν χρειάζονται περεταίρω μετεκπαίδευση και σίγουρα είναι έτοιμα στο να μπούν στην παραγωγική διαδικασία μιας και μπορούν όπως πολύ σωστά λές να "μαθαίνουν" μόνοι τους. Αλλά πόσοι είναι αυτοί; Εδώ σε κάθε μάθημα ακούμε α αυτό δεν το είχαμε πει, εκείνο δεν το είχαμε κάνει κλπ κλπ. Αυτά τα άτομα προφανώς δεν έχουν μάθει ακόμη να δουλεύουν μόνοι τους. Το master(τουλάχιστον εδώ) αυτό θα σου κάνει στην πραγματικότητα. Θα σου δώσει μερικές παραπάνω ευκαιρίες στο να μάθεις να κάνεις αυτό το πράγμα και μάλιστα σε πιο στενό πεδίο(περισσότερα συγγενή μαθήματα). Βέβαια ανάλογα με το μεταπτυχιακό μπορείς να κερδίσεις και παραπάνω πράγματα ανάλογα με το πόσο εκμεταλεύεσαι το κάθε τι. Καθαρά προσωπικό θέμα,επιλογή και αντιμετώπιση πιστεύω.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Mon Aug 22, 2005 4:07 pm

Παιδιά τα όσα είπε η Mina τα έχω ακούσει και από άλλα 2 παιδιά εντός του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού και από καθηγητές (εκτός Msc) που γνωρίζουν όμως τι γίνεται εκεί μέσα. Οπότε μη σπεύδετε να ρίξετε αντιρρήσεις απλώς ακούστε.

Όσο για το αν αξίζει να κάνεις μεταπτυχιακό ή όχι σε αυτό παίζουν πολλά. Θα πω για μια ακόμη φορά πως το πιο σημαντικό είναι ότι είναι θέμα επιλογής και τύχης μαζί. Άλλος δεν κάνει και βρίσκει και καλή δουλειά και απ'όλα και άλλος γ@μιέται σε σπουδές και αντί να ανοίγουν, κλείνουν οι πόρτες. Το θέμα είναι να πάρει κανείς μια απόφαση σύμφωνα με αυτό που θέλει να κάνει (αν του χει σκαλώσει να κάνει μεταπτυχιακό και το γουστάρει, να το κάνει) κι από κει και πέρα είναι και θέμα τύχης
There's no place like 127.0.0.1
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Wed Aug 24, 2005 10:01 pm

Ethel wrote:αν του χει σκαλώσει να κάνει μεταπτυχιακό και το γουστάρει, να το κάνει
:lol: :lol: :lol:
Με τη λέξη "σκαλώσει" ξεκαρδίστηκα!
Ethel wrote:κι από κει και πέρα είναι και θέμα τύχης
Όντως :roll:

Προσωπικά είμαι ευγνώμων που κάνατε την παρέμβαση Μίνα και Τζένη, γιατί πήγαινα καρφί για εκεί.

Προς το παρόν δεν έχω βρεί τίποτα άλλο εν Ελλάδι.Χλωμό το βλέπω αλλά θα κοιτάξω και μέσα από τα links του Venus, ποιός ξέρει...
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”