Στρατος

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Στρατος.. ποτε ?

Πριν τις σπουδες
21
27%
Κατα τη διαρκεια των σπουδων
8
10%
Μετα τις σπουδες
49
63%

Total votes: 78
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year
Re: Στρατος

Post by rose » Tue Aug 26, 2008 3:45 pm

Λυπάμαι αποψή μου είναι πρώτα να πήξετε όσοι αποδέχεστε το στρατό και οι άλλοι αν βρουν μια ευκαιρία να ξεφύγουν. Η ζωή είναι πολύ μικρή και αν θέλετε πραγματική δικαιοσύνη εσείς που σας αρέσουν οι ιεραρχίες, ιεραρχήστε τουλάχιστουν του πραγματικούς υπεύθυνους της αδικίας και μοιράστε την οργή σας ανάλογα.
Συμφωνώ απόλυτα, ο στρατός πρέπει να πληρώνει και όποιος θέλει ας το κάνει δουλειά, δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί να υποχρεώνεται ο καθένας σε αυτό το απίστευτο χάσιμο χρόνου.

Αν βρεί μια πραγματικά βυσματική θέση να κάνει παράλληλα στρατιωτικό και τη σχολή. Ο χρόνος που θα κερδίσει θα είναι ανεκτίμητος.
...έτσι έτσι και παράλληλα να τον ψηφίζει μια ζωή. Δώστε αξία στα βύσματα κανόνας, δώστε και εξουσία κανόνας, νιώστε μηδενικά κανόνας.
που θα πάει θα το δουμε...
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Fri Sep 12, 2008 12:19 am

Αρκετά απο τα τελευταία post εδώ χάθηκαν λόγω του δίσκου και ελείπαν από το backup - με μεγάλο κόπο ξεφούρνησα το πολύτιμο post του Ganther μέσω MSNbot cache ! - Λείπει και μία ψήφος - λογικά του Ganther :lol:
Ganther wrote:
Δημοσιεύθηκε από τον/την Ganther
Δημοσιεύθηκε στις: Κυρ Σεπ 07, 2008 12:43 pm

Θα σας απαντησω εγω που ειμαι τωρα μεσα στο Στρατό Ξηράς (Πυροβολικό) και σε μια απο τις πιο δυσκολες μοναδες (μιλαμε για πυροβολικο οτι ειναι απο τις πιο δυσκολες, οχι γενικα πχ ειδικες δυναμεις εινε πιο δυσκολα) που υπαρχουν στην Ελλαδα.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Δεν ακουμε ατομα που δεν εχουν παει στρατο, αλλα τους ειπε ο θειος του αδερφου του φιλου της κομμωτριας. Το ραδιο αρβυλα δεν ειναι απλα μια εκφραση, θα το καταλαβετε οταν μπειτε, ειναι απλα απιστευτο το τι ακουγεται γελαω και μονο που το σκεφτομαι. :smt016

Πριν μπω στο στρατο, ημουν ιδεαλιστης. Κατω τα βυσματα, ζητω η ισοτητα, θα παω με τον σταυρο στο χερι και ας κουραστω και ολα αυτα τα ομορφα...

Ειμαι λιγο καιρο φανταρος, μπηκα αμεσως αφου τελειωσα (ουσιαστικα) τη σχολη και δεν μετανιωνω για την επιλογη μου αυτη καθολου. Θεωρω οτι ειναι σημαντικο να ξεμπερδεψεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο αυτον το βραχνα που λεγεται στρατος ωστε να εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις μετα και να ζησεις τη ζωη σου. Απο αυτη την αποψη δεν μετανιωνω ΚΑΘΟΛΟΥ που μπηκα τωρα.

Ο καιρος στη Θήβα (βασικη εκπαιδευση) περασε πολυ ωραια και χαλαρα, ειναι 40 μερες, απο τις οποιες αν εξαιρεσεις κανεις τις πρωτες 2 που τα συναισθηματα ειναι λιγο περιεργα και πιεστικα (σαν να σε εβαλαν φυλακη) μετα περναει πολυ ομορφα και με αρκετα αστεια.
Μετα ερχεται η παραμεθωριος. Εκει τα πραγματα αλλαξαν και ηρθαν τουμπα. Τους πρωτους 2 μηνες εκει περα, μας πηγαινε περιπου στο 10 μερες μεσα 1 εξω, ενω τωρα που εχει φυγει η προηγουμενη σειρα απο τη μοναδα, θα πηγαινε 30 μεσα καμμια εξω, αλλα μας προστατεψαν τα δυστηχη γεγονοτα με τα 3 παιδια που πεθαναν οποτε ηρθε εντολη απο το ΓΕΣ να μειωσουν τις υπηρεσιες. Αυτη ειναι μια δυσκολη κατασταση στην μοναδα που σημαινει οτι δεν εχεις χρονο για τιποτα. Ταυτοχρονα η ψυχολογικη πιεση (μιλαω για τη συγκεκριμενη μοναδα) ηταν αφορητη για πολλα παιδια, ειχαμε αναβολες στη μοναδα απο παιδια που δεν αντεξαν καθως και κλαμματα απο αλλους λογω πιεσης κτλ (δεν ειναι ωραιο να βλεπεις αντρες να κλαινε)
Υπαρχει ατομο 30 ετων που το παρατσουκλι του ειναι Λατζας γιατι τον βαζουν συνεχεια να πλενει δισκους κτλ ως αγγαρεια(εκτος απο την υπηρεσια του δλδ) ενω το παιδι ειναι Φυσικος. Οποτε γενικα μην εχετε την εντυπωση οτι εαν πατε μεγαλοι θα περασετε απαραιτητα καλυτερη θητεια και οτι θα ειστε σε γραφειο και ολα αυτα τα ραδιο αρβυλα, ολα εξαρτωνται απο τη μοναδα.

Για τα βυσματα. Υπαρχουν βυσματα και βυσματα. Γενικα το εαν θα περασεις καπου καλα, ειναι κυριως θεμα τυχης και μετα θεμα βυσματος. Αυτο οσο και εαν δεν το πιστευετε τωρα, ισχυει. Εξαιρεση αποτελει το να εχεις βυσμα που θα σε παει απο Σ.Ξ στο Ναυτικο η στην Αεροπορια, και αυτο γιατι τα 2 αυτα σωματα (Π.Ν και αεροπορια) στην χειροτερη τους μορφη, ειναι καλυτερα απο την καλυτερη μορφη του Σ.Ξ.
Οτι και να σας πει το βυσμα σας, εκτος και εαν εχει γνωστο του διοικητη εκει που θα πατε, δεν μπορει να ξερει την κατασταση που επικρατει στη μοναδα σας, και γενικα αυτα μεταβαλονται πολυ ευκολα, οποτε ειναι δωρον αδωρον.
Τι θελω να πω εδω. Εκει που ειμαι φανταρος, υπαρχουν 3 μοναδες. Η 1 περναει τελεια, βγαινουν μερα παρα μερα, αδεια οποτε θελουν κτλ. Η 2η περναει αρκετα καλα μεσα, αλλα βγαινουν καθε 2-3 μερες, και παιρνουν πιο δυσκολα αδεια. Η 3η (δικη μου) ειναι πολυ αυστηρα μεσα, δεν βγαινουμε σχεδον ποτε, και ειναι πολυ δυσκολο να παρουμε αδεια.
Υπαρχει λοιπον ατομο που ηταν τυχαια στη μοναδα 1 (θα την περναγε ζαχαρη) και το βυσμα του τον αλλαξε και τον πηγε στην 3 και περναει ΧΑΛΙΑ. ΚΑι αυτο δεν ειναι το μοναδικο παραδειγμα προφανως...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Wind. Δεν εχεις κανενα λογο να περασεις οποτεδηποτε δυσκολα στο στρατο. Πραγματικα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος, ειναι ενα θεατρο, δεν θα μαθεις ΤΙΠΟΤΑ και θα ταλαιπωρηθεις χωρις λογο. Πηγαινε τωρα που μπορεις στο Ναυτικο να την περασεις ζαχαρη. Πραγματικα ειναι καλη επιλογη. Δεν θα παθεις τιποτα και να μην περασεις καλα μετα, εγω ζω ακομα :smt016 αλλα δεν υπαρχει λογος να πιεστεις για μερικους ηλιθιους σε πραγματα τοσο ανουσια που φτανουν τα ορια του παραλογισμου και της τρελας.

Πριν μπω μεσα, ειχα ακριβως την αντιμετωπιση του Ισοβιτη. Ελεγα γιατι να γλυτωσει καποιος, οι αλλοι τι ειναι μ@...ες?? Και ολα αυτα... Εχοντας ζησει το στρατο απο μεσα πλεον, ειμαι της αποψης ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ...

Περι της μειωσης της Θητειας.

Ακομα και εαν η θητεια μειωθει, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερα. Εξηγουμαι.
Αυτη τη στιγμη, κανεις 1 μηνα στο κεντρο (Θηβα για εμενα) 5 μηνες παραμεθωριο και 6 μηνες Αθηνα. Στην Αθηνα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ΤΟΥΦΑ, δηλαδη περνας τελεια, πολυ χαλαρα μεσα, και βγαινεις συχνα σχετικα. Αν πχ ο στρατος παει 9 μηνες και εισαι 1 μηνα κεντρο 7 παραμεθωριο και 2 Αθηνα, ειναι χειροτερα απο οτι τωρα :smt016 :smt016 και αυτο οσο και εαν φαινεται περιεργο, ειναι πιθανο, αφου η παραμεθωριος ειναι που δεν εχει κοσμο :smt011

ΥΓ. Εκανα αυτο το μεγαλο ποστ κυριως για να βοηθησω παιδια στο να ξερουν τι θα αντιμετωπισουν, ξερω οτι ελαχιστοι θα το διαβασουν, αλλα εστω και ενας να βοηθηθει ειναι πολυτιμο αφου εγω εψαχνα αλλα δεν εβρισκα καποιον με προσφατη εμπειρια να μου μιλησει. Εαν καποιος θελει να ρωτησει κατι, ελευθερα.
mei
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by mei » Fri Sep 12, 2008 5:09 am

εισαι αδικος ρε ganther.Εγω δε σου εδωσα πολυτιμες συμβουλες πριν μπεις?(δεν εχω παει στρατο φυσικα,μαλλον ειμαι στο κομματι που λεει " ο θειος του αδερφου του φιλου της κομμωτριας ") :razz: :)
Image
"Bound with all the weight of all the words he tried to say,
chained to all the places that he never wished to stay."
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Tue Nov 15, 2011 2:40 pm

Ξέρει κανείς τι παίζει με τις φοιτητικές άδειες στο στρατό? Γνωρίζω ότι δικαιούμαστε ~15 μέρες (3 ανά δίμηνο θητείας), αλλά:
μπορούμε να τις πάρουμε και αν δε χρωστάμε κανένα μάθημα? Π.χ. μπορώ να δώσω ένα άκυρο μάθημα απο π.χ. ΛΟ.ΧΡΗ, και ας μην το έχω δηλώσει, και έπειτα να προσκομίσω τη βεβαίωση στο στρατόπεδο?
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Tue Nov 15, 2011 7:10 pm

εγώ προσωπικά έχω επιλέξει να το καθυστερήσω όσο πιο πολύ γίνεται.
για μένα είναι ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου (εκτος και αν επιλέξω να πάω σε κανένα πιο εξειδικευμένο σώμα)
και θα κοιτάξω να το τοποθετήσω μετά από κάποιο πτυχίο.

PS: Ganther σε ευχαριστώ και εγώ από μέρους μου για τις πληροφορίες που έδωσες!
Image
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by nachos » Tue Nov 15, 2011 8:37 pm

Πηγαίντε να ξεμπερδεύετε και μη το ξεψυρίζετε τόσο
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
ismael blanco
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ismael blanco » Tue Nov 15, 2011 11:26 pm

nachos wrote:Πηγαίντε να ξεμπερδεύετε και μη το ξεψυρίζετε τόσο
+++++++ δν ειναι τπτ....μεχρι στιγμης δλδ!!!! :-p
Live your dreams...
Aitoulas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Aitoulas » Wed Nov 16, 2011 12:10 am

emperormario wrote:Ξέρει κανείς τι παίζει με τις φοιτητικές άδειες στο στρατό? Γνωρίζω ότι δικαιούμαστε ~15 μέρες (3 ανά δίμηνο θητείας), αλλά:
μπορούμε να τις πάρουμε και αν δε χρωστάμε κανένα μάθημα? Π.χ. μπορώ να δώσω ένα άκυρο μάθημα απο π.χ. ΛΟ.ΧΡΗ, και ας μην το έχω δηλώσει, και έπειτα να προσκομίσω τη βεβαίωση στο στρατόπεδο?
Αν είσαι 9μηνος, δικαιούσαι συνολικά 12 μέρες ( 2 μέρες για κάθε μάθημα ). Έτσι ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες δηλαδή.

Τώρα, εξαρτάται από τη μονάδα που είσαι τί θα σου ζητήσουν. Ζητάνε απαραίτητα τη βεβαίωση από τον επόπτη και τίποτα έως όλα από τα ακόλουθα: βεβαίωση σπουδών, δήλωση μαθημάτων, πρόγραμμα εξεταστικής.

Και θητεία πριν τις σπουδές! Καλύτερα στα 18 που είσαι ακόμη στη τρέλα σου, παρά στα 25+ που έχεις πηγμένο μυαλό και σε ενοχλούν τα πάντα.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Nov 16, 2011 9:47 am

Aitoulas wrote:
emperormario wrote:Ξέρει κανείς τι παίζει με τις φοιτητικές άδειες στο στρατό? Γνωρίζω ότι δικαιούμαστε ~15 μέρες (3 ανά δίμηνο θητείας), αλλά:
Αν είσαι 9μηνος, δικαιούσαι συνολικά 12 μέρες ( 2 μέρες για κάθε μάθημα ). Έτσι ίσχυε μέχρι πριν λίγους μήνες δηλαδή.

Τώρα, εξαρτάται από τη μονάδα που είσαι τί θα σου ζητήσουν. Ζητάνε απαραίτητα τη βεβαίωση από τον επόπτη και τίποτα έως όλα από τα ακόλουθα: βεβαίωση σπουδών, δήλωση μαθημάτων, πρόγραμμα εξεταστικής.

Και θητεία πριν τις σπουδές! Καλύτερα στα 18 που είσαι ακόμη στη τρέλα σου, παρά στα 25+ που έχεις πηγμένο μυαλό και σε ενοχλούν τα πάντα.
Στα 25+ που πηγα και εγώ δεν εκανα ποτε τουαλέτες, με σεβάστηκαν περισσότερο και τελος ειχα και καλη καβάτζα - πόστο. Κατι 18ηδες στους πεζοναυτες τους επανεφεραν 10 μερες πριν απολυθουν. :lol:
που θα πάει θα το δουμε...
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Thu Nov 17, 2011 1:03 am

‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Tue Jan 24, 2012 5:39 pm

Οι ΕΣΣΟ ξέρει κανείς πόσο περίπου του μήνα γίνονται? Παίζει να μπω στη Β ΕΣΣΟ που είναι τον Μάη απ'ότι λένε, αλλά 5-6 Μάη έχει fosscomm. :smt016 Προλαβαίνω άραγε...?
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue Jan 24, 2012 5:52 pm

Loner wrote:Οι ΕΣΣΟ ξέρει κανείς πόσο περίπου του μήνα γίνονται? Παίζει να μπω στη Β ΕΣΣΟ που είναι τον Μάη απ'ότι λένε, αλλά 5-6 Μάη έχει fosscomm. :smt016 Προλαβαίνω άραγε...?
έχουν πάει στο τέλος του μήνα..
φίλος μου που μπήκε νοέμβριο μπήκε 26-27..
οπότε προλαβαίνεις :-D
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Tue Jan 24, 2012 6:16 pm

Loner wrote:Οι ΕΣΣΟ ξέρει κανείς πόσο περίπου του μήνα γίνονται? Παίζει να μπω στη Β ΕΣΣΟ που είναι τον Μάη απ'ότι λένε, αλλά 5-6 Μάη έχει fosscomm. :smt016 Προλαβαίνω άραγε...?
Δεν είναι σταθερές ημερομηνίες... εγώ μπαίνω την δευτέρα 30 του μηνα (για εσσο που μπαίνει τον φλεβαρη)...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
dexter
Venus Former Team Member

Post by dexter » Tue Jan 24, 2012 6:23 pm

proskopos wrote:
Δεν είναι σταθερές ημερομηνίες... εγώ μπαίνω την δευτέρα 30 του μηνα (για εσσο που μπαίνει τον φλεβαρη)...
wtf?
δηλαδή μπορεί άμα θέλω να μπω αύγουστο να με βάλουν αρχές και όχι τέλος του μήνα;
μπορείς κάπως να το μάθεις αυτό πριν κόψεις την αναβολή;
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Tue Jan 24, 2012 10:31 pm

Υπάρχει αυτό: http://www.stratologia.gr/ που έχει πληροφορίες για κατάταξη, κατανομή και αναβολή.
Αλλά νομίζω θες Σ.Α.(Στρατιωτικό Αριθμό).
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Tue Jan 24, 2012 10:45 pm

proskopos wrote:
οπα οπα κι εσυ για τη μαμα πατριδα?? ελα ρε, με το καλοοοοο
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Jan 25, 2012 1:36 am

Αν θες να μπεις αυγουστο μπορεί να σε πάρουν 30 ιουλίου ή μπορει να σε πάρουν 25 αυγούστου... Δεν μπορείς με κανεναν τρόπο να το ξέρεις απο πριν.. Ούτε αυτοί το ξέρουν... Το stratologia.gr σου λέει ποτε θα μπεις περίπου 1 μήνα πριν.. Και είναι επίσημο.. Δεν μπορείς να τους πεις ξερω γω "Σόρρυ σε φίλε, αλλά έχω κανονίσει Fragelico για την πεμπτη.. Να έρθω την επόμενη? " :)

Φώτη ναι.. Αλλά ας μην πιάσουμε κουβέντα για την μαμά πατρίδα... :) Έτσι και αλλιώς με βλέπω να πηγαίνω στην θεία Κύπρο...
Image
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Wed Jan 25, 2012 11:05 am

Παιρνεις μαρουλι, αλλα 8/10 θα πηξεις...και γω το σκεφτομαι οοοοταν και ααααανννν παω στρατο. :-p
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Jan 25, 2012 11:55 am

ultimate_aektzis wrote:Παιρνεις μαρουλι, αλλα 8/10 θα πηξεις...και γω το σκεφτομαι οοοοταν και ααααανννν παω στρατο. :-p
έχω έναν φίλο εκεί τώρα που λογικά θα τον πετύχω κιόλας, που περνάει μια χαρά.. και έγω και γνωστές μου κύπριες.. ξέρεις εσύ...!!! :)
Image
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Jan 25, 2012 12:08 pm

proskopos wrote:
ultimate_aektzis wrote:Παιρνεις μαρουλι, αλλα 8/10 θα πηξεις...και γω το σκεφτομαι οοοοταν και ααααανννν παω στρατο. :-p
έχω έναν φίλο εκεί τώρα που λογικά θα τον πετύχω κιόλας, που περνάει μια χαρά.. και έγω και γνωστές μου κύπριες.. ξέρεις εσύ...!!! :)
Α ρε δράκοντα. :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Wed Jan 25, 2012 12:37 pm

necrofear_13 wrote: Α ρε δράκοντα. :-D
Image
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by proskopos » Wed Jan 25, 2012 1:37 pm

ala_mages wrote:
necrofear_13 wrote: Α ρε δράκοντα. :-D
Image
^ Αυτό είναι γατάκι...
----> εδώ είναι η ουσία...
Image