Ganther wrote:
Δημοσιεύθηκε από τον/την Ganther
Δημοσιεύθηκε στις:
Κυρ Σεπ 07, 2008 12:43 pm
Θα σας απαντησω εγω που ειμαι τωρα μεσα στο Στρατό Ξηράς (Πυροβολικό) και σε μια απο τις πιο δυσκολες μοναδες (μιλαμε για πυροβολικο οτι ειναι απο τις πιο δυσκολες, οχι γενικα πχ ειδικες δυναμεις εινε πιο δυσκολα) που υπαρχουν στην Ελλαδα.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ
Δεν ακουμε ατομα που δεν εχουν παει στρατο, αλλα τους ειπε ο θειος του αδερφου του φιλου της κομμωτριας. Το ραδιο αρβυλα δεν ειναι απλα μια εκφραση, θα το καταλαβετε οταν μπειτε, ειναι απλα απιστευτο το τι ακουγεται γελαω και μονο που το σκεφτομαι.
Πριν μπω στο στρατο, ημουν ιδεαλιστης. Κατω τα βυσματα, ζητω η ισοτητα, θα παω με τον σταυρο στο χερι και ας κουραστω και ολα αυτα τα ομορφα...
Ειμαι λιγο καιρο φανταρος, μπηκα αμεσως αφου τελειωσα (ουσιαστικα) τη σχολη και δεν μετανιωνω για την επιλογη μου αυτη
καθολου. Θεωρω οτι ειναι σημαντικο να ξεμπερδεψεις οσο το δυνατον πιο γρηγορα απο αυτον το βραχνα που λεγεται
στρατος ωστε να εισαι ελευθερος να κανεις οτι θελεις μετα και να ζησεις τη ζωη σου. Απο αυτη την αποψη δεν μετανιωνω ΚΑΘΟΛΟΥ που μπηκα τωρα.
Ο καιρος στη Θήβα (βασικη εκπαιδευση) περασε πολυ ωραια και χαλαρα, ειναι 40 μερες, απο τις οποιες αν εξαιρεσεις κανεις τις πρωτες 2 που τα συναισθηματα ειναι λιγο περιεργα και πιεστικα (σαν να σε εβαλαν φυλακη) μετα περναει πολυ ομορφα και με αρκετα αστεια.
Μετα ερχεται η παραμεθωριος. Εκει τα πραγματα αλλαξαν και ηρθαν τουμπα. Τους πρωτους 2 μηνες εκει περα, μας πηγαινε περιπου στο 10 μερες μεσα 1 εξω, ενω τωρα που εχει φυγει η προηγουμενη σειρα απο τη μοναδα, θα πηγαινε 30 μεσα καμμια εξω, αλλα μας προστατεψαν τα δυστηχη γεγονοτα με τα 3 παιδια που πεθαναν οποτε ηρθε εντολη απο το ΓΕΣ να μειωσουν τις υπηρεσιες. Αυτη ειναι μια δυσκολη κατασταση στην μοναδα που σημαινει οτι δεν εχεις χρονο για τιποτα. Ταυτοχρονα η ψυχολογικη πιεση (μιλαω για τη συγκεκριμενη μοναδα) ηταν αφορητη για πολλα παιδια, ειχαμε αναβολες στη μοναδα απο παιδια που δεν αντεξαν καθως και κλαμματα απο αλλους λογω πιεσης κτλ (δεν ειναι ωραιο να βλεπεις αντρες να κλαινε)
Υπαρχει ατομο 30 ετων που το παρατσουκλι του ειναι Λατζας γιατι τον βαζουν συνεχεια να πλενει δισκους κτλ ως αγγαρεια(εκτος απο την υπηρεσια του δλδ) ενω το παιδι ειναι Φυσικος. Οποτε γενικα μην εχετε την εντυπωση οτι εαν πατε μεγαλοι θα περασετε απαραιτητα καλυτερη θητεια και οτι θα ειστε σε γραφειο και ολα αυτα τα ραδιο αρβυλα,
ολα εξαρτωνται απο τη μοναδα.
Για τα βυσματα. Υπαρχουν βυσματα και βυσματα. Γενικα το εαν θα περασεις καπου καλα, ειναι κυριως θεμα τυχης και μετα θεμα βυσματος. Αυτο οσο και εαν δεν το πιστευετε τωρα, ισχυει. Εξαιρεση αποτελει το να εχεις βυσμα που θα σε παει απο Σ.Ξ στο Ναυτικο η στην Αεροπορια, και αυτο γιατι τα 2 αυτα σωματα (Π.Ν και αεροπορια) στην χειροτερη τους μορφη, ειναι καλυτερα απο την καλυτερη μορφη του Σ.Ξ.
Οτι και να σας πει το βυσμα σας, εκτος και εαν εχει γνωστο του διοικητη εκει που θα πατε, δεν μπορει να ξερει την κατασταση που επικρατει στη μοναδα σας, και γενικα αυτα μεταβαλονται πολυ ευκολα, οποτε ειναι δωρον αδωρον.
Τι θελω να πω εδω. Εκει που ειμαι φανταρος, υπαρχουν 3 μοναδες. Η 1 περναει τελεια, βγαινουν μερα παρα μερα, αδεια οποτε θελουν κτλ. Η 2η περναει αρκετα καλα μεσα, αλλα βγαινουν καθε 2-3 μερες, και παιρνουν πιο δυσκολα αδεια. Η 3η (δικη μου) ειναι πολυ αυστηρα μεσα, δεν βγαινουμε σχεδον ποτε, και ειναι πολυ δυσκολο να παρουμε αδεια.
Υπαρχει λοιπον ατομο που ηταν τυχαια στη μοναδα 1 (θα την περναγε ζαχαρη) και το βυσμα του τον αλλαξε και τον πηγε στην 3 και περναει ΧΑΛΙΑ. ΚΑι αυτο δεν ειναι το μοναδικο παραδειγμα προφανως...
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Wind. Δεν εχεις κανενα λογο να περασεις οποτεδηποτε δυσκολα στο στρατο. Πραγματικα δεν υπαρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος, ειναι ενα θεατρο, δεν θα μαθεις ΤΙΠΟΤΑ και θα ταλαιπωρηθεις χωρις λογο. Πηγαινε τωρα που μπορεις στο Ναυτικο να την περασεις ζαχαρη. Πραγματικα ειναι καλη επιλογη. Δεν θα παθεις τιποτα και να μην περασεις καλα μετα, εγω ζω ακομα
αλλα δεν υπαρχει λογος να πιεστεις για μερικους ηλιθιους σε πραγματα τοσο ανουσια που φτανουν τα ορια του παραλογισμου και της τρελας.
Πριν μπω μεσα, ειχα ακριβως την αντιμετωπιση του Ισοβιτη. Ελεγα γιατι να γλυτωσει καποιος, οι αλλοι τι ειναι μ@...ες?? Και ολα αυτα... Εχοντας ζησει το στρατο απο μεσα πλεον, ειμαι της αποψης ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΙΓΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ...
Περι της μειωσης της Θητειας.
Ακομα και εαν η θητεια μειωθει, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερα. Εξηγουμαι.
Αυτη τη στιγμη, κανεις 1 μηνα στο κεντρο (Θηβα για εμενα) 5 μηνες παραμεθωριο και 6 μηνες Αθηνα. Στην Αθηνα εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων ειναι ΤΟΥΦΑ, δηλαδη περνας τελεια, πολυ χαλαρα μεσα, και βγαινεις συχνα σχετικα. Αν πχ ο στρατος παει 9 μηνες και εισαι 1 μηνα κεντρο 7 παραμεθωριο και 2 Αθηνα, ειναι χειροτερα απο οτι τωρα και αυτο οσο και εαν φαινεται περιεργο, ειναι πιθανο, αφου η παραμεθωριος ειναι που δεν εχει κοσμο
ΥΓ. Εκανα αυτο το μεγαλο ποστ κυριως για να βοηθησω παιδια στο να ξερουν τι θα αντιμετωπισουν, ξερω οτι ελαχιστοι θα το διαβασουν, αλλα εστω και ενας να βοηθηθει ειναι πολυτιμο αφου εγω εψαχνα αλλα δεν εβρισκα καποιον με προσφατη εμπειρια να μου μιλησει. Εαν καποιος θελει να ρωτησει κατι, ελευθερα.