Φθηνό DSL για τους φοιτητές????

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Fri Aug 26, 2005 3:40 pm

Η ογκοχρέωση,ειδικά αν είναι τιμολόγια 3G, "τσιμπάει".
Εγώ το κόβω,ειδικά με τα mp3 που θα κατεβάζω,να φτάνει ο λογαριασμός 100 ευρώ στην καλύτερη.Άρα 50 το μήνα.Οπότε δε με συμφέρει να βάλω Vivodi;;
Manousos
byte level
byte level

Post by Manousos » Fri Aug 26, 2005 5:38 pm

ενας αλλος ειπε σε ενα φορουμ οτι πηρε τηλεφωνο στον ΟΤΕ και του ειπαν οτι θα ειναι 20 ευρω το μήνα χωρίς ογκοχρέωση.Μου φαίνεται οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τίποτα και λενε οτι τους κατέβει. :???: Ας περιμένουμε λοιπον να βγεί και να μην χαιρόμαστε ή λυπόμαστε τσάμπα :cool:
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Fri Aug 26, 2005 6:48 pm

Νομίζω πως με αυτή την προσφορά θα είναι φθηνότερα από το κανονικό DSL .Τώρα αν θα πληρώνουμε τα ίδια με τώρα που έχουμε ISDN/PSTN ,είναι άλλο θέμα ... (αν και δε το νομίζω ...)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Aug 26, 2005 8:15 pm

Μια και απ'ότι βλέπω λένε και ξελένε-διότι σε τελευταίο έγγραφο (δε θυμάμαι που βρισκόταν) ελεγαν οτι θα είναι 5 ευρώ το μήνα-να ρωτήσω.
Τελικά θα ισχύει για τους επι πτυχίω φοιτητές η προσφορά;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Sat Aug 27, 2005 12:28 am

Ισχύει μόνο για αυτούς που βρίσκονται εντός της υποχρεωτικής διάρκειας σπουδών τους,πχ σε έμας είναι τα τέσσερα χρόνια...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Thu Sep 01, 2005 11:15 am

Ρε παιδιά αυτό το μέτρο για φθινό DSL στους φοιτητές πότε θα αρχίσει να ισχύει. Έχω μείνει χωρίς σύνδεση και με τη σύνδεση της σχολής ούτε με αίτηση στο υπουργείο επικοινωνιών δε συνδέεσαι! :evil:
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Thu Sep 01, 2005 8:00 pm

Πάρε ένα τηλ στο 134 και ρώτα λεπτομέρειες..
Αλλά ότι σου πουν μην το δέσεις και κόμπο :roll:
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Thu Sep 01, 2005 8:51 pm

Ρώτησα ... Θα ισχύσει από αρχές-μέσα Οκτωβρίου και αν κάποιος δε θέλει να αλλάξει το όνομα της γραμμής μπορεί να γίνει εξουσιοδότηση στο φοιτητή ....
Από 5 GB και πάνω θα ισχύει ογκοχρέωση ....
Επίσης θα βγεί και τιμολόγιο για απεριόριστο ....
krisiun82
byte level
byte level

Post by krisiun82 » Fri Sep 02, 2005 2:18 am

Βρέθηκε λύση για φθηνό Internet στους φοιτητές
1/9/2005

Toυ Β. Μανδραβέλη

Σολωμόντεια λύση για να προχωρήσει η φθηνή ευρυζωνική πρόσβαση των φοιτητών επετεύχθη χθες. Ο ΟΤΕ, κάτω από την πίεση της πολιτείας -ειδικά του υπουργείου Ανάπτυξης- και της αγοράς, συμφώνησε σε μια διαδικασία διάθεσης του φθηνού ευρυζωνικού Internet των φοιτητών, χωρίς να πριμοδοτείται η θυγατρική του ΟΤΕnet.
H λύση, την οποία έχουν αποδεχτεί τουλάχιστον οι τέσσερις μεγαλύτεροι πάροχοι Internet (Forthnet, ΗOL, Tellas και εμμέσως η OTEnet), επιτρέπει την προεπιλογή παρόχου Internet (ΙSP) και στη συνέχεια την υποβολή αίτησης στον ΟΤΕ για την εκχώρηση της γραμμής. Οι τρεις εταιρείες που ανταγωνίζονται τον ΟΤΕ και την OTEnet, χαρακτήριζαν τη λύση ως «ημίμετρο» και ότι η νόμιμη λύση θα ήταν η παροχή χονδρικής χρέωσης προς τους ISPs.
Ωστόσο, παραδέχονταν ότι είναι μια «πυροσβεστική» λύση μπρος στο αδιέξοδο που δημιουργούταν εν όψει της νέας ακαδημαϊκής περιόδου που σε λίγο ξεκινά και στην πίεση της κυβέρνησης να φέρει «ήσυχα και απλά» τη φθηνή ευρυζωνική πρόσβαση στους φοιτητές, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.
Το φοιτητικό ευρυζωνικό Internet θα παρέχεται από site της Γενικής Γραμματείας Ερευνας & Τεχνολογίας, όπου ο φοιτητής θα επιλέγει τον ISP της επιλογής του. Εφόσον η αίτηση θα είναι έγκυρη, τότε η υπηρεσία θα προωθεί το αίτημα στον ΟΤΕ, ο οποίος και θα το ικανοποιεί στη χαμηλή χρέωση των 5 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο ΟΤΕ. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί ο ανταγωνισμό στην υπηρεσία, καθώς ο ενδιαφερόμενος, μέσα από ένα site, θα βλέπει κάθε χρέωση που προσφέρει ο ISP.
Ξεπερνώντας αυτό το θέμα αρχής, οι φορείς, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, θα ορίσουν ποιοι φοιτητές δικαιούνται τη φθηνή ευρυζωνική πρόσβαση. Επιπλέον, κατόπιν πιέσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το φθηνό ευρυζωνικό Internet των φοιτητών δεν περιλαμβάνει ογκοχρεώσεις και χρονοχρεώσεις, όπως ζητούσε αρχικά ο ΟΤΕ.

http://www.kerdos.gr/eC_Home.asp?nodetype=15&id=81263

Ελπιζω μονο αυτο που λεει οι φορεις μαζι με τον Οτε θα οριζουν ποιος δικαιουτε να μας περιλαμβανει και εμας στο 5ο ετος..
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Sep 02, 2005 11:47 am

Πολύ καλά νέα! 1) επιλογή ISP 2) όχι ογκοχρέωση! :)
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Sep 02, 2005 1:03 pm

Ρε παιδιά θα ισχύσει όμως σίγουρα αυτό;Εμένα για λίγο ουτοπικό μου φαίνεται...
alexo
Venus Former Team Member

Χωρίς σύνδεση

Post by alexo » Mon Sep 05, 2005 9:35 pm

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η κυβερνητική εξαγγελία για φθηνό γρήγορο Ιντερνετ (ADSL) στον φοιτητόκοσμο της χώρας. Ο ΟΤΕ θέλει να είναι ο μοναδικός που θα έχει το προνόμιο διάθεσης της φθηνής σύνδεσης (μόλις πέντε ευρώ τον μήνα), ενώ οι άλλες εταιρείες τάσσονται μεν υπέρ του μέτρου αλλά απειλούν με προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν δεν τους επιτραπεί να μπουν και αυτοί στο «παιχνίδι» της διάθεσης. Το θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις. Στο υπουργείο Μεταφορών καταβάλλουν προσπάθειες να βρεθεί συμβιβαστική λύση πριν απ' την ΔΕΘ, καθώς διαφορετικά θα φανεί εκτεθειμένος ο πρωθυπουργός που έκανε και τις σχετικές εξαγγελίες. Οσο για το πότε θα πάρουν οι φοιτητές το γρήγορο Ιντερνετ;

Ουδείς γνωρίζει...

Πηγή:Enet.gr
Τι να πείς ..... Image
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Sep 06, 2005 1:38 am

Κατάλαβα....τα παιδιά μας θα το δούν το φθηνό Internet....μέχρι να τα βρουν αυτοί μεταξύ τους θα έχω πάρει και πτυχίο και απολυτήριο στρατού και παίζει και μεταδιδακτορικό τίτλο!!!! :-D
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Sep 06, 2005 1:26 pm

Greece for EVER :!: :!: :!: :!:
salo
byte level
byte level

Post by salo » Tue Sep 06, 2005 3:15 pm

Ήμουν σήμερα σε κατάστημα του ΟΤΕ είδα μια αφίσα για το student pack το οποίο δίνει 4 € δωρεάν χρόνο σύνδεσης στο Internet (ΕΠΑΚ) και 4 € δωρεάν υπεραστικές κλήσεις.Ρώτησα για προυπόθέσεις του πακέτου και συγκεκριμένα αν ισχύει για τα 4 χρόνια της σχολής η για τα 4 + 2 της φοιτητικής ιδιότητας.Η υπάλληλος μου απάντησε ότι ισχύει για 4+2 (έιδα τώρα ότι το λέει καθαρά και το site "Επιπλέον, το STUDENT PACK ισχύει και για 4 παραπάνω εξάμηνα, μετά την κανονική ολοκλήρωση
των σπουδών σου!!"
) και παρόλο που δεν ήξερε λεπτομέρειες για το φθηνό dsl μου είπε ότι οι ίδιες προυποθέσεις θα ισχύουν και για αυτό.Αν κατάλαβα καλά το φθηνό dsl θα εισαχθεί στο student pack οπότε καλό είναι, απ'ότι μου πε,να ενταχθώ από τώρα στο πρόγραμμα.
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Sep 06, 2005 4:47 pm

Μάλλον κάτι πάει να γίνει τότε!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Fri Sep 09, 2005 7:59 pm

Μίλησα χτες με τον πΟΤΕ και μου είπαν ότι το φοιτητικό πακέτο θα διατεθεί (θα βγει επίσημα) στις 20 του μήνα.Θα είναι χωρίς ογκοχρέωση και για ταχύτητα 512/128 θα είναι 19,90 ευρώ/μήνα.

Όμως έχετε σκεφτεί τι έχει να γίνει μόλις ανακοινωθεί;Πόσες αιτήσεις θα γίνουν;;;Χιλιάδες...
Δηλαδή για να έχουμε τελικά ADSL χαλαρά θα περάσει 2μηνο.Εδώ πέρσι που είχα βάλει ADSL έκανε ένα μήνα ακριβώς να μου κάνουν τη γραμμή ADSL.Φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα με τόοοοοοοοοσες αιτήσεις.
Μήπως ένα καλό μέτρο θα ήταν να υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την κάθε σχολή έτσι ώστε να αποφεφχθεί το χάος;;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Sep 10, 2005 1:34 am

Χμμ, έχεις δίκιο... Είναι σίγουρο ότι η γραμμή πρέπει να είναι στο όνομα του φοιτητή; Τουλάχιστον μπορούμε να κάνουμε την αίτηση αλλαγής γραμμής στο δικό μάς όνομα από Δευτέρα και να πάμε από τους πρώτους για να κάνουμε την άλλη αίτηση στις 20 του μήνα. Εξάλλου πόσοι φοιτητές έχουν γραμμή στο όνομα τους και είναι τόσο πορωμένοι ώστε να τρέξουν από τους πρώτους (ελπίζω λίγοι :-) ).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sat Sep 10, 2005 2:02 am

Το να γυρίσεις τη γραμμή στο όνομά σου είναι το πιο εύκολο.Το μόνο που θα χρειαστείς είναι φωτοτυπία της ταυτότητας σου και το Α.Φ.Μ. σου.
Το θέμα είναι να μπει ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα που θα κάνει αιτήσεις η κάθε σχολή.
Δείτε και το παρακάτω άρθρο:
Προσπαθώντας να καταστήσει πιο μαζική υπηρεσία το DSL, ο Ο.Τ.Ε. ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη εν όψει της Δ.Ε.Θ. μειώσεις έως και 49% στις τιμές ADSL πρόσβασης από τις 20 Σεπτεμβρίου. Επίσης, ανακοινώθηκε η νέα υπηρεσία OTE Surf που απλουστεύει τη σύνδεση με το Internet.

Οι μειώσεις στις τιμές πρόσβασης για το ADSL κυμαίνονται από 20% έως και 49%, αφορούν σε όλους τους χρήστες, παλιούς και νέους, και ισχύουν από τις 20/9/2005. Από την ίδια ημερομηνία θα ισχύουν αντίστοιχες μειώσεις και στις τιμές χονδρικής.
Συγκεκριμένα, για ταχύτητες 384/128 kbps το μηνιαίο τέλος μειώνεται κατά 20% από τα 19,90 σε 15,50 ευρώ, για ταχύτητες 512/128 kbps το τέλος μειώνεται κατά 45% από τα 35,90 στα 19,90 ευρώ, ενώ για ταχύτητες 1024/256 kbps η τιμή μειώνεται κατά 49%, στα 32,90 ευρώ από 63,90 ευρώ (οι τιμές είναι χωρίς Φ.Π.Α.).
Επιπρόσθετα, συνεχίζει το ισχύον εκπτωτικό πακέτο για τους παρόχους χονδρικής.
Η υπηρεσία OTE Surf θα είναι διαθέσιμη μετά τις 15 Οκτωβρίου και θα απλουστεύσει τη σύνδεση στο Internet, χωρίς συνδρομή ή αγορά προπληρωμένης κάρτας Internet και με χρέωση αστικών κλήσεων από σταθερό τηλέφωνο (0,026 ευρώ/ λεπτό). Όσον αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου ADSL του ΟΤΕ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκατεστημένες 150.000 "πόρτες" - παροχές, αυξημένες κατά 317% σε σχέση με πέρυσι (36.000), καθώς και 330 σημεία παρουσίας (από 201 πέρυσι). Μέχρι το τέλος του 2005, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 270.000 εγκαταστημένες "πόρτες", που θα εξυπηρετούνται από 515 σημεία παρουσίας του δικτύου.
Στη Βόρεια Ελλάδα, οι εγκατεστημένες "πόρτες" εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 73.000 μέχρι το τέλος του 2005, έναντι 40.000 σήμερα και 7.650 πέρυσι. Η διαθεσιμότητα ADSL στο τέλος του 2005 θα φτάσει στο 80,4% του τηλεφωνικού δικτύου, Σήμερα, μια σύνδεση ενεργοποιείται σε μόλις πέντε ημέρες από την ημερομηνία αίτησης, έναντι 20 ημερών το 2004.
Ε νομίζω ότι πραγματικά θα γίνει χαμός...
Όμως αν παρατηρήσατε,λέει πως η ταχύτητα 512 θα είναι στα 19,90 ευρώ χωρίς να ανφέρει κάτι για student pack.Δηλαδή θα ισχύει για όλους.Για αυτή όμως την προσφορά μου είπε ο ΟΤΕ ότι θα είναι student pack.Τελικά τι ισχύει??????????????
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by TaRaNTuLa » Sat Sep 10, 2005 2:30 am

Εγώ θα περιμένω καμιά δεκαριά μερούλες για να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα...Να ανακοινωθεί ό,τι είναι να ανακοινωθεί,να ερμηνευθεί όπως θα το ερμηνεύσουν,και τέλος να δούμε τι θα ισχύσει για εμάς... :-D
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
salo
byte level
byte level

Post by salo » Sat Sep 10, 2005 1:53 pm

Όσον αφορά την αλλαγή ονόματος είναι αν δε κάνω λάθος μεταφορά σύνδεσης και εκτος των άλλων χρειάζεσαι και 15 περίπου ευρώπουλα.Για περισσότερα εδώ..
<<Τας λεωφόρους μή βαδίζειν>>
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sat Sep 10, 2005 3:40 pm

Δε νομίζω.Και η δικιά μου σύνδεση εδώ στην Αθήνα ήταν στο όνομα του πατέρα μου,αλλά την άλλαξα χωρίς να πληρώσω κάτι :???:
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”