Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
evridiki
- Kilobyte level

- Academic status: N>4
Δε χρειάζεται δηλάδη να πάω στο υπουργείο εξωτερικών μέτα γιατί κάπου το άκουσα ;
Περίπου πόσο πληρώνεις΄(έτσι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως)
ευχαριστώ κιολάς για την βοηθεία

-
enum21
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
evridiki wrote:Δε χρειάζεται δηλάδη να πάω στο υπουργείο εξωτερικών μέτα γιατί κάπου το άκουσα ;
Περίπου πόσο πληρώνεις΄(έτσι για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως)
ευχαριστώ κιολάς για την βοηθεία

Όχι δεν πας στο υπουργείο εξωτερικών. Αν θυμάμαι καλά στο βρετανικό είναι 12€ και στην ελληνοαμερικανική ένωση 10€. Αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί πάει καιρός..

-
Loner
Μπορεί να έχουν αυξηθεί κιόλας, σε δύσκολους καιρούς ζούμε...

You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
-
evridiki
- Kilobyte level

Ευχαριστώ πολύ παιδιά

!!!
-
michalis
- Gbyte level

sta8hs wrote:Μηπως γνωριζει κανεις αν με proficiency city and guilds μπορω να παρω απαλλαγη?
Με οποιοδήποτε πτυχίο που αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ ως ισότιμο του Γ2 επιπέδου μπορείς να ζητήσεις απαλλαγή. Μόνο ένα αντίγραφο επικυρωμένο από την αρχή που εξέδωσε το πτυχίο σου θέλουν (δηλαδή όχι απο ΚΕΠ), όχι μετάφραση. Στη HAU αν θυμάμαι καλά κάνει 10 ευρώ το ένα αντίγραφο, 12 ευρώ τα 2 και 18 τα 3. Η μετάφραση είναι που γίνεται στο υπουργείο εξωτερικών, αλλά δε χρειάζεται.
evridiki wrote:Αν έχεις proficiency τα πέρνας κατευθείαν τα αγγλικά σωστά;Τωρά ξέρει κανείς που μεταφράζουμε το πτυχίο αυτό και τι χρειάζεται ακριβώς να κάνω ;
Ευχαριστώ!
Απλά ζητάς ένα επικυρωμένο αντίγραφο απ'τον οργανισμό που έβγαλε το πτυχίο και το πας στη γραμματεία για να κάνεις την αίτηση. Μετά από λίγες μέρες θα περαστεί το μάθημα ως απαλλαγή.
-
Deykalionas17
- byte level

by Deykalionas17 » Thu Jul 05, 2012 3:38 pm
michalis wrote:sta8hs wrote:Μηπως γνωριζει κανεις αν με proficiency city and guilds μπορω να παρω απαλλαγη?
Με οποιοδήποτε πτυχίο που αναγνωρίζει το ΑΣΕΠ ως ισότιμο του Γ2 επιπέδου μπορείς να ζητήσεις απαλλαγή.
Επειδή εγώ το έψαξα λίγο και άκρη δεν έβγαλα. Με Advanced από Cambridge (CAE) παίζει απαλλαγή; Για παράδειγμα το μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά συστήματα δέχεται αιτήσεις με Advanced (αν και προτείνει να έχεις Proficiency).
-
michalis
- Gbyte level

Για την απαλλαγή από την εξέταση της ξένης γλώσσας του 4ου εξαμήνου απαιτείται προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου του πτυχίου. Το αντίγραφο πρέπει να επικυρωθεί από την εκδούσα αρχή (Cambridge-Michigan κ.α.). Αναγνωρίζονται διπλώματα επιπέδου Γ2 σύμφωνα με την αναγνώριση πτυχίων γλωσσομάθειας από το ΑΣΕΠ.
Από τη γραμματεία σε σχετικό μου ερώτημα.
Το CAE νομίζω είναι Γ1 οπότε λογικά δεν θα στο αναγνωρίσουν. Θα πρότεινα όμως να πας απο κει να το ρωτήσεις και face2face.
-
MpoMp
-
Από την εμπειρία σας, έχει καμιά διαφορά (σε κόστος και χρόνο) να πάρω την απαλλαγή με το proficiency από το Cambridge ή από το Michigan?
“
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
-
vasilaros69
- Gbyte level

by vasilaros69 » Fri Sep 28, 2012 2:18 pm
MpoMp wrote:Από την εμπειρία σας, έχει καμιά διαφορά (σε κόστος και χρόνο) να πάρω την απαλλαγή με το proficiency από το Cambridge ή από το Michigan?
Εγω ειχα παρει του michigan και ηθελε αντιγραφο που το παιρνεις απο την ενωση και τα πληρωνεις γυρω στα 12 ευρω τα 2 'η 3 αντιγραφα.απλα παιρνεις ενα τηλ, πας με το πρωτοτυπο και στα βγαζουν εκεινη την ωρα τα αντιγραφα.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
-
michalis
- Gbyte level

MpoMp wrote:Από την εμπειρία σας, έχει καμιά διαφορά (σε κόστος και χρόνο) να πάρω την απαλλαγή με το proficiency από το Cambridge ή από το Michigan?
Στη HAU πας με το πρωτότυπο, πληρώνεις 10 ευρώ και αμέσως σου βγάζουν 1 αντίγραφο. Για το British Council δεν ξέρω, πάντως σε θέμα κόστους μην περιμένεις καμιά τρελή διαφορά γιατί το χουν δει λίγο καρτέλ γενικά. Η γραμματεία όπως και να χει ένα αντίγραφο θέλει απο οπουδήποτε κι αν είναι.
-
MpoMp
-
Η γραμματεία θέλει και αίτηση πιο πριν? Ή πάω με το αντίγραφο και παίρνω την απαλλαγή επιτόπου?
“
-
vasilaros69
- Gbyte level

by vasilaros69 » Sat Sep 29, 2012 2:00 pm
MpoMp wrote:Η γραμματεία θέλει και αίτηση πιο πριν? Ή πάω με το αντίγραφο και παίρνω την απαλλαγή επιτόπου?
Αν θυμαμαι καλα πας με το αντιγραφο και συμπληρωνεις επι τοπου μια αιτηση.και μετα στην ηλεκτρονικη γραμματεια σου βγαζει "απαλλαγη" στα αγγλικα και μετραει σαν περασμενο.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
-
michalis
- Gbyte level

Ναι έτσι γίνεται.
-
darth vader
- bit level

by darth vader » Tue Oct 09, 2012 3:01 pm
Γεια σας παιδια,
εχω proficiency και του Cambridge και του Michigan. Οταν παρουμε απαλλαγη δεν παιρνουμε βαθμο σαν να το εχουμε περασει??? Αν ειναι ετσι, μηπως συμφερει να δωσω αγγλικα στο 4ο εξαμηνο ωστε να εξασφαλισω καλυτερο βαθμο για το πτυχιο μου, δηλαδη να γραψω τουλαχιστον ενα 8-9 και να ανεβασει το μεσο ορο μου???
-
RideR
- byte level

darth vader wrote:Γεια σας παιδια,
εχω proficiency και του Cambridge και του Michigan. Οταν παρουμε απαλλαγη δεν παιρνουμε βαθμο σαν να το εχουμε περασει??? Αν ειναι ετσι, μηπως συμφερει να δωσω αγγλικα στο 4ο εξαμηνο ωστε να εξασφαλισω καλυτερο βαθμο για το πτυχιο μου, δηλαδη να γραψω τουλαχιστον ενα 8-9 και να ανεβασει το μεσο ορο μου???
Εγώ προσωπικά έχω πάρει απαλλαγή και στην ηλεκτρονική γραμματεία γράφει:ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ IV (....) (Απαλλαγή).Στην θέση του βαθμού έχει παύλα αλλά έχει προσμετρήσει στα περασμένα μαθήματα.
-
Stayrakas
- Mbyte level

darth vader wrote:Γεια σας παιδια,
Κατα 90% δεν μετραει ο βαθμος των αγγλικων στο πτυχιο..
Επισης, να κανω και εγω μια ερωτηση..Την απαλλαγη μπορεις να την παρεις και χειμερινο εξαμηνο η μονο εαρινο?
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
-
MpoMp
-
Ο βαθμός της ξένης γλώσσας δε μετράει στο πτυχίο. Δε νομίζω να υπάρχει περιορισμός για το πότε παίρνεις την απαλλαγή.
Επίσης νομίζω πως αντί για Αγγλικά IV, μπορείς να πάρεις Γαλλικά ή Γερμανικά IV για πτυχίο.
“
-
michalis
- Gbyte level

Ο βαθμος των Αγγλικων 4 δε μετραει ουτε με εξεταση ουτε με απαλλαγη. Στη δευτερη περιπτωση δε μπαινει καν βαθμος. Για επιλογης μπορεις να παρεις το 6 αν θελεις που μετραει.
-
thephilosopher
- byte level

by thephilosopher » Wed Oct 10, 2012 3:49 am
Ερωτηση:
Εγω,προσωπικα,εχω παρει lower/advanced michigan και cambridge και θελω,τωρα,να δωσω και proficiency michigan προκειμενου να παρω απαλλαγη γενικα απ'το μαθημα των αγγλικων.Αλλα μολις ειπατε οτι ο βαθμος της ξενης γλωσσας δεν μετραει στο πτυχιο,σωστα?!Αρα τι πρεπει να κανω?Χρειαζεται να εχουμε μια ξενη γλωσσα σαν επιλογη?Ναι η οχι?Και δεν μιλαω για το αν θα μας χρειαστει αργοτερα στο μεταπτυχιακο,αλλα αναφερομαι συγκεκριμενα στον βαθμο πτυχιου.Και επισης,δεν εχω δηλωσει καμια ξενογλωσσα μεχρι και τωρα,στο 3ο ετος,που ειμαι δηλαδη,οπου και εχω τα αγγλικα V.Τι μου προτεινετε? (Ξερω επισης πολυ καλα γαλλικα,εχω παρει Sorbonne1 εκει,και δεν γνωριζω αν μπορω επισης να παρω απαλλαγη με αυτο το πτυχιο σ'αυτην την ξενη γλωσσα,οπως επισης και στα γερμανικα εχω φτασει στο Zertifikat).
Οποιος ξερει,ας απαντησει.Ευχαριστω.
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
-
ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level

by ultimate_aektzis » Wed Oct 10, 2012 1:09 pm
georgiokg wrote:Ερωτηση:
Εγω,προσωπικα,εχω παρει lower/advanced michigan και cambridge και θελω,τωρα,να δωσω και proficiency michigan προκειμενου να παρω απαλλαγη γενικα απ'το μαθημα των αγγλικων.Αλλα μολις ειπατε οτι ο βαθμος της ξενης γλωσσας δεν μετραει στο πτυχιο,σωστα?!Αρα τι πρεπει να κανω?Χρειαζεται να εχουμε μια ξενη γλωσσα σαν επιλογη?Ναι η οχι?Και δεν μιλαω για το αν θα μας χρειαστει αργοτερα στο μεταπτυχιακο,αλλα αναφερομαι συγκεκριμενα στον βαθμο πτυχιου.Και επισης,δεν εχω δηλωσει καμια ξενογλωσσα μεχρι και τωρα,στο 3ο ετος,που ειμαι δηλαδη,οπου και εχω τα αγγλικα V.Τι μου προτεινετε? (Ξερω επισης πολυ καλα γαλλικα,εχω παρει Sorbonne1 εκει,και δεν γνωριζω αν μπορω επισης να παρω απαλλαγη με αυτο το πτυχιο σ'αυτην την ξενη γλωσσα,οπως επισης και στα γερμανικα εχω φτασει στο Zertifikat).
Οποιος ξερει,ας απαντησει.Ευχαριστω.
Ο βαθμος δεν μετραει, απλα πρεπει να περασεις ειτε με εξετασεις ειτε με απαλλαγη μια γλωσσα επιπεδου IV. Το αν παιρνεις απαλλαγη με Sorbonne 1 μονο η γραμματεια μπορει να σου πει σιγουρα.
Αν ισχυει οτι πλεον το μαθημα εχει εργασιες, τραβα παρε proficiency. Θα ασχοληθεις που θα ασχοληθεις, καντο λιγο παραπανω να παρεις και ενα δυνατο χαρτι. Αν δεν εχει εργασιες, πηγαινε δωσε το μαθημα
-
thephilosopher
- byte level

by thephilosopher » Wed Oct 10, 2012 2:03 pm
ultimate_aektzis wrote:Ο βαθμος δεν μετραει, απλα πρεπει να περασεις ειτε με εξετασεις ειτε με απαλλαγη μια γλωσσα επιπεδου IV. Το αν παιρνεις απαλλαγη με Sorbonne 1 μονο η γραμματεια μπορει να σου πει σιγουρα.
Αν ισχυει οτι πλεον το μαθημα εχει εργασιες, τραβα παρε proficiency. Θα ασχοληθεις που θα ασχοληθεις, καντο λιγο παραπανω να παρεις και ενα δυνατο χαρτι. Αν δεν εχει εργασιες, πηγαινε δωσε το μαθημα
Ευχαριστω φιλε.Λογικα αυτο θα κανω.
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
-
michalis
- Gbyte level

Στο πτυχίο απλά πρέπει να περαστεί μία ξένη γλώσσα 4 όπως ειπώθηκε, το οποίο σημαίνει είτε ότι περνάς το μάθημα (μπαίνει βαθμός αλλά δε μετράει στο πτυχίο), είτε ότι παίρνεις απαλλαγή με πτυχίο επιπέδου C2 (δε μπαίνει καθόλου βαθμός), δηλαδή με το advanced ΔΕΝ παίρνεις, με το proficiency παίρνεις. Αυτό ισχύει σίγουρα στα Αγγλικά. Για Γερμανικά/Γαλλικά ίσως να δέχονται και C1 με το σκεπτικό ότι C2 έχουν ελάχιστοι και γενικώς τα C1 άλλων γλωσσών είναι πιο ανεβασμένα απ'το C1 (Advanced/CAE) στα Αγγλικά. Αλλά αυτό ρώτα το στη γραμματεία.
Από κει και πέρα καμία άλλη υποχρέωση ξένης γλώσσας δεν έχεις. Όσο για το μεταπτυχιακό μη σε απασχολεί γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε το prof δεν αρκεί και θα πάρεις κάποιο "ειδικού σκοπού πτυχίο" όπως το ielts. Οπότε ως προς αυτό δεν έχει καμία σχέση η Ξένη Γλώσσα του προπτυχιακού με τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού. Οπότε απλά πάρε το proficiency και δήλωσε απαλλαγή.

Έτσι κι αλλιώς κάπου, κάποτε θα στο ζητήσουν.