"Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια"

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
"Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια"

Post by barbarosa » Wed Apr 04, 2012 1:38 pm

Η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα χρέη, λόγω της οικονομικής κρίσης οδήγησε τον 77χρονο άνδρα, να δώσει τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα.

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου", ανέφερε στο ιδιόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε επάνω του, ο 77χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Το τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα το πρωί, στην "καρδιά" της Αθήνας, στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος κι ενώ στο σημείο βρισκόταν πολύς κόσμος.

Link

R.I.P.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: "Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια"

Post by zweistein » Wed Apr 04, 2012 1:52 pm

:(
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Wed Apr 04, 2012 3:27 pm

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ.
(στις 7 έχει Συγκέντρωση Σύνταγμα)
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Apr 04, 2012 6:29 pm

Νόμιζα ότι τέτοια καφριλίκια ήταν μακρυά ακόμα.

Εξοργιστικό.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Wed Apr 04, 2012 6:48 pm

Μου θύμησε ένα ποίημα που "κάναμε" στο λύκειο...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Κοιτάχτε! μπήκε στη φωτιά! είπε ένας απ' το πλήθος. Γυρίσαμε τα μάτια γρήγορα. Ήταν στ' αλήθεια αυτός που απόστρεψε το πρόσωπο, όταν του μιλήσαμε. Και τώρα καίγεται. Μα δε φωνάζει βοήθεια. Διστάζω. Λέω να πάω εκεί. Να τον αγγίξω με το χέρι μου. Είμαι από τη φύση μου φτιαγμένoς να παραξενεύομαι. Ποιος είναι τούτος που αναλίσκεται περήφανος; Το σώμα του το ανθρώπινο δεν τον πονά; Η χώρα εδώ είναι σκοτεινή. Και δύσκολη. Φοβάμαι. Ξένη φωτιά μην την ανακατεύεις, μου είπαν. Όμως εκείνος καίγονταν μονάχος. Καταμόναχος. Κι όσο αφανίζονταν τόσο άστραφτε το πρόσωπο. Γινόταν ήλιος. Στην εποχή μας όπως και σε περασμένες εποχές άλλοι είναι μέσα στη φωτιά κι άλλοι χειροκροτούνε. Ο ποιητής μοιράζεται στα δυο.
Ανάμεικτα συναισθήματα.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Wed Apr 04, 2012 6:53 pm

stoupeace wrote:Νόμιζα ότι τέτοια καφριλίκια ήταν μακρυά ακόμα.

Εξοργιστικό.
Δεν ειναι η πρώτη φορά ελεος.
που θα πάει θα το δουμε...
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level

Post by PatrickFTW » Wed Apr 04, 2012 7:02 pm

Funk wrote:Μου θύμησε ένα ποίημα που "κάναμε" στο λύκειο...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Κοιτάχτε! μπήκε στη φωτιά! είπε ένας απ' το πλήθος. Γυρίσαμε τα μάτια γρήγορα. Ήταν στ' αλήθεια αυτός που απόστρεψε το πρόσωπο, όταν του μιλήσαμε. Και τώρα καίγεται. Μα δε φωνάζει βοήθεια. Διστάζω. Λέω να πάω εκεί. Να τον αγγίξω με το χέρι μου. Είμαι από τη φύση μου φτιαγμένoς να παραξενεύομαι. Ποιος είναι τούτος που αναλίσκεται περήφανος; Το σώμα του το ανθρώπινο δεν τον πονά; Η χώρα εδώ είναι σκοτεινή. Και δύσκολη. Φοβάμαι. Ξένη φωτιά μην την ανακατεύεις, μου είπαν. Όμως εκείνος καίγονταν μονάχος. Καταμόναχος. Κι όσο αφανίζονταν τόσο άστραφτε το πρόσωπο. Γινόταν ήλιος. Στην εποχή μας όπως και σε περασμένες εποχές άλλοι είναι μέσα στη φωτιά κι άλλοι χειροκροτούνε. Ο ποιητής μοιράζεται στα δυο.
Ανάμεικτα συναισθήματα.
O Καιώμενος... δυστυχώς πάει γάντι στην περίπτωση :cry: .
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Apr 04, 2012 10:06 pm

To die proudly when it is no longer possible to live proudly. Death of one's own free choice, death at the proper time, with a clear head and with joyfulness, consummated in the midst of children and witnesses: so that an actual leave-taking is possible while he who is leaving is still there.
~Friedrich Nietzsche
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Apr 05, 2012 1:46 am

rose wrote:
stoupeace wrote:Νόμιζα ότι τέτοια καφριλίκια ήταν μακρυά ακόμα.

Εξοργιστικό.
Δεν ειναι η πρώτη φορά ελεος.
Α οκ τοτε χαλαρα ολα οκ
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Thu Apr 05, 2012 1:53 pm

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι' αυτήν.

Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)
»
src: http://www.madata.gr/epikairotita/social/185054.html

Στον συμβολικό χαρακτήρα της πράξης του 77χρονου αυτόχειρα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκε με μία λιτή δήλωσή της η κόρη του.
Μιλώντας στα "Νέα" η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, είπε: "Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του".
Στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του 77χρονου και είχε ως παραλήπτη την κόρη του, ο αυτόχειρας "μίλησε" εκφράζοντας τους φόβους και τις αγωνίες πολλων συμπολιτών του, που έχουν "γονατίσει" από τα οικονομικά μέτρα και την κρίση.
"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή» έγραψε ο 77χρονος αυτόχειρας.Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.
Πιστεύω, πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)", έγραψε.
"Αυτοκτονώ, για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου", ήταν οι τελευταίες του λέξεις, πριν τραβήξει τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο 77χρονος μέσα από τα μάτια φίλων
Ως έναν άνθρωπο μορφωμένο και καλλιεργημένο, με κρίση, έντονα πολιτικοποιημένο περιγράφουν οι γνωστοί του τον 77χρονο.
"Ήθελε με την αυτοκτονία του να στείλει πολιτικό μήνυμα. Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος και οργισμένος", δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Α.Σ. γείτονας και φίλος του 77χρονου, καταδικάζοντας την αδράνεια ειδικά της νεολαίας.
"Μου το είχε πει πολλές φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν έντονα προβληματισμένος από την κατάσταση. Μιλούσαμε για τα πολιτικά. Ήταν οργισμένος. Κατέβαινε στις διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα και είχε κολλήσει για συμβολικούς λόγους την αφίσα με το 'Δεν πληρώνω' στο μπαλκόνι του. Είχε προοδευτικές απόψεις", συμπλήρωσε.
"Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι για χρέη. Ήξερα ότι είχε τη σύνταξή του ως φαρμακοποιός. Δεν περνούσε και πλουσιοπάροχα, δυσκολευόταν όπως όλοι μας. Συμμετείχε στον σύλλογο της γειτονιάς, στις συνελεύσεις της πλατείας. Είχε άποψη. Ήταν και πολύ διαβασμένος. Άνθρωπος με μόρφωση. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν ήταν αυτή η διάθεση και η οπτική του στα πράγματα. Δεν ήταν στην ιδιοσυγκρασία του τέτοια ενέργεια. Είχε άλλη άποψη για την κοινωνία. Ήταν εξαιρετικός συζητητής", είπε ο κ. Σ.Χ.
Ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος, χωρισμένος και πατέρας μίας κόρης.
Ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994, οπότε και πούλησε το φαρμακείο του.
Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια.
Το βράδυ της Τρίτης μάλιστα, έσπευσε να πληρώσει νωρίτερα τα κοινόχρηστα στη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου ζούσε, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ισχυριζόμενος πως θα έμπαινε στο νοσοκομείο.
Πολίτες συγκεντρώνονται και σήμερα στο σημείο της τραγωδίας
Κατά δεκάδες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται οι πολίτες, στο σημείο όπου επέλεξε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 77χρονος, ενώ εκατοντάδες βρέθηκαν στην πλατεία το απόγευμα της Τετάρτης.
Ωστόσο, μετά τις 20:00 σημειώθηκε ένταση που επεκτάθηκε γύρω από την πλατεία. Για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.
Λίγο μετά τις 22:00 σημειώθηκε ένας ιδιότυπος πετροπόλεμος, την ώρα που περνούσαν αυτοκίνητα, ενώ λίγο πριν τις 23:00 ένας άνδρας και μια γυναίκα δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προπηλακίστηκαν και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, πολίτες άφησαν λουλούδια στο σημείο της αυτοκτονίας και φώναξαν συνθήματα όπως "Φτάνει πια" και "ποιος θα είναι ο επόμενος", καθώς και "αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία".
Στην πλατεία Συντάγματος, έφτασαν και μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι αφιέρωσαν την πορεία τους στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.
src: http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kor ... 21705.html
Image
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Apr 05, 2012 5:57 pm

Η γυναικα δεν τραυτίστηκε "ελαφρα" όπως πολύ ουδέτερα μας τα παρουσιάζει το news247. Χτυπήκε από γκλόπ στον αυχένα και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Είναι γνωστό άλλωστε (ίσως στους βλαχόμπατσους να μην είναι βέβαια αν και συνήθως κάτι τέτοια τα ξέρουν καλά γιατί τα ψάχνουν) πως χτυπώντας κάποιον με δύναμη ή με κάποιο ξύλο στον αυχένα μπορείς πολύ εύκολα να τον αφήσεις στον τόπο σέκο. Επίσης αν όντως τραυματιζόταν ελαφρά οι αστυνομία δεν θα έτρεχε να ανακοινώση ότι διατάχθηκε ε.δ.ε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η γυναίκα.
αυτά για να μην ξεχνάμε ποιοι και πως μας ενημερώνουν και με ποιανού το μέρος στην πραγματικότητα είναι...
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Thu Apr 05, 2012 6:17 pm

http://news247.gr/eidiseis/politiki/pol ... 21618.html

Ούτε τους νεκρούς δεν σέβονται.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu Apr 05, 2012 6:53 pm

Προφανως αυτοι οι κυριοι δεν εχουν δει 86χρονους να ψαχνουν στα σκουπιδια μαζι με τη γυναικα τους και να τριγυρνανε στους δρομους ζητωντας ενα κομματι ψωμι. Πιθανοτατα δεν τους το επιτρεπουν τα φιμε τζαμια της λιμουζινας με την οποια κυκλοφορουν που εμεις τους την πληρωνουμε καθως επισης και τα μερη που συχναζουν τα οποια επισης εμεις πληρωνουμε.
Οταν κρεμαστει αναποδα ισως να τα βλεπει καλυτερα αυτα τα πραγματα..
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Fri Apr 06, 2012 12:27 am

barbarosa wrote:http://news247.gr/eidiseis/politiki/pol ... 21618.html

Ούτε τους νεκρούς δεν σέβονται.
αν είναι δυνατόν....
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Apr 06, 2012 12:59 am

περιμενες κατι διαφορετικο;
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 06, 2012 2:36 am

Από την wikipedia :
ξεδιάντροπος -η -ο

που δεν έχει καθόλου ντροπή, άσεμνος
που δεν έχει καθόλου ντροπή, δεν έχει ηθικές αρχές ούτε αναστολές
Και μετά σου λένε ότι τα σιχάματα δεν αξίζουν απόσπασμα.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Sat Apr 07, 2012 7:34 pm

Το τοποθετώ εδώ πέρα καθώς το περιστατικό έγινε στην κηδεία του ηλικιωμένου που αυτοκτόνησε.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/3 ... -se-dedro/
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231190541
Πολίτες επιτέθηκαν σε αστυνομικό που βρισκόταν στο δρόμο, του έβγαλαν τη στολή και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια, και ενώ ο αστυνομικός φέρεται να φυγαδεύθηκε τραυματισμένος, οι διαδηλωτές πήραν τα ρούχα του και τα κρέμασαν σε δέντρο στην πλατεία Συντάγματος.
Όπως κατηγορούμε τα φαινόμενα βίας των αστυνομικών κατά πολιτών, έτσι πρέπει να καυτηριάζονται τα περιστατικά κατά αστυνομικών. Οι θρασύδειλοι οι οποίοι όρμιξαν μπούγιο σε έναν τυχαίο νομίζουν ότι κάναν κι επανάσταση. Κρεμάσαν και τα ρούχα του σε δέντρο στο σύνταγμα. Ποπο αυτό κι αν είναι επανάσταση, σωθήκαμε! Πληροφορίες λένε πως μετά από το περιστατικό το ΔΝΤ αποφάσισε να φύγει απ την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που συμμετείχαν στον τραμπουκισμό άραγε την επόμενη φορά που θα μπει κλέφτης μες το σπίτι τους ποιον θα καλέσουν όμως? Τον Μπάμπη το σουγιά απ τα εξάρχεια ή το 100?
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Apr 07, 2012 7:54 pm

Συμφωνώ με όσα λες, αλλά όταν αυτός ο αστυνομικός είναι ΜΑΤατζής που σου 'χει σκάσει δακρυγόνο στη μάπα, μετά σου έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο και σε κλώτσησε μέχρι να φτύσεις αίμα, πολύ απλά: καλά να πάθει. Αυτά βέβαια αν έχεις δει και θυμάσαι τη φάτσα του. Αλλιώς εκδικείσαι έναν επειδή κάνει την ίδια δουλειά με άλλους χιλιάδες.

Δεν είναι θέμα ιδιότητας του ατόμου. Το θέμα μετά γίνεται και προσωπικό.
MpoMp @ Discord
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Sat Apr 07, 2012 8:52 pm

Ναι ρε συ συμφωνώ ότι τα ΜΑΤ έχουν αδιακρίτως ασελγήσει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με κάθε ευκαιρία και ως εκ τούτου ο κόσμος είναι οργισμένος απέναντί τους, αυτός ο αστυνομικός όμως ήταν απλός ειδικός φρουρός όμως όχι ΜΑΤ. Ήταν απλά περαστικός ή σε πεζή περιπολία. Η τυφλή και χωρίς προσανατολισμό βία δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν.
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by zweistein » Sat Apr 07, 2012 9:05 pm

barbarosa wrote: Όλοι αυτοί που συμμετείχαν στον τραμπουκισμό άραγε την επόμενη φορά που θα μπει κλέφτης μες το σπίτι τους ποιον θα καλέσουν όμως? Τον Μπάμπη το σουγιά απ τα εξάρχεια ή το 100?

το 300 θα καλέσουν.... τηλεφωνο εξυπηρετησης πελατων βουλης ελληνων..
Image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Apr 07, 2012 9:07 pm

barbarosa wrote:Ναι ρε συ συμφωνώ ότι τα ΜΑΤ έχουν αδιακρίτως ασελγήσει σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με κάθε ευκαιρία και ως εκ τούτου ο κόσμος είναι οργισμένος απέναντί τους, αυτός ο αστυνομικός όμως ήταν απλός ειδικός φρουρός όμως όχι ΜΑΤ. Ήταν απλά περαστικός ή σε πεζή περιπολία. Η τυφλή και χωρίς προσανατολισμό βία δεν βοηθάει σε τίποτα και κανέναν.
Ε συμφωνώ. Αφού έχει έτσι το πράγμα, μιλάμε για άκρως κατακριτέα πράξη. Συμφωνώ ακόμα περισσότερο με τη τελευταία σου πρόταση.
MpoMp @ Discord
michailangelo
byte level
byte level

Post by michailangelo » Sun Apr 08, 2012 1:39 am

Tέτοια περιστατικά κάνουν τους ματατζήδες να βαράνε ακόμα πιο σκληρά.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”