Συνέλαβαν καθηγητή της ΑΣΟΕΕ για... λαθρομετανάστη!

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Greg
byte level
byte level
Academic status: 3rd year
Re: Συνέλαβαν καθηγητή της ΑΣΟΕΕ για... λαθρομετανάστη!

Post by Greg » Fri May 11, 2012 5:14 pm

χαχαχαχα. θεός ο photisd !!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri May 11, 2012 6:49 pm

PASCAL wrote:Και τι πρέπει να γίνει MpoMp; Να ανάψουμε κεράκια; Αφού έχουμε πόλεμο, το βλέπεις, μπάτσοι και χρυσαυγίτες μας επιτίθενται χέρι-χέρι. Αν δεν το βλέπεις κοίτα εδώ:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QSQyy3JMh1Q[/youtube]
Να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό. Να βάλουμε μυαλό και να βάλουμε και στους δίπλα μας μυαλό με το σωστό τρόπο.
Το να βγω έξω και να πετάω πέτρες μαζί με τους μετανάστες κατά των μπάτσων, πες μου πού ακριβώς χρησιμεύει. Ειδικά όταν βλέπουμε ότι το σκηνικό είναι στημένο, κανείς δε συλλαμβάνεται και κάθε μέρα απλά προκαλείται ένταση. Τα έγραψε ο ja νομίζω.
Greg wrote: επειδη ως γνωστόν οι παρατάξεις (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) ολη μερα κάνουν ανακοινώσεις για τους μετανάστες... εγω μονο για usb και τετοιες ανοησίες τους βλέπω να κάνουμε.

τωρα ναι εμεις οι ορισμένοι αριστεροι και αναρχικοί κοιτάμε να οργανώσουμε τον αγώνα ναι. Πράτουμε κακώς; Δηλαδή για σένα η ενδεδειγμένη αντίδραση είναι η απάθεια;
Να άλλο ένα κακό. Όταν κρίνει κάποιος την παράταξή σας, απαντάτε συχνά με επιχείρημα το ελάττωμα της κάθε ΠΑΣΠΟΔΑΠ.

Όχι απάθεια. Αποχή από ανούσιες δράσεις, ναι.
Greg wrote: καλα ο ισχυρισμός οτι παμε να εκμεταλευτούμε τη κατάσταση πραγματικά με θλίβει και με προσβάλει. αυτο που συμβαίνει καθε μερα εκει έξω ειναι απαίσιο. κι οταν το βλεπεις απο κοντα και προσπαθείς να εμπλακείς ειναι ακόμα πιο απαίσιο και ψυχικά εξουθενωτικό. σκέψου δηλαδή πως αισθάνονται οι μετανάστες που κυνδινεύουν στ αλήθεια συνεχώς! αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι ειναι ιδαίτερα αντιδημοφιλείς τετοιες δράσεις (αρα τι περιμένεις ψήφους;)
Συγνώμη αν σε προσβάλλω αλλά ποιος κινδυνεύει? Ξαναδιάβασε το ποστ του ja παραπάνω.
Μάλλον εγώ που θα περάσω απ' έξω και θα φάω πέτρα στο κεφάλι (την οποία μπορεί να την πέταξε και μετανάστης). Μάλλον εγώ που θα χάσω κάποιο μάθημα λόγω των αναταραχών. Και για μένα είναι ψυχοφθόρο το να κατεβαίνω να παρακολουθήσω διαλέξεις και να τρέμει η ψυχή μου μήπως γίνει κάνα επεισόδιο και βρεθώ στη μέση.
Greg wrote: και ναι ειμαι απο αυτους που βγάζει ανακοινώσεις. ένας από αυτούς που έγραψαν το ψήφισμα και το πηγαν στις παρατάξεις να το υπογράψουν για να γίνει απόφαση ΦΣ ώστε να έχει κύρος και να το δείτε όλοι γτ αν απλά γραψω "γρηγορης" απο κατω θα με γράφετε στα @@ σας... αν παλι κυνηγούσα το πολιτικό όφελος θα έβαζα από κατω το όνομα της συλλογικότητας μου.

στο δια ταυτα δεν ξερω ισως ειναι δύσκολο να χωνέψει κανεις το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πράγματα επειδη τα πιστεύουν και όχι επειδη έχουν κάποιο όφελος. δεν ειναι ετσι όμως και το ξέρεις γτ είμαι σίγουρος οτι και εσυ κανεις πραγματα επειδή τα πιστεύεις και τα αισθάνεσαι.

τελος παντων. εγω προτείνω τη δευτέρα στις 12 παράσταση διαμαρτυρίας στη πρυτανεία. θα είναι εκει και αλλοι "εκμεταλευτές" ελάτε και εσεις να "εκμεταλευτούμε" το γεγονός. σα δε ντρεπόμαστε λεω που θέλουμε να κάνουμε κατι για τα ΜΑΤ και τους Χρυσαυγίτες. αχ αυτοί οι πολιτικάντιδες...
Δε σε ξέρω προσωπικά και δεν αμφισβήτησα το κίνητρο σου ως άτομο. Απλά έχω βαρεθεί τις ανακοινώσεις που μου μοιάζουν όλες ίδιες. Αν γράψεις λακωνικά και χωρίς πολλά κοσμητικά επίθετα για τους "αντιπάλους" σου/μας, ίσως με πείσεις και με εντυπωσιάσεις.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση διαμαρτυρίας.

Οι πέτρες δε βλάπτουν τα ΜΑΤ. Ας τις ρίξουμε εκεί που βλάπτουν.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Fri May 11, 2012 8:54 pm

Επειδή νομίζω ότι τα λεγόμενά μου δεν έγιναν αντιληπτά με τον τρόπο που θα ήθελα να γίνουν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.Βλέπουμε μία σκόπιμα πυροδοτούμενη ένταση η οποία προκαλεί πρόβλημα στον πανεπιστημιακό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή , χωρίς το αντίστοιχο κοινωνικό όφελος.Την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και τα νταλαβέρια των ναρκωτικών και η πορνεία είναι ανεξέλεγκτα το βρίσκω ηλίθιο και ανεύθυνο να γίνεται όλος αυτός ο χαμός για μερικούς μετανάστες που πουλάνε το dvd της Τζούλιας.Ποιοί ωφελούνται από αυτή την ένταση και ποιοί παίρνουν τον ρόλο του κακού στα μάτια των πολλών είναι προφανές.

Πιστεύω ότι η στάση των παρατάξεων( όσων ενδιαφέρονται επί του ζητήματος δηλαδή ) και του στεκιού δεν είναι λάθος ούτε ακραία.Δεν μπορείς να μένεις απαθής όταν μπροστά σου εκτυλίσσεται τέτοια κρατική αυθαιρεσία.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνδράμω στον πετροπόλεμο αλλά κατανοώ απόλυτα τον λόγο και τον τρόπο αντίδρασης.Και πριν όλοι βιαστούν να πούνε ότι το λαθρεμπόριο είναι αυτό που δυσχεραίνει το έργο του πανεπιστημίου σκεφτείτε που βρισκόμαστε από επίπεδο φοιτητών , καθηγητών , έρευνας , εργαστηρίων , χρημάτων , υποδομών και ποιά είναι η πραγματική αιτιία που βρισκόμαστε στον πάτο των πανεπιστημίων.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Fri May 11, 2012 10:06 pm

ja_the_invincible wrote:Επειδή νομίζω ότι τα λεγόμενά μου δεν έγιναν αντιληπτά με τον τρόπο που θα ήθελα να γίνουν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.Βλέπουμε μία σκόπιμα πυροδοτούμενη ένταση η οποία προκαλεί πρόβλημα στον πανεπιστημιακό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή , χωρίς το αντίστοιχο κοινωνικό όφελος.Την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και τα νταλαβέρια των ναρκωτικών και η πορνεία είναι ανεξέλεγκτα το βρίσκω ηλίθιο και ανεύθυνο να γίνεται όλος αυτός ο χαμός για μερικούς μετανάστες που πουλάνε το dvd της Τζούλιας.Ποιοί ωφελούνται από αυτή την ένταση και ποιοί παίρνουν τον ρόλο του κακού στα μάτια των πολλών είναι προφανές.

Πιστεύω ότι η στάση των παρατάξεων( όσων ενδιαφέρονται επί του ζητήματος δηλαδή ) και του στεκιού δεν είναι λάθος ούτε ακραία.Δεν μπορείς να μένεις απαθής όταν μπροστά σου εκτυλίσσεται τέτοια κρατική αυθαιρεσία.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνδράμω στον πετροπόλεμο αλλά κατανοώ απόλυτα τον λόγο και τον τρόπο αντίδρασης.Και πριν όλοι βιαστούν να πούνε ότι το λαθρεμπόριο είναι αυτό που δυσχεραίνει το έργο του πανεπιστημίου σκεφτείτε που βρισκόμαστε από επίπεδο φοιτητών , καθηγητών , έρευνας , εργαστηρίων , χρημάτων , υποδομών και ποιά είναι η πραγματική αιτιία που βρισκόμαστε στον πάτο των πανεπιστημίων.
+++
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Fri May 11, 2012 10:17 pm

ja_the_invincible wrote:Επειδή νομίζω ότι τα λεγόμενά μου δεν έγιναν αντιληπτά με τον τρόπο που θα ήθελα να γίνουν να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.Βλέπουμε μία σκόπιμα πυροδοτούμενη ένταση η οποία προκαλεί πρόβλημα στον πανεπιστημιακό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή , χωρίς το αντίστοιχο κοινωνικό όφελος.Την στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και τα νταλαβέρια των ναρκωτικών και η πορνεία είναι ανεξέλεγκτα το βρίσκω ηλίθιο και ανεύθυνο να γίνεται όλος αυτός ο χαμός για μερικούς μετανάστες που πουλάνε το dvd της Τζούλιας.Ποιοί ωφελούνται από αυτή την ένταση και ποιοί παίρνουν τον ρόλο του κακού στα μάτια των πολλών είναι προφανές.

JA++ You are the man.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Fri May 11, 2012 10:24 pm

Ja++ και από εμένα..
Οι μετανάστες που πουλάνε πράγματα έξω από τη σχολή το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι να χαλάσουν την "μούρη" της σχολής..Κάτι που έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα έπρεπε να απασχολεί κανέναν( αλλά και αλλιώς να ήταν πάλι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ή "μούρη" πιο πολύ από έναν άνθρωπο)..Γιατί όπως είπες "δίπλα" στη σχολή(για να είμαστε και συγκεκριμένοι..κάντε μια βόλτα μερικά στενά παραπάνω προς Κυψέλη,Πατήσια να δείτε την ανθρώπινη κατάντια) συμβαίνουν άλλα πολύ χειρότερα τα οποία για κάποιο λόγο κάνουν πως δεν τα βλέπουν..
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Sat May 12, 2012 2:38 am

Ja++
Το περίεργο ποιο είναι? Ότι η λέξη μετανάστης αντικαταστάθηκε απτο λαθρομετανάστης. Πολλοί άνθρωποι έχουν χαρτιά, αλλά αν τους σταματήσουν πολλοί από αυτούς περνάνε μια μέρα στην Πέτρου Ράλλη στο αλλοδαπών.
Όσο αφορά τους μικροπωλητές, ειδικά τους αφρικανούς, πολλοί από αυτούς έχουν σπουδάσει δικηγόροι, γιατροί, διοίκηση επιχειρήσεων κλπ.. Σκεφτείτε λίγο τι ψυχοσύνθεση μπορεί να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat May 12, 2012 7:31 am

The Heart Collector wrote: Όσο αφορά τους μικροπωλητές, ειδικά τους αφρικανούς, πολλοί από αυτούς έχουν σπουδάσει δικηγόροι, γιατροί, διοίκηση επιχειρήσεων κλπ.. Σκεφτείτε λίγο τι ψυχοσύνθεση μπορεί να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος.
Τι? Δεν είναι όλοι πρωην φυλακόβιοι?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by PASCAL » Sat May 12, 2012 10:53 am

MpoMp wrote:
PASCAL wrote:Και τι πρέπει να γίνει MpoMp; Να ανάψουμε κεράκια; Αφού έχουμε πόλεμο, το βλέπεις, μπάτσοι και χρυσαυγίτες μας επιτίθενται χέρι-χέρι. Αν δεν το βλέπεις κοίτα εδώ:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QSQyy3JMh1Q[/youtube]
Να κάνουμε κάτι πιο ουσιαστικό. Να βάλουμε μυαλό και να βάλουμε και στους δίπλα μας μυαλό με το σωστό τρόπο.
Το να βγω έξω και να πετάω πέτρες μαζί με τους μετανάστες κατά των μπάτσων, πες μου πού ακριβώς χρησιμεύει. Ειδικά όταν βλέπουμε ότι το σκηνικό είναι στημένο, κανείς δε συλλαμβάνεται και κάθε μέρα απλά προκαλείται ένταση. Τα έγραψε ο ja νομίζω.
Πολύ γενικόλογο και ευχετικό αυτό που προτείνεις. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος; Εδώ βλέπουμε ένα παρακρατικό μηχανισμό από χρυσαυγίτες-ασφαλίτες-ματατζήδες να πετροβολούν,να κυνηγούν και να τραμπουκίζουν μετανάστες και φοιτητές. Τι να μυαλό να βάλεις σε αυτούς τους 30άρηδες-40άρηδες κοιλαράδες; Αν εννοείς την σχολική παιδεία, πάει πέταξε το πουλάκι. Χρόνια τώρα. Κι αν περιμένεις καρπούς περίμενε κανά αιώνα ακόμα. Εδώ έχουμε ένα πρόβλημα στο παρόν: να αντιμετωπίσουμε φανατικούς ακροδεξιούς, ρομπότ, όχι ανθρώπους. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε αστυνομικούς που ένας στους δύο ψήφισε χρυσή αυγή(http://www.tovima.gr/afieromata/electio ... aid=457088). Τι άλλος δρόμος μπορεί να υπάρχει πέρα από τη λαϊκή κοινωνική αντιβία.;
Greg
byte level
byte level

Post by Greg » Sat May 12, 2012 10:56 am

+++ σε ολα τα σχόλια! (ειδικα στου Ja)

και για τις πέτρες κι εγω πιστεύω οτι δεν ειναι η πιο χρήσιμη αντίδραση. το πιο χρησιμο θα ταν
α) να αντιδρούσε η πρυτανεία
β) να βγαίναμε εκατοντάδες φοιτητές έξω ειρηνικά και να ζητούσαμε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. τι θα κάναν; θα μας δέρναν;

εφτιαξα event για τη διαμαρτυρία:http://www.facebook.com/events/386884034683095/
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat May 12, 2012 12:02 pm

WoLfeN Ilic wrote:
The Heart Collector wrote: Όσο αφορά τους μικροπωλητές, ειδικά τους αφρικανούς, πολλοί από αυτούς έχουν σπουδάσει δικηγόροι, γιατροί, διοίκηση επιχειρήσεων κλπ.. Σκεφτείτε λίγο τι ψυχοσύνθεση μπορεί να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος.
Τι? Δεν είναι όλοι πρωην φυλακόβιοι?
Παραλείψατε να αναφέρετε την πυρηνική φυσική.

Κατά τα άλλα σόρρυ κιόλας αλλά αυτού του είδους οι προσεγγίσεις είναι παραμυθάκι της χαλιμάς. Αν θεωρείς ότι υφίσταται παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων απευθύνεσαι στις αρμόδιες αρχές. Αν θεωρείς ότι αυτές οι αρχές δε θα σε δικαιώσουν, γιατί στην Ελλάδα είμαστε φασίστες μισάνθρωποι μπλα μπλα μπλα, πας ένα βήμα πιο πέρα και μεταφέρεις τον αγώνα σου στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν φας και από εκεί πόρτα, τότε μπορείς από τη μία να υποθέσεις ότι είσαι ο μόνος φιλάνθρωπος μέσα σε ένα πλανήτη μισανθρώπων, ή από την άλλη να προβληματιστείς για το μήπως είσαι τελικά ο Δον Κιχώτης της ελληνικής αριστεράς που κυνηγάει ανεμόμυλους.

Στον αντίποδα οι πετρούλες και τα λοιπά μπαρμπούτσαλα είναι μακράν από ανούσια, στοχευμένα και επικίνδυνα. Υφίστανται αποκλειστικά και μόνο για να μπορούν κάποιοι κύριοι να εξυπηρετούν τις πολιτικές (ή μάλλον τις κομματικές) τους ατζέντες, οι οποίοι βέβαια μάλλον δεν έχουν τη στοιχειώδη κατανόηση πως ενδέχεται να παίζουν με καταστάσεις, που σταδιακά θα ξεφύγουν του ελέγχου τους.
ja_the_invincible wrote:Ποιοί ωφελούνται από αυτή την ένταση και ποιοί παίρνουν τον ρόλο του κακού στα μάτια των πολλών είναι προφανές.
Είπες μεγάλη κουβέντα, που ίσως είναι και μεγαλύτερη απ' όσο αρχικά σκέφτηκες. Κι αυτό γιατί η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά απευθύνεται σε στοχευμένο ακρoατήριο, το οποίο με επικοινωνιακά τρυκ, όπως οι αψιμαχίες στο κέντρο, προσπαθεί να συσπειρώσει. Αυτό όπως καταλαβαίνεις ισχύει τόσο για τις παραδοσιακούς κυβερνητικούς πόλους (πασόκ/νδ), όσο και για τους (τάχα μου δήθεν) αντιμαχόμενους της εξουσίας (όλο το αριστερό φάσμα).
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Sat May 12, 2012 4:40 pm

Ως γνωστον μεταναστης γινεται ο εγκληματιας και ο φυλακοβιος. Οπως π.χ ολοι οσοι εχουν φυγει για κυπρο, αυστραλια, αγγλια, γερμανια τα τελευταια 2 χρονια ειναι πιθανοτατα ελληνες εγκληματιες που μεταναστευσαν για να οργανωσουν το εγκλημα εκει. Και μην ξεχναμε φυσικα το γεγονος οτι οι μεταναστες εδω ταξιδεψαν σε ενα σαπιοκαραβο, περασαν συνορα με ναρκοπεδια ή ταξιδεψαν σε κανα μπουντρουμι ενσωματωμενο σε νταλικα. Ειναι προφανες λοιπον οτι για να κανουν ενα τοσο βολικο και ακινδυνο ταξιδι, πρεπει να ειναι εγκληματιες. Δε νοειται κατι αλλο αλλωστε, για ποιον λογο να φυγεις απο μια χωρα που ειναι ρημαγμενη ειναι απο πολεμους αμερικανων ειτε απο εμφυλιους πολεμους? Πιθανοτατα εισαι εγκληματιας, αλλιως θα εβρισκες δουλεια στη χωρα σου. Φυσικα υπαρχουν και καποιοι που δεν χρειαστηκε να ερθουν σε τετοιες συνθηκες και ηρθαν με αδεια λογω παραχωρησης ασυλου. Ας ριξει καποιος μια ματια στο ποσες αιτησεις για ασυλο εγιναν και ποσες εγκριθηκαν απο χωρες που υπαρχει πολεμος.

Και φυσικα το ιδιο ισχυει και για τους ελληνες που ειναι στο εξωτερικο. Απλα το γραφει καποιος αλλος σε forum αλλης χωρας.

Οσο για τα περι δικαστηρια ανθρωπινων δικαιωματων και λοιπα κουραφεξαλα και καραμελες ανθρωπων που παντως καιρου κυρησουν την ειρηνη και τον παρτακισμο, εχουμε δει αρκετες υποθεσεις που εφτασαν σε ευρωπαικα δικαστηρια και απλα οι κερδισμενοι πηραν λεφτα. Οπως επισης και ανακοινωσεις πολλων οργανωσεων (του εξωτερικου) ανθρωπινων δικαιωματων που κανουν λογο για ρατσισμο και ακραια φαινομενα βιας απο πλευρας αστυνομιας. Χεστηκε η φοραδα στο αλωνι. Οπως χεστηκε και για την υποθεση του κυπριου που τον λιωσανε στο ξυλο ενα βραδυ 10 αστυνομικοι επειδη βαριοντουσαν να αραζουν σε μια γωνια. Δεν τιμωρηθηκε κανεις. Εκτος και αν τιμωρια ειναι να φυγεις για 2 μηνες σε τμημα μακρια απο το σπιτι σου. Προφανως δεν αναφερω αλλα περιστατικα, η μονη περιπτωση να λεει κανεις οτι δεν υπαρχει καταπατηση ανθρωπινων δικαιωματων και πως αν υπαρχει θα σε δικαιωσουν τα δικαστηρια, ειναι να ειναι απο αλλη χωρα. Τα υπολοιπα ειναι απλα μπαρμπουτσαλα να περναει η ωρα μας στο forum
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat May 12, 2012 7:35 pm

Η συχνότητα της χρήσης των λέξεων "φυλακόβιος" και "εγκληματίας" (by the way τι σόι όρος είναι το φυλακόβιος) με κάνει να σε παραπέμψω στο βίντεο των ΑΜΑΝ για τον ΟΤΕ. Κούρασες με το λαϊκισμό σου και με το παραμύθι πως όποιος έχει διαφορετική άποψη από εσένα στο μεταναστευτικό, είναι απλά ένας νεάντερταλ που πιστεύει ότι "ο μετανάστης είναι ισοδύναμο του εγκληματία". Επίσης είναι ανόητη η συλλογιστική σου ως προς το ότι αν θεωρήσουμε πως κάποιος δεν έχει λάβει ανώτερη/ανώτατη εκπαίδευση, πιστεύουμε ενδόμυχα πως είναι εγκληματικό στοιχείο. Μάλλον οφείλεται στις κοινωνικά ρατσιστικές τάσεις σου, που έχουν ρίζες στο γεγονός ότι πιστεύεις πως επείδη σπουδάζεις σε ένα ανώτατο ίδρυμα, ανήκεις αυτόματα στην αφρόκρεμα της διανόησης και μπορείς να ατενίζεις από από ψηλά τις αποχαυνωμένες μάζες - τα πνευματικά σκουπίδια της κοινωνίας.

Επειδή βέβαια μάλλον θα παρεξηγηθώ (ή για την ακρίβεια, σκοπίμως θα επιχειρηθεί να διαστρεβλωθούν τα λεγόμενά μου) από το αριστερό μπλοκ, να τονίσω εξαρχής για τους τύπους πως δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με το μορφωτικό επίπεδο οποιουδήποτε ανθρώπου θέλει να έρθει και να εργαστεί στην χώρα μας. Στο προκείμενο, αντικρούω απλά τη γραφικότητα που αναφέρθηκε παραπάνω περί λαθρομεταναστών δικηγόρων - γιατρών - μανατζαρέων και δεν ξέρω και γω τι άλλο, γιατί η λογική της αρμόζει περισσότερο σε μελώ ταινία ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Προκειμένου κάποιος να έχει λάβει ανώτατη εκπαίδευση, θα πρέπει αρχικά να διαθέτει ένα οικονομικό status που του επιτρέπει να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό αποκτάται είτε εγγενώς, αν ανήκει κανείς σε εύπορη οικογένεια, είτε επίκτητα με τον προσωπικό μόχθο του να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του. Και στις δυο περιπτώσεις, συμπεραίνουμε πως αυτός ο κάποιος, θα διαθέτει είτε άμεσα είτε σε ένα βραχυ χρονικό διάστημα τη δυνατότητα μετανάστευσης σε ένα άλλο κράτος με έννομα μέσα. Αυτό το συμπέρασμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τον εξής συλλογισμό: αν έχεις φτάσει να λάβεις ανώτατη εκπαίδευση, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι έχεις ένα επίπεδο αντίληψης για τον κόσμο (εντάξει, ο Wolfen ίσως είναι εξάιρεση), που σου επιτρέπει να κατανοήσεις ότι αν μπεις σε ένα σαπιοκάραβο, στιβαγμένος σα ζώο και φρουρούμενος από τύπους που οπλοφορούν με ΑΚ-47, ΜΑΛΛΟΝ δε σε στέλνουν κάπου όπου με αυτές τις συνθήκες μπορείς νόμιμα και ομάλα να αποροφηθείς από την κοινωνία. Είναι επίσης λογικό να υποθέσουμε, ότι αν (και πάλι) κάποιος διαθέτει αυτό το επίπεδο μόρφωσης, διαθέτει και τα φόντα να έρθει σε επαφή με την πρεσβεία του στο Ελλάντα, ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες αναζήτησης εργασίας και γενικότερης αποκατάστασης, όπως (και εδώ νιώσε τη μαγεία) όλοι οι Έλληνες που διάλεξαν να μεταναστεύσουν σε όλα τα εξωτικά μέρη που ανέφερες.

Όσο για τη γραφικότητα περί μεταναστών από εμπόλεμες ζώνες, αυτή είναι απλά για γέλια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχουμε καταντήσει να κάνουμε συζήτηση περί διεκδίκησης πολιτικού ασύλου. Κι εγώ μπορώ να σου δηλώσω ότι είμαι αστροναύτης, με πιστεύεις; Το να καταθέσεις στην Ελλάδα αίτηση για πολιτικό άσυλο έχει καταντήσει το #1 τέχνασμα που δοκιμάζεις για να πετύχεις την παραμονή σου, άσχετα από το αν το δικαιούσαι στ' αλήθεια. Υπάρχουν χαρτιά που να τεκμηριώνουν για ΟΛΟΥΣ αυτούς που συνιστούν τα νούμερα που αναφέρεις, ότι είναι από τις περιοχές που ισχυρίζονται; Οι αντίστοιχες πρεσβίες επιβεβαιώνουν την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων; Φήμες θέλουν πως όχι.

Στο δεύτερο σκέλος, το να θεωρείς ότι όλοι οι υπάρχοντες μηχανισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι άχρηστοι, είναι δικό σου πρόβλημα. Εγώ από την άλλη ξέρω ότι όταν τα προστιμάκια πέφτουν βροχή από την ευρωπαϊκή ένωση, όλοι κάνουν τουμπεκί και τρέχουν να τα μπαλώσουν. Όσο για το αν εσωτερικά έχουμε θέσμικά ζητήματα, είναι δεδομένο, όπως δεδομένη είναι και η ανοησία της πεπείθησής σου ότι αυτά θα παρακαμφθούν με μανούρα ενάντια στα ΜΑΤ. Δεν θα ξαναπροσπαθήσω να επιχειρηματολογήσω περί κομματικών σκοπιμοτήτων σε τέτοιου είδους ενέργειες, γιατί πολύ απλά ξέρω ότι αρκετοί συνομιλητές ζουν και αναπνέουν με την ελπίδα του να αποκομίσουν κάτι από αυτές, και προφανώς αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Απλά θα κλείσω λέγοντας ότι αν κάποιοι δεν καλύπτονται από τις πολιτισμένες μεθόδους, που θυμίζουν άλλωστε ότι ανήκουμε σε οργανωμένες κοινωνίες, και θέλουν να μας το παίξουν βαριά πεπόνια και δε συμμαζεύεται, ας έχουν τουλάχιστον την ευθιξία να μη κλαψουρίζουν σε ατελείωτα posts για το δακρυγόνο που ρούφηξαν και για τη ροπαλιά που έφαγαν κατακέφαλα. Ο "αγώνας" άλλωστε θέλει θυσίες. Το κακό είναι ότι μετά όλη η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun May 13, 2012 12:10 am

nachos wrote: Είπες μεγάλη κουβέντα, που ίσως είναι και μεγαλύτερη απ' όσο αρχικά σκέφτηκες. Κι αυτό γιατί η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά απευθύνεται σε στοχευμένο ακρoατήριο, το οποίο με επικοινωνιακά τρυκ, όπως οι αψιμαχίες στο κέντρο, προσπαθεί να συσπειρώσει. Αυτό όπως καταλαβαίνεις ισχύει τόσο για τις παραδοσιακούς κυβερνητικούς πόλους (πασόκ/νδ), όσο και για τους (τάχα μου δήθεν) αντιμαχόμενους της εξουσίας (όλο το αριστερό φάσμα).
Θεωρώ ότι πάνω στο μεταναστευτικό έχουν παιχτεί πολύ βρώμικα παιχνίδια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις , πράγματα που έχω αναφέρει κατά καιρούς.Αυτά σε κομματικό επίπεδο.Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οι παρατάξεις ( Αρενα , Εαακ ) οι οποίες δίνουν το παρόν στο προαύλιο το κάνουν για μικροκομματικούς σκοπούς - έχω γνωρίσει αρκετό κόσμο και δεν τους θεωρώ τόσο σκουπίδια.
Greg wrote: και για τις πέτρες κι εγω πιστεύω οτι δεν ειναι η πιο χρήσιμη αντίδραση. το πιο χρησιμο θα ταν
α) να αντιδρούσε η πρυτανεία
β) να βγαίναμε εκατοντάδες φοιτητές έξω ειρηνικά και να ζητούσαμε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. τι θα κάναν; θα μας δέρναν;
εφτιαξα event για τη διαμαρτυρία:http://www.facebook.com/events/386884034683095/
Μου αρέσει η αντιμετώπισή σου στο θέμα.Μία παρατήρηση :
Καλό θα ήταν να τονιστεί ( πέρα από το ρατσιστικό της όλης υπόθεσης ) ο κίνδυνος της σωματικής ακεραιότητας των ίδιων των φοιτητών και η παρεμπόδιση της λειτουργίας του πανεπιστημίου ( π.χ η ασφάλεια δικτύων άλλαξε κτίριο και πήγε στην Ευελπίδων εξαιτίας αυτών των γεγονότων ) .Διάβασα την ανακοίνωση , συμφωνώ αλλά πιστεύω δεν καλύπτει την διάσταση του προβλήματος και κυρίως τις συνέπειες αν ο μη γένοιτο έχουμε κάποιο σοβαρό κρούσμα βίας.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun May 13, 2012 7:03 am

nachos wrote: [...]
Όσο για τη γραφικότητα περί μεταναστών από εμπόλεμες ζώνες, αυτή είναι απλά για γέλια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έχουμε καταντήσει να κάνουμε συζήτηση περί διεκδίκησης πολιτικού ασύλου. Κι εγώ μπορώ να σου δηλώσω ότι είμαι αστροναύτης, με πιστεύεις; Το να καταθέσεις στην Ελλάδα αίτηση για πολιτικό άσυλο έχει καταντήσει το #1 τέχνασμα που δοκιμάζεις για να πετύχεις την παραμονή σου, άσχετα από το αν το δικαιούσαι στ' αλήθεια. Υπάρχουν χαρτιά που να τεκμηριώνουν για ΟΛΟΥΣ αυτούς που συνιστούν τα νούμερα που αναφέρεις, ότι είναι από τις περιοχές που ισχυρίζονται; Οι αντίστοιχες πρεσβίες επιβεβαιώνουν την ταυτότητα αυτών των ανθρώπων; Φήμες θέλουν πως όχι.
[...]
Σχετικά με το άσυλο, αυτό που ισχύει είναι ότι όποιος το αιτείται έχει δικαίωμα να εξετάζεται η περίπτωσή του και είναι ενσωματωμένο στο ευρωπαικό δίκαιο που ρυθμίζει θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου κλπ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα τεχνάσματος ακριβώς γιατί, τελικά, εξυπηρετείται ένα μονοψήφιο ποσοστό αιτήσεων στην Ελλάδα, σίγουρα λιγότερο απ'όσους πραγματικά το δικαιούνται (γενικά πρόσφυγες απ'τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία), κυρίως γιατί δε μπορούν να αποδείξουν την προέλευσή τους. Δεν είναι δυνατόν να πάει ένας αντιφρονούντας που έφυγε απ'τη Συρία ή το Ιράν στην πρεσβεία της χώρας του για να του δώσει χαρτιά ταυτοποίησης, για ευνόητους λόγους. Εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια ενσωμάτωσης συστημάτων άλλων χωρών που δουλεύουν με επιτυχία κι εδώ είναι που όντως έρχονται άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δυνατότητες να προσφέρουν και κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτό. Επειδή μιλάμε για ανθρώπους, είναι χειρότερο να μην παρέχεται άσυλο σε κάποιους που το δικαιούνται, απ'ότι να παρέχεται σε κάποιους που δεν το δικαιούνται.
Η μετανάστευση είναι εντελώς άλλο θέμα και ο λόγος που κανένας ποτέ δε φεύγει από τη χώρα είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει τη διάθεση ούτε να εντάξει ανθρώπους, αλλά ούτε και να τους προωθήσει αλλού. Βγάζει την ουρά του απ'έξω όπως κάνει συνήθως. Υπάρχει ένα παράδοξο που λέει ότι ναι μεν η ζώνη Σένγκεν είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης αλλά στην ουσία υπάρχει έλεγχος στα σύνορα με άλλες ευρωπαικές χώρες από τη FRONTEX. Σου λέει ότι η ζώνη προσφέρει ελεύθερη μετακίνηση μόνο για κάποιους, οπότε η κατάργηση των συνόρων είναι απάτη. Αφού μπορούν οι μετανάστες να "μαντρωθούν" στην Ελλάδα, ως σκουπιδιαριό ανθρώπων, τότε ας γίνει έτσι. Είναι χαρακτηριστικό για το πως σκέφτεται η Ευρώπη στα θέματα της μετανάστευσης. Δε νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για την πλουσιότερη ομάδα χωρών του πλανήτη να αποκαταστήσει κάποια εκατομμύρια ανθρώπους που η δική της πολιτική ώθησε στη μετανάστευση. Για την Ελλάδα, όμως, είναι.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun May 13, 2012 12:51 pm

michalis wrote: Αφού μπορούν οι μετανάστες να "μαντρωθούν" στην Ελλάδα, ως σκουπιδιαριό ανθρώπων, τότε ας γίνει έτσι. Είναι χαρακτηριστικό για το πως σκέφτεται η Ευρώπη στα θέματα της μετανάστευσης. Δε νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για την πλουσιότερη ομάδα χωρών του πλανήτη να αποκαταστήσει κάποια εκατομμύρια ανθρώπους που η δική της πολιτική ώθησε στη μετανάστευση. Για την Ελλάδα, όμως, είναι.
Πολύ πολύ πολύ σωστός.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun May 13, 2012 6:49 pm

michalis wrote:Η μετανάστευση είναι εντελώς άλλο θέμα και ο λόγος που κανένας ποτέ δε φεύγει από τη χώρα είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει τη διάθεση ούτε να εντάξει ανθρώπους, αλλά ούτε και να τους προωθήσει αλλού. Βγάζει την ουρά του απ'έξω όπως κάνει συνήθως. Υπάρχει ένα παράδοξο που λέει ότι ναι μεν η ζώνη Σένγκεν είναι ζώνη ελεύθερης μετακίνησης αλλά στην ουσία υπάρχει έλεγχος στα σύνορα με άλλες ευρωπαικές χώρες από τη FRONTEX. Σου λέει ότι η ζώνη προσφέρει ελεύθερη μετακίνηση μόνο για κάποιους, οπότε η κατάργηση των συνόρων είναι απάτη. Αφού μπορούν οι μετανάστες να "μαντρωθούν" στην Ελλάδα, ως σκουπιδιαριό ανθρώπων, τότε ας γίνει έτσι. Είναι χαρακτηριστικό για το πως σκέφτεται η Ευρώπη στα θέματα της μετανάστευσης. Δε νομίζω ότι αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για την πλουσιότερη ομάδα χωρών του πλανήτη να αποκαταστήσει κάποια εκατομμύρια ανθρώπους που η δική της πολιτική ώθησε στη μετανάστευση. Για την Ελλάδα, όμως, είναι.
Quoted for truth. Εντούτοις βλέπεις πως αυτό μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα και με το θέμα της ασυλίας. Εκεί που θα διαφωνήσω μαζί σου είναι στο εξής:
michalis wrote:Δεν υπάρχει κανένα θέμα τεχνάσματος ακριβώς γιατί, τελικά, εξυπηρετείται ένα μονοψήφιο ποσοστό αιτήσεων στην Ελλάδα, σίγουρα λιγότερο απ'όσους πραγματικά το δικαιούνται
Το μονοψήφιο ποσοστό δεν προκύπτει μόνο εξαιτίας του χαμηλού αριθμητή, αλλά και του εξαιρετικά μεγάλου παρονομαστή, ο οποίος δεν συνίσταται αμιγώς και μόνο από δικαιολογημένες αιτήσεις. Οπότε δεν μπορώ να πω αν η ανθρωπιστική λογική που προτάσεις περί εγκρίσεως ασυλίας και στον μη δικαιούντα (που πολύ σωστά κάνεις όμως), μπορεί να αγγίξει τα όρια του εφικτού. Στο αντίποδα βέβαια, για άλλο ένα real-life scenario, υπεισέρχεται η θρυλική λογική του ελληνικού δημοσίου, βάσει της οποίας "μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά", καθώς η σωστή παρατήρησή σου:
michalis wrote:Εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια ενσωμάτωσης συστημάτων άλλων χωρών που δουλεύουν με επιτυχία κι εδώ είναι που όντως έρχονται άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και δυνατότητες να προσφέρουν και κάτι πρέπει να γίνει γι'αυτό
είναι πολύ "προχώ" λογική για τα κρατικά δεδομένα μας, ακόμα και χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί το "μπαλάκι" του μεταναστευτικού.

Πέραν βέβαια από τις εγχώριες σαχλαμάρες, κομβικό σημείο και εδώ είναι η επιπόλαιη και μεροληπτική αντιμετώπιση του φαινομένου σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Από τη στιγμή που θέλουμε να μιλάμε για ενιαία ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, είναι προφανές ότι θα έπρεπε να υπάρχει καταμερισμός των μεταναστευτικών ροών (είτε μιλάμε για δικαιούντες πολιτικής ασυλίας είτε όχι) με βάση τις οικονομικές και δημογραφικές δυνατότητες κάθε κράτους-μέλους της ΕΕ. Ανταυτού βέβαια, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία η Ευρώπη μας ψιθυρίζει "κόφτε το λαιμό σας".
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun May 13, 2012 7:51 pm

Ισχύει. Ωστόσο θα επιμείνω στο διαχωρισμό της ασυλίας από τη μετανάστευση, δεδομένου ότι η παροχή καταφυγίου σε ανθρώπους που διώκονται από καθεστώτα ή εκδιώκονται από εμπόλεμη ζώνη (πχ. Ιρακινοί) δε μπορεί να μπαίνει στην ίδια λογική του quota, όπως η παροχή καλύτερων συνθηκών οικονομικής ανέλιξης σε οικονομικούς μετανάστες (πχ. Πακιστανοι). Γενικότερα θεωρώ πως όταν μία οικονομία έχει χτιστεί πάνω σε σωστές αναπτυξιακές βάσεις, τότε μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε αίτημα ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν, απλώς επεκτείνοντας την παραγωγή. Δεν είναι εθνικό το θέμα και δε μ'ενοχλεί προσωπικά καθόλου αν σε 50 χρόνια η Ελλάδα έχει 50 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων μόνο τα 10 να είναι αυτόχθονες. Αρκεί και τα 50 να μπορούν να εργάζονται. Και το ζητούμενο είναι να δουλεύει σε μία θέση ο καλύτερος, όχι ο Έλληνας καλύτερος.
Εκτός απ'ολα τα παραπάνω, βέβαια, να τονίσουμε και το γεγονός ότι επί χρόνια δεν υπήρχε κανένας τρόπος να μεταναστεύσει νόμιμα κάποιος στην Ελλάδα. Ακούω τις συγκρίσεις για τους Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ νόμιμα. Αλλά ξεχνάνε ότι οι συγκεκριμένες χώρες παρείχαν τις υποδομές στην Ελλάδα για να μπορέσει κάποιος να οργανώσει νόμιμα τη μετανάστευσή του. Επειδή γενικώς τα σύνορα είναι για τους τύπους, όταν υπάρχει ζήτηση, θα εκπληρωθεί. Το θέμα είναι να είσαι εσύ αρκετά οργανωμένος ώστε να μπορείς να την εκπληρώσεις με τους δικούς σου όρους και τις δικές σου οργανωτικές υποδομές, άρα και να μπορείς να έχεις εσύ τον έλεγχο των ροών. Το να μην επιτρέπεις σε κάποιον να έρθει νόμιμα, το να του επιτρέπεις να μπει παράνομα και στο τέλος να τον στέλνεις πίσω έτσι απλά, είναι δείγμα αποτυχημένου κράτους ακόμη κι αν εφαρμόζεται κατά γράμμα ο νόμος. Σκεφτείται μόνο τα 1000 ευρώ/άτομο του Τούρκου δουλέμπορου να τα έπαιρνε το ελληνικό κράτος σε παράβολα προκειμένου να οργανώσει και να εγκρίνει μία αίτηση μετανάστευσης.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun May 13, 2012 8:12 pm

Συμφωνώ. Δεν προσπαθώ σε καμία περίπτωση να ταυτίσω τον πολιτικό πρόσφυγα με τον απλό μετανάστη, απλά παρατηρώ πως στο δικό μας σενάριο, λόγω των μεγεθών και οι δύο περιπτώσεις προσπίπτουν σε κοινούς προβληματισμούς. Αλλά μέχρι εκεί. Όπως άλλωστε και ο ίδιος ανέφερες:
michalis wrote:Γενικότερα θεωρώ πως όταν μία οικονομία έχει χτιστεί πάνω σε σωστές αναπτυξιακές βάσεις, τότε μπορεί να εξυπηρετήσει οποιοδήποτε αίτημα ανθρώπων που θέλουν να εργαστούν, απλώς επεκτείνοντας την παραγωγή
Αυτό είναι και το ζητούμενο. Το να προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή μεταξύ κοινωνικής πρόνοιας και συστημικής εφικτότητας. Κοινώς το τι μπορείς να επιτύχεις και μέχρι που μπορείς να φτάσεις με τα υλικά που διαθέτεις.
michalis wrote:Δεν είναι εθνικό το θέμα και δε μ'ενοχλεί προσωπικά καθόλου αν σε 50 χρόνια η Ελλάδα έχει 50 εκατομμύρια κατοίκους εκ των οποίων μόνο τα 10 να είναι αυτόχθονες. Αρκεί και τα 50 να μπορούν να εργάζονται. Και το ζητούμενο είναι να δουλεύει σε μία θέση ο καλύτερος, όχι ο Έλληνας καλύτερος.
Άλλωστε εκεί είναι και το μεγάλο στοίχημα στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Το να μπορείς να απορροφάς και να ενσωματώνεις ομαλά νέα κοινωνικά μέλη, στο βαθμό βέβαια που μπορείς. Το περίφημο σύνθημα "Ελληνας δε γεννιέσαι, γίνεσαι" δεν είναι ούτε ουτοπία, ούτε γραφικότητα. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που μπορεί να μετουσιωθεί σε ανθρώπους που θα λάβουν ελληνική παιδεία και θα έχουν όρεξη και μεράκι να εργασθούν συντεταγμένα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου. Το θέμα είναι όμως ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες, και προφανώς δεν μπορεί να γίνει για όλους. Σε αυτά τα δυο κομβικά σημεία έγκειται άλλωστε η διαφορά του να οραματίζεσαι, από το να ονειροπωλείς. Οι λογικές του "μπάτε σκύλοι αλλέστε" που διάφοροι αρέσκονταν (και αρέσκονται ) να προωθούν, εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και οδηγούν καταλληκτικά στο αλλαλούμ που βιώνουμε σήμερα.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun May 13, 2012 10:19 pm

Θα έπρεπε, πάντως, να μπορεί να γίνει για όσο το δυνατόν περισσότερους. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι συγκεκριμένες διαδικασίες αυτές δεν υφίστανται, με ευθύνη του ελληνικού κράτους και στο τέλος την πληρώνουν κυρίως οι ίδιοι οι μετανάστες που πέφτουν θύματα απάτης επειδή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στην αφάνεια. Ακόμη χειρότερα, είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται εδώ, φτάνουν στο σημείο να θέλουν να σηκωθούν να φύγουν και να γυρίσουν πίσω και μέχρι πριν λίγο καιρό δεν υπήρχε καν η δυνατότητα γιατί αν ζητούσαν κρατική συνδρομή, τους φυλάκιζαν για ένα εξάμηνο και μετά συνέχεια τα ίδια.

PS: Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει split σε θέμα σχετικό με τη μετανάστευση. Το θέμα που συζητάμε εδώ αφορά, βασικά, ρατσιστικές τάσεις των οργάνων του ελληνικού κράτους, καθώς και την αναίτια προσβολή στο πρόσωπο του συγκεκριμένου καθηγητή.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon May 14, 2012 5:42 pm

PASCAL wrote: Πολύ γενικόλογο και ευχετικό αυτό που προτείνεις. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος;
[...]
Τι άλλος δρόμος μπορεί να υπάρχει πέρα από τη λαϊκή κοινωνική αντιβία.;
Είναι όντως γενικόλογο αλλά δεν έχω το χρόνο να κάτσω να αναλύσω τις θέσεις μου εδώ και τώρα.
Ειδικά σχετικά με τους μπάτσους νομίζω είχα αναλύσει τις θέσεις μου σε ένα σχετικό thread (νομίζω εκείνο που ξεκινούσε με το άρθρο για το ΜΑΤατζή που χτύπησε ένα πιτσιρίκι σε μια πορεία, ή στους αγανακτισμένους).

Μάλλον το μόνο που είναι η πιο εύκολη και άμεση λύση, προς το παρόν και σα πρώτο βήμα, είναι αυτό που προτείνει ο Greg. Να στραφούμε κατά της πρυτανείας.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Greg
byte level
byte level

Post by Greg » Tue May 15, 2012 9:14 am

Πήγαμε κάποια άτομα στη Πρυτανεία και συναντήσαμε τον Πρύτανη. Του παραδώσαμε το ψήφισμα. Ο ίδιος δηλώσε οτι δεν υπάρχει κατι να κάνει. Εμείς του είπαμε να βγάλει έστω μια ανακοίνωση. Είπε οτι ούτε αυτό είναι η δουλειά του. Απάθεια που σπάει κόκκαλα....

σε περίπτωση που ξαναγίνουν επεισόδια νομιζω σηκώνει άνετα κατάληψη πρυτανείας. είναι το ελάχιστο μέσο πίεσης απέναντι στην προκλητική (αν όχι εγκληματική) απάθεια του. μας μιλούσε και μ'ενα υφος απαξίωσης λες και ήρθαμε και του μιλούσαμε για το κωλόχαρτο στις τουαλέτες... :smt013
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”