Η Ελλάδα αντιστέκεται

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Locked
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται

Post by Gewitter » Sat Jun 02, 2012 1:40 pm

Zifnab wrote:1 εκατομμύριο υπογραφές για το απεχθές χρέος (petition) http://www.1millionsignatures.eu/

Ένα χρήσιμο post από το 9gag share it!! More truth about Greece

Χίλια μπράβο στο παλικάρι!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by barbarosa » Sat Jun 02, 2012 2:11 pm

Πρώτον 1 εκατομύριο ανώνυμες ιντερνετικές υπογραφές δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Και ένα δισεκατομύριο να μαζέψουμε.

Δεύτερον πιστεύω ότι η ιστορία με το απεχθές χρέος κρύβει παγίδες.
1ον) Γιατί το να μελετήσεις το χρέος μιας χώρας όπως η Ελλάδα μπορεί να πάρει 10 χρόνια ακόμα και τους καλύτερους επιστήμονες να βρεις. Τι θα κάνουμε στο μεταξύ?
2ον) Έστω ότι το μελετάει η επιτροπή και έστω ότι εμπιστευόμαστε τα κριτήρια και τις προθέσεις της. (που αυτό δεν είναι κάτι απλό)
Τι κάνουμε αν βγει έστω και το 20% "νόμιμο" χρέος? Αντί για άπειρα δισεκατομύρια θα είναι κάτι του στυλ 50 δισεκατομύρια. Νομίζετε ότι έχουμε την πολυτέλεια να πληρώσουμε έστω και αυτό? Δεν συζητάω καν τις περιπτώσει που χρέος "νόμιμο" θα ονομαστεί κάτι πάνω του 50% η θα εμφανιστούν καινούρια χρέη που δεν τα ξέραμε :P
Επιπλέον το χρέος που θα προκύψει νόμιμο αυτόματα πρέπει να αναγνωριστεί και στις συνειδήσεις των πολιτών της χώρας οι οποίοι θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν το ποσοστό λιτότητας που αυτό θα ορίσει. Αν τώρα έχουμε 100% λιτοτητα μπορεί με μειωμένο χρέος να πάμε στο 50% λιτότητα. Είναι αρκετό?

Το ντοκυμαντέρ με τον Ισημερινό έχει μπερδέψει πολύ κόσμο. Όσο κι αν ψάχνω στο ίντερνετ δείκτες ποιότητας ζωής (HDI, GDP per capita) δεν βλέπω κάποια αξιοσημείωτη αύξηση στους δείκτες του Εκουαδόρ από τη στιγμή που απαλάχθηκαν από το απεχθές χρέος.

Το post στο 9gag πολύ καλό όντως. :smt023
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Sat Jun 02, 2012 9:18 pm

barbarosa wrote: 1ον) Γιατί το να μελετήσεις το χρέος μιας χώρας όπως η Ελλάδα μπορεί να πάρει 10 χρόνια ακόμα και τους καλύτερους επιστήμονες να βρεις. Τι θα κάνουμε στο μεταξύ?
Αυτό είναι άσχετο απ'το αν θα μελετηθεί το θέμα του χρέους και περιμένουμε σχετικές προτάσεις απ'όλους.
2ον) Έστω ότι το μελετάει η επιτροπή και έστω ότι εμπιστευόμαστε τα κριτήρια και τις προθέσεις της. (που αυτό δεν είναι κάτι απλό)
Τι κάνουμε αν βγει έστω και το 20% "νόμιμο" χρέος? Αντί για άπειρα δισεκατομύρια θα είναι κάτι του στυλ 50 δισεκατομύρια. Νομίζετε ότι έχουμε την πολυτέλεια να πληρώσουμε έστω και αυτό? Δεν συζητάω καν τις περιπτώσει που χρέος "νόμιμο" θα ονομαστεί κάτι πάνω του 50% η θα εμφανιστούν καινούρια χρέη που δεν τα ξέραμε :P
Ναι. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι και πέρσι με τις εκατοντάδες φοροαπαλλαγές σε πάρα πολλές κατηγορίες πολιτών υπήρχε πλεόνασμα που μετατρεπόταν σε έλλειμμα λόγω τοκοχρεωλυσίων. Με λίγα λόγια, χωρίς τοκοχρεολύσια "βγαίνουμε" σε όρους απλής κρατικής επιβίωσης, ωστόσο από κει κι έπειτα μία οικονομία δεν αναπτύσσεται χωρίς δανεισμό, ο οποίος θα σταματήσει, συνεπώς θα έχουμε και πάλι έλλειμμα λόγω μείωσης εσόδων των πολιτών, των επιχειρήσεων και του κράτους. Εκεί που καταλήγουμε πάλι είναι ότι αν δεν έρθει ανάπτυξη, με νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις εργασίας και σταδιακά αύξηση των εισοδημάτων, ό,τι και να γίνει με το χρέος είναι ανούσιο γιατί η Ελλάδα θα συνεχίσει να παράγει ελλείμματα που είναι και το βασικό της πρόβλημα. Δηλαδή μετά από 15 χρόνια θα είμαστε πάλι στην ίδια θέση. μόνο που εκεί, χωρίς δανεισμό, το έλλειμμα θα εκφραστεί ως μείωση των υπηρεσιών του κράτους.
Η παγίδα με το χρέος είναι ότι από μόνη της η διαχείρισή του δεν σημαίνει τίποτα. Επίσης μία πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους ανήκει στους ασφαλιστικούς φορείς της χώρας. Αν βγει το κράτος και πει "δεν πληρώνω" μέσα σ'αυτούς που θα χάσουν δισεκατομμύρια θα είναι το ΙΚΑ, τα ταμεία επαγγελματιών, τα πανεπιστήμια, άλλοι φορείς κοινωνικών υπηρεσιών και φυσικά χιλιάδες ομολογιούχοι-μικροκαταθέτες.
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μία επιτροπή λογιστικού ελέγχου θα κυρήξει ως απεχθές χρέος που στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν σε γνώση των εκλεγμένων βουλευτών και με την υπογραφή τους, εν ολίγοις δεν υπήρχε ποτέ ένας δικτάτορας που δανειζόταν στο όνομα της χώρας για να κάνει μεγάλη ζωή. Δηλαδή, υπήρχαν πολλοί αλλά τους ψήφιζαν οι ψηφοφόροι για να κάνουν αυτό ακριβώς.

Επιπλέον το χρέος που θα προκύψει νόμιμο αυτόματα πρέπει να αναγνωριστεί και στις συνειδήσεις των πολιτών της χώρας οι οποίοι θα πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν το ποσοστό λιτότητας που αυτό θα ορίσει. Αν τώρα έχουμε 100% λιτοτητα μπορεί με μειωμένο χρέος να πάμε στο 50% λιτότητα. Είναι αρκετό?
Ναι αν συνδεθεί με τους δείκτες ανάπτυξης, κάτι που πρέπει να γίνεται έτσι κι αλλιώς και για οποιοδήποτε χρέος. Όλα τα χρόνια πληρώναμε τοκοχρεωλύσια, μας προβληματίζει (δικαίως) όμως τώρα που συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα ίδια, ενώ λαμβάνουμε λιγότερα, ως οικονομία.
Το ντοκυμαντέρ με τον Ισημερινό έχει μπερδέψει πολύ κόσμο. Όσο κι αν ψάχνω στο ίντερνετ δείκτες ποιότητας ζωής (HDI, GDP per capita) δεν βλέπω κάποια αξιοσημείωτη αύξηση στους δείκτες του Εκουαδόρ από τη στιγμή που απαλάχθηκαν από το απεχθές χρέος.
Η διαφορά με το Εκουαδόρ είναι ότι τη στιγμή που αποκύρρηξε το χρέος είχε δυνατότητα, την ίδια μέρα, να παράγει και να εξάγει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου. Απο κει και πέρα είναι και θέμα διανομής του πλούτου. Στο Εκουαδόρ δεν θα περίμενε κανείς ότι θα αυξανόταν η παραγωγή με λιγότερο χρέος (άρα το GDP είναι λογικό να μην αλλάξει πολύ), απλώς το ποσοστό του δημόσιου χρέους ως προς το GDP θα ήταν μετά πολύ μικρότερο. Που από μόνο του δε λέει τίποτα γιατί όπως είπα και παραπάνω, αν εγώ εργάζομαι, παίρνω 1000 ευρώ και χαλάω 2000 με πιστωτικές χωρίς να κάνω προσπάθειες να έχω, μετά από 10 χρόνια εισόδημα 4000 ευρώ (=ανάπτυξη), ακόμη κι αν κάποιος μου σβήσει όλο το χρέος έως σήμερα, αν συνεχίσω να ξοδεύω τα ίδια ή/και αν δεν προσπαθήσω να αυξήσω το εισόδημά μου, σε 10 χρόνια πάλι στα ίδια θα βρίσκομαι. Υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερα χρέη τις οποίες όμως δεν ενοχλεί κανένας γιατί ο δανεισμός τους χρηματοδοτεί ανάπτυξη που στο τέλος του χρόνου αξίζει 3 και 4 φορές περισσότερο απ'όσο το δάνειο που τη χρηματοδότησε. Σαν συμπέρασμα, δεν είναι κακό να δανείζεσαι, απλώς πρέπει τα δάνεια που παίρνεις να χρηματοδοτούν επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που ανοίγουν πολλές θέσεις εργασίας κι έχουν το potential ν'ανοίξουν κι άλλες στο μέλλον. Ο τουρισμός, ας πούμε, είναι μία τέτοια επένδυση απλώς έχει το πρόβλημα ότι αν δεν το κυνηγήσεις περισσότερο, είναι έντονα εποχικός και επηρεάζεται πολύ έντονα από την οικονομική κατάσταση. Ακόμα και με μηδενικό χρέος, αν συνεχίσουμε να δανειζόμαστε για να πληρώνουμε μίζες, υπερτιμολογήσεις, διαπλεκόμενους, προνομιούχους του δημοσίου, διορισμούς και επιδοματικές πολιτικές χωρίς σχέδιο, σε κάποια φάση θα έρθουμε πάλι εδώ που είμαστε.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jun 03, 2012 2:53 pm

michalis για πρωθυπουργός! :clap: :)
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sun Jun 03, 2012 3:12 pm

MpoMp wrote:michalis για πρωθυπουργός! :clap: :)
Δύσκολο γιατί εγώ κατέχω τη θέση, μπορώ όμως να τον ορκίσω υπουργό ιμπεριαλιστικών/αντιλαϊκών/φιλοκεφαλαιουχικών οικονομικών. :cool:
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sun Jun 03, 2012 9:09 pm

MpoMp wrote:michalis για πρωθυπουργός! :clap: :)
Ψηφίστε με και θα σας πάρω εγώ κάτι υποβρύχια... :cool:
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Tue Jun 05, 2012 3:52 am

rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue Jun 05, 2012 9:36 am

Ήθελα να γίνω βουλευτής.

Πολλοί άνθρωποι ήθελαν επίσης το ίδιο για μένα. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου βγήκα πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη περιφέρεια στην Ελλάδα, όπου και πήρε το 30% των ψήφων της η Δημιουργία Ξανά. Με την σωστή, κατά τη γνώμη μου, συνεργασία της Δημιουργίας (με την οποία εκτέθηκα στις προηγούμενες εκλογές) και της Δράσης, οι πιθανότητες ήταν κοντά στο 100% ότι στις 18 Ιουνίου θα είχα την ευκαιρία να αποτελέσω μέρος της φωνής της Μεσαίας Τάξης μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Όλοι το περίμεναν και όλοι όσοι με στήριξαν το ήθελαν. Και εγώ επίσης.

Φαντάζομαι πως μέσω της αρθρογραφίας μου των τελευταίων ετών, τον συνεπή πολιτικό μου λόγο και τον συνεχή διάλογό μου με την κοινωνία, τη συνομιλία με τους σχολιαστές των κειμένων μου, αλλά και μέσω των αμέτρητων blogs που με τιμούν αναδημοσιεύοντας τα κείμενα που γράφω, καθώς και τα εκατοντάδες μηνύματα που απαντώ κάθε βδομάδα, έδειξα πως έχω ξεκάθαρη πολιτική άποψη και δεν υπεκφεύγω σε ό,τι αφορά τις ανάγκες μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κοινωνία μας για να ευημερήσει. Άλλωστε, πιθανόν η πλειονότητα του ιδεολογικού υπόβαθρου της Δημιουργίας, που συντάχθηκε τους λίγους τελευταίους μήνες, συμπίπτει με αυτά που γράφω και φωνάζω από την αρχή της κρίσης.

Η πρόθεσή μου ποτέ δεν ήταν ιδιοτελής. Η βασική σκέψη μου ήταν ότι από τον καναπέ και το πληκτρολόγιο η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει. Έτσι όταν παρουσιάστηκε η ιδέα της Δημιουργίας Ξανά στο Θάνο, με βρήκε ακούραστο σύμμαχο στην προώθηση της σκέψης και της πράξης, ότι ένα πολιτικό σύστημα που χρειάζεται ανανέωση το αλλάζεις από μέσα μόνον.

Ο δρόμος για την κόλαση, όμως, είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις...

Το τίμημα για την είσοδό μας στη Βουλή, της Δημιουργίας και εμένα, θα ήταν η αφαίρεση σημαντικού αριθμού ψήφων από την Νέα Δημοκρατία, μοναδική αστική παράταξη που με τις όσες αδυναμίες της (που ο ίδιος εγώ έχω επισημάνει) μπορεί να στηρίξει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στην παρούσα φάση. Κανείς άλλος σήμερα δεν μπορεί να προστατεύσει την Ελλάδα από βέβαιη πτώση.

Με άλλα λόγια η είσοδός μου στο κοινοβούλιο, φοβάμαι, εντός ελάχιστων εβδομάδων από την 17η Ιουνίου, θα είχε τίμημα την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη στα χέρια ψευτοαριστερών ανώριμων και μπλοφαδόρων πιτσιρικάδων (με μπόνους 50 εδρών), που δεν έχουν συναίσθηση τι σημαίνει κατάρρευση της κοινωνίας και της οικονομίας, ούτε καν από βιβλία...

Αποφάσισα, λοιπόν, να μην συμβάλλω στην πτώση της Ελλάδας στην κόλαση. Τις προηγούμενες μέρες από την απόφασή μου έβλεπα στους εφιάλτες μου καπνούς και αίμα στους δρόμους. Έβλεπα καθημερινούς ανθρώπους να φέρονται ως εγκληματίες για να επιζήσουν, επεισόδια παντού, και μένα να κρατώ το τρόπαιο της καταστροφής. Μια βουλευτική έδρα.

Μετά από πολλή ενδοσκόπηση, την περασμένη βδομάδα αποφάσισα και απέσυρα την υποψηφιότητά μου από το ψηφοδέλτιο του συνασπισμού της Δημιουργίας. Στην αρχή έκανα μια δήλωση ενότητας για την απόφασή μου, μη θέλοντας να μοιραστώ τα εφιαλτικά σενάρια που προέβλεπα με κανένα. Σχεδόν κανείς δεν πίστεψε αυτή την αρχική μου δήλωση, όσο και αν το ήθελαν. Όσο και αν προσπάθησα και γω να πείσω τον ίδιο τον εαυτό μου δεν το κατάφερα.

Στις μέρες που επακολούθησαν έλαβα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από θυμωμένους με την απόφασή μου ανθρώπους που με στήριξαν, και μέχρι που κάποια δημοσιεύματα έφτασαν ως και να πουν ότι η έξοδός μου από το ψηφοδέλτιο ήταν ακούσια. Σκιές πλανώνταν με δική μου υπαιτιότητα. Mea culpa. Έπρεπε να είχα πει εξαρχής τις σκέψεις μου.

Αυτό που δεν μετανιώνω, όμως, είναι η απόφασή μου να μην στερήσω την χώρα μου από τη μόνη πιθανότητά της σήμερα να παραμείνει στον πολιτισμένο κόσμο. Ήταν η μόνη συνεπής απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, όπου οι πράξεις και τα λόγια μου θα συνάδουν στην πρόθεσή μου να βοηθήσω την Ελλάδα.

Θέλω να ελπίζω πως στην απόφασή μου αυτή δεν θα είμαι μόνος.
Πηγή:www.capital.gr

Απλά τα πράγματα, ειμαι ο πρώτος στο forum που υποστηριξα την ΔΞ, χωρίς να γνωρίζω ομως την δυναμική του Συριζα. Σε αυτη την κρισιμη εκλογική αναμέτρηση ζωής και θανάτου, πρώτη προτεραιοτητα δεν ειναι αν θα μπει ο τζιμερος στην βουλή. Το πρώτο και βασικο ειναι να μην υπάρξει κυβέρνηση Σύριζα.
που θα πάει θα το δουμε...
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Tue Jun 05, 2012 10:51 am

Με τέτοια κακής ποιότητας προπαγάνδα που γίνεται κατά του συριζα από τους νεοφιλελεύθερους στο τέλος θα τους βγάλετε αυτοδυναμία. :smt005
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 05, 2012 10:56 am

barbarosa wrote:Με τέτοια κακής ποιότητας προπαγάνδα που γίνεται κατά του συριζα από τους νεοφιλελεύθερους στο τέλος θα τους βγάλετε αυτοδυναμία. :smt005
Και το ΚΚΕ με την "σωστή" του στάση στο τέλος το βλέπω και εκτός βουλής ή τελευταίο κόμμα της βουλής.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Jun 05, 2012 11:05 am

Το κκε έχει ξεκάθαρη στάση.1ον λέει συγκεκριμένα πράγματα , δεν υπόσχεται διορισμούς όπως ο Τσίπρας και 2ον ξέρει ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης θα πρέπει να ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική.Δεν γίνεται αλλιώς , και ο Τσίπρας τον ίδιο δρόμο με Πασοκ/Νδ θα ακολουθήσει αλλιώς θα χρειαστεί να πάρει υπερβολικά μεγάλα ρίσκα.Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει μην διαμορφώνετε πολιτική σκέψη από το Ράδιο Αρβύλα..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 05, 2012 11:22 am

ja_the_invincible wrote:Το κκε έχει ξεκάθαρη στάση.1ον λέει συγκεκριμένα πράγματα , δεν υπόσχεται διορισμούς όπως ο Τσίπρας και 2ον ξέρει ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης θα πρέπει να ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική.Δεν γίνεται αλλιώς , και ο Τσίπρας τον ίδιο δρόμο με Πασοκ/Νδ θα ακολουθήσει αλλιώς θα χρειαστεί να πάρει υπερβολικά μεγάλα ρίσκα.Βάλτε λίγο το μυαλό σας να δουλέψει μην διαμορφώνετε πολιτική σκέψη από το Ράδιο Αρβύλα..
Όχι δεν έχει ξεκάθαρη στάση. Γιατί ούτε τους κινδύνους έχει πει σε κανέναν ούτε τίποτα για αυτά που θέλει να κάνει. Χαιδεύει και αυτό τα αυτιά του κόσμου(όχι στον βαθμό που το κάνει ο Τσιπρα-ντρέου).
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Jun 05, 2012 11:44 am

Αφού μωρέ δεν έχεις κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις το πρόγραμμά του..Για αυτό λέω για διαμόρφωση πολιτικής σκέψης από το Ράδιο Αρβύλα.Έχει πει ξεκάθαρα ότι θέλει την παραγωγή να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης , την κρατικοποίηση των επιχειρήσεων και την αποχώρηση από εε/ευρώ.Δεν παρουσιάζει καμία ρόδινη σκοπιά των πραγμάτων και δεν αρνείται ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε διπλωματικό/οικονομικό αποκλεισμό της Ελλάδας.Εγώ δεν συμφωνώ με το πρόγραμμά του γιατί δεν θέλω την κατάργηση της ελεύθερης αγοράς.Τώρα το να κράζεις ένα κόμμα που έχει την πιο συγκεκριμένη στάση από όλους για το ότι χαιδεύει αυτιά ή ότι αρνείται να κυβερνήσει ( γιατί ναι προφανώς δεν πας σε κατάργηση της ελεύθερης αγοράς χωρίς ευρεία λαική υποστήριξη ) είναι κριτική της π****** και εντελώς ρηχή.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 05, 2012 11:48 am

ja_the_invincible wrote:Αφού μωρέ δεν έχεις κάνει καν τον κόπο να διαβάσεις το πρόγραμμά του..Για αυτό λέω για διαμόρφωση πολιτικής σκέψης από το Ράδιο Αρβύλα.Έχει πει ξεκάθαρα ότι θέλει την παραγωγή να περάσει στα χέρια της εργατικής τάξης , την κρατικοποίηση των επιχειρήσεων και την αποχώρηση από εε/ευρώ.Δεν παρουσιάζει καμία ρόδινη σκοπιά των πραγμάτων και δεν αρνείται ότι όλα αυτά θα οδηγήσουν σε διπλωματικό/οικονομικό αποκλεισμό της Ελλάδας.Εγώ δεν συμφωνώ με το πρόγραμμά του γιατί δεν θέλω την κατάργηση της ελεύθερης αγοράς.Τώρα το να κράζεις ένα κόμμα που έχει την πιο συγκεκριμένη στάση από όλους για το ότι χαιδεύει αυτιά ή ότι αρνείται να κυβερνήσει ( γιατί ναι προφανώς δεν πας σε κατάργηση της ελεύθερης αγοράς χωρίς ευρεία λαική υποστήριξη ) είναι κριτική της π****** και εντελώς ρηχή.
Ja το τι έχω κάνει και τι όχι δεν το ξέρεις όπως και εγώ για σένα. Οκ να περάσει η παραγωγή στα χέρια της εργατικής τάξης. Χωρίς επενδύσεις και ευνοικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις ανάπτυξη δεν υπάρχει(και όταν λέω επιχειρήσεις εννοώ τις μεγάλες επιχειρήσεις όχι τις μικρομεσαίες). Όπως εσύ λοιπόν λες την κριτική μου κριτική της π****** εγώ λέω την πολιτική του κκε πολιτική της π******.

nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue Jun 05, 2012 12:00 pm

Κατώτατος μισθός 1500 euro, καμιά απόλυση σε εργατικό προσωπικό ακόμα και σε επιχειρήσεις με οικονομικές ζημίες.

Σταθερή στάση:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&a ... 38&cid=122

ΝΟΤ

Αν υπάρχει κάτι για το οποίο αξίζει το ΚΚΕ, είναι γιατί σου δίνει ευκαιρία εν έτη 2012 να ποστάρεις Stalin memes:

http://www.quickmeme.com/scumbag-stalin/?upcoming

Coolάρετε και απολαύστε. Ειρήνη ημίν! :smt023
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Tue Jun 05, 2012 12:07 pm

Το πρόβλημα με το ΚΚΕ δεν είναι ότι δεν έχει ξεκάθαρη στάση. Έχει ίσως την πλέον ξεκάθαρη.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει ακριβώς την ίδια στάση/πρόγραμμα από το '81 που μπήκαμε στην ΕΕ.
30+ χρόνια με το ίδιο πρόγραμμα (και το ίδιο λεξιλόγιο στις ανακοινώσεις :-p ), δεν σημαίνει σταθερότητα απόψεων. Σημαίνει έλλειψη διάθεσης (ή ίσως δυνατότητας;) εκσυγχρονισμού.
Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

P.S.: Τον τελευταίο μήνα έχω την αίσθηση ότι γίνεται διαγωνισμός στους πολιτικούς (αρχηγούς και μη) για το ποιος θα κάνει την πιο ηλίθια δήλωση. Αν αυτούς θεωρούμε ως αντιπροσώπους μας, πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε το χαμηλότερο IQ στον κόσμο.
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 05, 2012 12:12 pm

marios wrote:Το πρόβλημα με το ΚΚΕ δεν είναι ότι δεν έχει ξεκάθαρη στάση. Έχει ίσως την πλέον ξεκάθαρη.
Το πρόβλημα είναι ότι έχει ακριβώς την ίδια στάση/πρόγραμμα από το '81 που μπήκαμε στην ΕΕ.
30+ χρόνια με το ίδιο πρόγραμμα (και το ίδιο λεξιλόγιο στις ανακοινώσεις :-p ), δεν σημαίνει σταθερότητα απόψεων. Σημαίνει έλλειψη διάθεσης (ή ίσως δυνατότητας;) εκσυγχρονισμού.

P.S.: Τον τελευταίο μήνα έχω την αίσθηση ότι γίνεται διαγωνισμός στους πολιτικούς (αρχηγούς και μη) για το ποιος θα κάνει την πιο ηλίθια δήλωση. Αν αυτούς θεωρούμε ως αντιπροσώπους μας, πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε το χαμηλότερο IQ στον κόσμο.
Με το μη ξεκάθαρη στάση εννοώ το εξής. Το κκε σου λέει ο λαό, ο λαός, ο λαός....... μα δεν γίνεται έτσι. Κάποιος πρέπει να βάλει λεφτά. Αν διώξεις όλες τις επιχειρήσεις που αυτό θα γίνει αν κάνει αυτά που λέει το κκε. Προφανώς το κκε είναι φιλαλαικό κόμμα, προφανώς έχει καλές προθέσεις, αλλά για να μπορείς να στηρίξεις μια φιλολαική πολιτική χρειάζεσαι χρήματα που δεν θα τα βρεις με τους τρόπους που λέει το κκε για κανέναν λόγο. Οπότε όπως είπε και ο marios χωρίς εκσυχρονισμό le poul κκε σορρυ.

ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Jun 05, 2012 12:15 pm

Εγώ απλά θέλω όταν διαβάζω απόψεις αυτές να είναι προιόν σκέψης και όχι προπαγάνδας.Έπρεπε να φτάσεις στο 3ο comment για να αρχίσεις να μιλάς σωστά :-p .Τέσπα , αν οι επιχειρήσεις που λες αφορούν την πρωτογενή παραγωγή το κομμουνιστικό μοντέλο είναι το καλύτερο.Γιατί συντονίζει την παραγωγή με στόχο την εθνική αυτάρκεια και καταργεί τους μεσάζοντες.Όσο όμως προχωράμε στα ψηλότερα επίπεδα παραγωγής και η παραγωγή βασίζεται κυρίως στην πατέντα , συνεπώς τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις διοίκησης έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο , το μοντέλο αρχίζει και χωλαίνει.Στο δε επίπεδο υπηρεσιών καταρρέει.Συνοψίζοντας τα παραπάνω λοιπόν , γνώμη μου είναι ότι το κράτος πρέπει να ξεκινάει από σχεδόν ολοκληρωτικό έλεγχο της πρωτογενούς παραγωγής και της ενέργειας και να καταλήγει σε πολύ μικρό έλεγχο στις επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα.

Αυτά το πράγμα δεν το προτείνει κανένας βέβαια.Στην Ελλάδα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο απόλυτα κρατικό μοντέλο ή την απόλυτα ελεύθερη αγορά. :smt012

Necro , δεν λέει κανείς να διώξεις τις επιχειρήσεις.Λέει να περάσει η διοίκησή τους στο κράτος.Βέβαια ότι το κράτος κατάντησε την ΔΕΗ ζημιογόνο και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις να παράγουν αλλά να μην μπορούν να εξάγουν σε περίπτωση οικονομικού αποκλεισμού δεν απασχολεί τον μέσο κνήτη. :-p
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Tue Jun 05, 2012 12:24 pm

ja_the_invincible wrote:Εγώ απλά θέλω όταν διαβάζω απόψεις αυτές να είναι προιόν σκέψης και όχι προπαγάνδας.Έπρεπε να φτάσεις στο 3ο comment για να αρχίσεις να μιλάς σωστά :-p .Τέσπα , αν οι επιχειρήσεις που λες αφορούν την πρωτογενή παραγωγή το κομμουνιστικό μοντέλο είναι το καλύτερο.Γιατί συντονίζει την παραγωγή με στόχο την εθνική αυτάρκεια και καταργεί τους μεσάζοντες.Όσο όμως προχωράμε στα ψηλότερα επίπεδα παραγωγής και η παραγωγή βασίζεται κυρίως στην πατέντα , συνεπώς τα άτομα που βρίσκονται σε θέσεις διοίκησης έχουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο , το μοντέλο αρχίζει και χωλαίνει.Στο δε επίπεδο υπηρεσιών καταρρέει.Συνοψίζοντας τα παραπάνω λοιπόν , γνώμη μου είναι ότι το κράτος πρέπει να ξεκινάει από σχεδόν ολοκληρωτικό έλεγχο της πρωτογενούς παραγωγής και της ενέργειας και να καταλήγει σε πολύ μικρό έλεγχο στις επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα.

Αυτά το πράγμα δεν το προτείνει κανένας βέβαια.Στην Ελλάδα έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο απόλυτα κρατικό μοντέλο ή την απόλυτα ελεύθερη αγορά. :smt012

Necro , δεν λέει κανείς να διώξεις τις επιχειρήσεις.Λέει να περάσει η διοίκησή τους στο κράτος.Βέβαια ότι το κράτος κατάντησε την ΔΕΗ ζημιογόνο και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οι επιχειρήσεις να παράγουν αλλά να μην μπορούν να εξάγουν σε περίπτωση οικονομικού αποκλεισμού δεν απασχολεί τον μέσο κνήτη. :-p
Δεν είπα ότι το κκε λέει οτι θα διώξει τις επιχειρήσεις. Λέω πως εν τέλη θα τις διώξει αν ακολουθηθεί η πολιτική που θέλει.

ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue Jun 05, 2012 12:32 pm

Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο παραγωγής.Σε αυτοματοποιημένη παραγωγή δεν φεύγει η επιχείρηση , φεύγει ο επιχειρηματίας.Ένας μεσάζοντας ο οποίος αναλαμβάνει να αποθηκεύσει το προιόν παραγωγής δεν προσφέρει τίποτα σε επίπεδο τεχνογνωσίας , αν έρθει το κράτος και του πάρει τις αποθήκες δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.Στον δικό μας τομέα αντίθετα που αυτό που πουλάμε είναι τεχνογνωσία αν έρθει το κράτος και σου πει κρατικοποιείσαι φεύγεις την ίδια μέρα έξω.
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Tue Jun 05, 2012 12:35 pm

ja_the_invincible wrote:αν έρθει το κράτος και του πάρει τις αποθήκες δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.Στον δικό μας τομέα αντίθετα που αυτό που πουλάμε είναι τεχνογνωσία αν έρθει το κράτος και σου πει κρατικοποιείσαι φεύγεις την ίδια μέρα έξω.
αλλιώς έχεις φύγει από την προηγουμενη μέρα έξω :P
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
barbarosa
Gbyte level
Gbyte level

Post by barbarosa » Tue Jun 05, 2012 12:43 pm

Necrofear το λάθος που κάνεις εσύ το κάνουν και πολλοί άλλοι Έλληνες. Νομίζουν ότι ξέρουν τις απόψεις του κκε διαβάζοντας αυτά που γράφουν/αναφέρουν για αυτό διάφορες εφημερίδες μεγαλοεπιχειρηματιών ή παρακολουθώντας κανάλια ιδιοκτησίας εφοπλιστών.
Όποιος θέλει να μάθει τις απόψεις του κομμουνιστικού κόμματος να διαβάσει την εφημερίδα του(Ριζοσπάστης), το πρόγραμμα του, την επίσημη ιστοσελίδα www.kke.gr ή ας παρακολουθήσει λίγο το επίσημο κανάλι του (902). Μέχρι να το κάνει αυτό, ας μην σχολιάζει πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει γιατί εκτίθεται κιόλας.
Το πρόβλημα με το ΚΚΕ δεν είναι ότι δεν έχει ξεκάθαρη στάση. Έχει ίσως την πλέον ξεκάθαρη.
Μάριε αυτό σημαίνει ντομπροσύνη και δεν την έχει κανένα άλλο κόμμα. Φαίνεται βέβαια πως η συγκεκριμένη αρετή δεν εκτιμάται όσο πρέπει στις μέρες μας.
Καλό είναι πάντως που τουλάχιστον αναγνωρίζεται από αρκετά άτομα που γνωρίζουν την θέση του απλά διαφωνούν με αυτή.
Locked

Return to “Αναδημοσιεύσεις”