Δεν τη σφάξανε τη μάνα του και κανείς δε ζήτησε να του πει ευχαριστώ. Ο καθένας μπορεί να ισχυριστεί ότι θέλει. Για αυτό υπάρχουν δίκες και για τον 24χρονο ακόμα και για τον διαρρήκτη αν ζούσε ακόμα. Κοινά αποδεκτά γεγονότα: Εϊχαμε διαρρήξεις και δεν υπήρχε ζήτημα αυτοάμυνας.ja_the_invincible wrote:http://news247.gr/eidiseis/koinonia/egl ... 08119.html*estrngd wrote:Ο ήρωας που σκότωσε τον κλέφτη πισώπλατα την ώρα που έτρεχε, χωρίς να ξέρει το γιατί τρέχει και "υποθέτοντας" κατά τις δηλώσεις του ότι είχε σκοτώσει κάποιον πριν (χωρίς να έχει σκοτωθεί όμως κανείς) επειδή έτρεχε (ενώ θα μπορούσε να υποθέσει ότι τρέχει επειδή τον πυροβολούν ή επειδή απλά δεν θέλει να τον πιάσουν), δεν νομίζω ότι έχει δείχνει τι θα συμβεί αν βγει ο κάθε συριζα αλλά μάλλον τι θα συμβεί αν συνεχιστεί η ΔΝΤ-εποχή που διανύουμε, με όλες τις ρατσιστικές και λοιπές εξάρσεις της.
Εσύ άμα πάνε να σφάξουν την μάνα σου πες και ευχαριστώ.
Είναι όμως κοινά αποδεκτό γεγονός ότι όταν δεν τίθεται ζήτημα αυτοάμυνας να μην τιμωρείται η ληστεία με ανθρωποκτονία; Και αν δε συμφωνεί κανείς μαζί μου πού θα σταματήσουμε; Θα σκοτώσουμε εν ψυχρώ και τον μελλοντικο 16χρονο ληστή; Πιθανόν και τον αδερφό μας που η ανέχεια της εποχής μας τον έστειλε να κλέψει κοσμήματα και άλλα υλικά αγαθά; Η οπλοκατοχή δε φαίνεται οριστικά να καταπολέμησε το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Αντίθετα αυξήθηκαν τα ατυχήματα. Ακόμα και τώρα στην υπερασπιστική γραμμή του 24χρονου ακούω για τυχαία εκπυρσοκρότηση. Γνωρίζουμε τώρα αν θα έχουμε μόνο αδίστακτους εγκληματίες που πρώτα θα σκοτώνουν και ύστερα θα ληστεύουν; Πολλά ερωτήματα και θέλει νηφαλιότητα.
Δεν το αναφέρω για σένα ja_the_invincible, το αναφέρω γιατί το βρίσκω σχετικό: Απλά έχω την εντύπωση ότι σημαντικός παράγοντας για την ανοχή πολλών στην αυτοδικία είναι ότι είναι αλλοδαπός. Μπορεί και να ήταν αδίστακτος, δεν έχω ιδέα. Στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τρομοκρατικό κλίμα και ενάντιον των αλλοδαπών. Στην αντίπερα όχθη περνιούνται στο ψιλό μαχαιρώματα ανυποψίαστων αλλοδαπών και αυτό δημιουργεί ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης για να μη δούμε ότι υπάρχει εκατέρωθεν βία. Και αυτό να μας φέρει όλους ψύχραιμα αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας.
Συμφωνώ εκτός του ότι δεν είναι τόσο τραγικά τα πράματα σε θέματα αυτάρκειας. Όμως γιατί τότε τα περιβόητα μνημόνια δεν δίνουν πρώτα έμφαση στην αποκατάσταση της επάρκειας; Η λύση σίγουρα πρώτα περνάει από κει για να μπορούν να πολλαπλασιαστούν οι επιλογές μας. Με την υποτέλεια μας δίνουμε το δικαίωμα στον καθένα τους να μας εκβιάζει.ja_the_invincible wrote:fo@ , η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν έχει επάρκεια ούτε σε προιόντα ούτε σε ενέργεια.Με την σωστή πολιτική μπορούσε/μπορεί ακόμα να αποκτήσει και τα 2.Το ανίκανο ελληνικό κράτος και τα πουλημένα τομάρια που το στελεχώνουν θα έπρεπε τόσα χρόνια να έχουν κάνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση , έτσι ώστε σε περίπτωση κατάρρευσης να μπορεί έστω και φτωχά να ζήσει ο κόσμος.Εδώ εν μέρει έχει ένα δίκιο ο Rose αν αποχωρήσουμε αυτή την στιγμή από το ευρώ , οι συνέπειες πιθανόν να είναι απότομες.Πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί το έδαφος και κατόπιν ας αποχωρήσουμε.