Η Ελλάδα αντιστέκεται
- Gewitter
- Venus Former Team Member
- Academic status: PhD
Re: Η Ελλάδα αντιστέκεται
Guys ρίξτε λίγο τους τόνους παρακαλώ.
..και επίσης όσον αφορά το γεγονός,τα επίσημα στατιστικά λένε ότι τα εγκλήματα γίνονται 50% από Έλληνες και 50% από μετανάστες.
Στη προκειμένη έγινε από μετανάστη..και?θα μπορούσε νάχε γίνει και από Έλληνα.
Στη γειτονιά μου εικάζεται ότι το κύμα ληστειών σε σπίτια που έιχαμε πέρσι ήταν από Έλληνες..άρα η χώρα προέλευσης προσωπικά μου είναι αδιάφορη και καλό θα ήταν να το χωνέψουν όλοι αυτοί που το θέμα τους είναι η χώρα του εγκληματία.Γιατί το πρόβλημα,κατά τη γνώμη μ, δεν είναι οι μετανάστες αλλά η ελλειπής προστασία που έχουμε από την αστυνομία της οποίας η απάντηση ήταν "δεν μπορουμε να βάλουμε περιπολία στη γειτονιά σας γιατί δεν έχουμε λεφτά και αν γίνει κάτι τότε πάρτε μας τηλεφωνο"..ενώ εσύ τους θες για να μη γίνει κάτι..
Εν τέλη διαβάστε τη δήλωση του παιδιού που τον σκότωσε γιατί ήταν έν βρασμό ψυχής...Λέει πως ή μπει φυλακή ή όχι οι τύψεις του που σκότωσε έναν άνθρωπο θάναι μάζί του όλη του τη ζωή..αυτό τα λέει όλα..
..και επίσης όσον αφορά το γεγονός,τα επίσημα στατιστικά λένε ότι τα εγκλήματα γίνονται 50% από Έλληνες και 50% από μετανάστες.
Στη γειτονιά μου εικάζεται ότι το κύμα ληστειών σε σπίτια που έιχαμε πέρσι ήταν από Έλληνες..άρα η χώρα προέλευσης προσωπικά μου είναι αδιάφορη και καλό θα ήταν να το χωνέψουν όλοι αυτοί που το θέμα τους είναι η χώρα του εγκληματία.Γιατί το πρόβλημα,κατά τη γνώμη μ, δεν είναι οι μετανάστες αλλά η ελλειπής προστασία που έχουμε από την αστυνομία της οποίας η απάντηση ήταν "δεν μπορουμε να βάλουμε περιπολία στη γειτονιά σας γιατί δεν έχουμε λεφτά και αν γίνει κάτι τότε πάρτε μας τηλεφωνο"..ενώ εσύ τους θες για να μη γίνει κάτι..
Εν τέλη διαβάστε τη δήλωση του παιδιού που τον σκότωσε γιατί ήταν έν βρασμό ψυχής...Λέει πως ή μπει φυλακή ή όχι οι τύψεις του που σκότωσε έναν άνθρωπο θάναι μάζί του όλη του τη ζωή..αυτό τα λέει όλα..
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
ΜΕ ΧΑΡΤΙ?
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- zweistein
- Wow! Terabyte level
και κλασικά ο Παυλόπουλος δεν κουνάει τρίχα χαχαχαMpoMp wrote:ΜΕ ΧΑΡΤΙ?
that vid was a good one

Νομίζω έχει σημασία το θέμα. Τώρα θα έχουμε ένα κύμα ανθρώπων που θα επικροτεί την αυτοδικία και θα τιμωρεί με θάνατο τη ληστεία. Και θα τους είναι συμπαθής η ιδέα αυτή γιατί ο κάθε ληστής θα είναι a priori τέρας αλλοδαπός. Αν ήταν έλληνας ή αποκαλυπτότανε ελαφρυντικά για το ληστή δε θα εξελισσότανε η φαρσοκωμωδία στα δικαστήρια. Και σίγουρα αν ήταν έλληνας κάποιοι θα σκεφτόντουσαν πολύ σοβαρά το ζήτημα. Και ο θάνατός του θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για αυτό το νέο κύμα δημοκρατίας του όχλου.Gewitter wrote: ..και επίσης όσον αφορά το γεγονός,τα επίσημα στατιστικά λένε ότι τα εγκλήματα γίνονται 50% από Έλληνες και 50% από μετανάστες.
Αφού το λέει το παιδί, το παλικάρι, έτσι θα ναι; Ήδη ξεκίνησε τα φίδια με τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις όπλων. Δε νομίζω ότι πρέπει να πιστεύσουμε ντε και καλά ότι λέει. Η κατηγορία που του απαγγέλθηκε ήταν μια πολιτική πράξη. Ήταν για μένα δολοφονία εκ προθέσεως υποκινούμενη από μίσος δικό του και μιας ρατσιστικής κοινωνίας. Αποψή μου.Gewitter wrote: Εν τέλη διαβάστε τη δήλωση του παιδιού που τον σκότωσε γιατί ήταν έν βρασμό ψυχής...Λέει πως ή μπει φυλακή ή όχι οι τύψεις του που σκότωσε έναν άνθρωπο θάναι μάζί του όλη του τη ζωή..αυτό τα λέει όλα..
"With soap, baptism is a good thing"
- nachos
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ακριβώςfo@ wrote:Αποψή μου
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
-
- Gbyte level
Ξαναλέω ότι δεν δίνω κανένα ελαφρυντικό παρ'όλη την κατάσταση της κοινωνίας και για μένα δεν δικαιολογείται η πράξη, μίλησα επίσης και για τη διάσταση της καταγωγής του νεκρού που κάποιοι μεταχειρίζονται με το χειρότερο τρόπο. Αλλά εσύ, τη δική σου την άποψη που ακριβώς τη στηρίζεις; Γνωρίζεις κάτι παραπάνω για το θέμα; Γιατί η δημοκρατία του όχλου ξεκινάει πρώτα απ΄όλα από ανθρώπους που νομίζουν ότι εξ'υποθέσεων και εικασιών δικαιούνται να έχουν άποψη για όλα χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Χωρίς διάθεση να σε προσβάλλω προσωπικά, απλά, επιτέλους, να μάθουμε να βγάζουμε συμπεράσματα μέχρι εκεί που μας παίρνει. Ή τουλάχιστον να μην τα δημοσιεύουμε.fo@ wrote: Ήταν για μένα δολοφονία εκ προθέσεως υποκινούμενη από μίσος δικό του και μιας ρατσιστικής κοινωνίας. Αποψή μου.
1ον) Δεν ήταν για μένα εν βρασμώ θυμός. Συνειδητά κυνήγησε το ληστή που διέφυγε για να τον πιάσει έστω και αν χρειαστεί να τον σκοτώσει. Θα δεχόμουν εν βρασμώ ψυχή αν πάθαινε όντως κάτι η μάνα του. Αλλιώς να περιμένουμε πλέον δικαιολογίες τύπου "Είπε π@@@@ τη μάνα μου και θόλωσα...". Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι είχε ήδη προετοιμάστει το έδαφος μέσω ΜΜΕ και του φόβου από τις υπάρχοντες ληστείες να σκοτώσουν οποιον αλλοδαπό απειλεί την ιδιωτική τους περιουσία. Υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα και την έχουμε νιώσει όλοι μας.
2ον) Υπήρξε πολιτική απόφαση. Ένας εισαγγελέας αν άκουγε την εκδοχή της τυχαίας εκπυρσοκρότησης δε θα θεωρούσε πιθανότατο αναξιόπιστο τον κατηγορούμενο; Θα έπρεπε να στείλει τον κατηγορούμενο σε δίκη με ενδεχόμενο δόλο (δε ξερω καλά τα νομικά) και αν προκύψει στη διαδικασία εν βρασμώ ψυχής τότε οκ. Πολύ θα θελα να δω τι θα γίνει με ένα 16χρονο αλητάκι ελληνάκι που θα σκοτωθεί όπως τώρα όταν θα πάει να ληστέψει.
3ον) To μεγάλο πλήθος υποστήριξης. Αν δεν κάνω λάθος και συ ο ίδιος θεώρησες πιο πιθανό ότι αν ήταν έλληνας δε θα ήταν το ίδιο. Άρα γιγαντώνεται και ηθικοποιείται ένα κίνημα αυτοδικίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά
4ον) Δεν αρνήθηκα όπως επισήμανε ο nachos ότι είναι άποψη μου. Όπως η Gewitter δέχτηκε (ή άραγε έχαψε; ) τη δήλωση ειλικρινούς μεταμέλειας του 24χρονου.
2ον) Υπήρξε πολιτική απόφαση. Ένας εισαγγελέας αν άκουγε την εκδοχή της τυχαίας εκπυρσοκρότησης δε θα θεωρούσε πιθανότατο αναξιόπιστο τον κατηγορούμενο; Θα έπρεπε να στείλει τον κατηγορούμενο σε δίκη με ενδεχόμενο δόλο (δε ξερω καλά τα νομικά) και αν προκύψει στη διαδικασία εν βρασμώ ψυχής τότε οκ. Πολύ θα θελα να δω τι θα γίνει με ένα 16χρονο αλητάκι ελληνάκι που θα σκοτωθεί όπως τώρα όταν θα πάει να ληστέψει.
3ον) To μεγάλο πλήθος υποστήριξης. Αν δεν κάνω λάθος και συ ο ίδιος θεώρησες πιο πιθανό ότι αν ήταν έλληνας δε θα ήταν το ίδιο. Άρα γιγαντώνεται και ηθικοποιείται ένα κίνημα αυτοδικίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά
4ον) Δεν αρνήθηκα όπως επισήμανε ο nachos ότι είναι άποψη μου. Όπως η Gewitter δέχτηκε (ή άραγε έχαψε; ) τη δήλωση ειλικρινούς μεταμέλειας του 24χρονου.
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Τώρα το "θα σκότωναν την μάνα μου" δεν στέκει. Άντε το "θα είχαν σκοτώσει την μάνα μου, ίσως, μπορεί, βασικά δεν ξέρω κλπ αλλά μετά εγώ τσαμπουκαλεύτηκα και παρότι την είχαν κάνει είπα να γίνω ράμπο μαζί με τους οργισμένους γείτονές μου".
Παίζει εδώ που τα λέμε και το μαχαίρι στον λαιμό να μην το είδε ο ίδιος. Ή να είναι μούφα. Άντε να την απείλησαν για να μην φωνάζει, αλλά με το που έφτασε αυτός την παράτησαν και ΦΥΓΑΝΕ.
οκ;
Δεν έγινε κάποια μάχη μεταξύ του 24χρονου και των κλεφτών. Την ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ. ΜΕΤΑ τους κυνήγησαν (ο όχλος δηλαδή μεταξύ των οποίων και ο φοιτητής) και τους πυροβόλησε. ΜΕΤΑ.axortagos.gr wrote: Υστερα από μερικά λεπτά ο 24χρονος Νίκος Ντάβαρης κατέβηκε από το υπνοδωμάτιό του κρατώντας κυνηγετικό όπλο. Μόλις τον είδαν, οι άγνωστοι πήδηξαν από μπαλκονόπορτα και άρχισαν να τρέχουν. Κάτοικοι της περιοχής και ο φοιτητής της Ιατρικής τους ακολούθησαν και στη συμβολή των οδών Παπαγεωργίου και Κασιόππης ο 24χρονος πυροβόλησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν από τους δύο άντρες, έναν 43χρονο Αλβανό. Λίγο αργότερα παραδόθηκε και συνελήφθη ο 52χρονος
Τώρα το "θα σκότωναν την μάνα μου" δεν στέκει. Άντε το "θα είχαν σκοτώσει την μάνα μου, ίσως, μπορεί, βασικά δεν ξέρω κλπ αλλά μετά εγώ τσαμπουκαλεύτηκα και παρότι την είχαν κάνει είπα να γίνω ράμπο μαζί με τους οργισμένους γείτονές μου".
Παίζει εδώ που τα λέμε και το μαχαίρι στον λαιμό να μην το είδε ο ίδιος. Ή να είναι μούφα. Άντε να την απείλησαν για να μην φωνάζει, αλλά με το που έφτασε αυτός την παράτησαν και ΦΥΓΑΝΕ.
οκ;
- gasparosoft
- Gbyte level
Απαιτούμε να γίνει επίσημη αργία η συγκεκριμένη μέρα ως ένδειξη σεβασμού πρως τον ήρωα κλέφτη που έπεσε μαχώμενος την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει το ψωμάκι του.
ΥΓ: Η ψευτοκουλτούρα στο μεγαλείο της.
-
- Gbyte level
Αναγνωρίζω και κρίνω την κοινωνική φάση στην οποία βρισκόμαστε και δεν θεώρησα πιθανό, είμαι βέβαιος ότι θα ήταν διαφορετικά αν ήταν Έλληνας, τόσο απ'την πλευρά υπεράσπισης του κατηγορουμένου όσο κι απ'την πλευρά αυτών που τώρα θυμήθηκαν τα δικαιώματα του ληστή. Αυτό που δεν κάνω είναι να προσπαθώ να βγάλω συμπεράσματα για μία πολύ συγκεκριμένη υπόθεση πρώτον γιατί δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες και δεύτερον γιατί δεν είναι η δουλειά μου, κάτι το οποίο κάνεις και είναι λάθος, ο ίδιος λες ότι δεν γνωρίζεις καλά τα νομικά. Σε συμπλήρωμα αυτού δεν γνωρίζεις ούτε και την υπόθεση. Δέχομαι ότι είναι άποψή σου, αλλά επειδή μιλάς με πολλή λεπτομέρεια διερωτήθηκα απλώς που βασίζεις την άποψη αυτή και με ποια στοιχεία. Ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει σαφώς, από κει και πέρα όμως ο καθένας κρίνεται κι απ'την επιχειρηματολογία του. Όλοι ξέρουμε ότι δικαιούμαστε να μιλάμε, κανένας όμως πότε πρέπει να το κάνει και πότε όχι. Η Gewitter έχω την εντύπωση ότι απλώς παρέθεσε τη δήλωση μεταμέλειας και υπονόησε ότι την δέχεται. Εσύ πας να μπεις στα κίνητρα του φόνου που είναι αρκετά βήματα πιο πέρα απ'αυτό και απαιτεί ένα άλλο επίπεδο γνώσης για το θέμα.
Δεν υποστήριξα ποτέ την αυτοδικία, θα το πω για τρίτη φορά, δεν θα υποστηρίξω όμως και την αυτοδικία που λαμβάνει ο καθένας για να βγάζει δικές του ετυμηγορίες.
Η απαγόρευση της αυτοδικίας σε ένα πολιτισμικό σύστημα και η νομική θεώρηση ότι ο κλέφτης δεν τιμωρείται με θάνατο επειδή η αξία της ζωής υπερβαίνει πάντα την αξία του εμπράγματος αντικειμένου που έκλεψε δεν έχει καμία σχέση με τον όρο που χρησιμοποιείς.
Δεν υποστήριξα ποτέ την αυτοδικία, θα το πω για τρίτη φορά, δεν θα υποστηρίξω όμως και την αυτοδικία που λαμβάνει ο καθένας για να βγάζει δικές του ετυμηγορίες.
gasparosoft wrote:Απαιτούμε να γίνει επίσημη αργία η συγκεκριμένη μέρα ως ένδειξη σεβασμού πρως τον ήρωα κλέφτη που έπεσε μαχώμενος την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει το ψωμάκι του.
Η απαγόρευση της αυτοδικίας σε ένα πολιτισμικό σύστημα και η νομική θεώρηση ότι ο κλέφτης δεν τιμωρείται με θάνατο επειδή η αξία της ζωής υπερβαίνει πάντα την αξία του εμπράγματος αντικειμένου που έκλεψε δεν έχει καμία σχέση με τον όρο που χρησιμοποιείς.
- nookie
- Mbyte level
''Η μανα του φευγατου δεν εκλαψε ποτε'' λεει μια παλια παροιμια...αυτο για να χαρακτηρισω το γενικοτερο σκηνικο/παρτακι που εχει στηθει με αφορμη το συγκεκριμενο γεγονος..ας μη το αναλυσω παραπανω..
Μικρη σημασια εχει μεταμελεια ή οχι...ειδικα απο τη στιγμη που στελνεις καποιον στον αγυριστο...εχουμε εναν που το επαιξε gun-man και μεταμελει..και ειχαμε πριν μερικους μηνες εναν Νορβηγο που εσφαξε κοσμο και δεν αλλαξε γνωμη για τις πραξεις του..ε και;;εφεραν κανεναν πισω απο τον αλλο κοσμο οι μεταμελειες?
Και πιο παλια ο φορτηγατζης που ειχε στειλει στον αγυριστο ενα ολοκληρο λεωφορειο μαθητων σε ενα τραγικο δυστυχημα επισης δηλωνε συντετριμενος κτλ(αν θυμαμαι σωστα)...και ξαναρωταω..ε και;γυρισε κανενας πισω..?
Μικρη σημασια εχει μεταμελεια ή οχι...ειδικα απο τη στιγμη που στελνεις καποιον στον αγυριστο...εχουμε εναν που το επαιξε gun-man και μεταμελει..και ειχαμε πριν μερικους μηνες εναν Νορβηγο που εσφαξε κοσμο και δεν αλλαξε γνωμη για τις πραξεις του..ε και;;εφεραν κανεναν πισω απο τον αλλο κοσμο οι μεταμελειες?
Και πιο παλια ο φορτηγατζης που ειχε στειλει στον αγυριστο ενα ολοκληρο λεωφορειο μαθητων σε ενα τραγικο δυστυχημα επισης δηλωνε συντετριμενος κτλ(αν θυμαμαι σωστα)...και ξαναρωταω..ε και;γυρισε κανενας πισω..?

Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
- gasparosoft
- Gbyte level
Όταν ο κλέφτης απειλεί την ζωούλα σου ή την ζωούλα ενός αγαπημένου σου προσώπου τότε ξεφεύγει το πράγμα και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις.michalis wrote:Η απαγόρευση της αυτοδικίας σε ένα πολιτισμικό σύστημα και η νομική θεώρηση ότι ο κλέφτης δεν τιμωρείται με θάνατο επειδή η αξία της ζωής υπερβαίνει πάντα την αξία του εμπράγματος αντικειμένου που έκλεψε δεν έχει καμία σχέση με τον όρο που χρησιμοποιείς.
ΥΓ0: Η αξία της ζωής του κλέφτη δεν υπερβαίνει σχεδόν ποτέ την αξία της λείας που κλέβει. Οι Αμερικάνοι το έχουν πιάσει το νόημα.
ΥΓ1: Χθες κλέψανε ένα μίνι μάρκετ με απειλή όπλου 3 στενά κάτω από το σπίτι μου. Όλο περίεργες κινήσεις παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό στις περιοχές μας. Πρέπει να μένει κάποιος στην Εκάλη για να έχει άγνοια κινδύνου και να μου τάσσεται υπέρ του κλέφτη.
-
- Gbyte level
Γνωρίζεις ότι έγινε έτσι; Γιατί τότε κάνεις ακριβώς το ίδιο μ'αυτούς που ισχυρίζονται ότι είχε σχεδιάσει χρόνια πριν να σκοτώσει Αλβανό....gasparosoft wrote:
Όταν ο κλέφτης απειλεί την ζωούλα σου ή την ζωούλα ενός αγαπημένου σου προσώπου τότε ξεφεύγει το πράγμα και δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσεις.
Δυστυχώς δε μπορώ ούτε να γελάσω μ'αυτό που λες γιατί είναι τραγικό. Ευτυχώς η ευρωπαική νομολογία είναι αρκετά ανεπτυγμένη για να έχει άλλη άποψη. Ούτε και οι Αμερικάνοι έχουν "πιάσει" κάποιο νόημα δεδομένου ότι η υπεράσπιση της περιουσίας επιτρέπει να σταματήσεις κάποιον με τη βία, όχι να τον σκοτώσεις, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όπως επίσης η θανατική ποινή δεν επιβάλλεται σε κλέφτες ακριβώς για το λόγο που είπα παραπάνω...ΥΓ0: Η αξία της ζωής του κλέφτη δεν υπερβαίνει σχεδόν ποτέ την αξία της λείας που κλέβει. Οι Αμερικάνοι το έχουν πιάσει το νόημα.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Εγώ λέω όπως και πολλά "σκληρά" εργαζόμενα παιδιά εκει γύρω στα 20-25, ότι είχε παρακαεί στο call of duty και στη dota και απλά έψαχνε να κάνει double kill(or maybe triple kill). Οπότε όποιον βρήκε εύκαιρο. Τι να κάνει το παιδί ήθελε να βγει πρώτος στα kills.(μην το γελάτε είναι σοβαρό το θέμα)
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
- gasparosoft
- Gbyte level
@Μιχάλης
Έστω πως έχεις αναπνευστικό πρόβλημα και χρειάζεσαι το μηχάνημα που σου δίνει οξυγόνο για να ζήσεις. Αυτό είναι ακριβούτσικο. Έστω πως ο κλέφτης μπαίνει μέσα και στο κλέβει. Άρα σύμφωνα με τον συλλογισμό σου πως η αξία της ζωής του κλέφτη είναι ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη από το κλοπιμαίο έχουμε:
Αξία της ζωής του κλέφτη > αξία του μηχανήματος που σε κρατάει στην ζωή == από την ζωούλα σου.
Το συμπέρασμα λοιπόν που βγάζω είναι πως θεωρείς ότι η αξία της ζωής σου είναι κατώτερη από εκείνη του κλέφτη. Δεν σε ξέρω, οπότε μπορεί να ισχύει κιόλας. Αν ισχύει, τότε ούτε να γελάσω δεν θέλω.
ΥΓ: Το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ και για τα χρήματα, που χωρίς αυτά οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στον αργό θάνατο μιας και οι κοινωνίες είναι δομημένες γύρω από αυτά.
@Necrofear
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Έστω πως έχεις αναπνευστικό πρόβλημα και χρειάζεσαι το μηχάνημα που σου δίνει οξυγόνο για να ζήσεις. Αυτό είναι ακριβούτσικο. Έστω πως ο κλέφτης μπαίνει μέσα και στο κλέβει. Άρα σύμφωνα με τον συλλογισμό σου πως η αξία της ζωής του κλέφτη είναι ΠΑΝΤΑ μεγαλύτερη από το κλοπιμαίο έχουμε:
Αξία της ζωής του κλέφτη > αξία του μηχανήματος που σε κρατάει στην ζωή == από την ζωούλα σου.
Το συμπέρασμα λοιπόν που βγάζω είναι πως θεωρείς ότι η αξία της ζωής σου είναι κατώτερη από εκείνη του κλέφτη. Δεν σε ξέρω, οπότε μπορεί να ισχύει κιόλας. Αν ισχύει, τότε ούτε να γελάσω δεν θέλω.
ΥΓ: Το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ και για τα χρήματα, που χωρίς αυτά οδηγείσαι με μαθηματική ακρίβεια στον αργό θάνατο μιας και οι κοινωνίες είναι δομημένες γύρω από αυτά.
@Necrofear
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Για αυτό για να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα πρέπει να παίζουμε catch the flag game και όχι να παίζουμε elimination. Επίσης ακούστηκε πως ο δράστης έκανε και fatality μετά.....(μπορεί και animality δεν είμαι σίγουρος)gasparosoft wrote:@Μιχάλης
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
-
- Gbyte level
Η αξία της ζωής είναι ισότιμη για όλους και απαραβίαστη. Αν έχεις ένσταση ως προς αυτό μπορείς να καταγγείλεις τις διεθνείς συμβάσεις και το ελληνικό Σύνταγμα. Η περίπτωση που αναφέρεις έχει να κάνει με άμυνα τη στιγμή που ο άλλος απειλεί τη ζωή σου. Σίγουρα θα κατηγορηθείς για φόνο αν τον σκοτώσεις, πλην όμως με ελαφρυντικά γιατί υπεράσπιζες τη δική σου ζωή, αν αυτό αποδειχθεί με στοιχεία, δηλαδή αν σου έκλεψε τη μηχανή οξυγόνου ή το βηματοδότη. Αν δε, προσπάθησες να τον σταματήσεις και ο μόνος τρόπος τελικά ήταν να σκοτωθεί μπορεί να βγεις και αθώος.gasparosoft wrote:@Μιχάλης
Όλα αυτά όμως, κι εκεί θέλω να καταλήξω, δεν είσαι σε θέση να τα ξέρεις ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ο καθένας που έρχεται και βγάζει συμπεράσματα για τη μία πλευρά ή την άλλη.
Την παρομοίωση που θέτεις δεν θα τη σχολιάσω, κολλάει κάπου στη λογική της τεκμηρίωση.
@michalis
Ορισμένες φορές θεωρώ ότι ακολουθείς το εξής μοτίβο σε επιχειρήματα. Υπάρχουν 2 άκρα. Αυτοί που δεν πολυσυμφωνούν μαζί μου ανήκουν σε ένα από τα δύο. Εγώ ανήκω στη μέση. Εντυπωσή μου και δεν το λέω για να απαντήσεις σε αυτό αλλά αν θεωρείς κάτι ακραίο από τα σημεία που έθεσα θα θελα συγκεκριμένα να θέσεις αντίλογο.
Ορισμένες φορές θεωρώ ότι ακολουθείς το εξής μοτίβο σε επιχειρήματα. Υπάρχουν 2 άκρα. Αυτοί που δεν πολυσυμφωνούν μαζί μου ανήκουν σε ένα από τα δύο. Εγώ ανήκω στη μέση. Εντυπωσή μου και δεν το λέω για να απαντήσεις σε αυτό αλλά αν θεωρείς κάτι ακραίο από τα σημεία που έθεσα θα θελα συγκεκριμένα να θέσεις αντίλογο.
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
Μα για πιο λόγο να πρέπει να διαλέξεις κάποιο άκρο. Αν και τα δύο είναι μάπες πρέπει να διαλέξεις με το ζόρι. Σόρρυ κιόλας αυτό μου θυμίζει το να σε έχει φυλακισμένο ο άλλος και να σου λέει θέλεις να σε σκοτώσω με μαχαίρι ή με πιστόλι?fo@ wrote:@michalis
-
- Gbyte level
fo@ wrote:@michalis
Θεωρώ μη αποδεκτό το γεγονός ότι μιλάς με τόση λεπτομέρεια για τις συνθήκες υπόθεσης που δε γνωρίζεις, πράγμα που το κάνουν και όσοι υπερασπίζονται την πράξη του φόνου και γενικά συμβαίνει στην κοινωνία και είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Το αν η μία πλευρά ή η άλλη οδηγείται από αντικειμενικά ακραίες απόψεις δεν το ξέρω ούτε και μ'ενδιαφέρει, εκτός κι αν τίθεται ρητά όπως η ακραία άποψη περί αξίας της ζωής. Γενικά, πάντως, τα άκρα έχουν την ιδιότητα να μοιάζουν σχεδόν πάντα στις μεθόδους τους. Συνεπώς αναπόφευκτα αν σε ένα θέμα πας κόντρα σε μία ακραία άποψη, θα πρέπει να πας σε όλες αν αξιολογείς τα πράγματα εντελώς λογικά και πέρα από συμπάθειες.I said wrote:Όλα αυτά όμως, κι εκεί θέλω να καταλήξω, δεν είσαι σε θέση να τα ξέρεις ούτε εσύ, ούτε εγώ, ούτε ο καθένας που έρχεται και βγάζει συμπεράσματα για τη μία πλευρά ή την άλλη.

Δεν ακολουθώ μοτίβα. Μ'ενδιαφέρει αποκλειστικά το τι λέγεται εκείνη τη στιγμή.
Θελώ να πω ο καθένας λέει συγκεκριμένα πράματα και ας γίνει διάλογος στα συγκεκριμένα σημεία που θέτει ο καθένας. Υπάρχουν άλλοι χρήστες (o michalis είναι ευπρεπής στο λόγο του) που αν πεις κάτι θα πουν που το έχω ακούσει; Στους αριστερούς που είναι ψευτοκουλτουριάρηδες, τεμπέληδες και φίλοι των ληστών φονιάδων. Εγώ είπα συγκεκριμένα σημεία που με κάνουν να πιστεύω ότι ο 24χρονος δεν είναι τόσο "αθωός" ουτε οι υποστηρικτές του. Πέρα από ότι δεν πιστεύω στην αυτοδικία αλλά πιστεύω στην αυτοάμυνα. Φυσικά υπό ειδικές συνθήκες και αυτα μπορούν καμία φορά να τα αμφισβητήσω.necrofear_13 wrote:Μα για πιο λόγο να πρέπει να διαλέξεις κάποιο άκρο. Αν και τα δύο είναι μάπες πρέπει να διαλέξεις με το ζόρι. Σόρρυ κιόλας αυτό μου θυμίζει το να σε έχει φυλακισμένο ο άλλος και να σου λέει θέλεις να σε σκοτώσω με μαχαίρι ή με πιστόλι?fo@ wrote:@michalis
Edit:
@michalis: Αν τα εννοείς απάντα στο ένα πολύ απλό. Αν ήσουν εισαγγελέας θα πίστευες εύκολα κάποιον που επικαλείται τυχαίο εκπυρσοκροτισμό σε ότι μετάνοια και να ισχυρίζεται; Αν είναι επιχείρημα με αυθαίρετο συμπεράσμα να το ακούσω ρητά από σένα.
Last edited by fo@ on Sun Jun 10, 2012 11:06 pm, edited 1 time in total.