Που την ειδατε τη διασπαση?Υπαρχει εξηγηση για τα ποσοστα που πηρε καθε κομμα στις τελικες εκλογες..ολοι οι διορισμενοι(a.k.a. dogs) σε δημοσιο και παραδημοσιο τομεα μονοκουκι αυτους που τους εβαλαν εικαζω οτι ψηφισαν..με ποιο συμφερον να ψηφισουν κατι διαφορετικο?Η μηπως τοσο καιρο που εχουμε 'κριση' τους αγγιξε κανενας..?Μειωση του δημ.τομεα ζηταει η τροϊκα..και οχι μονο δεν σουταριστηκε κοσμος(αληθεια,με ποιο "αξιοκρατικο" τροπο θα εμεναν οι λιγοι τυχεροι?)..αλλα οσοι εφυγαν συνταξιοδοτηθηκαν(δλδ,να εξακολουθουν να τους ζουν οι υπολοιποι και με πιο δυσμενες εργασιακο καθεστως αφου οι μειωμενοι μισθοι σημαινουν και μειωμενο ποσοστο για την αντιστοιχη υποστηριξη συνταξεων)..fo@ wrote:Απομένει να δειχτεί στην πράξη αν τελικά υπερισχύσει η διάσπαση. Μπορεί να αποδειχτεί και θετική ως ένα ιστορικό λάθος που δε θα πρέπει να επαναληφθεί και θα μας παραδειγματίσει.nachos wrote:Εγώ από την άλλη θεωρώ καθόλα θετική αυτή τη διάσπαση. Το να αρχίσει σιγά σιγά η κοινωνία να αντιλαμβάνεται το που μας οδήγησαν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημοσίου, ήτοι η μούργα, η διαφθορά, ο παρταλισμός, η τεμπλελιά, ο ωχαδερφισμός, η κομματική συναλλαγή κάτω απ' το τραπέζι, και φυσικά να τα καταδικάσει συλλήβδην, θα είναι ένα πρώτο βήμα για κάτι νέο, μια ουσιαστική και ποιοτική "επανάσταση".
Υ.Γ.:Θεωρώ ότι μπορώ να διατηρήσω το δικαίωμα να μην αποκαλύπτω προσωπικά μου δεδομένα χωρίς να μου γίνεται προσωπική επίθεση που δεν το κάνω.Καταλαβαίνεις σε τι επικίνδυνα μονοπάτια βαίνουμε αν αυτό που μόλις είπα δε γίνεται σεβαστό.μπορείς απλά να πεις "δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος, δουλέυω στον ιδιωτικό τομέα / δεν εργάζομαι / whatever" και να το λήξεις απλά και όμορφα αν όντως έχω άδικο. Όπως και να χει, έχω λάβει τα συμπεράσματά μου και ως εκ τούτου παύω να ασχολούμαι με το θέμα. Ελπίζω να σε κάλυψα.
Σε αυτο που τονιζω με bold υπαρχουν 3 βασικα ρητα..
1)Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου..
2)Ο φοβος φυλαει τα ερημα..
3)Στη ζουγκλα υπαρχει ο νομος του ισχυροτερου..
Εαν πιστευεις πως με την ισχυ των παραπανω τριων..μετα απο τοσο καιρο..η 'πατροπαραδοτη' φαρα του δημοσιου νοιαζεται για κατι παραπανω..εγω θα πω πως απλα ειναι ενα παρασιτικο πραγμα..in its vast majority ολα τα παραπανω..