Μαθήματα κυνηγιού κεφαλών από ελεγκτές του ΟΑΣΑ…

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Μαθήματα κυνηγιού κεφαλών από ελεγκτές του ΟΑΣΑ…

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 3:32 pm

fo@ wrote: Παραπληροφορούμαι αν είναι για ένα συγκεκριμένο άτομο που δεν έκοψε εισιτήριο και για τους συγκεκριμένους ελεγκτές. Και ενώ ξέρουμε ότι ένα ποσοστό δε κόβει εισιτήριο, από ότι φαίνεται κανείς (ούτε εσύ με βάση το ?) δε γνωρίζει τα νόμιμα δικαιωματά μας. Οπότε αν κάποιος έχει μια καλή πηγή ας μας βοηθήσει. Και αφού υπάρχει σχετική συζήτηση και πρόκειται για αναδημοσίευση τότε είναι πιο ορθό κατά τη γνώμη μου να συζητήσουμε σε αυτό το thread για την αξιοπιστία της ιστορίας και στο άλλο για το κομμάτι που αφορά τη νοοτροπία ορισμένων να μη κόβουν εισιτήριο.
Δεν έχω κοιτάξει τα δικαιώματά μου γιατί φροντίζω να έχω εισιτήριο. Λάθος μου βέβαια αλλά δε το θεωρώ επείγον αφού προσέχω για να έχω. Αν τύχει για κάποιο λόγο να μη κόψω, ξέρω πού να απευθυνθώ. Καθαρός ουρανός, αστραπές δε φοβάται.

Επειδή δε βλέπω το λόγο να συζητήσουμε περαιτέρω την αξιοπιστία της ιστορίας, εγώ αποχωρώ από το thread. Αφού έχει τόση σημασία για σένα, προβληματίσου.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Wed Sep 12, 2012 3:38 pm

μια παρατήρηση μόνο: Αυτό με το να πάρεις ταξί το έχω σκεφτεί κι εγώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Εκεί ζυγίζεις το να πληρώσεις πρόστιμο 80 ευρώ ή να πληρώσεις μια ταρίφα 4-5 για να ξεφύγεις. Το να μην πληρώνει κάποιος εισητήριο δεν έχει σχέση να κάνει με το αν έχει 1.40 στην τσέπη του. Αρχικά έχει να κάνει με το αν του μένουν (1.40 Χ όσες φορές πάρει τα ΜΜΜ μέσα στον μήνα). Εγώ όταν δεν έχω τα λεφτά απλά δεν πληρώνω, ότα τα έχω πληρώνω αρκετές φορές γιατί να φας ένα 80άρι τσούζει. Τα ΜΜΜ δεν είναι επιλογή. Είναι αγαθό δημόσιο κανονικά. Και υπάρχουν για να πηγαίνει ο κόσμος από το σπίτι στη δουλειά και στην κατανάλωση.Κινείται η αγορά.
Στο πρακτικό κομμάτι ακόμα και κάποιος που δουλεύει πολλές φορές δεν μπορεί να πληρώσει. Μου έχει τύχει να πηγαίνω για δουλειά και να έχω να πληρωθώ καιρό και προφανώς να μην έχω. Για τους ανέργους δεν το συζητάμε καν. Και νομίζω το ζητούμενο είναι οι άνεργοι που είναι όλο και περισσότεροι μέρα με τη μέρα.
Επίσης τα επιχειρήματα που αφορούν τους ισολογισμούς και τα ελλείματα του ΟΑΣΑ είναι άκυρα γιατί δεν μιλάμε για μια επιχείρηση που πρέπει να έχει κέρδη, αλλά μιλάμε για κρατικές παροχές προς τους πολίτες.

Τέλος ακόμα και στις μεγάλες ευρωπαικές πόλεις που τα εισητήρια είναι πανάκριβα, οι κάτοικοι πληρώνουν ποοολύ λιγότερα αφού βγάζουν κάρτες κλπ κλπ.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 12, 2012 3:48 pm

Ψεύτικη ή αληθινή εγώ κρίνω την ιστορία και την στάση του αρθρογράφου και μόνο.Προφανώς δεν μπορείς να κάνεις κριτική όταν βλέπεις πως ο άλλος δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει , απλά αυτή εδώ η περίπτωση είναι διαφορετική.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 3:58 pm

Η ιστορία δεν προσφέρει κάτι νέο στο αν υπάρχουν άτομα που δεν πληρώνουν από άποψη και αν μπορείς να βρεις φως στην άβυσο του κάθε μυαλού. Αλλά αν είναι αληθινή δημιουργεί ζήτημα δικαιωμάτων απέναντι στους ελεγκτές. Και η φτώχια είναι ένας λόγος που ο ουρανός κάποιων επιβατών δεν μπορεί να είναι καθαρός. Επομένως αν ατομικά έχουμε να πληρώσουμε, για το πιο γενικό σύνολο που καλύπτει τις περισσότερες περιπτώσεις, είναι χρήσιμο να το δούμε.

MpoMp αν δεν έχεις φύγει τελικά από το thread: πού θα απευθυνόσουνα αν για κάποιο λόγο δεν πλήρωνες εισιτήριο;
"With soap, baptism is a good thing"
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 4:02 pm

fo@ wrote:MpoMp αν δεν έχεις φύγει τελικά από το thread: πού θα απευθυνόσουνα αν για κάποιο λόγο δεν πλήρωνες εισιτήριο;
Σε κάποιο άτομο που ξέρω και ξέρει τα δικαιώματά μου. Αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι μπάτσοι και πολλοί ελεγκτές δε χαμπαριάζουν από δικαιώματα και τυπικές διαδικασίες. Οπότε ας μη το αναλύουμε άλλο.
MpoMp @ Discord
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Wed Sep 12, 2012 4:23 pm

Επειδή είδα ότι αρκετοί ενδιαφέρονται για να μάθουν τα δικαιώματα τους σε περίπτωση ελέγχου σε ΜΜΜ, έχω βρεί ένα άρθρο που αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις
http://ssstroumfakiaaa.blogspot.gr/2011 ... _7466.html
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 12, 2012 4:30 pm

mosquito110 wrote:Επειδή είδα ότι αρκετοί ενδιαφέρονται για να μάθουν τα δικαιώματα τους σε περίπτωση ελέγχου σε ΜΜΜ, έχω βρεί ένα άρθρο που αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις
Θα ήταν καλύτερο αν υπήρχε ένα τέτοιο κείμενο με παραπομπές στις αντίστοιχες παραγράφους των αντίστοιχων άρθρων του νόμου.
MpoMp @ Discord
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by fo@ » Wed Sep 12, 2012 4:38 pm

mosquito110 wrote:Επειδή είδα ότι αρκετοί ενδιαφέρονται για να μάθουν τα δικαιώματα τους σε περίπτωση ελέγχου σε ΜΜΜ, έχω βρεί ένα άρθρο που αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις
Ευχαριστώ, ελπίζω να είναι αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης.

Αν αληθεύει αυτό και η ιστορία και το νόμιμο είναι και ηθικό τότε πρόκειται για μια ιστορία αυθαιρεσίας από όλες τις πλευρές.
"With soap, baptism is a good thing"
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Wed Sep 12, 2012 4:40 pm

fo@ wrote:
Ευχαριστώ, ελπίζω να είναι αξιόπιστη πηγή ενημέρωσης.
Έχω βρεί και σε άλλα site τα δικαιώματα μας, απλά τώρα ήταν το μοναδικό όνομα blog που θυμόμουνα..
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Sep 12, 2012 8:26 pm

Δηλαδή μπορώ να αρνηθώ να δώσω τα στοιχεία μου σε ελεγκτή, μπορώ να ζητήσω να κατέβω, και αν με αφήσουνε, απλά να φύγω?
Ψιλομπάζει το κείμενο.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
is1ldur
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by is1ldur » Wed Sep 12, 2012 8:34 pm

Βασικά το θέμα δεν είναι αν έχεις να πληρώσεις αλλα αν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις δεδομένου οτι το ολο
σύστημα μπάζει. Πολλοί άνθρωποι που δεν πληρώνουν δεν το κάνουν από γυφτιά αλλά από αντίδραση.
Αν τα λεφτά που εισπράτουν τόσα χρόνια ήξερες οτι πάνε εκεί που πρέπει και δεν βάζει χέρι ο κάθενας που έχει
την εξουσία θα υπήρχαν πολλοί περισσότεροι που θα έβγαζαν εισιτήριο. Τωρα αν δεν έχει λεφτά να βγάζει κάθε
μέρα εισιτήριο αυτό είναι άλλο θέμα.

Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος μάλλον είναι γύφτος βέβαια :)
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Wed Sep 12, 2012 9:01 pm

Τραγική η ιστορία και μάλλον απλά βοηθάει εκείνους που δεν έχουν έτσι κι αλλιώς τη διάθεση να δικαιολογήσουν τη λαθρεπιβίβαση, ακόμη και για λόγους ζωτικής σημασίας. Όχι ότι περιπτώσεις σαν αυτές που περιγράφει (κοινοί κάγκουρες που δε θέλουν κι όχι απλώς δε μπορούν να πληρώσουν) δεν είναι ένα μεγάλο ποσοστό, απλά διατηρώ την ελπίδα ότι ο αρθρογράφος έγραψε αυτά που έγραψε για να διακωμωδήσει κι όχι για να πουλήσει την αντικοινωνική συμπεριφορά που περιγράφει. Απλώς να σημειώσω εδώ ότι πρώτον, έχω την εντύπωση ότι μία δημόσια αρχή μπορεί να σε σταματήσει όπου και όποτε γουστάρει αν δε μπορείς να αποδείξεις ποιος είσαι και να σε αναγκάσει να το κάνεις (τουτ'έστιν, δεν ισχύει αυτό που ισχύει στα διόδια της Νέας Οδού Α.Ε. όπου όντως ένας ιδιώτης δε μπορεί να σε εμποδίσει να φύγεις) και δεύτερον έτσι κι αλλιώς κάθε πολίτης υποχρεούται να διαθέτει έγγραφα ταυτότητας όταν κυκλοφορεί στο δρόμο. Τη μαγκιά του ο καθένας μπορεί να τη δείξει αφού πρώτα δείξει το δελτίο ταυτότητας, φάει το πρόστιμο, μετά πάρει τους αριθμούς των ελεγκτών και στη συνέχεια τους αναφέρει στην υπηρεσία τους για ανάρμοστη συμπεριφορά, με όνομα, επώνυμο και υπογραφή.

-----------------------------------------------------------------------------------------
The Heart Collector wrote: Επίσης τα επιχειρήματα που αφορούν τους ισολογισμούς και τα ελλείματα του ΟΑΣΑ είναι άκυρα γιατί δεν μιλάμε για μια επιχείρηση που πρέπει να έχει κέρδη, αλλά μιλάμε για κρατικές παροχές προς τους πολίτες.
Γι'αυτό ακριβώς μιλάμε, συγκεκριμένα μία επιχείρηση που έχει χασούρα, αλλά αυτό είναι αντικείμενο ενός άλλου topic.
Last edited by MoonShadow on Wed Sep 12, 2012 11:25 pm, edited 1 time in total.
Reason: double post
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”