Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Post by michalis » Sat Sep 22, 2012 11:42 am

stoupeace wrote:
michalis wrote:Απλά σε όλες τις χώρες συνήθως αυτή η πληροφορία γράφεται πάνω σε έγγραφα ταυτότητας για να μη χάνεται άδικος χρόνος. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλεί. Προαιρετική η δωρεά οργάνων, προαιρετική και η αναγραφή, δε λέει κάτι...Συνήθως κάποιος που έχει αποφασίσει να γίνει δωρητής οργάνων, έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε πρόβλημα να το γράφει και στο κούτελο γιατί, εντέλει, αυτό το νόημα έχει.
Ασχετο εντελώς. Τη στιγμή που είσαι υποχρεωμένος να κουβαλάς αστυνομική ταυτότητα, μπορεί να αναγράφεται εκεί και τέλος.

Δεν είναι κακό που μπορεί να αναγράφεται και στο πάσο, αλλά είναι άκυρο, ηλίθιο.

Στη δωρεά οργάνων το ζήτημα είναι η παροχή της σχετικής πληροφόρησης όταν απαιτείται, όχι το που θα αναγράφεται. Από κει και πέρα....αν εσύ θέλεις να το βάλεις στην αστυνομική, βάλτο εκεί, big deal...δεν υποχρεώνει κανένας να το βάλεις στο πάσο. Επίσης, ξαναλέω, δεν είναι καν υποχρεωτική η δωρεά οργάνων... :roll:
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Sep 22, 2012 1:53 pm

Μεταφέρθηκαν τα post με τις έγκυρες πληροφορίες εδώ.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Sat Sep 22, 2012 2:40 pm

Οκ,έμαθα κάτι ακόμα.Έστω ότι γίνεται ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με θύματα τον Α και τον Β (ο Α είναι δωρητής οργάνων).Αν ο Α το αναγράφει κάπου ,και το καταλάβει|βρει|(ή πάρει τηλέφωνο το νοσοκομείο και το ενημερώσουν ότι ο Α είναι δωρητής) το ασθενοφόρο θα γυρίσει στο νοσοκομείο με φουλ speed,καθώς δεν θέλει να νεκρώσουν οι ιστοί του Α.Τον Β θα τον γυρίσει με κανονική ταχύτητα,χώρις να μετράει ως "επείγον" περιστάτικο.
Αλλά και πάλι μου φαίνεται περιττό.Ουσιαστικά σε ένα αυτοκινητιστικό έχουν τουλάχιστον 2 πιστοποιητικά για το ποιος είσαι (ταυτότητα,δίπλωμα) οπότε με ένα τηλέφωνο(ή με κάποιο άλλο σύστημα επικοινωνίας) μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν αν είσαι δωρητής.
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Sat Sep 22, 2012 2:45 pm

moody wrote:Οκ,έμαθα κάτι ακόμα.Έστω ότι γίνεται ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με θύματα τον Α και τον Β (ο Α είναι δωρητής οργάνων).Αν ο Α το αναγράφει κάπου ,και το καταλάβει|βρει|(ή πάρει τηλέφωνο το νοσοκομείο και το ενημερώσουν ότι ο Α είναι δωρητής) το ασθενοφόρο θα γυρίσει στο νοσοκομείο με φουλ speed,καθώς δεν θέλει να νεκρώσουν οι ιστοί του Α.Τον Β θα τον γυρίσει με κανονική ταχύτητα,χώρις να μετράει ως "επείγον" περιστάτικο.
Αλλά και πάλι μου φαίνεται περιττό.Ουσιαστικά σε ένα αυτοκινητιστικό έχουν τουλάχιστον 2 πιστοποιητικά για το ποιος είσαι (ταυτότητα,δίπλωμα) οπότε με ένα τηλέφωνο(ή με κάποιο άλλο σύστημα επικοινωνίας) μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν αν είσαι δωρητής.

Μπορεί να μην έχουν καν δίπλωμα ή ταυτότητα :P
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sat Sep 22, 2012 2:51 pm

rexes wrote:
moody wrote:Οκ,έμαθα κάτι ακόμα.Έστω ότι γίνεται ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα με θύματα τον Α και τον Β (ο Α είναι δωρητής οργάνων).Αν ο Α το αναγράφει κάπου ,και το καταλάβει|βρει|(ή πάρει τηλέφωνο το νοσοκομείο και το ενημερώσουν ότι ο Α είναι δωρητής) το ασθενοφόρο θα γυρίσει στο νοσοκομείο με φουλ speed,καθώς δεν θέλει να νεκρώσουν οι ιστοί του Α.Τον Β θα τον γυρίσει με κανονική ταχύτητα,χώρις να μετράει ως "επείγον" περιστάτικο.

Εμ κανονικά θα έπρεπε...... Με την ίδια λογική μπορεί να μην έχουν και το πάσο. Οπότε ας βάλουμε τσιπάκι για να το έχουμε πάνω μας έτσι και αλλιώς :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Sat Sep 22, 2012 2:55 pm

rexes wrote:Μπορεί να μην έχουν καν δίπλωμα ή ταυτότητα :P
Τουλάχιστον ταυτότητα,πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να χει μαζί του(εγώ έχω φάει τόσες "αναγνωρίσεις στοιχείων")
και η πιο τρελή από όλες είναι :
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Κάθομαι παλλήνη με έναν φίλο σε πλατεία,μπαίνει ένα αμάξι μέσα στην πλατεία,σκάνε 3 με πολιτικά και αρχίζουν να ψάχνουν τα πάντα,κάτω από παγκάκια,να μυρίζουν τον καπνό μου(ο άλλος δεν κάπνιζε),να ψάχνουν τις τσάντες μας,τις τσέπες μας,και να ναι έτοιμοι να μας δέσουν,15 λεπτά κράτησε η όλη φάση,και όλα αυτά στην πλατεία ΠΑΛΛΗΝΗΣ 10 το βράδυ(καλοκαίρι προς φθινόπωρο),επειδή είχαμε "ύποπτες φάτσες"(μοϊκάνα ο ένας,μακρύ μαλλί ο άλλος)
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Sat Sep 22, 2012 3:07 pm

Ο μόνος λόγος ύπαρξης μιας τέτοιας πληροφορίας στη φοιτητική ταυτότητα, είναι το γεγονός ότι την κουβαλάνε κυρίως ενήλικες, νέοι άνθρωποι.
Επομένως, αν σκοτωθούν (την ώρα που την κουβαλάνε), τα όργανά τους είναι πολύτιμα και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, άρα θα γίνει αυτό που γράφει ο moody.

Αυτός είναι ένας έλεγχος που ήδη γίνεται για κάθε νέο που πεθαίνει, σκοτώνεται. Φοιτητή ή όχι.

=> Αχρηστη πληροφορία πάνω στη φοιτητική ταυτότητα.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Sat Sep 22, 2012 5:47 pm

necrofear_13 wrote:
rexes wrote:

Εμ κανονικά θα έπρεπε...... Με την ίδια λογική μπορεί να μην έχουν και το πάσο. Οπότε ας βάλουμε τσιπάκι για να το έχουμε πάνω μας έτσι και αλλιώς :-D
Μασονοι!!!!!!!!!!! Ακόμα κ μέσα από το venus προωθείτε την νέα τάξη πραγμάτων!!!!! :-p :-p :lol: :lol: :lol:

Πάντως κ εγώ δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να γράφεται κάτι τέτοιο στη ταυτότητα(κ δεν είμαι αντίθετος στην δωρεά οργάνων-το αντίθετο μάλιστα). Ένα απλό τηλέφωνο πθεωρώ ότι αρκεί για να φανεί αν κάποιος είναι δωρητής οργάνων ή όχι...

@moody
όλοι έχουμε φάει τρελούς κ περίεργους ελέγχουςλόγω εμφάνισης! :-p
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Sat Sep 22, 2012 7:11 pm

να υποθέσω δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι?
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Sat Sep 22, 2012 7:36 pm

Ξεκάθαρα άλλη μια προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων να ταίσει τα όργανά μας στις "μηχανές". Το matrix είναι κοντά.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Sep 22, 2012 8:25 pm

nachos wrote:Ξεκάθαρα άλλη μια προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων να ταίσει τα όργανά μας στις "μηχανές". Το matrix είναι κοντά.

αυτο :smt023
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Sep 23, 2012 7:31 pm

photisd wrote:να υποθέσω δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι?
Όχι, το αρχικό ποστ λέει "καθαρά προαιρετικό" και γι' αυτό δε ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος εδώ και 2 σελίδες.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Sun Sep 23, 2012 7:37 pm

MpoMp wrote:
photisd wrote:να υποθέσω δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι?
Όχι, το αρχικό ποστ λέει "καθαρά προαιρετικό" και γι' αυτό δε ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος εδώ και 2 σελίδες.
Κατάλαβέ το,έχουμε εξεταστική,το οτιδήποτε θα μας αποσπούσε την προσοχή :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Sep 24, 2012 11:05 am

πολυ καλη δουλεια το site για το νεο πασο - η εστω ετσι θα ελεγα αμα λειτουργουσε

edit : μετα απο κανα μισαωρακι λειτουργησε. το ιδιο site με περσι ειναι απλα ειναι λιγο πιο τρεντικη η καρτα που μας δινουν - εχει κατι γραμμες , qr codes και αλλα τετοια
aueb2012
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by aueb2012 » Mon Sep 24, 2012 12:16 pm

Πρέπει να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου πρώτα για να δουλέψουν τα στοιχεια;;
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...
http://www.youtube.com/watch?v=62XB9IbMnxQ
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Mon Sep 24, 2012 12:18 pm

aueb2012 wrote:Πρέπει να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου πρώτα για να δουλέψουν τα στοιχεια;;
Κάνεις login και σου πετάει την φόρμα που έχει και στο Eudoxus, με τα credentials της e-grammateias μπαίνεις και είσαι οκ.
Image<-- My profile playlists
aueb2012
bit level
bit level

Post by aueb2012 » Mon Sep 24, 2012 12:33 pm

Eldebryn wrote:
aueb2012 wrote:Πρέπει να ενεργοποιήσω το λογαριασμό μου πρώτα για να δουλέψουν τα στοιχεια;;
Κάνεις login και σου πετάει την φόρμα που έχει και στο Eudoxus, με τα credentials της e-grammateias μπαίνεις και είσαι οκ.
Γιατι έβαλα τα στοιχεία που μου χαν δώσει κατά την εγγραφή αλλά δεν έγινε τίποτα...
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Mon Sep 24, 2012 12:35 pm

aueb2012 wrote:
Eldebryn wrote:
Γιατι έβαλα τα στοιχεία που μου χαν δώσει κατά την εγγραφή αλλά δεν έγινε τίποτα...
Θες τα στοιχεία της γραμματείας όχι αυτά της εγγραφής.
Πήγαινε στο aueb.gr και από εκεί μπες στην e grammateia και ακολούθησε τις οδηγίες για log in.Έχει νομίζω επιλογή για ενεργοποίηση νέου λογαριασμού.
Με τα στοιχεία αυτού του λογαριασμού παίρνεισ πάσο.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
aueb2012
bit level
bit level

Post by aueb2012 » Mon Sep 24, 2012 11:04 pm

Gewitter wrote:
aueb2012 wrote:
Eldebryn wrote:
Θες τα στοιχεία της γραμματείας όχι αυτά της εγγραφής.
Πήγαινε στο aueb.gr και από εκεί μπες στην e grammateia και ακολούθησε τις οδηγίες για log in.Έχει νομίζω επιλογή για ενεργοποίηση νέου λογαριασμού.
Με τα στοιχεία αυτού του λογαριασμού παίρνεισ πάσο.
Απλά έκανα μια πατάτα και όταν ενεργοποιούσα το λογαριασμό μου στο mail ξέχασα να βάλω την κατάληξη @dias.aueb.gr και τώρα δε μπορώ να συνδεθω και δε ξέρω τι να κάνω :(
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Tue Sep 25, 2012 10:09 am

aueb2012 wrote:Απλά έκανα μια πατάτα και όταν ενεργοποιούσα το λογαριασμό μου στο mail ξέχασα να βάλω την κατάληξη @dias.aueb.gr και τώρα δε μπορώ να συνδεθω και δε ξέρω τι να κάνω :(
Μπορεί και να κάνω λάθος αλλα έχω την αίσθηση οτι το email δεν θέλει ενεργοποίηση... Ίσως το eclass, αλλα το email δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι απο εσένα.

Γενικά σαν πρωτοετής έχεις:

1) Κωδικός μητρώου = 3120ΧΧΧ, όπου ΧΧΧ τριψήφιος αριθμός μοναδικός για κάθε έτος εισακτέων που βγάινει αλφαβητικά

2) Email λογαριασμός "p3120ΧΧΧ@aueb.gr" //edit: thanks to michalis
Credentials:
Login "p3120XXX"
Password (αυτό που σου δώσανε, ισχύει και για eclass)
Web Access: http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi
Οδηγίες για access απο mail client Outlook/Thunderbird/Eudora etc: http://www.aueb.gr/help/mailserver/

3) Eclass URL: http://eclass.aueb.gr/
Credentials
Login "p3120XXX@aueb"
Password (αυτό που σου δώσανε, ισχύει και για email)

4) e-grammateia URL: http://e-grammateia.aueb.gr/unistudent/
Εδώ θα πρέπει να κάνεις ενεργοποίηση και απο default θα έχεις ένα username τύπου [τοπρώτογράμματουμικρούονόματοςσουμελατινικόχαραχτήρα].[τοεπώνυμόσουμελατινικούςχαραχτήρες]
^ όλο lowercase
Password θα σου σταλεί στο email με το οποίο γράφεσαι στην e-grammateia (πχ το dias.aueb email σου, αλλα μπορείς να δώσεις και ένα δικό σου), το οποίο μπορείς να αλλάξεις αργότερα.
Τα παραπάνω χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία Eudoxus και άλλα συστήματα του υπουργείου όπως αυτό για την αίτηση πάσου/ταυτότητας, θα το καταλάβεις απο το κλασσικό μπλε form.

5) Take this, you'll need it ;) http://venus.cslab.aueb.gr/homepage/

Ελπίζω αυτό να βοηθάει κάπως με τα τόσα πράματα που σας πετάνε χωρίς επαρκείς εξηγήσεις.

Moderators, διορθώστε ελεύθερα αν έχω κάπου λάθος ή αν πρέπει να μετακινηθεί σε πιο κατάλληλο topic.
Last edited by Eldebryn on Tue Sep 25, 2012 1:58 pm, edited 1 time in total.
johnnyextrem
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: PhD

Post by johnnyextrem » Tue Sep 25, 2012 11:46 am

Μια ερώτηση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το προσωπικό μου e-mail στα στοιχεία επικοινωνίας;
Image
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Tue Sep 25, 2012 11:56 am

johnnyextrem wrote:Μια ερώτηση. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το προσωπικό μου e-mail στα στοιχεία επικοινωνίας;
Δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορείς εφόσον είναι απλα για "επικοινωνία" και όχι για διασταύρωση στοιχείων απο την σχολή σου. Μάλιστα αν θυμάμαι καλά και στο Eudoxus προσωπικό email είχα δώσει.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”