Καλησπέρα συνάδελφοι !!! Καιρό είχα να σας ενημερώσω για την πρόοδο της εφαρμογής!! Λοιπόν να 'μαστε εδώ με μια νέα έκδοση της εφαρμογής αρκετά διαφορετική από την προηγούμενη στο κομμάτι που αφορά τα δεδομένα! Πλέον η εφαρμογή, συνάδελφοι, δεν είναι μόνο για το τμήμα μας. Είναι targeted για ολόκληρο το Πανεπιστήμιο. Η απόφαση αυτή μπορώ να πω ήταν το σημαντικότερο milestone μέχρι στιγμής της εφαρμογής! Εμείς οι Πληροφορικάριοι, ως γνωστόν, μπορούμε να έχουμε πολλές λύσεις για κάτι συγκεκριμένο, άρα η εφαρμογή αυτή δεν θα είναι τόσο χρήσιμη απαραίτητα σε εμάς όσο θα είναι στα παιδιά των άλλων τμημάτων που μπορεί να μην έχουν την ίδια σχέση με την τεχνολογία που έχουμε εμείς!
Τεχνικές πληροφορίες
Η λήψη δεδομένων πλέον γίνεται από έναν webserver και συγκεκριμένα από ένα API το οποίο συνδέεται με την βάση του Schedule Master και παράγει το JSON αρχείο. Το JSON αρχείο μετά αναλύεται τοπικά και τα δεδομένα του εισάγονται σε μια βάση δεδομένων sqlite για περαιτέρω και μελλοντική χρήση! Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η διαδικασία του JSON Read&Parse και της εισαγωγής των δεδομένων διαρκεί
~3-4 δευτερόλεπτα! Το κομμάτι της εισαγωγής των δεδομένων πιο συγκεκριμένα διαρκεί
~1 δευτερόλεπτο (να 'ναι καλά τα Transactions :P) !!! Τα δεδομένα προς το παρόν λαμβάνονται από ένα dump της βάσης του Schedule Master το οποίο καταφέραμε να εξασφαλίσουμε! Τα δεδομένα θα λαμβάνονται κατευθείαν από την βάση του Schedule Master μόλις ολοκληρωθεί και η εφαρμογή για το iPhone (την οποία αναπτύσσει ο Γ.Τ.) !! Μετά θα μπορέσουμε να δώσουμε το php script ώστε να τοποθετηθεί στον σέρβερ του Schedule Master!
Όποιος θέλει την κατεβάζει την δοκιμάζει και μας δίνει το feedback του ή το bug report του!
Κατεβάστε την εδώ!
Στην παρακάτω θα χρειαστώ μια βοήθεια όσον αφορά το πώς θα ήταν πιο ωραίο να παρουσιάζονται τα δεδομένα αυτά!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]http://i.imgur.com/YVLPm.png[/img]
Και κάπου εδώ θα πρέπει να ευχαριστήσω τους εξής: 1)Τον φίλο και συμφοιτητή μου Γ.Τ. για την βοήθεια τις ιδέες και την άψογη συνεργασία που είχαμε και έχουμε μέχρι στιγμής (για να μην πω για τις ατέλειωτες ώρες με το Skype και το Eclipse + Xcode αντίστοιχα, να έχουν πάρει φωτιά) :P !!!
2)Το Πανεπιστήμιο μέσω των καθηγητών που μας βοηθήσανε πάρα πολύ και ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και ελπίζω να είναι όντως προσφορά μια τέτοια εφαρμογή στο Πανεπιστήμιο και την κοινότητά του!
3)Τον stranger για τις πολύτιμες συμβουλές του σε τεχνικά θέματα της εφαρμογής και ιδιαίτερα για τη βάση δεδομένων!
4)Όλους εσάς που σας άρεσε η εφαρμογή και μου στείλατε μηνύματα με "Μπράβο" "Συγχαρητήρια" και τα συναφή
Καλή συνέχεια σε όλους και stay tuned we just started
