Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2012-2013 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Eldebryn
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Καλωσόρισμα Πρωτοετών 2012-2013 στο τμήμα Πληροφορικής ΑΣΟΕΕ

Post by Eldebryn » Thu Oct 04, 2012 8:09 pm

michalis wrote:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Γενικά με το αντικείμενο ασχολείσαι από πολλές σχολές, μέχρι κι από φυσικομαθηματικό. Από κει και πέρα άλλες είναι πιο γνωστές, άλλες είναι λιγότερο γνωστές. Το Επιστήμης Υπολογιστών στην Κρήτη πχ. ελάχιστοι το ξέρουν στο περιβάλλον του σχολείου αλλά αντικειμενικά είναι το τμήμα με το υψηλότερο επίπεδο. Και προφανώς το ΕΜΠ "περνάει" περισσότερο σα μόστρα στο σχολείο αλλά κάποιος που θέλει να σπουδάσει, στο 2012, Πληροφορική, δεν έχει κανένα λόγο να γίνει Η/Μ και να φάει στη μάπα και 100 άλλα άσχετα πράγματα προκειμένου στο τέλος να κάνει ακριβώς το ίδιο με κάποιον που εξ'αρχής αποφάσισε να σπουδάσει Πληροφορική. Το επιχείρημα "ας έχω πολλές διεξόδους και βλέπω μετά" είναι άκυρο γιατί πολύ σύντομα κάποιος καταλαβαίνει ότι είναι τόσα πολλά τα επιστημονικά πεδία που αναγκαστικά πρέπει, πολύ νωρίς, να επιλέξει. Απλά πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι με ένα δίπλωμα πολυτεχνείου κάποιος είναι σε θέση να ασκήσει επαγγελματικά καμιά 20αριά ειδικότητες. Too good to be true. Θα το καταλάβεις αυτό που σου λέω όταν δεις, πχ. , διδακτορικούς Βάσεων να ξέρουν για τα Δίκτυα περίπου όσα κι εσύ που θα έχεις περάσει 1-2 σχετικά μαθήματα, παρ'όλο που και οι δύο είναι Πληροφορικοί. Το οποίο είναι λογικό και αναμενόμενο. Αν είχες αποφασίσει να σπουδάσεις Πληροφορική, έκανες τη σωστή επιλογή. Αυτό κράτα.
Image
Image<-- My profile playlists
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri Oct 05, 2012 12:00 am

-offtopic-
@michalis
Σχετικά με το τμήμα csd κρήτης.Ουσιαστικά χαρακτηρίζεται πολύ καλό,από την άποψη ότι μπαίνουν μαθητές του 14-15 και βγαίνουν αξιόλογοι επιστήμονες.Δεν θίγω την δουλειά που γίνεται στην κρήτη,απλά σου λέω ποιο είναι το μεγαλύτερο κριτήριο που του δίνει αρκετές φορές τον τίτλο "BEST OF" :-)
-/offtopic-

Όταν λέτε πληροφορική,εννοείτε θεωρητική πληροφορική ;Προγραμματισμό ; Τι ; :-)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Oct 05, 2012 12:10 am

moody wrote:-offtopic-
@michalis
Σχετικά με το τμήμα csd κρήτης.Ουσιαστικά χαρακτηρίζεται πολύ καλό,από την άποψη ότι μπαίνουν μαθητές του 14-15 και βγαίνουν αξιόλογοι επιστήμονες.Δεν θίγω την δουλειά που γίνεται στην κρήτη,απλά σου λέω ποιο είναι το μεγαλύτερο κριτήριο που του δίνει αρκετές φορές τον τίτλο "BEST OF" :-)
-/offtopic-

Είσαι λάθος. Είναι ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο τμήμα πληροφορικής της Ελλάδας. Δες τον οδηγό σπουδών και τους φοιτητές που βγαίνουν από το τμήμα. Τον τίτλο best of δεν τον παίρνει για κανέναν λόγο για αυτά που είπες. Επίσης έχουν το forth κοντά που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αυτά τα ολίγα. Αν θες να το συζητήσουμε παραπάνω ρώτα με αύριο στην συνάντηση στις 5, βαριέμαι να το εξηγώ τώρα :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
bstrds
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by bstrds » Fri Oct 05, 2012 2:01 am

necrofear_13 wrote: Είσαι λάθος. Είναι ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο τμήμα πληροφορικής της Ελλάδας. Δες τον οδηγό σπουδών και τους φοιτητές που βγαίνουν από το τμήμα. Τον τίτλο best of δεν τον παίρνει για κανέναν λόγο για αυτά που είπες. Επίσης έχουν το forth κοντά που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αυτά τα ολίγα. Αν θες να το συζητήσουμε παραπάνω ρώτα με αύριο στην συνάντηση στις 5, βαριέμαι να το εξηγώ τώρα :-D
τι ειδους συναντηση ;
[code] _____________________________________ / You're a card which will have to be \ \ dealt with. / ------------------------------------- \ ,-^-. \ !oYo! \ /./=\.\______ ## )\/\ ||-----w|| || || Cowth Vader [/code]
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Oct 05, 2012 2:11 am

bstrds wrote:
necrofear_13 wrote: Είσαι λάθος. Είναι ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο τμήμα πληροφορικής της Ελλάδας. Δες τον οδηγό σπουδών και τους φοιτητές που βγαίνουν από το τμήμα. Τον τίτλο best of δεν τον παίρνει για κανέναν λόγο για αυτά που είπες. Επίσης έχουν το forth κοντά που είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Αυτά τα ολίγα. Αν θες να το συζητήσουμε παραπάνω ρώτα με αύριο στην συνάντηση στις 5, βαριέμαι να το εξηγώ τώρα :-D
τι ειδους συναντηση ;
Δες το topic http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 19&t=10497 και θα καταλάβεις.....
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Oct 05, 2012 3:49 am

moody wrote:-offtopic-
@michalis
-/offtopic-

Όχι, απλά απ΄όσο ξέρω έχει ένα τεράστιο ερευνητικό background, πολύ καλές συνεργασίες με πανεπιστήμια και επιχειρήσεις, στο κομμάτι της έρευνας. Στο κομμάτι των σπουδών έχει projects σε μαθήματα που σε μας είναι απλά επιστημονική φαντασία. Απλά στις κατατάξεις πιθανόν να μην το βρεις ψηλά γιατί είναι πολύ μικρό τμήμα και στις κατατάξεις μετράνε απόλυτο αριθμό αναφορών, δημοσιεύσεων κλπ. Αυτό που λες το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι προκαλεί είναι ο μεγάλος αριθμών ατόμων που δεν τελειώνουν ποτέ το τμήμα. Εκείνοι, όμως, που το τελειώνουν και γενικώς αυτοί που δουλεύουν εκεί κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά σε πολλά επίπεδα.

-Πληροφορική γενικώς εννοώ. Έτσι κι αλλιώς στα περισσότερα τμήματα κάνουν πλήρη προγράμματα Computer Science απλά το καθένα συνήθως "έχει να δείξει" πράγματα σε κάποιους τομείς, ενώ σε άλλους απλά παρέχει βασική εκπαίδευση. Το θέμα είναι το τι ποιότητας δουλειά έχει κάθε τμήμα να δείξει στον τομέα που ειδικεύεται.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Fri Oct 05, 2012 5:03 am

Δομές Δεδομένων σε assembly , Κατανεμημένα σε c.Δεν θα αναφερθω καν σε security που εμείς σαν τμήμα είμαστε ανέκδοτο..
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Oct 05, 2012 5:08 am

ja_the_invincible wrote:Δεν θα αναφερθω καν σε security που εμείς σαν τμήμα είμαστε ανέκδοτο..
Νομίζω γίνεσαι κακός .... ολόκληρο κύκλο έχουμε :smt020

ΝΟΤ!!!!!!!!!!!

drosi
byte level
byte level

Post by drosi » Sat Oct 20, 2012 2:17 am

Επειδη εχω μπει 4ος στην σχολη εκτος απο τον επαινο παιρνω κατι αλλο οχι οτι θελω απλως για να ξερουμε κτ καποιοι φιλοι μου που χαν μπει πρωτοι στη σχολη τους ειχαν παρει λαπτοπ κτ τετοια
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sat Oct 20, 2012 5:04 am

Έπαινο δεν ξέρω αν παίρνεις, νομίζω παίρνουν οι 3 πρώτοι. Κάποια χρήματα απ'το ΙΚΥ έπαιρναν στη χρονιά μου, ο πρώτος σίγουρα δηλαδή. Ίσως και οι 2 επόμενοι. Νομίζω ισχύει ακόμα αυτό αλλά ο 4ος δυστυχώς νομίζω δεν παίρνει ούτε έπαινο, ούτε λεφτά. Προφανώς στη θέση σου θα στεναχωριόμουν μόνο για το δεύτερο γιατί η αλήθεια είναι ότι το 2009 το ΙΚΥ ήταν αρκετά γενναιόδωρο, τουλάχιστον στον πρώτο. :-)
Επιδότηση για laptop (μέχρι 400 ευρώ) έπαιρνε το 25% των εισαχθέντων με τα περισσότερα μόρια στη χρονιά μου, δηλαδή οι 45 πρώτοι. Αλλά δε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το πρόγραμμα αυτό υπάρχει ακόμα...Αν υπάρχει, σίγουρα θα πάρεις επιδότηση. Θα σου στείλουν κάποιο γράμμα λογικά.
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Oct 20, 2012 8:12 am

Το πρόγραμμα με τις επιδοτήσεις για laptop για το 25% των εισαχθέντων πρέπει να είχε λειτουργήσει 2 χρονιές. Από το 2010 και μετά δεν έχει λειτουργήσει (το είχα ψάξει αρκετά, με τηλεφωνήματα κτλ), και δεν πιστεύω να αλλάξει κάτι φέτος.
Έπαινο, νομίζω και εγώ ότι παίρνουν οι 3 πρώτοι, μόνο...
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
drosi
byte level
byte level

Post by drosi » Sat Oct 20, 2012 1:31 pm

Με πηραν τηλεφωνο οτι την τριτη στο καλωσορισμα των πρωτοετων οι 5 πρωτοι θα παρουν επαινο. Ευχαριστω για τις απαντησεις!
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Sat Oct 20, 2012 2:17 pm

Congrats λοιπόν! Μακάρι και το ΙΚΥ να δίνει λεφτά!
th0d0ris
bit level
bit level
Academic status: 2nd year

Post by th0d0ris » Sun Oct 21, 2012 12:49 am

παιδια εχω μερικες απορριες για την ''Εισαγωγη στην οικονομικη επιστημη'' της Δημελη,να τις γραψω εδω? αν οχι,στειλτε σε ποιο topic να παω να τις postarw!
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Sun Oct 21, 2012 2:25 am

Εδώ έχει όλα τα topics μαθημάτων ανα έτος http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewforum.php?f=87
ImageImageImageImageImageImageImage
chrmagou
bit level
bit level

Post by chrmagou » Fri Nov 02, 2012 1:33 am

Παιδιά ευχαριστούμε για το καλωσόρισμα. Έχω μια απορία. Τι παίζει ακριβώς με τα μαθήματα επιλογής? Πρέπει να πάρω στο 1ο εξάμηνο οπωσδήποτε?
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Fri Nov 02, 2012 1:42 am

Οχι, θα παρεις σε οποιο εξαμηνο θες και αν θες.
chrmagou
bit level
bit level

Post by chrmagou » Fri Nov 02, 2012 4:28 pm

ultimate_aektzis wrote:Οχι, θα παρεις σε οποιο εξαμηνο θες και αν θες.
σε ευχαριστώ! δηλαδή δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω κανένα όλα τα έτη της φοίτησής μου?
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Fri Nov 02, 2012 4:30 pm

chrmagou wrote:
σε ευχαριστώ! δηλαδή δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω κανένα όλα τα έτη της φοίτησής μου?
είσαι υποχρεωμένος να πάρεις 4. Αλλά μπορείς να επιλέξεις είτε από μαθήματα άλλων τμημάτων είτε από το δικό μας.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
chrmagou
bit level
bit level

Post by chrmagou » Fri Nov 02, 2012 5:23 pm

mosquito110 wrote:
chrmagou wrote:
είσαι υποχρεωμένος να πάρεις 4. Αλλά μπορείς να επιλέξεις είτε από μαθήματα άλλων τμημάτων είτε από το δικό μας.
ευχαριστώ πολύ! τι προτείνετε εσείς για μαθήματα επιλογής?
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level

Post by ThOdOr1s » Sat Nov 03, 2012 5:53 pm

th0d0ris wrote:παιδια εχω μερικες απορριες για την ''Εισαγωγη στην οικονομικη επιστημη'' της Δημελη,να τις γραψω εδω? αν οχι,στειλτε σε ποιο topic να παω να τις postarw!
Th0d0ris, Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: καλοοοοοο... :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Elementary OS
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sat Nov 03, 2012 6:46 pm

Να το ξεκαθαρισω για να μην μπερδευτει το παιδι με τις ηξεις αφιξεις...στις προυποθεσεις πτυχιου λεει οτι πρεπει να περασεις 4 μαθηματα επιλογης. Αυτα τα μαθηματα μπορουν να ειναι οτι να ναι. Απο Μαρξιστικη οικονομικη και Τεχνολογικα θεματα βιομηχανιας μεχρι το πιο σκληροπυρηνικο hi-tech μαθημα των κυκλων Πληροφορικης(τα οποια φυσικα δεν εχεις δηλωσει προς ολοκληρωση κυκλων). Εγω αναφερομουν σε μαθηματα αλλων τμηματων. Τα οποια ΔΕΝ εισαι υποχρεωμενος να παρεις γιατι τα περισσοτερα δεν εχουν να προσφερουν κατι περα απο ευκολο βαθμο. Αλλα στην ορκομωσια πρεπει να δηλωσεις 4 μαθηματα επιλογης., που μπορουν να ειναι οποιαδηποτε(πλην των 22 υποχρεωτικων προφανως). Αν δεν καταλαβες κατι, ρωτα τωρα που ειναι νωρις.

Σχετικα με τις προτασεις: Τα 8 παιδαγωγικα μαθηματα(8 μισα, αρα 4 ολοκληρα...μεγαλη ιστορια) ειναι η συνηθης επιλογη γιατι σου προσφερουν παιδαγωγικη επαρκεια. Απο κει και περα εξαρταται και απο τα γουστα σου. Αλλα το 80% ειναι B*llshits.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”