Coding σε desktop ή laptop?
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Coding σε desktop ή laptop?
Αυτό που είπε ο stranger ότι προτιμά να γράφει κώδικα σε laptop (ντάξει έχει άημακ, but still) με κλόνισε.
Εγώ είμαι desktop guy. Αρχικά μπορώ να γράψω σοβαρό κώδικα μόνο στο χώρο μου. Όποτε έχω γράψει σε εξωτερικό χώρο τα κοιτάω μετά και θέλω να αυτοκτονήσω και μετά να με σκοτώσω. Και μετά να αυτοκτονήσω. Δε μπορώ, θέλω το δικό μου keyboard, το γραφείο μου, και όσο πιο μεγάλη οθόνη γίνεται. Ιδανικά, σε video wall.
Βατ αμπούτ γιου?
Εγώ είμαι desktop guy. Αρχικά μπορώ να γράψω σοβαρό κώδικα μόνο στο χώρο μου. Όποτε έχω γράψει σε εξωτερικό χώρο τα κοιτάω μετά και θέλω να αυτοκτονήσω και μετά να με σκοτώσω. Και μετά να αυτοκτονήσω. Δε μπορώ, θέλω το δικό μου keyboard, το γραφείο μου, και όσο πιο μεγάλη οθόνη γίνεται. Ιδανικά, σε video wall.
Βατ αμπούτ γιου?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- Gewitter
- Venus Former Team Member
- Academic status: PhD
Re: Coding σε desktop ή laptop?
Επειδή -ειδικά πλέον- γράφω και στο δρόμο που λέει ο λόγος, για να μη χάνω χρόνο, γράφω και στα δύο! :P :P
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stranger
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Πρώτη φορά ακούω (από άντρα) ότι τον κλόνισαstoupeace wrote:Αυτό που είπε ο stranger ότι προτιμά να γράφει κώδικα σε laptop (ντάξει έχει άημακ, but still) με κλόνισε.
Βατ αμπούτ γιου?

Πάντως, ακόμα και σπίτι μου σε laptop γράφω. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αποδίδω καλύτερα.
ΥΓ: δεν μ'αρέσει αυτό το thread, θα με αποδείξει ανώμαλο

Desktop , και ας είναι το λαπτοπ γρηγορότερο,καλύτερο από κάθε άποψη 

modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
To Desktop πολλές φορές είναι βολικότερο λόγω οθόνης, αλλά το laptop άλλες φορές είναι απαραίτητο όταν θες να φτιάξεις κάτι "εκείνη τη στιγμή" και δεν μπορείς να το κάνεις κάπου αλλού.
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Desktop και ας ειναι με Pentium σε σχεση με τον 2πυρηνο του laptop. Αλλη η αιγλη της μεγαλης οθονης, του πληκτρολογιου που μπορεις να στερεωσεις μεχρι και στη μυτη σου κλπ. Το laptop νιωθω να με περιοριζει.
- gasparosoft
- Gbyte level
Αν συνδέσεις την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο λάπτοπ τότε τι θεωρείται;
- stranger
- Mbyte level
Άσχημο! Έχει δικά του...gasparosoft wrote:Αν συνδέσεις την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο λάπτοπ τότε τι θεωρείται;

- gasparosoft
- Gbyte level
Η μεγάλη οθόνη γενικά πάντως αυξάνει το productivity.
- stranger
- Mbyte level
Συμφωνώ, αλλά εγώ δουλεύω με workspaces ή/και tiling window managers ούτως ή άλλως. Δεν χρειάζομαι πολύ μεγάλη οθόνη, κι όταν την έχω δεν την αξιοποιώ ολόκληρη. Υποθέτω έχει να κάνει γενικά με το workflow του καθενός παρά συγκεκριμένα με το αν χρησιμοποιούμε laptop ή desktop.gasparosoft wrote:Η μεγάλη οθόνη γενικά πάντως αυξάνει το productivity.
Btw, imho βασικότερο όλων είναι το multitasking, κι δεν εννοώ σε επίπεδο πυρήνα. Πχ. σε tablet δεν μπορώ να δουλέψω όχι μόνο λόγω οθόνης ή πληκτρολογίου, αλλά και λόγω του ότι είναι δύσκολο να τρέχεις πολλές εφαρμογές μαζί και να κάνεις εναλλαγές μεταξύ τους. Φυσικά δεν είναι αυτός ο σκοπός τους, αλλά το ανέφερα γιατί έχω ακούσει από μερικούς να λένε ότι το έχουν δοκιμάσει και τους αρέσει.
- mosquito110
- Mbyte level
Δεν έχω πρόβλημα για το αν θα δουλέψω σε desktop ή σε laptop.
Αρκεί να είμαι σπίτι κ να έχω την ησυχία μου!!!
Σε εξωτερικό χώρο έχω γράψει αρκετές πατάτες, αλλά έπαιζαν ρόλο κ άλλοι παράγοντες(σ.σ. η απόλυτη ησυχία ενός εργαστηρίου όταν δεν υπάρχει μάθημα
)
Αρκεί να είμαι σπίτι κ να έχω την ησυχία μου!!!

Σε εξωτερικό χώρο έχω γράψει αρκετές πατάτες, αλλά έπαιζαν ρόλο κ άλλοι παράγοντες(σ.σ. η απόλυτη ησυχία ενός εργαστηρίου όταν δεν υπάρχει μάθημα

Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
- MoonShadow
- Academic status: Alumnus/a
Ψήφισα desktop μόνο και μόνο γιατί δεν θα άλλαζα με τίποτα ότι έχω για οθόνη μια 32" TV.Αλλά,τελευταία ζήλεψα πολύ να γράψω κώδικα σε laptop.Έτσι,για να δω πως είναι να προγραμματίζεις στο μπαλκόνι , να ψοφάω από το καυσαέριο και να ακούω το "μελωδικό" ΒΡΡΡΡΡΡΡΟΥΥΥΥΥΥΜ των διερχόμενων glx 

- rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
++MoonShadow wrote:Ψήφισα desktop μόνο και μόνο γιατί δεν θα άλλαζα με τίποτα ότι έχω για οθόνη μια 32" TV.Αλλά,τελευταία ζήλεψα πολύ να γράψω κώδικα σε laptop.Έτσι,για να δω πως είναι να προγραμματίζεις στο μπαλκόνι , να ψοφάω από το καυσαέριο και να ακούω το "μελωδικό" ΒΡΡΡΡΡΡΡΟΥΥΥΥΥΥΜ των διερχόμενων glx
Επίσης μια ωραία ιδέα που θα έβρισκε σύμφωνη και τις 2 πλευρές είναι να γράφεις (είτε σόλο είτε pair) σε MacBook συνδεδεμένο σε 27" οθόνη της Apple, είτε με κανονικό λάπτοπ στην ίδια οθόνη.
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

stranger wrote:ακόμα και σπίτι μου σε laptop γράφω. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αποδίδω καλύτερα.
^ this
gasparosoft wrote:Η μεγάλη οθόνη γενικά πάντως αυξάνει το productivity.
laptop με μεγαλη οθονη

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Και περιττο και με useless ογκο να προσθεσω. Που θα βαλω το πιατο με τα σνακ?stranger wrote:Άσχημο! Έχει δικά του...gasparosoft wrote:Αν συνδέσεις την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο λάπτοπ τότε τι θεωρείται;
- nikosk
+++ultimate_aektzis wrote:Και περιττο και με useless ογκο να προσθεσω. Που θα βαλω το πιατο με τα σνακ?stranger wrote:Άσχημο! Έχει δικά του...gasparosoft wrote:Αν συνδέσεις την οθόνη, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι στο λάπτοπ τότε τι θεωρείται;
+το λιγοτερο 3 ποτηρια καφε!!
-------------------------------------------------
εγω παντα laptop γιατι το desktop ειναι υποκαταληψη απο τον αδερφο μου(cod mw3,lol) !! θα προτιμουσα desktop με monitor >=21inches!!
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
Samuel Beckett
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Α οχι καφε δεν πινω, εχω απο μονος μου νευρα και υπερενταση.
++ultimate_aektzis wrote:Α οχι καφε δεν πινω, εχω απο μονος μου νευρα και υπερενταση.
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- stranger
- Mbyte level
Σαν το δικό σου; Εγώ όταν το είχα πρωτοδεί νόμιζα ότι ήταν desktopchriskin wrote:laptop με μεγαλη οθονη

Χαχαχαχαχαχα. Εγώ είχα αγοράσει έναν φορητό τραπεζάκι/ανεμιστήρα για laptop που είχε και θήκη για ποτήρι. Λίγο επικίνδυνο για να τη χρησιμοποιώ, αλλά θα ήταν γαμάτο αν ηταν πχ. θήκη για πίτσα. Δεν θα 'ταν φορητό βέβαια...ultimate_aektzis wrote: Και περιττο και με useless ογκο να προσθεσω. Που θα βαλω το πιατο με τα σνακ?

- zweistein
- Wow! Terabyte level
όπου να'ναι for με.
προτιμώ τα desktops αλλα εφόσον δεν μπορώ να το έχω πάντα στην διάθεση μου βολεύομαι και αλλου. απλά η μεγάλες οθόνες μου είναι σίγουρα πιο ξεκούραστες.
προτιμώ τα desktops αλλα εφόσον δεν μπορώ να το έχω πάντα στην διάθεση μου βολεύομαι και αλλου. απλά η μεγάλες οθόνες μου είναι σίγουρα πιο ξεκούραστες.

- marios
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Γενικά παντού, αλλά περισσότερη δουλειά βγάζω στο desktop.
Όσο περισσότερος χώρος στην οθόνη (ή τις οθόνες) τόσο καλύτερα.
Edit: δεν ισχύει το ίδιο για διάβασμα. Εκεί οτιδήποτε μπορώ να μεταφέρω και να διαβάσω στο ξαπλωμένος είναι προτιμότερο
Όσο περισσότερος χώρος στην οθόνη (ή τις οθόνες) τόσο καλύτερα.
Edit: δεν ισχύει το ίδιο για διάβασμα. Εκεί οτιδήποτε μπορώ να μεταφέρω και να διαβάσω στο ξαπλωμένος είναι προτιμότερο

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N