Πανεπιστημιακό άσυλο - Υπέρ ή κατά

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Είστε υπέρ ή κατά της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου?

Υπέρ της κατάργησης
14
31%
Κατά της κατάργησης
31
69%

Total votes: 45
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc

Post by sudtuwup » Wed Oct 26, 2005 1:06 am

Eνω εδω που parking..
Image
a_s
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by a_s » Wed Oct 26, 2005 10:08 am

rapadder wrote:Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε για την αλητεία που δρά πίσω από το άσυλο.
Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης και όχι οι "ασφαλίτες", όπως τους λέτε
όλα στη ζωή είναι ένας κύκλος...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 26, 2005 9:00 pm

a_s wrote:
rapadder wrote:Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουμε για την αλητεία που δρά πίσω από το άσυλο.
Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης και όχι οι "ασφαλίτες", όπως τους λέτε

Πες τα, γιατί μερικοί νομίζουν ότι το άσυλο γιατρεύει πάσα νόσο και πάσα μαλα**α...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Wed Oct 26, 2005 10:42 pm

Καλα εννοειται αυτο, αλλα ειναι ψιλο απαραιτητο. Ασε που ειναι δυσκολο να καταργηθει.
Image
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Wed Oct 26, 2005 11:27 pm

Κοίτα μην τα καταδικάζουμε όλα! η αλήθεια είναι ότι έχει και τα καλά της αυτή η ιστορία...
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Wed Oct 26, 2005 11:52 pm

Αν και έχει ξαναγίνει η συζήτηση σε ξεχωριστό topic θα πω πως το άσυλο πρέπει να παραβιάζεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και όχι αυθαίρετα όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 27, 2005 12:32 am

Πάλι θα πέσουμε σε ατέρμονα βρόγχο με αυτές τις αναλύσεις περί ασύλου.
Θα το πω λαικίστικα.
Το γεγονός ότι με ένα μαχαίρι κάποιος μπορεί να κόψει ψωμί και κάποιος άλλος να σε σκοτώσει δεν ενοχοποεί το εργαλείο.Όπως και το ότι σε μια δημοκρατία κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί την ελευθερία που του δίνει το πολίτευμα και να γίνει κλέφτης ,κατσαπλιάς κλπ -ενώ σε μια δικτατορία δεν θα μπορούσε,δεν κάνει το δεύτερο πολίτευμα καλύτερο από το άλλο.
Για αυτό λοιπόν ας αφήσουμε τις θεωρητικές συζητήσεις για το αν το άσυλο χρειάζεται και ας δούμε λίγο το επίπεδο της φοιτητικής νεολαίας που στην καλύτερη περίπτωση είναι σε επίπεδο δημοτικού από όλες τις απόψεις.
Με τέτοιο επίπεδο και το άσυλο και οι εκλογές και οι συνελεύσεις αγγίζουν σε ποιότητα επιθεώρηση στο δελφινάριο.Αν κάποιοι πιστεύετε ότι φταιν οι θεσμοί τότε τι να πω να κάνουμε τα Πανεπιστήμια εταιρείες να ησυχάσουμε.
Για το γεγονός το ίδιο θεωρώ ότι η παρουσία αστυνομικών με πολιτικά στον αν μη τι άλλο συμβολικό χώρο του Πολυτεχνείου είναι το λιγότερο προκλητική.(Αν ήθελε ο Πρόεδρος να καταγγείλει κλοπή ας ακολουθούσε τις νόμιμες διαδικασίες -ο ίδιος υποτίμησε την έννοια του ασύλου και αυτό γύρισε μπούμερανγκ).Προσωπικά είμαι κατά της βίας αλλά δεν κατηγορώ αυτούς που πιστεύουν ότι είναι η ενδεδειγμένη μορφή αντίδρασης στην καταπάτηση των ελευθεριών τους.
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Oct 27, 2005 9:12 am

ailouros wrote:...ας αφήσουμε τις θεωρητικές συζητήσεις για το αν το άσυλο χρειάζεται και ας δούμε λίγο το επίπεδο της φοιτητικής νεολαίας που στην καλύτερη περίπτωση είναι σε επίπεδο δημοτικού από όλες τις απόψεις.
Εγώ δεν καταλαβαίνω σε ποιο πράγμα χρησιμεύει το άσυλο....:roll: Δηλαδή, το "αόρατο" άσυλο θα αποτρέψει τον δικτάκτορα ή οποιονδήποτε άλλο να μπει μέσα σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα? Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο...

Μου φαίνεται ότι η κουβέντα για την διατήρηση του ασύλου υποστηρίζεται περισσότερο από κάτι "παιδάκια" που κάνουν ζημιές, σπάζουν αυτοκίνητα, κλπ... Αυτοί μας υποβάλλουν, μας τρομάζουν στην ιδέα της αστυνομοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι που καταλύουν κάθε θετική πλευρά του ασύλου...

και επαναλαμβάνω: Τι είναι αυτό που θα αποτρέψει έναν δικτάκτορα να μπει μέσα σε ένα χώρο που έχει εκπαιδευτικό άσυλο? Τι θα εμποδίσει τον οποιονδήποτε να μπει εκεί μέσα?
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Oct 27, 2005 10:03 am

Απλά ailouros++ :-). Δεν είμαι απαραίτητα κατά του ασύλου. Η σημασία του είναι συμβολική και η σωστή χρήση του δικαιώματος αυτού εναπόκειται στον καθένα από εμάς. Όπως πολλοί θεσμοί (που ανέφερε ο ailouros) έχουν απαξιωθεί, έτσι συμβαίνει (σ' ένα βαθμό) και με το άσυλο. Δεν ξέρω εάν πρέπει να το καταργήσουμε, αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν τρέφω καμία συμπάθεια σε κάθε ($#@$#%) που κατέστρεψε ένα αυτοκίνητο για πλάκα (και πιθανώς προπυλάκισε και έναν άνθρωπο) και επιπλέον το θεωρεί "μαγκιά" και αυτοπαρουσιάζεται και ώς προστάτης του ασύλου! Το ξέρετε ότι οι καθηγητές εκεί (και όχι μόνο) ζούν υπό καθεστώς τρομοκρατίας; Ανά πάσα στιγμή μπορούν να εισβάλουν στα γραφεία τους αντιεξουσιαστές και να ζητάνε τα ρέστα για διάφορους λόγους...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Thu Oct 27, 2005 10:19 am

Το άσυλο προστατεύτει την ελεύθερη σκέψη και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Γιατί κανονικά το πανεπιστήμιο είναι μηχανισμός αμφισβήτησης οτυ κατεστημένου και μοχλός προόδου και κανένα κατεστημένο δε θέλει την πρόοδο.
Τώρα βέβαια πόσο προοδευτική είναι η ΑΣΟΕΕ είναι καλό αστείο
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 27, 2005 10:49 am

PaP wrote:Το άσυλο προστατεύτει την ελεύθερη σκέψη και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Γιατί κανονικά το πανεπιστήμιο είναι μηχανισμός αμφισβήτησης οτυ κατεστημένου και μοχλός προόδου και κανένα κατεστημένο δε θέλει την πρόοδο.
Τώρα βέβαια πόσο προοδευτική είναι η ΑΣΟΕΕ είναι καλό αστείο

Προοδευτικά θεωρείς τα ελληνόπουλα που οδηγούν το αυτοκίνητο του μπαμπά, του μπαμπά, του μπαμπά;;; Σε αυτή τη χώρα δυστυχώς η νέα γενιά την έχει δει καλοπέραση με τα λεφτά των γονιών. Οι γονείς πληρώνουν, σε βάζουν στο κόλπο τους, κι εσύ απολαμβάνεις. Και αυτό γίνεται με όλους σχεδόν τους γονείς, άσχετα με τη λοιπή οικονομική τους κατάσταση. Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει αλλά χειρότερο κατεστημένο δεν υπάρχει. Προσπάθησε λοιπόν να ξεφύγεις πρώτα από το προσωπικό σου κατεστημένο και έλα μετά να μιλήσουμε για υπομόχλια προόδου... Όσο για το άσυλο, όπως έχω ξαναπεί, θα πρέπει να προστατεύει καθηγητές και φοιτητές και όχι τον τελευταίο αλήτη που το παίζει "αναρχικός" με τα λεφτά του μπαμπά... το όνομα Μπακούνιν σας λέει κάτι;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 27, 2005 11:02 am

Όπως είπα και πριν είμαι κατά της βίας και παραδέχομαι ότι υπάρχούν και όργια κάτω από το πέπλο του ασύλου.
Λόγου χάρη όλοι θα έχουμε ακούσει για το παρακράτος του Πα.Πει.Για το γεγονός ότι κάποιοι παραταξιακοί φοιτητές (θα μπορούσαν να είναι αντιεξουσιαστές ,αλλά είναι μια χαρα παιδιά από μεγάλες παρατάξεις) μπουκάρουν όποτε θέλουν στο γραφείο του Πρύτανη και τον απειλούν ,φταιν οι φοιτητές που έχουν αφήσει να καλλιεργηθεί αυτή η νοοτροπία.Και δεν είναι μόνο από φοιτητές αλλά και από καθηγητές που κρύβονται πολλάκις πίσω από το άσυλο για να καλύψουν δικά τους ,άσχετα με το Πανεπιστήμιο και σχετικά με την τσέπη τους.
Το άσυλο έχει προβλεφθεί για τα Πανεπιστήμια όπως ήταν πριν κάποια χρόνια ,όπου ήταν χώρος ελεύθερης σκέψης και διακίνησης ιδεών.Σήμερα που έχουν εξελιχθεί σε χώρους ταχύρυθυμης εξειδίκευσης ακούγεται λίγο άκυρο , σε μια νεολαία που δεν έχει τα βιώματα και τις τραυματικές εμπειρίες προηγούμενων γενιών και που γενικά δεν πολυ ανησυχεί, να υπάρχει το άσυλο.
Εμένα δεν με νοιάζει είτε να καταργηθεί είτε όχι ,εξάλλου το να δίνεις κάτι σε κάποιον που δεν θα το χρησιμοποιήσει και δεν του αρέσει κιόλας θα είναι καλύτερο.Τα θετικά είναι πολλά.Π.χ δεν μου αρέσει ο καφές;-φωνάζω αστυνομία να πιάσει τον μπουφετζή.Μου την σπάει η δασπ που έχει βάλει τέρμα μουσική και θίγει την αισθητική μου;-πάλι αστυνομία.Αλλά έχει και τα αρνητικά.Με πιάνει ο καθηγητής να αντιγράφω;-Στην ψειρού.
Αν ένας χώρος που διοικείται από την διανοητική ελίτ μιας χώρας και απαρτίζεται από το πιο ενεργό κομμάτι μιας κοινωνίας δεν μπορεί να αυτο οργανωθεί και θέλει και τον κ.αστυνόμο να βοηθάει ,τότε είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας.Προβλέπω ότι το πολύ σε 20 χρόνια θα τελειώνουν τα παιδιά το σχολείο και θα πηγαίνουν να σπουδάζουν απευθείας στις εταιρείες.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Oct 27, 2005 11:24 am

εγώ είμαι εναντίων της φθοράς και των βανδαλισμών, αλλά είμαι και εναντίων της κατάργησης του ασύλου!!όπως λέει και ο παπ κανονικά θα έπρεπε τα πανεπιστήμια να είναι χώροι όπου προάγεται η επιστήμη και ο πολιτισμός, δυστυχώς όμως αυτό μόνο σε θεωρητικό επίπεδο μπορεί να σταθεί.

Χειρότερα μ ενοχλεί και με βγάζει από τα ρούχα μου το γεγονός ότι βλέπω να με κοροιδεύουν οι ΧΨΖ πολιτικοί μέσα στα μούτρα μου και ότι τελικά δεν έρχεται ποτέ η τιμωρία τους για τα ποινικά αδικήματα που πράττουν!!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Thu Oct 27, 2005 1:12 pm

ailouros wrote:Το άσυλο έχει προβλεφθεί για τα Πανεπιστήμια όπως ήταν πριν κάποια χρόνια ,όπου ήταν χώρος ελεύθερης σκέψης και διακίνησης ιδεών.Σήμερα που έχουν εξελιχθεί σε χώρους ταχύρυθυμης εξειδίκευσης ακούγεται λίγο άκυρο , σε μια νεολαία που δεν έχει τα βιώματα και τις τραυματικές εμπειρίες προηγούμενων γενιών και που γενικά δεν πολυ ανησυχεί, να υπάρχει το άσυλο.
Το ότι δημιουργήθηκε σε άλλους καιρούς υπό άλλες συνθήκες δεν σημαίνει πως δεν έχει θέση σήμερα. Γιατί όπως γυρνάει ο τροχός και Image κι ο φτωχός γυρνάει και προς τα πίσω σε δυσάρεστες καταστάσεις

Είναι σαν να πούμε πως επειδή πλέον οι εργάτες την έχουν καλύτερα ( ? ) από τότε που θεσπίστηκε το 8 ωρο είναι οκ να το ακυρώσουμε.

Κάποια πράγματα κερδήθηκαν σε πολύ δύσκολους καιρούς και είναι ανάμεσα στους λόγους που αυτή τη στιγμή την έχουμε καλύτερα από τότε. Είναι τουλάχιστον ηλίθιο να συζητήται να δωθούν πίσω...

Δεν φταίει ο θεσμός αν κάποιος τον εκμεταλλεύεται. Όπως ευθύνη μας είναι να τον προασπίσουμε από τους έξω είναι ευθύνη μας να τον προασπίσουμε και από τους μέσα.
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
CKFoxB
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by CKFoxB » Thu Oct 27, 2005 2:09 pm

ttoppouzokypraios wrote:Είναι σαν να πούμε πως επειδή πλέον οι εργάτες την έχουν καλύτερα ( ? ) από τότε που θεσπίστηκε το 8 ωρο είναι οκ να το ακυρώσουμε.
Είναι αυτό ακριβώς. Αν καταργηθεί το άσυλο θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό όχι για αυτούς που τα σπάνε αλλα για όλους τους φοιτητές...
μπερδεμενο μειγμα γυρναει στο μυαλο μου, τα παντα θελω να τιναξω μ' ενα ουρλιαχτο μου.
μπερδεμενο μειγμα κυλαει στο χαρτι, θ' αναψουν τα φιτιλια απο στιγμη σε στιγμη.
Kαποιοι θα κρυφτουν, θα δουν το συστημα που εφτιαξαν με μιας να καταρρεει και ο ποταμος να ρεει αναποδα, απ' το κανονικο(!)
χτυπαω την ριζα και τον κορμο, φτυνω στα μουτρα τους καθε ναρκωντικο, σκληρο και μαλακο,
χασις και αλκοολ, οι μαζες ενδιαφερονται μοναχα για το σκορ, και νιωθουν ελευθεροι μ' ενα τηλεκοντρολ...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 27, 2005 3:35 pm

CKFoxB wrote:
ttoppouzokypraios wrote:Είναι σαν να πούμε πως επειδή πλέον οι εργάτες την έχουν καλύτερα ( ? ) από τότε που θεσπίστηκε το 8 ωρο είναι οκ να το ακυρώσουμε.
Είναι αυτό ακριβώς. Αν καταργηθεί το άσυλο θα καταλάβουμε γιατί είναι τόσο σημαντικό όχι για αυτούς που τα σπάνε αλλα για όλους τους φοιτητές...
Αν και δε θα ήθελα να καταργηθεί, για πες μας τι νομίζεις οτι θα αλλάξει για όλους τους φοιτητές αν καταργηθεί;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Oct 27, 2005 3:53 pm

Στην πράξη δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Δεν είμαι υπέρ της καταστροφολογίας, δηλαδή ότι άμα καταργηθεί το άσυλο θα έρθει η (κούφια) ώρα που θα το το μετανοιώσουμε. Η Δημοκρατία μας είναι αρκετά ώριμη και εκτός αυτού υπάρχουν πολλοί τρόποι αντίδρασης απέναντι στην κάθε είδους εξουσία. Από την άλλη η κατάργηση του ασύλου δεν θα κάνει αυτόματα τον κόσμο πιο ασφαλή. Ούτε όμως θα σημαίνει ότι θα έχουμε και έναν αστυνομικό σε κάθε όροφο της σχολής. Κάποια προβλήματα όμως, όπως αυτό της φύλαξης των χώρων, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά. Επίσης στην πράξη, ο φοιτητής είναι αδύνατον να προασπίσει το άσυλο. Τι να κάνει δηλαδή, να πλακωθεί στο ξύλο με τον κάθε παλαβό που κάνει αυθαιρεσίες;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Oct 27, 2005 4:28 pm

ttoppouzokypraios wrote:Δεν φταίει ο θεσμός αν κάποιος τον εκμεταλλεύεται. Όπως ευθύνη μας είναι να τον προασπίσουμε από τους έξω είναι ευθύνη μας να τον προασπίσουμε και από τους μέσα.
Μπορείς να μου πεις σε ΤΙ ακριβώς χρησιμεύει το άσυλο εν έτει 2005 ?
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 27, 2005 5:24 pm

a_s wrote:
ttoppouzokypraios wrote:Δεν φταίει ο θεσμός αν κάποιος τον εκμεταλλεύεται. Όπως ευθύνη μας είναι να τον προασπίσουμε από τους έξω είναι ευθύνη μας να τον προασπίσουμε και από τους μέσα.
Μπορείς να μου πεις σε ΤΙ ακριβώς χρησιμεύει το άσυλο εν έτει 2005 ?
Θα σου πω εγώ. Χρησιμεύει σε ορισμένα παιδάκια για να καταστρέφουν δημόσια περιουσία* εκ του ασφαλούς και σε ορισμένους κυρίους και κυρίες για να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Τελικά, εδώ που τα λέμε, σαν θεσμός θα έπρεπε να παραμείνει για να θυμίζει, αλλά τι να θυμιζει και σε ποιους...

* η οποία, ως γνωστόν, δεν ανήκει σε κανέναν μας...
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Oct 27, 2005 6:16 pm

Όταν μιλάτε για καταστροφές ελπίζω να μην αναφέρεστε μόνο στους μπαχαλάκηδες ,χουλιγκάνους που είναι η μειονότητα και η εξαίρεση αλλά και στις παρατάξεις που καταστρέφουν από την αισθητική μας μέχρι και τους τοίχους από τις αφίσες τους.Εξάλλου πόσες φορές στην σχολή μας έχει προκαλέσει καταστροφή ή πρόβλημα ο οποιοσδήποτε είτε είναι είτε αυτοαποκαλείται αναρχικός και πόσες οι μεγάλες παρατάξεις που δρουν υπό τις ευλογίες των κυβερνόντων κομμάτων και την ανοχή την δική μας ανεξέλεγκτα.Μόνο τις φορές που έχουν πλακωθεί μεταξύ τους να μετρήσω θα με πάρει το βράδυ...
a_s
Mbyte level
Mbyte level

Post by a_s » Thu Oct 27, 2005 6:46 pm

ailouros wrote:Όταν μιλάτε για καταστροφές ελπίζω να μην αναφέρεστε μόνο στους μπαχαλάκηδες ,χουλιγκάνους που είναι η μειονότητα και η εξαίρεση αλλά και στις παρατάξεις που καταστρέφουν από την αισθητική μας μέχρι και τους τοίχους από τις αφίσες τους.Εξάλλου πόσες φορές στην σχολή μας έχει προκαλέσει καταστροφή ή πρόβλημα ο οποιοσδήποτε είτε είναι είτε αυτοαποκαλείται αναρχικός και πόσες οι μεγάλες παρατάξεις που δρουν υπό τις ευλογίες των κυβερνόντων κομμάτων και την ανοχή την δική μας ανεξέλεγκτα.Μόνο τις φορές που έχουν πλακωθεί μεταξύ τους να μετρήσω θα με πάρει το βράδυ...
άρα, έρχεστε στα λόγια μου ;) Το άσυλο ΔΕΝ έχει καμία πρακτική σημασία στις μέρες μας
sudtuwup
Mbyte level
Mbyte level

Post by sudtuwup » Thu Oct 27, 2005 11:07 pm

Το οτι εγινε στο πολυτεχνειο με εκπλισει παντως. Λαθος και το να μπουν κ το να διαλυσουν τα αμαξια.
Δεν σημαινει οτι μολις δουμε αστυνομο σε παν. τον κυνηγαμε.
Για την υποκρισια κ την κατασταση στην Ελλαδα ειναι μεγαλη συζητηση.
Παντως το ασυλο ειναι κατι που κερδιθηκε σε περασμενη εποχη για πολλους πρακτικους κ συμβολικους λογους.
Επειδη τωρα αλλαξε το πολιτευμα δεν σημαινει οτι το πεταμε αυτο.
Οπως δεν θα ηθελα στο σχολειο μου αστυνομο, δεν θελω κ στη σχολη μου. Εκτος κ αν μιλαμε για εγκληματα.
Image
Post Reply

Return to “off-topic”