Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Sun Jan 27, 2013 12:43 pm

Delete σε χιλιάδες αιώνιους φοιτητές. Πότε μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο και για ποιους χτυπάει το κουδούνι του... σχολάσματος
news247 Ιανουάριος 27 2013 08:59

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με το μέτρο να εφαρμόζεται κιόλας από την επόμενη χρονιά, με αυτούς που έχουν συμπληρώσει το όγδοο έτος σπουδών σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, να είναι οι άμεσα απειλούμενοι, σύμφωνα με τις νέες θεσμικές διατάξεις για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ 26 ετών και άνω θα δουν την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ελάχιστα ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αυτόματη διαγραφή φοιτητών επειδή παρέλειψαν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο, όμως παρέμεινε ανενεργή, με την Μαριέττα Γιαννάκου το 2007 και την Άννα Διαμαντοπούλου το 2011 να προσπαθούν και να αποτυγχάνουν να επαναφέρουν την «νεκρή» διάταξη.

Για ποιους χτυπά το... κουδούνι

*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) συμπλήρωσαν 2ν+1 έτη σπουδών (όπου ν=4 έτη και 2ν= 8 έτη) θα διατηρούν τη φοιτητική ιδιότητά τους έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) συμπλήρωσαν ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα έως και το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015.

*Οι φοιτητές που κατά το τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 (Ιούλιος 2012) δεν έχουν συμπληρώσει ν+2 έτη σπουδών θα διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα για το διπλάσιο χρόνο σπουδών σε σχέση με τα κανονικά έτη σπουδών.

Το νέο χρονοδιάγραμμα

Έτος εγγραφής Έτος λήξης

1996-97 έως 2003-04 2013-14

2004-05 έως 2006-07 2014-15

2007-08 έως 2010-11 Σε 8 χρόνια από το έτος εισαγωγής

2011-12 και μετά Σε 6 χρόνια από το έτος εισαγωγής
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pai ... 02600.html
Θα γίνει πολεμος! Να λάβει θέση τώρα η πρυτανεία!
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία

Post by MpoMp » Sun Jan 27, 2013 12:51 pm

Πού είναι το πρόβλημα?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
masaka
byte level
byte level

Post by masaka » Sun Jan 27, 2013 1:35 pm

Σωστό
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Sun Jan 27, 2013 2:46 pm

Η διαγραφή πρέπει να γίνεται στην 20ετία. Γαμ*, έχουμε και μια επανάσταση να κάνουμε και μας τρώει χρόνο!
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 27, 2013 3:01 pm

Το πρόβλημα της σχολής είναι εκείνοι οι συγκεκριμένοι αιώνιοι φοιτητές οι οποίοι μέχρι το 6ο έτος δεν έχουν πάρει μυρωδιά και ξαφνικά στο 7ο παίρνουν πτυχίο , με πολύ μυστήριο τρόπο , περνώντας 10 μαθήματα την εξεταστική και συνήθως προέρχονται και από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.
Last edited by ja_the_invincible on Sun Jan 27, 2013 3:22 pm, edited 2 times in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Sun Jan 27, 2013 3:02 pm

Όταν είχα διαβάσει του νόμο Διαμαντοπούλου, ο νόμος έλεγε ότι αν διαγραφείς από τα μητρώα το εκάστοτε τμήμα κανονίζει πως θα δώσεις τα υπόλοιπα μαθήματα για να πάρεις πτυχίο. Όχι ότι σε πετάνε έξω από το πανεπιστήμιο αυτόματα. Εκτός κι αν βρεθεί τμήμα που θα το κάνει, αλλά αμφιβάλω. Διαβάζοντας το τότε νόμο (αναθεωρήθηκε τον Αύγουστο και δεν ξέρω τι κάνανε) κατάλαβα ότι στόχευε ξεκάθαρα αιώνιους φοιτητοπατέρες των παρατάξεων.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Sun Jan 27, 2013 3:05 pm

Και εγώ το ίδιο είχα διαβάσει,συγκεκριμένα έλεγε ότι αν χρωστάς λιγότερα από 8(νομίζω 8 μαθήματα) πρέπει να περάσεις από ένα τεστ "αξιολόγησης" για να αποφασιστεί αν σου δίνεται η δυνατότητα να δώσεις τα συγκεκριμένα μαθήματα .
(btw η αναθεώρηση,δεν είχε τρομερές αλλαγές)
Επίσης όσοι θα μπουν τώρα,θα χουν 6 χρόνια...
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
thephilosopher
byte level
byte level

Post by thephilosopher » Sun Jan 27, 2013 6:18 pm

Αυτο ισχυει και για εμας?Ή μονο για τους νεοεισαχθεντες στη σχολη μας?

EDIT: Ακυρο.Τωρα καταλαβα τι παιζει..Ενταξει για εμας,αλλα αυτοι που θα μπουν μετα το '11-12,θα εχουν δικαιωμα μονο 6 χρονια φοιτησης? :smt017 Μας κανουν πλακα ρε?Η κυβερνηση παει για αυτοκαταστροφη.
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !

http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 27, 2013 6:48 pm

thephilosopher wrote:Αυτο ισχυει και για εμας?Ή μονο για τους νεοεισαχθεντες στη σχολη μας?

EDIT: Ακυρο.Τωρα καταλαβα τι παιζει..Ενταξει για εμας,αλλα αυτοι που θα μπουν μετα το '11-12,θα εχουν δικαιωμα μονο 6 χρονια φοιτησης? :smt017 Μας κανουν πλακα ρε?Η κυβερνηση παει για αυτοκαταστροφη.
ΔΕΝ λέει αυτό.
thephilosopher
byte level
byte level

Post by thephilosopher » Sun Jan 27, 2013 7:11 pm

ja_the_invincible wrote:
thephilosopher wrote:Αυτο ισχυει και για εμας?Ή μονο για τους νεοεισαχθεντες στη σχολη μας?

ΔΕΝ λέει αυτό.
"2011-12 και μετά - Σε 6 χρόνια από το έτος εισαγωγής"

ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 27, 2013 7:33 pm

thephilosopher wrote:
ja_the_invincible wrote:

ΔΕΝ λέει αυτό.
"2011-12 και μετά - Σε 6 χρόνια από το έτος εισαγωγής"
Ναι βλακεία μου.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 27, 2013 7:37 pm

Χρειάζεσαι πάνω από 6 χρόνια να πάρεις το πτυχίο? Ειδικά στην ΑΣΟΕΕ?

Και ακόμα κι αν έχεις σοβαρό λόγο να μη το πάρεις, δε σε πετάνε κι έξω. Αν ενδιαφέρεσαι, θα το πάρεις το πτυχίο. Απλά δεν έχεις πάσο και λογικά τα περισσότερα από τα φοιτητικά "προνόμια".
MpoMp @ Discord
thephilosopher
byte level
byte level

Post by thephilosopher » Sun Jan 27, 2013 7:53 pm

ja_the_invincible wrote:Ναι βλακεία μου.
Δεν υπαρχει προβλημα..Αλλα και παλι,φιλε..Δεν νομιζω να τεθει σε ισχυ το συγκεκριμενο μετρο απ'την νεα χρονια οπως λενε (τουλαχιστον για αυτους που μπηκαν μετα το '11-12)..γιατι οπως ειπα..μπορει να μην υπαρχει ζητημα για εμας που μπηκαμε πιο πριν,αλλα τα 6 χρονια φοιτησης για τους νεοεισαχθεντες ειναι πολυ μικρο χρονικο διαστημα για ολους τους φοιτητες..Ειναι τρομερη πιεση για τον οποιονδηποτε φοιτητη και γι'αυτο το λογο και μονο ειμαι κατα αυτου του μετρου.
MpoMp wrote:Χρειάζεσαι πάνω από 6 χρόνια να πάρεις το πτυχίο? Ειδικά στην ΑΣΟΕΕ?

Και ακόμα κι αν έχεις σοβαρό λόγο να μη το πάρεις, δε σε πετάνε κι έξω. Αν ενδιαφέρεσαι, θα το πάρεις το πτυχίο. Απλά δεν έχεις πάσο και λογικά τα περισσότερα από τα φοιτητικά "προνόμια".
Προφανως και οχι..αλλα δεν ισχυει απαραιτητα για ολους οτι μπορουν να τα καταφερουν στα 6 χρονια,οσο καλοι και αν ειναι,και αναφερομαι στην ΑΣΟΕΕ..Τωρα,οσον αφορα σχολες με περισσοτερα μαθηματα και διαβασμα,πιασ'το αυγο και κουρευτο.Και δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι θα χασεις μονο το πασο ή καποια φοιτητικα "προνομια" οπως λες,ή εξ'ολοκληρου την φοιτητικη σου ιδιοτητα..Ολο αυτο ειναι μεγαλο μπερδεμα ρε φιλε.Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω..

moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Sun Jan 27, 2013 7:57 pm

Εγώ το βλέπω ότι δεν χάνεις μόνο πάσο και μικροπράγματα
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, τα τελευταία χρόνια το ΤΕΙ Αθηνών έχει διαγράψει περισσότερους από 18.000 φοιτητές. Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ 26 ετών και άνω θα δουν την έξοδο από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.
διαγραφή νομίζω σημαίνει ότι δεν μπορείς να δώσεις μαθήματα,να πάρεις πτυχίο,δεν θεωρείσαι φοιτητής.Δεν νομίζω ότι είναι απλά δεν σου δίνουμε πάσο(έτσι και αλλιώς το θέμα με το πάσο είχε υλοποιηθεί φέτος τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 27, 2013 8:05 pm

thephilosopher wrote: Προφανως και οχι..αλλα δεν ισχυει απαραιτητα για ολους οτι μπορουν να τα καταφερουν στα 6 χρονια,οσο καλοι και αν ειναι,και αναφερομαι στην ΑΣΟΕΕ..Τωρα,οσον αφορα σχολες με περισσοτερα μαθηματα και διαβασμα,πιασ'το αυγο και κουρευτο.Και δεν ξερω κατα ποσο ισχυει οτι θα χασεις μονο το πασο ή καποια φοιτητικα "προνομια" οπως λες,ή εξ'ολοκληρου την φοιτητικη σου ιδιοτητα..Ολο αυτο ειναι μεγαλο μπερδεμα ρε φιλε.Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω..
Αν δώσεις μάθημα πάνω από 2 φορές (ενώ έχεις ασχοληθεί σοβαρά) και δεν το περάσεις με την τρίτη, τότε συγνώμη, αλλά ξανασκέψου αν είσαι στο σωστό μέρος. Η ΑΣΟΕΕ (τουλάχιστον η πληροφορική) βγαίνει άνετα σε 5 χρόνια με σοβαρή ενασχόληση. Και με καλό μέσο όρο.

Τώρα για το τι χάνεις ακριβώς δε ξέρω, δεν το έχω κοιτάξει, το είπα έχοντας στο μυαλό μου αυτό που έγραψε ο tsilochr. Και γι' αυτό λέω ότι όποιος ενδιαφέρεται, δε χάνεται.
MpoMp @ Discord
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Sun Jan 27, 2013 8:09 pm

Εγω θα εβαζα και την προσβαση στην γνωση που σου δινει το πανεπιστημιο.
για παραδειγμα το πανεπιστημιο εχει συνδρομη σε επιστημονικα περιοδικα που αλλιως δεν θα μπορουσες ευκολα να διαβασεις..αυτο και αλλα αντιστοιχα πραγματα...
και στο κατω κατω πλεον το πασο το εχεις μεχρι τα 6 χρονια σπουδων, σιτιση το ιδιο κτλ κτλ... το πανεπιστημιο και το κρατος τι εξοδα εχουν για εναν τετοιο φοιτητη?
σιγουρα λιγοτερα απο το να βγει στην αγορα εργασιας και να μεινει ανεργος.
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 27, 2013 8:09 pm

@Mpomp bi*** please λες και δεν ξέρεις συγκεκριμένους καθηγητές που βαθμολογούν ανεμιστήρα.Και γενικά σαν τμήμα είμαστε από τις πολύ light περιπτώσεις σε αυτό τον τομέα.

Καλά όλα αυτά αλλά με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο πανεπιστήμιο ( κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων κλπ ) και στην κοινωνία ( πτώση μισθών , ανεργία ->συνεπώς αδυναμία πλήρους οικονομικής υποστήριξης αρκετών φοιτητών από τις οικογένειές τους ) ο αριθμός των φοιτητών οι οποίοι εργάζονται παράλληλα με την σχολή θα αυξηθεί.Και σε αυτή την περίπτωση τα 6 χρόνια δεν είναι στανταράκι.Θα δούμε βέβαια τι θα ισχύσει για αυτές τις περιπτώσεις.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 27, 2013 8:11 pm

ja_the_invincible wrote:@Mpomp bi*** please λες και δεν ξέρεις συγκεκριμένους καθηγητές που βαθμολογούν ανεμιστήρα.

Καλά όλα αυτά αλλά με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στο πανεπιστήμιο ( κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων κλπ ) και στην κοινωνία ( πτώση μισθών , ανεργία ->συνεπώς αδυναμία πλήρους οικονομικής υποστήριξης αρκετών φοιτητών από τις οικογένειές τους ) ο αριθμός των φοιτητών οι οποίοι εργάζονται παράλληλα με την σχολή θα αυξηθεί.Και σε αυτή την περίπτωση τα 6 χρόνια δεν είναι στανταράκι.Θα δούμε βέβαια τι θα ισχύσει για αυτές τις περιπτώσεις.
5αρι θα σου βάλουν όμως. Ναι, πες μου τώρα ότι χρωστάς μάθημα που έχεις δώσει 3 φορές. :roll: Άλλο η βαθμολόγηση να είναι του ανεμιστήρα, άλλο να σε κόβουν.
Αν σας κόβουν ενώ έχετε κάνει τρελό διάβασμα, κάντε καμιά καταγγελία ρε παιδιά, τι να πω.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα που γράφεις, ναι, δεν είναι και η πλέον κατάλληλη περίοδος να εφαρμοστεί το μέτρο.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Sun Jan 27, 2013 8:28 pm

MpoMp wrote:
ja_the_invincible wrote:@Mpomp bi*** please λες και δεν ξέρεις συγκεκριμένους καθηγητές που βαθμολογούν ανεμιστήρα.

5αρι θα σου βάλουν όμως. Ναι, πες μου τώρα ότι χρωστάς μάθημα που έχεις δώσει 3 φορές. :roll: Άλλο η βαθμολόγηση να είναι του ανεμιστήρα, άλλο να σε κόβουν.
Αν σας κόβουν ενώ έχετε κάνει τρελό διάβασμα, κάντε καμιά καταγγελία ρε παιδιά, τι να πω.

Λαμβάνοντας υπόψη τα υπόλοιπα που γράφεις, ναι, δεν είναι και η πλέον κατάλληλη περίοδος να εφαρμοστεί το μέτρο.
Έχουν υπάρξει χρονιές που γίναν όργια.Π.χ πρόπερσι στην οικονομία.Το ότι δεν μου/σου έχει τύχει δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.Άσε που επισήμως κόβεσαι και όταν δεν πας να το δώσεις.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sun Jan 27, 2013 8:32 pm

ja_the_invincible wrote: Έχουν υπάρξει χρονιές που γίναν όργια.Π.χ πρόπερσι στην οικονομία.Το ότι δεν μου/σου έχει τύχει δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει.Άσε που επισήμως κόβεσαι και όταν δεν πας να το δώσεις.
Στο "όργιο" της οικονομίας ήμουν μέσα και πέρασα με 5. Σχετικά αδιάβαστος.

Δεν είπα ότι δε μπορεί να γίνει, ειδικά σε άλλες σχολές γίνεται της κακομοίρας με αυτό. Στο τμήμα μας τυχαίνει μια φορά κάθε πόσα χρόνια και το κάνουμε θέμα. Και συνήθως έχει σχέση με τις παρατάξεις (όπως είχε και αυτό που αναφέρεις). Οπότε μη γενικεύουμε.

Η πληροφορική της ΑΣΟΕΕ καθηγητές που κόβουν για την πλάκα τους, δεν έχει, όπως έχουν νομικές, φιλοσοφικές, κτλ. Ίσως βαθμολογούν όπως θέλουν μερικοί, αλλά τα 5αρια τα βάζουν. Κι εκεί πηγαίνεις στο γραφείο του/της. Και αν έχεις δίκιο, δε μπορεί να σου πει τίποτα, θα αρχίσει να μασάει τα λόγια του/της και θα ανεβάσει το βαθμό. Αν δε γίνεται, έχεις δικαίωμα να κόψεις 4 μαθήματα. Και αν πιστεύεις ότι ο καθηγητής έχει πρόβλημα μαζί σου, ή το περνάς με ό,τι σου βάλει, ή πας με τη νόμιμη διαδικασία. Μη κοροϊδευόμαστε και μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.
MpoMp @ Discord
SolidOberon
bit level
bit level

Post by SolidOberon » Sun Jan 27, 2013 9:08 pm

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ τον προβληματισμό μου και παρακαλώ οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δώσει μια βοηθητική απάντηση, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Μπήκα στην ΑΣΟΕΕ το 2007, αλλά αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου με τις Πανελλαδικές. Παράλληλα παρέμεινα εγγεγραμμένος στη σχολή. Τελικά όμως επέστρεψα τον επόμενο χρόνο και πάλι πίσω στην ίδια σχολή. Δυστυχώς ένα πρόβλημα υγείας δε μου επέτρεψε να παρευρεθώ στα μαθήματα κι έτσι έχασα το ρυθμό μου. Ειλικρινά αισθανόμουν ολοένα και πιο "άχρηστος" για να ξαναπιάσω βιβλίο, βλέποντας ότι παρακολουθώ μαθήματα με την πλειοψηφία φοιτητών γύρω μου μικρότερης ηλικίας. Επανέρχομαι στο τώρα όπου έχω περάσει μονάχα 3 μαθήματα και διστακτικά θα ήθελα να επανέλθω στο στόχο του πτυχίου. Για να ξεκαθαρίσω δεν άνηκα ποτέ σε παράταξη και ναι, γνώριζα για την προσωρινή παύση σπουδών, αλλά δεν το έκανα. Και ρωτώ, θα με πάρει κι εμένα η μπάλα; Θα προλάβω να πάρω πτυχίο ή θα μου πουν ξαφνικά να σταματήσω; Δυο χρόνια δεν είναι και αρκετός καιρός. Με το άγχος της διαγραφής πραγματικά έχω παγώσει. [/δράμα] :-p
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Sun Jan 27, 2013 9:16 pm

SolidOberon wrote:Καλησπέρα σας. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ τον προβληματισμό μου και παρακαλώ οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δώσει μια βοηθητική απάντηση, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Μπήκα στην ΑΣΟΕΕ το 2007, αλλά αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου με τις Πανελλαδικές. Παράλληλα παρέμεινα εγγεγραμμένος στη σχολή. Τελικά όμως επέστρεψα τον επόμενο χρόνο και πάλι πίσω στην ίδια σχολή. Δυστυχώς ένα πρόβλημα υγείας δε μου επέτρεψε να παρευρεθώ στα μαθήματα κι έτσι έχασα το ρυθμό μου. Ειλικρινά αισθανόμουν ολοένα και πιο "άχρηστος" για να ξαναπιάσω βιβλίο, βλέποντας ότι παρακολουθώ μαθήματα με την πλειοψηφία φοιτητών γύρω μου μικρότερης ηλικίας. Επανέρχομαι στο τώρα όπου έχω περάσει μονάχα 3 μαθήματα και διστακτικά θα ήθελα να επανέλθω στο στόχο του πτυχίου. Για να ξεκαθαρίσω δεν άνηκα ποτέ σε παράταξη και ναι, γνώριζα για την προσωρινή παύση σπουδών, αλλά δεν το έκανα. Και ρωτώ, θα με πάρει κι εμένα η μπάλα; Θα προλάβω να πάρω πτυχίο ή θα μου πουν ξαφνικά να σταματήσω; Δυο χρόνια δεν είναι και αρκετός καιρός. Με το άγχος της διαγραφής πραγματικά έχω παγώσει. [/δράμα] :-p
Αν έχεις κάποιο αποδεικτικό για το θέμα υγείας σου, πιθανόν να μπορεί να γίνει κάτι. Αλλά αυτά λογικά θα προσδιοριστούν αργότερα φαντάζομαι (οι λεπτομέριες εννοώ). Οπότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις προς το παρόν θεωρώ πως είναι να έχεις πρόχειρο κάποιο τέτοιο πιστοποιητικό (αν γίνεται να το βρεις). Καλή τύχη, καλή δύναμη και καλή υγεία.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”