Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία
Re: Τέλος στους αιώνιους φοιτητές. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία
+ φανταστείτε άτομα που πήγαν 1ή2 χρόνια(δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έγιναν τα 2->1 ) στρατό . Αρκετοί το κάνουν πριν ξεκινήσουν τις σπουδές τους,ή κατα την διάρκεια των σπουδών .
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Κάνεις διακοπή σπουδών εκεί. Δεν είναι δικαιολογία το δεν ήξερα. Δεν ήξερες δεν ρώταγες...moody wrote:+ φανταστείτε άτομα που πήγαν 1ή2 χρόνια(δεν θυμάμαι πότε ακριβώς έγιναν τα 2->1 ) στρατό . Αρκετοί το κάνουν πριν ξεκινήσουν τις σπουδές τους,ή κατα την διάρκεια των σπουδών .
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
-
- Gbyte level
Σχετικά με τη σχολή μας, πάντως, είναι δεδομένο ότι μπορείς να τελειώσεις πριν τα 8 χρόνια αν έχεις τα φόντα να το κάνεις, ακόμη κι αν εργάζεσαι ή αποφασίζεις να έχεις ελεύθερο χρόνο για να κάνεις ζωάρα. Αν εμείς κάνουμε τη συγκεκριμένη κουβέντα, σε άλλες σχολές τι πρέπει να πουν;
Ούτε καν στα 8, στα 6 τελειώνεις βασικά αλλά τέλος πάντων...Παρ'όλα αυτά αυτό που εγώ αδυνατώ να καταλάβω (αν και υπέρ των μεταρρυθμίσεων) είναι ποιο είναι το σκεπτικό με το οποίο διαγράφονται φοιτητές και πως ακριβώς επιβαρύνουν τη σχολή αν είναι γραμμένοι για 8, 18 ή 58 χρόνια. Εγώ νομίζω ότι δεν έχει κανένα objective το συγκεκριμένο μέτρο και συζητιέται μόνο και μόνο για να κρύψουν την ανικανότητά τους να κάνουν άλλα, πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως μείωση αριθμού εισακτέων και κατάργηση τμημάτων που θα έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια.
Σχετικά με το θέμα σου SolidOberon απ'ότι ξέρω γενικά τα θέματα διαγραφής θα αποφασίζονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά, δεν θα είναι άσπρο-μαύρο δηλαδή. Υπάρχει ο νόμος αλλά τα πανεπιστήμια τον εφαρμόζουν εσωτερικά και γενικά χωρίς έλεγχο. Οπότε θεωρώ ότι σε ειδικές περιπτώσεις σίγουρα θα δοθούν άλλα περιθώρια κι απ'ότι ξέρω σε κουβέντα στη γραμματεία που ήμουν μπροστά, το δικό μας τμήμα δεν έχει διαγράψει ακόμα κανέναν, άσχετα αν αυτό ισχύει εδώ και 7 χρόνια απ΄το νόμο Γιαννάκου που, ασχέτως κινητοποιήσεων, είχε περάσει κανονικά. Οπότε είναι σίγουρο ότι οι διαγραφές είναι θέμα τμήματος, όχι θέμα νομοθεσίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται διακοπή σπουδών, εφ'όσον υπάρχει λόγος.

Σχετικά με το θέμα σου SolidOberon απ'ότι ξέρω γενικά τα θέματα διαγραφής θα αποφασίζονται από κάθε τμήμα ξεχωριστά, δεν θα είναι άσπρο-μαύρο δηλαδή. Υπάρχει ο νόμος αλλά τα πανεπιστήμια τον εφαρμόζουν εσωτερικά και γενικά χωρίς έλεγχο. Οπότε θεωρώ ότι σε ειδικές περιπτώσεις σίγουρα θα δοθούν άλλα περιθώρια κι απ'ότι ξέρω σε κουβέντα στη γραμματεία που ήμουν μπροστά, το δικό μας τμήμα δεν έχει διαγράψει ακόμα κανέναν, άσχετα αν αυτό ισχύει εδώ και 7 χρόνια απ΄το νόμο Γιαννάκου που, ασχέτως κινητοποιήσεων, είχε περάσει κανονικά. Οπότε είναι σίγουρο ότι οι διαγραφές είναι θέμα τμήματος, όχι θέμα νομοθεσίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνεται διακοπή σπουδών, εφ'όσον υπάρχει λόγος.
- enum21
- Venus Former Team Member
Ελπίζω να είσαι καλά στην υγεία σου. Αφού μπήκες το 2007, σημαίνει ότι πρέπει μέχρι το Σεπτέμβρη του 2015 να αποφοιτήσεις (αν έχω καταλάβει σωστά). Οπότε έχεις 3 εξεταστικές το 2013, 3 το 2014 και άλλες 3 το 2015. Σύνολο 9. Αν δίνεις πάνω από 4 μαθήματα ανά εξεταστική και φυσικά τα περνάς με τη μια (έστω και με 5) πιστεύω ότι προλαβαίνεις να πάρεις πτυχίο και να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με το ενδεχόμενο της διαγραφής και εκτός αυτού έτσι αποδεικνύεται ότι είσαι και ενεργός φοιτητής πλέον. Επίσης εξασφάλισε καλού κακού και το αποδεικτικό για το θέμα της υγείας σου όπως λέει ο necrofear και καλή δύναμη!SolidOberon wrote:Καλησπέρα σας. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να μοιραστώ τον προβληματισμό μου και παρακαλώ οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δώσει μια βοηθητική απάντηση, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Μπήκα στην ΑΣΟΕΕ το 2007, αλλά αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου με τις Πανελλαδικές. Παράλληλα παρέμεινα εγγεγραμμένος στη σχολή. Τελικά όμως επέστρεψα τον επόμενο χρόνο και πάλι πίσω στην ίδια σχολή. Δυστυχώς ένα πρόβλημα υγείας δε μου επέτρεψε να παρευρεθώ στα μαθήματα κι έτσι έχασα το ρυθμό μου. Ειλικρινά αισθανόμουν ολοένα και πιο "άχρηστος" για να ξαναπιάσω βιβλίο, βλέποντας ότι παρακολουθώ μαθήματα με την πλειοψηφία φοιτητών γύρω μου μικρότερης ηλικίας. Επανέρχομαι στο τώρα όπου έχω περάσει μονάχα 3 μαθήματα και διστακτικά θα ήθελα να επανέλθω στο στόχο του πτυχίου. Για να ξεκαθαρίσω δεν άνηκα ποτέ σε παράταξη και ναι, γνώριζα για την προσωρινή παύση σπουδών, αλλά δεν το έκανα. Και ρωτώ, θα με πάρει κι εμένα η μπάλα; Θα προλάβω να πάρω πτυχίο ή θα μου πουν ξαφνικά να σταματήσω; Δυο χρόνια δεν είναι και αρκετός καιρός. Με το άγχος της διαγραφής πραγματικά έχω παγώσει. [/δράμα]
- SolidOberon
- bit level
- Academic status: N>4
Ευχαριστώ τους necrofear, michalis & enum για τις απαντήσεις. Μου είναι βραχνάς το γεγονός ότι μια μέρα ίσως με εκτοπίσουν. Δε λέω, θα προσπαθήσω να περάσω τα μαθήματα, αλλά δεν υπάρχει εγγύηση 100% πως θα τα καταφέρω με την πρώτη. Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου πως ο χρόνος λιγοστεύει τα παράταγα πριν καλά-καλά ξεκινήσω το εξάμηνο κάθε φορά. Ας ελπίσουμε να είναι όντως στη δικαιοδοσία της σχολής η διαγραφή φοιτητών και στο μέλλον...
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Για κάθε απορία που έχετε, θα σας συμβούλευα να διαβάσετε το νόμο ο οποίος είναι διαθέσιμος on-line. Με ένα απλό google search βρήκα ένα copy στο site του aueb
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja
Για τη διαγραφή λέει
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja
Για τη διαγραφή λέει
Εγώ καταλαβαίνω ότι ουσιαστικά περιμένουμε να συγκροτηθεί συμβούλιο διοίκησης, να συντάξει κανονισμό και βλέπουμε. Σε κάθε περίπτωση, κάντε μια ανάγνωση του νόμου εσείς ώστε να ξέρετε από πρώτο χέρι τι λέγεται και τι όχι και τι έχει βάση. Καμιά φορά τα ΜΜΕ τα λένε και λάθος.Άρθρο 33
Χρονική διάρθρωση σπουδών - Εξετάσεις (σελ 20 του pdf)
11. α)Μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα, μόνον εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος.
- Gewitter
Ουσιαστικά πετάει την μπάλα στο ίδρυμα...
Είναι αυτό που είπε κάποιος.Αν κάποιος είναι 7ο έτος και χρωστάει ένα μάθημα δεν υπάρχει λόγος προς διαγραφή.Αν χρωστάει 33 όμως...
Είναι αυτό που είπε κάποιος.Αν κάποιος είναι 7ο έτος και χρωστάει ένα μάθημα δεν υπάρχει λόγος προς διαγραφή.Αν χρωστάει 33 όμως...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- zweistein
- Wow! Terabyte level
φοιτητές με n>=8 που εργάζονται και σπουδάζουν, εάν δεν έχουν ασφάλιστρα και ένσημα την πάτησαν.
Last edited by zweistein on Mon Jan 28, 2013 9:34 pm, edited 1 time in total.

zweistein wrote:εργάζονται και δουλεύουν
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
zweistein wrote:εργάζονται και δουλεύουν
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- thephilosopher
- byte level
εννοουσε "σπουδαζουν και δουλεουν"..αμεσως να το φατε το παιδι... >_> :P
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !
http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
- zweistein
- Wow! Terabyte level
MpoMp wrote:zweistein wrote:εργάζονται και δουλεύουν
και σπουδάζουν ήθελα να πωmoody wrote:zweistein wrote:εργάζονται και δουλεύουν

+1 xDthephilosopher wrote:εννοουσε "σπουδαζουν και δουλεουν"..αμεσως να το φατε το παιδι... >_> :P

Παιδιά έχω αρχίσει και τρώω φρίκη..
Είμαι 12 εξάμηνο και για πρέπει μάλλον να τελιώσω σε άλλα 4.
Μπήκα Πληροφορική τει αθήνας φλεβάρη του 2007..
Έχω φάει τρελή φρίκη τώρα.
Χρωστάω τα 3/5 της σχολής και έτσι όπως τα υπολόγισα άμα περνάω τα πάντα από εδω και πέρα τότε ισώς πάρω πτυχίο..
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!! ????
Ναί οκ χρωστάω πολλά αλλά έχω ένσημα από τα 18 μου..
Δεν καθόμουνα δούλευα. Μακάρι να μπορούσα να μην δουλεύω και θα την είχα βγάλει και στα Ν αλλά...
Δηλαδή αν βρεθώ μετά από 4 εξάμηνα να χρωστάω 4-5 μαθήματα τοτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ...?
Χρωστάω τα 3/5 της σχολής και έτσι όπως τα υπολόγισα άμα περνάω τα πάντα από εδω και πέρα τότε ισώς πάρω πτυχίο..
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!! ????
Δεν καθόμουνα δούλευα. Μακάρι να μπορούσα να μην δουλεύω και θα την είχα βγάλει και στα Ν αλλά...
- mosquito110
- Mbyte level
- Academic status: N>4
1ον)Πως από το τει αθήνας βρήκες το venus?BeStelios wrote:Παιδιά έχω αρχίσει και τρώω φρίκη..
ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ !!! ????
2ον)Λογικά θα συμβεί αυτό που ανέφεραν παραπάνω. Άμα έχεις + ένσημα + δεν χρωστάς πολλά μαθήματα, δεν θα σε διαγράψουν.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
1. Είμαι 2 ώρες στο google και πέρνω με τη σειρά ένα ένα τα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με το νόμο..
2. Το λογικά με το τι θα γίνει τελικά έχει μεγάλη διαφορά όσο καθησυχαστικός και να θες να φανείς
..
Σκέψου μόνο το σενάριο του να χρωστάω 4 μαθήματα κολλημένων και ξαφνικά...π**λο.
Δεν μπορώ να βασιστώ στην καλή διάθεση του κάθε συμβουλίου για το μέλλον μου..
Ο νόμος αναφέρει για δικαίωμα μερικής φοίτησης μόνο στους καινούργιους, δεν μπορείς να ξέρεις, πέραν επίσημου εγγράφου, ότι θα σου αναγνωρίσουν το ότι δεν κολοβάραγες-παρασιτούσες όλο αυτόν τον καιρό.
2. Το λογικά με το τι θα γίνει τελικά έχει μεγάλη διαφορά όσο καθησυχαστικός και να θες να φανείς

Σκέψου μόνο το σενάριο του να χρωστάω 4 μαθήματα κολλημένων και ξαφνικά...π**λο.
Δεν μπορώ να βασιστώ στην καλή διάθεση του κάθε συμβουλίου για το μέλλον μου..
Ο νόμος αναφέρει για δικαίωμα μερικής φοίτησης μόνο στους καινούργιους, δεν μπορείς να ξέρεις, πέραν επίσημου εγγράφου, ότι θα σου αναγνωρίσουν το ότι δεν κολοβάραγες-παρασιτούσες όλο αυτόν τον καιρό.
- Gewitter
BeStelios καλωσήρθες στο forum.
Αν έχεις ένσημα δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.Και έχεις άλλα 8 εξάμηνα μπροστά σου με βάση τον νόμο...έχεις παραπάνω απόσα χρειάζεσαι.Μην ανησυχείς..

Αν έχεις ένσημα δεν έχεις κάτι να φοβηθείς.Και έχεις άλλα 8 εξάμηνα μπροστά σου με βάση τον νόμο...έχεις παραπάνω απόσα χρειάζεσαι.Μην ανησυχείς..
Τι εννοείς 8 εξάμηνα , πώς έχω 8 ??
Το φλεβάρη του 2007 μπήκα, 4 δεν έχω ?
*Καλώς σας βρήκα !!!
Το φλεβάρη του 2007 μπήκα, 4 δεν έχω ?
*Καλώς σας βρήκα !!!
- Gewitter
Συγγνώμη λάθος πολλαπλασιασμός...4 έχεις indeed..:/
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Ρε παιδιά και η μαύρη εργασία χωρίς ένσημα; Τον πούλο;
Μαύρη ξεμαύρη αυτό είναι το λιγότερο.
Το να σου στερεί βιβλία, Πάσο, ασφάλιση και ότι άλλο συνεπάγεται σαν προνόμιο ΟΚ.
Αλλά το να σου στερεί το δικαίωμα του να πάρεις το πτυχίο σου αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ..!
Το να σου στερεί βιβλία, Πάσο, ασφάλιση και ότι άλλο συνεπάγεται σαν προνόμιο ΟΚ.
Αλλά το να σου στερεί το δικαίωμα του να πάρεις το πτυχίο σου αυτό είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ..!
- zweistein
- Wow! Terabyte level
+1PASCAL wrote:Ρε παιδιά και η μαύρη εργασία χωρίς ένσημα; Τον πούλο;
ppl gonna be screwed -____-

Τέλος στους αιώνιους πολιτικούς. Διαγράφονται όσοι κλείνουν 8ετία
αυτό πότε θα γίνει;
αυτό πότε θα γίνει;
aquila non captat muscas. numero 5