laptops

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με hardware.
Post Reply
Paralias
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Paralias » Thu Nov 03, 2005 12:03 pm

Να σας πω και'γω τις εμπειρίες μου από laptops μήπως και βοηθήσω (ή μπερδέψω περισσότερο;!) το φίλο P@radox.Ήμουν κάτοχος ενός Acer Ferrari 3000 το οποίο φόραγε AMD 2500+ (μην αναφέρω άλλα χαρακτηριστικά και μακρυγορώ) και ήμουν εξαιρετικά ευχαριστημένος.Φοεβερό design,πολύ καλές επιδόσεις(όχι εξαιρετικές) και αξιόπιστο.Το έχω χιλιομετανιώσει που το πούλησα.Το μόνο "πρόβλημα" που είχε ήταν η ζέστη.Αν έβαζα αυγά επάνω του μετά από 2 ωρίτσες λειτουργίας χαλαρά τα έψηνε.
Όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους Pentium 4 και AMD 64.Έχουν καλές επιδόσεις,αλλά κάνουν το laptop σου πιο βαρύ και ζεσταίνεται υπερβολικά.Οπότε μην το σκέφτεσαι.
Τώρα έχω ένα Sony-Vaio (μοντέλο FS115Z) το οποίο ήταν η καλύτερη λύση για τα χρήματα που έδωσα τότε που το πήρα.Έχει εκπληκτική σχεδίαση,πάρα πολύ καλές επιδόσεις (φοράει Centrino M740 1,73GHz) και τέλεια οθόνη.Μέχρι στιγμής κανένα απολύτως πρόβλημα.Και φυσικά είναι ΠΑΝΤΑ κρύο.Δε ζεστένεται ποτέ.Centrino rulezzzzzzzzzzzzzz όπως θα έλεγε ο Ρ3 :-D :-D

Να σου πω και την εμπειρία μου ως πωλητής laptop που ήμουν 2 περίπου χρόνια πριν.Προτίμησε Toshiba,Sony γιατί όχι αν βρεις κάτι στα χρήματα που διαθέτεις,Fujitsu-Siemens.Αυτά από'μένα!Καλό ψάξιμο!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Nov 04, 2005 11:02 am

Μεταξύ μας : Apple rulezzzzzzzzzzz!!!! ... αλλά αν μιλάμε για pc όντως Centrino ασυζητητή!!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Nov 06, 2005 4:11 pm

Τα Innovator και τα Turbo-X τι λένε...σε πόσο καιρό θα ψήνεις καφέ πάνω??? Σοβαρά τωρα...
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Sun Nov 06, 2005 5:05 pm

Για innovator δεν ξέρω,αλλά για Turbo-X έχω πουλήσει κάποιες εκατοντάδες απ'αυτά,so άκου ποια είναι η αλήθεια...
Ε δεν είναι και τίποτα πολύ καλό.Ορισμένα μοντέλα τους απλά έχουν μία καλή κάρτα γραφικών,την οποία και διαφημίζουν πολύ,ώστε να λες "Ααααα,πήρα γ@μ@το laptop".Δεν το συζητώ για Turbo-X με Pentium... Μετά από μισή ώρα δεν αντέχεις να ακουμπάς το χέρι σου.Τα μοντέλα με centrino τρώγονται.Γενικότερα το όλο θέμα είναι ότι είναι μία οικονομική λύση,την οποία μπορείς να αποφασίσεις εσύ τι σκληρό,μνήμη και επεξεργαστή θα έχει ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σου.Μεταξύ μας,αν κάνεις μία τέτοια κίνηση και δεις ότι τα χρήματα είναι περίπου ίδια με ένα αντίστοιχο laptop άλλης επώνυμης εταιρείας,προτίμησε το επώνυμο.
Το μοναδικό θετικό που έχουν αυτά είναι η υποστήριξη από το ίδιο το Πλαίσιο,ενώ στα επώνυμα απευθύνεσαι κατευθείαν στην αντιπροσωπεία.
Αν θες και άλλες πληροφορίες,εδώ είμαστε...
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Sun Nov 06, 2005 5:25 pm

Θα δούμε...έχουμε καιρό μέχρι το πεσκέσι των Χριστουγέννων. Ευχαριστώ πάντως...και....we'll keep in touch ;)
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by P@radox » Wed Nov 09, 2005 1:53 am

Τελικως .. κατέληξα στον Acer 5024WMLi:
-AMD Turion 64-bit
-ATI X700 Pci Express 128Μb
-80 Gb Hard Disk
-512 Mb Ram (Θα την κανω 1Gb)
-DVD-R Dual-Layer
-802.11 bg Wireless
-15.4 Bright White

Κόστησε 1200 (Μετρητά).
Εψαξα πολύ την αγορά και μπορώ να πω οτι οι τιμές των φορητών δεν παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις.Οποτε και διάλεξα αυτόν για το λόγο οτι δίνει 64-bit επεξεργαστή,όχι για τίποτε άλλο , αλλα να πειραματιστώ λιγάκι. Ούτως η άλλως σε 3 χρονάκια θα πάω για άλλον (να μαστε καλά μεχρι τότε..)
Πάντως ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.. κι εγω ας έκανα του κεφαλιού μου..!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Nov 09, 2005 4:05 pm

Καλορίζικο,καλοτάξιδο :-D :-D
Να'σαι καλά και να το χαίρεσαι!Μεγειές!!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Nov 09, 2005 7:14 pm

Θα ήθελα να postάρεις για να μας πεις για τις εμπειρίες σε προγράμματα που είναι πιθανόν να τα χρησιμοποιούμε και είναι βαριά( παιχνίδια πχ) για να δω τι παίζει από ισχύ στους 64, Επιπλέον, η μπαταρία πόσες ώρες σε στηρίζει???
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Nov 10, 2005 11:06 pm

P@radox wrote: -ATI X700 Pci Express 128Μb
Ευγε... ;)
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Nov 10, 2005 11:57 pm

The Punisher wrote:Θα ήθελα να postάρεις για να μας πεις για τις εμπειρίες σε προγράμματα που είναι πιθανόν να τα χρησιμοποιούμε και είναι βαριά( παιχνίδια πχ) για να δω τι παίζει από ισχύ στους 64, Επιπλέον, η μπαταρία πόσες ώρες σε στηρίζει???
Ναι όντως γιατί εγώ τουλάχιστον δεν έχω κάποιο γνωστό μου που ναέχει Turion ώστε να έχω μια επαφή! Για πες λοιπόν εντυπώσεις από τις επιδοσεις του!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Nov 15, 2005 9:19 am

Εγώ πάλι θα προτείνω notebook σε ενα φίλο μου
(σύμβουλος αγορών πρέπει να γίνω) :-D
Σκεφτόμουν αυτό:
ACER NOTEBOOK ASPIRE 3023WLMi

# Επεξεργαστής: AMD Sempron 3000+ (25W) 128 KB L2 cache.
# Chipset: ATI Mobility RADEON XPRESS 200 series.
# Μνήμη: DDR 512MB (2x 256MB) 333MHz επεκτεινόμενη εώς 2GB, 2 slot.
# Σκληρός Δίσκος: 80GB ΑΤΑ 100.
# Οπτικός Δίσκος: DVD-Dual double layer.
# Οθόνη: 15.4" WXGA Acer CrystalBrite 1280 x 800 pixels.
# Κάρτα γραφικών: ATI MOBILITY RADEON X600 128MB.
# Μπαταρία: 60Wh Li-Ion (3,5 ώρες διάρκεια).
# Modem: 56Kbps V.92.
# Κάρτα δικτύου: 10/100/1000Mbps Gigabit Ethernet, Wake-on-LAN ready, Integrated IEEE 802.11b/g wireless LAN Wi-Fi CERTIFIED.
# Θύρες επικοινωνίας: 4x USB 2.0 ports, 1x Infrared (FIR) port, 1x VGA port, 1x PCΜCIA Type II, 6-in-1 card reader (SM/MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card), 1x S-video/ TV-out (NTSC/PAL) port, 1x IEEE 1394 port, 1x Modem (RJ-11) port, 1x Ethernet (RJ-45) port, 1x speaker/ headphone/ line-out jack, 1x microphone/ line-in jack, 1x DC-in jack for AC adapter.
# Βάρος: 3,07kg.
# Διαστάσεις: 363 x 278 x 24 (π x β x υ).
# Πρόσθετα Χαρακτηριστικά: 90W AC adapter, Touchpad, Δεν περιλαμβάνει floppy disk.
# Προεγκατεστημένο λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Edition Ελληνικά.
# Εγγυήση: 1 χρόνος.
...Θα επέλεγα το 5024 όπως ο Par@dox αλλά του έρχεται ακριβό.
Αλλά με την κατανάλωση ισχύος από τον Sempron δε ξέρω τι παίζει.
Εσείς τι προτείνετε, ποιον επεξεργαστή γενικά;

Επίσης επειδή είμαι πρωτάρης στις ασύρματες, με WiFi συνδέεσαι ικανοποιητικά στο Internet, από όπου θες(καλά δε μιλάω για υπόγεια και τέτοια τρελά.);Το σύστημα με τις κάρτες είναι βολικό;Γιατί απ'όσο ξέρω συνδρομές κανονικές δεν υπάρχουν.

Και μία τελευταία χαζή ερώτηση:Το DVD εννοείται οτι είναι και Writer ε;
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Nov 15, 2005 10:29 am

Για το DvD, εφόσον λέει dual layer είναι και writer, μπορεί δηλαδή να γράφει και διπλής επίστρωσης δισκάκια. Με Wi-fi μπορείς να μπεις στο Internet μόνο από κάποιο Hotspot, από κάπου δηλαδή που υπάρχει ένα Wifi(πως λέγονται αυτά, στυλ πομπού τέλος πάντων) και δίνει Internet, όπως είναι στη σχολή κοντά στα CSLab....Τέλος, για την Acer έχω ακούσει τα καλύτερ και τα χειρότερα σχόλια για την ποιότητα κατασκευής, οπότε έχω καταλήξει ότι είναι καθαρά θέμα τύχης σε τι laptop της Acer θα πέσεις...

Διορθώστε οποιοδήποτε λάθος μου...
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Tue Nov 15, 2005 12:04 pm

The Punisher wrote:... υπάρχει ένα Wifi(πως λέγονται αυτά, στυλ πομπού τέλος πάντων) και δίνει Internet...
Access Points.
Υπάρχουν πλέον σε όλα τα πανεπιστήμια (με συνήθως free σύνδεση), σε διάφορες καφετέρειες, στο αεροδρόμιο και αλλού (με κάρτα).

AnINffected, έχω πάρει τον Ιούνιο το Acer Aspire 1692WLMi, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που προτείνεις εκτός από τον επεξεργαστή: έχει Pentium M 1,73 και συνεπώς καλύτερη κατανάλωση. Η Acer έδινε στο site της διάρκεια μπαταρίας 4,5 ώρες και σε πραγματικές συνθήκες μου κρατάει περίπου 4...
Μου παρουσίασε πρόβλημα με την οθόνη αλλά ήταν εντός εγγύησης και επισκευάστηκε. Χαλάστηκα λίγο από τη "γραφειοκρατία" μέχρι να το στείλω στο service (10 τηλέφωνα, έντυπα, δελτία αποστολής κλπ) και από τη διάρκεια του service (7 εργάσιμες + Σ/Κ = 10 μέρες χωρίς laptop)...
The Punisher wrote:... ότι είναι καθαρά θέμα τύχης σε τι laptop της Acer θα πέσεις...
Συμφωνώ απολύτως πλέον!
It is by will alone I set my mind in motion...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Tue Nov 15, 2005 9:26 pm

Για service πολύ καλό και άμεσο έχουν τα fujitsu siemens (προσωπική πείρα)
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Tue Nov 15, 2005 10:09 pm

nap πολύ καλό μου φαίνεται το λαπτοπάκι που προτείνεις αλλά και πάλι ακριβό έρχεται (εξ'αιτίας του @@@ΦΠΑ).
Δε χρειάζεται να είσαι μέσα στον χώρο του HotSpot αλλά κοντά, σωστά;
Ευχαριστώ παιδιά.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Tue Nov 15, 2005 10:58 pm

Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στο χώρο που βρίσκεται το Access Point, αλλά κάπου κοντά ώστε να φτάνει με καλή ποιότητα το σήμα. Όλος αυτός ο χώρος κάλυψης λέγεται HotSpot.

Υ.Γ. Αν κάνω λάθος ή αν παρα-ψειρίζω την ορολογία (που το κάνω αρκετά συχνά :-D ) διορθώσετε με...
It is by will alone I set my mind in motion...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Tue Nov 15, 2005 11:23 pm

nap wrote:Δεν χρειάζεται να είσαι μέσα στο χώρο που βρίσκεται το Access Point, αλλά κάπου κοντά ώστε να φτάνει με καλή ποιότητα το σήμα. Όλος αυτός ο χώρος κάλυψης λέγεται HotSpot.

Υ.Γ. Αν κάνω λάθος ή αν παρα-ψειρίζω την ορολογία (που το κάνω αρκετά συχνά :-D ) διορθώσετε με...
Σωστός... :)
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Nov 17, 2005 12:28 pm

Ευχαριστώ πάλι.
Και δεν έχει σημασία αν θα γίνει η αγορά τώρα ή τα Χριστούγεννα, ε;
Ada Lovelace

Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Thu Nov 17, 2005 5:03 pm

Σαν τι διαφορά να έχει δηλαδή;
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Nov 17, 2005 5:41 pm

Κοίτα, οι υπολογιστές είναι κάτι στο οποίο, αν δώσεις χρόνο, μόνο κερδισμένος θα βγεις....οι τιμές πέφτουν συνέχεια και νέα μοντέλα βγαίνουν κάθε λίγο. Πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που είναι και μια περίοδος αγορών ;)
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Thu Nov 17, 2005 6:43 pm

Κοίτα... μ'αυτή τη λογική δε θα πάρεις ποτέ υπολογιστή.Γιατί πάντα θα περιμένεις να πέσουν λίγο οι τιμές,να βγει το καινούριο μοντελάκι,το οποίο θα είναι πανάκριβο,θα περιμένεις να πέσει λίγο η τιμή του,μέχρι τότε θα έχει βγει κάποιο άλλο και πάει λέγοντας...
Τα Χρισούγεννα δεν αλλάζει κάτι στην αγορά των υπολογιστών.Δεν είναι όπως τα ρούχα που παίζουν προσφορές(εκτός από κάποιες εξαιρέσεις βλ. ΡάδιοΑθήναι,Κωτσόβολος κτλ.) αν και αυτές είναι προσφορές-παγίδες!Τα μάτια σας ανοιχτά σε τέτοια μαγαζιά...
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Fri Nov 18, 2005 2:04 am

συμφωνώ με την λογική του προλαλήσαντα.. αλλά αν έχεις την υπομονή να περιμένεις (εγώ δεν θα την είχα!!) περίμενε λίγο, έτσι κ αλλιώς δεκέμβριος μπήκε, μήπως σου κάτσει κάτι αρκετά καλύτερο με τα ίδια ή λιγότερα λεφτά.
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Post Reply

Return to “Hardware”