Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: Προβληματισμοί για το Πανεπιστήμιο

Post by ja_the_invincible » Thu Apr 18, 2013 8:34 pm

@Πασκαλ

Ρε μαν , το ότι με ενοχλεί η βρωμιά δεν σημαίνει ότι δεν με ενοχλούν όλα τα υπόλοιπα ή ότι τα εξισώνω σαν πρόβλημα.Ένα θέμα την φορά όμως.

@Ρέξες

Καταρχήν ο χρήστης στον οποίο απευθύνεσαι δεν είναι παραταξιακός και δεύτερον για την βρωμιά του πανεπιστημίου δεν ευθύνονται μόνο οι παραταξιακοί.Get your facts str8.Επίσης ψάξε λίγο πόσο πληρώνει το πανεπιστήμιο τα σάπια φαγητά και τι κανονικά υποτίθεται ότι αγοράζει.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Thu Apr 18, 2013 9:38 pm

ja_the_invincible wrote:@Πασκαλ

Ρε μαν , το ότι με ενοχλεί η βρωμιά δεν σημαίνει ότι δεν με ενοχλούν όλα τα υπόλοιπα ή ότι τα εξισώνω σαν πρόβλημα.Ένα θέμα την φορά όμως.

@Ρέξες

Καταρχήν ο χρήστης στον οποίο απευθύνεσαι δεν είναι παραταξιακός και δεύτερον για την βρωμιά του πανεπιστημίου δεν ευθύνονται μόνο οι παραταξιακοί.Get your facts str8.Επίσης ψάξε λίγο πόσο πληρώνει το πανεπιστήμιο τα σάπια φαγητά και τι κανονικά υποτίθεται ότι αγοράζει.
Δεν αναφερόμουν στον συγκεκριμένο χρήστη για τα παραταξιακά. Στον συγκεκριμένο απάντησα στα αριθμημένα ερωτήματα.

My facts are str8 απλά κάποιοι φοράνε παρωπίδες. Δεν με νοιάζει πόσα δίνει το Πανεπιστήμιο. Με νοιάζει ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να τα δίνει είτε σε αυτόν είτε σε άλλον. Η ποιότητα του φαγητού από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μας να αλλάξει.
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri Apr 19, 2013 7:01 am

rexes wrote: 3)Σε ανάγκασε κανείς να τα φας;
γα%@#$μενο
3) καταλαβαίνεις τι λες ;
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Επίσης σταματήστε τα γα###μημένος , @@, μ@λακίες κτλπ. Είναι σαν κάποιος που φαγε π0ύτσα,να την ευχαριστηθεί επειδή το ο ήταν με 0 . Also mods,modie is too op,6am,sup? :-) όποιος mod με κόψει,να ξέρει ότι είναι υποκριτής.
Also :
Προσωπικά δεν με ενοχλούν τα συνθήματα(η αποκάλυψη της χρονιάς),αλλά επειδή αυτό είναι καθαρά στην αισθητική του καθενός,δεν θα ασχοληθώ καθόλου με αυτό.
>inb4 είσαι πίθηκος ;
confirmed
>inb4 δηλαδή έχεις συνθήματα και αφίσες στο δωμάτιο σου ;
confirmed
>inb4 δηλαδή ανέχεσαι να καπνίζεις μέσα στο δωμάτιο σου ;
confirmed
>inb4 ε ωραία κάντα τότε μέσα στο δωματιό σου .
Τα κάνω μέσα στο δωματιό,πλην του τσιγάρου.Όταν στην σχολή έχω 10 λεπτά διάλειμμα και χρειάζομαι 5 για να βγω έξω(ή έξω βρέχει) τότε θα καπνίσω στο διάδρομο.(Εκτός και αν θέλετε ένα 30% που καπνίζει να ναι όλη την ώρα νευρικό μέσα στο αμφιθέατρο)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by necrofear_13 » Fri Apr 19, 2013 9:04 am

moody wrote:
rexes wrote: 3)Σε ανάγκασε κανείς να τα φας;
γα%@#$μενο
3) καταλαβαίνεις τι λες ;
Επίσης σταματήστε τα γα###μημένος , @@, μ@λακίες κτλπ. Είναι σαν κάποιος που φαγε π0ύτσα,να την ευχαριστηθεί επειδή το ο ήταν με 0 . Also mods,modie is too op,6am,sup? :-) όποιος mod με κόψει,να ξέρει ότι είναι υποκριτής.
Also :
Προσωπικά δεν με ενοχλούν τα συνθήματα(η αποκάλυψη της χρονιάς),αλλά επειδή αυτό είναι καθαρά στην αισθητική του καθενός,δεν θα ασχοληθώ καθόλου με αυτό.
>inb4 είσαι πίθηκος ;
confirmed
>inb4 δηλαδή έχεις συνθήματα και αφίσες στο δωμάτιο σου ;
confirmed
>inb4 δηλαδή ανέχεσαι να καπνίζεις μέσα στο δωμάτιο σου ;
confirmed
>inb4 ε ωραία κάντα τότε μέσα στο δωματιό σου .
Τα κάνω μέσα στο δωματιό,πλην του τσιγάρου.Όταν στην σχολή έχω 10 λεπτά διάλειμμα και χρειάζομαι 5 για να βγω έξω(ή έξω βρέχει) τότε θα καπνίσω στο διάδρομο.(Εκτός και αν θέλετε ένα 30% που καπνίζει να ναι όλη την ώρα νευρικό μέσα στο αμφιθέατρο)
Για τα υπόλοιπα δεν θα εκφέρω γνώμη για το τσιγάρο μια παρατήρηση ρε moody. Και εγώ έχω αέρια επειδή τρώω σκατ* τον τελευταίο καιρό και η τουαλέτα είναι μακριά, οπότε επειδή έχω 5 λεπτά break να σας ταράζω στο κλανίδι? (στην περίπτωση που ήμουνα φοιτητής ακόμα). Sorry bro αλλά εδώ είσαι foul. Και ναι ας είναι νευρικό το 30% που καπνίζουν, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα δεν είμαι υποχρεωμένος να εισπνέω τον τσιγάρο σου (που είναι μαγκιά σου που το κάνεις), ούτε είσαι υποχρεωμένος εσύ να δέχεσαι να χέζω μέσα στην τσάντα σου που είναι το δικό μου "απίστευτο" hobbie. Σόρρυ αλλά δημοκρατία dude όπως εγώ που είμαι το <1% πρέπει να συγκρατώ τον κώλο μου για το υπόλοιπο 99% έτσι και εσύ πρέπει να σέβεσαι το υπόλοιπο >50% που δεν καπνίζει. Α ρε άτιμη/άκαρδη Δημοκρατία.

Υ.Σ. Δεν με ενοχλεί το τσιγάρο (κάπνιζα κιόλας οπότε δεν έχω θέμα), αλλά η λογική σου στο συγκεκριμένο θέμα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Fri Apr 19, 2013 11:33 am

moody wrote: >inb4 ε ωραία κάντα τότε μέσα στο δωματιό σου .
[οφτοπικ]Your argument is invalid.Το τσιγάρο βλάπτει εκτός από εσένα, και εμένα, με τη διαφορά ότι εσένα είναι επιλογή σου. Οπότε... τουλάχιστον κάντε το δίπλα στο παράθυρο να βγαίνει ο καπνός έξω..[/οφτοπικ]
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Apr 19, 2013 11:39 am

Βασικά επειδή η κουβέντα έχει γίνει πολλές φορές, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Αν ο καθένας απ'τους 10 χιλιάδες φοιτητές έγραφε την πίπα του στον τοίχο, τι θα γινόταν; Δεν είναι θέμα αισθητικής, είναι θέμα σεβασμού και του πως αντιλαμβάνεσαι το δικαίωμα που έχεις στο δημόσιο χώρο. Για μένα αυτός που θα πάει με το στανιό να γράψει τη μαλα**α του πάνω σε ένα τοίχο που ανήκει σε άλλα 9 χιλιάδες άτομα, του χρόνου με την ίδια ευκολία θα βάλει χέρι σε δημόσια ταμεία. Δεν είναι απλοικός συσχετισμός, είναι απλώς η ίδια νοοτροπία κάτω από διαφορετικές πράξεις. Από νταβατζιλίκι και πατρονισμό οι παρατάξεις άλλο τίποτα, γι'αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Γάτες που κατουράνε γύρω απ΄το χώρο "τους", λες κι εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε πληρώσει για την ΑΣΟΕΕ.

Περίπου το ίδιο συμβαίνει και με το κάπνισμα, προκειμένου, μου λες, να μη φας εσύ τη βροχή, πρέπει να φάω εγώ τον καπνό σου. Ε, όχι, φάε τη βροχή ρε φίλε. Ή στην τελική μην καπνίσεις, δικό σου το πρόβλημα. Ποιος είσαι εσύ δηλαδή που έχεις το δικαίωμα να καπνίσεις no matter what? Το αστείο είναι όταν βλέπεις κάτι Ελληνάρες στο εξωτερικό να βγαίνουν έξω να καπνίσουν στους -5....αλλά εκεί ξέρεις ότι μόλις το ανάψεις θα βγεις σηκωτός στην καλύτερη, στη χειρότερη θα πληρώσεις και καμιά 500αρα. Άποψη και ιδεολογία περί παπάτζας-δικαιώματος στο κωλοχανείο-ΑΣΟΕΕ....επειδή εκεί μας παίρνει μόνο, thats all. :lol:
(Προσωπικά καπνίζω, btw)

Όλα αυτά που αναφέρει ο Pascal για τη σχολή είναι θέμα κακοδιοίκησης και διαφθοράς-αδιαφορίας στη διοίκηση. Το κάπνισμα κι οι αφίσες, όμως, είναι ζητήματα πολύ πιο ουσιαστικά, έχουν να κάνουν με το αν κάποιος μεγάλωσε για να ζει στην κοινωνία, ή αν τον μάθανε να είναι στ@ρχιδιστής, π@π@ρας και γουρούνι. Το ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της χρόνιας κοινωνικής παρακμής το ζούμε 3 χρόνια τώρα. Δε νομίζω ότι θέλει και πολλή αιτιολόγηση, εκτός κι αν κάποιος δεν έχει καταλάβει τι παίζεται.
Last edited by michalis on Fri Apr 19, 2013 11:51 am, edited 2 times in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 19, 2013 11:47 am

Το χέσατε λίγο με το κάπνισμα.Η σχολή είναι πάνω στην Πατησίων ffs δεν νομίζω ο καπνός του τσιγάρου να μολύνει τον καθαρότατο αέρα που αναπνέουμε άσε που γενικά αν δεν καπνίζουν στις αίθουσες δεν υπάρχει πρόβλημα , οι διάδρομοι μια χαρά αερίζονται.Ίσως μόνο στο υπόγειο να έχει λίγο παραπάνω καπνίλα αλλά και πάλι τίποτα το μη ανεκτό.Τα περί παθητικού καπνίσματος είναι αστειότητες , αν πάτε μια φορά το μήνα για 2 ώρες σε μια καφετέρια με καπνιστές φίλους θα εισπνεύσετε περισσότερο καπνό από το να κυκλοφορείτε στην σχολή για 30 μέρες.Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό το ζήτημα , εκτός και αν μιλάμε για την περίπτωση να καπνίζουν πολλά άτομα σε αίθουσα που δεν αερίζεται , οπότε πάω πάσο.Και να τονίσω ότι δεν είμαι καπνιστής.
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Fri Apr 19, 2013 11:57 am

ja_the_invincible wrote:Το χέσατε λίγο με το κάπνισμα.Η σχολή είναι πάνω στην Πατησίων ffs δεν νομίζω ο καπνός του τσιγάρου να μολύνει τον καθαρότατο αέρα που αναπνέουμε άσε που γενικά αν δεν καπνίζουν στις αίθουσες δεν υπάρχει πρόβλημα , οι διάδρομοι μια χαρά αερίζονται.Ίσως μόνο στο υπόγειο να έχει λίγο παραπάνω καπνίλα αλλά και πάλι τίποτα το μη ανεκτό.Τα περί παθητικού καπνίσματος είναι αστειότητες , αν πάτε μια φορά το μήνα για 2 ώρες σε μια καφετέρια με καπνιστές φίλους θα εισπνεύσετε περισσότερο καπνό από το να κυκλοφορείτε στην σχολή για 30 μέρες.Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό το ζήτημα , εκτός και αν μιλάμε για την περίπτωση να καπνίζουν πολλά άτομα σε αίθουσα που δεν αερίζεται , οπότε πάω πάσο.Και να τονίσω ότι δεν είμαι καπνιστής.
Η λογική και η δικαιολόγηση του moody είναι ό,τι να ναι και εγώ εκεί νευριάσα. Οκ κάπνιζε και εγώ κάπνιζα στο παρελθόν αλλά δεν το δικαιολογούσα ήξερα ότι έκανα μαλα**α.... αυτά κατά τα άλλα συμφωνούμε boy...
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Apr 19, 2013 12:27 pm

ja_the_invincible wrote:Το χέσατε λίγο με το κάπνισμα.Η σχολή είναι πάνω στην Πατησίων ffs δεν νομίζω ο καπνός του τσιγάρου να μολύνει τον καθαρότατο αέρα που αναπνέουμε άσε που γενικά αν δεν καπνίζουν στις αίθουσες δεν υπάρχει πρόβλημα , οι διάδρομοι μια χαρά αερίζονται.Ίσως μόνο στο υπόγειο να έχει λίγο παραπάνω καπνίλα αλλά και πάλι τίποτα το μη ανεκτό.Τα περί παθητικού καπνίσματος είναι αστειότητες , αν πάτε μια φορά το μήνα για 2 ώρες σε μια καφετέρια με καπνιστές φίλους θα εισπνεύσετε περισσότερο καπνό από το να κυκλοφορείτε στην σχολή για 30 μέρες.Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικό το ζήτημα , εκτός και αν μιλάμε για την περίπτωση να καπνίζουν πολλά άτομα σε αίθουσα που δεν αερίζεται , οπότε πάω πάσο.Και να τονίσω ότι δεν είμαι καπνιστής.
Κάποια άτομα έχουν άσθμα. Μιλάμε γενικά για τα περί νοοτροπίας, το κάπνισμα στα μούτρα του άλλου λέει πολλά για το πόσο σέβεσαι το συνάνθρωπό σου. Στη δουλειά σου θα καπνίζεις? Στη σχολή επίσης δεν ήρθες για να καπνίσεις. Αν δε σέβεσαι το νόμο (που το απαγορεύει) σεβάσου τους άλλους.

moody μάλλον δε σε κάλυψαν ο necrofear και ο michalis, γιατί τελευταία πραγματικά το μόνο που κάνεις είναι ένα login, μετά γράφεις όποια "βαθιά" αμπελοφιλοσοφία σού κατέβει σε 4chan format και όταν κονιορτοποιούνται τα επιχειρήματά σου απαντάς με "έξυπνες" ατάκες από video games ή βιντεάκια. Σοβαρέψου λίγο και κατάλαβε ότι δε μπορείς να επιβάλλεις την ιδεολογία σου ως αυτονόητη επειδή σου κάθεται εσένα καλά. Μάθε να συζητάς, να ακούς τους άλλους και να αναθεωρείς τη θέση σου.
ΓΙα το τελευταίο σου ποστ το μόνο που έχω να κάνω (για να απαντήσω με την ίδια σοβαρότητα που απαντάς κι εσύ) είναι:
http://i1251.photobucket.com/albums/hh5 ... 119820.jpg
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Fri Apr 19, 2013 12:44 pm

[attachment=0]541345_10200920807365237_778102591_n.jpg[/attachment]
[attachment=2]427835_267890753296150_100002256821381_588418_893990211_n.jpg[/attachment]
[attachment=3]178942_303585646414327_1127566392_n.jpg[/attachment]
[attachment=4]63942_10200920782124606_903404621_n.jpg[/attachment]
[attachment=5]25036_321886387917586_1002988368_n.jpg[/attachment]
[attachment=1]487332_4317362255059_1409849509_n.jpg[/attachment]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri Apr 19, 2013 1:05 pm

1.Με κάλυψε ο ja.
2.το επιχείρημα του necro δεν το πολυκατάλαβα,μάλλον επειδή δεν έλεγε τι γίνεται με το τσιγάρο στα αμερικάνικα πανεπιστήμια :-p
3.δεν κάνω login,στα περισσότερα site που χω username δεν κάνω κάθε φορά login .
4.michali,δεν θα πρεπε να είχε ένα χώρο για τους καπνιστές η σχολή ;
5.για τα άτομα με το ασθμα,δεν μπορώ να απαντήσω,ποτέ μου δεν ήξερα κάποιον με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.
6.Εσύ μπομπ ; έχεις ασθμα ;
7.Δεν μου αρέσει να συζητάω πια,έχω ξενερώσει,μου αρέσει απλά να πετάω την βαθιά αμπελοφιλοσοφία μου,να της ρίχνω ενα 4chan format,και μετά να πετάω """"""""""""""""έξυπνες"""""""""""" ατάκες,κλεμμένες πάντα.

>"έξυπνες" ατάκες από video games ή βιντεάκια.
link απο το βιντεο game ή από το βιντεάκι
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
smile
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by smile » Fri Apr 19, 2013 1:11 pm

Μερικά από αυτά που γράφονται είναι πολύ ωραία και σωστά, αλλά και πάλι δεν βρίσκω το γιατί θα πρέπει να λερωθεί ένας φρεσκοβαμμένος τοίχος της σχολής. Δεν μπορούμε απλά να εφαρμόσουμε όλα αυτά στην καθημερινότητα μας;

Όσο για το κάπνισμα ότι γίνεται παντού σε αυτήν την χώρα που λέγεται Ελλάδα γίνεται και στο πανεπιστήμιο.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Fri Apr 19, 2013 1:25 pm

Δε με ενθουσίασε η αναζήτηση για το παρακάτω υλικό, αλλά αφού έχουμε αρκετούς "λάτρεις" της τοιχογραφίας:
[img]http://1.bp.blogspot.com/-dAY_P61XYwU/UDuQyrVdsDI/AAAAAAAARcw/59ZSjtHeEj0/s1600/551701_4485368419115_1147550637_n.jpg[/img]
[img]http://104fm.gr/images/stories/Education/epal_28-10b.jpg[/img]
[img]http://www.lesvosnews.net/sites/default/files/styles/680x/public/basic_article_photos/xrisi-augi-parakoila.jpg[/img]
[img]http://3.bp.blogspot.com/-7yaLEfAA03w/Tq-jK337-0I/AAAAAAAAAic/6Z22gbo21Us/s1600/24-sholio.jpg[/img]
[img]http://abravanel.files.wordpress.com/2011/05/jews-you-will-die.jpg[/img]
Ένα κοινό pattern μεταξύ των δυο διαφορετικών ομάδων "καλλιτεχνών", είναι πως και οι δύο ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία των αποτυχημένων losers. Νομίζω ότι αυτή η παρατήρηση δένει πολύ ωραία με το ευρηματικό σύνθημα περί ονείρων στο προηγούμενο post: όταν κάποιος έχει πραγματικά όνειρα και φιλοδοξίες, μοχθεί για να τα κάνει πραγματικότητα. Και με τον όρο μόχθο, αναφέρομαι φυσικά στην παραγωγική ενασχόληση με κάθε είδους δραστηριότητα που προάγει την προσωπική ανέλιξη του ατόμου (εκπαιδευτική , επαγγελματική κλπ). Άλλωστε αυτός είναι και ο μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος εξέλιξης του ατόμου στα πλάισια της κοινωνίας. Όταν από την άλλη δεν διαθέτει κανείς τη θέληση και την αντοχή για αυτού του είδους την σκληρή προσπάθεια, εφευρίσκει διαφόρων ειδών ανόητες δικαιολογίες (φταίνε οι αλλοδαποί, ο σιωνισμός, η παγκοσμιοποίηση, ο καπιταλισμός, το σύστημα, η κοινωνία, το ροζ ελεφαντάκι που είδα στον ύπνο μου κλπ) και φυσικά νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί μαζί μας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες που απορρέουν από αυτές.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Apr 19, 2013 3:34 pm

moody wrote:1.Με κάλυψε ο ja.
2.το επιχείρημα του necro δεν το πολυκατάλαβα,μάλλον επειδή δεν έλεγε τι γίνεται με το τσιγάρο στα αμερικάνικα πανεπιστήμια :-p
3.δεν κάνω login,στα περισσότερα site που χω username δεν κάνω κάθε φορά login .
4.michali,δεν θα πρεπε να είχε ένα χώρο για τους καπνιστές η σχολή ;
5.για τα άτομα με το ασθμα,δεν μπορώ να απαντήσω,ποτέ μου δεν ήξερα κάποιον με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα.
6.Εσύ μπομπ ; έχεις ασθμα ;
7.Δεν μου αρέσει να συζητάω πια,έχω ξενερώσει,μου αρέσει απλά να πετάω την βαθιά αμπελοφιλοσοφία μου,να της ρίχνω ενα 4chan format,και μετά να πετάω """"""""""""""""έξυπνες"""""""""""" ατάκες,κλεμμένες πάντα.

>"έξυπνες" ατάκες από video games ή βιντεάκια.
link απο το βιντεο game ή από το βιντεάκι
Ναι, θα έπρεπε. Μέχρι τότε δηλαδή θα καπνίζεις μέσα; Κάτσε σκέψου ποιον θίγει αυτό και το ξανασυζητάμε.
Ο δε παραλληλισμός με την καφετέρια, αστείος. Δηλαδή και οι κάφροι με τα ηχεία στην εξεταστική είναι ΟΚ επειδή και στα κλαμπάκια στο Γκάζι είναι τέρμα τα ντεσιμπέλ; Σοβαρά;
Δεν το κουράσαμε καθόλου με το κάπνισμα, είναι θέμα βασικής κοινωνικής συνείδησης που είναι βάση για πολύ περισσότερα απ'όσα φανταζόμαστε.
Τα πιο πολλά graffitis πετυχημένα είναι btw, απλά εξήγησα το σκεπτικό μου. Το ότι γουστάρω εγώ κάτι που βλέπω δε σημαίνει ότι πρέπει να υποχρεώνω κι άλλους 9 χιλιάδες να το βλέπουν, αυτο είναι υπέρτατη αντικοινωνικότητα. Δεν είναι λοιπόν καθόλου θέμα γούστου....
Last edited by michalis on Fri Apr 19, 2013 3:41 pm, edited 1 time in total.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 19, 2013 3:46 pm

Ό,τι θέλετε καταλαβαίνετε ορισμένοι.Δεν παραλλήλισα τίποτα απλά θεωρώ ότι αυτά που γράφετε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και ότι το ποσοστό καπνού που αιωρείται στην ατμόσφαιρα της ασοεε δεν είναι τόσο μεγάλο για να σε εμποδίσει να σκεφτείς/διαβάσεις πόσο μάλλον να σου προκαλέσει πρόβλημα υγείας.Αστείο είναι να συγκρίνεις την μουσική μέσα στην εξεταστική που σε εμποδίζει πρακτικά εφόσον διασπάει την συγκέντρωσή σου με το 1 γραμμάριο νικοτίνης που αιωρείται στα 100 κυβικά αέρα στην ασοεε.Τέσπα απόψεις είναι αυτές και ο καθένας ενοχλείται από διαφορετικά πράγματα , προσωπική μου άποψη είναι ότι κάνετε σαν παράξενοι γέροι οι αντικαπνιστές και ειδικά ο μπομπ.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Apr 19, 2013 4:07 pm

ja_the_invincible wrote:Ό,τι θέλετε καταλαβαίνετε ορισμένοι.Δεν παραλλήλισα τίποτα απλά θεωρώ ότι αυτά που γράφετε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και ότι το ποσοστό καπνού που αιωρείται στην ατμόσφαιρα της ασοεε δεν είναι τόσο μεγάλο για να σε εμποδίσει να σκεφτείς/διαβάσεις πόσο μάλλον να σου προκαλέσει πρόβλημα υγείας.Αστείο είναι να συγκρίνεις την μουσική μέσα στην εξεταστική που σε εμποδίζει πρακτικά εφόσον διασπάει την συγκέντρωσή σου με το 1 γραμμάριο νικοτίνης που αιωρείται στα 100 κυβικά αέρα στην ασοεε.Τέσπα απόψεις είναι αυτές και ο καθένας ενοχλείται από διαφορετικά πράγματα , προσωπική μου άποψη είναι ότι κάνετε σαν παράξενοι γέροι οι αντικαπνιστές και ειδικά ο μπομπ.
ΕΣΥ καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις. Ή νομίζεις ότι αυτά που γράφουν άλλοι, τα λέω εγώ (?). Συγκεντρώσου φίλε, δεν έγραψα τίποτα τέτοιο.
Μη καταλαβαίνετε ό,τι θέλετε ρε γαμώτο, δε γράφω μόνο εγώ εδώ μέσα. Ξαναδιάβασε παραπάνω:
MpoMp wrote: Μιλάμε γενικά για τα περί νοοτροπίας, το κάπνισμα στα μούτρα του άλλου λέει πολλά για το πόσο σέβεσαι το συνάνθρωπό σου. Στη δουλειά σου θα καπνίζεις? Στη σχολή επίσης δεν ήρθες για να καπνίσεις. Αν δε σέβεσαι το νόμο (που το απαγορεύει) σεβάσου τους άλλους.
Εγώ δεν έπιασα το κάπνισμα εξαρχής, απλά το ανέφερα σε ένα ποστ μου και ο moody (ως συνήθως) το τραβάει από τα αυτιά. Μη μου τη σπας τώρα κι εσύ χωρίς λόγο για πράγματα που δεν είπα. :roll:

moody θα σε έβριζα γιατί γίνεσαι εξοργιστικός αλλά κρατιέμαι. Δεν είμαι κομπλεξικός αγορίνα για να σβήσω τα ποστ σου επειδή δε καταλαβαίνεις κάποια πράγματα. Δε τα έσβησα εγώ. Δεν είμαι και moderator πια αλλά μάλλον σου διαφεύγει. Αλλά ξέχασα, σου κρατάει "καθαρό" το μυαλό ο κομπλεξισμός που σας έχει φάει πολλούς εδώ μέσα με τον "ισχυρογνώμων MpoMp που επιβάλλεται και σβήνει ό,τι δε του αρέσει". Ωρίμασε λίγο και μη προκαλείς ενόχληση.

Σ' όποιον δεν αρέσει η κουβέντα ας μη γράφει, δεν υποχρεώσαμε κανέναν να πει την άποψή του.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 19, 2013 4:32 pm

@Mpomp

Wtf dude , ξαναδιάβασε την παράγραφο που κάνεις quote και μετά κατάλαβε ότι εσύ αναφέρεσαι στην τελευταία πρόταση και όχι πιο πριν.Λοιπόν σε περίπτωση που δεν γίνεται εμφανές οι πρώτες 4-5 προτάσεις είναι απάντηση στο ποστ του michalis το οποίο ήταν απάντηση σε δικό μου ποστ , σόρρυ που δεν έκανα quote.Εσένα σε αναφέρω γιατί θεωρώ όλα τα προηγούμενα σου ποστ τραβηγμένα.Επίσης θεωρώ τραβηγμένα τα ποστ του necro και της gewitter.Ορίστε σας κάλυψα?
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Apr 19, 2013 4:33 pm

ja_the_invincible wrote:Ό,τι θέλετε καταλαβαίνετε ορισμένοι.Δεν παραλλήλισα τίποτα απλά θεωρώ ότι αυτά που γράφετε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και ότι το ποσοστό καπνού που αιωρείται στην ατμόσφαιρα της ασοεε δεν είναι τόσο μεγάλο για να σε εμποδίσει να σκεφτείς/διαβάσεις πόσο μάλλον να σου προκαλέσει πρόβλημα υγείας.Αστείο είναι να συγκρίνεις την μουσική μέσα στην εξεταστική που σε εμποδίζει πρακτικά εφόσον διασπάει την συγκέντρωσή σου με το 1 γραμμάριο νικοτίνης που αιωρείται στα 100 κυβικά αέρα στην ασοεε.Τέσπα απόψεις είναι αυτές και ο καθένας ενοχλείται από διαφορετικά πράγματα , προσωπική μου άποψη είναι ότι κάνετε σαν παράξενοι γέροι οι αντικαπνιστές και ειδικά ο μπομπ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορισμένοι πρέπει απλά να μάθουν να σέβονται. Δεν είπα ότι με ενοχλεί ο καπνός, προσωπικά καπνίζω και θα με βόλευε να μπορώ να το κάνω όπου γουστάρω (αν κι ομολογώ ότι η απαγόρευση όντως μειώνει τα τσιγάρα που κάνεις που είναι καλό)..but that's just me. Με ενοχλεί η λογική ορισμένων ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν και χωρίς να δίνουν λογαριασμό στον οποιοδήποτε. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί.
Για τον ίδιο λόγο δεν είναι αποδεκτό το να γράφει κανείς το μακρύ και το κοντό του σε μια επιφάνεια που δεν του ανήκει. Προσωπικά μ'αρέσουν τα περισσότερα συνθήματα που βλέπω, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Η κουβέντα είναι πως όταν βγαίνεις απ'το σπίτι σου, αυτούς εκεί έξω δεν τους ξέρεις και είσαι υποχρεωμένος να τους σέβεσαι, περί αυτού πρόκειται. Η ιδεολογία και η θεοποίηση του βολέματος ως "δικαίωμα" είναι κάτι με το οποίο δε μπορώ να συμφωνήσω, ακόμη κι αν καπνίζω, ακόμη κι αν γουστάρω τα συνθήματα στους τοίχους. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δε συζητάω για κάτι που "δε μου αρέσει" ή που είναι "θέμα γούστου" αλλά καθαρά για κάτι που έχει να κάνει με το πως έχει μάθει κάποιος (απ'το σπίτι του) να φέρεται έξω στην κοινωνία που ζει. Και ξαναλέω, επειδή ο (νεο)έλληνας είναι κατά βάση υποκριτής και κωλοτούμπας, όταν έρθει το αφεντικό και του πει ή το κόβεις ή δουλεύεις στον κήπο, εκεί πάνε περίπατο οι θεωρίες και τα "δικαιώματα" του κώλου....Δεν είναι για μαγκιές εκεί φαίνεται. :cool: Εν πάση περιπτώση, θα μάθουμε να είμαστε άνθρωποι ή θα πρέπει να υπάρχει ένας μπαμπούλας για να μας υποχρεώνει με το βούρδουλα;

Όσο για το αν τίθεται ή όχι θέμα παθητικού καπνίσματος στην ΑΣΟΕΕ, αφ'ενός δεν είναι (μόνο) αυτό το θέμα, αφ'ετέρου δεν ξέρω που βρίσκεις τα νούμερα και τα συμπεράσματα που αναφέρεις. :razz:
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 19, 2013 4:53 pm

michalis wrote: Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορισμένοι πρέπει απλά να μάθουν να σέβονται. Δεν είπα ότι με ενοχλεί ο καπνός, προσωπικά καπνίζω και θα με βόλευε να μπορώ να το κάνω όπου γουστάρω (αν κι ομολογώ ότι η απαγόρευση όντως μειώνει τα τσιγάρα που κάνεις που είναι καλό)..but that's just me. Με ενοχλεί η λογική ορισμένων ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όπου γουστάρουν και χωρίς να δίνουν λογαριασμό στον οποιοδήποτε. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί.
Για τον ίδιο λόγο δεν είναι αποδεκτό το να γράφει κανείς το μακρύ και το κοντό του σε μια επιφάνεια που δεν του ανήκει. Προσωπικά μ'αρέσουν τα περισσότερα συνθήματα που βλέπω, αλλά αυτό δε λέει κάτι. Η κουβέντα είναι πως όταν βγαίνεις απ'το σπίτι σου, αυτούς εκεί έξω δεν τους ξέρεις και είσαι υποχρεωμένος να τους σέβεσαι, περί αυτού πρόκειται. Η ιδεολογία και η θεοποίηση του βολέματος ως "δικαίωμα" είναι κάτι με το οποίο δε μπορώ να συμφωνήσω, ακόμη κι αν καπνίζω, ακόμη κι αν γουστάρω τα συνθήματα στους τοίχους. Νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι δε συζητάω για κάτι που "δε μου αρέσει" ή που είναι "θέμα γούστου" αλλά καθαρά για κάτι που έχει να κάνει με το πως έχει μάθει κάποιος (απ'το σπίτι του) να φέρεται έξω στην κοινωνία που ζει.
Καταλαβαίνω την οπτική σου αλλά πολλές φορές μπαίνει το ζήτημα αν αυτό που κάνεις εσύ και ενοχλεί εμένα είναι όντως ενοχλητικό ή εγώ είμαι υπερβολικός?Για αυτό εξαρχής είπα ότι στις αίθουσες που ο χώρος είναι κλειστός συμφωνώ , εξάλλου στις διαλέξεις που κάνουμε έχουμε ξεκαθαρίσει ότι όποιος θέλει να καπνίσει πρέπει να βγαίνει έξω.Αλλά στους διαδρόμους , μιας και το κτίριο μπάζει από παντού δεν νομίζω ότι η κατάσταση είναι όμως περιγράφεται.

υ.γ : Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και δεν προσφέρονται για εξαγωγή συμπερασμάτων :-D .Πάντως όταν είχα ρωτήσει ένα γιατρό για το παθητικό κάπνισμα μου είχε πει ότι υφίσταται στην περίπτωση που κάθεσαι σε κλειστό χώρο με άτομα που καπνίζουν για ώρες.Δηλαδή καφετέριες και γραφεία που πιο παλιά επιτρεπότανε.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Fri Apr 19, 2013 4:59 pm

Στο υπόγειο ξέρεις καλά ότι δεν ισχύει αυτό, όπως και δεν ισχύει σε κανέναν απ'τους διαδρόμους των πλαγίων κτηρίων, εκτός ισογείου, που δεν αερίζονται από πουθενά. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνω στον τρίτο Αντωνιάδου μετά το διάλειμμα και να βλέπω τον καπνό... Και στην περίπτωση ακόμη που δεν ενοχλούσε κανέναν, δε δέχομαι σε καμία περίπτωση να μου το παρουσιάζει ο άλλος σαν δικαίωμά του κιόλας, αυτό είναι και λίγο θράσος. Κυρίως γι'αυτό μίλησα κι όχι τόσο επειδή προσωπικά με ενοχλεί ο καπνός. Και βέβαια γιατί η συγκεκριμένη νοοτροπία επεκτείνεται και στο θέμα των τοίχων όπου εκεί θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι 100% ΟΚ για τη δημόσια υγεία αλλά για πολλοστή φορά ξαναλέω ότι το πρόβλημα δεν είναι εκεί.....

Αν μια παράταξη, που είναι οργανωμένη ομάδα φοιτητών (για μεμονωμένους φοιτητές δεν το συζητώ καν, δεν υφίσταται τέτοιο δικαίωμα για κανένα λόγο) θέλει να βάλει αφίσες, να κάνει γκράφιτι κλπ. ας το κάνει στο γραφειάκι της. Δεν θα αναφέρω καν το εξωτερικό αυτή τη φορά. Θα πω απλά ότι το καραγκιοζιλίκι με τα συνθήματα και τις αφίσες παντού συνήθως δε συμβαίνει ούτε στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια, πλην της ΑΣΟΕΕ. Χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με κότες και παπαρολόγους που βρίσκουν και τα κάνουν, είναι ότι στις δύο επιχειρήσεις που στεγάζονται στη σχολή (εστιατόριο και κυλικείο) δεν έχει τολμήσει κανένας να γράψει σε τοίχο γιατί ξέρει ότι εκεί υπάρχει κάποιος να τον κυνηγήσει.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Apr 19, 2013 5:13 pm

Ja αφου τα θεωρεις τραβηγμένα αυτα που γραφω, εξηγησε μου γιατι (εστω σε ΠΜ) και μη πετας κουβεντες και χαρακτηρισμους
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Apr 19, 2013 5:15 pm

@michalis

Στο υπόγειο γίνεται , το έγραψα και πιο πριν , τώρα Αντωνιάδου σε 3ο/4ο όροφο όντως αν έχει καπνιστές θα είναι πιο έντονο ( γιατί ο χώρος είναι κλειστός ) αλλά δεν μου έχει τύχει ποτέ σε αυτούς τους ορόφους να δω πολύ κόσμο γενικά ( άρα και σημαντικό δείγμα καπνιστών ) .Μπορεί και να μην με ενοχλεί γιατί έχω συνηθίσει από παρέες οκ , δεν λέω ότι έχω το αλάθητο , απλά μου κάνει εντύπωση.Για την νεοελληνική νοοτροπία " μπορώ να το κάνω?θα το κάνω και στα @@ μου " συμφωνώ στο 100% .

@mpomp

Το έκανα σαφές νομίζω ρε μαν , τι να γράφω τώρα δοκίμια?Και χαλάρωσε τώρα που θίχτηκες με το παράξενος , πιο πάνω έγραφες για πιθήκους.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”