Review φυλλαδίων της σχολής...
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Review φυλλαδίων της σχολής...
Εχτές έπεσε στα χέρια μου ένα ενημερωτικό φυλλάδιο από κάποιο από τα κόμματα (το διορθώνω για να μην παρεξηγηθούν, από τις παρατάξεις). Δεν αναφέρω από ποια γιατί δεν είναι αυτό το θέμα. Δυστυχώς έχω την κακή συνήθεια να τα διαβάζω κιόλας αυτά τα φυλλάδια. Συνήθως οι παρατηρήσεις μου είναι σχετικά με τη γραμματοσειρά, τα ορθογραφικά, τα τυπογραφικά (π.χ. αφήνουν κενά πριν τα σημεία στίξης) λάθη. Για το περιεχόμενο, μπορεί να διαφωνώ, αλλά αφού κάποιοι τα πιστεύουν και τα υπερασπίζονται, δε μου πέφτεις λόγος (αν και τα σχολιάζω –έχω και εγώ δικαίωμα άποψης). Έλα όμως που το συγκεκριμένο φυλλάδιο έλεγε ρητώς ότι είναι μόνο για τους φοιτητές πληροφορικής και ότι σκοπός του είναι να «ενημερώνει για όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών τωνν gadgets» (το διπλό νν δεν είναι δικό μου λάθος >:-). Αρχικά μιλάει για τα μελλοντικά Λειτουργικά Συστήματα... μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα Windows XP δε διαφέρουν από τα 95/98(!) παρά μόνο σε «κάποιες παραπάνω ευκολίες και λίγο πιο εντυπωσιακά γραφικά». Ούτε κουβέντα για το διαφορετικό πυρήνα... απλά έχουν λίγο πιο εντυπωσιακά γραφικά...
Τα περί φοιτητικού Internet τα προσπερνώ ασχολίαστα.
Και κάπου αρχίζει να αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες των επεξεργαστών... με το πέρασμα από τα 32bit στα 64bit «είναι η αύξηση της ταχύτητας της επεξεργασίας πληροφοριών από τον επεξεργαστή»... τι σχέση έχει η ταχύτητα της επεξεργασίας με το μήκος της λέξης που επεξεργάζεται ο υπολογιστής? Αυτά διαβάζει ο Κάβουρας και μετά ρωτάμε γιατί κόβει όλον τον κόσμο...
Μετά περάσαμε και στους δυπύρηνους... σύμφωνα λοιπόν με το ‘περιοδικό’, «αυτοί οι επεξεργαστές δεν είναι ουσιαστικά χρήσιμοι για τους υπολογιστές που όλοι χειριζόμαστε, πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων»... εγώ εδώ τι να πω? Το ότι μπορούν να εκτελούν δύο process ταυτόχρονα είναι άχρηστο? Η δυνατότητα να κάνεις δύο εργασίες την ίδια στιγμή και όχι ψευδοπαράλληλα είναι κάτι που δεν το χρειάζεται κανείς? Δηλαδή τα 64bit ήταν αυτό που μας έλειπε, αλλά ο δεύτερος επεξεργαστής είναι για τα μπάζα... Αυτός που το έγραψε (δεν ξέρω ποιος είναι, οπότε δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του), δεν έχει ανοίξει ταυτόχρονα το Photoshop, media Player και κάποιο IDE (ας πούμε το Visual Studio –έτσι για να μην ξεχνιόμαστε >:-) και το σύστημά του να έχει αρχίσει να κλατάρει? Μόνο σε μένα γίνονται αυτά? Αντίθετα με τους 2 πυρήνες –θεωρητικά- ο ένας παίζει με το Photoshop και ο άλλος κάνει τα υπόλοιπα και όλα πάνε μια χαρά.
P.S. οι επεξεργαστές (αν δεν κάνω λάθος) πάνε ανά ζεύγη (η δυαδικότητα είναι η βάση της επιστήμης μας) και όχι 2, 3...
Τα περί φοιτητικού Internet τα προσπερνώ ασχολίαστα.
Και κάπου αρχίζει να αναφέρεται στις νέες τεχνολογίες των επεξεργαστών... με το πέρασμα από τα 32bit στα 64bit «είναι η αύξηση της ταχύτητας της επεξεργασίας πληροφοριών από τον επεξεργαστή»... τι σχέση έχει η ταχύτητα της επεξεργασίας με το μήκος της λέξης που επεξεργάζεται ο υπολογιστής? Αυτά διαβάζει ο Κάβουρας και μετά ρωτάμε γιατί κόβει όλον τον κόσμο...
Μετά περάσαμε και στους δυπύρηνους... σύμφωνα λοιπόν με το ‘περιοδικό’, «αυτοί οι επεξεργαστές δεν είναι ουσιαστικά χρήσιμοι για τους υπολογιστές που όλοι χειριζόμαστε, πέρα ελαχίστων εξαιρέσεων»... εγώ εδώ τι να πω? Το ότι μπορούν να εκτελούν δύο process ταυτόχρονα είναι άχρηστο? Η δυνατότητα να κάνεις δύο εργασίες την ίδια στιγμή και όχι ψευδοπαράλληλα είναι κάτι που δεν το χρειάζεται κανείς? Δηλαδή τα 64bit ήταν αυτό που μας έλειπε, αλλά ο δεύτερος επεξεργαστής είναι για τα μπάζα... Αυτός που το έγραψε (δεν ξέρω ποιος είναι, οπότε δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί του), δεν έχει ανοίξει ταυτόχρονα το Photoshop, media Player και κάποιο IDE (ας πούμε το Visual Studio –έτσι για να μην ξεχνιόμαστε >:-) και το σύστημά του να έχει αρχίσει να κλατάρει? Μόνο σε μένα γίνονται αυτά? Αντίθετα με τους 2 πυρήνες –θεωρητικά- ο ένας παίζει με το Photoshop και ο άλλος κάνει τα υπόλοιπα και όλα πάνε μια χαρά.
P.S. οι επεξεργαστές (αν δεν κάνω λάθος) πάνε ανά ζεύγη (η δυαδικότητα είναι η βάση της επιστήμης μας) και όχι 2, 3...
- mikem4600
- Gbyte level
Πράγματι, το εν λόγω φυλλάδιο έπεσε και στα δικά μου χέρια. Απλώς τα άτομα που το έγραφαν ήταν ελαφρώς άσχετα... 
Επίσης, μου έκατσε άσχημα τα όσα ανέφεραν περί φοιτητικού Internet - όχι τόσο η ουσία όσων έλεγαν (δηλ. οι τεχνικές πληροφορίες), η οποία μάλιστα ήταν copy-paste άρθρου εφημερίδας που ούτε καν αναφέρθηκε, όσο ο τρόπος παρουσίασης (για να το φέρω απ' έξω-απ' έξω)...

Επίσης, μου έκατσε άσχημα τα όσα ανέφεραν περί φοιτητικού Internet - όχι τόσο η ουσία όσων έλεγαν (δηλ. οι τεχνικές πληροφορίες), η οποία μάλιστα ήταν copy-paste άρθρου εφημερίδας που ούτε καν αναφέρθηκε, όσο ο τρόπος παρουσίασης (για να το φέρω απ' έξω-απ' έξω)...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- PaP
- Venus Project Founder
Απλά από αυτούς τους χώρους λέγονται απλά πράγματα για να λέγονται... Σε οποιοδήποτε επίπεδο και με τη προχειρη συγγραφή τέτοιων φυλλάδων φαίνεται το επίπεδο δουλειάς τους και ενδιαφέροντος για το φοιτητή. Απλά να γράψουμε μία βλακεία να πούμε πόσο πολυ ενδιαφερθήκαμε για τους συμφοιτητές μας και τους βοηθάμε και σε ότι αφορά και την τεχνολογία....
-
- Venus Project Founder
το ότι είναι άσχετοι δεν το σχολιάζω.. δυστυχώς κάποιοι που ίσως να μην
γνωρίζουν αρκετά θα παραπληροφορηθούν.
Αλλά αυτό που με ενόχλησε (βλ. mikem4600) είναι η οικιοποίηση της πραγματοποίησης του φοιτητικού ίντερνετ που σαφώς δεν ισχύει με τον
τρόπο που παρουσιάστηκε.
γνωρίζουν αρκετά θα παραπληροφορηθούν.
Αλλά αυτό που με ενόχλησε (βλ. mikem4600) είναι η οικιοποίηση της πραγματοποίησης του φοιτητικού ίντερνετ που σαφώς δεν ισχύει με τον
τρόπο που παρουσιάστηκε.
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
-
- Venus Former Team Member
-
-
- Gbyte level
-
-
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Δεν υπάρχει επίπεδο γελιοποίησης...Θα μπορούσα να σου περιγράψω απίστευτα σκηνικά απο τα χρόνια που είμαι στον πανεπιστημιακό χώρο αλλά δεν έχει νόημα θα τα δείς και μόνος σου μιας και κάθε χρόνο γίνονται όλο και χειρότερα

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
και τις επόμενες 3 μέρες που γίνεται η καταμέτρηση!!!PaP wrote:Εχεί τρελό γέλιο ειδικά το βράδυ που γίνεται η κατεμέτρηση. Η γελιότητα σε όλο της το μεγαλείο με συνθήματα πολύ χειρότερα απο γηπεδικά...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
απρίλιο συνήθως
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Παιδιά τελικά το είδα και εγώ!!! Τι τραγικό που είναι! Η γιαγιά μου ξέρει περισσότερα απο τους συγγραφείς σίγουρα

-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
-
Επανέρχομαι στις εκλογές.Εμένα το όλο πράμα δε μου αρέσει αλλά το βλέπω και λίγο κομικά.Του στύλ για να δούμε τι θα γίνει και φέτος.
Δε το κρύβω ακόμη ότι καμμιά συναυλιούλα καλή θα ήταν.Τις πεθύμησα και αν και τον τελευταίο ενάμησι χρόνο δεν πατάω γενικά, μια συναυλία θα την έβλεπα. Μετά από Τσαλίκη περιμένω Βίσση στη χειρότερη...
Δε το κρύβω ακόμη ότι καμμιά συναυλιούλα καλή θα ήταν.Τις πεθύμησα και αν και τον τελευταίο ενάμησι χρόνο δεν πατάω γενικά, μια συναυλία θα την έβλεπα. Μετά από Τσαλίκη περιμένω Βίσση στη χειρότερη...

"Mess with the best die like the rest" - Major