Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Post by vasilaros69 » Fri Jul 05, 2013 10:43 am

Ο πρωην προεδρος μας εβαλε υποψηφιοτητα μαζι με τον Γιαννακουδακη για κοσμητορες της Σχολης Επιστημων και Τεχνολογιας της Πληροφοριας.
Προβλεπεται μαχη!!
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1763_2.pdf
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Fri Jul 05, 2013 12:01 pm

Πότε κλείνει η γραμματεία για Καλοκαίρι;
sbartsa
byte level
byte level

Post by sbartsa » Fri Jul 05, 2013 5:58 pm

Καλησπέρα.Βγήκε ανακοίνωση ότι μπορούμε να κόψουμε μαθήματα από 26 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε, να ξαναδώσουμε το μάθημα τον Σεπτέμβριο και ΕΑΝ πιστεύουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα τότε μπορούμε να το κόψουμε εαν θέλουμε??? :shock:
"Κατά τον Δαίμονα εαυτού"
thephilosopher
byte level
byte level

Post by thephilosopher » Fri Jul 05, 2013 8:24 pm

Τραγική απώλεια τριών φοιτητριών.

Τα συλληπητήρια μας προς τις οικογένειες των τριών αυτών κοριτσιών... Δεν υπάρχουν λόγια...
Πάρε τηλέφωνο την μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς . . .
Πλησιάζει η παγκόσμια κυριαρχία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας...
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ΞΕΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ !

http://www.youtube.com/watch?v=4zuoyaBEkJg
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Fri Jul 05, 2013 9:22 pm

thephilosopher wrote:Τραγική απώλεια τριών φοιτητριών.

Τα συλλυπητήρια μας προς τις οικογένειες των τριών αυτών κοριτσιών... Δεν υπάρχουν λόγια...
Πραγματικά...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Jul 06, 2013 12:58 am

sbartsa wrote:Καλησπέρα.Βγήκε ανακοίνωση ότι μπορούμε να κόψουμε μαθήματα από 26 Αυγούστου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε, να ξαναδώσουμε το μάθημα τον Σεπτέμβριο και ΕΑΝ πιστεύουμε ότι τα πήγαμε καλύτερα τότε μπορούμε να το κόψουμε εαν θέλουμε??? :shock:
Νομίζω πως όχι, αναφέρεται και στην ανακοίνωση ότι μπορείς να κόψεις μαθήματα που έδωσες στις δύο κανονικές εξεταστικές. Όχι να κόψεις αυτά που δίνεις Σεπτέμβρη. Οπότε αφενός κόβεσαι στα μαθήματα αυτά και αφετέρου τα δίνεις ξανά στις επόμενες κανονικές εξεταστικές.

Εξάλλου η επαναληπτική τελειώνει Οκτώβριο, πώς γίνεται να κόψεις μαθήματά της πριν τελειώσει? :smt002
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
sbartsa
byte level
byte level

Post by sbartsa » Sat Jul 06, 2013 1:37 am

Νομίζω πως όχι, αναφέρεται και στην ανακοίνωση ότι μπορείς να κόψεις μαθήματα που έδωσες στις δύο κανονικές εξεταστικές. Όχι να κόψεις αυτά που δίνεις Σεπτέμβρη. Οπότε αφενός κόβεσαι στα μαθήματα αυτά και αφετέρου τα δίνεις ξανά στις επόμενες κανονικές εξεταστικές.

Εξάλλου η επαναληπτική τελειώνει Οκτώβριο, πώς γίνεται να κόψεις μαθήματά της πριν τελειώσει? :smt002

Όχι όχι αναφέρομαι σε μαθήματα που έχουμε ηδη δώσει.Δλδ πχ εαν εγώ τώρα στα Διακριτά (δεδομένουότι γράφουμε πριν τις 20 Σεπτεμβρίου) ας πούμε πάρω 5 μπορώ να ξαναδώσω πρώτα -να δώ εαν πήγα καλύτερα- και μετά να πάω να του πώ να με κοψει σε αυτό που έγραψα τον Ιούλιο και απλά να περιμένω να διορθώσει το καινούριο? :smt017
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Jul 06, 2013 1:45 am

sbartsa wrote: Όχι όχι αναφέρομαι σε μαθήματα που έχουμε ηδη δώσει.Δλδ πχ εαν εγώ τώρα στα Διακριτά (δεδομένουότι γράφουμε πριν τις 20 Σεπτεμβρίου) ας πούμε πάρω 5 μπορώ να ξαναδώσω πρώτα -να δώ εαν πήγα καλύτερα- και μετά να πάω να του πώ να με κοψει σε αυτό που έγραψα τον Ιούλιο και απλά να περιμένω να διορθώσει το καινούριο? :smt017
Κατάλαβα τι θες να πεις. Δε νομίζω πως γίνεται. Τουλάχιστον όχι στο ΟΠΑ. :-p
MpoMp @ Discord
sbartsa
byte level
byte level

Post by sbartsa » Sat Jul 06, 2013 1:52 am

Και εγώ αυτό λέω, γαμάτο θα ήταν, αλλά έτσι αφήνεται να εννοηθεί στην ανακοίνωση...
DrNio
Mbyte level
Mbyte level

Post by DrNio » Sat Jul 06, 2013 3:58 pm

MpoMp wrote:
sbartsa wrote: Όχι όχι αναφέρομαι σε μαθήματα που έχουμε ηδη δώσει.Δλδ πχ εαν εγώ τώρα στα Διακριτά (δεδομένουότι γράφουμε πριν τις 20 Σεπτεμβρίου) ας πούμε πάρω 5 μπορώ να ξαναδώσω πρώτα -να δώ εαν πήγα καλύτερα- και μετά να πάω να του πώ να με κοψει σε αυτό που έγραψα τον Ιούλιο και απλά να περιμένω να διορθώσει το καινούριο? :smt017
Εγώ πιστεύω πως μια χαρά γίνεται στο ΟΠΑ. Όπως παίρνεις και άδεια απο την δουλειά σου για να δώσεις μαθήματα..ποιος κοιτάει αν τα χρωστάς αυτά τα μαθήματα? Παίρνεις την υπογραφή σου κ φεύγεις κύριος...Ούτε τα θέματα δεν κοιτάς.
Everything that has a beginning has an end
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by enum21 » Sun Jul 07, 2013 5:53 am

DrNio wrote:
MpoMp wrote:
Εγώ πιστεύω πως μια χαρά γίνεται στο ΟΠΑ. Όπως παίρνεις και άδεια απο την δουλειά σου για να δώσεις μαθήματα..ποιος κοιτάει αν τα χρωστάς αυτά τα μαθήματα? Παίρνεις την υπογραφή σου κ φεύγεις κύριος...Ούτε τα θέματα δεν κοιτάς.
Αυτό δεν έχει σχέση με την ακύρωση μαθημάτων που λένε τα παιδιά. Μπορείς να πας σε οποιοδήποτε μάθημα και να πάρεις άδεια καθώς δεν ελέγχουν αν έχεις ή όχι δηλώσει το μάθημα για εξέταση. Το θέμα είναι ότι η γραμματεία έχει τα ονόματα όσων έχουν δηλώσει το μάθημα και αν πχ. το πέρασες σε κάποια από τις 2 εξεταστικές το όνομά σου δεν θα βρίσκεται στη λίστα ονομάτων που δίνουν στους καθηγητές για να περάσουν τη βαθμολογία των όσων εξετάστηκαν στην επαναληπτική. Μπορείς να ρωτήσεις τη γραμματεία για παράδειγμα ότι θα λείπεις μέχρι την ημέρα εξέτασης και δεν θα μπορείς να ακυρώσεις το μάθημα νωρίτερα και αν μπορείς να το κάνεις εκ των υστέρων.. κάτι τέτοιο για να είσαι απόλυτα σίγουρος για τους κανόνες με τους οποίους κινούνται.
thomas7
byte level
byte level

Post by thomas7 » Sun Jul 07, 2013 11:44 am

PASCAL wrote:Πότε κλείνει η γραμματεία για Καλοκαίρι;
++++++
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Sun Jul 07, 2013 2:04 pm

thomas7 wrote:
PASCAL wrote:Πότε κλείνει η γραμματεία για Καλοκαίρι;
++++++
θα βγει ανακοίνωση. Συνήθως κλείνει 1 με 3 Αυγούστου.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Wed Jul 10, 2013 1:31 pm

Να ρωτήσω κατι βρε παιδια,με τις λιγοστες μου γνώσεις..Συμφωνα με το κειμενο που εσπευσε το πανεπιστημιο να αναρτησει πριν τις εξετασεις για τις "υποχρεώσεις" φοιτητων επιτηρητων και καθηγητων και συγκεκριμενα η επισημανση:
<8.
Να παραδίδουν την βαθμολογία στην Γραμματεία του Τμήματός τους
μέσα σε
30
ημέρες από την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων
.>
θα τηρηθει?γιατι εκνευριζομαι οταν καθηγητες οπως η κυρια Σιδερη και ο κυριος Τουμπης διορθωσαν τοσα πολλα γραπτα ΑΜΕΣΑ και μπραβο τους αλλα σε αντιθεση με τετοια θετικα παραδειγματα εχουμε καθηγητες που κανουν ενα μηνα+ να διορθωσουν πολυ λιγοτερα απο τα μισα των αλγοριθμων και των πιθανοτητων..Θα υπαρξουν κυρωσεις η παλι θα περασει αυτη η συμπεριφορα χωρις αντικτυπο?
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jul 10, 2013 1:36 pm

Και αν δεν τηρηθεί? Τι θα κάνουν οι φοιτητές? Τίποτα.

Έχω όλη τη καλή θέληση να ξαναπάρω ο ίδιος τη πρωτοβουλία για να στείλουμε κάποια επιστολή ή να πάμε και για διαμαρτυρία έξω από τη πρυτανεία. Αμφιβάλλω αν θα συμμετάσχουν πάνω από 20-30 άτομα.
MpoMp @ Discord
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Wed Jul 10, 2013 1:38 pm

Μα δεν θα επρεπε να ειναι μονο θεμα φοιτητων..Ελεος πια,αν εσυ κ εγω και ο καθε φοιτητης εχουμε "αναρμοστη" συμπεριφορα θα μας γινει συσταση,εκεινοι ομως,τι,ειναι στο απυροβλητο?επρεπε να ειναι θεμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Αφου ηθελαν και ανηρτησαν τετοιους κανονισμους,ας δουμε και αν εχουν τα κοτσια να επιβαλλουν και ποινες.Απλα ρωταω,γιατι δεν ξερω,ειμαι η μονη που προβληματιζεται γι αυτο?(επεσες και στο γλυκο καλοκαιρακι βρε συ,ποιος θα κανει διαμαρτυρια αυτη την εποχη οταν παιζει μπανακι και ρακετες? /joking )
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jul 10, 2013 1:44 pm

myra_dante wrote:Μα δεν θα επρεπε να ειναι μονο θεμα φοιτητων..Ελεος πια,αν εσυ κ εγω και ο καθε φοιτητης εχουμε "αναρμοστη" συμπεριφορα θα μας γινει συσταση,εκεινοι ομως,τι,ειναι στο απυροβλητο?επρεπε να ειναι θεμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Αφου ηθελαν και ανηρτησαν τετοιους κανονισμους,ας δουμε και αν εχουν τα κοτσια να επιβαλλουν και ποινες.Απλα ρωταω,γιατι δεν ξερω,ειμαι η μονη που προβληματιζεται γι αυτο?(επεσες και στο γλυκο καλοκαιρακι βρε συ,ποιος θα κανει διαμαρτυρια αυτη την εποχη οταν παιζει μπανακι και ρακετες? /joking )
Προφανώς και δεν είναι θέμα φοιτητών, καλά τα λες εσύ. Αυτό που θίγω εγώ είναι ότι στην ελληνική πραγματικότητα οι αρχές (πανεπιστημιακές εν προκειμένω) δε θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά εκεί που δε τους συμφέρει. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η ευθύνη πέφτει στις πλάτες των φοιτητών και εμείς είμαστε που πρέπει να μην επιτρέψουμε να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά την εφαρμογή των κανονισμών. Δυστυχώς.

Ακριβώς επειδή μπορεί να έχουμε πολλούς εκτός Αθηνών, η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει και από Σεπτέμβρη. Δε νομίζω να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα στην επαναληπτική εξεταστική, οπότε θα έχουμε και φρέσκο κίνητρο. :smt002
MpoMp @ Discord
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Wed Jul 10, 2013 1:50 pm

MpoMp wrote:
myra_dante wrote:Μα δεν θα επρεπε να ειναι μονο θεμα φοιτητων..Ελεος πια,αν εσυ κ εγω και ο καθε φοιτητης εχουμε "αναρμοστη" συμπεριφορα θα μας γινει συσταση,εκεινοι ομως,τι,ειναι στο απυροβλητο?επρεπε να ειναι θεμα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Αφου ηθελαν και ανηρτησαν τετοιους κανονισμους,ας δουμε και αν εχουν τα κοτσια να επιβαλλουν και ποινες.Απλα ρωταω,γιατι δεν ξερω,ειμαι η μονη που προβληματιζεται γι αυτο?(επεσες και στο γλυκο καλοκαιρακι βρε συ,ποιος θα κανει διαμαρτυρια αυτη την εποχη οταν παιζει μπανακι και ρακετες? /joking )
Προφανώς και δεν είναι θέμα φοιτητών, καλά τα λες εσύ. Αυτό που θίγω εγώ είναι ότι στην ελληνική πραγματικότητα οι αρχές (πανεπιστημιακές εν προκειμένω) δε θα κάνουν τη δουλειά τους σωστά εκεί που δε τους συμφέρει. Επομένως, κατά τη γνώμη μου, η ευθύνη πέφτει στις πλάτες των φοιτητών και εμείς είμαστε που πρέπει να μην επιτρέψουμε να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά κατά την εφαρμογή των κανονισμών. Δυστυχώς.

Ακριβώς επειδή μπορεί να έχουμε πολλούς εκτός Αθηνών, η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει και από Σεπτέμβρη. Δε νομίζω να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα στην επαναληπτική εξεταστική, οπότε θα έχουμε και φρέσκο κίνητρο. :smt002
Προσωπικα εχω αρχισει να πιστευω οτι μας εχουν γραμμενους μην πω που,και πως οσο και να πιεστουν και επιστολες να λαβουν στα σκουπιδια θα καταληξουν...αντε και να παμε να διαμαρτυρηθουμε απ εξω,δεν νομιζω να ιδρωσει το αυτι τους..οταν ειχεσ στειλει την επιστολη ειχε κανενα αποτελεσμα?για να βιωνουμε γενικα τετοια φαινομενα δεν νομιζω..Καποιοι ειδικα θελουν ενα μπερτακι να στρωσουν μουρη,γιατι μου φαινεται δεν ειναι μονο χαρακτηρισμος της φοιτητικης ζωης το αραλικι,αλλα και της καθηγητικης ζωης,δηλαδη για μερικους, τα ζα μου αργα και δεν τρεχει και τιποτα..(προσωπικα αν ημουν καθηγητης και δεν ετρεχα σε συνεδρια καλοκαιριατικα θα κοιταγα να τα διορθωσω και να απλωσω οσο πιο γρηγορα μπορω την κορμαρα μου στην παραλια αλλα μαλλον μονο εγω το σκεφτομαι αυτο..)
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jul 10, 2013 1:54 pm

myra_dante wrote: Προσωπικα εχω αρχισει να πιστευω οτι μας εχουν γραμμενους μην πω που,και πως οσο και να πιεστουν και επιστολες να λαβουν στα σκουπιδια θα καταληξουν...αντε και να παμε να διαμαρτυρηθουμε απ εξω,δεν νομιζω να ιδρωσει το αυτι τους..οταν ειχεσ στειλει την επιστολη ειχε κανενα αποτελεσμα?για να βιωνουμε γενικα τετοια φαινομενα δεν νομιζω..Καποιοι ειδικα θελουν ενα μπερτακι να στρωσουν μουρη,γιατι μου φαινεται δεν ειναι μονο χαρακτηρισμος της φοιτητικης ζωης το αραλικι,αλλα και της καθηγητικης ζωης,δηλαδη για μερικους, τα ζα μου αργα και δεν τρεχει και τιποτα..(προσωπικα αν ημουν καθηγητης και δεν ετρεχα σε συνεδρια καλοκαιριατικα θα κοιταγα να τα διορθωσω και να απλωσω οσο πιο γρηγορα μπορω την κορμαρα μου στην παραλια αλλα μαλλον μονο εγω το σκεφτομαι αυτο..)
Εγώ έστειλα μια επιστολή με υπογραφές 50 ατόμων από όλα τα τμήματα. Φαντάσου να έμενα στο δικό μας... Αν είχα πάνω από 200 υπογραφές κάτι θα γινόταν, μάλλον. Αλλά οι "μαχητικοί" μας συμφοιτητές προτιμούσαν να υπογράψουν τα καραγκιοζιλίκια στη κεντρική σελίδα του ΟΠΑ...

Δεν ιδρώνει το αυτί τους γιατί καταλαβαίνουν ότι είμαστε μια μειοψηφία και ότι δεν έχουμε δύναμη. Όταν γίνουμε πλειοψηφία και δουν 100, 200 και πάνω άτομα έξω από την πρυτανεία να τους κράζουν και να μην τους αφήνουν να βγουν/μπουν αν δεν ικανοποιήσουν αιτήματά μας (που στο κάτω-κάτω είναι η τήρηση του αυτονόητου, των δικών τους κανονισμών), δε νομίζω ότι θα μείνουν το ίδιο απαθείς.
MpoMp @ Discord
myra_dante
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by myra_dante » Wed Jul 10, 2013 1:59 pm

Πραγματικα μακαρι να αλλαξει κατι,γιατι κατα τα αλλα κοιταμε μονο να βγαλουμε νωρις νωρις τα ακαδημαϊκα ημερολογια και κατι τρεχει στα γυφτικα.. Επειδη μαλλον τα προβληματα τετοιου τυπου θα συνεχιστουν μας βλεπω το Σεπτεμβρη να κατασκηνωνουμε εξω απο την πρυτανεια να τα πουμε με το Γιακουμακη..Χαρες που θα κανει.....
georgia1987
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year

Post by georgia1987 » Wed Jul 10, 2013 6:25 pm

Συγνώμη που παρεμβάλλομαι αλλά έχω μία απορία! Αν δεν κόψω τώρα μάθημα που πέρασα στην εξεταστική Φεβρουαρίου που μας πέρασε μπορώ να το κόψω πιο μετά ή στο τέλος γενικά ή πρέπει να το κόψω τώρα;
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Jul 10, 2013 6:31 pm

georgia1987 wrote:Συγνώμη που παρεμβάλλομαι αλλά έχω μία απορία! Αν δεν κόψω τώρα μάθημα που πέρασα στην εξεταστική Φεβρουαρίου που μας πέρασε μπορώ να το κόψω πιο μετά ή στο τέλος γενικά ή πρέπει να το κόψω τώρα;
Για αυτή την εξεταστική Φεβρουαρίου μπορείς να το κόψεις μόνο φέτος, στο τέλος του καλοκαιριού κατά την περίοδο που έχει ανακοινωθεί!
MpoMp @ Discord
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”