Deykalionas17 wrote:
Θα με συγχωρέσεις αν καταλήξω σε σεντόνι αλλά θέλω να είμαι λίγο αναλυτικός. Αρχικά στην πρώτη σου πρόταση με κάποιο αστεράκι θα συμφωνήσω. Το αστεράκι λέει όπως τα ΜΑΤ δεν έχουν δικαιολογία να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, δεν έχουν καμία δικαιολογία να μπαίνουν ούτε οι Ουγκαντεζιανοί (κάνω αλλαγή για να μην κράζουμε μόνο τους Πακιστανούς) και να αμολάνε την πραμάτια τους στο προαύλιο. Επίσης δεν έχει δικαιολογία κανένας αναρχικός να μπαίνει στο πανεπιστήμιο και να ανοίγει αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και λοιπές βλακείες. Να υπάρχουν κλειδωμένες πόρτες κάτω στο υπόγειο που όλοι ξέρουμε τι έχουν μέσα. Βαρέθηκα το θέαμα να αράζω στο προαύλιο και κάθε φορά που έρχονται οι μπάτσοι και μέσα σε δευτερόλεπτα να σκάνε τύποι από την κεντρική με κράνη και ξύλα (που τα βρήκανε άραγε;) και να κινούνται προς την αστυνομία. Άρα αν ισχύσουν τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω 100% μαζί σου να μην ξαναπατήσει μπάτσος στο Πανεπιστήμιο. Ποτέ. Από εκεί και πέρα η αστυνομία πρέπει να δρα προλιπτικά και όχι κατασταλτικά. Σε όλα τα θέματα. Και στο ότι το κάνει για θέαμα και για αν το δει ο κόσμος συμφωνώ 1000%, άλλωστε τα ίδια έχω πει κι εγώ σε άλλο thread.
Επί της ουσίας δεν θα διαφωνήσω, συμφωνούμε άλλωστε για τα πρώτα που λες και δε θυμάμαι ποτέ να συμφωνησα στο ότι individual ομάδες πρέπει να μπορούν όποτε γουστάρουν να χρησιμοποιούν το πανεπιστήμιο για λόγους τους. Εγώ αυτό που είπα το είπα επειδή είπες "κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει το πανεπιστήμιο". Λάθος. Έχει ο φοιτητικός σύλλογος και μάλιστα θεσμοθετημένο δικαίωμα. Κι αυτό γιατί τον αποτελούν εγώ, εσύ κι άλλοι 8 χιλιάδες που πάμε (ή δεν πάμε) να ψηφίσουμε. Δεν είναι κάποιο εργαλείο στα χέρια καμιάς....αριστερής συνομωσίας ο ΦΣ, είναι το συλλογικό όργανο των φοιτητών.
Deykalionas17 wrote:
Ο φοιτητικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να κλείνει τι σχολή. Υποθέτω δηλαδή, γιατί με αφορμή αυτά που γίνονται στο ΕΚΠΑ κάτι τσακαλάκια από τη Νομική και τη Φιλοσοφική έχουν βγάλει ψιλοσκανδαλάκι στον αέρα ότι νομικά οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι δεν στέκουν πουθενά. Αλλά δεν θα μπω πολύ σε αυτό το θέμα γιατί δεν ξέρω πολλά και δεν θέλω να πετάω μπαρούφες. Από εκεί και πέρα εγώ εξέφρασα την άποψή μου ότι δεν έχουν δικαίωμα 100 εακίτες και άλλοι τόσοι ΠΚΣιτες, αρενίτες, άντε και οι ΠΑΣΠίτες όποτε τους συμφέρει να στερούν το δικαίωμα των υπολοίπων να πάνε στο πανεπιστήμιο. Αν γινόταν πιο δημοκρατικά το πράγμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά το concept βγάζω ανακοίνωση ότι σε μισή ώρα έχουμε ΓΣ, βγαίνει ο καθένας λέει την βλακεία του και μετά ψηφίζουμε με το χέρι σαν τους αρχαίους Αθηναίους μόνο δημοκρατία δεν είναι. Και κάτι που ισχύει και για τους συλλόγους των εργαζομένων. Το να πάνε 3 και ο κούκος και να ψηφίσουν μεταξύ τους κατάληψη δεν είναι δημοκρατία. Αν το 50% +1 των ενδιαφερομένων δεν ψηφίσει υπέρ δεν εκφράζεται η πλειοψηφία. Τελεία και παύλα. Αυτά είναι οι αηδίες που πέρασαν επί ΠΑΣΟΚ την λαμπρή τριακονταετία και μας στοιχειώνουν ακόμα.
Σόρρυ αλλά εγώ στις ΓΣ γνωρίζω ότι σταθερά πάνε άτομα που δεν εκπροσωπούν κάποια παράταξη. Από κει και πέρα όσον αφορά τη διαδικασία χτες έχω κι εγώ κάποιες δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το πότε αποφασίστηκε και πόσο γρήγορα οργανώθηκε αλλά κατά κανόνα δεν ισχύει αυτό.
Η πλειοψηφία, πάντως, εννοείται πως εκφράζεται αν μιλάμε για την πλειοψηφία της πιο δημοφιλούς απόφασης
επί εκείνων που ψηφίσανε. Απλώς ονομάζεται
σχετική πλειοψηφία και νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς είναι το μόνο είδος πλειοψηφικής απόφασης που εφαρμόζεται, για πρακτικούς λόγους, σχεδόν παγκοσμίως. Κι ο Σαμαράς με 22% βγήκε και μάλιστα αν βάλουμε και την αποχή θα δούμε ότι στην ουσία δεν έχει ψηφιστεί ούτε από από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.
Το ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δε στέκουν πουθενά πρώτη φορά το ακούω. Εγώ όταν μπήκα στην ΑΣΟΕΕ, τα επίσημα έγγραφα της
γραμματείας (με προιστάμενο Νεοδημοκράτη πρύτανη) με ενημέρωναν ξεκάθαρα ότι υπάρχει φοιτητικός σύλλογος που λέγεται "Σωτήρης Πέτρουλας" και είμαι μέλος του.
Deykalionas17 wrote:Αυτό που διαπιστώνουμε απ'τα σημερινά είναι ότι δεν είναι καθόλου αναχρονιστικό το άσυλο. Αναχρονιστικές είναι οι πρακτικές του κράτους. Και κατά τ'αλλα μας μάρανε το Ευρώ....
Διαφωνώ κάθετα αλλά θα μου πάρει κάνα 45λεπτο να απαντήσω οπότε δεν παίζει.
Τι εννοείς διαφωνείς; Έχεις δει σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες να σκάνε παραστρατιωτικά σώματα της αστυνομίας (όπως τα ΜΑΤ) για να συλλάβουν μετανάστες, κάνοντας επιχειρήσεις σε εγκαταστάσεις ιδρύματος; Γενικώς παντού στον κόσμο υπάρχουν μονάδες αντιμετώπισης ταραξιών αλλά χρησιμοποιούνται εκεί που πρέπει. Στην Ελλάδα φίλε μου τα ΜΑΤ δεν έρχονται για να αποφευχθούν ταραχές, είναι κοινή αλήθεια ότι συνήθως έρχονται για να τις δημιουργήσουν κι αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην ΑΣΟΕΕ. Αλλιώς αν ήθελαν τόσο διακαώς να συλλάβουν τους λαθρομετανάστες, το έχω ξαναπεί, θα πήγαιναν όμορφα απ'το Αλλοδαπών ("σοβαρότεροι" αστυνομικοί δηλαδή, όχι τα ντουβάρια απ'τα ΜΑΤ που κατέβηκαν απ'τα χωριά τους να επιβάλλουν την...τάξη στην Αθήνα) στα σπίτια τους και θα ζήταγαν χαρτιά. Αυτό που είναι η συνήθης πρακτική όταν το κράτος έχει να κάνει με λαθρομετανάστες. Ο τόπος και η μέθοδος επιλέγεται σκόπιμα για επικοινωνιακή τακτική. Δεν έχω δει πουθενά στην Ευρώπη, ως ξένος, να με σταματάει μπάτσος με 1-2 χρόνια προυπηρεσία, που συνήθως δε μιλάει ξένες γλώσσες, φοράει άρβυλα, ασπίδα, μάσκα αερίων και κράνος, προκειμένου να διαπιστώσει αν βρίσκομαι νόμιμα στη χώρα. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια γενικώς και γι'αυτό το "προληπτικά" που είπες παραπάνω εκφράζει αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό. Που εγώ σαν φοιτητής της ΑΣΟΕΕ δε γουστάρω να τον δεχτώ, πως να το κάνουμε δηλαδή....Εμένα αν με πειράζει 1 φορά το πανέρι στο πεζοδρόμιο της Πατησίων (δε με πειράζει, αλλά κουβέντα να γίνεται), με πειράζει 100 να βλέπω ένα τάγμα μπάτσων να αντιμετωπίζει σαν Θύρα 7 (γιατί για κει είναι τα ΜΑΤ) το χώρο που εγώ καθημερινά πάω να κάνω έρευνα και σπουδές. Και για να σε καλύψω θα σου πω ότι με ενοχλεί εξίσου η οικειοποίηση από άλλες ομάδες που βρίσκονται πιο σταθερά μέσα στη σχολή, ωστόσο η διαφορά είναι ότι τα ΜΑΤ είναι κρατικό όργανο κι έχει εκ των πραγμάτων ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες απέναντι σε κάθε φορολογούμενο πολίτη για το πως χειρίζεται κάθε κατάσταση.
Κάτι άσχετο, δε με κάλυψε ούτε η ανακοίνωση της πρυτανείας και ίσως θα πρεπε να μπει και κάποιο αίτημα ο Πρύτανης, αφού υποτίθεται ότι ενοχλήθηκε (λόγω της ανακοίνωσης), να κάνει και τίποτα πιο δραστικό. Όπως πχ. να πάει και να ζητήσει τα ρέστα για το ποιος αποφάσισε το ντου και με ποια ακριβώς αιτιολογία.