Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
MpoMp
Venus Former Team Member

Re: Λειτουργία Πανεπιστημίου και Γενικά Θέματα

Post by MpoMp » Wed Oct 23, 2013 3:02 pm

ja_the_invincible wrote: γ)Όταν κάποιος έχει πρόβλημα με τον καπνό μπορεί να πάρει το μικρόφωνο και να κάνει αίτημα να μην καπνίζει ο κόσμος.Αν αυτό δεν γίνει σεβαστό δεν χρειάζεται να είναι μέσα στο αμφιθέατρο μπορεί να κάτσει έξω και αν ακούει.Εν πάσει περιπτώσει το έφυγα γιατί με ενοχλεί ο καπνός μου ακούγεται περισσότερο σαν δικαιολογία.
Κι εμένα αυτό δε μου ακούγεται σα λύση. Επειδή ο άλλος δε τηρεί τους κανόνες και επιπρόσθετα δε σέβεται τον διπλανό του, υποχρεούμαι εγώ να στέκομαι όρθιος απ' έξω για να παρακολουθήσω? Γιατί εγώ και όχι οι καπνίζοντες? Ξέρεις πολύ καλά ότι και απ' έξω καπνίζουν, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Για τα υπόλοιπα ++, με επιφυλάξεις για το δ, ξέρεις πόσο προκατειλημμένοι είναι αρκετοί από όλες ανεξαιρέτως τις παρατάξεις του ΟΠΑ και πόσο εύκολα σε "χρωματίζουν".
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Deykalionas17
byte level
byte level
Academic status: N>4

Post by Deykalionas17 » Wed Oct 23, 2013 3:05 pm

ja_the_invincible wrote:α)Όποιος ενδιαφέρεται , ενημερώνεται.Όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά υπάρχει ανακοίνωση 1 βδομάδα πριν.
Γενικά υπάρχει αλλά την ανακοινώνουν ξέρω εγώ τα εαακ με αφίσες και έρχονται οι ΠΑΣΠίτες στην αίθουσα και λένε εμείς δεν πάμε ΓΣ, γιατί αυτό κι αυτό. Και γι'αυτό ΓΣ δεν θα γίνει. Το να γίνει ΓΣ που να είναι όλα τα κόμματα μέσα και να έχουν κληθεί επισήμως οι φοιτητές έχω να δω από το 1ο έτος που ήμουν εγώ και είχα πάει στις περισσότερες το 2008. Από εκεί και μετά το χάος. Βέβαια με ευθύνη της ΠΑΣΠ. Δεν θα διαφωνήσω εδώ.
ja_the_invincible wrote:β)Οι ανεξάρτητοι φοιτητές δεν ορίζονται σαν έννοια στην ασοεε.Ποιοί είναι αυτοί οι ανεξάρτητοι φοιτητές?Πού βρίσκονται μια ζωή στις συνελεύσεις?Πού βρίσκονται μια ζωή στις διαλέξεις?Πού βρίσκονται γενικά στην ζωή του πανεπιστημίου?Και πόσοι είναι εν τέλει όταν στις εκλογές πασπ-δαπ μαζεύουν 4000+ ψήφους?Ποιούς λέμε ανεξάρτητους?Το πελατολόγιο πασπ-δαπ που ψηφίζει και σιωπηλά υποστηρίζει αυτή την σαπίλα χωρίς απλά να μπαίνει στις λίστες?
Δεν ξέρω τι κάνουν οι 4000. Που δεν είναι 4000. Νομίζω είναι κατά τι λιγότερες. Αλλά και πάλι οι περισσότεροι από τους φοιτητές που τους ψηφίζουν το κάνουν γιατί ο τάδε πασπίτης τους βοήθησε με τις σημειώσεις, τον βοήθησε στην εγγραφή κλπ. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα. Γιατί αυτές οι δύο παρατάξεις δεν θέλουν οι φοιτητές να ασχολούνται με τα πολιτικά. Από εκεί και πέρα όμως είμαστε πάνω από 10.000 στην ΑΣΟΕΕ ζωή να'χουμε. Υπάρχουν άλλες 5000 που σιωπηλά απαξιούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν κανένα. Αυτοί είναι άνθρωποι που είτε δεν τους νοιάζει τίποτα ή αντίθετα είναι συνειδητοποιημένοι και δεν τους κάνει κάτι από όλα αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι όμως θα ενδιαφέρονται για το πτυχίο τους και για την εικόνα του Πανεπιστημίου προς τα έξω. Και σε μία σοβαρή ΓΣ πολλοί από αυτούς θα κατέβουν. Είναι η άποψή μου και μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις.
ja_the_invincible wrote:δ)Δεν μπορεί για μια τριήμερη κατάληψη να στηθεί σκηνικό με κάλπες και παραβάν , η σχολή δεν έχει τέτοια άνεση χρόνου και χώρου.Απλά ψηφίστε κατά , δεν πρόκειται να σας φάει κανένας.
Αυτό δεν το δέχομαι. Αν θέλουμε δημοκρατία, δεν θα κάνουμε δημοκρατία του ποδαριού. Τι πάει να πει τριήμερη κατάληψη; Παιχνίδι είναι; Πρέπει να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Αλλιώς όλη η φάση είναι κάλπικη και απλά όλα τα μέρη έχουν συμφωνήσει να κάνουν τουμπεκί γιατί έτσι τους συμφέρει.
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Wed Oct 23, 2013 3:08 pm

Γιατί δεν γίνονται οι συνελεύσεις έξω στο προαύλιο να καπνίζουν και ελεύθερα οι καπνιστές;; Και μην μου πείτε επειδή δεν θα έχουμε μικρόφωνα και ηχεία...
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Oct 23, 2013 3:10 pm

Deykalionas17 wrote:
ja_the_invincible wrote:α)Όποιος ενδιαφέρεται , ενημερώνεται.Όχι στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά γενικά υπάρχει ανακοίνωση 1 βδομάδα πριν.
Γενικά υπάρχει αλλά την ανακοινώνουν ξέρω εγώ τα εαακ με αφίσες και έρχονται οι ΠΑΣΠίτες στην αίθουσα και λένε εμείς δεν πάμε ΓΣ, γιατί αυτό κι αυτό. Και γι'αυτό ΓΣ δεν θα γίνει. Το να γίνει ΓΣ που να είναι όλα τα κόμματα μέσα και να έχουν κληθεί επισήμως οι φοιτητές έχω να δω από το 1ο έτος που ήμουν εγώ και είχα πάει στις περισσότερες το 2008. Από εκεί και μετά το χάος. Βέβαια με ευθύνη της ΠΑΣΠ. Δεν θα διαφωνήσω εδώ.
Έγινε και πέρσι ΓΣ που ήταν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του ΟΠΑ, ήμουν εκεί. Δεν έχει να λέει κάτι αυτό, χρειάζεται οι φοιτητές να έρθουν, όχι το σκουπιδαριό που αυτοαποκαλούνται φοιτητές.

Να προσθέσω ότι οι ΓΣ που βλέπουμε συχνά να ανακοινώνονται από γνωστές παρατάξεις, γίνονται χωρίς να διακόπτονται τα μαθήματα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν είναι και επίσημες, εκτός από ανούσιες γιατί δε μπορείς να κάνεις μια ΓΣ όποτε βολεύει εσένα.
rexes wrote:Γιατί δεν γίνονται οι συνελεύσεις έξω στο προαύλιο να καπνίζουν και ελεύθερα οι καπνιστές;; Και μην μου πείτε επειδή δεν θα έχουμε μικρόφωνα και ηχεία...
Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα, εκτός αν βρέχει. :-p
MpoMp @ Discord
aplaFFS
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by aplaFFS » Wed Oct 23, 2013 3:14 pm

Δηλαδή Deykaliona αυτοί οι 5000 φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εικόνα του πανεπιστημίου τους όπως λες,τους ενοχλεί μια 3ήμερη κατάληψη,αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μπουκάρουν τα ΜΑΤ όποτε τους καπνίσει στη σχολή τους.Πολύ συνειδητοποιημένοι πρέπει να είναι.
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Wed Oct 23, 2013 3:15 pm

MpoMp wrote:Έγινε και πέρσι ΓΣ που ήταν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις του ΟΠΑ, ήμουν εκεί. Δεν έχει να λέει κάτι αυτό, χρειάζεται οι φοιτητές να έρθουν, όχι το σκουπιδαριό που αυτοαποκαλούνται φοιτητές.
Ναι εντάξει σίγουρα θα έχουν γίνει και κάποιες λίγες που δεν πήρα χαμπάρι αλλά...
MpoMp wrote:Να προσθέσω ότι οι ΓΣ που βλέπουμε συχνά να ανακοινώνονται από γνωστές παρατάξεις, γίνονται χωρίς να διακόπτονται τα μαθήματα. Φαντάζομαι λοιπόν ότι δεν είναι και επίσημες, εκτός από ανούσιες γιατί δε μπορείς να κάνεις μια ΓΣ όποτε βολεύει εσένα.
Οι περισσότερες είναι ακριβώς του στυλ που λες. Ώρες μαθημάτων και ανεπίσημες.
rexes wrote:Γιατί δεν γίνονται οι συνελεύσεις έξω στο προαύλιο να καπνίζουν και ελεύθερα οι καπνιστές;; Και μην μου πείτε επειδή δεν θα έχουμε μικρόφωνα και ηχεία...
Πολύ καλή ιδέα! :-D

Εδιτ:
aplaFFS wrote:Δηλαδή Deykaliona αυτοί οι 5000 φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εικόνα του πανεπιστημίου τους όπως λες,τους ενοχλεί μια 3ήμερη κατάληψη,αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μπουκάρουν τα ΜΑΤ όποτε τους καπνίσει στη σχολή τους.Πολύ συνειδητοποιημένοι πρέπει να είναι.
Σίγουρα δεν ενδιαφέρονται όλοι από τους 5000. Και σίγουρα πολλοί από τους 4000 που αναφέρει ο ja που ψηφίζουν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και λοιπές σαπίλες στις εκλογές σε περίπτωση που κλείσει η σχολή για μεγάλο διάστημα θα κατέβουν να ψηφίσουν για να την ανοίξουν. Σας θυμίζω το ξεφτιλίκι του περσινού Σεπτεμβρίου και πως τελείωσε ένα σήριαλ 3-4 εβδομάδων. ΧΩΡΙΣ ΓΣ... Για όσους δεν το θυμούνται δηλαδή. Όσο για τα ΜΑΤ που έχετε κολλήσει όλοι. Το αν κανείς θεωρεί ότι τα ΜΑΤ είναι χειρότερο θέαμα από τους αναρχικούς και τους πάγκος των παράνομων μεταναστών είναι προσωπικό του θέμα. Πάντως και τα δύο δεν είναι σωστά και πρέπει να αλλάξουν. Πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα...
zip
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by zip » Wed Oct 23, 2013 3:24 pm

ja_the_invincible wrote: γ)Όταν κάποιος έχει πρόβλημα με τον καπνό μπορεί να πάρει το μικρόφωνο και να κάνει αίτημα να μην καπνίζει ο κόσμος.Αν αυτό δεν γίνει σεβαστό δεν χρειάζεται να είναι μέσα στο αμφιθέατρο μπορεί να κάτσει έξω και αν ακούει.Εν πάσει περιπτώσει το έφυγα γιατί με ενοχλεί ο καπνός μου ακούγεται περισσότερο σαν δικαιολογία.
Χαχαχα έχεις πλάκα όμως....Για φαντάσου το λίγο σαν σκηνικό.Να πιάνει κάποιος το μικρόφωνο και να ζητάει να μην καπνίζουν.Ευτυχώς που δεν θα υπάρχουν κοντά ντομάτες.Εδώ δεν σέβονται τους κανόνες της σχολής, εμένα θα σεβαστούν.Είπαμε να δίνουμε επιχειρήματα, όχι να λέμε κάτι απλά για να πάμε αντίθετα στο αυτονόητο που ζητάει κάποιος.Και έξω φίλε ja_the_invincible που πήγα πάλι το ίδιο ήταν.Αν ήθελα δεν πήγαινα και καθόλου ξέρεις.Δεν με ανάγκασε και κανένας για να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες στο ότι έφυγα.
.[/quote]
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 23, 2013 3:28 pm

Deykalionas17 wrote: Δεν ξέρω τι κάνουν οι 4000. Που δεν είναι 4000. Νομίζω είναι κατά τι λιγότερες. Αλλά και πάλι οι περισσότεροι από τους φοιτητές που τους ψηφίζουν το κάνουν γιατί ο τάδε πασπίτης τους βοήθησε με τις σημειώσεις, τον βοήθησε στην εγγραφή κλπ. Δεν είναι πολιτικό το ζήτημα. Γιατί αυτές οι δύο παρατάξεις δεν θέλουν οι φοιτητές να ασχολούνται με τα πολιτικά. Από εκεί και πέρα όμως είμαστε πάνω από 10.000 στην ΑΣΟΕΕ ζωή να'χουμε. Υπάρχουν άλλες 5000 που σιωπηλά απαξιούν και δεν θέλουν να ψηφίσουν κανένα. Αυτοί είναι άνθρωποι που είτε δεν τους νοιάζει τίποτα ή αντίθετα είναι συνειδητοποιημένοι και δεν τους κάνει κάτι από όλα αυτά. Αυτοί οι άνθρωποι όμως θα ενδιαφέρονται για το πτυχίο τους και για την εικόνα του Πανεπιστημίου προς τα έξω. Και σε μία σοβαρή ΓΣ πολλοί από αυτούς θα κατέβουν. Είναι η άποψή μου και μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις.
Θεωρώ ότι είσαι λάθος , απλά επειδή δεν έχω χρόνο να αναπτύξω την σκέψη μου τώρα θα γράψω ορισμένα στατιστικά με ενδιαφέρον:

α)Ο ανένταχτος κόσμος που συμμετέχει σε συνελεύσεις είναι με την βία 100-200 άτομα ( στις συνελεύσεις με μεγάλη προσέλευση ).Οι ανένταχτοι που συμμετείχαν σταθερά σε συνελεύσεις όσο θυμάμαι είμασταν 20-25 άτομα περίπου , και ίσως λέω πολλούς.
β)Ο ανένταχτος κόσμος που παρακολουθεί με συνέπεια τις διαλέξεις στην ασοεε να είναι με την βία 2000 άτομα.Αλλιώς εκεί μέσα δεν χωράγαμε.
γ)Όταν πέρυσι ανένταχοι φοιτητές ξεκινήσαμε διαλέξεις για τους πρωτοετείς το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτές ήταν περίπου 10 άτομα.
δ)Στις ίδιες διαλέξεις παρ'οτι ο ίδιος ο Δημάκης τις είχε προτείνει μέσω mail είχαμε ένα μέσο όρο παρακολούθησης των 15 ατόμων.
ε)Όταν πέρυσι ανένταχτοι φοιτητές κάναμε ανοιχτές συζητήσεις , πάνω σε ακαδημαικά θέματα είχαμε περίπου 25 άτομα προσέλευση και τις 2 φορές.Και μιλάμε για συζητήσεις που κύλησαν με πολύ όμορφο τρόπο και μπορούσαν με μεγαλύτερη συμμετοχή να φτάσουν σαν ανοιχτές προτάσεις στους καθηγητές.
ζ)Φέτος που έφυγα στο εξωτερικό δεν βρέθηκε ούτε ένας να συνεχίσει το γ) και το ε).
η)Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο σοβαρός και το σοβαροφανής.Για μένα δεν υπάρχει σοβαρός κόσμος στην ασοεε ανένταχτος ή ενταγμένος σε παρατάξεις.Παραδέχομαι τους παραταξιακούς και το στέκι γιατί δεν ψάχνουν άλλοθι όμως.Ο ανένταχτος κόσμος μια ζωή γκρινιάζει ότι φταίνε οι παρατάξεις , φταίνε οι καθηγητές , φταίει το ένα το άλλο.Επί της ουσίας όπως το είδα εγώ προσωπικά το 90% απλά βαριέται ή αδιαφορεί να κάνει κάτι για το γενικότερο καλό του πανεπιστημίου.Θα κοιτάξει το πτυχιάκι του και μέχρι εκεί.
zip wrote:
Χαχαχα έχεις πλάκα όμως....Για φαντάσου το λίγο σαν σκηνικό.Να πιάνει κάποιος το μικρόφωνο και να ζητάει να μην καπνίζουν.Ευτυχώς που δεν θα υπάρχουν κοντά ντομάτες.Εδώ δεν σέβονται τους κανόνες της σχολής, εμένα θα σεβαστούν.Είπαμε να δίνουμε επιχειρήματα, όχι να λέμε κάτι απλά για να πάμε αντίθετα στο αυτονόητο που ζητάει κάποιος.Και έξω φίλε ja_the_invincible που πήγα πάλι το ίδιο ήταν.Αν ήθελα δεν πήγαινα και καθόλου ξέρεις.Δεν με ανάγκασε και κανένας για να χρησιμοποιήσω δικαιολογίες στο ότι έφυγα.
Γιατί φοβάσαι φίλε μου? :) .Αν είμαι Ελλάδα στην επόμενη συνέλευση θα βγω να το ζητήσω εγώ μπέσα.Αλλά μην φοβάστε να ζητήσετε πράγματα , δεν θα σας δαγκώσει κανείς.Το πολύ-πολύ να σου πουν οκ και μετά να σε γράψουν στα @@ τους.Πάντως ζήτα το.
Last edited by ja_the_invincible on Wed Oct 23, 2013 3:32 pm, edited 1 time in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 3rd year

Post by rexes » Wed Oct 23, 2013 3:31 pm

aplaFFS wrote:Δηλαδή Deykaliona αυτοί οι 5000 φοιτητές που ενδιαφέρονται για την εικόνα του πανεπιστημίου τους όπως λες,τους ενοχλεί μια 3ήμερη κατάληψη,αλλά δεν έχουν πρόβλημα να μπουκάρουν τα ΜΑΤ όποτε τους καπνίσει στη σχολή τους.Πολύ συνειδητοποιημένοι πρέπει να είναι.

Οι συνειδητοποιημένοι φοιτητές νοιάζονται και για τα 2! Ουτε γουστάρουν ΜΑΤ στα σκαλάκια που αράζουν στα διαλείμματα ούτε θέλουν να βλέπουν κάποιους συναδέλφους να βγάζουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες σε τοίχους,πίνακες,έδρανα ακόμα και στις πόρτες των ασανσερ.

Και ακόμα περισσότερο οι συνειδητοποιημένοι φοιτητές έχουν σιχαθεί το ψευτοπαιχνιδάκι κρυφτού μεταξύ αστυνομίας και φοιτητών.

Αστυνομία: Αααααα δειτε οι λαθρομεταναστες μπηκαν μεσα στην ΑΣΟΕΕ να κρυφτουν και μας πεταξαν πετρες.
Φοιτητες: Αααα δειτε η αστυνομια μπηκε μεσα. Ωρα να τους διώξουμε και μετα ΓΣ για αποφάσεις-δρασεις. Και επί τη ευκαιρία γιατί δεν ζωγραφίζουμε και τη μισή σχολή; Και μετά ας παραπονεθούμε για τα PC στα Labs και για το παλιο κτήριο της σχολής μας και για το κυλικείο που δεν έχουμε και για τις καινουργιες τουαλετες που μας έβαλαν και θα τις κανουμε σαν τα μουτρα μας παλι.

Από προφάσεις άλλο τίποτα! Συγχαρητήριά μας! Και πείτε μου ότι κλείσαμε επειδή μπήκαν τα ΜΑΤ μέσα να γελάσω! Γιατί πέρυσι θυμάμαι είχαν ρίξει μέχρι και χημικά στο προαύλιο και δεν έγινε τίποτα. Κάποιοι ζηλέψανε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ...υπονομεύστε κι άλλο τον αγώνα που κάνουν αυτα τα Πανεπιστήμια και τον οποίο υποτίθεται στηρίζετε και κάνετε και για το δικό μας Πανεπιστήμιο!

Αιώνια Ελλαδάρα Μου!!!!
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Wed Oct 23, 2013 3:42 pm

@ja
Για το α και το β δεν υπάρχει αμφιβολία. Στο α μπορεί να λες και πολλούς. Για το γ και το δ να σου πω ότι έχω 2 φιλαράκια μου που τους παρότρυνα να παρακολουθήσουν τα φετινά μαθήματα. Αν δεν κάνω λάθος η πρώτη διάλεξη ήταν τη δευτέρα που μας πέρασε και πήγαν. Και ο ένας είναι και βοηθός admin στα εργαστήρια. Και αν δεν δούλευα φέτος και δεν είχα και proficiency θα πήγαινα κι εγώ τώρα που δεν έχω πολλά μαθήματα. Γενικά είμαστε παρέα που μας αρέσει να συμμετέχουμε. Για τις διαλέξεις πάλι εγώ έχω περάσει όλα τα προγραμματιστικά μαθήματα και δεν θα πάω. Αλλά μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιδέα. Και είχα πάει και μία φορά σε μία που μιλούσαν για ευκαιρίες στο εξωτερικό κλπ και ήταν και μέλη του venus στην παρουσίαση αν δεν κάνω λάθος. Για το ε δυστυχώς ομολογώ πως δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι υπήρχε. Κρίμα για το ζ. Όσο για το η θα σου πω ότι είναι μία πραγματικότητα, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι αν βρεθούν οι απαραίτητες συνθήκες θα συμμετέχει ο κόσμος. Αλλιώς είμαστε χαμένοι από χέρι αν τα περιμένουμε όλα από την κυβέρνηση. Για αυτό κάνω θετικές σκέψεις και όπου με βγάλει. :lol:
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Oct 23, 2013 3:46 pm

Deykalionas17 wrote:@ja
Για το ε δυστυχώς ομολογώ πως δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι υπήρχε. Κρίμα για το ζ.
Αν δε το είδες, σημαίνει ότι δεν τσέκαρες το Venus για 1-2 μήνες εκείνο το καιρό... viewtopic.php?f=28&t=10902

Απλά "κρίμα"? Είχα δεσμευτεί εγώ να το συνεχίσω απλά δεν έχω προλάβει να πάω να ρωτήσω για αίθουσες. Συν το ότι δε ξέρω κατά πόσο θα μας δοθεί κάποια αίθουσα.
MpoMp @ Discord
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Wed Oct 23, 2013 3:53 pm

MpoMp wrote:Αν δε το είδες, σημαίνει ότι δεν τσέκαρες το Venus για 1-2 μήνες εκείνο το καιρό... viewtopic.php?f=28&t=10902
Ειλικρινά δεν το είχα δει. Και δεν αμφισβητώ τη συμβολή του venus στην όλη οργάνωση του πράγματος. Εγώ τρελαίνομαι όπως ίσως έχεις καταλάβει για πολιτική συζήτηση. Με την παρέα μου ή στο σπίτι κλπ προσπαθώ να κάνω μία συζήτηση της προκοπής και όλοι με κόβουν γιατί βαριούνται κλπ κλπ. Αν είχα ευκαιρία να πάω κάπου να κάνω μία σοβαρή συζήτηση η οποία θα έβγαζε και κάπου, θα πήγαινα 100%.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Oct 23, 2013 3:56 pm

Για το γ και το δ να σου πω ότι έχω 2 φιλαράκια μου που τους παρότρυνα να παρακολουθήσουν τα φετινά μαθήματα. Αν δεν κάνω λάθος η πρώτη διάλεξη ήταν τη δευτέρα που μας πέρασε και πήγαν. Και ο ένας είναι και βοηθός admin στα εργαστήρια.
Να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω για ποιες μιλάς.Εκτός και αν λες για τις παρουσιάσεις των msp.Οι περσινές διαλέξεις φέραν την στάμπα του foss, είχαν αντικείμενο επιπέδου java1-java2 και δουλεύαν συμπληρωματικά στο μάθημα.Το team που τις έκανε πέρυσι δεν τις συνέχισε γιατί οι μισοί φύγαμε εξωτερικό και οι άλλοι μισοί έχουν πολλά τρεξίματα.Αν όντως συνεχίζονται παρακαλώ όποιος ξέρει να μου στείλει ένα pm.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Wed Oct 23, 2013 3:57 pm

Deykalionas17 wrote:
Θα με συγχωρέσεις αν καταλήξω σε σεντόνι αλλά θέλω να είμαι λίγο αναλυτικός. Αρχικά στην πρώτη σου πρόταση με κάποιο αστεράκι θα συμφωνήσω. Το αστεράκι λέει όπως τα ΜΑΤ δεν έχουν δικαιολογία να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο, δεν έχουν καμία δικαιολογία να μπαίνουν ούτε οι Ουγκαντεζιανοί (κάνω αλλαγή για να μην κράζουμε μόνο τους Πακιστανούς) και να αμολάνε την πραμάτια τους στο προαύλιο. Επίσης δεν έχει δικαιολογία κανένας αναρχικός να μπαίνει στο πανεπιστήμιο και να ανοίγει αυτοδιαχειριζόμενα στέκια και λοιπές βλακείες. Να υπάρχουν κλειδωμένες πόρτες κάτω στο υπόγειο που όλοι ξέρουμε τι έχουν μέσα. Βαρέθηκα το θέαμα να αράζω στο προαύλιο και κάθε φορά που έρχονται οι μπάτσοι και μέσα σε δευτερόλεπτα να σκάνε τύποι από την κεντρική με κράνη και ξύλα (που τα βρήκανε άραγε;) και να κινούνται προς την αστυνομία. Άρα αν ισχύσουν τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω 100% μαζί σου να μην ξαναπατήσει μπάτσος στο Πανεπιστήμιο. Ποτέ. Από εκεί και πέρα η αστυνομία πρέπει να δρα προλιπτικά και όχι κατασταλτικά. Σε όλα τα θέματα. Και στο ότι το κάνει για θέαμα και για αν το δει ο κόσμος συμφωνώ 1000%, άλλωστε τα ίδια έχω πει κι εγώ σε άλλο thread.
Επί της ουσίας δεν θα διαφωνήσω, συμφωνούμε άλλωστε για τα πρώτα που λες και δε θυμάμαι ποτέ να συμφωνησα στο ότι individual ομάδες πρέπει να μπορούν όποτε γουστάρουν να χρησιμοποιούν το πανεπιστήμιο για λόγους τους. Εγώ αυτό που είπα το είπα επειδή είπες "κανείς δεν έχει δικαίωμα να κλείνει το πανεπιστήμιο". Λάθος. Έχει ο φοιτητικός σύλλογος και μάλιστα θεσμοθετημένο δικαίωμα. Κι αυτό γιατί τον αποτελούν εγώ, εσύ κι άλλοι 8 χιλιάδες που πάμε (ή δεν πάμε) να ψηφίσουμε. Δεν είναι κάποιο εργαλείο στα χέρια καμιάς....αριστερής συνομωσίας ο ΦΣ, είναι το συλλογικό όργανο των φοιτητών.
Deykalionas17 wrote: Ο φοιτητικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να κλείνει τι σχολή. Υποθέτω δηλαδή, γιατί με αφορμή αυτά που γίνονται στο ΕΚΠΑ κάτι τσακαλάκια από τη Νομική και τη Φιλοσοφική έχουν βγάλει ψιλοσκανδαλάκι στον αέρα ότι νομικά οι περισσότεροι φοιτητικοί σύλλογοι δεν στέκουν πουθενά. Αλλά δεν θα μπω πολύ σε αυτό το θέμα γιατί δεν ξέρω πολλά και δεν θέλω να πετάω μπαρούφες. Από εκεί και πέρα εγώ εξέφρασα την άποψή μου ότι δεν έχουν δικαίωμα 100 εακίτες και άλλοι τόσοι ΠΚΣιτες, αρενίτες, άντε και οι ΠΑΣΠίτες όποτε τους συμφέρει να στερούν το δικαίωμα των υπολοίπων να πάνε στο πανεπιστήμιο. Αν γινόταν πιο δημοκρατικά το πράγμα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά το concept βγάζω ανακοίνωση ότι σε μισή ώρα έχουμε ΓΣ, βγαίνει ο καθένας λέει την βλακεία του και μετά ψηφίζουμε με το χέρι σαν τους αρχαίους Αθηναίους μόνο δημοκρατία δεν είναι. Και κάτι που ισχύει και για τους συλλόγους των εργαζομένων. Το να πάνε 3 και ο κούκος και να ψηφίσουν μεταξύ τους κατάληψη δεν είναι δημοκρατία. Αν το 50% +1 των ενδιαφερομένων δεν ψηφίσει υπέρ δεν εκφράζεται η πλειοψηφία. Τελεία και παύλα. Αυτά είναι οι αηδίες που πέρασαν επί ΠΑΣΟΚ την λαμπρή τριακονταετία και μας στοιχειώνουν ακόμα.
Σόρρυ αλλά εγώ στις ΓΣ γνωρίζω ότι σταθερά πάνε άτομα που δεν εκπροσωπούν κάποια παράταξη. Από κει και πέρα όσον αφορά τη διαδικασία χτες έχω κι εγώ κάποιες δεύτερες σκέψεις όσον αφορά το πότε αποφασίστηκε και πόσο γρήγορα οργανώθηκε αλλά κατά κανόνα δεν ισχύει αυτό.
Η πλειοψηφία, πάντως, εννοείται πως εκφράζεται αν μιλάμε για την πλειοψηφία της πιο δημοφιλούς απόφασης επί εκείνων που ψηφίσανε. Απλώς ονομάζεται σχετική πλειοψηφία και νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς είναι το μόνο είδος πλειοψηφικής απόφασης που εφαρμόζεται, για πρακτικούς λόγους, σχεδόν παγκοσμίως. Κι ο Σαμαράς με 22% βγήκε και μάλιστα αν βάλουμε και την αποχή θα δούμε ότι στην ουσία δεν έχει ψηφιστεί ούτε από από 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους.
Το ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δε στέκουν πουθενά πρώτη φορά το ακούω. Εγώ όταν μπήκα στην ΑΣΟΕΕ, τα επίσημα έγγραφα της γραμματείας (με προιστάμενο Νεοδημοκράτη πρύτανη) με ενημέρωναν ξεκάθαρα ότι υπάρχει φοιτητικός σύλλογος που λέγεται "Σωτήρης Πέτρουλας" και είμαι μέλος του.

Deykalionas17 wrote:Αυτό που διαπιστώνουμε απ'τα σημερινά είναι ότι δεν είναι καθόλου αναχρονιστικό το άσυλο. Αναχρονιστικές είναι οι πρακτικές του κράτους. Και κατά τ'αλλα μας μάρανε το Ευρώ....
Διαφωνώ κάθετα αλλά θα μου πάρει κάνα 45λεπτο να απαντήσω οπότε δεν παίζει.
Τι εννοείς διαφωνείς; Έχεις δει σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες να σκάνε παραστρατιωτικά σώματα της αστυνομίας (όπως τα ΜΑΤ) για να συλλάβουν μετανάστες, κάνοντας επιχειρήσεις σε εγκαταστάσεις ιδρύματος; Γενικώς παντού στον κόσμο υπάρχουν μονάδες αντιμετώπισης ταραξιών αλλά χρησιμοποιούνται εκεί που πρέπει. Στην Ελλάδα φίλε μου τα ΜΑΤ δεν έρχονται για να αποφευχθούν ταραχές, είναι κοινή αλήθεια ότι συνήθως έρχονται για να τις δημιουργήσουν κι αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην ΑΣΟΕΕ. Αλλιώς αν ήθελαν τόσο διακαώς να συλλάβουν τους λαθρομετανάστες, το έχω ξαναπεί, θα πήγαιναν όμορφα απ'το Αλλοδαπών ("σοβαρότεροι" αστυνομικοί δηλαδή, όχι τα ντουβάρια απ'τα ΜΑΤ που κατέβηκαν απ'τα χωριά τους να επιβάλλουν την...τάξη στην Αθήνα) στα σπίτια τους και θα ζήταγαν χαρτιά. Αυτό που είναι η συνήθης πρακτική όταν το κράτος έχει να κάνει με λαθρομετανάστες. Ο τόπος και η μέθοδος επιλέγεται σκόπιμα για επικοινωνιακή τακτική. Δεν έχω δει πουθενά στην Ευρώπη, ως ξένος, να με σταματάει μπάτσος με 1-2 χρόνια προυπηρεσία, που συνήθως δε μιλάει ξένες γλώσσες, φοράει άρβυλα, ασπίδα, μάσκα αερίων και κράνος, προκειμένου να διαπιστώσει αν βρίσκομαι νόμιμα στη χώρα. Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια γενικώς και γι'αυτό το "προληπτικά" που είπες παραπάνω εκφράζει αυτόν ακριβώς τον παραλογισμό. Που εγώ σαν φοιτητής της ΑΣΟΕΕ δε γουστάρω να τον δεχτώ, πως να το κάνουμε δηλαδή....Εμένα αν με πειράζει 1 φορά το πανέρι στο πεζοδρόμιο της Πατησίων (δε με πειράζει, αλλά κουβέντα να γίνεται), με πειράζει 100 να βλέπω ένα τάγμα μπάτσων να αντιμετωπίζει σαν Θύρα 7 (γιατί για κει είναι τα ΜΑΤ) το χώρο που εγώ καθημερινά πάω να κάνω έρευνα και σπουδές. Και για να σε καλύψω θα σου πω ότι με ενοχλεί εξίσου η οικειοποίηση από άλλες ομάδες που βρίσκονται πιο σταθερά μέσα στη σχολή, ωστόσο η διαφορά είναι ότι τα ΜΑΤ είναι κρατικό όργανο κι έχει εκ των πραγμάτων ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες απέναντι σε κάθε φορολογούμενο πολίτη για το πως χειρίζεται κάθε κατάσταση.

Κάτι άσχετο, δε με κάλυψε ούτε η ανακοίνωση της πρυτανείας και ίσως θα πρεπε να μπει και κάποιο αίτημα ο Πρύτανης, αφού υποτίθεται ότι ενοχλήθηκε (λόγω της ανακοίνωσης), να κάνει και τίποτα πιο δραστικό. Όπως πχ. να πάει και να ζητήσει τα ρέστα για το ποιος αποφάσισε το ντου και με ποια ακριβώς αιτιολογία.
Last edited by michalis on Wed Oct 23, 2013 4:12 pm, edited 2 times in total.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Oct 23, 2013 4:03 pm

michalis wrote: Έχει ο φοιτητικός σύλλογος και μάλιστα θεσμοθετημένο δικαίωμα. Κι αυτό γιατί τον αποτελούν εγώ, εσύ κι άλλοι 8 χιλιάδες που πάμε (ή δεν πάμε) να ψηφίσουμε. Δεν είναι κάποιο εργαλείο στα χέρια καμιάς....αριστερής συνομωσίας ο ΦΣ, είναι το συλλογικό όργανο των φοιτητών.
Αυτό θα έπρεπε να είναι ο ΦΣ. Δεν είναι όμως και νομίζω αυτό είναι προφανές. Είναι έρμαιο των φιλονικιών των παρατάξεων όπου ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του και μέσα σε αυτό τον θόρυβο ενίοτε θα ακουστούν (όσο διαρκεί και το χειροκρότημα βέβαια...) υγιείς απόψεις φοιτητών που έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι χώρος για ενημέρωση για συμμετοχή σε εξωπανεπιστημιακές απεργίες που για κάποιο λόγο έρχονται ως προτεραιότητα στις ΓΣ μιας σχολής που έχει χίλια δικά της προβλήματα να κοιτάξει πρώτα.
MpoMp @ Discord
XaviannNJ
Gbyte level
Gbyte level

Post by XaviannNJ » Wed Oct 23, 2013 4:04 pm

MpoMp wrote:
Για το ε δυστυχώς ομολογώ πως δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι υπήρχε. Κρίμα για το ζ.
Αν δε το είδες, σημαίνει ότι δεν τσέκαρες το Venus για 1-2 μήνες εκείνο το καιρό... viewtopic.php?f=28&t=10902

Απλά "κρίμα"? Είχα δεσμευτεί εγώ να το συνεχίσω απλά δεν έχω προλάβει να πάω να ρωτήσω για αίθουσες. Συν το ότι δε ξέρω κατά πόσο θα μας δοθεί κάποια αίθουσα.
Γιατί να μην δοθεί; Η κα Φαλελάκη που κανονίζει το πρόγραμμα έχει κατανόηση και προσπαθεί να βοηθάει τους φοιτητές όπου μπορεί. ;) Αν της εξηγησουμε τον σκοπο αυτης της συναντησης δεν νομιζω οτι θα αρνηθει. :)
Cause we all live under the same sun......

http://www.youtube.com/watch?v=MwyXnft6ZVk
LaFleur
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by LaFleur » Wed Oct 23, 2013 4:06 pm

Η καταληψη σημερα θα συνεχιστει και αλλες μερες ή ηταν μονο για σημερα? Γνωριζει κανεις?
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Oct 23, 2013 4:08 pm

LaFleur wrote:Η καταληψη σημερα θα συνεχιστει και αλλες μερες ή ηταν μονο για σημερα? Γνωριζει κανεις?
Και αύριο σύμφωνα με αυτό:
http://raseaakasoee.wordpress.com/2013/ ... f%85-2013/

Ελπίζω η ΓΣ που αναφέρουν για την επόμενη Τρίτη να είναι επίσημη.
MpoMp @ Discord
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by michalis » Wed Oct 23, 2013 4:13 pm

Ε αφού ελήφθη η απόφαση στη χτεσινή (που ήταν επίσημη) λογικά κι αυτή επίσημη θα είναι.
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Wed Oct 23, 2013 4:16 pm

οι σφραγιδες ειναι λες και γινανε απο καπακι απο μπουκαλακι νερου :-p
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Wed Oct 23, 2013 4:37 pm

Deykalionas17 wrote:Σίγουρα δεν ενδιαφέρονται όλοι από τους 5000. Και σίγουρα πολλοί από τους 4000 που αναφέρει ο ja που ψηφίζουν ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και λοιπές σαπίλες στις εκλογές σε περίπτωση που κλείσει η σχολή για μεγάλο διάστημα θα κατέβουν να ψηφίσουν για να την ανοίξουν. Σας θυμίζω το ξεφτιλίκι του περσινού Σεπτεμβρίου και πως τελείωσε ένα σήριαλ 3-4 εβδομάδων. ΧΩΡΙΣ ΓΣ... Για όσους δεν το θυμούνται δηλαδή. Όσο για τα ΜΑΤ που έχετε κολλήσει όλοι. Το αν κανείς θεωρεί ότι τα ΜΑΤ είναι χειρότερο θέαμα από τους αναρχικούς και τους πάγκος των παράνομων μεταναστών είναι προσωπικό του θέμα. Πάντως και τα δύο δεν είναι σωστά και πρέπει να αλλάξουν. Πράγμα που δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα..
Image
ImageImage
Deykalionas17
byte level
byte level

Post by Deykalionas17 » Wed Oct 23, 2013 5:01 pm

michalis wrote:Τι εννοείς διαφωνείς; Έχεις δει σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες να σκάνε παραστρατιωτικά σώματα της αστυνομίας (όπως τα ΜΑΤ) για να συλλάβουν μετανάστες, κάνοντας επιχειρήσεις σε εγκαταστάσεις ιδρύματος;
Δεν σε συμφέρει καθόλου εκεί που την πας τη συζήτηση φίλε michali. Αγνόησες παντελώς αυτό που σου είπα στην πρώτη παράγραφο και περιορίστηκες σε ένα kinda rage εναντίον της αστυνομίας. All time Greek Classic behaviour. Να σου απαντήσω στην ερώτησή σου με μία δική μου ερώτηση. Έχεις δει σε καμία ανεπτυγμένη χώρα να είναι τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας γιάφκες ακροαριστερών, να είναι άθλια και βαμμένα με συνθήματα σαν το κώλο της μαιμούς; Έχεις δει πουθενά σε καμία ανεπτυγμένη χώρα ΑΣΥΛΟ στο πανεπιστήμιο; Στις περισσότερες χώρες τις Ευρώπης θες κάρτα για να μπεις μέσα! Έχει security απ'έξω.Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι φοιτητής/καθηγητής/ερευνητής ή έστω επισκέπτης για να μπεις μέσα. Όχι να μπεις μέσα γιατί είσαι μπαχαλάκης και έχεις το ΑΣΥΛΟ να σε προστατεύει και να κάνεις το μεγαλύτερο οικονομικό πανεπιστήμιο της χώρας με διεθνή φήμη και φοιτητές από όλων τον κόσμο γιάφκα. Welcome to reality. Έχεις δει σε καμία ανεπτυγμένη χώρα στρατούς λαθρομεταναστών στημμένους μέρα-νύχτα έξω από το πεζοδρόμιο του πανεπιστημίου να πουλάνε τσόντες και λαθραία τσιγάρα;;; Τα ΜΑΤ είναι το πρόβλημα... Μάλιστα... Τα οποία μπήκαν και παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας και ενός υφυπουργού ή ότι τέλος πάντων είναι ο Μηταράκης. Δεν μπήκαν για να δείρουν κανένα. Για να τους δουν τα κανάλια μπήκανε. Τα είπαμε αυτά. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες για να μην χάσουμε το επιχείρημα.

Εν ολίγοις μακάρι η αστυνομία να συμπεριφερόταν όπως λες. Θα ήταν ευχής έργον. Αλλά η αστυνομία πρέπει να επιβάλλει την τάξη. Πρώτα θα επέλθει η τάξη. Και μετά θα την κάνει και η αστυνομία. Δεν γίνεται ανάποδα όπως λένε οι αναρχικοί. Να φύγει η αστυνομία και θα τα φτιάξουμε εμείς μετά τα πράγματα... Ναι ναι φέξε μου και γλίστρησα... Ελπίζω να σε κάλυψα...
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”