Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
-
MpoMp
- Venus Former Team Member
-
Δημόσια ανοιχτά είναι μόνο τα σχόλια. Κάνεις κλικ οπουδήποτε στο κείμενο και βάζεις σχόλιο. Αν θες editing permissions πρέπει να μου στείλεις με ένα ΠΜ στο gmail σου να σε κάνω share.
Το κείμενο για τον Γιαννακουδάκη είναι κλειστό, ανοιχτή είναι μόνο η φόρμα για όλα τα κείμενα, είναι το πρόχειρο που έχουμε. Εκεί θα γράφουμε γενικά τα κείμενα που θα συντάσσουμε σαν ανοιχτή συζήτηση πληροφορικής.
“
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
-
zweistein
- Wow! Terabyte level
-
any input on today's topics?
θα κοιτάξω 6 και κάτι να είμαι κάτω
-
MpoMp
-
zweistein wrote:any input on today's topics?
θα κοιτάξω 6 και κάτι να είμαι κάτω
Τίποτα συγκεκριμένο, θα δούμε επιτόπου.
“
-
ThOdOr1s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
A42 @5:00?
Elementary OS
-
MpoMp
-
ThOdOr1s wrote:A42 @5:00?
Yep, κάθε Πέμπτη.
Γενικά τσεκάρετε το blog:
http://sfp-opa.blogspot.gr
“
-
ThOdOr1s
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Sure! δε βλαπτει να το βαζετε και εδω ομως
Εγω δεν ηξερα καν οτι υπηρχε blog...
Elementary OS
-
moody
- Gbyte level
Μία περίληψη των θεμάτων που συζητήθηκαν ;
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
-
rexes
- Kilobyte level
- Academic status: 3rd year
Σήμερα πήγαμε για εργασία στο εργαστήριο 2 στο οποίο είχε μάθημα ο κύριος Καλλέργης! Οποτε έγινε το κλασικο παιχνίδι: "Οσοι δεν έχουν μάθημα να βγουν έξω!".
Όταν λοιπόν ενας συμφοιτητής μας ρώτησε την απλούστατη ερώτηση "πόσοι είναι αυτοί που είναι για το μάθημα" (η απαντηση συμφωνα με τον ιδιο κυριο ήταν 5 άτομα) , ο κ. Καλλέργης παρεξηγήθηκε σε τέτοιο βαθμό που η επόμενη πρόταση του ηταν η εξής: "Ολοι εξω εχουν δεν εχουν μαθημα και θα μπειτε μεσα με ταυτοτητες μονο αυτοι που εχουν μαθημα"!
Περιέργως λοιπον φετος οι κύριοι βοηθοί κάτι έχουν πάρει στραβά! Πήραμε καινούργιους υπολογιστές για να τους χρησιμοποιούμε και να κανουμε τις εργασιες ανα ομαδα ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, στο Πανεπιστημιο και οχι ο καθενας μονος του στο σπιτι του. Περυσι ποτε μα ποτε δεν μου ειχε τυχει να μας διωξουν -οι ιδιοι βοηθοι- ή να γίνει παρόμοιο σκηνικό σε οποιοδήποτε εργαστηριακό μάθημα...τι άλλαξε φέτος με την αγορά των νεων υπολογιστών;;;
Και άμα είναι δικαίωμα του εκάστοτε βοηθού να διώχνει τους πάντες για 5 ατομα, δεν ειναι αντιστοιχο δικαιωμα δικο μας να χρησιμοποιουμε τα εργαστηρια για εργασιες;;;
Δυστυχώς δεν προλάβαινα να έρθω στην συζήτηση για να τα αναφερω και εκει αυτα! Εψαξα τις ωρες γραφειου του κυριου Αποστολοπουλου για να παω κατευθειαν σε εκεινον. Οποιος τις γνωριζει ας μου τις στειλει σε ΠΜ αν μπορει (του εχω στειλει εμαιλ βεβαια αλλα δεν ξερω ποτε θα απαντησει).
Κατι πρεπει να γινει καποια στιγμη με αυτο το θεμα! Την επομενη φορα παντως θα καθισουμε μεσα στο εργαστηριο μεχρι να ερθει ο κυριος Αποστολοπουλος να μας διώξει...
-
MpoMp
-
Στιγμιότυπο έξω από την Α42 σήμερα:
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]http://www.neowave.com.my/sellmore/wp-content/uploads/2006/06/crowd.gif[/img]
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[b]NOT[/b]
ThOdOr1s wrote:
Sure! δε βλαπτει να το βαζετε και εδω ομως
Εγω δεν ηξερα καν οτι υπηρχε blog...
Νεαρέ, νομίζω ότι σε κάθε ποστ μου στο παρόν thread υπάρχει και το link για το blogspot. Ή έχετε θέματα όρασης ή πρέπει να scrollάρετε πιο αργά.
moody wrote:Μία περίληψη των θεμάτων που συζητήθηκαν ;
@rexes
Ας μη γενικεύουμε για όλους τους βοηθούς. Το κόμπλεξ αυτό το έχουν η Τογαντζή και ο Καλλέργης, απ' ό,τι έχω διαπιστώσει. Έχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό με τον Καλλέργη σχεδόν όμοιο με αυτό που περιγράφεις πριν 1-2 εβδομάδες. Όντως διώχνει άτομα που δεν ενοχλούν καν ενώ υπάρχουν πολλές άδειες θέσεις και δηλώνει ότι "στο εργαστήριό ΜΟΥ διαλέγω εγώ ποιοι μένουν μέσα".
Τα στοιχεία του κ. Αποστολόπουλου θα τα βρεις εδώ:
http://www.aueb.gr/Users/tca/
Φυσικά και μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα στις συναντήσεις αλλά αμφιβάλλω ότι θα παραστούν αρκετά άτομα ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε κάποια δράση πιο συλλογικά. Ενημέρωσέ μας όταν λάβεις απάντηση πάντως.
“
-
PatrickFTW
- Mbyte level
- Academic status: N>4
by PatrickFTW » Thu Dec 05, 2013 11:43 pm
Παιδιά τσεκάρετε και το page της συζήτησης στο facebook.
https://www.facebook.com/foititesopa
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
-
parvati_mp24
- Kilobyte level
by parvati_mp24 » Fri Dec 06, 2013 12:04 am
Το θέμα με τους βοηθούς που διώχνουν κόσμο από τα εργαστήρια ήθελα να το αναφέρω κι εγώ, καθώς μου συνέβη σήμερα, στο ίδιο 2ωρο και στο CSLab1 και στο CSLab2, ενώ μου είχε συμβεί και άλλη μια φορά στο CSLab1 με άλλον βοηθό (όχι, τον Καλλέργη ή την Τογατζή, δηλαδή). Κοινό στοιχείο και των τριών περιπτώσεων: πάνω από τους μισούς υπολογιστές ήταν κενοί.
Κατανοώ πως όταν γίνεται μάθημα, ο διδάσκων θέλει να υπάρχει ησυχία, αλλά πρέπει να κατανοήσουν κι εκείνοι ότι υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι χρειάζονται υπολογστές για να κάνουν εργασίες, χωρίς να κάνουν φασαρία. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι γι αυτό, υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαγορεύει την είσοδο σε φοιτητές που δεν έχουν μάθημα, την ώρα ενός εργαστηρίου;
-
LexTalionis
- bit level
by LexTalionis » Fri Dec 06, 2013 12:16 am
Δεν νομίζω,όπως δεν υπάρχει και κανονισμός που να μου απαγορεύει να μπω σε αίθουσα που γίνεται μάθημα άλλου τμήματος .
Σίγουρα αν κάθονταν άτομα στο πάτωμα,καλό θα ταν να φευγα και να δινα προτεραιότητα στους άλλους,αλλά αν ήταν μια αίθουσα που θα ταν ουσιαστικά άδεια , τότε με ποιο δικαίωμα θα με διωχνε ;
Και αν πει ότι του/της αποσπάτε την προσοχή,τότε απλά γελάστε,και πείτε ότι δεν γνωρίζατε ότι ξεκίνησαν να χουν εργαστήρια 5-10 ατόμων έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ο κάθε άσχετος
No luv ?
-
MpoMp
-
Αν έχετε χρόνο, ψάξτε για κάτι σχετικό στον εσωτερικό κανονισμό:
http://www.aueb.gr/pages/about/EsotKanonismosOPA.pdf
Αν και αμφιβάλλω ότι εφαρμόζεται με ίδια μέτρα και σταθμά σε φοιτητές και προσωπικό. Έπεσε το μάτι μου στο σημείο για τις εξεταστικές που έλεγε ότι "εξετάσεις πάντως οπωσδήποτε
δεν διεξάγονται μετά τις 30 Ιουνίου". Και γέλασα. Γέλασα πολύ...
“
-
mosquito110
- Mbyte level
by mosquito110 » Fri Dec 06, 2013 12:35 am
Αν λες ότι είσαι στο εργαστήριο για αυτό το μάθημα, αλλά έχεις πάει να κάνεις εργασία άλλου μαθήματος δεν νομίζω να σου πουν τίποτα.
Βέβαια με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά είναι ένας τρόπος αν επείγει η εργασία.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
-
rexes
- Kilobyte level
MpoMp wrote:
@rexes
Ας μη γενικεύουμε για όλους τους βοηθούς. Το κόμπλεξ αυτό το έχουν η Τογαντζή και ο Καλλέργης, απ' ό,τι έχω διαπιστώσει. Έχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό με τον Καλλέργη σχεδόν όμοιο με αυτό που περιγράφεις πριν 1-2 εβδομάδες. Όντως διώχνει άτομα που δεν ενοχλούν καν ενώ υπάρχουν πολλές άδειες θέσεις και δηλώνει ότι "στο εργαστήριό ΜΟΥ διαλέγω εγώ ποιοι μένουν μέσα".
Τα στοιχεία του κ. Αποστολόπουλου θα τα βρεις εδώ:
http://www.aueb.gr/Users/tca/
Φυσικά και μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα στις συναντήσεις αλλά αμφιβάλλω ότι θα παραστούν αρκετά άτομα ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε κάποια δράση πιο συλλογικά. Ενημέρωσέ μας όταν λάβεις απάντηση πάντως.
Δυστυχως δεν ειναι οι μονοι βοηθοι οι προαναφερθεντες με τους οποιους εχει συμβει αυτό.
Θα ρωτησω τον κ.Αποστολόπουλο τι προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις και θα σας ενημερώσω όταν μου απαντήσει.
EDIT
------
Κοιταξα τον Εσωτερικο Κανονισμο και το μονο που αναφερεται ειναι οτι η λειτουργια των Εργαστηριων γινεται συμφωνα με τον κανονισμο λειτουργιας που ορίζεται από το Τμήμα. Δεν βρήκα πουθενά αυτόν τον κανονισμό όμως...το μονο που βρηκα γι αυτο ειναι κάποιες οδηγίες χρήσης των εργαστηρίων!
-
kaliteros
- Kilobyte level
Το έχω περάσει και εγώ αυτό με τον καλλέργη, αλλά μια άλλη φορά δεν με έδιωξε, οπότε υποθέτω οτι εξαρτάται απ'το αν έχει περίοδο.
By the way: Σχετικά με το attendance στις συζητήσεις, πέφτει πάνω σε κάποια μαθήματα οπότε ίσως γι'αυτό.
-
MpoMp
-
kaliteros wrote:
By the way: Σχετικά με το attendance στις συζητήσεις, πέφτει πάνω σε κάποια μαθήματα οπότε ίσως γι'αυτό.
C++, επικοινωνία Α-Υ και Ειδικά Θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας γίνονται.
Πόσα άτομα πια πάνε κάθε Πέμπτη στις διαλέξεις αυτές? Δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν υπάρχει προσέλευση. Πέρα από την προσέλευση δεν υπάρχει ούτε ενασχόληση (προώθηση, δήλωση ενδιαφέροντος)
online. Οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
“
-
PatrickFTW
- Mbyte level
Σήμερα Πέμπτη η κλασσική συνάντηση 17.00-19.00 στην αίθουσα Α42 για να συζητήσουμε θέματα που μας απασχολούν . Επίσης μην ξεχάσετε να γράψετε τυχόν ερώτηση που θέλετε να συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο που αφορά την διαδικασία αξιολόγησης καθηγητών (
https://docs.google.com/forms/d/1fS41ML ... I/viewform)
Τσεκάρετε και το blog της συζήτησης στο οποίο ανεβαίνουν τα συμπεράσματα κάθε συζήτησης. (
http://sfp-opa.blogspot.gr/)
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
-
bandolero
- byte level
υπηρξε καποια εξελιξη σχετικα με το μαθημα των βασεων?
-
Funk
bandolero wrote:υπηρξε καποια εξελιξη σχετικα με το μαθημα των βασεων?
161 το έδωσαν. Πέρασαν 6. Από τους 155 που δεν πέρασαν νομίζω ενδιαφέρθηκαν
ενεργά 3-4.
Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι όχι.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
-
PatrickFTW
- Mbyte level
Αύριο είναι η καθιερωμένη συνάντηση μας , στην αίθουσα Α42 17.00-19.00 . Ελάτε να συζητήσουμε για τα προβλήματα του τμήματος και για την φόρμα αξιολόγησης καθηγητών που σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε .
-
MpoMp
-
Στην πρώτη συνάντηση για το νέο έτος κάναμε μια πρόχειρη έρευνα για ανοιχτό λογισμικό διεξαγωγής ερωτηματολογίων. Βρέθηκαν 2-3 εναλλακτικές και συζητήθηκε ο τρόπος υλοποίησής τους. Στην επόμενη συνάντηση θα μοιραστεί ο φόρτος των εργασιών για την υλοποίηση της πλατφόρμας αξιολόγησης σε όσους δηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε την τελική μορφή των ερωτήσεων για την φόρμα αξιολόγησης όπως διαμορφώθηκε με βάση τις ερωτήσεις που υποβάλλατε στην ανοιχτή φόρμα όπως επίσης και το ερωτηματολόγιο που μοιράζεται από την ΜΟΔΙΠ του ΟΠΑ:
Ερωτήσεις αξιολόγησης μαθήματος
Σας περιμένουμε την επόμενη Πέμπτη, 16/1 στις 17:00 στην Α42 για την τελευταία συνάντηση του χειμερινού εξαμήνου! Ελάτε να συζητήσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί περί του τμήματος και του πανεπιστημίου.
http://sfp-opa.blogspot.gr/
Το κείμενο που δίνεται στον παραπάνω σύνδεσμο είναι ανοιχτό για σχολιασμό, κάντε δεξί κλικ και προσθέστε όποια σχόλια έχετε.
“