HdkiLLeR wrote:Πάντος θα συμφωνίσω πως με τον ερχομό των νέων X θα αλλάξουν πολλά και θα δούμε maximization στην αποδοχή απο το ευρύ κοινό...Για τα longhorn δεν νομίζω μιας τώρα ανακαλύτουν τον τροχό οπότε πάλι άθλια θα είναι και τα παραμείνουν.
LoL

Αυτό που μου φαίνεται πραγματικά περίεργο είναι ότι μπορείς και έχεις τόσο σίγουρη (και μάλιστα αρνητική) άποψη για ένα προϊόν που α) δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα β) δεν θα κυκλοφορήσει για τουλάχιστον 2+ χρόνια ακόμα γ) θεωρείται από την πλειονότητα των χρηστών ως το καλύτερο λειτουργικό γενικού σκοπού για προσωπικούς υπολογιστές όταν βγει στα ράφια και δ) σύμφωνα με την πλειονότητα των ερευνών θα είναι μάλλον και πάλι το dominant λειτουργικό για PC. Αντίθετα, τα X, (τα οποία μάλλον θα αργήσουν εξίσου) αν και σίγουρα θα βοηθήσουν το Linux να κερδήσει κάποιο έδαφος μάλλον θα μείνουν αρκετά κάτω από το ~10%...
HdkiLLeR wrote:Κάτσε εδώ σίγουρα έχουν να ζηλέψουν το ότι τα 64bit καλά καλά δεν μπορούν να πατήσουν σε CISC ενώ η RISC τα έχει εισάγει εδώ και 10 χρόνια. Παρ΄όλα αυτά η CISC έχει φτάσει στα κατασκευαστικά της όρια...και γενικά τέτοιας αρχιτεκτονικής επεξεργαστές. Ο αριθμός των λαθών απο το μεγάλο pipelining(13 επίπεδα μου φαίνεται-διόρθωσε με εάν κάνω λάθος) έχει σαν αποτέλεσμα να ορίζουν άνω φράγμα στην απόδοση τους(όταν έχεις ξεκινήσει 13 εντολές ήδη να τις κάνεις decode και όταν η 1η φτάνει στο τέλος και εμφανίζεται λάθος δεν είναι ότι καλύτερο να χάνεις όλα τα 12 επίπεδα με το decoding των προηγούμενων).Επίσης η τεχνικές της ενσωμάτωσης των L1 και L2 cache επάνω στο core τρώνε αρκετό απο τον ήδη παραγεμισμένο χώρο(απο τον εν γένει ελεύθερο χώρο που θα έπρεπε να περιέχει segment registers) με αποτέλεσμα να έχουμε τα κλασικά γαιδούρια CPU και να πετάνε και 70w...Τέλος ο μικρός αριθμός των καταχωρητών τμήματος δεν είναι και πλέον αποδοτικός τρόπος για τον χειρισμό κώδικα σε multithreading/multiuser περιβάλλοντα, μιας και αυτό που θέλεις είναι περισσότερα seg regs για να ελαχιστοποιήσεις τις αλλαγές συμφραζομένων και να χειριστείς όσα περισσότερα threads και environments ταυτόχρονα.
Το ότι οι x86 δεν μετέβησαν στα 64-bit δεν νομίζω να είναι θέμα τεχνολογικό, όσο θέμα πολιτικο-οικονομικό. Η πλατφόρμα x86 χρησιμοποιείται πρώτα και κύρια στους προσωπικούς υπολογιστές, και δεν υπήρχε καμία ζήτηση για 64-bit (πέρα από εξειδικευμένες εργασίες - workstations κτλ.) Και τώρα η κύρια ώθηση για την μετάβαση στα 64-bit είναι απλώς το ότι θα υποστηρίζουν μεγαλύτερα ποσά μνήμης για να παίζουν οι home users Doom 15...
Επίσης, τα επιχειρήματά σου, αν και απόλυτα σωστά και έγκυρα, αφορούν άμεσα τους servers!

Τα PCs (και οι Mac?) δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις από τους επεξεργαστές τους. Ο μέσος χρήστης (που είναι και πραγματικά αυτός που κινεί την αγορά κατά το μεγαλύτερο μέρος) θέλει απλώς να ακούει mp3 και να παίζει παιχνίδια, και γι' αυτό προτιμώνται εντολές επιτάχυνσης για τα πολυμέσα (βλ. SSEx κτλ.), που κάνουν τον υπολογιστή να έχει πολύ αμεσότερη απόκριση για τις ανάγκες του.