flea wrote:να κάνω μια επιπλέον ερώτηση αφού συζητάμε για διάφορα μαθήματα,αλλή μη με λιθοβολήσετε παιδιά...είμαι αδύναμη στα μαθηματικά και έχω να ασχοληθώ με όρια,ολοκληρώματα 4 χρόνια,από τις πανελλήνιες...θυμάμαι λίγα πράγματα...δεν έχω περάσει μαθηματικά 1 ειχα παρακολουθησει λίγες διαλέξεις τότε στην αρχή και το παράτησα.Φέτος θέλω να ξεμπερδεύω με Τουμπή...Ειλικρινά αξίζει να κάνω φροντιστήριο; Νιώθω ανήμπορη να τα καταφέρω μόνη μου γιατί η ύλη του μαθήματος είναι μεγάλη και τα χρονικά περιθώρια μικρά..
Τα όρια γενικά είναι θεωρητική έννοια που πρέπει να καταλάβεις. Στις ασκήσεις η επίλυση ενός ορίου πρακτικά έχει την ίδια δυσκολία με μια εξίσωση, εκτός από τις λίγες, συγκεκριμένες περιπτώσεις απροσδιοριστίας. Τα ολοκληρώματα κι αυτά είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, δεν είναι κάτι δύσκολο. Εγώ θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις μια στα γρήγορα τα μαθηματικά της τρίτης λυκείου για να εξοικειωθείς με τις έννοιες και μετά να παρακολουθήσεις ολόκληρο το μάθημα. Παιδιά, πρέπει να γίνει κατανοητό πως όταν κάποτε δεν παρακολουθήσαμε ένα μάθημα και δεν το περάσαμε, σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει, για αρχή, να το παρακολουθήσουμε. Κι αυτό περιλαμβάνει διαλέξεις, φροντιστήρια, ασκήσεις και ό,τι άλλο προσφέρεται.