ADSL for newbies

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Mon Dec 12, 2005 12:08 pm

Εγώ πάντως μόλις έκανα την αίτηση στην HOL και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω DSL για 1 χρόνο χωρίς να τρέχ για λογαριασμούς συνέχεια! Για μένα αυτό είναι που έχει σημασία, ότι για ένα χρόνο δε θα μου χρειάζεται να ψάχνω για κάτι άλλο!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Dec 12, 2005 1:08 pm

Και εγώ το ίδιο. Εκεί που η HOL είναι αχτύπητη είναι ότι σου πληρώνει το τέλος του ΟΤΕ για ένα χρόνο. Είναι σημαντικό ποσό. Ουσιαστικά με 236,81 (+1.5 Ευρώ το χαρτάκι στην Eurobank που αιτιολογεί την κατάθεση :-) ) = 238,31 Ευρώ για ένα χρόνο είναι εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή. Είναι μόλις 238.31 / 12 = 19,85 Ευρώ το μήνα (+ΦΠΑ). Το δίμηνο είναι 37.71 Ευρώ (+ΦΠΑ). Προσωπικά το ΕΠΑΚ που πληρώναμε ήταν γύρω στα 45 Ευρώ το δίμηνο (χωρίς το ΦΠΑ) και η σύνδεση AUEB...
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Mon Dec 12, 2005 1:10 pm

Νομίζω πως η προσφορά της Vivodi είναι η καλύτερη. Και έχει την καλύτερη τιμή ανα μήνα και η χρονική διάρκεια είναι ιδανική, ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή.
Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι η προσφορά είναι 3 μήνες +2 δώρο. Γιατί δε λένε από την αρχή 5 μήνες. Το έχω παρατηρήσει αυτό σε όλες σχεδόν τις προσφορές. Είναι απλά θέμα Marketing ή είναι άλλος ο σκοπός τους;
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 12, 2005 1:27 pm

Εννοεί ότι κανονικά το πακέτο και η αντίστοιχη τιμή είναι για 3 μήνες...απλά σου δίνουν δώρο άλλους 2
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Dec 12, 2005 2:10 pm

rapadder wrote:Και εγώ το ίδιο. Εκεί που η HOL είναι αχτύπητη είναι ότι σου πληρώνει το τέλος του ΟΤΕ για ένα χρόνο. Είναι σημαντικό ποσό. Ουσιαστικά με 236,81 (+1.5 Ευρώ το χαρτάκι στην Eurobank που αιτιολογεί την κατάθεση :-) ) = 238,31 Ευρώ για ένα χρόνο είναι εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή. Είναι μόλις 238.31 / 12 = 19,85 Ευρώ το μήνα (+ΦΠΑ). Το δίμηνο είναι 37.71 Ευρώ (+ΦΠΑ). Προσωπικά το ΕΠΑΚ που πληρώναμε ήταν γύρω στα 45 Ευρώ το δίμηνο (χωρίς το ΦΠΑ) και η σύνδεση AUEB...
Αναφέρεσαι σε ταχύτητα 384 ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι για ταχύτητα 512.Το αναφέρω απλά για όσους ίσως μπερδεύτηκαν και απόρησαν με το 236,81 ευρώ.
Εμέμα πάντως με συμφέρει η Vivodi,γιατί αν το πάρω τώρα θα το έχω μέχρι τέλος Μάη.Τέλος Ιούνη,μετά την εξεταστική εξαφανίζομαι απ'την Αθήνα,οπότε στην ουσία θα πλήρωνα και 3 μήνες χωρίς να το χρησιμοποιήσω.Όσοι δεν είστε από Αθήνα και φεύγετε συχνά σκεφτείτε το καλά.
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Mon Dec 12, 2005 2:14 pm

Επειδή όταν τελειώσουν οι 5 μήνες δεν θα πληρώνεις 25 ευρώ το μήνα αλλά 40
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Dec 12, 2005 2:29 pm

Όταν τελειώσουν οι 5 μήνες και δεν κάνεις ανανέωση ο ΟΤΕ σου γυρίζει πάλι τη γραμμή σε PSTN και πληρώνεις ότι πλήρωνες μέχρι τώρα.
Ακόμα και αν ήταν όμως όπως τα λες τότε μετά το πέρας του ενός έτους πάλι 40 ευρώ θα πλήρωνες,οπότε είναι το ίδιο.Το θέμα είναι για πόσο χρονικό διάστημα σε συμφέρει να πάρεις κάτι.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 12, 2005 2:42 pm

Λοιπόν, μετά το πέρας του πακέτου γίνεται αυτόματα πέρασμα σε "Σύνδεση Αορίστου Χρόνου" εκτός αν τους ενημερώσεις ότι θέλεις να διακόψετε την συνεργασία. Αλλά ούτως ή άλλως τότε περίπου να υπολογίζουμε και τις "ειδικές" φοιτητικές χρεώσεις...λέω εγώ τώρα!!!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Dec 12, 2005 3:33 pm

Paralias wrote:Όταν τελειώσουν οι 5 μήνες και δεν κάνεις ανανέωση ο ΟΤΕ σου γυρίζει πάλι τη γραμμή σε PSTN και πληρώνεις ότι πλήρωνες μέχρι τώρα.
Ακόμα και αν ήταν όμως όπως τα λες τότε μετά το πέρας του ενός έτους πάλι 40 ευρώ θα πλήρωνες,οπότε είναι το ίδιο.Το θέμα είναι για πόσο χρονικό διάστημα σε συμφέρει να πάρεις κάτι.
Απλά ψάξτε κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος. ΌΤαν είχα ρωτήσει στο πλαίσιο για το cube της vivodi μου είχαν πει πως το πακέτο είναι για 5 μήνες αλλά μετά δεν μπορείς να κόψεις την dsl γραμμή παρά μόνο αν περάσουν 12 μήνες.
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Dec 12, 2005 3:53 pm

The Punisher wrote:Λοιπόν, μετά το πέρας του πακέτου γίνεται αυτόματα πέρασμα σε "Σύνδεση Αορίστου Χρόνου" εκτός αν τους ενημερώσεις ότι θέλεις να διακόψετε την συνεργασία. Αλλά ούτως ή άλλως τότε περίπου να υπολογίζουμε και τις "ειδικές" φοιτητικές χρεώσεις...λέω εγώ τώρα!!!
Πέρυσι είχα το adsl in a box της forthnet και μόλις πέρασαν οι 3 μήνες με πήραν τηλ και με ρώτησαν αν ήθελα να κάνω ανανέωση.Επειδή ήταν Μάιος και σε ένα μήνα θα έφευγα για καλοκαίρι δεν ήθελα να κάνω ανανέωση και απλά έγινε πάλι PSTN η γραμμή μου.
Δε νομίζω να κάνουν αυτόματα μεταβίβαση σε αορίστου χρόνου,αφού για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να πληρώσεις πρώτα.Ή μήπως νομίζεις ότι θα σου στείλουν κανένα λογαριασμό στο σπίτι;
Σε αυτά τα πράγματα προπληρώνεις.Δηλαδή,δε μπορεί έστω και για ένα μήνα η HOL,ή η Vivodi ή οποιαδήποτε εταιρεία να πληρώσει για'σένα το πάγιο της γραμμής adsl.
Einherjar wrote:
Επιπλέον αποδεδειγμένα η HOL έχει τις πιο αργές συνδέσεις σε ADSL (εννοώ πραγματική ταχύτητα και όχι ονομαστική)
Θα μπορούσα να πω ότι κάνεις αποδεδειγμένα :-p λάθος. Έχω hol από τον Μάρτιο και η ταχύτητα συχνά ξεπερνά την ονομαστική (512).
Δηλαδή ένα mp3 με πόσο πάνω κάτω το κατέβαζες;
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Mon Dec 12, 2005 5:23 pm

Δε νομίζω να κάνουν αυτόματα μεταβίβαση σε αορίστου χρόνου,αφού για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να πληρώσεις πρώτα.Ή μήπως νομίζεις ότι θα σου στείλουν κανένα λογαριασμό στο σπίτι;

Στο λέω αυτό γιατί το έκαναν σε ένα φίλο μου...και του 'ρθε ένας λογαριασμός εκεί που δεν το περίμενε...
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Mon Dec 12, 2005 5:33 pm

Sreak wrote:Απλά ψάξτε κάτι για το οποίο δεν είμαι σίγουρος. ΌΤαν είχα ρωτήσει στο πλαίσιο για το cube της vivodi μου είχαν πει πως το πακέτο είναι για 5 μήνες αλλά μετά δεν μπορείς να κόψεις την dsl γραμμή παρά μόνο αν περάσουν 12 μήνες.
Για τη Vivodi δεν ξέρω, όμως τώρα είδα σε ένα φυλλάδιο του Πλαισίου προσφορά OteNet OnDSL Kit 384 για 4 μήνες με ασύρματο router 105€, και έχει από κάτω με τα π@@στικα τα ψιλά γραμματάκια:
Προυποθέτει σύμβαση για 12μηνη συνδρομή και παρέχεται έκπτωση 20% στις τρέχουσες τιμές συνδρομής για τους υπόλοιπους 8 μήνες.
Τώρα τι ακριβώς περιλαμβάνει η προσφορά και τι εννοεί με τα ψιλά γράμματα, θα σας γελάσω...
It is by will alone I set my mind in motion...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Dec 12, 2005 6:39 pm

Εμένα αυτό που μου είχαν πει είναι ότι μπορώ να μη συνεχίσω με τον provider αλλά ότι δεν μπορώ να γυρίσω τη γραμμή μου σε PSTN αν δεν περάσουν 12 μήνες. Τέσπα, η ουσία είναι ότι πρέπει να διαβάζουμε και τα μικρά γράμματα!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Dec 12, 2005 6:50 pm

Paralias wrote:
Einherjar wrote:Θα μπορούσα να πω ότι κάνεις αποδεδειγμένα :-p λάθος. Έχω hol από τον Μάρτιο και η ταχύτητα συχνά ξεπερνά την ονομαστική (512).
Δηλαδή ένα mp3 με πόσο πάνω κάτω το κατέβαζες;
Δε θα μιλούσα για είδος αρχείου. Θα σου έλεγα ότι για να κατεβάσω 4-5 Mb, αν δε κάνω λάθος, δε παίρνει πάνω από 2 λεπτά.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Mon Dec 12, 2005 8:59 pm

Σου είπα για το mp3 γιατί εγώ με την 384 πέρυσι κατέβαζα με 30-40 kbps το πρωί και κάτι φορές έφτανε τα 50 kbps το βράδυ.

Δεν ξέρω αν έχετε δει στην τηλεόραση μια διαφήμιση που είναι σκηνικό λες και έχει φτάσει το τέλος του κόσμου και είναι ένας τυπάς και λέει "Ήρθε το τέλος"...
Ε,λοιπόν,αυτή η διαφήμιση είναι της Altec Telecoms και λέει ότι έχει 4 χρόνια δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις και 4 χρόνια internet σ'ένα πακέτο το οποίο ονομάζει i-call.Ξέρει κανείς τι παίζει :?: :?: :?:
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Dec 12, 2005 9:47 pm

Σε 4 χρόνια θα έχει κλείσει η εταιρία :)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Mon Dec 12, 2005 11:59 pm

Η Altec έχει καταστήματα χοντρικής / λιανικής πώλησης, παρέχει υπηρεσίες sercvice ενώ τελαυταία είχε πιάσει το μάτι μου ότι έκανε κινήσεις αντιπρωσωπου εισαγωγής. Επίσης έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται σε τηλεπικοινωνιακά θέματα αλλά και σε IT με την ονομασία Unisys (πιστεύω όλοι την ξέρουν είναι 2η μετά την Delta Singular) οπότε δεν νομίζω να κλείσει που ο κόσμος να χαλάσει :) :) :)

ΥΓ: Δεν έχω κάτι με την εταιρία απλά για να γνωρίζουμε μερικά πράγματα στον χώρο μας
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
weirdo
byte level
byte level

Post by weirdo » Tue Dec 13, 2005 12:46 am

Πλάκα κάνει ο rappader . . . λογικά . . .
Τhanks για την ενημέρωση . . .
Όποιος δεν μπορεί να διατάζει τον εαυτό του, αυτός πρέπει να υπακούει.
Νίτσε
vangos
Mbyte level
Mbyte level

Post by vangos » Tue Dec 13, 2005 10:22 am

Πήρα στο 13880 και ρώτησα στη Vivodi τι γίνεται μετά το πέρας των 5 μηνών που είναι η προσφορά του πακέτου. Μου είπαν ότι αν δεν κάνεις αίτηση διακοπής της υπηρεσίας περνάει αυτόματα σε σύνδεση αορίστου χρόνου. Αν όμως θές να διακόψεις δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ελπίζω αυτός που μου μίλησε να ήξερε τι έλεγε γιατί σκεύτομαι να πάρω το πακέτο!
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Tue Dec 13, 2005 5:02 pm

Ναι όντως είναι πραγματικά ελκυστικό...τώρα δεν ξέρω πάλι με τις ταχύτητες τι παίζει...να μη σέρνεται εννοώ!!
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Dec 13, 2005 5:12 pm

weirdo wrote:Πλάκα κάνει ο rappader . . . λογικά . . .
Τhanks για την ενημέρωση . . .
Εννοείται ότι έκανα πλάκα. Απλά μου φαίνεται κακή ιδέα να κάνεις συμβόλαιο κάτι για 4 χρόνια. Η τεχνολογία αλλάζει και εκτός αυτού δεν μπορεί να προβλέψει κανείς με ασφάλεια τις ανάγκες του για τα επόμενα 4 χρόνια (εκτός και εάν είσαι πρωτοετής φοιτητής).
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Tue Dec 13, 2005 6:01 pm

Εγώ απλά είπα αυτό που είδα.Αν κάποιος είναι Αθηναίος και ζει με τους γονείς του,τότε ίσως και να τους συμφέρει.Το πακέτο είναι πολύ ελκυστικό.Αλλά σίγουρα και υπερβολικά μακροχρόνιο για τα δεδομένα αλλαγών της τεχνολογίας.
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”