Είμαι στο 6ο έτος στην Πληροφορική και έχω περάσει 18 μαθήματα (μου μένουν περίπου άλλα τόσα δηλαδή). Ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερες περιπτώσεις κι ότι αν περνάω από 'δω και στο εξής 4-5 μαθήματα ανά εξεταστική μπορώ να το προλάβω το όλο θέμα πριν επειδηνωθεί. Το πρόβλημα μου όμως είναι ότι τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο δεν έχω περάσει ούτε ένα (!) μάθημα. Αν και υπήρχαν οικεγενειακά/ ψυχολογικά προβλήματα, ο κύριος λόγος που έγινε αυτό ήταν μάλλον παραίτηση/ φυγωπονία. Θυμάμαι στην αρχή κάθε εξαμήνου έλεγα στον εαυτό μου "αυτή τη φορά θα στρωθώ κάτω και θα διαβάσω στ' αλήθεια" και τελικά έφθανα 2 βδομάδες πριν την εξεταστική και να μην έχω διαβάσει τίποτα.
Γενικά η πληροφορική δεν με παθιάζει σαν αντικείμενο και δεν ξέρω αν πραγματικά θέλω/ μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά στο μέλλον με αυτό το κομμάτι (πάνω σ' αυτό ψάχνομαι γενικά και προς άλλες κατευθύνσεις, χωρίς να έχω βρει κάτι συγκεκριμένο ακόμη), αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να την τελειώσω κάποτε την σχολή για να μπορέσω να πάω παρακάτω με ότι αποφασίσω τελικά να κάνω.
Θέλω να πιστεύω ότι σ' αυτό το φόρουμ υπάρχουν άτομα που ξέρουν φοιτητές που να είχαν παρόμοια προβλήματα, ή ενδεχομένως να είχαν περάσει οι ίδιοι/ ίδιες κάποτε από μια παρόμοια φάση και γι' αυτό σκέφτηκα να το μοιραστώ εδώ πρώτα το πρόβλημα μου, αντί να τρέχω σε ψυχολόγους ή δεν ξέρω τι άλλο. Υπάρχει κάποια συγκερκιμένη "συνταγή" διαβάσματος σε τέτοιες περιπτώσεις, ή είναι απλά θέμα να πειθαρχήσω τον εαυτό μου και να μην μου δίνω συνεχώς δικαιώματα; Επίσης, το να γραφτώ σε φροντιστήρια για κάποια ίσως απ' τα μαθήματα είναι χρήσιμο/ αναγκαίο; Αν ναι, πως θα βρω το κατάλληλο. Παίρνω απλά σβάρνα όλα τα διαφημιστικά που δίνουν έξω απ' την είσοδο, ή υπάρχουν συγκεκριμένα φροντιστήρια που θεωρούνται "καλά";
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή/ κατανόηση σας. Συγγνώμη αν το ποστ ήταν λίγο μεγάλο