Γρίφος 2
- Ethel
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Χαχα...
λοιπόν κρατήσου! για να βρούμε τον ν-οστό όρο αντιστρέφουμε τον ν-1 και κοτσάρουμε στο τέλος τον ν-2.
Ε? πώς με βρίσκετε? τρελή φαντασία!
Πχ. το 1211 προήλθε (λέω εγώ τώρα) από τον προηγούμενο (12) αντεστραμμένο (δηλ 21) και βάλαμε στο τέλος και τον προηγούμενο του 12, το 11.
Ομοίως και το 111221, πήραμε το 1211 το κάναμε 1112 και βάλαμε στο τέλος τον προηγούμενό του, το 21.
βέβαια στην αρχή με το 11 μου τα χαλάει λίγο
[πολύπλοκη γυναικεία σκέψη...]
edit
α! όπου αντεστραμμένο εννοώ, χωρίζεις τον αριθμό στη μέση και αντιστρέφεις
λοιπόν κρατήσου! για να βρούμε τον ν-οστό όρο αντιστρέφουμε τον ν-1 και κοτσάρουμε στο τέλος τον ν-2.
Ε? πώς με βρίσκετε? τρελή φαντασία!
Πχ. το 1211 προήλθε (λέω εγώ τώρα) από τον προηγούμενο (12) αντεστραμμένο (δηλ 21) και βάλαμε στο τέλος και τον προηγούμενο του 12, το 11.
Ομοίως και το 111221, πήραμε το 1211 το κάναμε 1112 και βάλαμε στο τέλος τον προηγούμενό του, το 21.
βέβαια στην αρχή με το 11 μου τα χαλάει λίγο

[πολύπλοκη γυναικεία σκέψη...]
edit
α! όπου αντεστραμμένο εννοώ, χωρίζεις τον αριθμό στη μέση και αντιστρέφεις
There's no place like 127.0.0.1
Για το 11 θα μπορούσαμε να πούμε ότι όταν δε μπορούμε να σπάσουμε τον αριθμό στη μέση,όταν είναι δηλαδή μονοψήφιος, θεωρούμε ότι επαναλαμβάνουμε τον εαυτό του. Οπότε το 11 βγήκε από τον διπλασιασμό του 1 κ προσθήκη στο τέλος του προηγούμενου που είναι τίποτα, οπότε έχουμε 11.
(Ισως ηλίθια ανδρική σκέψη...)
(Ισως ηλίθια ανδρική σκέψη...)
"Mess with the best die like the rest" - Major
Για αυτόν με τη ζυγαριά.
Αρχικά ζυγίσουμε 3 και 3.Αν ισορροπήσουν τότε το κάλπικο βρίσκεται στα δύο που περισσεύουν οπότε με άλλο ένα μέτρημα 1 με 1 βρίσκουμε το κάλπικο.
Αν τώρα ζυγίζοντας αρχικά 3 με 3 η ζυγαρία γύρει απορρίπτουμε τα πιο βαριά μαζί με αυτά που δεν έχουμε μετρήσει και κρατάμε τα τρία που βγήκανε πιο ελαφριά.Τώρα από τα τρία αυτά ζυγύζουμε τα δύο. 1 και 1.Οποια να ναι.Αν ισσοροπήσουν τότε το 3ο είναι το κάλπικο.Αλλιώς αν γύρει η ζυγαριά τότε βρήκαμε το κάλπικο ως το ελαφρύτερο.
Αρχικά ζυγίσουμε 3 και 3.Αν ισορροπήσουν τότε το κάλπικο βρίσκεται στα δύο που περισσεύουν οπότε με άλλο ένα μέτρημα 1 με 1 βρίσκουμε το κάλπικο.
Αν τώρα ζυγίζοντας αρχικά 3 με 3 η ζυγαρία γύρει απορρίπτουμε τα πιο βαριά μαζί με αυτά που δεν έχουμε μετρήσει και κρατάμε τα τρία που βγήκανε πιο ελαφριά.Τώρα από τα τρία αυτά ζυγύζουμε τα δύο. 1 και 1.Οποια να ναι.Αν ισσοροπήσουν τότε το 3ο είναι το κάλπικο.Αλλιώς αν γύρει η ζυγαριά τότε βρήκαμε το κάλπικο ως το ελαφρύτερο.
Πάνω στη πλάκα μου πανω στην αφασία μου που λέει και γνωστό άσμα η ώρα να πω τη λαλακία μου, συμπληρώνω εγώ...
Σούπερ γρίφος!!!
Πηγαίνετε στην καρτέλα κατάλογος μελών.Κάντε ταξινόμηση με βάση το σύνολο των δημοσιεύσεων κατά φθίνουσα σειρά και κάντε μετάβαση στη σελίδα 13. Με αύξοντα αριθμό 429 430 431 (δεν πρόκειται να έχουν μετακινηθεί φαντάζομαι) είναι οι χρήστες triger triger2 και tiger2. Και οι τρεις γράφτηκαν στο forum στις 24/1/05. Ο προηγούμενος γράφτηκε στις 22/1/05 και ο επόμενος στις 26/1/05. Κρίνοντας από το username τους και τις ημερομηνίες κάτι μου λέει ότι πρόκειται για τον ίδιο χρήστη ο οποίος προσπαθούσε να φτιάξει το λογαριασμό του και κατέληξε να δημιουργήσει 3.
Ερώτηση:
Με ποια λογική πιστεύετε κατόρθωσε να βγάλει τα τρία αυτά accounts.
Συγκεκριμένη λύση δεν υπάρχει, αλλά έχω σκεφτεί μία, οπότε κάθε λύση επιστημονικά, ή μάλλον λογικά, τεκμηριωμένη είναι δεκτή.
Σε καμμιά περίπτωση δεν έχω σκοπό να θίξω τον συγκεκριμένο user απλά μου φάνηκε λίγο αστείο, καθώς το έχω ξαναδεί, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.Πιστεύω να μην έθιξα το συγκεκριμένο άτομο...
Τι γρίφους θέτει ο άνθρωπος όταν τον έχει φάει...
Σούπερ γρίφος!!!
Πηγαίνετε στην καρτέλα κατάλογος μελών.Κάντε ταξινόμηση με βάση το σύνολο των δημοσιεύσεων κατά φθίνουσα σειρά και κάντε μετάβαση στη σελίδα 13. Με αύξοντα αριθμό 429 430 431 (δεν πρόκειται να έχουν μετακινηθεί φαντάζομαι) είναι οι χρήστες triger triger2 και tiger2. Και οι τρεις γράφτηκαν στο forum στις 24/1/05. Ο προηγούμενος γράφτηκε στις 22/1/05 και ο επόμενος στις 26/1/05. Κρίνοντας από το username τους και τις ημερομηνίες κάτι μου λέει ότι πρόκειται για τον ίδιο χρήστη ο οποίος προσπαθούσε να φτιάξει το λογαριασμό του και κατέληξε να δημιουργήσει 3.
Ερώτηση:
Με ποια λογική πιστεύετε κατόρθωσε να βγάλει τα τρία αυτά accounts.
Συγκεκριμένη λύση δεν υπάρχει, αλλά έχω σκεφτεί μία, οπότε κάθε λύση επιστημονικά, ή μάλλον λογικά, τεκμηριωμένη είναι δεκτή.
Σε καμμιά περίπτωση δεν έχω σκοπό να θίξω τον συγκεκριμένο user απλά μου φάνηκε λίγο αστείο, καθώς το έχω ξαναδεί, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό.Πιστεύω να μην έθιξα το συγκεκριμένο άτομο...
Τι γρίφους θέτει ο άνθρωπος όταν τον έχει φάει...

-
- Venus Former Team Member
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- Academic status: 4th year
Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν έχει βάλει mail σε κανέναν από τους 3 λογαριασμούς.Ethel wrote:Η λογική είναι ότι χρησιμοποίησε 3 διαφορετικά email...
Σκέψου λίγο καλύτερα είναι πιο βαθύ και πιο κουλό πιστεύω.
Τονίζω ότι δεν ξέρω την απάντηση αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μάλλον έχω πέσει μέσα...Θα την εκθέσω αργότερα!!!
- Ethel
- Venus Project Founder
Είναι υποχρεωτικό να βάλεις email διεύθυνση για να γραφτείς.Major wrote: Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν έχει βάλει mail σε κανέναν από τους 3 λογαριασμούς.
Τονίζω ότι δεν ξέρω την απάντηση αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μάλλον έχω πέσει μέσα...Θα την εκθέσω αργότερα!!!
Απλά μπορείς να επιλέξεις να μην εμφανίζεται.
There's no place like 127.0.0.1
Ethel wrote:Είναι υποχρεωτικό να βάλεις email διεύθυνση για να γραφτείς.Major wrote: Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν έχει βάλει mail σε κανέναν από τους 3 λογαριασμούς.

Και όλη αυτή η φασαρία έγινε για να λυθεί αυτό το μυστήριο

"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
Τώρα Ethel μου τα χάλασες γιατί είχα αναπτύξει μια ωραία θεωρία (που πιθανώς να ισχύει καθώς ποιός ο λόγος να αλλάξει 3 φορές το mail?)Ethel wrote:Είναι υποχρεωτικό να βάλεις email διεύθυνση για να γραφτείς.Major wrote: Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν έχει βάλει mail σε κανέναν από τους 3 λογαριασμούς.
Η σκέψη μου ήταν η εξής...

Αρχικά ο χρήστης ήθελε να γραφτεί ως tiger.

](./images/smilies/eusa_wall.gif)

Τώρα όμως βάζει από πίσω και ένα 2 γιατί:
α. Νομίζει ότι για κάποιο λόγο(περίεργο) ο tiger υπάρχει

β. Από συνήθεια από τον προηγούμενο λογαριασμό του βάζει και το 2 στο τέλος.

Ομολογώ ότι ο 3ος λογαριασμός με προβληματίζει καθώς διαπιστώνω μερικά κενά

Οσο λογική βρίσκω σ' αυτό άλλη τόση βρίσκω και στη δική μου εκδοχή.Ethel wrote: Η λογική είναι ότι χρησιμοποίησε 3 διαφορετικά email...
Χωρίς πλάκα πάντως ξέρω άτομα που το έχουν κάνει αυτό.Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό αλλά είναι αλήθεια.@#$%&* is out there...
- sofia_bonny
- Kilobyte level
- sofia_bonny
- Kilobyte level
Έχουμε ένα φορτηγό με 10 τόνους καρπούζια. Το κάθε καρπούζι αποτελείται κατά 99% από νερό. Το φορτηγό μένει πολλή ώρα στον ήλιο και έτσι εξατμίζεται μια ποσότητα νερού. Έτσι λόγω της εξάτμισης το κάθε καρπούζι αποτελείται κατά 98% από νερό (αντί 99% που ήταν πριν). Πόσο ζυγίζουν τώρα τα καρπούζια? (και αυτό είναι εύκολο!)

What raging fire shall flood the soul?
What rich desire unlocks its door?
What sweet seduction lies before us . . .?