Συνδεση DSL σε 2 υπολογιστές

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Συνδεση DSL σε 2 υπολογιστές

Post by xrokos » Fri Dec 23, 2005 10:14 pm

Θα αγοράσω το πακέτο της HOL ADSL 384 (12 μήνες).Βέβαια το modem θα το συνδέσω στον ένα υπολογιστη.Θέλω όμως να συνδέσω με Internet και τον άλλο υπολογιστή.Τι πρέπει να κάνω;Αν συνδέσω τους δύο υπολογιστές με καλωδιάκι θα πρέπει αυτός που έχει το adsl modem να είναι ανοιχτός για να περνάει το Internet στον άλλο;Και θέλω κάπου 20 μέτρα καλώδιο.Πού θα το βρω και πώς θα το ζητήσω;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by Einherjar » Fri Dec 23, 2005 10:30 pm

Δε ξέρω τι μόντεμ θα σου δώσουν, αλλά συνήθως έχουν τουλάχιστον 2 θύρες τα adsl modems οπότε θα μπορείς να συνδέσεις και τους 2 πάνω σε αυτό. στην περίπτωση που έχει μια μόνο θύρα, είτε θα πρέπει να αγοράσεις ένα φθινό switch, είτε μια δεύτερη κάρτα δικτύους ώστε ο ένας να μπαίνει μέσω του άλλου (οπότε και θα πρέπει ο ένας να είναι ανοιχτός για να μπει ο άλλος). Για να πάρεις switch πρέπει να υποστηρίζει ο router(modem) NAT ώστε να βγαίνουν οι δυο υπολογιστές με μια IP στο internet. Θα μπορούσε να παίξει επίσης το ενδεχόμενο να αγοράσεις ένα router που θα έχει τουλ. 2 ethernet ports. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να τα σκεφτείς μόνο αν είσαι τόσο άτυχος ώστε να σου δώσουν router με μια ethernet.
Για καλώδιο φαντάζομαι μπορείς να βρεις στα μέτρα αυτά και στο πλαίσιο. Ζήτα ένα καλώδιο δικτύου crossover (αν το πεις UTP φαντάζομαι δε θα καταλάβουν και πολλά :-p )
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Fri Dec 23, 2005 10:53 pm

Thanx για τη γρήγορη απάντηση.
Αν πάρω αυτό με το wi-fi πώς ακριβώς είναι αυτή η συσκευή;Έχω την ISDN κεντρική γραμμή στο σαλόνι.Εγώ θέλω το Internet σε 2 δωμάτια.Ο ένας μου υπολογιστής έχει θύρα για lan ενώ ο άλλος όχι.Τι δίνει το πακέτο και τι χρειάζεται να πάρω εγώ;Ποιες είναι οι τιμές τους περίπου;

Το προηγούμενο post το έγραψα με την προυπόθεση ότι θα καταργήσω την ISDN αλλά τώρα σκέφτομαι την αναμονή,το τέλος μετατροπής...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Sat Dec 24, 2005 12:14 am

Λοιπόν πρώτον να σου υπενθυμίσω πως η προσφορά της hol είναι μέχρι 31/12 (αυτό για την καθυστέρηση που μπορεί να σου προκαλέσει η μετατροπή της γραμμής). Προτείνω ανεπιφύλακτα να πάρεις την 512 ( η διαφορά είναι πολύ μικρή και αξίζει τον κόπο).

Κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσουν ένα router (νομίζω fritz box το λένε) το οποίο θα έχει μία Ethernet και μία usb μέσω της οποίας θα μπορείς να μπαίνεις στο internet (σύνολο θα μπορείς να έχεις δύο υπολογιστές στο net αναξάρτητα ο ένας από τον άλλον).

Κάτι έχω ακούσει πως η το καλώδιο της usb πρέπει να είναι μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος για να παίζει καλά. Ξέρεις κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο?

Άσχετα με το παραπάνω, εσύ θα τραβήξεις στον έναν υπολογιστεί το Ethernet, στον άλλον την usb και θα είσαι ΟΚ!!!
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Dec 24, 2005 1:06 am

τα usb καλώδια είναι για μέχρι δύο μετρα γενικά. Το καλώδιο του eth μπορεί να έχει μήκος και 100 μέτρα. Αν το modem είναι και nat box με ένα hub δε θα είναι οκ???
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat Dec 24, 2005 1:59 pm

jimmyD wrote:τα usb καλώδια είναι για μέχρι δύο μετρα γενικά. Το καλώδιο του eth μπορεί να έχει μήκος και 100 μέτρα. Αν το modem είναι και nat box με ένα hub δε θα είναι οκ???
Εάν εννοείς modem = DSL modem/router τότε ναι με ένα Switch (είτε ethernet είτε wireless) είναι οκ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

6 Μηνες +6?

Post by xrokos » Sun Dec 25, 2005 5:21 pm

Αναφέρομαι στην προσφορά της HOL ADSL.Λέει 6 μήνες + 6 δωρεάν.Στους 6 δωρεάν συμπεριλαμβάνονται και τα μηνιαία πάγια του ΟΤΕ για το κύκλωμα DSL;
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Sun Dec 25, 2005 6:58 pm

ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Dec 25, 2005 8:07 pm

Κι αν θες να το προλάβεις, φαντάζομαι πως πρέπει να κινηθείς ΠΑΡΑ πολύ γρήγορα! :-)
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Sun Dec 25, 2005 10:27 pm

Ο κύριος που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι προλαβαίνω.Του είπα ότι θέλω να μετατρέψω και τη γραμμή από ISDN σε απλή και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορούν να γίνουν και τα δύο παράλληλα.Θα δούμε...
Α και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Dec 28, 2005 11:22 am

Να ρωτήσω.Μαζί με την αίτηση πρέπει να στείλω απόδειξη από την τράπεζα;Πότε πρέπει να καταθέσω τα χρήματα;
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Wed Dec 28, 2005 12:03 pm

Ναι. Πρέπει μαζι με το fax να στείλεις και την απόδειξη από την τράπεζα. Άρα πληρώνεις και μετά στέλνεις την αίτηση μαζί με απόδειξη και λογαριασμό του ΟΤΕ
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Mon Jan 02, 2006 12:02 pm

Ρε παιδιά έκλεισα ραντεβού για να μου μετατρέψουν τη γραμμή από ISDN σε απλή και με βάλανε μετά από ένα μήνα.Εντωμεταξύ έχω πληρώσει adsl για αυτόν το μήνα.Καλά είναι απαράδεκτο!!!
Έχει κανείς κανένα γνωστό στον Ο.Τ.Ε. για να επισπευσθεί το θέμα;
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 02, 2006 1:18 pm

Και εγώ περιμένω από τις 12 Δεκεμβρίου να μου μετατρέψουν την γραμμή σε DSL και ο &^%$ΟΤΕ ακόμα να την μετατρέψει :evil:
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Mon Jan 02, 2006 1:48 pm

xrokos wrote:Έχει κανείς κανένα γνωστό στον Ο.Τ.Ε. για να επισπευσθεί το θέμα;
Α ρε Χροκε με τα μέσα σου...
rapadder wrote:Και εγώ περιμένω από τις 12 Δεκεμβρίου να μου μετατρέψουν την γραμμή σε DSL και ο &^%$ΟΤΕ ακόμα να την μετατρέψει :evil:
Μη νομίζεις ότι και αλλού γίνεται γρηγορότερα...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Mon Jan 02, 2006 3:16 pm

Το ξερω οτι θα φυτιλιασω το φορουμ, και δεν ειμαι ουτε εγω φαν του ΟΤΕ,
αλλα αν θελεις να αποφυγεις τα προβληματα, πρεπει να εχεις γραμμη ΟΤΕ και απο κει και περα οτι παροχο θελεις...

Το να εχεις πληρες πακετο απο παροχο, ειναι καπως φτηνοτερο, αλλα δεν αξιζει τα χιλια προβληματα που τραβας, + την δεσμευση με τον παροχο...

Επειδη δουλευω στο ΔΣΛ, μη νομιζετε οτι οι παροχοι ειναι καλυτεροι απο τον ΟΤΕ σε εξυπηρετηση παντως... μονο να μετακυλουν τις ευθηνες τους στον ΟΤΕ ξερουνε...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 02, 2006 6:35 pm

Έχεις δίκιο. Ο ΟΤΕ έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα και αξιοπιστία από κάθε εναλλακτικό πάροχο. Διαθέτει πολύ καλύτερη υποδομή. Άμα θέλετε να βάλετε DSL οπωσδήποτε μέσω γραμμής του ΟΤΕ. Γενικά η σταθερή τηλεφωνία (όταν είναι προεπιλογή) τις περισσότερες φορές είναι μούφα (άσε που κάνουνε &^% πχ δεν μπορείς να καλέσεις το 134 του ΟΤΕ). Εξαίρεση αποτελούν εταιρίες όπως οι Tellas, Forthnet που είναι πιο ανεπτυγμένες (π.χ. σε σχέση με Teledome και κάτι άλλες...).
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Jan 04, 2006 10:20 pm

Α ρε Χροκε με τα μέσα σου...
Μια εξυπηρετησούλα μόνο!Τι να κάνουμε;Μέχρι και μέσο για το internet καταντήσαμε να ζητάμε!
Fabio

Post by Fabio » Thu Jan 05, 2006 9:35 am

καλη χρονια παιδιά έστω και λίγο καθυστερημένα.
Υστερα από 1 μήνα επιτέλους έχω ιντερνετ.Αγόρασα την 512 της HOL
και σήμαρα κατάφερα να μπώ στο ιντερνετ λόγω προβλημάτων με τον
πΟΤΕ.
Υ.Γ η 512 της HOL πάει σφαίρα.ΓΙΟΥΠΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Jan 05, 2006 11:31 am

Άντε για να παίρνουμε σειρά και οι υπόλοιποι. Εμένα έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας και ακόμα routeraki δεν είδαν τα μάτακια μου!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Jan 05, 2006 11:44 am

Και μένα τα ίδια (από εβδομάδα). Κρίμα γιατί ήθελα να το έχω στις διακοπές, που είμαι και περισσότερο στο web...
Ethel
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Thu Jan 05, 2006 2:45 pm

Fabio wrote: Υ.Γ η 512 της HOL πάει σφαίρα.ΓΙΟΥΠΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tέτοια λέγε μου, τέτοια λέγε μου!!!
Από βδομάδα θα΄χω κι εγώ....
There's no place like 127.0.0.1
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”