ADSL for newbies

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
SpUga5
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by SpUga5 » Tue Dec 13, 2005 9:37 pm

Εγώ έχω conn-x (384/128) , δεν ξέρω αν είμαι ο μοναδικός εδώ :cool: , η ταχύτητα καθώς και το ping (γνωστός όρος σε όσους παίζουν online παιχνίδια και όχι μόνο) εξαρτάται ΚΑΙ από τη περιοχή στην οποία βρίσκεσαι...
Για παράδειγμα εγώ μένω αμπελόκηπους και απ'ότι έχω ακούσει είναι μια από τις χειρότερες περιοχές για dsl... Το ping σε ελληνικούς server είναι 100, ενώ άλλοι χρήστες με conn-x έχουν ~30ms ενώ σε ξένους server ξεπερνάει τα 200+!!! Δεν ξέρω τι φταίει... Αρχικά ήθελα forthnet άλλα δεν προσφερόταν για τη περιοχή όπου μένω, και απ'οτι άκουσα τους καθυστερούσε ο οτε! Οι ταχύτητες download φτάνουν τα 40 τη νύχτα και σε ώρες αιχμής τα 30... Πρός το παρών δεσμέυομαι με τον οτε για ακομα 9 μήνες οπόταν το μόνο που μπορώ να κάνω έιναι υπομονή :roll:
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 14, 2005 2:38 pm

παιδιά το θέμα είναι ότι η Indeed έχει και παλιό μηχάνημα και δεν προβλέπεται να πάρει άλλο συντομα...νομίζω δεν έχει κάν κάρτα δικτύου και δεν ξέρω αν μπορούμε να βρούμε συμβατή για την MoBo της. Τι να πάρει για να μην δώσει άδικα τα χρήματά της??
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ttoppouzokypraios » Wed Dec 14, 2005 4:02 pm

Το θεωρώ λίγο απίθανο να υπάρχει άτομο που η mobo του δεν παίρνει κάρτες PCI. Τι επεξεργαστή έχει? Αν έχει PII ή πιο καινόυριο θα είναι οκ.
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Wed Dec 14, 2005 7:22 pm

PIII..έχω μια παλιά κάρτα δικτύου, αλλά δεν έχω προλάβει να τη δοκιμάσω
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Tue Dec 20, 2005 9:13 am

Θα παίζει standard.. (Εδώ το πρώτο μου PC P 75 Mhz είχε PCI :-p )
Αλλά και να θέλει καινούργια , είναι πάμφθηνες οι κάρτες δικτύου , (? Νομίζω γύρω στα 10Euro ?)
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: 4th year
Post by jimblanc » Tue Dec 20, 2005 8:29 pm

sorry παιδια μια ερωτησουλα!μπορω?
πηρα adsl-in-a box της forthnet και (ελειπε το φιλτρο!) τεσπα ξερει κανεις να βοηθησει με την εγκατασταση η να παω σε αλλο topic?
Paralias
Gbyte level
Gbyte level

Post by Paralias » Wed Dec 21, 2005 4:42 pm

Πήρες το πακέτο over PSTN ή over ISDN;
Αν όντως λείπει το φίλτρο,το οποίο αν θυμάμαι καλά παρέχεται μόνο στην περίπτωση του over ISDN,απευθύνσου στο κατάστημα που το πήρες να στο αντικαταστήσουν.Είναι υποχρωμένοι.
Τώρα για την εγκατάσταση...
Βάζεις κανονικά το cd που έχει και η εγκατάσταση είναι τυφλοσούρτης.Θα σου βγάλει και 2 εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας,τα οποία είναι το ένα για δεις αν έχει σηκωθεί η γραμμή και το δεύτερο για να κάνεις τη σύνδεση.
Βέβαια,για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει να έχεις στείλει το fax στη forthnet για την αίτηση να γίνει η γραμμή σου adsl και αυτό θα σου πάρει καμιά 15 μέρες χαλαρά.Έμενα μου είχε πάρει ένα μήνα.
Αφού γίνει η γραμμή adsl θα σε πάρουν τηλ απ'τη forthnet να σου δώσουν username και password.
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές!
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Wed Dec 21, 2005 5:20 pm

πηρα για pstn 384.πηγα και μου εδωσαν splitter. το εβαλα το cd. προβλημα εχω να καταλαβω πως ειναι η συνδεση απο το φις του οτε μεχρι το modem! το πακετο δινει οδηγιες στην περιπτωση που δεν υπαρχει τηλεφωνο στην γραμμη! (ουσαιστικα σου λεει να το καταργησεις!)
το οποιο δεν σκοπευω να κανω γιατι εχω μονο μια γραμμη τηλεφωνου και την θελω!!!!
μπορεις να βοηθησεις??
μου ειπε παιδι οτι δεν χρειαζομαι splitter ισχυει?
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Dec 21, 2005 6:06 pm

Θα βάλεις το splitter πριν από όλες τις συσκευές στη γραμμή τηλεφώνου. Δηλαδή από τη μία θα το συνδέσεις με την πρίζα στον τοίχο και από την άλλη με το τηλέφωνο και με το DSL modem. Πρέπει να έχει τουλάχιστον τρεις συνδέσεις (connectors) το splitter.

To μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι οτι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες για τηλέφωνο χωρίς φίλτρο.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
jimblanc
Kilobyte level
Kilobyte level
Post by jimblanc » Wed Dec 21, 2005 6:33 pm

εχω μονο αυτη τη τηλεφωνικη συσκευη και γι'αυτο τη χρειαζομαι τοσο πολυ. (τα αλλα φις στο σπιτι ανηκουν σε αλλο λογαριασμο)
αρα καλα το ειχα καταλαβει...ευκολη ειναι τοτε.
(οχι γιατι καποιος μου ειπε οτι χρειαζομαι τοσα splitter και φιλτρα που τρομαξα απο το δεδαλωδες αυτο πραγμα που θα εβαζα σπιτι μου!!!)
αρα μενω να περιμενω τη συνδεση...
α... ερωτηση:
αν φτιαξω την συνδεση μπορω να χρησιμοποιω οσο χρειαστει το pstn modem
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Wed Dec 21, 2005 8:53 pm

έχει πολύ καλές οδηγίες στο site της forthnet. Αν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια, εδώ είμαστε
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
gracie
bit level
bit level

Post by gracie » Sat Jan 07, 2006 11:30 am

Γεια σας και Χρόνια Πολλά!
Σκέφτομαι να βαλω ADSL και είμαι ανάμεσα σε δύο προσφορές:
1. Της Forthnet
http://www.forthnet.gr/templates/corpor ... c=10007868#
2. Της Vivodi
http://dslcube.vivodi.gr/

Εσείς τι με συμβουλεύετε? :-)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 23, 2006 2:33 pm

'Ηρθε το DSL (επιτέλους) και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την σύνδεση. Για όσους έχουν το ίδιο (προσφορά της HOL) παραθέτω μια φωτογραφία για διευκόλυνση της περιγραφής. Η γραμμή στο σπίτι είναι ISDN.
Image
Η φωτογραφία είναι και στο http://rapadder.741.com/polu_kaln.jpg
Όπως μπορεί να φανεί και στην φωτογραφία, έβγαλα το μαύρο καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής ISDN (ανοίγοντας το καπάκι του NetMod) και το έβαλα στην (δεξιά) υποδοχή του splitter που επιγράφεται ISDN.
Στην άλλη υποδοχή του splitter τοποθέτησα το (γκρί) καλώδιο της συσκευασίας (τοποθετώντας πάνω του έναν κατάλληλο υποδοχέα) και τον συνέδεσα με την αντίστοιχη DSL θύρα του modem. Κρατάω τα δύο άκρα του καλωδίου με το χέρι μου.
Στη συνέχεια συνέδεσα το μπλέ καλώδιο στο DSL modem (στην κατάλληλη υποδοχή) και το άλλο του άκρο στο NetMod (χωράει μια χαρά στη θύρα S0 που δεν χρησιμοποιούσα καθόλου). Τα δύο καλώδια τηλεφώνου που είχα συνδέσει τα άφησα χωρίς να τα πειράξω. Τέλος, όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία, το άλλο άκρο του splitter είναι τοποθετημένο εκεί που ήταν προηγουμένως το μαύρο καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης.
Το θέμα είναι ότι το μαύρο ledάκι του modem αναβοσβήνει και δεν αναγνωρίζει έτσι την DSL σύνδεση. Τι έχω κάνει λάθος;
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Mon Jan 23, 2006 3:05 pm

Βασικά νομίζω πως έχεις κάνει ένα λάθος. Το Line in του splitter συνδεεται με τη γραμμη του τηλεφώνου (στην πρίζα δηλαδή) και μετα από την εξοδο isdn του splitter συνδέεις το netmod. Αν καταλαβα καλά, από τη φωτό, μαλλον τα εχεις βάλει αναποδα.

Α και το καλώδιο δικτύου που φεύγει από τη θύρα LAN του router δεν συνδέεται με το netmod αλλά με τον υπολογιστή σου. Ουσιαστικά το netmod δεν συνδέεται κάπως με το router.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 23, 2006 5:42 pm

P3 wrote:Α και το καλώδιο δικτύου που φεύγει από τη θύρα LAN του router δεν συνδέεται με το netmod αλλά με τον υπολογιστή σου. Ουσιαστικά το netmod δεν συνδέεται κάπως με το router.
Δεν έχω router παρά μόνο το modem Fritz. Στις οδηγίες αναφέρει ότι πρέπει να συνδέσεις (το μπλέ καλώδιο) με τη συσκευή ISDN. Το μπλε καλώδιο δεν φεύγει από τη θύρα LAN αλλά από μια θύρα ISDN/analog του modem. Αυτό θα έλεγα πώς είναι σωστό.
Έκανα ένα πείραμα. Πήγα στο σαλόνι, στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου του διαμερίσματος. Έβαλα εκεί την μία είσοδο του splitter (LINE IN), στην θέση όπου κανονικά είναι το καλώδιο της γραμμής ISDN (δηλαδή το καλώδιο τηλεφώνου του διαμερίσματος). Έβαλα το modem στην πρίζα και συνέδεσα το καλώδιο της γραμμής ISDN στην υποδοχή ISDN του splitter. Στην άλλη έξοδο του splitter (που γράφει modem) συνέδεσα το modem. Ώς εκ θαύματος, πάλι αναβόσβηνε το Ledάκι του modem. Σαν να μην έχει το διαμέρισμα σύνδεση DSL.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Mon Jan 23, 2006 6:15 pm

έχω την εντύπωση ότι κάνεις κάτι λάθος στη συνδεσμολογία. Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία γιατί αυτή που έχεις πάνω δε παίζει.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 23, 2006 6:20 pm

Μπορείς να μου δώσεις λίγο αποθηκευτικό χώρο στο Venus να την φορτώσω με ftp γιατί αυτό το &^%&site που έφτιαξα χτές κατέρρευσε...
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Jan 23, 2006 7:46 pm

Κάνε αυτό που σου λέει ο Ρ3 γιατί έχει ακριβώς το ίδιο router με εσένα. Την είδα την φωτογραφία εγώ και πράγματι η σύνδεσή σου είναι λάθος. Το netmod δεν συνδέεται με το router.
Αν θέλεις να δεις αν έχεις DSL ή αν έχει πρόβλημα συγχρονισμού η γραμμή σου, σύνδεσε απλά την τηλεφωνική γραμμή χωρίς spliter (απευθείας δηλαδή) με την υποδοχή του fritz που λέει dsl. Περίμενε κανά λεπτό και αν συνεχίζει να αναβοσβήνει ενημέρωσε.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Mon Jan 23, 2006 10:15 pm

Σόρρυ για την καθυστέρηση αλλά έχουμε πολυλογάδες στην οικογένεια... Λοιπόν, έχω καλά νέα! Η γραμμή μου δεν είναι τζούφια, συγχρονίστηκε! Στον χώρο που έχω τον υπολογιστή και είναι το NetMod, έβγαλα το καλώδιο (που κρέμεται από την πρίζα τηλεφώνου του τοίχου και που το άλλο άκρο του βρίσκεται μέσα στο NetMoD) και το έβαλα στο Fritz (χωρίς splitter). Συγχρονίστηκε!
Το θέμα είναι τι κάνω τώρα. Η λογική λέει ότι το καλώδιο LINE IN του splitter πρέπει να συνδεθεί με αυτό το καλώδιο. Πώς όμως, αφού το ένα άκρο του είναι μέσα στην πρίζα τηλεφώνου και το άλλο του άκρο μπαίνει σε κάποια υποδοχή (το έχω τώρα μέσα στο NetMod). Μήπως πρέπει να αγοράσω κανένα πλαστικό πραγματάκι που συνδέει δύο τηλεφωνικά καλώδια; Και έπειτα όπως λέει και ο P3 να συνδέσω την έξοδο ISDN του splitter (με ένα τηλεφωνικό καλώδιο) στο εσωτερικό του ISDN.
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Mon Jan 23, 2006 11:37 pm

Ναι πράγματι χρειάζεται αυτό που λες. Είναι πολύ φτηνό και αύριο το πρωί θα μπορέσεις να το ζητήσεις από ένα μαγαζί ηλεκτρολογικού υλικού :)
Welcome! Τώρα θα περάσεις 2 εβδομάδες πολιτισμικού σοκ! Να μου το θυμάσαι! 24h on line :)
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jan 24, 2006 12:14 am

Επιτέλους να δωθεί τέλος σε αυτήν την περιπέτεια... Ευχαριστώ για την βοήθεια (όλους σας). Ελπίζω να μην σας ξαναχρειαστώ :-).
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Tue Jan 24, 2006 2:15 pm

Τα κατάφερα! Γιούπι!!! Επιτέλους...
Post Reply

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”