Εξέταση Κανέλλη

Συζητήσεις σχετικά με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφοριακά Συστήματα.
evrikleia
bit level
bit level

Εξέταση Κανέλλη

Post by evrikleia » Mon Feb 06, 2006 10:11 pm

Λοιπόν, ξέρω ότι οι περισσότεροι ασχολούνται με ασφάλεια (κουράγιο παιδιά)
αλλά ας απαντήσει όποιος μπορεί όποτε μπορεί...
:smt100
Πόσες ακριβώς είναι οι διαφάνειες του Κανέλλη;δηλαδή οι δικές του, γιατί άλλες έχω και άλλες όχι, μπορεί να έχω σβήσει κάποια email και να έχω χάσει καμμία.
Οπότε όποιος μπορεί κάνει ποστ...

Καλή συνέχεια :afro:
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Mon Feb 06, 2006 11:07 pm

Αν κρίνω από τους τίτλους πρέπει να είναι 10, ή τουλάχιστον εγώ έχω μέχρι την 10. Βασικά μου λείπουν και οι 1,7,8 και 9. Όποιος πιστεύει ότι τις έχει όλες ας τις κάνει ένα πακέτο και ας τις ανεβάσει στο venus με όνομα πχ. Διαλέξεις.zip .
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
costantis
bit level
bit level

Post by costantis » Mon Feb 06, 2006 11:40 pm

Κι εγώ από τίτλους έχω μέχρι 10, αλλά μου λείπει η 6.

P3, αν την έχεις, μου τη στέλνεις να ανεβάσω μετά το πακέτο στο upload site;

Μου φαίνεται ότι λείπουν αρκετές δικές μας παρουσιάσεις πάντως... :smt017
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Feb 07, 2006 9:15 am

Βασικά μπερδεύτηκα τώρα, γιατί έχω ένα φακελάκι που το έχω ονομάσει 6η Διάλεξη αλλάμέσα έχει ένα ppt που λέγεται Lecture8. Τι από τα δύο ισχύει???? Αν όντως αυτή σου λείπει Costanti πες μου να σου τη στείλω.
es707
bit level
bit level

Post by es707 » Tue Feb 07, 2006 4:07 pm

Καλησπέρα!!!
Λοιπόν σχετικά με κανέλλη έχω τα παρακάτω...
1. Το εισαγωγικό
2. Strategic IS
3. Business Project Reengineering and IT
4. Enterprise Systems
5. Decision making and IS
7. IS Development
8.Planning for IT
9. IS Economics
10. Knowledge Management

Οπότε μας λείπει η 6η διάλεξη (ελπίζω κάποιος να την έχει... ) :smt043
Καλή επιτυχία παιδιά για αύριο και άντε κουράγιο τελειώνει και αυτοοοό!!!!
](*,)
costantis
bit level
bit level

Post by costantis » Tue Feb 07, 2006 4:21 pm

Άρα μάλλον δεν υπάρχει διαφάνεια με τον αριθμό 6. Μήπως μας χρωστάει καμία ο Καννέλλης;

Σαν να μου λείπουν οι διαφάνειες από τη Διαλέξη Νο.11: "Διαχείριση Έργων και Κρίσιμοι Παράγοντες Επιτυχίας κατά τη Φάση Υλοποίησης". Αυτή δεν είναι και η τελετυταία που κάναμε;
Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω byte!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Tue Feb 07, 2006 4:25 pm

Επειδή εμείς κάναμε την παρουσίαση για το Knowledge Management και την κάναμε πριν τα χριστουγεννα, σίγουρα λείπουν παραπάνω από μία μετα από τη 10. Θυμάμαι τουλάχιστον 3 παρουσιάσεις να έχουν γίνει μετά από εμάς. Άρα είμαστε εις αναζήτηση της 6,11,12, ... και όσο πάει τελος πάντων.
es707
bit level
bit level

Post by es707 » Tue Feb 07, 2006 4:25 pm

Κοιτώντας το mail μου βρήκα όλες τις υπόλοιπες οπότε πολύ πιθανόν να μας ξέχασε ο κανέλλης και να έχουμε μία λιγότερη!
Σχετικά με την 11 δεν ξέρω κάτι...είχαμε και εργασίες οπότε τα τελευταία μαθήματα κανέλλη δεν ήταν στις πρώτες μας επιλογές δυστυχώς... :oops:
evrikleia
bit level
bit level

Post by evrikleia » Tue Feb 07, 2006 6:47 pm

Νομίζω ότι αυτές που έγραψε η Έφη είναι και πιθανόν και η Lecture6 που μας λείπει...
Συνολικά πρέπει να είναι γύρω στις 10 διαλέξεις... γιατί τις έχει κάνει και ανακατεμμένα, π.χ. στην 6η διάλεξη μας έστειλε το Lecture_10...

Με άλλη σειρά τα έκανε με άλλη σειρά ήταν αριθμημένα...

Νομίζω :smt119

κουράγιο παιδιά :smt075
peavey
byte level
byte level

Post by peavey » Wed Feb 08, 2006 1:45 pm

Παιδιά, αυτό το rar έχει μέσα ότι μας έχει στείλει, ανα σειρά mail. Κοιτάχτε και σεις αμα είναι σωστά.... Κάτι άλλο: οι δικές μας παρουσιάσεις αυτές οι 8 είναι όλες?
Χρησιμοποιώ κάποια δόση υπερβολής...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Wed Feb 08, 2006 4:04 pm

Μια χαρά μου φαίνεται εμένα! Thanx Peavey!!!!
Shadowcaster
bit level
bit level

Isambard University

Post by Shadowcaster » Wed Feb 08, 2006 5:14 pm

Βασικά λείπει μόνο η δική μας που ήταν η τελευταία. Θα την ανεβάσουμε το συντομότερο δυνατό καθώς μόνο ο Άγγελος τη διαθέτει στο σύνολό της. Μπορώ βέβαια για τους πολύ βιαστικούς να ανεβάσω ένα τμήμα της αλλά δεν νομίζω να βοηθάει..

Ζητώ συγνώμη για το πρόβλημα Διαθεσιμότητας και Πλεονασμού :smt104 που προέκυψε. Καλή συνέχεια!

ΥΓ:Μάλλον θα αργήσουμε να ξεχάσουμε τη σημερινή εξέταση... :smt030
aagis
bit level
bit level

Post by aagis » Wed Feb 08, 2006 10:30 pm

Παίδες(και...κορασίδες!)
κατέβασα στο site και την δικιά μας (τελευταία) παρουσίαση με τίτλο
Challenges of Complex.zip
Quasar
bit level
bit level

HP ERP Migration

Post by Quasar » Thu Feb 09, 2006 1:42 am

Γεια σας κι από μένα!

Αχ, τελειώνουν οι εξετάσεις και σκέφτομαι πόσο θα μας λέιψουν μετά τη Δευτέρα...! ](*,)

Κλείνει η παρένθεση. Τι θα λέγατε να στέλνουμε εδώ ο καθένας τα σχόλιά του για την παρουσίαση που έκανε, και απορίες για παρουσιάσεις άλλων, μπας και μαζέψουμε τίποτα καλές ιδέες για μεθαύριο; Κάτι σε στυλ συζήτησης για τις εργασίες Γιακουμάκη...;

Κάνω την αρχή, λέγοντάς σας ότι στο zip-άκι που έχουμε ανεβάσει υπάρχει ένα pdf που το λεν' Supplementary Notes. Εκεί, με τον ελληνοπρεπή τίτλο "What Went Wrong" (διαβάζεται και www, ντάμπλιου ντάμπλιου ντάμπλιου), έχουμε καταθέσει την ταπεινή μας άποψη για το τι οδήγησε το συγκεκριμένο τμήμα της HP (Enterprise Servers και τέτοια) σε τόση ζημιά. Για όσους θέλουν ένα μικρό φρεσκάρισμα, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αποφάσισαν οι μάγκες να ενοποιήσουν τα 35 συστήματα ERP που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε επιτυχώς, και που κάλυπταν με κάποιον τρόπο όλα τα τμήματα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, και να τα περιορίσουν σε 4 συστήματα ( τα παραστρίμωξαν; ). Επίσης, προσπάθησαν να ενοποιήσουν και τη διαχείρηση παραγγελιών σε ένα fusion σύστημα, κι εκεί έγιναν θαύματα. Χάνονταν παραγγελίες στο κενό, μετά όταν τις έβρισκαν δεν προλάβαιναν να παράγουν αυτά που χρειάζονταν... μια ομορφιά!

Σαν πιο σημαντικό λόγο αποτυχίας, μάλλον θα θεωρούσα την μεγάλη αυτοπεποίθηση ότι η ενοποίηση των ERP και κυρίως της διαχείρισης παραγγελιών θα πάνε ρολόι και συνεπώς δεν φρόντισαν και ιδιαίτερα για backup λύσεις σε περίπτωση που δεν θα δούλευαν τα καινούρια συστήματα (βλέπε Contingency planning, ως όρο κλειδί - κάτι σαν worst case scenarios, υπάρχει και σχετικό άρθρο στα Internet Sources που θα βρείτε στο zip). Μετά βέβαια έρχονται θέματα του στυλ πόσο ποιοτική ήταν η δουλειά για την ενοποίηση, πόσο καταρτισμένοι ήταν οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με αυτά τα θέματα, αν συμβουλεύτηκαν επαρκώς τους "ειδικούς" (πχ. εξωτερική ανάθεση μελέτης κλπ) και άλλα τέτοια ωραία. Μεταξύ μας, ακόμα κι έτσι, η έκταση της ζημιάς ήταν πολύ μεγάλη για να δικαιολογηθεί από τα παραπάνω, εξ ου και η αναφορά μας στην αμφιλεγόμενη συνένωση HP και COMPAQ που πολλοί λένε ότι έβλαψε την πρώτη. Αλλά αυτό δεν βοηθάει και πολύ ως πληροφορία, μάλλον...

Sorry για το εκτενές του post μου. Ελπίζω τουλάχιστον να γλιτώσω μερικούς από παραπανίσιο ψάξιμο και data mining ;) Νομίζω ότι τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης κολλάνε κάπως στο θέμα
"Ποιες λύσεις Πληροφορικής είναι καλό να είναι company wide" και τα σχετικά... Γενικά, υπάρχει και η άποψη που πολλοί κατακρίνουν, αλλά μάλλον δεν είμαι έτοιμος να απορρίψω: "Αφου δουλεύει, μην το πειράζεις!"... Κάποιο λόγο ύπαρξης πρέπει να έχει κι αυτή.

Αν επανέλαβα πράγματα που ήδη γνωρίζετε, συμπαθάτε με. Το έκανα με καλή πρόθεση O:)
Π.Κ.
Quasar
bit level
bit level

Πληροφορίες και υλικό

Post by Quasar » Thu Feb 09, 2006 2:11 am

"...που μ'αφήνουνε μισό"

Peavey, καλό το συμμάζεμμα του υλικού. Thanks. Να παρατηρήσω μόνο 2-3 ελλείψεις:

1. Από τα case studies, νομίζω ότι σου λείπει αυτό με το UK Power Company.
2. Επίσης, νομίζω ότι λείπουν τα slides Lecture 10 και 11 (το 11 είναι το Implementation Success Factors, που στην έκδοση που έχω τουλάχιστον έχει 18 διαφάνειες - αν υπάρχει πιο ενημερωμένη έκδοση δεν έχω ιδέα).
3. Μερικά άρθρα (Enterprise System Experience For Adoption Success, Mintzberg - Fall and Rise of Strategic Planning, Poor Data Quality on Typical Enterprise, Sawyer - Market Based IS Development, Scott Vessey - Managing Risks, Tsoukas - Complexity).

Αν θέλετε πείτε μου είτε να στείλω το full πακετάκι που έχω μαζέψει, ή τι ακριβώς χρειάζεστε (slides/άρθρα/case studies) ή αλλιώς πείτε μου ποιο συγκεκριμένο αρχείο θέλετε. Ίσως αν μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει πώς μπορώ να κάνω upload γενικά αρχεία σε κάποιο χώρο στο forum για να μην ενοχλώ τους administrators, θα με διευκόλυνε κι εμένα. Ό,τι χρειαστείτε πείτε μου.

Edit:
Α, ναι. Αλήθεια, Peavey, γιατί SOS στο HP ERP Migration; Πάντως θυμάμαι τον Κανέλλη που είχε πει χαρακτηριστικά, ότι το case study της FAC με το Data Warehousing πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί έχει μέσα όλα όσα χρειαζόμαστε... Για πείτε γνώμες. Άλλα SOS;
Π.Κ.
peavey
byte level
byte level

Re: Πληροφορίες και υλικό

Post by peavey » Thu Feb 09, 2006 8:12 am

Quasar wrote:"...που μ'αφήνουνε μισό"

1. Από τα case studies, νομίζω ότι σου λείπει αυτό με το UK Power Company.
πρέπει να είναι στο MIS Material 8, για κοίτα
2. Επίσης, νομίζω ότι λείπουν τα slides Lecture 10 και 11 (το 11 είναι το Implementation Success Factors, που στην έκδοση που έχω τουλάχιστον έχει 18 διαφάνειες - αν υπάρχει πιο ενημερωμένη έκδοση δεν έχω ιδέα).
το Lecture10 είναι στο υλικό 6, (Lecture6 δεν υπάρχει, και όντως το lecture10 το είχε κάνει στο 6ο μάθημα) το Lecture11 δεν το έχω!!!Πότε το έστειλε??μάλλον μου λείπει ένα mail!
3. Μερικά άρθρα (Enterprise System Experience For Adoption Success, Mintzberg - Fall and Rise of Strategic Planning, Poor Data Quality on Typical Enterprise, Sawyer - Market Based IS Development, Scott Vessey - Managing Risks, Tsoukas - Complexity).
?? Καλά συγγνώμη, αυτά τα άρθρα δεν τα έστελνε μαζί με το υλικό?Γιατί αυτά όντως δεν τα έχω.
Στείλε ότι λείπει αν μπορείς...
Α, ναι. Αλήθεια, Peavey, γιατί SOS στο HP ERP Migration; Πάντως θυμάμαι τον Κανέλλη που είχε πει χαρακτηριστικά, ότι το case study της FAC με το Data Warehousing πρέπει να το προσέξουμε ιδιαίτερα γιατί έχει μέσα όλα όσα χρειαζόμαστε... Για πείτε γνώμες. Άλλα SOS;
Δεν το έβαλα εγώ το sos, το ζιπ του κανέλλη είχε μέσα ένα folder που τέλειωνε με sos, όταν το έκανα rename σε mis material το sos το κράτησα.
Χρησιμοποιώ κάποια δόση υπερβολής...
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Feb 09, 2006 9:21 am

Quasar αμα είναι ανεβασε κι εσύ ότι νομίζεις ότι λείπει σε ένα ακόμα πακετάκι !!!! Ότι έχει κανείς καλό είναι!!! Όσο για το Case της NASA και Knowledge Management, θα έχετε μια ενημέρωση μέσα στη μέρα. Ακόμα είναι πρωί και δεν λειτουργώ πλήρως!!!
Quasar
bit level
bit level

Τα αρχεία μας!

Post by Quasar » Thu Feb 09, 2006 1:06 pm

Peavey είχες δίκιο για το Lecture 10 και το case UK Power. Δεν το πρόσεξα. Μπορείτε να βρείτε ένα zip-άκι με το όνομα ISM_Missing_ones.zip με ό,τι αρχεία λείπουν από το πακετάκι του Peavey και βρήκα στο αρχείο μου, στο χώρο που ανεβάζουμε τις εργασίες για το μάθημα.

Τονίζω ότι το πακετάκι έχει μόνο όσα έλειπαν. Tα υπόλοιπα θα τα βρείτε στο πακέτο του Peavey.
Π.Κ.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Thu Feb 09, 2006 1:25 pm

Ορίστε και το site του βιβλίου πάνω στο οποίο βασιζόταν το μάθημα. Έχει αρκετό υλικό για όποιον ενδιαφέρεται
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Thu Feb 09, 2006 1:40 pm

Έχει κάποιος κάποια άποψη για το τι αξίζει να διαβάσουμε από τα .pdf ? Γιατί για να τα διαβάσω όλα πολύ δύσκολο...

PS: Quasar ελπίζω το Π.Κ στην υπογραφή σου να μην σημαίνει Παναγιώτης Κανέλλης :) :-D :) :lol: :-)
Quasar
bit level
bit level

Post by Quasar » Thu Feb 09, 2006 6:07 pm

Sreak wrote:PS: Quasar ελπίζω το Π.Κ στην υπογραφή σου να μην σημαίνει Παναγιώτης Κανέλλης :) :-D :) :lol: :-)
Έλα μωρέ τώρα! Ποιος δίνει σημασία στα ονόματα! Πεζές λέξεις είναι κι αυτά! Παιδιά, μη φοβάστε! Εκφραστείτε ελεύθερα!!.......
Π.Κ.
giorgos
bit level
bit level

Post by giorgos » Thu Feb 09, 2006 8:59 pm

Ποιες δυνατότητες της Πληροφορικής θα πρέπει να είναι company wide; Αν μπορεί κάποιος ας αναφέρει μερικές γιατί δεν το κατέχω και πολύ....
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακό Πληροφοριακών Συστημάτων”