Φροντιστήριο για Proficiency.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Φροντιστήριο για Proficiency.
Ανοίγω αυτό το topic γιατί ενδιαφέρομαι να αρχίσω προετοιμασία για Proficiency.
Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για το που κυμαίνονται οι τιμές (ιδιαίτερο δύο ατόμων), πόσο κρατά η προετοιμασία, ποιο είναι πιο δύσκολο το Αγγλικό ή το Αμερικάνικο, ποιό είναι καλύτερο(ποιό αναγνωρίσιμο), μπορεί κάποιος που πήρε το Michigan Lower να δώσει για Cambridge Profeciency ή κάποιος που πήρε το Cambridge Lower να δώσει Michigan Proficiency και πόσες ώρες περίπου είναι την εβδομάδα.
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι δεκτή
Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για το που κυμαίνονται οι τιμές (ιδιαίτερο δύο ατόμων), πόσο κρατά η προετοιμασία, ποιο είναι πιο δύσκολο το Αγγλικό ή το Αμερικάνικο, ποιό είναι καλύτερο(ποιό αναγνωρίσιμο), μπορεί κάποιος που πήρε το Michigan Lower να δώσει για Cambridge Profeciency ή κάποιος που πήρε το Cambridge Lower να δώσει Michigan Proficiency και πόσες ώρες περίπου είναι την εβδομάδα.
Οποιαδήποτε πληροφορία είναι δεκτή
- Theofaman
- Mbyte level
Εγώ έδωσα πριν 3 χρόνια (Ά Λυκείου) και για τα 2 αλλά κατόρθωσα να πάρω μόνο το Michigan. Από αυτό καταλαβαίνεις ότι το Αμερικάνικο είναι σαφέστατα ευκολότερο αν και με διαφορετικό τελείως στυλ εξέτασης (τότε τουλάχιστον, δεν ξέρω αν ισχύουν τα ίδια). Έτσι όπως τα είδα εγώ, η άισθησή μου είναι ότι η δυσκολία του Michigan είναι περίπου ίδια με αυτή του advanced του Cambridge.
Από αναγνωρισιμότητα δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσει, απλά από όσα site ευρωπαικών πανεπιστημίων έχω δει, αναγνωρίζουν το Cambridge (μερικά ακόμα και το advanced) ενώ το Michigan όχι.
Από αναγνωρισιμότητα δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσει, απλά από όσα site ευρωπαικών πανεπιστημίων έχω δει, αναγνωρίζουν το Cambridge (μερικά ακόμα και το advanced) ενώ το Michigan όχι.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
- Ethel
- Venus Project Founder
Λοιπόν τιμές και ώρες εξαρτώνται από 2 πράγματα. Πρώτον το επίπεδό σου και δεύτερον τον καθηγητή (αν κάνεις ιδιαίτερο - όπως κατάλαβα). Όσον αφορά στο πρώτο το αν πήρες lower δεν είναι αντικειμενικό κριτήριο, γιατί άλλος με lower δε θυμάται τπτ και άλλος πάλι έχει πολύ καλό επίπεδο. Οπότε άλλος θέλει 6 μήνες και άλλος τουλάχιστον ένα χρόνο προετοιμασίας.
Ο μύθος το ένα proficiency είναι καλύτερο από το άλλο ΔΕΝ ισχύει. Έχω και τα δύο και όπου έχει χρειαστεί να τα δώσω παίρνουν τυχαία ένα από τα δύο. Είναι ισάξια και θα ακούσεις πολλούς να λένε το αντίθετο.
Θα ξανακάνω ποστ να αναλύσω τη δυσκολία αλλά πρέπει να φύγω επιτόπου!
Για τα υπόλοιπα δεν απαντώ γιατί δεν γνωρίζω και δεν θέλω να σε παραπληροφορήσω.
Ο μύθος το ένα proficiency είναι καλύτερο από το άλλο ΔΕΝ ισχύει. Έχω και τα δύο και όπου έχει χρειαστεί να τα δώσω παίρνουν τυχαία ένα από τα δύο. Είναι ισάξια και θα ακούσεις πολλούς να λένε το αντίθετο.
Θα ξανακάνω ποστ να αναλύσω τη δυσκολία αλλά πρέπει να φύγω επιτόπου!
Για τα υπόλοιπα δεν απαντώ γιατί δεν γνωρίζω και δεν θέλω να σε παραπληροφορήσω.
There's no place like 127.0.0.1
- ailouros
- Gbyte level
Και εγώ έδωσα πρόσφατα το Αγγλικό Proficiency.Σαφώς το Αγγλικό είναι πιο δύσκολο από το Αμερικάνικο,αλλά και τα 2 αναγνωρίζονται εξίσου στο ελληνικό δημόσιο ως τα ανώτατα δυνατά διπλώματα Αγγλομάθειας (Α.Σ.Ε.Π κλπ).
Για αναγνωρισιμότητα όμως στο εξωτερικό ,να πω ότι το Μίσιγκαν δεν υπάρχει στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.To Cambridge υπάρχει αλλά και αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό (ζητάν από B και πάνω και τους αρέσει το TOEFL και το ILTS).Πάντως τελευταία πολλοί έχουν αρχίσει να δίνουν και Μίσιγκαν Lower το οποίο είναι τραγικά εύκολο.Οι Αμερικάνικες εξετάσεις εστιάζουν κυρίως στο πόσο γρήγορος είσαι ,ενώ στου Αγγλικού διαρκούν ένα εξαντλητικό 7-8ωρο.
Για αναγνωρισιμότητα όμως στο εξωτερικό ,να πω ότι το Μίσιγκαν δεν υπάρχει στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.To Cambridge υπάρχει αλλά και αυτό πολλές φορές δεν είναι αρκετό (ζητάν από B και πάνω και τους αρέσει το TOEFL και το ILTS).Πάντως τελευταία πολλοί έχουν αρχίσει να δίνουν και Μίσιγκαν Lower το οποίο είναι τραγικά εύκολο.Οι Αμερικάνικες εξετάσεις εστιάζουν κυρίως στο πόσο γρήγορος είσαι ,ενώ στου Αγγλικού διαρκούν ένα εξαντλητικό 7-8ωρο.
-
- Gbyte level
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Βασικά έχω πάρει τι Michigan Lower και είχα κάνει προετοιμασία για τo Advanced αλλά σταμάτησα 3η Γυμνασίου (long time ago...)!
Τώρα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι πόσο διαρκεί περίπου μια προετοιμασία πριν τα μαθήματα για το profeciency και πόσο τα μαθήματα για το profeciency. Αληθεύει ότι το Michigan είναι 1 χρόνο και το Cambridge 2 χρόνια τα μαθήματα?
Όσον αφορά τη δυσκολία είναι πιο δύσκολο να περάσεις το Profeciency ή ένα μάθημα της σχολής?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τώρα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι πόσο διαρκεί περίπου μια προετοιμασία πριν τα μαθήματα για το profeciency και πόσο τα μαθήματα για το profeciency. Αληθεύει ότι το Michigan είναι 1 χρόνο και το Cambridge 2 χρόνια τα μαθήματα?
Όσον αφορά τη δυσκολία είναι πιο δύσκολο να περάσεις το Profeciency ή ένα μάθημα της σχολής?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κι εγώ έδωσα και τα δύο και με έκοψαν στο Michigan γιατί δεν συμψηφίζουν κανένα μέρος με τα άλλα, ενώ στο Cambridge που είχα πάρει κάτω από τη βάση σε ένα μέρος επειδή είχα γράψει καλά στα άλλα με πέρασαν. Για να δώσεις το Cambridge πρέπει ή να έχεις περάσει το Cambridge Lower με Β ή να δώσεις ένα τεστάκι πριν από αυτό. Τώρα αν δεν έχεις δώσει καθόλου το Cambridge Lower πολύ αμφιβάλλω ότι μπορείς να δώσεις για το Proficiency. Όσο για τις ώρες που λες τώρα, αν τα έχεις αφήσει καιρό νομίζω είναι απαραίτητα 1,5 με 2 χρόνια, 2-3 ώρες τη βδομάδα αν κάνεις ιδιαίτερα. Για τιμές... γύρω στα 25 νομίζω αλλά αν είσαι μόνος σου. Αν είστε 2 μάλλον θα κάνει καμμιά καλύτερη τιμή...
- Ethel
- Venus Project Founder
Λοιπόν από άποψη δυσκολίας πριν 5-6 χρόνια το αμερικάνικο ήταν τραγικά και εξευτελιστικά πιο εύκολο από το αγγλικό. Αυτό φυσικά έγινε για να τραβήξουν κόσμο προς το michigan, τώρα που σχεδόν όλοι στρέφονται και προς αυτό είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα. Γνώμη μου όμως είναι πως ακόμα κι έτσι, καμία σχέση δεν έχουν τα πολλαπλής (κατά κύριο λόγο) του michigan με το εξουθενωτικό όπως προείπαν cambridge. Οι εξετάσεις του cambridge είναι για γερά νεύρα και αντοχές.
Για εξωτερικό όσο είχα κοιτάξει το 10% των πανεπιστημίων μόνο αναγνώριζε proficiency. Όλα τα άλλα ήθελαν toefl τουλάχιστον (το οποίο toefl είναι εξαιρετικά απλό by the way). Όταν έψαχνα λοιπόν για πανεπιστήμια στο εξωτερικό συμπέρανα πόσο τζάμπα χρόνο (και χρήμα) είχα σπαταλήσει για αυτά τα 2 χαρτιά που δε μου χρησιμεύουν τώρα σε τίποτα. Και μη μου πείτε ότι θα μου χρησίμευαν σε Ελλάδα, γιατί αν κάποιος δώσει το ελληνικό είναι καλυμμένος για το εσωτερικό από όσο ξέρω (δημόσιο κλπ)
Αυτά
Για εξωτερικό όσο είχα κοιτάξει το 10% των πανεπιστημίων μόνο αναγνώριζε proficiency. Όλα τα άλλα ήθελαν toefl τουλάχιστον (το οποίο toefl είναι εξαιρετικά απλό by the way). Όταν έψαχνα λοιπόν για πανεπιστήμια στο εξωτερικό συμπέρανα πόσο τζάμπα χρόνο (και χρήμα) είχα σπαταλήσει για αυτά τα 2 χαρτιά που δε μου χρησιμεύουν τώρα σε τίποτα. Και μη μου πείτε ότι θα μου χρησίμευαν σε Ελλάδα, γιατί αν κάποιος δώσει το ελληνικό είναι καλυμμένος για το εσωτερικό από όσο ξέρω (δημόσιο κλπ)
Αυτά
There's no place like 127.0.0.1
- nantia_86
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Θα μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία μήπως και σε βοηθήσω... Είχα αφήσει τα αγγλικά για 4 χρόνια σε επίπεδο Lower Cambridge. Ξεκίνησα τον Οκτώβριο ιδιαίτερα για Proficiency Michigan, το Νοέμβριο θα δώσω preliminary και καλώς εχόντων των πραγμάτων το Μάρτιο θα δώσω το τελικό διαγώνισμα.
Το proficiency του Michigan βασίζεται πολύ στο λεξιλόγιο και στην ταχύτητα,ενώ είναι διαφορετικής νοοτροπίας από αυτό του Cambridge. Απ'όσο ξέρω τα τελευταία χρόνια όσο πάει και δυσκολεύει.
Τους πρώτους 6 μήνες κάναμε 2ώρες την εβδομάδα για να μπούμε στο κλίμα και τώρα θα κάνουμε 3 ώρες.
Η ώρα μας κοστίζει 26€ κι επειδή κάνω με την αδερφή μου μας συμφέρει πολύ.
Το proficiency του Michigan βασίζεται πολύ στο λεξιλόγιο και στην ταχύτητα,ενώ είναι διαφορετικής νοοτροπίας από αυτό του Cambridge. Απ'όσο ξέρω τα τελευταία χρόνια όσο πάει και δυσκολεύει.
Τους πρώτους 6 μήνες κάναμε 2ώρες την εβδομάδα για να μπούμε στο κλίμα και τώρα θα κάνουμε 3 ώρες.
Η ώρα μας κοστίζει 26€ κι επειδή κάνω με την αδερφή μου μας συμφέρει πολύ.
- ailouros
- Gbyte level
Ελπίζω να καλύφθηκες!
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι κανονικά 2 χρόνια για το Prof Cambridge όμως είναι σχετικό αυτό.Εγώ είχα να κάνω Αγγλικά από Α' λυκείου και ένας χρόνος ήταν αρκετός.Μπορώ να σου πω ότι σχετικά άνετα ανταπεξήλθα στις απαιτήσεις του CPE στο τέλος.
Επίσης
α) Η γλώσσα είναι διαφορετικό πράγμα από τα μαθήματα.Δεν είναι απόλυτο ότι διαβάζοντας θα την "μάθεις".Μπορεί να μην κάνεις μαθήματα αλλά να έχεις διατηρήσει την επαφή με άλλους τρόπους
β)Key factor (χεχε ) για το CPE είναι η ωριμότητα του υποψηφίου.Θυμάμαι όταν το είχα δώσει 15 χρονών δεν είχα καταλάβει που ήταν η μπάλα.Τώρα που το ξανάδωσα συνειδητοποίησα πόσο σημασία έχει να είναι ο υποψήφιος ενήλικας για να μπορεί να αντιληφθεί κάποιες έννοιες που ένας 15 χρονος δεν μπορεί να καταλάβει.Και αυτό το συνειδητοποίησα από τις συζητήσεις που άκουγα γύρω μου από μικρότερους όταν έδωσα ,που καταλάβαινες ότι δεν είχαν πάρει πρέφα τι ζητόυσε σε ερωτήσεις κατανόησης(ενώ μπορεί να ήταν καλοί μαθητές).Η ωριμότητα και η εμπειρία που έχει κανείς από εξετάσεις σε σχολίο Πανεπιστήμιο κλπ είναι μεγάλο ++++.
γ)ΓΙα μαθήματα οι τιμές ποικίλλουν.Η ώρα μπορεί να είναι από 15-40 ευρώ αλλά είναι σημαντικό να βρεις έναν καλό καθηγητή που να κατέχει το αντικείμενο (άμα είναι και native speaker να σου μιλάει συνέχεια και σωστά αγγλικά ακόμα καλύτερα για να λυθεί η γλώσσα σου).
δ)Όσο για τα Πανεπιστήμια ,ψάχνοντας είδα με απογοήτευσή μου ότι οι περισσότεροι γράφουν στις ιστοσελίδες τους TOEFL ή ILTS.Στέλνοντας όμως mail και ρωτώντας για το CPE μου είπαν ότι το δέχονται ,αρκεί να μην είναι με C οι μουχρίτσες απλά δεν το γράφουν γιατί προφανώς τα ΤΟΕFL ILTS που είναι πτυχία με ημερομηνία λήξης κάθε 2 χρόνια=λεφτά .
Ο χρόνος προετοιμασίας είναι κανονικά 2 χρόνια για το Prof Cambridge όμως είναι σχετικό αυτό.Εγώ είχα να κάνω Αγγλικά από Α' λυκείου και ένας χρόνος ήταν αρκετός.Μπορώ να σου πω ότι σχετικά άνετα ανταπεξήλθα στις απαιτήσεις του CPE στο τέλος.
Επίσης
α) Η γλώσσα είναι διαφορετικό πράγμα από τα μαθήματα.Δεν είναι απόλυτο ότι διαβάζοντας θα την "μάθεις".Μπορεί να μην κάνεις μαθήματα αλλά να έχεις διατηρήσει την επαφή με άλλους τρόπους
β)Key factor (χεχε ) για το CPE είναι η ωριμότητα του υποψηφίου.Θυμάμαι όταν το είχα δώσει 15 χρονών δεν είχα καταλάβει που ήταν η μπάλα.Τώρα που το ξανάδωσα συνειδητοποίησα πόσο σημασία έχει να είναι ο υποψήφιος ενήλικας για να μπορεί να αντιληφθεί κάποιες έννοιες που ένας 15 χρονος δεν μπορεί να καταλάβει.Και αυτό το συνειδητοποίησα από τις συζητήσεις που άκουγα γύρω μου από μικρότερους όταν έδωσα ,που καταλάβαινες ότι δεν είχαν πάρει πρέφα τι ζητόυσε σε ερωτήσεις κατανόησης(ενώ μπορεί να ήταν καλοί μαθητές).Η ωριμότητα και η εμπειρία που έχει κανείς από εξετάσεις σε σχολίο Πανεπιστήμιο κλπ είναι μεγάλο ++++.
γ)ΓΙα μαθήματα οι τιμές ποικίλλουν.Η ώρα μπορεί να είναι από 15-40 ευρώ αλλά είναι σημαντικό να βρεις έναν καλό καθηγητή που να κατέχει το αντικείμενο (άμα είναι και native speaker να σου μιλάει συνέχεια και σωστά αγγλικά ακόμα καλύτερα για να λυθεί η γλώσσα σου).
δ)Όσο για τα Πανεπιστήμια ,ψάχνοντας είδα με απογοήτευσή μου ότι οι περισσότεροι γράφουν στις ιστοσελίδες τους TOEFL ή ILTS.Στέλνοντας όμως mail και ρωτώντας για το CPE μου είπαν ότι το δέχονται ,αρκεί να μην είναι με C οι μουχρίτσες απλά δεν το γράφουν γιατί προφανώς τα ΤΟΕFL ILTS που είναι πτυχία με ημερομηνία λήξης κάθε 2 χρόνια=λεφτά .
- Proxenos
- Gbyte level
Πες τα, Χρυσόστομε!ailouros wrote: α) Η γλώσσα είναι διαφορετικό πράγμα από τα μαθήματα.Δεν είναι απόλυτο ότι διαβάζοντας θα την "μάθεις".Μπορεί να μην κάνεις μαθήματα αλλά να έχεις διατηρήσει την επαφή με άλλους τρόπους
Πρέπει να συμφωνήσω με όλα σου τα σημεία, αλλά ειδικά αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- default_user
- Kilobyte level
Οι τιμές ποικίλουν.Υπάρχουν ιδιαιτερατσούδες που παίρνουν 20 και άλλες 50.Αλλά γύρω στα 20-30 είναι συνήθως το μαλλί.Το Cambridge θα σου πάρει λίγο παραπάνω(κανένα 8μηνο) από το Michigan γιατί είναι πιο απαιτητικό.Αν είσαι γενικά γρήγορος το Michigan θα σου φανεί εύκολο αν διαβάσεις και λίγο.Εγώ σε συμβουλεύω να δώσεις το Michigan γιατί αναγνωρίζεται το ίδιο με το άλλο στη χώρα μας.Αν θες δώστα και τα δύο αλλά προετοιμάσου κυρίως για το ένα γιατί δε θέλει κόπο αλλά πάνω απ'όλα τρόπο.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Venus Former Team Member
Εγώ έδωσα και πήρα στην Α' Λυκείου και τα 2. Το μεν αγγλικό μου φάνηκε δύσκολο από γραμματικής άποψης, ενώ το αμερικάνικο με δυσκόλεψε με το ΑΠΕΙΡΟ λεξιλόγιο και το μικρό περιθώριο χρόνου που είχε, το οποίο γινόταν κυρίως αισθητό στην έκθεση(δύσκολα θέματα και παρόλα αυτά έπρεπε να γράψεις 250-300 λέξεις σε 30 λεπτά!)
Τα θεωρώ εξίσου δύσκολα ... και το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό τρόπο προετοιμασίας. Αν προετοιμαστείς και για τα 2, τότε θα γίνεις master της γλώσσας !!!
Τα θεωρώ εξίσου δύσκολα ... και το καθένα από αυτά έχει διαφορετικό τρόπο προετοιμασίας. Αν προετοιμαστείς και για τα 2, τότε θα γίνεις master της γλώσσας !!!