Be calm... ο καθένας έχει προσωπική άποψη και τα forum είναι ένας τρόπος δημοσίευσης της άποψης αυτής...τώρα μπορεί να πείσει άλλους, ή ακόμη καλύτερα, μπορεί να πειστεί ο ίδιος, και να καταλάβει πότε κάνει λάθος..(Ήμαρτον ο κάθε άσχετος να έχει άποψη και να κρίνει!)
Σημαντική υποτροφία
-
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
έχει περάσει από κανενός το μυάλο ότι δεν ονειρεύονται όλοι λεφτά και καριέρα και έχει σκεφτεί κανένας το κόστος για να τα αποκτήσει; πιστεύετε τόσο πολύ σε αυτά τα 2 που οποιός είναι αντίθετος απλά είναι χαζός και ζηλεύει που δεν είναι άξιος σαν εσάς... ενοείται βέβαια ότι η αξία του καθενός φαίνεται από την καριέρα του και τον τραπεζικό του λογαριασμό... καλά και ένα καλό αμάξι στο φτιάχνει το image... στην τελική για όσους δεν το κατάλαβαν εγώ δεν σχολίασα το γεγονός ότι ο Marauder πήρε υποτροφία αλλά τη σχολή που θα πάει, τους σκοπούς της και τις προθέσεις του.
βλάχος-χωριάτης
(το ελληνάρας πάρτο πίσω και άμα δεν ξέρεις τι σημαίνει μην το λες)
βλάχος-χωριάτης
- Sreak
- Venus Project Founder
- Academic status: PhD
Εγώ μαζί σου mindcrime. Πιστέω πως καταλαβαίνω τον τρόπο σκέψης και την ιδεολογία σου και συμφωνώ με αυτή. Απλά πέφτεις σε ένα λάθος. Είναι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές. Μου θυμίζει σύνθημα φίλων αναρχικών που λέει:"κρεμάλα στους ρατσιστές". Καταλαβαίνεις τι εννοώ? Είναι σα να πιστεύεις πως κάθε τετράγωνο κουτί κρύβει μια βόμβα. Το ότι πηγαίνεις σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιησείς τις γνώσεις που θα πάρεις για το κακό της ανθρωπότητας. Ξέρεις τα πάντα είναι πως θα τα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου. Γίνεσαι δυνατός είτε για να καταστρέψεις είτε για να κάνεις καλό είτε γιατί απλά μια φωνή σου λέει μέσα σου να το κάνεις.
Τον marauder αν και τον ξέρω υποθέτω πως δεν τον ξέρω και θα τον κρίνω ως φίλο(γιατί ως άνθρωπο δεν έχω αυτό το δικαίωμα) μετά από 20 χρόνια. Τότε θα μπορώ να σου πω πως πράγματι δίκιο έχεις ή ότι απλά έχεις άδικο. Μην είσαι όμως απλά εξοργισμένος που κάποιος πέτυχε κάτι. Δεν νομίζω να έβλαψε κανέναν και ως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που κατάφερε κάτι (προς το παρόν) άκακο για όλους νομίζω πως αξίζει αυτό που λέμε συγχαρητήρια.
PS1:Α και κάτι άλλο, μην νομίζει κανείς πως τους βάζουν σε μια αίθουσα και τους λένε πως να κατακτήσουν - σκοτώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη και πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μυστικών δυνάμεων.
PS2: Όσο για το έλληνας, χειρότερη βρισιά δεν έχω γι' αυτό θα προτιμήσω και εγώ το βλάχος - χωριάτης.
Τον marauder αν και τον ξέρω υποθέτω πως δεν τον ξέρω και θα τον κρίνω ως φίλο(γιατί ως άνθρωπο δεν έχω αυτό το δικαίωμα) μετά από 20 χρόνια. Τότε θα μπορώ να σου πω πως πράγματι δίκιο έχεις ή ότι απλά έχεις άδικο. Μην είσαι όμως απλά εξοργισμένος που κάποιος πέτυχε κάτι. Δεν νομίζω να έβλαψε κανέναν και ως ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που κατάφερε κάτι (προς το παρόν) άκακο για όλους νομίζω πως αξίζει αυτό που λέμε συγχαρητήρια.
PS1:Α και κάτι άλλο, μην νομίζει κανείς πως τους βάζουν σε μια αίθουσα και τους λένε πως να κατακτήσουν - σκοτώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη και πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μυστικών δυνάμεων.
PS2: Όσο για το έλληνας, χειρότερη βρισιά δεν έχω γι' αυτό θα προτιμήσω και εγώ το βλάχος - χωριάτης.
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησα παραπάνω δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωπικός. Χαρακτήρισα έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και τπτ παραπάνω δεν ανέλυσα εάν κάποιος τον ακολουθεί ή όχι ορμόμενος απο τις απόψεις που ακούστηκαν παραπάνω. Σχετικά με αυτά που λές δεν σε κατακρίνω (τουλάχιστον προσωπικά) μιας και μπορείς να πιστεύεις και να έχεις όποια θέση εσύ θεωρείς γύρω απο κάποια θέματα. Πέρα απο αυτό υπάρχουν κάποια αντικειμένικά κριτήρια που δεν μπορεί κανένας να τα καταργήσει. Η ανώτατη σπουδή σε κάθε τομέα είναι αυτό που πάει τον άνθρωπο και την κοινωνία παραπέρα, οπότε επιτυχία σε αυτό είναι πνευματική κληρονομία, δεν είναι θέμα έξυπνου και χαζού ή καριερίστα ή όχι.mindcrime wrote:έχει περάσει από κανενός το μυάλο ότι δεν ονειρεύονται όλοι λεφτά και καριέρα και έχει σκεφτεί κανένας το κόστος για να τα αποκτήσει; πιστεύετε τόσο πολύ σε αυτά τα 2 που οποιός είναι αντίθετος απλά είναι χαζός και ζηλεύει που δεν είναι άξιος σαν εσάς... ενοείται βέβαια ότι η αξία του καθενός φαίνεται από την καριέρα του και τον τραπεζικό του λογαριασμό... καλά και ένα καλό αμάξι στο φτιάχνει το image... στην τελική για όσους δεν το κατάλαβαν εγώ δεν σχολίασα το γεγονός ότι ο Marauder πήρε υποτροφία αλλά τη σχολή που θα πάει, τους σκοπούς της και τις προθέσεις του.
βλάχος-χωριάτης
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Καλά από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι ενδιαφέρονται για λεφτά και για καριέρα; Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο εδώ! Άν βλέπεις κάτι τέτοιο πες μου που για να το δούμε όλοι. Με την δική σου λογική και εσύ μπήκες στην ΑΣΟΕΕ (που είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια) για τα λεφτά και όχι για τις γνώσεις! Ότι θέλουμε λέμε μου φαίνεται!
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
Νομιζω οτι η παρατηρηση σου σε αυτο το thread οπου επιβραβευει εναν φοιτητη για την επιτυχια του ειναι εξαιρετικα αναρμοστη!!mindcrime wrote:"John F. Kennedy School of Government"... αυτός θα δουλεύει για να κάνει τις ζωές μας χειρότερες και εσείς δώστε του και συγχαρητήρια... και πείτε εμένα κακό
Δεν εχει σημασια αν συμφωνω η οχι.
Ας πουμε οτι δεν εχει και σημασια οτι δεν γνωριζεις ΚΑΘΟΛΟY το συγκεκριμενο ατομο.(Λες οτι δεν ειναι προσωπικο αλλα ειναι προφανες οτι δεν το εννοεις)
Απλα.
Το οτι δεν μπορεις να διακρινεις το ακαταλληλο της παρεμβασης σου νομιζω οτι δηλωνει αρκετα για τον τροπο σκεψης σου.
Θεωρω αναγκαιο να αναλογιστεις της καταστασης και βρισκω ιδιατερα αξιοπεριεργο γιατι ολοι οι υπολοιποι δινετε τροφη σε κατι τοσο ατοπο.
Ειναι σαν μια κλ@νια σε καφετερια.Θα την ακουσεις, πιθανον να σε επηρρεασει και να την μυρισεις αλλα θα συνεχισεις χωρις σχολια την διασκεδαση σου.
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
το ίδιο ακριβώς πράγμα σκεφτόμουν κι εγώ...βέβαια η τελευταία φράση επιβεβαίωσε ότι μιλάει το ίδιο άτομο!!tsilochr wrote:tomy, για μια ακόμα φορά με εκπλήσεις με τα λεγόμενα σου. Δεν είναι το τι λες αλλά το πώς το λες, ειδικά αν αναλογιστώ και τις @@@@@ες που λέγαμε 3 ώρες πριν...

We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
HdkiLLeR
M.I.T.as ειπώθηκε οτί είπα οτι είπα από ζήλια και όχι από ιδεολογική σκοπιά... έτσι σκέφτηκα ότι για να μην μπορεί ο άλλος να σκέφτει κάποιον άλλο λόγο το σύστημα αξιών του είναι αυτό... επίσης τη σχολή αυτή τη διάλεξα για διάφορους λόγους και μέσα σε αυτούς ήταν και η γνώση ήταν και τα λεφτά και εγώ ήμουν 17-18 τότε
Tomahawk: κ.κ. Εισαγγελέα του φόρουμ θα ήθελα να απολογηθώ για την ανάρμοστη συμπεριφορά μου... είναι γεγονός ότι εκείνη τη μέρα ξήπνησα κάπως στραβά και έτσι την έριξα την κλ@νιά μου αλλά τώρα το έχω μετανιώσει... θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω πως οι πληροφοριές σας περί των επαφών μου με τον κ. Marauder είναι λανθασμένες και ζητώ συγνώμη που αμφισβητώ το Αλάθητό σας.

απλά δεν πιστεύω πως μπορείς με τέτοιες γνώσεις να βοηθήσεις την ανθρωπότητα... καλά δεν λέω ότι ο Marauder είναι ο Δρακουμέλ και θα βγει και θα τα ^!$^%$ όλα αλλά δεν θα βοηθήσει και σε κάτι και για αυτό δεν του έδωσα και συγχαρητήριαΤο ότι πηγαίνεις σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιησείς τις γνώσεις που θα πάρεις για το κακό της ανθρωπότητας. Ξέρεις τα πάντα είναι πως θα τα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου. Γίνεσαι δυνατός είτε για να καταστρέψεις είτε για να κάνεις καλό είτε γιατί απλά μια φωνή σου λέει μέσα σου να το κάνεις.
τους ρατσιστές τους θεωρώ κακούς "ανθρώπους" και δεν θέλω επαφές μαζί τους... αλλά αυτό δεν σε κάνει και εσένα ρατσιστή γιατί η εναντίωσή σου σε μια ομάδα βασίζεται σε κάποια υπαρκτά χαρακτηριστικά και όχι του στιλ "είναι αλβανός άρα είναι κακός"... τώρα για τις κρεμάλες δίκιο έχειςΕίναι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές
μερικές φορές γίνονται και αυτάPS1:Α και κάτι άλλο, μην νομίζει κανείς πως τους βάζουν σε μια αίθουσα και τους λένε πως να κατακτήσουν - σκοτώσουν τον πληθυσμό του πλανήτη και πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μυστικών δυνάμεων.

HdkiLLeR
πάει την κοινωνία παραπέρα μόνο αν η σπουδή είναι προς όφελός της και όχι εναντίων της... για τις συγκεκριμένες σπουδές μάλλον διαφωνούμε αλλα για να σου δώσω να καταλάβεις τι θέλω να πω αν κάποιος πχ έχει διδακτορικό πάνω στα όπλα μαζικής καταστροφής σε τί βοηθάει; (καλά δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα αλλά δεν μου έρχεται τώρα.. επλίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω)Η ανώτατη σπουδή σε κάθε τομέα είναι αυτό που πάει τον άνθρωπο και την κοινωνία παραπέρα, οπότε επιτυχία σε αυτό είναι πνευματική κληρονομία, δεν είναι θέμα έξυπνου και χαζού ή καριερίστα ή όχι.
M.I.T.as ειπώθηκε οτί είπα οτι είπα από ζήλια και όχι από ιδεολογική σκοπιά... έτσι σκέφτηκα ότι για να μην μπορεί ο άλλος να σκέφτει κάποιον άλλο λόγο το σύστημα αξιών του είναι αυτό... επίσης τη σχολή αυτή τη διάλεξα για διάφορους λόγους και μέσα σε αυτούς ήταν και η γνώση ήταν και τα λεφτά και εγώ ήμουν 17-18 τότε
Tomahawk: κ.κ. Εισαγγελέα του φόρουμ θα ήθελα να απολογηθώ για την ανάρμοστη συμπεριφορά μου... είναι γεγονός ότι εκείνη τη μέρα ξήπνησα κάπως στραβά και έτσι την έριξα την κλ@νιά μου αλλά τώρα το έχω μετανιώσει... θα ήθελα όμως να σας ενημερώσω πως οι πληροφοριές σας περί των επαφών μου με τον κ. Marauder είναι λανθασμένες και ζητώ συγνώμη που αμφισβητώ το Αλάθητό σας.
Παιδιά ηρεμήστε...
Να δώσω κι εγώ κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον Marauder για την υποτροφία κι έπειτα να σχολιάσω λίγο τις απόψεις που ακολούθησαν:
Μία τέτοια επιτυχία είναι λογικό να προκαλεί ζήλια σε κάποιους (προς Θεού δεν λέω ότι κάποιος εδώ μέσα κινείται από ζήλια), ιδίως σε κάποιους που είχαν/έχουν παρόμοιους στόχους ή προοπτικές καριέρας. Και αυτό είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό.
Επίσης απολύτως θεμιτό και κατανοητό είναι κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις με το αντικείμενο σπουδών του Marauder και να θέλουν να τις εκφράσουν. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει όμως την αξία αυτού που κατάφερε ο Marauder, ούτε τον ίδιο προσωπικά. Το αν η επιλογή του για σπουδές είναι καλή ή κακή γι' αυτόν και για την κοινωνία δεν μπορεί κανείς να το κρίνει τώρα. Όπως είπε και ο Sreak, αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος, σε πολλά χρόνια... Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί επισταμένα με τον τομέα της ασφάλειας των Η/Υ, δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάει να δουλέψει στην CIA. Μπορεί κάλλιστα να γίνει χάκερ. Όπως επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε πυρηνικός φυσικός θα φτιάχνει στο μέλλον ατομικές βόμβες. Ο χρόνος θα δείξει...
Δεν ξέρω τον Marauder (όπως και τους περισσότερους από σας) προσωπικά. Άρα αδυνατώ να γνωρίζω τους λόγους που τον ώθησαν σ' αυτή την επιλογή του για σπουδές (όπως και οι υπόλοιποι που δεν τον ξέρουν προσωπικά)... Πιστεύω ότι όσοι από δω μέσα είστε φίλοι του, ξέρετε κάτι πραπάνω και ίσως να σας πειράζει μια διαφορετική άποψη ή μια αμφισβήτηση, αλλά σεβαστείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν...
Να δώσω κι εγώ κατ' αρχάς συγχαρητήρια στον Marauder για την υποτροφία κι έπειτα να σχολιάσω λίγο τις απόψεις που ακολούθησαν:
Μία τέτοια επιτυχία είναι λογικό να προκαλεί ζήλια σε κάποιους (προς Θεού δεν λέω ότι κάποιος εδώ μέσα κινείται από ζήλια), ιδίως σε κάποιους που είχαν/έχουν παρόμοιους στόχους ή προοπτικές καριέρας. Και αυτό είναι απολύτως θεμιτό και κατανοητό.
Επίσης απολύτως θεμιτό και κατανοητό είναι κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις με το αντικείμενο σπουδών του Marauder και να θέλουν να τις εκφράσουν. Το γεγονός αυτό δεν μειώνει όμως την αξία αυτού που κατάφερε ο Marauder, ούτε τον ίδιο προσωπικά. Το αν η επιλογή του για σπουδές είναι καλή ή κακή γι' αυτόν και για την κοινωνία δεν μπορεί κανείς να το κρίνει τώρα. Όπως είπε και ο Sreak, αυτό θα φανεί εκ του αποτελέσματος, σε πολλά χρόνια... Για παράδειγμα, αν κάποιος αποφασίσει να ασχοληθεί επισταμένα με τον τομέα της ασφάλειας των Η/Υ, δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάει να δουλέψει στην CIA. Μπορεί κάλλιστα να γίνει χάκερ. Όπως επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε πυρηνικός φυσικός θα φτιάχνει στο μέλλον ατομικές βόμβες. Ο χρόνος θα δείξει...
Δεν ξέρω τον Marauder (όπως και τους περισσότερους από σας) προσωπικά. Άρα αδυνατώ να γνωρίζω τους λόγους που τον ώθησαν σ' αυτή την επιλογή του για σπουδές (όπως και οι υπόλοιποι που δεν τον ξέρουν προσωπικά)... Πιστεύω ότι όσοι από δω μέσα είστε φίλοι του, ξέρετε κάτι πραπάνω και ίσως να σας πειράζει μια διαφορετική άποψη ή μια αμφισβήτηση, αλλά σεβαστείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν...
It is by will alone I set my mind in motion...
- Ethel
- Venus Project Founder
Βρε παιδιά γιατί δίνουμε δραματικές προεκτάσεις στα πράγματα?
Έγινε αυτό, για καλό το ποστάραμε, για να πούμε μια καλή κουβέντα, είτε τον ξέρουμε είτε όχι τον άνθρωπο, ας μείνουμε μόνο στην επιτυχία, στο θετικό της όλης υπόθεσης.
Άνετα μπορούμε όλοι να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας αλλά δεν ήταν αυτή η αρχική πρόθεση.
Έγινε αυτό, για καλό το ποστάραμε, για να πούμε μια καλή κουβέντα, είτε τον ξέρουμε είτε όχι τον άνθρωπο, ας μείνουμε μόνο στην επιτυχία, στο θετικό της όλης υπόθεσης.
Άνετα μπορούμε όλοι να λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας αλλά δεν ήταν αυτή η αρχική πρόθεση.
There's no place like 127.0.0.1
-
Μόλις πέρασες σε αυτή την σχολή, όλοι οι συγγενείς και φίλοι σου είπαν..."Συγχαρητήρια"... μην μου πειος πως δεν τα δέχθηκες για τους λόγους που αναφέρεις πιο πάνω. Στο κάτω κάτω τα συγχαρητήρια συνηθίζεται να τα δίνουμε για την προσπάθεια που έχει προηγηθεί(και η οποία έφερα καρπούς) και όχι για το μέλλον...mindcrime wrote:απλά δεν πιστεύω πως μπορείς με τέτοιες γνώσεις να βοηθήσεις την ανθρωπότητα... καλά δεν λέω ότι ο Marauder είναι ο Δρακουμέλ και θα βγει και θα τα ^!$^%$ όλα αλλά δεν θα βοηθήσει και σε κάτι και για αυτό δεν του έδωσα και συγχαρητήριαΤο ότι πηγαίνεις σε ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο δεν σημαίνει πως θα χρησιμοποιησείς τις γνώσεις που θα πάρεις για το κακό της ανθρωπότητας. Ξέρεις τα πάντα είναι πως θα τα χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου. Γίνεσαι δυνατός είτε για να καταστρέψεις είτε για να κάνεις καλό είτε γιατί απλά μια φωνή σου λέει μέσα σου να το κάνεις.
Εγώ όμως, ακόμη δεν μπορώ να καατλάβω τι το κακό βρίσκεις σε αυτό το Πανεπιστήμιο...το γνωστό σε όλους μας Harvard είναι χωρισμένο σε σχολές, και μια από αυτές έχει πάρει το όνομά της προς τιμήν του J.F.K Τώρα αν σε ενόχλησε το School Of Goverment, υποθέτω ότι είναι Δημόσιο πανεπιστήμιο...άρα ανήκει στην Κυβέρνηση-λαό...το ίδιο ισχύει και με την ΑΣΟΕΕ !!
Αν έχω κάπου λάθος διορθώστε με ...φιλικά πάντα. Δεν εκφράζω κακίες για κανέναν σας...

Ακριβώς !The Punisher wrote:Στο κάτω κάτω τα συγχαρητήρια συνηθίζεται να τα δίνουμε για την προσπάθεια που έχει προηγηθεί(και η οποία έφερε καρπούς) και όχι για το μέλλον
Εδώ κάνεις λάθος. Το School of Government δεν σημαίνει ότι είναι της κυβέρνησης, αλλά ότι οι απόφοιτοι του προορίζονται για στελέχη κυβερνήσεων. Απ' ό,τι βλέπω στη σελίδα του, το moto του είναι "Preparing Leaders for Service to Democratic Societies. Contributing to the Solutions of Public Problems"...The Punisher wrote:Εγώ όμως, ακόμη δεν μπορώ να καατλάβω τι το κακό βρίσκεις σε αυτό το Πανεπιστήμιο...το γνωστό σε όλους μας Harvard είναι χωρισμένο σε σχολές, και μια από αυτές έχει πάρει το όνομά της προς τιμήν του J.F.K Τώρα αν σε ενόχλησε το School Of Goverment, υποθέτω ότι είναι Δημόσιο πανεπιστήμιο...άρα ανήκει στην Κυβέρνηση-λαό...το ίδιο ισχύει και με την ΑΣΟΕΕ !!
It is by will alone I set my mind in motion...
- Proxenos
- Gbyte level
mindcrime wrote:τους ρατσιστές τους θεωρώ κακούς "ανθρώπους" και δεν θέλω επαφές μαζί τους... αλλά αυτό δεν σε κάνει και εσένα ρατσιστή γιατί η εναντίωσή σου σε μια ομάδα βασίζεται σε κάποια υπαρκτά χαρακτηριστικά και όχι του στιλ "είναι αλβανός άρα είναι κακός"... τώρα για τις κρεμάλες δίκιο έχειςΕίναι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές
Για τον κάθε ρατσιστή τα χαρακτηριστικά είναι πολύ υπαρκτά. Είναι λοιπόν πράγματι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές, γιατί καταδικάζεις κάποιους που σκέφτονται όπως εσύ, μόνο που καταδικάζουν άλλες ομάδες ανθρώπων με δικά τους "υπαρκτά χαρακτηριστικά"...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
- HdkiLLeR
- Venus Project Founder
Ναι καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να πείς και χαίρομαι που δεν είσαι ισοπεδωτικός προκειμένου να μπορούμε να συζητήσουμε. Τώρα σχετικά με τα παραπάνω διαφωνούμε στο εξής κομμάτι: Γνώμη μου είναι ότι οι σπουδές και η επιστήμη δεν πρέπει να έχει φραγμούς, π.χ. δεν θα σταματούσα (εγώ προσωπικά εάν ήμουν ερευνητής) την έρευνα δεδομένου ότι μπορεί τα ευρήματα να τα εκμεταλευτούν κάποιοι εναντίων της κοινωνίας. Αυτό άσχετα με το παρπαάνω απλά θέλω να σου πω ότι τελικά το τι θα είναι υπέρ και κατά της κοινωνίας δεν το γνωρίζεις και με αυτό σαν ασπίδα δεν μπορείς να σταματήσεις να το ψάχνεις πριν καν αρχίσεις (τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη πάντα). Σχετικά με το παρόν topic ο Marauder δέχτηκε συγχαρητήρια λόγο της επιτυχίας του η οποία δεν μπορεί να είναι αμφισβιτήσιμη, μπορείς (όχι εσύ προσωπικά αλλά ο καθένας) να αμφισβητήσεις το περιεχόμενο των σπουδών του, το αποτέλεσμα που θα έχει, το αντικείμενο ενασχόλησης του κλπ αλλά δεν νομίζω ότι η επιτυχία του στην παρούσα φάση δεν είναι υπαρκτή. Το topic είχε αυτό τον χαρακτήρα και γι' αυτό και τα συγχαρητήρια ο σχολιασμός για το τι είναι καλό η κακό είναι άλλο θέμα (topicmindcrime wrote: πάει την κοινωνία παραπέρα μόνο αν η σπουδή είναι προς όφελός της και όχι εναντίων της... για τις συγκεκριμένες σπουδές μάλλον διαφωνούμε αλλα για να σου δώσω να καταλάβεις τι θέλω να πω αν κάποιος πχ έχει διδακτορικό πάνω στα όπλα μαζικής καταστροφής σε τί βοηθάει; (καλά δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα αλλά δεν μου έρχεται τώρα.. επλίζω να κατάλαβες τι θέλω να πω)

Κάτσε λίγο, ας πούμε ότι εγώ δεν γουστάρω του Ναζιστές γιατί έχουν υπαρκτά χαρακτηριστικά τα οποία δεν αρμόζουν σε κοινωνικά άτομα. Είμαι ρατσιστής επειδή καταδικάσω συγκεκριμένη ομάδα ατόμων; (παράδειγμα ήταν)Proxenos wrote: Για τον κάθε ρατσιστή τα χαρακτηριστικά είναι πολύ υπαρκτά. Είναι λοιπόν πράγματι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές, γιατί καταδικάζεις κάποιους που σκέφτονται όπως εσύ, μόνο που καταδικάζουν άλλες ομάδες ανθρώπων με δικά τους "υπαρκτά χαρακτηριστικά"...
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
-
Οκ, σε κατάλαβα. Δεν το ήξερα, για αυτό άλλωστε και το τόνισα. Και πάλι όμως δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό να σημαίνει ότι τους "ντύνει" Bushes ή Blairs... ?Εδώ κάνεις λάθος. Το School of Government δεν σημαίνει ότι είναι της κυβέρνησης, αλλά ότι οι απόφοιτοι του προορίζονται για στελέχη κυβερνήσεων. Απ' ό,τι βλέπω στη σελίδα του, το moto του είναι "Preparing Leaders for Service to Democratic Societies. Contributing to the Solutions of Public Problems"...
- Proxenos
- Gbyte level
Δεν έχει τόσο σημασία αν τους γουστάρεις, σημασία έχει αν τους καταδικάζεις. Άλλωστε ο καθένας μας είναι ρατσιστής. Σημασία έχει να είμαστε ικανοί να το παραδεχτούμε. Το τεκμήριο της ανάρμοστης κοινωνικά συμπεριφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Θα συμφωνούσες ότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν ανάρμοστη κοινωνικά συμπεριφορά επειδή δε συμβάλλουν στη διαιώνιση του είδους; Δε νομίζω. Θα συμφωνούσες όμως ίσως ότι όταν δε γουστάρουμε κάποιον προσπαθούμε με επιχειρήματα να τον διαβάλλουμε, να κατατάξουμε αυτόν και τους ομοίους του σε μια ομάδα "ανάρμοστων". Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχουμε κάποια προβλήματα και πρέπει να μετακυλήσουμε την ευθύνη ή όταν απλώς δεν είμαστε οι ίδιοι ικανοί να καταφέρουμε κάτι...HdkiLLeR wrote:Κάτσε λίγο, ας πούμε ότι εγώ δεν γουστάρω του Ναζιστές γιατί έχουν υπαρκτά χαρακτηριστικά τα οποία δεν αρμόζουν σε κοινωνικά άτομα. Είμαι ρατσιστής επειδή καταδικάσω συγκεκριμένη ομάδα ατόμων; (παράδειγμα ήταν)Proxenos wrote: Για τον κάθε ρατσιστή τα χαρακτηριστικά είναι πολύ υπαρκτά. Είναι λοιπόν πράγματι σαν να είσαι ρατσιστής στους ρατσιστές, γιατί καταδικάζεις κάποιους που σκέφτονται όπως εσύ, μόνο που καταδικάζουν άλλες ομάδες ανθρώπων με δικά τους "υπαρκτά χαρακτηριστικά"...
Last edited by Proxenos on Fri Mar 31, 2006 7:08 pm, edited 1 time in total.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Μα το θέμα είναι το αντίθετο. Αν κάποιος ήξερε τον Κυριάκο και του έκανε κρίτική δεν θα έλεγε κανείς τιποτα και θα σεβόμουν (για να μιλάω για τον εαυτό μου) την άποψή του.nap wrote: Δεν ξέρω τον Marauder (όπως και τους περισσότερους από σας) προσωπικά. Άρα αδυνατώ να γνωρίζω τους λόγους που τον ώθησαν σ' αυτή την επιλογή του για σπουδές (όπως και οι υπόλοιποι που δεν τον ξέρουν προσωπικά)... Πιστεύω ότι όσοι από δω μέσα είστε φίλοι του, ξέρετε κάτι πραπάνω και ίσως να σας πειράζει μια διαφορετική άποψη ή μια αμφισβήτηση, αλλά σεβαστείτε το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν...
Από την στιγμή που δεν τον ξέρει (ή έχει ακούσει πράγματα γι' αυτόν μέσω τρίτων) και εκφράζει άποψη, και μάλιστα προφασιζόμενος οτι θα κάνει ή δεν θα κάνει πράγματα στο μέλλον(!?!), προφανώς και δεν θα τη σεβαστώ.
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τους σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος του Harvard "κακούς" ανθρώπους;mindcrime wrote: τους ρατσιστές τους θεωρώ κακούς "ανθρώπους" και δεν θέλω επαφές μαζί τους... αλλά αυτό δεν σε κάνει και εσένα ρατσιστή γιατί η εναντίωσή σου σε μια ομάδα βασίζεται σε κάποια υπαρκτά χαρακτηριστικά και όχι του στιλ "είναι αλβανός άρα είναι κακός"... τώρα για τις κρεμάλες δίκιο έχεις
Αν οι πράξεις είναι προς όφελός της όχι η σπουδή.mindcrime wrote: πάει την κοινωνία παραπέρα μόνο αν η σπουδή είναι προς όφελός της και όχι εναντίων της.
Στο να αντιμετωπίσει αυτά τα όπλα.mindcrime wrote: αν κάποιος πχ έχει διδακτορικό πάνω στα όπλα μαζικής καταστροφής σε τί βοηθάει;
Ωραία, αυτό σημαίνει οτι το άτομο ή τα άτομα που είπαν αυτό έχουν αυτό το σύστημα αξιών, σύμφωνώ. Όχι όμως οτι είσαι ο μόνος σε αυτή τη συζήτηση που δεν πιστεύεις σε αυτές τις αξίες!mindcrime wrote: M.I.T.as ειπώθηκε οτί είπα οτι είπα από ζήλια και όχι από ιδεολογική σκοπιά... έτσι σκέφτηκα ότι για να μην μπορεί ο άλλος να σκέφτει κάποιον άλλο λόγο το σύστημα αξιών του είναι αυτό... επίσης τη σχολή αυτή τη διάλεξα για διάφορους λόγους και μέσα σε αυτούς ήταν και η γνώση ήταν και τα λεφτά και εγώ ήμουν 17-18 τότε
Υ.Γ. Θα σου πρότεινα τα εισαγωγικά να τα βαζεις στο "κακούς" και όχι στους "ανθρώπους" γιατί αν εννοείς οτι οτι οι ρατσιστές δεν είναι άνθρωποι καλύτερα να επαναπροσδιορίσεις μέσα σου την έννοια του ρατσισμού.
It is forbidden to kill. therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.
Voltaire
Voltaire
- ailouros
- Gbyte level
Συχγαρητήρια στον Κυριάκο και σε οποιοδήποτε παιδί βάζει στόχους και τους πετυχαίνει ,πόσο μάλλον όταν αυτοί είναι υψηλοί.
Φίλε mindcrime το πρώτο σου post σε αυτό το thread μου χτύπησε πολύ άσχημα γιατί ήταν πολύ μηδενιστικό.Μου θύμισε κάτι flyer στα εξάρχεια "Βρικόλακες καταναλώστε" και τα λοιπά .Αν σχολιάζεις μόνο την υποτροφία και την σχολή που θα πάει ,τότε αυτοαναιρείσαι γιατί ανήκεις και εσύ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Κάνεις εκ του ασφαλούς κριτική αλλά τι θα έκανες αν ένα παιδί σου έλεγε τα ίδια για το Ο.Π.Α .Τι θα έλεγες αν σου έλεγε "εσύ θα κάνεις την ζωή μου χειρότερη και θα κοροϊδεύεις τον κόσμο";
Και το ότι δεν επιδιώκεις τα λεφτά και το γκλαμουριλίκι ως πρωτοετής δεν μου λέει κάτι.Είσαι και είμαστε προϊόντα του ίδιου συστήματος ,το οποίο εσύ καταδικάζεις απερίφραστα.Αν πιστεύεις 100% ότι ένα Πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει κάποιον επικύνδινο για τις ζωές άλλων ,τότε δεν θα έπρεπε να είσαι στο Ο.Π.Α ,αλλά είτε στο Θιβέτ είτε στην ζούγκλα του Αμαζονίου.
Αυτά τα λέω εντελώς φιλικά και χωρίς καμία πρόθεση να παρεξηγηθώ.
Φίλε mindcrime το πρώτο σου post σε αυτό το thread μου χτύπησε πολύ άσχημα γιατί ήταν πολύ μηδενιστικό.Μου θύμισε κάτι flyer στα εξάρχεια "Βρικόλακες καταναλώστε" και τα λοιπά .Αν σχολιάζεις μόνο την υποτροφία και την σχολή που θα πάει ,τότε αυτοαναιρείσαι γιατί ανήκεις και εσύ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Κάνεις εκ του ασφαλούς κριτική αλλά τι θα έκανες αν ένα παιδί σου έλεγε τα ίδια για το Ο.Π.Α .Τι θα έλεγες αν σου έλεγε "εσύ θα κάνεις την ζωή μου χειρότερη και θα κοροϊδεύεις τον κόσμο";
Και το ότι δεν επιδιώκεις τα λεφτά και το γκλαμουριλίκι ως πρωτοετής δεν μου λέει κάτι.Είσαι και είμαστε προϊόντα του ίδιου συστήματος ,το οποίο εσύ καταδικάζεις απερίφραστα.Αν πιστεύεις 100% ότι ένα Πανεπιστήμιο μπορεί να κάνει κάποιον επικύνδινο για τις ζωές άλλων ,τότε δεν θα έπρεπε να είσαι στο Ο.Π.Α ,αλλά είτε στο Θιβέτ είτε στην ζούγκλα του Αμαζονίου.
Αυτά τα λέω εντελώς φιλικά και χωρίς καμία πρόθεση να παρεξηγηθώ.